- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
azt érdemes figyelembe venni, hogy a 660 Ti a "legamdsebb" kártya a 600-asok között, ennek a legmagasabb az ALU : ROP aránya. ha hiszel a kompjútséder eljövetelében
, akkor a 660 Ti általában nem lesz lassabb, mint a 760. ha nem, akkor 10k-t esetleg megér a csere, belekalkulálva, hogy új kártyád lesz.
-
érdemes szétválasztani az üzleti és a technológiai szempontokat.
marketing terén az nVidia mindig is gátlástalanul pofátlan volt, nem érdemes fenntartások nélkül elhinni, amint mondanak. ha ez az új generáció tényleg úgy fog festeni, ahogy a pletykák mondják, akkor a jelenlegi kepler tulajdonosoknak semmi érdekeset nem fog mondani - viszont attól még lehetnek jók maguk a kártyák (a GTX560Ti, GTX570 és GTX580 is jó kártyák voltak, pedig hát ott sem tombolt az innováció a 400-as szériához képest). igazából az áron fog sok minden múlni.
műszakilag teljesen más a helyzet szerintem. totál szükségtelen az a drámahangulat, amit egyesek gerjesztenek az nVidiával kapcsolatban. a dx11.1 jelentősége talán duplája a dx10.1-nek, ami még mindig a 0-hoz közelít. ha a codemasters innovatív motorja lesz az irány a következő években, akkor az valóban nem jó hír keplerileg (bár a GRID 2-vel kapcsolatban én azért megvárnám a játék megjelenését és az első performance drivert mindkét gyártótól), de egyelőre túl sok játékot nem láttam ilyen orrnehéz rendererrel, és abban sem lennék biztos, hogy ez a ciklusokkal megpakolt formula az egyetlen alernatív irány a deferred motorokkal szemben (bár az vitathatatlan, hogy ez az irány logikailag teljesen rendben van). a többi kepler-unfriendly játékban erősen keveredik a sokat emlegetett compute-gyengeség a kisebb memóriasávszélességgel - két esetben (Sleeping Dogs, Hitman) biztos vagyok benne, hogy az utóbbi a domináns probléma, a többit nem tudom. csúnya elvérzések pedig esetileg előfordulnak - akárcsak a másik oldalon.
végezetül, senki nincs kényszerítve arra, hogy gtx700-as kártyát vegyen
-
szasanyi
félisten
Így van, jól látod! Sajnos semmit sem lehet tenni, és mivel ez visszafogja az egészet (GCN jobb, DX11.1 de azt is valamilyen szinten!) nem lesz olyan nagy előrelépés ne aggódj.
Idézem Abu-t: Az nem érdeke a cégeknek, hogy a Kepler teljesítményét kicsinálják, de erre nem is törekednek.
A másik, hogy Win7 alatt nincs, és nem is lesz DX11.1 míg a Win8 egyelőre egy fos amit nem használnak emiatt nagyon sokan (én sem).
Az biztos, hogy a GTX700 sorozat sokáig nem lesz olyan áron, hogy megérje gondolkodni a cserén 5-15% sebességtöbbletért cserébe. Kiderül milyen lesz a GCN 2nd széria, és vagy arra lesz érdemesebb váltani vagy semmire. Majd látjuk merre fejlődik ez az egész sz@rság, mert ez már az (ja, és jó drágán). -
Szerencsére amire ez beérik addigra már lesz új konzol is, azt meg faterom miatt úgyis venni fogok (szeret autózni), szóval tök mindegy részemről, az a baj a pc-s játszással hogy a fejlesztési lehetőségek miatt egy ördögi kőrbe kerül az ember, a konzolnál legalább ezen nem kell aggódni. Én szeretem azt is
-
belinho
senior tag
Szerintem csak te látod ilyen rossznak a helyzetet!
Van directx 11.1-es támogatás, hiányzik belőle pár dolog,ennek viszont amíg nem terjednek el nagy mennyiségben az ezt használó játékok nem látod hátrányát.
Ott volt a directx10 és a 10.1 esete, az is úgy be lett harangozva, aztán mire ki lehetett volna használni jött a directx11.
A 7-es sorozat egy köztes széria, lesz egy 780-TitanLe, 770-680, 760TI-670!
Kapnak egy kis OC-t, támogatni fogják a gpu boost 2.0-át, fejlettebb energiagazdálkodás.
Elég jól termelt a Kepler, a Titan is hozott rendesen a konyhára, ebből is lesz egy kis haszon.
A bios mod állítólag FAKE, egy módósított 680-as bios van 770-nek beállítva, szóval a bios flash még nem biztos, hogy kivitelezhető.
Jövőre jön a Maxwell az új next gen kari 8-as széria néven,sok információ még nincs róla.
A játékokra visszatérve hol érzed, hogy rosszabb teljesítményt kapsz, mintha AMD-d lenne? -
otto1
tag
Az NV csak akkor építi be az újdonságokat a termékeibe, ha piac is megérett rá, megjelennek az azt támogató játékok, programok.
Persze, ha más gyártó nem taposná ki az ösvényt, akkor sok-sok generációt megvetetne velünk az NV minimális változtatással.(nem véletlenül nem írtam átnevezést)
-
tombar
senior tag
hali!
engem annyira nem zavar -mármint maga a hang- viszont pont a mögöttes hibalehetőség igen. viszont ha no para, akkor annyira nem lényeg, mert ráküldöm 60%ra a fanspeedet és nem is hallomaz az érdekes h full loadon semmi ilyet nem tapasztalok, idleben, nV panelben, élményindexnél szintén semmi.
-
tamacsinator
csendes tag
mégsem jó úgy ha nem állítok rajta
most úgy beállítva, hogy -30 core, -150 memory és a settingsbe átállítottam, az enable low-level hardware access interface-t kernel mode-ra. így mentem egy meccset, ahol állítottam a grafikát ultrára, és így nem dobott ki, pedig ultrán kb fél perc után kidob. -
misionline
tag
Pontos képet úgyis csak akkor kapsz majd amikor tolod valamelyik játékot, és vagy meg leszel vele elégedve vagy nem.
Felőlem mutathat akármennyit tesztekben., de ha vga kat hasonlítasz össze, az csak akkor pontos ha azonos konfigban azonos (tesztprogi)beállításokkal teszteled le többször és átlagot számolsz....
-
Crytek
nagyúr
Még szép hogy komolyan mondom.
Pl minek vennék most GTX 680-at ha van olyan Compute -ot hasznáó game ahol a "csira" 7850 is elveri kevesebb mint fele áron.Most lehet hogy jó ,de én nem egy évre szoktam VGA-t venni.
Én ezt így látom meg olvasom hogy a jövő a compute-é.Az meg egyenlőre az atinak kedvez és sanszos hogy ez a jövőben se nagyon fog változni. -
batt
aktív tag
-
leonel
aktív tag
Én nem akartalak meggyőzni - olvasd vissza az első hozzászólásomat!
Csak pár apróságot szerettem volna tisztázni.
De ismét hangsúlyozom: a 660Ti egy hűvös erős kis Vga ami full hd-ben jelenleg több is mint elég!!! Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a fontosabb szempont - és aszerint vásároljon! -
leonel
aktív tag
Kélek. olvass és értelmezz!
Ha ezek után még mindig nem érted.... akkor nem tehetek semmit!
(#114) Löncsi: Én már alapvetően hozzászoktam a stílusodhoz és hogy általában magadtól hasadsz, de azért te is tudsz még meglepetést okozni a zöld elvakultságoddal.
Nem értem miért nem vagy képes belátni, hogy a másik oldalnak is van előnye - sőt jelen állás szerint talán kicsit több is!
Driver hiba? Mindenki úgy tesz mintha ez Amd kiváltság lenne -és nem a mai optimalizálatlan - sebtében piacra dobott játékok következménye.Tessék neked is olvasni való csak az elmúlt pár napból a gtx670-680 topicból. Ott IS előfordul.
És tényleg UFF mert ez már óvoda és bár a korom megvan hozzá nem szeretek óvóbácsit játszani.
-
leonel
aktív tag
Kepler szinten nem rossz 660ti, de ki ne találd már, hogy erősebb mint a 7950
Rakd c@c és nézd meg 10 friss játékon a különbséget.
És ugye abban egyetértünk, hogy cca 80e Ft-os Vga-kat nem 2-3 évvel ezelőtti játékokon kell tesztelni. Abu már egy párszor érthetően leírta, hogy a külföldi tesztoldalak többsége régóta nem változtat a repertoáron. Nincs kedvem kb 10 bejegyzését linkelni...
Mindenesetre elfogadhatjuk a hozzáértését...
Nem akarom lehúzni a 660Ti-t - jó kis Vga!!! Full hd-ban megfelelő teljesítménnyel -nem is kell nagyon több a userek 90%-nak, de lássunk tisztán és ne az elvakultság beszéljen.
Az erő és a platform alapján - JELENLEGI állás szerint - a GCN-nek áll a zászló.Ha nem értünk egyet akkor sincs semmi . csak akkor felesleges ilyenbe belemenned mert nem ismered a vita és a veszekedés közötti különbséget.
-
Hivatalnok
csendes tag
egyértelműen a 7950 éri meg jobban 78k-ért...
-
Dr.Én
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest