- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyí
senior tag
Ez szép volt... Kérlek ne sértegess, én sem tettem. Én értem, te nem értetted, hogy miért is jó vétel. Ő írta, hogy majdnem 3 év garival, tehát ez az én értelmezésemben majd hogy nem vadi új kártya. Papiron igazad van nem lehet 3 év garis, hisz használt. Ettől függetlenül szerintem is jó vétel, az ára is, meg, hogy ismerőstől veszi, valamint mindössze 3k-ban van a csere. A Giga meg olyan amilyen erről nem akarok ismét porfelhőt indítani. Duli-fuli...
-
Shodan
őstag
Csak ha mások eredményeit nézem akák 3dmark, akár valley akkor is jobb mint amiket én kaptam.
És a legtöbb esetben a benchekben is túlépi a 660ti-t azért, függetlenül a CUDAk számától.
De időközben azt hiszem rá is jöttem mi a probléma.
A GPU Boost 2.0-nál ami a 660ti ben nincs, de a 760 már megkapta, 80C-nál leveszi a boostot és visszaáll defaultra.
Nálam a kártya végig 80 fokon megy, ezért kapok csak ilyen alacsony értékeket szerintem. -
sittes79
addikt
Köszi.
Közben csináltam kis házi tesztet, BF4-ben medium-on és FHD-én a GPU olyan 50-60%-os terhelésen van, persze felugrik nagyobb robbanásoknál olyan 80-90%-ra, de 100%-ra nem igazán ugrik fel. A CPU meg nem nagyon megy 90% alá, sőt sokszor 100%, pedig fel is húztam 4GHZ-re.
-
-
Faterkam
addikt
-
bombibmw
veterán
Innen apróról.
Tök új volt,én húztam le a fóliát róla(17.-től 3 év Ponos garival).
Most már,hogy talán megtaláltam a problémát megnézek egy 1400-at.
NeeemEgyébként érdekes,hogy amíg vizem volt,addig ez a 4,5-ös tuning szépan stabilan ment mindenhol,de visszaváltottam légre és úgy néz ki kell még fesz ebben a rohadás melegben.
-
bombibmw
veterán
-
*Tata*
senior tag
Ez az a béta driver amit említettél: [326.19 Béta]
-
csoty
aktív tag
Nem veszem sértésnek, de azt én nem mondtam hogy alapon ment a venti. Még a GTX480as korszakomban lett az a szokásom, hogy egyedi ventiprofilt használok, mivel ott úgy 75°Cnál kezdett megindulni a ventillátor fordulat és idegesítő volt hallani ahogy 5-10%okat ugrál. Egyébként én csalok, ha kint 35-38fok van akkor idebent csak 24
-
Ernest.
tag
Engem aztán nem zavar, csak volt 1-2 számomra hihetetlen kijelentés. Nekem a giga kártyám télen 22 fokos lakásban 69 körül volt max terhelésnél huzamosabb ideig, most nyáron a nem tom hány fokos de marha meleg lakásban 73 fokra ment fel max, és csendes maradt.. A házam meg jól szellőző, 3 csendes rendszercooler társaságában (Fractal Design Core 3000).. De az sem zavarna ha 80 lenne, amíg nincs porszívó hangja, és a tervezett üzemi hőmérsékleten belül van..
-
d@minator
addikt
Nagyon akciós volt.
Na de a Crysis2? Az is olcsó volt de nem volt gondom AMD-vel.
Az i3-mat meg kizárja, hogy ha máskor megyek pont ugyanott akkor jó és nem laggol. Hacsaknem közben elindul valami progi és megfogja. De mi?Van olyan progi amivel a futó alkalmazásokat vissza lehet nézni?
A lassulás (fps leesés) is érdekes pedig clean intallt csináltam. Legközelebb újrahúzom a win7-t.
Egyébként CPU terhelést mivel lehet monitorozni visszamenőleg? Grafikonos megoldás még jobb lenne. -
csoty
aktív tag
Proci 4.3ra van belőve, olyan fesszel ami bőven jó és kereteken belül is van. (4.6ot ment ezzel a fesszel hibamentesen 1-2napig amíg teszteltem) Hőfokok rendben vannak, a ház szellőzik mint a barom
HAF 932 Advanced.
Asszem' megküldöm egy pár óra BF3-al, de egyébként GRID2 alatt fagyott meg legutóbb
-
csoty
aktív tag
Memória 1333-ra fixálva van, többek között azért is mert Kingston N9-tipus (tehát csupasz és ráadás low-profile). Memtest az volt futtatva nemrég (2hét~) és nincs baja, lapot se hiszem ludasnak, bár lehet átrakom majd a másik slotba a kártyát. GPU-t mivel kéne stresstestelni? Furmarkot leszámítva. Folyamatos valley?
-
d@minator
addikt
Én hiszem és elfogadom ezeket a teszteket, mert az idén 3 VGA-m (6850, 6970, GTX660) volt és rendre én is ezeket a VGA fogyasztás eredményeket kaptam de ez korábban is így volt. Amúgy Furmark eredményekről van szó és nem agyonhúzott kártyáról!
ASUS GTX660 [link]
ASUS GTX660Ti [link]Ezeken a kártyákon a GTX670-es hűtője van szemre eltérés nincs (megszámoltam nincs több lamella stb.). Ebből következik, hogy a 660Ti úgy lehet hűvösebb ha a venti profil más azaz gyorsabban forog.
Full tuninggal full megterhelve valószínű, hogy megfordul a helyzet.Én elsiklottam afelett, hogy csoty fórumtárs határig kihúzta az órajelet a 660Ti-n. Ezért írtam, hogy egy tesztben én is ezt láttam. Ami igaz csak a tesztben nem volt határig kihúzva. Valószínűleg a fórumtárs tévedett.
-
d@minator
addikt
Szar a teszt?
GTX660 TDP: 130W a
GTX660Ti TDP: 150W nem 200W.
(#5088) *Tata*: Az nem lehet, hogy amikor 660-ad volt akkor hűvösebb volt a környezet? Most meg kánikula van. Ezeken a tesztoldalakon nincs házban a VGA. Úgy lehet 60 fokos nem?(B)(#5086) A_ScHuLcZ
/B) Ha most kéne vennem én sem tudnám.
-
fsb1000
nagyúr
Látom te is full tájékozott lehetsz.
Szerinted mi mást mondhatnék olyan fórumtársra aki megkérdőjelezi a fizika törvényeit, illetve cikkíró és tuningos létére még sosem hallott arról hogy a frekiváltozással arányos a hőtermelés.
szerk:
ja... a másikat meg nem érdekli mennyit gyártottak X VGA-ból., de nyomatja a meghibásodási rátát.
Ezeket hagyjuk szó nélkül?ejh.....
-
csabika0001
senior tag
Az hogy hány kártya van nálad nem jelenti azt hogy tudod hogyan működik.
Mivel egyikünk sem járt olyan gyárban ahol ilyen grafikus processzort gyártanak senki sem állíthat semmit.
Az hogy a giga 660OC val volt gond alapórajelen enged következtetni néhány dologra.
Igen ügyes kis mod amit itt megfejtettünk és teszteltünk, Te ehhez semmit sem tettél hozzá. -
Asbee
veterán
Ez csak tényleg következtetés. Nehogy azt hidd hogy majd válogatott chip kerül egy oc kártyára. Lutri az egész. A nem OC is ugyanúgy húzható és a gyári OC órajelet röhögve viszi. Az emelt órajel miatt más a bios semmi más miatt. Át van írva az órajel és kap egy más számozást. Ennyi. Esetleg kicsit módosítanak a ventiprofilon.
-
NJoco
csendes tag
Akkor most szerinted nem éri meg a sima ASUS 660Ti a 69 k...?
Én a pár kattintást a sima tuningra értettem és nem a biosz turkálásra.Amúgy én is pont azért jöttem ide kérdezősködni, hogy megkérdezzem az itteni szakik véleményét, hogy melyiket is éri meg jobban megvenni a simát vagy inkább valami oc verziót....
-
lowzor
veterán
Semmilyen gari nem ugrik
Az Asus, meg a többi gyártó sem adna hozzá tuningprogit, ha emiatt ugrana a gari. A másik az, hogy gariztatásnál a kutya nem veszi észre, hogy a kártya húzva volt-e. Az OC-t semmivel nem lehet tovább húzni, mint a simát. Példánytól függ mindegyiknél, hogy mennyit bírnak tuningban.
-
Asbee
veterán
Ilyen szoftveres mérés nem mérés. Fölösleges vele foglalkozni, következtetést levonni belőle. ( Azt meg hogy a táp jó v nem jó még véletlenül sem lehet megmondani belőle)
(#4396) Draco3D: Kártya lesz a hibás, a táp röhögve elbírja ezt a konfigot, de amúgy sem produkál táp ilyen hibát. Megbízható minőségi, ha bármi gondja lenne védelem közbelépne. (Két ágassága ellenére nálam húzott gtx480-at vitt, csak példaként)
-
Draco3D
csendes tag
-
szasanyi
félisten
Nekem Gigabyte kártyám van nem ASUS, és ott ilyen nincs. Ez szvsz automata BIOS frissítéshez való, hasonlóan az MSI Live Update programjához (ami egyébként sz@r, ezt nem ismerem). Én nem bíznám erre, ha BIOS-t akarnék frissíteni (már ha van újabb, mert pölö a Gigabyte-hoz nincs is).
-
-
szasanyi
félisten
No para! Nincs gond FullHD-ban sem, ha nincs Vsync és AA (általában ezek "többet vesznek" el az FPS-ból mint amennyi "előnyt" jelentenek). Én ezeket nem szoktam, használni, mert 1080p-ben akkora a pixelsűrűség, hogy engem egyáltalán nem zavar az AA hiánya, míg egyes gameknél a Vsync kellhet ha nagyon törredezett a kép, mert az zavaróbb.
TR fent van, HD7950-nek végigtoltam, és most a 660-Ti kártyán is játszom így van összehasonlítási alap. Előzőn kicsit magasabb volt az FPS (FRAPS) de itt isuo. szépen játszható (1080p, Ultimate, noAA) úgyhogy emiatt ne aggódj, nyugodtan vegyél egy príma 23" IPS monitort és soha többé nem akarsz mást! -
szasanyi
félisten
A DMarkok külön kategória, én játékok futtatására gondoltam. Persze lehet azokat is 1080p-ben futtatni, csak éppen nem sok értelme van mert annyira terheli a rendszert. Én azt mondom, hogy jó áron egy 23-34" IPS monitor jobb választás, mint akármilyen VGA mert azt a képminőséget és képméretet egy iGPU-val is élvezheted.
Nyilván még nem játékoknál, de a következő lépés akkor a VGA ami alkalmas mellé. Nehogy azt hidd, hogy én és még sokan dobálózhatunk meggondolatlanul a 10ezrekkel.
És gondold hozzá, hogy 2 fiam van akik szintén ilyet akartak! -
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest