- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Olyan kérdésem van, hogy mi az általános vélemény a Giga GTX660Ti WF3-ról?
Iszonyatosan megzuhant most az ára iPon-ban (73k) és a mostani kártyámmal vannak gondok amik zöld oldalon nem voltak úgyhogy ha így maradna még pár napig/hétig az ára tuti vinném.
Előre is köszi srácok.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Nem nyert. Se nem hangos, se nem melegszik. Sapphire HD7870 XT, és alig hallható játékok alatt, több óra Kombustor után is max 67°C és alulfeszelve fut 1100/6400 -on, 256bit-es memória sávszélességel. Imádnám ezt a dögöt, a probléma azzal van, hogy azok a játékok amikkel játszom nem igazán optimalizáltak AMD kártyára (pl. SSF4 AE) illetve az XT-hez nincs linux támogatás egyenlőre, írtam az AMD-nek ezzel kapcsolatban és nem úgy tűnik hogy tennének bármit is ennek érdekében. Ettől lejjebb teljesítménybe nem akarok adni, ezért gtx660-ok felejtősek (már volt nálam egy EVGA GTX660 SC ami meg is döglött pár hónap után 2x is) de egy gtx660 ti -re beneveznék ha minőségi kártya.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Úgy döntöttem ismét a zöldekhez pártolok, mostmár csupán az a kérdés, hogy MSI TF3 vagy ASUS.
Ismerem a gyártók és a hűtések közti különbséget, tudom, hogy a DCUII papíron valamivel halkabb és hűvösebb de amire igazából kíváncsi vagyok az az, hogy ez a valóságban mennyit jelent? Tehát észrevehetően halkabb és hűvösebb-e az ASUS mint az MSI (overclockolva természetesen)? Valamint itt is létezik-e a "helikopter effekt" az MSI-knél mint a pirosaknál? Mert ha mindkét kérdésre nem a válasz akkor MSI-t vennék, egyszerűen jobban tetszik a gyönyörű fém felépítése mint az ASUS -oké (a pap és a paplan esete...).What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Úgy voltam vele én is, hogy kivárom a 760-at és lehet így is fogok tenni de sajnos kétlem, hogy a 660Ti ára alatt lenne megjelenéskor, én pedig 60.000Ft -nál többet nem szeretnék kártyára költeni egyenlőre.
A leírtak alapján akkor valószínűleg ASUS lesz.
Azt már lehet tudni mikor fog megjelenni a GTX760?What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Nekem volt már EVGA GTX660 -am, kétszer döglött be egymás után (kb. 3 hónap használat után) szóval nem javasolnám. Szerény véleményem szerint a mostani kártyáknak elég elegáns megjelenésük van, pl. az ASUS DCUII és az MSI TF3 ezerszer szebb mint egy ref. kártya, arról nem is beszélve, hogy a hűtésük fényévekkel hatékonyabb, csendesebb és még sokszor olcsóbbak is.
-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Most újítottam be egy MSI GTX660 TF3 -at, elég halknak és hűvösnek tűnik, ebben a nagy melegben eddig 64°C volt a max amit szintetikus teszt alatt sikerült kicsikarni belőle, viszont olyan problémám van, hogy minden programban a memory clockra azt írja az adott program, hogy 3000MHz (kb.) miközben ugye 6008MHz volna a helyes érték. Alap órajeleken Unigine Heaven 4.0 alatt 640 körüli scrotet produkált a kártya, szerintem ez egy elég jó pontszám szóval kétlem, hogy valóban vissza lenne véve a memory clock ilyen alacsonyra. Az AB-vel monitorozva is 3100MHz körül mutatja. Ez normális, vagy gond van valamivel? Nem érdekel ha csak a programokban írja alacsonynak az órajelet mert nem azt nézegetném, hanem játszanék, inkább attól félek, hogy a teljesítményt nehogy visszafogja vagy valami...[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz szasanyi #4943 üzenetére
Most szedtem le a GPU-Zt, ezzel helyes értékeket mutat. A Heaven és a többi program is helyesen mutatja, mindössze meg kell szoroznom kettővel ahogy írtad. Csak azért volt furcsa mert előtte AMD kártyám volt és ott pontosan írták a programok ezeket az infókat. Hálás köszönet.
-
PandaMonium
őstag
Na úgy néz ki elég rosszkor vettem meg a kártyám, ismét megy az ASUS akció iPon-ban.
Ráadásul most adnak hozzá Roccat Savu egeret is (16k körül van az értéke).
Már le is foglaltam egyet, pénteken meg viszem vissza az MSI -t.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Hát azért plusz teljesítmény is van benne alaposan, de szerintem is igaz, hogy 80.000Ft -ot nem ér. A 660 most a legjobb ár/teljesítmény arányú kártya Nvidia oldalon szerintem, de ilyen jó áron kihagyhatatlan a Ti (ráadásul úgy is kissé régi már az egerem, örülök a Roccat-nek ).
-
PandaMonium
őstag
Egy Razer eXactMat van most, azt hiszem ez megteszi. Egyébként egy kb. 3 éves Razer DeathAdder v2-t váltana a Roccat, ez is egy piszok jó rágcsáló csak sajnos időnként már sz.rakszik benne a mikrokapcsoló, duplán vagy akár triplán érzékeli néha a bal gombbal való kattintást.
-
PandaMonium
őstag
Az, hogy nagyon szét van spórolva túlzás, szerintem szimplán referencia hűtő szinten van (kb. 76°C körüli értékeket produkál ahogy olvastam).
Maradjunk annyiban, hogy ilyen teljesítményű kártyákra már azért illik 2 ventit tenni, mert sokkal hűvösebben tartja a kártyát, friss levegő éri az egész PCB-t, nem csak a venti környékét, ráadásul halkabb is (ha jó minőségű a hűtés) mert ugye 2 ventillátort nem kell olyan őrült nagy fordulatszámon járatni mint 1-et.(#4988) A_ScHuLcZ: MSI GTX660 TF3, ASUS GTX660 DCUII.
Én most az elsőnek linkelt MSI -t használom, jó kis kártya. Halk, hűvös (max. 65°C szintetikus teszt alatt ilyen melegben amit eddig kitudtam csikarni belőle) és egész jól tuningolható, nálam 1150/7000MHz-el lefutott Heaven alatt mindenféle képhiba nélkül. Az ASUS DCUII hűtése is nagyon jó, halk és hatékony. Ahogy nekem is tanácsolták pár napja a topikban: Válaszd azt a kettő közül amelyik neked jobban tetszik, mert egyikkel sem jársz rosszul.[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #4998 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem vagy képes felülemelkedni semmilyen kijelentésen amivel te nem feltétlenül értesz egyet.
Ha a 2db ventilátor azonos méretű mint az 1db a referencia hűtőkön vagy pl. az MSI 1 ventis kártyáján, és azonos fordulatszámon pörögnek egyértelműen több a légszállítás (persze ezzel együtt a szélzaj is növekszik de jó minőségű ventilátoroknál ez elhanyagolható mértékű, ráadásul ahogy írtam nem is muszáj őket akkora fordulaton járatni mint az egy ventiseket, hogy azonos vagy akár jobb eredményt produkáljanak), ebből kiindulva egyértelmű szerintem, hogy hűvösebben tudja tartani a kártyát mint az egy ventis kiadások. Nem véletlenül van minden kártyán 2 (a Giga WF3 hűtésén pedig 3) venti és nem pedig 1db "csúcs ventilátor". A mondandód második felére kitérve kétségtelen, hogy a hűtésben a ventilátorok csak a légszállítás szerepét játsszák, a többi a hűtés kialakításán múlik, de én ezt nem is próbáltam megcáfolni a posztomban.(#5003) AT1S: Királynak tűnik ez a Phantom is, bár én személy szerint örülök, hogy elcsíptem az ASUS-t.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5031 üzenetére
Az egyetlen dolog amit most már tényleg nem értek, hogy ha ennyire hülye szerinted mindenki a fórumon akkor miért próbálsz "segíteni" rajtunk, szerencsétleneken? Miért kell ahhoz még egy százegyedik poszt is, hogy pontosan ugyan azt elmond mint az előző száz alkalommal? Nézd végig ezt az oldalt a topikban, semmi mással nincs tele csak a bölcsességeiddel. Egyszer leírod mi a véleményed, aki elfogadja az elfogadja, aki meg nem az ezredszerre se fogja, ilyen egyszerű.
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5076 üzenetére
"De a lényeg, hogy bármelyik is a jobb, attól még a másik is megfelelhet a célnak és nincs alapja azoknak a túlzó véleményeknek amiket rendszeresen hangoztatni szoktál."
Miért nem lehetett ezzel kezdeni? Komolyan, odabiggyesztetek egy "szerintem" -et egy mondat végére és máris nem a fizika törvényeit meg a legkomolyabb hivatalos infókat közlitek le egymásnak hanem személyes véleményt. Nálam megfordult már Sapphire, Gigabyte, MSI, EVGA és pár napon belül lesz egy ASUS, semelyikre (na jó, az EVGA-val voltak gondok, de előfordul az ilyen, lehet én fogtam ki rosszat) nem mondhatok rosszat. Hűtés terén pedig kétségtelen, hogy a Dual-X, TF3, WF2 és DCUII hűtések mind jók. Persze lehet versenyezni, hogy kinek a nagyo... akarom mondani jobb a hűtése, de értelmetlen, ugyanis megfeledkeztek arról az apró tényről, hogy a hűtés arra való a kártyán, hogy az ne főjön meg. Amíg ennek eleget tesz a hűtés, elviselhető hangszintet produkál közben addig nem látom értelmét annak, hogy e miatt ekkor vitát csapjatok. Pont.(#5093) bajaki: Sajnos ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, a játék rosszul optimalizálásának tudható be a baki. Általában processzor limit okozza a gondot, annak cseréjével lehet valamelyest enyhíteni a problémán, de emiatt az 1 játék miatt értelmetlennek tartanám.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Mikor fogjátok már végre abbahagyni? Röhejesek vagytok, rajtatok kívül már mindenki unja a témát, ezt próbáltuk is páran jelezni csak nem veszitek az adást. Mindkét kártya jó, pont. Látom, hogy van 5-6 új post, gyorsan rákattintok hátha valami érdekes erre azt látom, hogy még mindig ez az idióta veszekedés tart. Amit csináltok nem igazán meríti ki a tiszteletteljes vita fogalmát, ha sokáig megy ez tovább moderátor fog takarítani a topikban.
-
PandaMonium
őstag
Itt a sima 760-ról van szó, nem a 760 Ti-ről. Ennek a boost speedje 1033MHz (a referencia modellen), de kétségtelen, hogy megy az majd feljebb is szerintem. Jó kártyának tűnik, csak nem ennyiért. A 670 -nél épp hogy csak olcsóbb pedig az erősebb is, és kis hazánkat ismerve nálunk tuti még a linkelttől is rosszabb áron fogják adni a 760-akat.
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5158 üzenetére
Öcsém monitorján van DSUB és DVI bemenet is, direkt most lett neki véve egy DVI kábel mert a DSUB-DVI átalakítóval undorítóan mosódott és csíkozódott. Bedugta a DVI kábelt és minden tű éles, probléma megoldva. Ráadásul nem egy utolsó, mezei CRT monitorról van szó hanem egy elég drága BenQ monitorról...
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5162 üzenetére
Valóban nem, neki csíkok futottak fel-le a kijelzőn vele, ez se sokkal jobb szerintem.
Maradjunk annyiban, hogy ezek a VGA-k már nincsenek analóg jelekhez optimalizálva, nem véletlenül kerültek le róluk a DSUB kimenetek. Esetleg egy DisplayPort - DSUB átalakítóval még érdemes megpróbálkozni monitor csere előtt, de ha az sem segít akkor más sem fog.[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz Bjørgersson #5255 üzenetére
Én mostanság vettem a 660-at, de nem is tervezem lecserélni ameddig mindent visz amit szeretnék, 700-as széria ide-vagy oda. Egyébként nem jártál rosszul a 660-al, tekintve, hogy ár/érték arányban még így is jobb mint a 760-as.
-
PandaMonium
őstag
Annyi a baj, hogy baromi drágán hirdetitek.
Pont most vettem egy ilyen egeret hardverről, bontatlanul 2 év garival 8.000Ft -ért.
Emellett elég érthető, hogy a bontott, nem biztos, hogy garis egerek 11.000-12.000Ft -ért nem kelnek el.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
A 660-at megtartottam, a 660Ti -t meg visszamondtam.
Pontosabban először meghirdettem itt a 660Ti -t, mert nekem nem volt pénzem átvenni, de kértem volna az akciós ára (66.500Ft mellé) 3.500Ft -ot, ami gyakorlatilag az én általam intézett ügyintézést, és hirdetgetési időt, stb. fedte volna, de az illetőnek lett volna így is bontatlanba egy ASUS GTX660Ti-je plusz egy Roccat Savu egere 70.000Ft -ért. Dehát persze, hogy még ez sem tetszett a népnek, megjelentek egy idő után az IQ betyárok akik szerint mekkora rohadék vagyok mert pénzt kérek még pluszba a vásárlás mellé és csak nyerészkedni akarok az egészen. Érdekes, hogy azért nem emeltek szót mikor valaki megvette akciós áron a csomagot, és külön meghirdette a kártyát 66.000Ft -ért az egeret meg 12.000Ft -ért...
Na mindegy, amúgy is költözködtem, úgyhogy úgy döntöttem se az idiótákkal nincs időm foglalkozni, se a rendeléssel, úgy hogy inkább visszamondtam.
Az MSI 660-amat 54.00Ft -ért vettem, a Roccat Savu-t meg 8.000Ft -ért, szóval így is maradt a zsebemben 4.000Ft, csak hát nincs Ti -m.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Nem igazán értem miért, egy Razer Deathadder V2-t váltottam le erre és érezhetően jobb minőségű, a hozzá való driver is iszonyatosan jól meg van csinálva, sokkal jobb szvsz mint a Synapse 2 vagy a Steelseries-nek a drivere. Minden nagyon a helyén van az egeren, szolid kis rágcsáló, ráadásul jól is néz ki.
Gondolom annyi a baj, hogy a sok vérpistinek hozzánőtt a szíve a Razer cuccaihoz és egyértelműen mindenki aki mást vesz egy idióta.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Nekem ugyan ilyen hibajelenségem volt az első GTX660-ommal. Vissza küldtem az iPonnak, de nagyon erősködtek, hogy a kártya nem hibás, cseréljek tápot. Cseréltem, megmaradt a hiba ugyan úgy, megint visszaküldtem nekik és akkor már érdekes módon náluk is hibás volt... Lényeg, hogy ne hagyd magad lap/táp cserére rábeszélni, ha van lehetőséged ingyen kipróbálni más komponensekkel akkor azt próbáld meg, de nálam is csak egy új kártya oldotta meg a gondot.
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5346 üzenetére
EVGA GTX660 SuperClocked Edition. 2x vittem vissza, első alkalommal 4 hét volt a gariztatás, második alkalommal pedig ahogy írtam 5 és fél. Ráadásul először volt képük 4 hét után úgy visszaküldeni, hogy "semmi baja a kártyának", közben 1 nap múlva simán előjött a hiba. Megint visszavittem nekik megint, meg ment egy panaszlevél, akkor már rögtön ők is észrevették, hogy nem kicsit defektes a kártya.
-
PandaMonium
őstag
válasz fsb1000 #5349 üzenetére
Hihetetlen, hogy még az emberek saját tapasztalatainak sem hiszel.
Ott írtam, tisztán és világosan, hogy első alkalommal úgy küldték vissza, hogy szerintük nem hibás.
Először az iPon saját szervize teszteli a kártyát és ha nem találnak hibát akkor el sem küldik a nagykernek/disztribútornak, ergo a kártya 4 hétig a polcukon porosodott, holott 3 óra lett volna legrosszabb esetben letesztelni, hogy jó vagy sem, de még ez sem sikerült nekik...
Máshol kötekedjél légy szíves mert kezdesz nagyon idegesítővé válni ezzel az állandó okoskodással.What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
válasz energy4ever #5428 üzenetére
Nézd meg, hogy minden keretrendszer fel van-e telepítve.
Ha igen akkor próbáld újraindítani a gépet és utána megint megpróbálni.
Egyébként minden bántás nélkül lassan ideje volna váltani XP-ről...(#5429) fsb1000: Miért ne érné meg drivert frissíteni ezért? 5 percen kívül semmi másba nem kerül, és növeli a kártyád teljesítményét. Szerintem egyedül is tud figyelni arra, hogy azonos beállítások mellett teszteljen, nem kell minden alkalommal kötekedned.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
-
PandaMonium
őstag
Előlem már sajnos elkapkodták, de nem is akkora baj, úgyis megfogadtam magamnak, hogy ha legközelebb váltok valamire az GTX760 lesz. Mondjuk kicsit becsapva érzem magam, kb. 1 hónapja vettem az MSI GTX660-amat 54.000Ft -ért egér nélkül.
-
PandaMonium
őstag
válasz radi8tor #5502 üzenetére
2 üzlete is van az iPon-nak ahol kiszolgálnak magánszemélyeket. Egyiknél intézik a személyes átvételt meg az a kvázi bolt része az egésznek, a másiknál pedig a garanciális ügyintézést lehet intézni. (Az már más kérdés, hogy röhejesen rossz a kiszolgálásuk. )
-
PandaMonium
őstag
Elvileg elég az uninstall és utána mehet az Nvidia driver, de van az AMD-nek egy saját szoftvere ilyesmire, nem tudom mennyire jó, vagy nem jó de belinkelem és majd megmondja az akinek volt vele tapasztalata.
AMD Catalyst Un-install UtilityWhat I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
válasz DEV_NULL #5538 üzenetére
Azért mert neked kéne másnak ilyen tanácsokat osztogatni elég hülyeség. 660Ti-ről váltani 760-ra nem éri meg, max 770-re hogyha ér neked annyit, de ha úgy van ahogy mondod és mindenre elég neked a 660Ti akkor szerintem is fölösleges ilyesmire pénzt költeni.
-
PandaMonium
őstag
válasz radi8tor #5543 üzenetére
Szoftver fejlesztőként nem látom, hogy lehetne szoftveresen kárt tenni a GPU-ban.
A linkelt honlap alján is az áll, hogy szoftveresen meg lehet oldani a gondot, CCCleaner-el registry takarítással meg safe mode-ban driver uninstall-al, tehát a GPU valójában nem sérült.What I cannot create, I do not understand
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest