- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #6136 üzenetére
Tesztled, ha nem jó küldd vissza újra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #6133 üzenetére
Nah, mesélj!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #6131 üzenetére
Win hangbeállításoknál az alpalapi codec legyen kiválasztva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5940 üzenetére
Kapsz egy tök új pcb-t de az előző kártya sn-e lesz rajta.
mod:
Belőztek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyáliSanyi #5896 üzenetére
Ha nem BF3 mulitzol akkor elég 2500 is bőven.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PandaMonium #5812 üzenetére
Minden esetre a csavarokat érdemes óvatosan ki/be csavarni mert azon könnyen meglátszik ha meg volt bontva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5802 üzenetére
Már mint a W8.1-re? Én leragadtam a 7-nél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #5798 üzenetére
Igen de mondjuk sok játékban nem próbáltam. Tesztek rendben lefutnak, játékból meg eddig csak a Diablo 3-at néztem (ami nem is számít játéknak végülis
) meg Skyrim-el. Full-full-ban röccenés nélkül, hozza a GTX480-am teljesítményét, csak bő 20 fokkal hűsebb a gpu és kb leírhatatanul halkabb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5779 üzenetére
Feltettem a w7 által javasolt whql-t (nem véletlenül nem az akkor legfrisebbet javasolta a MS) és azzal beton stabil volt.
bombibmw: Üdv a topikban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5777 üzenetére
Igen az előfordul, hogy elszáll a driver menet közben újraindítja magát de akkor már nem hajlandó 3D módba váltani. Szerencsére nekem ez nem jött elő a 660 Ti-nél de az előző karimnál (460) ott előfordult ilyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #5775 üzenetére
Eleve nem teszek fel ezért se béta bios-t se béta drivert. Öreg vagyok én már kisérleti nyúlnak.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ok, nem TOP csak sima. Meglepő, hogy ilyen jól szalad. De ez nem baj persze...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #5745 üzenetére
1100MHz felett van a boost órajel (úgy, hogy semmit nem piszkáltam a karajon) szóval sztem ez a top verzió. De ezt mivel tudom kideríteni csalhatatlanul?
mod:
1124MHz, most vissza csekkoltam. Mondom úgy, hogy nem húztam, nem állítottam semmit, power limitet se órajelet se. A simának nem csak 915MHz a boost órajele?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shokkolo #5742 üzenetére
Most megnéztem én is, nincs rajta a számlán, hogy TOP verziót adtak (pedig ugye azt adták).
A TOP verzió ugye GTX660 TI-DC2T-2GD5 néven fut...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandi17 #5653 üzenetére
A tekercs menetei rezegnek a vga-n (nekem az alaplapom csinálja nagyon erős terhelésnél de tápok is szokták pl).
A terhelés hatására komoly áramok folynak, melyek jelentősen felmelegítik a rézhuzalt a tekercs anyagát. Ez geometriai változást okoz és még a korrekten, műgyantával kiöntött tekercsek menetei is elmozdulhatnak, teret kapnak a rezgéshez. Minden tekercs rezeg, ráadásul a rajta átfolyó áram erősségének és frekvenciájának függvényében (ez más hangszínt is jelent) másként. Ugyanis minden tekercs rezeg csak nem minden rezgés esik az ember által hallható tartományba.
Magas FPS esetén majdnem minden VGA táp tekercse zizeg, ciripel mert ilyenkor jelentős a hallható tartományba eső frekvencia spektrum.
Nem okoz hibát csak zavaró.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
marcusa #5647 üzenetére
1124MHz volt a max gpu órajel (MSI AB szerint).
Egyébként ez a 3dMark menynire érézkeny a HT-re? Ha csak a 4 logikai mag lenne akítv az nem hozna plusz pontokat ugye? gondolom ez már elég jól van párhutzamosítva...
(ugye ha a HT akítv csökken a nyers számítási kapacitás amit egy jól párhuzamosított program ellensulyóz bőven). -
Qru
MODERÁTOR
Toltam egy vga alapórajeles mérést 3dMák2013-ban: [link]
CPU: 3,71GHz (HT on)
Ram: 1416MHz 8-8-8-24 2T
vga: 1019/6000MHz (boost ennyire lőtte be: 1124MHz) -
Qru
MODERÁTOR
"ASUS TOP kártyáról lévén szó, a gyári tuning sem maradt el, amivel a GPU alapórajele 1072 MHz-ig, míg a Boost frekvencia egészen 1137 MHz-ig skálázódhat." [link]
De akkor a sima is megy annyit?
mod:
marcusa: Ok értem már, a simánál a 980 a "garantált sebesség" a TOP-nál meg 1072MHz. Így már tiszta.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor becsatlakozom ezennel a topikba én is egy 660 Ti-vel: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Beneveztem én is egy GTX 660 Ti-re. Melyik driver az ajánlott hozzá? Amit a w7 updater magától feltesz az jó (311.06)?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest