- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Szerintem a DOSBox egy virtualizált környezet, nem jutnál vele semmire. Sőt, egy bios flashelést nem is nagyon bíznék rá.
Leírást a google tud adni. Beírod, hogy bootable USB DOS, aztán találsz millió leírást, hogyan lehet pendrive-ból DOS-t csinálni. Felmásolod rá a flashelő progit, arról bebootolsz a gépbe, és úgy tudod natívan futtatni. Úgy már muszáj lesz működnie. -
-
Mattey
tag
EGyelőre nnem tűnik mégsem olyan vészesnek, mert pl. a RAGE-t vitte mint az álom és az EVE- online, valamint a Fallout New Vegas csak high beállításokon stabilan fut. Kipróbálok még pár játékot és ha nagyon nagy a nem játszható-arány akkor megpróbálom azt amit mondtál, köszi a választ!
-
JoolsNOS
veterán
Szvsz minden gépen szarul megy. Pl itt van bench gtx680al.
-
fsb1000
nagyúr
Én nem kívánok senkinek rosszat, és azt sem hiszem, hogy diákok ugrottak rá egy 60K-s kártyára, mint befektetésre.
Amúgy meg most az ASUS lett az olcsó kategória, és elmondható, hogy azért adják ilyen olcsón, mert kispórolták az alkatrészt.
vagy.... lehet megdől a teória, hogy ami olcsóbb mint a többi az azért olcsóbb, mert silányabb minőségű és kispórolták belőle amit ki lehetett. -
PandaMonium
őstag
Ha a VGA cicereg akkor tápcserétől nem fog elmúlni. Egyébként "coil whine" a hibajelenség becses neve, én ezzel küldtem vissza garanciába az EVGA kártyámat először, mire közölte velem az iPon, hogy semmi baja, cseréljek tápot. Tápot cseréltem (természetesen saját pénzemből mert senkinek nem volt a zsebében pont egy kölcsön tápegység) és ugyan úgy megmaradt a jelenség. De a kártya csere sokat segített a helyzeten.
-
Qru
MODERÁTOR
"ASUS TOP kártyáról lévén szó, a gyári tuning sem maradt el, amivel a GPU alapórajele 1072 MHz-ig, míg a Boost frekvencia egészen 1137 MHz-ig skálázódhat." [link]
De akkor a sima is megy annyit?
mod:
marcusa: Ok értem már, a simánál a 980 a "garantált sebesség" a TOP-nál meg 1072MHz. Így már tiszta.
-
PandaMonium
őstag
Nem igazán értem miért, egy Razer Deathadder V2-t váltottam le erre és érezhetően jobb minőségű, a hozzá való driver is iszonyatosan jól meg van csinálva, sokkal jobb szvsz mint a Synapse 2 vagy a Steelseries-nek a drivere. Minden nagyon a helyén van az egeren, szolid kis rágcsáló, ráadásul jól is néz ki.
Gondolom annyi a baj, hogy a sok vérpistinek hozzánőtt a szíve a Razer cuccaihoz és egyértelműen mindenki aki mást vesz egy idióta. -
-
JoolsNOS
veterán
Na én most csináltam egy gyors mérést. Konfig alant. (Proci 4200-n) Teljes rendszer fogyasztás, de lehet számolgatni belőle.
Kikapcsolva: 0-1w
Idle: 65w
Linx: 152w
Furmark: 214w
Furmark tuning: (+114gpu/+550ram/110tdp): 232w
Linx+furmark: 260-279w
Crysis (vga tuning nélkül): 217-232w-15-18% veszteség a tápon, és ,még egy kis számolgatás
De már a furmark eredménynél lehet következtetni: tápveszteség után 178 watt, és ebben benne van a proci és egyéb perifériák is. Tehát bőven 150 w alatt van.
-
fsb1000
nagyúr
A TDP nem jelent áramkorlátot. Csúcsban több áramot is felvehet a VGA, mint ami a TDP-ből számítható lenne. Egy tápot szerintem 80-90%-ig érdemes terhelni. A tápod a közölt speckója alapján 16,5 ampert tud (névlegesen). Én max. 14A-ig terhelném folyamatosan.
Szóval nem szívesen mennék a GTX660 főlé ezzel a táppal.
-
fsb1000
nagyúr
Több áram folyik át rajta. Ennyi. Miért aggódsz?
Ráadásul a Pcie felől is érkezhet 5-6A.A Molex 10-12A körül kezd el melegedni. (keresztmetszet függő)
A 6 pinesen 3 pár vezeték van. Keresztmetszet változhat, de 3x5A-nél még biztos nem melegednek.
A PCB-in biztos túl van méretezve a tápellátás "vezetékes" része. -
szasanyi
félisten
Esetleg a NextGen konzolok ténylegesen, valódi alternatívát jelenthetnek! Persze ez a konzol és egy igazi gamer VGA árviszonytól is függ majd. Viszont mindig voltak és lesznek is olyan gamerek, akik mindentől függetlenül soha nem vennének konzol, így az ő igényeiket ki kell szolgálni PC vonalon - legalábbis még egy ideig, amíg annyi van belőlük, hogy az iparág egy részének megéri erre (is) fókuszálni.
-
fsb1000
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan azért integrálunk, mert gyorsan közeledik a fal. A GPU-nak a Moore és a Dennard stop még annyira nem probléma, mert nagymértékben paraméterezhető rendszerekről beszélünk, ahol a skálázás eleve bele van kalkulálva az ISA-ba. Egyszerűen csak olyan architektúrák kellenek a jövőben, ahol a hatékonyság is igen magas szintet érhet el kódtól függetlenül (lásd GCN). A Moore és a Dennard stop a központi processzorokat fenyegeti, mert azok LCU megoldások, így a paraméterezhetőségük gyenge. Ezzel van a fő probléma.
A GPU-k teljesítménye és teljesítmény/watt aránya integrálva vagy dedikált formában is határozottan nőni fog az elkövetkező 5-7 évben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Feladatfüggő. De az, hogy a rendszermemória a dGPU-tól 300 ns-ra van és legjobb esetben is 32 GB/s-os elérhetőségű, igen csúnyán hatással lesz a teljesítményre. Ráadásul a CPU és a dGPU között sincs egy olyan gyors kapcsolat, mint a CPU és a beépített IGP között. Az AMD konkrétan azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy elvi szinten meg lehet oldani, hogy a dGPU és a CPU úgy dolgozzon, ahogy a Kaveriben a CPU és az IGP. De többet vesztenek, mint nyernek, mert túl távol van egymástól a két egység. Rendkívül nehéz biztosítani a koherenciát. A gyakorlatban tehát a HSA-nak csak bizonyos képességei élnek a dGPU-ra, amelyeknek speciel van még értelme.
Figyelembe véve, hogy a konzoloknál a grafika még mindig egy szeparált terület lesz, és erre a konzolos APU-k fel is vannak készítve, úgy gondolom, hogy a next-gen játékokhoz az APU+dGPU egy életképes konfiguráció. Az APU (ebből is Kaveri, vagy hasonlóan jól integrált megoldás kell, alternatíva a Parker kódnevű Tegra az NV-től) megoldja az általános compute feladatokat, míg a grafika esetlegesen továbbra is kihelyezhető a dGPU-ra (ebből a szempontból nem árt majd idomulni az APU architektúrájához ... ha Kaverit veszel, akkor Radeonba érdemes fektetni, míg az GeForce-hoz a Parker illik). -
Bubu0074
csendes tag
Egy prohardver.hu tesztből kiemelt rész
Tetszett
Az ASUS DirectCU II TOP kivitelű GTX 660-as megoldásáról szinte ismét csak magunkat tudjuk ismételni: hűtése mind üresjáratban, mind pedig terhelés alatt rendkívül halk. A kártya kivitelezése igényes, nem hagy kívánnivalót maga után. -
Bubu0074
csendes tag
Zotac nem igazán jött be nekem melegedett a régebbi kártyái és hangos is játék alatt mint a repülő úgy hűt. Gainward sem rossz kártya de nem tuningra való az biztos gyengébb kodikal szerelt széria és tudásra sem kiemelkedő. A GTX460 korszak jut eszembe mikor Gainward gyári hűtöket cserélgették mert melegedett és hangos is volt törtek is a lapátok rendesen a csere folyamán. De ennek volt topikja is. Az Msi-röl nem tudok semmit de versenybe sem nagyon láttam sehol de ez nem azt jelenti hogy rossz kari. Asus vs Gigabyte amit kedvelnek a játék fanok de ezt neked kell tudni mire kell játékra vagy internetre
-
belinho
senior tag
-
Bubu0074
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest