- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Tekercs csinálja a "cicergést". Ha kevés a gyanta és megreped a nagy rezonálástól. Sajnos minden gyártónál minden karinál előfordulhat. Baj nem lesz belőle.
-
Asbee
veterán
ASIC-hoz csak annyit, hogy a gpu-z magyarázata ne tévesszen meg senkit nem jó.
Alacsony Asic érték:
alapfesz: magasabb
fogyasztás: alacsonyabb
tuningolhatóság léggel: magasabb
tuning vízzel, LN2-vel: alacsonyabb -
Asbee
veterán
válasz
Devil Dave #5375 üzenetére
Gari mindenképpen. Sajnos beleszaladtál abba amit emlegetni szoktunk. (venti zörög, gyári tuningot nem bírja). Gigánál sajnos előfordul.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5365 üzenetére
Ilyen markáns azonnal hiba jelenséget nem igazán szokott produkálni a hőmérséklet miatt. Előbb a boostot kezdné el vissza venni, majd jönne a védelem, ha annyira durva a helyzet. Akkor is inkább throttling vagy lekapcs. Mint ahogy várható is volt itt sem a hőmérséklettel van a baj...
(#5369) AAntii: Ne ajánljunk már ilyeneket. Kalapáccsal ne ütögesse meg esetleg...?
Oké hogy te gátlástalanul megmikróznád, de akkor legalább privátba.
(#5371) Devil Dave: Küld vissza gariba minél előbb. Ne csinálj vele semmit. Megmondod mikor hol hogyan jön elő. Akár csinálj videó vagy hangfelvételt a jelenségről. Én 7950-emről ami kerregett cd-n mellékeltem nekik, azt külön megköszönték, hogy segített nekik mire gondoltam. Mondjuk a ref órajeles dolgot kipróbálnám még. Mert a gyári tuningot sem bírja, akkor még egy ok a garira. Ritka esetben előfordulhat ilyen.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5363 üzenetére
Monitorozd. Ilyen hibát nem hőmérséklet okoz. Vagy valamilyen driver dolog vagy nem bírja az adott órajelet a kártya vagy a cpu. Tapasztalat bf3-al kapcsolatban mielőtt megmagyarázod. Mivel cpu-ról semmit nem tudunk, illetve most csinálja új kártyával így vga-ra következtetek.
-
Asbee
veterán
válasz
Devil Dave #5360 üzenetére
Állítsd ref órajelre a karit. El tudom képzleni, hogy a gyári tuningot nem bírja.
-
Asbee
veterán
válasz
Devil Dave #5334 üzenetére
Én próbáltam sajnos nem segít a kenés végelegesen maximum egy ideig abba marad. Sajnos gigánál ez gyakran előfordul. Marad a gari. Melyik driverrel használod?
Egy újabb urban legend...
-
-
Asbee
veterán
Itt van a leírás hozzá Lehet.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5031 üzenetére
Még mindig nem tudod értelmezni amit írok, de már csak mosolygok ezen. A lényeg az hogy te itt mindent tudsz, bár ahogy nézem már csak te magad hiszed ezt el.
(#5029) JoolsNOS: Sajnos minden szériában előfordul 1-1 kártya ami valami oknál fogva nem annyira ajánlott mint a többi. Persze tudod a statisztikák, meg a ráták... A user visszajelzés az nem számít semmit, hiszen a ventit fogdozza, meg beképzeli stb.
9600-ból nekem a Galaxy volt a kedvencem.
(#5033) PandaMonium: Többször inkább ne, elég csak linkelni, úgyis a mondanivalója ugyanaz.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5023 üzenetére
Nem, nem az MSI-ről volt szó. Nézd meg én melyik hsz-edre válaszoltam mielőtt megint okoskodsz. A legutóbbi vitában a gigáról volt szó és ott urban legendeztél, majd a válaszomban is tisztán a Gigának a problémájáról beszéltem, amire te azt írtad hogy megalapozatlan és fizikának ellentmondókat nem fogadod el. (Ha nem tudod értelmezni amit írtam arról nem tehetek.)
Miért kell engem hogy érdekeljen, hányat gyártanak belőle. Úgyis csak az írja le a gondját akinek van. A giga ventijéről pedig sokat olvasni. Senki nem statisztikázik. Már írtam neked nem egyszer nincs statisztika, pusztán ha rákeresel a gigára az msi-re és az asusra akkor ebből egy karinál olvasol sok csapágyas ventilátorról. Ezt persze sosem tetted meg, így nem tudod miről beszélek. Te ezt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy aki gigát vesz vegye ezt számításba.
Egyszerűen elképesztő, hogy hogyan forgatod ki minden hsz jelentését és hogyan próbálod átértelmezni, hogyan magyarázol bele dolgokat. Ezt mesterien űzöd elismerem. Ezért is inkább megyek, mert mindig ide lyukadunk ki. Elég volt a mai fsb délutánból. Tovább jó fórumozást.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5016 üzenetére
A sok zörgő venti probléma pl? Azt csak úgy beképzelik a felhasználók ugye? Hagyjuk is, csak terelsz mint mindig és még a kész tényeket sem vagy hajlandó elfogadni. Vagy ha szerinted ezt nem érdemes figyelembe venni Giga vásárlásnál, akkor meg aztán végképp nincs értelme erről beszélni.
(#5017) asdxv: A hőtermelése biztosan nőtt, (vagy nem az emelt órajelen ment a kártya). Csak a hűtése miatt ezt te nem vetted észre. Az én volt Asus 7950-em (remélem a tisztelt fórumtárs nem kezd bele a szokásos Ati dumába mert megemlítem) 850-es alapórajelet ha olyan 950-re emeltem a hőmérséklet nem lett magasabb. Aztán ha az ember megnézi a ventifordulatot ott látszott hogy kicsit jobban "teker" a venti de azt még csendesen és nem volt észrevehető a nagyobb hőtermelés.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4995 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy te nem vagy hajlandó megérteni az érveket mert egyszerűen nem akarod. Én személy szerintnem azt mondom, hogy a giga nem, nem minőségi (személyesen volt hozzá dolgom), de megnézheted hány embernek volt ventigondja vele (miénk is ment gariba azonnal vissza). Ha kevesled ahányat itt találsz használd a googlet. Érdekes módon csak a gigánál jöttek elő olyan gondok, hogy +2mhz tuningot már nem bírnak. Persze erre lehet azt mondani, hogy a tuning lutri, amit el is fogadok, de más ilyen kártyát akkor sem találsz... Ezeknek függvényében az MSI +2-3k-ért biztos, hogy jobb vétel az Asus már más kérdés.
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #4976 üzenetére
Tudom, hogy mit helyeselek. Te összehasonlítottad, Asus jelenlegi árát, azzal az extra akciós giga árral amennyiért te vetted. Majd még el is ismerted hogy az téged nem érdekel hogy különleges akciós árat hasonlítasz jelenlegi normál árhoz... Szerintem ez a hülyeség. Kár ezt tovább magyaráznod...
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
Inkább semmi.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4674 üzenetére
Hol beszéltem én az Asus-ról? Azt is elolvashatnád mit írtam a giga hűtéséről. Csupán ha újra kéne választanom, már csak az itt olvasottak alapján, inkább kifizetném a többet az Asus vagy MSI-ért. És nem a hűtés miatt.
(#4676) fsb1000 : Hagy már ezt az ati barát troll szöveget. Ha mással nem tudsz mindig ezzel jössz elő. Ki beszél itt ati-ról. Ne kezd már megint... Az a gusztustalan amit te művelsz. Ahogy kiforgatod mindenkinek a hsz-ét mint ahogy ebben is teszted. Senki nem csórózik itt senkit, csupán megosztjuk a tapasztalatokat. Ez tényleg ennyire fáj neked?
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4671 üzenetére
Ez miért baj? Senki nem fogja azt hazudni, hogy csapágyas a gigám, vagy 0 tuningot tud a gigám, vagy nem bírja a gyári oc-t a gigám. Vagy szerinted igen? Ha én itt olvasok 10 ilyen kariról de másnál nincs ilyen hiba persze, hogy ezt fogom tovább adni.
(#4673) Peat; ): Ott a pont.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4645 üzenetére
Tápos topikban most nem tudom mi a helyzet, de régen amíg segítettem ott mindig neves oldalak rendes műszeres mérései alapján ajánlottuk a tápokat. Amiről meg nem volt teszt, de köztudottan szar elektronikával készül inkább nem ajánlottuk. Akkora már a választék, hogy nem éri meg kockáztatni.
(#4652) predakon: Senki nem statisztikázik, most őszintén neked nem tűnik fel, csak itt topikban, hogy csak gigával van baj? Nekem is kapásból csapágyas volt. Amúgy a hűtése nagyon jó az az egy dolog amiatt még ajánlott nálam.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4605 üzenetére
Először is nem a haverom asdxv. Akkor várjuk a pontos mérési eljárást ami alapján kiválogatják a chipek-et komolyabb gyári tuninghoz, ha már Te itt ennyire kened vágod a témát. Szerintem itt nem mi vagyunk a gázak... De fölösleges is erről többet beszélni, nem lehet veled itt semmit értelmen megbeszélni. Ilyen előélettel a fórumon miért is csodálkozom...
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4584 üzenetére
Azért neked írom mert te kérdezted szoktam-e összehasonlítani. Nem szoktam de azt asus-t hasonlítottam, mert volt már több asus kártyám és többek között 660 és 660tiben is nézegettem. Illetve kifejezetten az Asusról beszéltünk.
(#4585) ST05: Nem válogatnak semmit. Pont 680 lightningnál vannak ilyen gondok, hogy előfordult nem egyszer, hogy nem tudta a gyári tuning órajeleket. Ha valahol akkor ott indokolt lenne a válogatás de ott sincs.
(#4596) fsb1000: Asic quality alapján nem fognak neked tuningra válogatni. Feszt belövik az alapján, hogy tdp-be beférjen azt helló. Ha tetszik ha nem tuningra nem válogatnak ilyen tömeggyártásnál chip-eket. Az egyedi vid-et szintén csak emiatt adják. Más szivárgású chipek, valami alapján be kell lőni, hogy tdp-be beférjen. De továbbra sem értem miért vagy itt a ph-n ha neked itt mindenki hülye senkinek nem fogadod el a válaszát és teszed mindenre a megjegyzést... és igen Abu-nak előbb hiszek mint neked. Bocs.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4574 üzenetére
Először is Asusról van szó másodszor igen néztem már neten mikor 660-at vettük és az órajel a különbség a biosban. Ha jól tudom van aki top biost használ 660-on.
(#4577) ST05: Igen abban más hogy az órajel át van írva. Ugyanaz a nyák, minden ugyanaz. Miért ugrana a gari. Két kattintás visszatenni az eredetit. Ha meg közben ha meg a kari nem fogják azt neked nézni. Amúgy saját hirdetést nem igazán illik ide tenni...
(#4579) asdxv: Asusnál ez kb minden azonos rev karinál így van top és nem topnál. Megy a top biossal a sima is, de ahogy írtad is fölösleges rátenni.
-
Asbee
veterán
Ez csak tényleg következtetés. Nehogy azt hidd hogy majd válogatott chip kerül egy oc kártyára. Lutri az egész. A nem OC is ugyanúgy húzható és a gyári OC órajelet röhögve viszi. Az emelt órajel miatt más a bios semmi más miatt. Át van írva az órajel és kap egy más számozást. Ennyi. Esetleg kicsit módosítanak a ventiprofilon.
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #4443 üzenetére
Kicsit sok a nagy valószínűséggel, meg nem biztos, stb. Ekkora +fesztől nem fog a kártya megpusztulni. Aki ezt meg elvégzi valószínűnek tartom, hogy tisztában vele mit csinál. A tapasztalatok azt mutatják vga esetében, hogy akik eszetlenül emelik a feszt, hűtést egyéb tényezőt nem vesznek figyelembe, azoknál pusztul el a kártya. De nem ekkorától. Annyit nem enged ez a bios editor.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4438 üzenetére
Mint írtam statisztika nem is lesz. Sosem vezetnek hiteles statisztikát meghibásodásokról a fórumokon lévő visszajelzésekből lehet nagyjából látni mi a helyzet. Egyébként nincs is szó meghibásodásról, ezt megint te találtad ki, csupán más típusoknál én nem nagyon olvasok nagyobb számban csapágyas ventikről (nálunk is az volt), gyári oc-t nem bíró karikról, meg hogy 5-6mhz + tuningtól már végük. Meghibásodási dologról pedig szó sincs, csak a szokásos, hogy azért a gigánál mindig van valami megjegyezni való ami más típusnál nincsen. (Sajnos nem csak a 660-nál).
(#4437) szasanyi: Ha megpusztulna akkor a garivesztés kockázat lehet, de más kockázat nincs igazán.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4420 üzenetére
Nincsen statisztika és nem is lesz, de a fórumokon lévő visszajelzésekből sajnos az derül ki, hogy elég sok gond van velük. Mondjuk valószínű a jó ára és hűtése miatt többet is vesznek belőle, de elég itt a topikban is szétnézni. (venti csapágy, semmi OC (ez mondjuk nem hiba), most kapásból kettővel gond). Ettől függetlenül mi is bevállaltuk. Ha van rá rendes gari akkor mehet.
-
Asbee
veterán
válasz
Bjørgersson #4415 üzenetére
Azt nem, de bolt korrektségétől függően, másik típusra cserélhető.
(#4416) marinea2 : 79xx fronton is van 1-2 durva húzásuk.
-
-
Asbee
veterán
válasz
Bjørgersson #4404 üzenetére
980-as ref órajelre menjél vissza. Ha memória húzva van azt is vissza refre, és ugyanott teszteld ahol előtte produkálta.
(#4405) marinea2: Én még nem írtam le a gigát, mert nem tudom elképzelni, hogy ők pl válogatott szar chipeket kapnak, de egy picit már gyanús, hogy csak náluk fordul elő, hogy gyári tuningon felül 10mhz-et nem lehet húzni őket, ami szerint rohadtul határon van a gyári tuning. (Ami családban van az még 10-et sem bír...) Most meg hirtelen két hasonló eset, ami szintén erre a "határon megy"-re utal.
-
Asbee
veterán
válasz
Bjørgersson #4400 üzenetére
Ha nálad is ez a jelenség, akkor próbáld visszavenni az órajelet. Főleg ha gyárilag húzott. Ha úgy megjavul akkor mehet gariba, nem bírja a gyári tuningot amit írtak is előttem. Ha úgy is csinálja akkor meg főleg mehet gariba.
-
Asbee
veterán
Ilyen szoftveres mérés nem mérés. Fölösleges vele foglalkozni, következtetést levonni belőle. ( Azt meg hogy a táp jó v nem jó még véletlenül sem lehet megmondani belőle)
(#4396) Draco3D: Kártya lesz a hibás, a táp röhögve elbírja ezt a konfigot, de amúgy sem produkál táp ilyen hibát. Megbízható minőségi, ha bármi gondja lenne védelem közbelépne. (Két ágassága ellenére nálam húzott gtx480-at vitt, csak példaként)
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4293 üzenetére
Ezekkel mind tisztában vagyok. Képzeld mértem már és meglepődnél az eredményeken A kártya topikjába megtalálod az eredményeket. Csupán egy példa volt, hogy nem jó az összehasonlítás. Az hogy unhatékony arról lehetne vitatkozni.
Gondolom volt már ilyen karid és tudod, hogy nem széthúzva nagyon korrekt a fogyasztása és melegedése. (Húzva sem olyan vészes ha azt nézed, hogy 10-ből 8 kártya 40-50%-is tuningot tud. Küldj rá a gtx600-ra +0,1V 0,15V-ot... ) Gondolom 480-ad is volt és tudod hogy a 300+W nem ment olyan simán mert a vrm hűtések nagyon gyatrák voltak, nem egy kari halt gy meg. Értelmes fesszel 800mhz kötül 250W környékén maradt.
-
Asbee
veterán
Azért egy ref 79xx-nek sokkal komolyabb a tápellátása mint egy ref 660 (ti)-nek, nem igazán jó az összehasonlítás. Megpusztulni szerintem sem fog, főleg a te Asus kártyád. Én csak a hőmérséklet monitorozást hiányolnám. Amúgy én többek között ezért adtam el a 660ti-m. Nagyon hiányzott neki egy kis +fesz mert tuningban gyatra volt.
-
Asbee
veterán
válasz
werszomjas #2626 üzenetére
Ha tuning lesz akkor Asus. Ha nem tervezed akor giga.
-
Asbee
veterán
Giga 660 nálunk is 0 tuningot bír.
Azért oké, hogy tuning sosem biztos, de ilyennel még az életben nem találkoztam. Mondjuk nem hinném a hogy a Giga ilyen szempontból gyengébb gpu-t kérne. Hűtése amúgy nagyon rendben van, leszámítva hogy zörgő venti miatt cserélték.
-
Asbee
veterán
válasz
Henker2 #2336 üzenetére
Pedig semmi különös nincs benne. Sniper v2-ben nem csoda, hogy nem jön ki a két kari között a különbség. Köztudottan a bench "zabálja" a vga-t, illetve GCN-re van optimalizálva.
(#2326) smiti: Semmi baja nincs a drivernek GCN-re optimalizált a játék. 4x Supersampling-el pedig a csúcs karik is szenvednek vele.(AMD is)
-
Asbee
veterán
Megnéztem ezt a benchet és minimálisan használja a cpu-t. Kár ezen pörögni, vga számít.
-
Asbee
veterán
válasz
belinho #2255 üzenetére
És kb ezzel a két játékkal ki is fújt, a többin rosszabbul fut. Ugyanígy a nv-s játékokon az amd. pl batman, border 2 . De itt is van ellenpélda a bf3.
(#2252) Vigneau: Jó neked, hogy a jövőbe látsz.
Egyenlőre a játék támogatottság az amd felé billen az új nagy neveket nézve.
-
Asbee
veterán
válasz
papírzacsi #1896 üzenetére
Próbálj meg egy driver cserét.
-
Asbee
veterán
válasz
papírzacsi #1891 üzenetére
Csak a bf3 csinálja?
-
Asbee
veterán
válasz
belinho #1693 üzenetére
Win8-al semmi gond nincsen, a CCC kitolása pedig 2 kattintás meg egy restart. Jók az Nv karik csak az áruk van elszállva. Én is 660ti-t mikor váltottam, 670-re akartam, de lényegesen olcsóbban volt 7950, aminél 10 ből 9 kari tuningal 7970/680 szintet tud. Jó persze nem mindenki tuningol. Letolnák a 660ti árát olyan 70k-ra a 670-ét pedig 90k környékére+ kicsit jobb tuningpotenciál lenne átlagban mindjárt más lenne a helyzet a milyen videókártyás topikban is.
-
Asbee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest