- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #6279 üzenetére
Köszönöm a választ!
AB szerint nekem most jelenleg gyári órajelekkel/beállításokkal a gpu 1006MHz-re, a memória pedig 30055MHz-re ugrik fel. Amit még nem tudok a boostról... most vettem észre hogy pl a böngészőben egy adott oldalon ha nézelődök,használom az oldalt,akkor is szépen boostol a kari. Ez akkor normális? Böngészőben a hardveres gyorsítás ki van lőve. -
törölt tag
válasz
JoolsNOS #6269 üzenetére
Szia!
Csak rászántam magam a cserére!
Egy Gainward GeForce® GTX 660 Ti Phantom lett az AMD kari utódja. Egyenlőre egy tesztet futtattam le,ami egy kicsit jobb lett a 7870-es kari teljesítményétől. Hűtés tűrhető,hangja nincs, de kb 10-12C°-al melegebb a kari a Twin frozr III-tól. Bocs hogy ismétlem magam, de megkérdezem, teszt alatt 99%-os kihasználtság mellett 68C°-os a gpu,és kb 45%-on (1500-1600rpm) forognak a ventik. Ez elfogatható?
-
Easyl0ver
tag
válasz
JoolsNOS #6253 üzenetére
Hát nagyon benéztem, de jót nevettem magamon...
A TV is rá van kötve a gépre és reinstall után amint a drivert feldobtam a gépre a TV -t tekintette elsődleges megjelenítőnek a monitorom csak a 2.
Ezért volt csak a háttérkép a monitoron. A TV -t meg ugye nem használtam így nehéz volt rájönni, hogy WTF.
Ilyet még nem csinált a gép, hogy install után átértelmezze a beállításokat.
Amatőrségem határtalan xD, mindenesetre jót nevettem magamon.
De kösz mindenkinek, hogy segíteni akartatok.
-
Faterkam
addikt
-
Ernest.
tag
válasz
JoolsNOS #5991 üzenetére
Az rendben van, hogy aki ide jár az be tudja lőni kézzel is, de az "auto szarságok" viszont a nagyon alap felhasználóknak igenis nagy segítség, és mint látjuk eléggé ők vannak többségben:
http://prohardver.hu/hir/pc_grafika_jatekosok_tizede_parameterezi.html -
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS #5456 üzenetére
Nem akartam kárörvendő lenni...
Egyébként ha használjuk 1-2 évig az adott VGA-t. akkor többet bukunk, de én mindig úgy számolom hogy napra lebontva mennyiért használtam. Eddig legtovább a GTX460 húzta nálam, kb 25.000 FT-al adtam el olcsóbban, ami napi 35 Ft jelent, azaz kb havi 1000FT.
A GTX660-nak kb 1 évet adok és remélem, hogy csak 12-15K-t bukok.
-
lowzor
veterán
válasz
JoolsNOS #5273 üzenetére
Én is csak pár nap után vettem észre (de utána már nagyon zavart), mikor az 7850-esemet megvettem (kb majdnem akkor jött ki a kártya, tehát nagyon új volt). Először azt hittem, hogy a kártya a rossz, aztán rákötöttem egy HDMI-s TV-re és rájöttem, hogy a DSUB miatt csinálja.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS #5177 üzenetére
Igen, az adapter csere oldotta meg a problémát.
A hiba valódi okát én csak találgatni tudnám a galvanikus problémáktól kezdve a több fajta DVI-hez készült adapterek összecserélésén át a bekötési eltérésekig
Ami bizonyos, hogy a DVI-DSUB adapterben csak vezetékek vannak.
-
lowzor
veterán
válasz
JoolsNOS #5046 üzenetére
Hát igen, mert lemertem írni, hogy az MSI TF3 jobb minőségű, mint a giga
Véglis csak az nem látja, akinek nincs szeme, de a kolléga szerint urban legend
Részemről itt zártam a dolgot.
(#5045) A_ScHuLcZ:
Véglis az egér eladásával kb ugyanitt lennél árban, szóval megérheti.
-
d@minator
addikt
válasz
JoolsNOS #4938 üzenetére
1.
Most már OK. Élsimítás nélkül indítottam a Furmarkot ezért nem húzta rá a boostot. 4xAA-nál húzza fel boostra amúgy csak maxra. Na akkor így is meghajtom hátha nem stabil a boost.
2. Ha egy tesztre kerülne sor ahol AMD a másik VGA akkor ugye ki kell kapcsolni a PhysX-t? Ezt az adott játékon belül kell megtenni?
3. Az is OK. AMD-nél lehetett a cc-ben is. Rég volt nvidiám. -
d@minator
addikt
válasz
JoolsNOS #4803 üzenetére
Előtte egy AC Accelero Xtreme Plus 2 három ventis hűtőm volt az előző VGA-n ott 24%-nál volt 700RPM. Amikor írtátok, hogy 35%-on megy ez a gagyi Giga venti azt gondoltam, hogy IDLE hangos lesz. Azért írtam, hogy 35%-on is halk. Közel hajolva a gépházba lehet hallani, hogy forog ha lefogom a többi ventit de akkor is halk.
Terhelve nagyobb a hangja de az is elmegy. Egyelőre elégedett vagyok vele ha nem következik be amiről írtatok, hogy megadja magát akkor jó lesz ez nekem. -
Ernest.
tag
válasz
JoolsNOS #4785 üzenetére
Vicces amúgy ez a hőmérséklet dolog, mert elég jó szellőző házam van, ventikkel, pórszűrőkkel, és tesztek közben hétről hétre csúszott feljebb a hőmérséklet, míg nem elérte a 72 fokot. Ekkor belenéztem és meglepő módon, igaz közepesen, de azért poros volt.. Teljesen kifújtam, sűrített levegővel, összeraktam, és ugyan az a teszt már csak 68 fokra tudta feltornázni.. Ezek húzott értékek, de kb 1, max 2 fok különbséget ha láttam anélkül.
-
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #4706 üzenetére
Pedig van olyan! Annyi hw-t próbáltam már amióta hobbi szinten foglalkozok a számítástechnikával (~15 év), hogy két dolgot biztosan állítok:
1. a hangzatos technoblabla nagy része csak jól hangzó reklám, vagy ha nem akkor azt egy átlagos user vagy nem használja ki (esetleg nem tudja megfizetni sem)
2. annak aki abba a kategóriába tartozik mint én, aki évente többször cserél hw-eket és nem tuningol kábé egy forinttal sem ér több pénzt, és nem is kapja vissza azt a többletet amikor használtan eladjaAztán vannak akiknek mindenképp a jobb kell ha van értelme ha nincs, amit többségében a birtoklási vágy (és/vagy e-penis méret) motivál. Ez a csoport is jellemzően két részre osztható:
- az egyikben valóban tehetős emberek (családok gyerekei) vannak, akik egyszerűen megtehetik és kész
- a másik csoport nagy része ostobaságot csinál, akik olyan költségbe verik magukat ami nem ésszerű és igazából nem engedhetnék meg maguknakA harmadik csoportba azok tartozhatnak, akiknek valóban sokáig és nagy üzemórában használják (munkához, tehát kereső tevékenységhez) a drágább, átlagon felüli hw-t esetleg olyan módon (áron) tudnak vásárolni ami alapján megengedheti a jobb választást.
Persze a három halmaz valszeg metszi egymást itt - ott, de alapvetően és leegyszerűsítve én így látom. -
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS #4618 üzenetére
Egyetértek. Bios moddolt VGA-t Bios moddolthoz hasonlítsunk.
A gyárit meg a gyárihoz.Azt gondolom, ha a GTX660 beesett 50K alá, akkor a Ti is követni fogja egy kis áreséssel, de persze aki most akar venni, annak nagy dilemma az a 20K különbözet.
Sok mindentől függ, hogy mennyire számít 10-15%-nyi fps többlet, de ez esetben a 20K-t én sokallanám érte. -
NJoco
csendes tag
válasz
JoolsNOS #4546 üzenetére
Itt még akciós, be is rendeltem egyet gyorsan, igaz ehhez nem jár Metro: Last Light, legalább is nem írják...
-
NJoco
csendes tag
-
lowzor
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #4012 üzenetére
Te biztosan jobban tudod, én csak a tesztekre alapozok mert igazából csak kipróbáltam de hosszan nem játszottam vele. Annyira nem fogott meg, ezért nem kísérletezgettem driverekkel, beállításokkal, stb. Metro LL viszont nagyon bejött (FC3 után ez most a kedvenc) és marha jól néz ki, miközben kifogástalanul fut.
-
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #4008 üzenetére
Mert még a csúcskártyákon is sz@rul fut?
És itt no DoF!
Persze legtöbb játékban van pár rész ahol leesik az FPS mert ott olyan a grafika összességében, meg hát le lehet butítani a grafikai színvonalat a jobb teljesítmény érdekében... Metro LL nálam nagyon jól fut, láttam pillanatonként 105FPS-t is úgy, hogy 1080p, VeryHigh, DX11 + Tess NORMAL, noAA.
-
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #3960 üzenetére
Értem én, és arra jó lehet (megfelelő CPU esetén, különben proicilimit arra sem igazán) - de másra tuti nem. Meg hát mindig rácsodálkozok, hogy még 2013-ban vannak, akik inkább 60-80k összeget költenek VGA-ra (meg esetleg további plusz összeget másra is) de sajnálnak kiadni ~50k-t egy jó, 23" IPS monitorra. És amiért ez alapvető hiba, sztem e kettő:
- nem a VGA-t nézzük, és a két monitor közötti különbség tutira eget verő
- nem élvezi azt, amiért egy ilyen kártya drága (alacsony felbontáshoz jóval olcsóbb, kisebb teljesítményű is megfelelne) -
csoty
aktív tag
-
csabika0001
senior tag
-
-
Peat;)
veterán
válasz
JoolsNOS #3231 üzenetére
Dehogy fixál 30-on, bemegy alá bőven az x360, de a ps3 is. Én ezért jöttem vissza pc-re, nekem a konzolon nem számított a legújabb grafika, ellenben az nagyon zavart ha akadozott egy játék és nem tudtam ellene mit tenni. Egyébként egyik ilyen eset a gta4 volt amit abba is hagytam! De kedvenc játékom dark souls is simán bement 30 alá itt ott.
GTA4 megy már win7 64 bit alatt? Valahol láttam 6-7 körül minden kiegészítővel, lehet megvenném, ha már nem egy bughalmaz.
-
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #3179 üzenetére
De akkor az vajon mi?
Elvileg a GPU órajel, amit eddig helyesem mutatott. Most éppen a Batman: AC települ (másik kedvencem) kíváncsi vagyok hiogy teljesít ott 660-Ti. Ez sajna a 7950-nel nem volt jó, mert a mikrolaggok (vagy mi a fene) rohadtul bosszantott. The Wicher 2 esetén meg egyenesen katasztrófa volt, bár azt most (egyelőre legalábbis) nem próbálom ki.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS #3002 üzenetére
Megkezdtem én is teszteket 2xGTX660-al.
JoolsNOS eredményeihez hasonlítanám, mert ő következetesen EXTREME beállításokkal használja az UHB4-et.
A képen Single és SLI eredmények vannak MSI N660 2GD5/OC VGA val, még a 314.22 driverrel -
szasanyi
félisten
válasz
JoolsNOS #3148 üzenetére
A Heaven (és a Valley szintén) rendesen kizsigereli a VGA-t, úgyhogy ez elég jó. Mondjuk én 0 (ritkán 4x) AA-t használok és 1920x1080 felbontást, így kíváncsi vagyok a 7950 után mit teljesít. Mert ugye egy dolog, hogy én mennyiért vettem mert alapvetően egy árkategóriába esnek, úgyhogy nagyon nem kéne elmaradnia. No, de ha minden jól megy délután már meg is tudom nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest