- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandika0626 #8489 üzenetére
semmi extra. a hűtés egész jó, viszont hajlamos elkezdeni zörögni, úgyhogy korrekt garancia melegen ajánlott mellé.
-
a 660 10-25%-kal gyorsabb, bár a 750Ti talán jobban húzható. a 750Ti-ben valóban újabb technológia van, viszont az új Maxwell chip (GM204) még többet tud, úgyhogy a 750Ti sem teljesen up-to-date. ill. a G-Syncet a 660 is tudja.
viszont ha vársz egy kicsit, akkor talán elér minket a 760-as leárazása, és akkor remélhetőleg az sem lesz sokkal drágább, mint 50k. -
válasz
rétisün #8378 üzenetére
átlagosan 8-10%-kal gyorsabb a sima 760, viszont egyik kártya sem túl jól van kiegyensúlyozva - a 760 pl. a Crysis 3-ban sokkal jobb, a 660Ti meg a Tomb Raiderben utoléri. mindez fullHD-re igaz, felette a 760 elhúz.
a legkiegyensúlyozottabb GK104-es kártya továbbra is a 670, viszont azt normális áron csak használtan kapsz. jelen árak mellett újan 760-at vagy 770-et javaslok.
-
válasz
Johnyheroo #8099 üzenetére
tudni kellene, hogy pontosan milyen típusú az a táp. egy egy ágas táp, ami 500W fölött le tud adni 12V-on, megbirkózik a leírt konfiggal (tuningra mondjuk sok hely már nincs), de ha két (vagy több) ágra van bontva a 12V, akkor már lehet gond vele.
-
válasz
cyberkind #8032 üzenetére
attól függ, mi a játék. amíg nem adsz neki 3D terhelést, addig a 660 nem sokkal eszik többet a 750-nél, viszont terhelés alatt sokkal gyorsabb (és persze sokkal többet is zabál). ha casual játék, vagy esetenként a 720p belefér, akkor inkább 750, ha nagyobbak az igények, akkor a 750 kevés lesz.
-
válasz
Dr. Romano #7825 üzenetére
fullHD-ben, single-ben jellemzően elég egy gyorsabb i3.
-
válasz
Stonerice #7752 üzenetére
jelen kisker árakon valóban nincs sok értelme, de ez ugye időben és beszerzési forrás függvényében változik.
a Mantle patch most éppen januárban jön, de majd akkor hisszük el, ha látjuk. amúgy szerintem a sebességével nem lesz probléma, viszont a stabilitásával annál inkább. de ne legyen igazam.(#7755) Chappy: engem nagyon meglepne, ha 1-2 hónapon belül 10e FT-ot esne a 660 - nem látszik a piacon olyan új termék, ami ezt kikényszerítené.
viszont, ha ügyesen adod el a két játékot, ami mellé jár, akkor a 10e-nek 60-80%-át megfogtad. -
válasz
rayoliviero #7424 üzenetére
nekem is 8.1 van, az egyetlen gond, aminek köze lehet a VGA-hoz, az az, hogy sleepből nem mindig jön vissza.
-
válasz
rayoliviero #7416 üzenetére
a 7870-nél igen. a GTX 660-at tudom javasolni, vagy esetleg várd meg, milyen hűtésekkel jön R9-270 - az fogyasztásban hasonló.
-
hello urak, egy kicsit visszaköltözöm ide. ezúttal csak sima 660, nem Ti
ha már előttem ketten unigine valley, akkor itt az enyém is:
min: 14.8
avg: 31.0jól mutatja a 3 teszt (a min fps főleg), hogy a valley-nek azért valamennyit számít a CPU, szemben a heavennel.
-
válasz
banderasz77 #7011 üzenetére
én is szemeztem a zotac-kal, de a 2 év garancia miatt nem csaptam le rá, aztán meg elfogyott
-
válasz
banderasz77 #7008 üzenetére
mindkettő, kicsit jobban a GPU. elég jól kiegyensúlyozott.
-
-
annyira egyértelmű volt, hogy ketten is félreértettük
igen, a Tahiti XT-nél kevesebbet eszik, de mint tudjuk, ezek a vérbe csonkított chipek egyedül az áruk miatt tudnak vonzók lenni.@csoty: akkor a 7870 volt 90-100k, most a 280X majdnem annyi. nincs változás. bár engem ennél jobban zavar, hogy azonos teljesítmény nem érhető el kisebb fogyasztással...
-
válasz
Bjørgersson #6789 üzenetére
most újan 10% különbség van az 50-es és a 70-es között, szerintem nem érdemes 50-est venni.
-
válasz
banderasz77 #6645 üzenetére
dehogyis, mindet teljes gőzzel.
-
válasz
Bjørgersson #6383 üzenetére
Borderlands 2... kifejezetten sokat dob a játék atmoszféráján attól függetlenül, hogy csak eye candy.
-
dear all,
a mikrolagnak van saját topikja, pls ott folytassátok.
thankyou,
g -
válasz
Dark KillerX #6322 üzenetére
ezt már én sem értem
c2c durván 10-15%-kal lenne lassabb, mint a 760, viszont a magasabb órajelek miatt ez inkább csak 5-10%. tényleg nem látszik sok értelem benne...
-
-
válasz
kalap12 #6295 üzenetére
no akkor még 1x. a gtx650 nem arra való, hogy modern játékokat játssz vele közepesnél magasabb beállítások mellett. a crysis 3-hoz fullHD-ben a 660Ti is csak High beállítás mellett elég, az pedig a 650-nél 2.5-3x gyorsabb. a far cry 3 60 fps alatt hajlamos szaggatni, és fullHD-ban max beállítás mellett megintcsak nem elég neki a fent említett 660Ti sem. a GRID 2-ben meg kapcsold ki az advanced lightingot, nem szereti a geforce.
-
válasz
Bjørgersson #6147 üzenetére
ha valahogy, akkor BIOS-cserével lehet javítani a lefagyogatós hibát. próbáld ki, mit csinál most.
-
válasz
Bjørgersson #6144 üzenetére
és mit mondtak? azt, hogy hibátlan, vagy azt, hogy megjavították? első esetben a 4 héten érdemes szirénázni, a másodikban pedig azon, hogy nem javították meg. második visszavitelnél mindkét esetben érdemes jegyzőkönyvet felvenni, és konkrét határidőkben megegyezni - ha nem, akkor vadonatújat kell kapj.
-
aha, downgrade volt, több okból is. a G2020 jobban teljesít, mint vártam - éppen engedélyezés alatt van a logouton a cikkem, amiben többek között a G2020 vs 660 Ti felállás is látszik
a 660Ti utódja jó eséllyel egy 7770 lesz - vettem egyet használtan, és egyre inkább úgy fest, hogy meg is tartom.
-
azt érdemes figyelembe venni, hogy a 660 Ti a "legamdsebb" kártya a 600-asok között, ennek a legmagasabb az ALU : ROP aránya. ha hiszel a kompjútséder eljövetelében
, akkor a 660 Ti általában nem lesz lassabb, mint a 760. ha nem, akkor 10k-t esetleg megér a csere, belekalkulálva, hogy új kártyád lesz.
-
válasz
PandaMonium #5163 üzenetére
szerintem a "csúcsminőségű" átalakítók a ludasak. én még anno sok éve használtam ilyet, a sapphire 2600xt mellé kapott átalakítóval jó volt a kép, az inno 9600gt mellé adottal botrányos. mindkét kártyával, ugyanazzal a monitorral.
-
A giga már szó szerint kihallatszik a gépből nem csak terhelés alatt, hanem idle-ben is (mondjuk azt lehet orvosolni, csak kényelmetlen)
ott valami egyéb gond lehet, az enyémet terhelés alatt is alig hallani, idle pedig még akkor sem hallom, amikor az összes többi ventillátor 800rpm-en megy.
-
válasz
energy4ever #4977 üzenetére
az ár eltérés magyarázata: az nVidia kapzsi
-
válasz
Faterkam #4657 üzenetére
egy gond van ezzel a hűtéssel - a keret és a ventillátorok felfüggesztése egyáltalán nem stabil. az összes felfüggesztési ponton képes rezonálni, ill. abban sem vagyok biztos, hogy a ventillátorok zörgése nem a rögzítés gyengesége miatt van. a hűtési teljesítményével abszolút elégedett vagyok, és nagyon halk - amikor üzemszerűen működik.
-
válasz
petike2014 #4628 üzenetére
ezért kérdeztem. az ASUS hűtése azért jobban össze van rakva, mint a Giga-é, de a Giga is megfelelő. azt döntsd el, hogy mennyire fontos a hűtés, és akkor megkapod a választ, hogy 50-ért érdemes a Giga 660, vagy, ha fontos a hűtés, akkor 69-ért az ASUS 660Ti.
-
válasz
petike2014 #4611 üzenetére
a teljesítménykülönbség nagyban attól függ, mivel játszol. a "kompjútséder"-intenzív játékokban a 660Ti inkább 15-20%-kal lesz a 660 előtt, a kevésbé AMD-barátokban akár valóban 10%-ig is lemehet a differencia. MSAA rajongóknak a 660Ti szintén nem a legajánlottabb kategória.
ha 50-ért ugyanazt a hűtést kapod, mind 69-ért, akkor én a sima 660-at választanám. -
ok, azt hittem, hogy azt az irdatlan postprocess-t deferred módszerrel teszik rá - my bad. pont azért is gondoltam, mert azt a megvilágításbeli különbséget, ami az idézett képen látszik, nekem a dirt showdownban sehogy sem sikerült generálni - viszont úgy emlékszem, hogy adv lighting nélkül is volt az út megvilágítása a fényszórók által.
mindegy, most már a showdownnal nem fogok szarakodni, a grid 2-t majd alaposan körbevizslatom.a vpl-gi-t pedig emlékeim szerint csak akkor lehetett bekapcsolni, amikor az adv lighting aktív volt - értem, hogy funkcionálisan nem kötődik, de a készítők mégis összekötötték.
-
válasz
fsb1000 #3811 üzenetére
sztem a csúcskártyáknak illene a "minden max" beállítást vinni. ha nem, akkor úgy érdemes beállítani, hogy a gyorsabbik architektúra kényelmesen játszható sebességet adjon (40-50 fps, lehetőleg nem felhőkarcolónyi ingadozással).
@szasanyi: azért is nagyon érdekes lesz ez a játék, mert kíváncsi vagyok, mit tesznek az advanced lighting mögé. a showdownban erősen elméleti értékű volt a dolog, mert az advanced lighting bekapcsolása önmagában csak a renderelési módot változtatta (deferred -> forward), az egyetlen hozzá kapcsolódó "effekt" a vpl-es global illuminatuion meg nem lett valami átütő. egyrészt azt várom, hogy a GI-on csiszolnak, másrészt érdekelne, hogy mit tudnak még ráültetni egy fwd rendererre, ami a deferred módban kicsinálná a GPU-t. de gyanítom, hogy ez a középkategóriás kártyákat amúgy sem fogja érinteni - ott annyi lesz az instrukció, hogy advanced lighting off, és akkor úgy fog menni, mint a vaj.
-
válasz
szasanyi #3808 üzenetére
azért ez egy fontos játék lesz. egy kiemelten népszerű game második részéről van szó, az alatta dolgozó innovatív motor 1. verziója közel egy éve jelent meg. szóval itt meglepetésekről nemigen lehet beszélni, amit a játék mutat az első perf driverek után (meg esetleg az első patch után
), az az ilyen típusú motorok és a jelen két architektúra kapcsán igencsak sokatmondó lesz. én nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
tartsuk má' irányban a dolgot
az volt a feltételezésem, hogy a SD extreme AA esetén főleg a VRAM sávszélesség dominál, amit igazol(hat) az is, hogy ezen a téren Titan = 7970 GHz. a többi beállításban messze nincs akkora különbség a kepler meg a GCN között.
az FP16 textúraszűrésben valóban brutálisan jobb a titán, viszont ha ebből a lánc végén FP16 blending is lesz, akkor visszacsóvál a farok, mert abban meg a 7970 jobb, a kevesebb ROP ellenére is. k**va GPU-k, csak a gond van velük
-
mitől remekelne, ha egyszer pont ugyanannyi a sávszélessége, mint a 7970GHz-nek?
én inkább a lehetőséget látom az új konzolokban, mint a fenyegetést. személy szerint nem fogok krokodilkönnyeket hullatni, ha a PS4-es játékok szebbek lesznek, mint a PC-sek - legalább lesz valami irány mutatva ebből a mostani posványból
-
érdemes szétválasztani az üzleti és a technológiai szempontokat.
marketing terén az nVidia mindig is gátlástalanul pofátlan volt, nem érdemes fenntartások nélkül elhinni, amint mondanak. ha ez az új generáció tényleg úgy fog festeni, ahogy a pletykák mondják, akkor a jelenlegi kepler tulajdonosoknak semmi érdekeset nem fog mondani - viszont attól még lehetnek jók maguk a kártyák (a GTX560Ti, GTX570 és GTX580 is jó kártyák voltak, pedig hát ott sem tombolt az innováció a 400-as szériához képest). igazából az áron fog sok minden múlni.
műszakilag teljesen más a helyzet szerintem. totál szükségtelen az a drámahangulat, amit egyesek gerjesztenek az nVidiával kapcsolatban. a dx11.1 jelentősége talán duplája a dx10.1-nek, ami még mindig a 0-hoz közelít. ha a codemasters innovatív motorja lesz az irány a következő években, akkor az valóban nem jó hír keplerileg (bár a GRID 2-vel kapcsolatban én azért megvárnám a játék megjelenését és az első performance drivert mindkét gyártótól), de egyelőre túl sok játékot nem láttam ilyen orrnehéz rendererrel, és abban sem lennék biztos, hogy ez a ciklusokkal megpakolt formula az egyetlen alernatív irány a deferred motorokkal szemben (bár az vitathatatlan, hogy ez az irány logikailag teljesen rendben van). a többi kepler-unfriendly játékban erősen keveredik a sokat emlegetett compute-gyengeség a kisebb memóriasávszélességgel - két esetben (Sleeping Dogs, Hitman) biztos vagyok benne, hogy az utóbbi a domináns probléma, a többit nem tudom. csúnya elvérzések pedig esetileg előfordulnak - akárcsak a másik oldalon.
végezetül, senki nincs kényszerítve arra, hogy gtx700-as kártyát vegyen
-
nem akartok inkább nyitni egy "Jóslatok a VGA-iparban" topikot?
-
nem, arra akartam utalni, hogy nagyon könnyű félreérteni egy olyan mondást, hogy "xy-on gyorsabb", és nem árt mellétenni, hogy abszolút mértékben nagyjából semennyivel.
a crysis 3-ban véleményem szerint ocsmány volt mindegyik élsimítás, a vízszintes közeli éleken számtalanszor semmit nem értek, és a TXAA kivételével a temporális aliasing is elég szörnyű volt a gépesített helyeken. ez a Crytek + AA párosítás valahogy nem szerencsés
-
válasz
Bjørgersson #3146 üzenetére
ugyanaz, mint az nVidia-AMD vitákban. egyes emberek nem képesek befogadni a gondolatot, hogy másnak nem ugyanaz fontos, mint neki, és ettől még a más nem feltétlen hülye
-
ja, én is pont ezt néztem nemrég - 50%-os árkülönbség a 15-20% teljesítményért. ez még a high-endben sem megszokott, nemhogy a középkategóriában...
@3066: igen, khm.... ismerek ilyet
de még úgy sem jobb ár / teljesítményben
@3067: a legtöbb cégnél a top line árbevétel az Isten. ha a profitból telik, sokkal inkább engednek be extra költségeket, mint hogy árat csökkentsenek.
-
persze, lehet, csak
a) mennyire lesz tartós (RAM-ok nem viselik annyira jól a túltekerést, mint a GPU-k)
b) lutri, erre még annyi garancia sincs, mint a GPU-ranekem is mennek 1700MHz felett a memóriáim, és 15% tuninggal mindkét domainben stabil a kártya - most ebből mit vonjak le?
@Peat: furcsamód az a pont, amikor az nVidia kártyák teljesítménye varázslatosan bezuhan az AMD-k alá, valahogy mindig 3 hónappal a jelen után van
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest