- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
batt
aktív tag
válasz
fsb1000 #5835 üzenetére
Lehet igazad van de sajnos vagy nem sajnos a jelen helyzet azt mutatja,hogy az amd veszteséges negyedévet zárt ismét! Profit helyet veszteséget termel! Az nv meg profitot termel! (hozzá tenném a mostani friss negyed éves pénzügyi jelentést még nem láttam) A következő pár sor elmélkedés és az én fantáziám szüleménye! Röviden az amd sok pénzt fektet az új technológiák kifejlesztésére és a gaming evolved játékokra! Az nv pedig a nem költi a pénzt és az előző szériából (600s) keletkező megmaradt chip-eket átmatricázva készlet kisöprést tart (700s)! (Igazából nem tudni,hogy mit fejleszt vagy csinál a háttérben az nv)
Egyben biztos vagyok nagyon sokan bedőlnek az amd remek promó hadjáratának és nem biztos,hogy megéri a sok kiadott pénz utólag majd nekik ! Nem tudom elhinni,hogy a nagy szoftver fejlesztő cégek valamelyik oldalra is állnának,nem érdekük! Úgyhogy nem lesznek itt gigantikus fps különbségek a két gyártó között csak fel van fújva az esetleges 5 fps eltérés! -
Faterkam
addikt
válasz
fsb1000 #5835 üzenetére
...de de, csak nem mindent hiszek el
(#5834) janika77: én is el akartam csábulni, és egy 7850-70-et néztem ki magamnak, mondtam 1x megnézem a másik oldalt is. Olvastam azt a topikot is, és (na meg egy akciónak) inkább maradtam a GTX660-nál. Most tettem egy próbát a Ti-vel is
-
-
Peat;)
veterán
válasz
fsb1000 #5786 üzenetére
Bizonyára játékfüggő, eddig a többivel semmilyen gond nem volt szerencsére, pedig azok meg konzolon sokkal csúnyábbak és lassabbak. Nekem az a cél hogy ez a konfiguráció még elég legyen egy évig kb, ez együtt jár bizonyos lemondással. Utána meg eldöntöm hogy marad így és mellé a ps4, vagy pc-t korszerűsítem, még nem lehet tudni melyik vonal lesz a nyerő. Konzolokban nagyon nem tetszik az amd belső, lenyilatkozták hogy erőgépek lesznek, de a videokon a szokásos amd nagyotmondás köszön vissza egyelőre
-
Peat;)
veterán
válasz
fsb1000 #5770 üzenetére
Köszönöm az infot, csak egy 2310-es i5-öm van, más nem is lesz, htpc házam van és zavarna ha hangja lenne, hyper tx3-nál meg nem fér el nagyobb hűtő sem. Az fps-t be tudtam állítani hogy 60 körül legyen, de ugyanolyan hatást látok, mindegy, ez ilyen. Csak xboxon tökugyanilyen volt, azt hittem valamivel jobb lesz, főleg hogy múltkor kioktatott jól egy pc-s huszár egy konzolos topikban hogy márpedig konzolon csak rosszabbul mehet a gta mint egy középkategóriás pc-n.
-
Tenken
őstag
válasz
fsb1000 #5720 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy remélem minél többet buknak rajta...
Elég nagy fér*gség azért a pár ezer Ft-os haszonért elhalászni a jó akciókat azok elől, akiknek valóban szükségük lenne a kártyára. Menne inkább valami diákmelót keresni. Egy nap alatt megkapná azt a pénzt, amit nyerhet rajta, de legrosszabb esetben sem lenne egy hét. -
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5437 üzenetére
ezeket írja javulásnak 320.49-nél:
GeForce GTX 660:
Up to 20% in Dirt: Showdown
Up to 18% in Tomb Raider
Up to 10% in Metro: Last Light
Up to 10% in Sleeping Dogs
Up to 8% in StarCraft II
Up to 6% in Sniper Elite V2
Up to 6% in Metro 2033
Up to 6% in Far Cry 3
Up to 6% in Deus Ex: Human Revolution
Up to 5% in F1 2012Az már más kérdés, hogy a Grid2 is javult és az nincs a listán
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5365 üzenetére
Ilyen markáns azonnal hiba jelenséget nem igazán szokott produkálni a hőmérséklet miatt. Előbb a boostot kezdné el vissza venni, majd jönne a védelem, ha annyira durva a helyzet. Akkor is inkább throttling vagy lekapcs. Mint ahogy várható is volt itt sem a hőmérséklettel van a baj...
(#5369) AAntii: Ne ajánljunk már ilyeneket. Kalapáccsal ne ütögesse meg esetleg...?
Oké hogy te gátlástalanul megmikróznád, de akkor legalább privátba.
(#5371) Devil Dave: Küld vissza gariba minél előbb. Ne csinálj vele semmit. Megmondod mikor hol hogyan jön elő. Akár csinálj videó vagy hangfelvételt a jelenségről. Én 7950-emről ami kerregett cd-n mellékeltem nekik, azt külön megköszönték, hogy segített nekik mire gondoltam. Mondjuk a ref órajeles dolgot kipróbálnám még. Mert a gyári tuningot sem bírja, akkor még egy ok a garira. Ritka esetben előfordulhat ilyen.
-
AAntii
őstag
válasz
fsb1000 #5361 üzenetére
Régen írták, hogy amennyiben random bekövetkező hibát tapasztal valaki valamelyik hardverrel, amelyet aztán a szervizben nehéz reprodukálni, akkor meg kell mikrózni kb. fél másodpercnyit, ami arra elég, hogy a cuccon ne legyen égésnyom, de 100%-osan feladja a küzdelmet az elemekkel szemben.
Nekem még a megboldogult pixmániánál kb. két hónap volt, mire megoldották a kártyám gariztatását, de legalább utána a jogszabályoknak megfelelően jártak el és nem le kellett vásárolni a kártya vásárláskori értékét, hanem visszautalták az árát. Annak a hibának, amivel akkor visszaküldtem a kártyát meg volt az a gyönyörűsége, hogy csak akkor jött elő, hogyha a kártya nem érte el a 40 fokos hőmérsékletet, felette tökéletesen ment. Biztos valami érintkezési hiba volt, ami a melegben bekövetkező hőtágulás következtében megoldódott, de 40 fok alatt fennállt a dolog. Elég nehezen reprodukálható hiba volt ez, mert egy kevésbé szellős házban akár fel is mehetett volna 40 fok fölé a kártya, de miután pontos leírással küldtem Franciaországba a cuccot, szembesültek vele ők is, hogy nem csak kitaláltam, -
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5363 üzenetére
Monitorozd. Ilyen hibát nem hőmérséklet okoz. Vagy valamilyen driver dolog vagy nem bírja az adott órajelet a kártya vagy a cpu. Tapasztalat bf3-al kapcsolatban mielőtt megmagyarázod. Mivel cpu-ról semmit nem tudunk, illetve most csinálja új kártyával így vga-ra következtetek.
-
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5349 üzenetére
Hihetetlen, hogy még az emberek saját tapasztalatainak sem hiszel.
Ott írtam, tisztán és világosan, hogy első alkalommal úgy küldték vissza, hogy szerintük nem hibás.
Először az iPon saját szervize teszteli a kártyát és ha nem találnak hibát akkor el sem küldik a nagykernek/disztribútornak, ergo a kártya 4 hétig a polcukon porosodott, holott 3 óra lett volna legrosszabb esetben letesztelni, hogy jó vagy sem, de még ez sem sikerült nekik...
Máshol kötekedjél légy szíves mert kezdesz nagyon idegesítővé válni ezzel az állandó okoskodással. -
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5346 üzenetére
EVGA GTX660 SuperClocked Edition. 2x vittem vissza, első alkalommal 4 hét volt a gariztatás, második alkalommal pedig ahogy írtam 5 és fél. Ráadásul először volt képük 4 hét után úgy visszaküldeni, hogy "semmi baja a kártyának", közben 1 nap múlva simán előjött a hiba. Megint visszavittem nekik megint, meg ment egy panaszlevél, akkor már rögtön ők is észrevették, hogy nem kicsit defektes a kártya.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
fsb1000 #5271 üzenetére
Ez is olyan szerintem mint a mikrolagg. Van aki nem is látja. Néha én is úgy voltam, hogy azt hittem elmúlt aztán csak este vettem megint észre a fényviszonyok miatt. Az utóbbi időben sem tűnt fel, csak amíg valaki fel nem hozta a topikban. Tehát ez esetben el tudom képzelni, hogy mindenkinél jelen van (bizonyos kártyák mellett, mert 560nál nem volt nekem se) csak nem veszi észre.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5271 üzenetére
Ott is ottvan a jelenség, max olyan halvány, hogy alig látszik. Már leírtam többször, hogy alaplaptól és táptól is függ a mértéke. Lépj be egy játékba, ami jobban leterheli a VGA-t és nézz meg komplexebb, sötétebb színeket. Valamekkora csíkozódást tuti fogsz látni.
Volt vagy 10 (vagy mégtöbb) kártyám az utóbbi időben rengeteg Radeon 78**, 79**, GTX 660-ból több is és mindegyik csinálta DSUB-al. Kipróbáltam vagy 10 átalakítóval, 4 monitorral, de mindegyikkel ugyanaz volt az eredmény. Ha a mostani U2312HM monitoromat átkötöm DSUB-ra, ugyanúgy elkezdi a vibrálást játékok alatt. Az egy megoldás az volt, hogy digitális átvitelre váltottam. -
Tenken
őstag
válasz
fsb1000 #5239 üzenetére
Nem aggódok, csak szeretnék tisztán látni a témában. Nekem egy xbox tápról van etetve egy notira kötött asztali vga. Ez a táp 198W-ot tud speci alapján 12v-on. Ebbe bőven belefér a 660 agyon hajtva is, de most, hogy mennek le az árak lehet cserélném. Amire kíváncsi vagyok, hogy Ti-t vagy 670-est csípjek inkább el. Elvileg mindkettő gyári TDP-je a keretemen belül van, de ahogy ismerem magam előbb utóbb úgy is elkezdem húzni, ha csak kíváncsiságból is.
A kérdés az, hogy meddig lehet/érdemes feljebb mennem. -
csoty
aktív tag
válasz
fsb1000 #5189 üzenetére
A WoT az egy szégyen grafikailag (nem kinézet hanem technológia).
Volt még talán 8.2-8.3as patch ahol ha elnéztem a távolba, ahol alig volt valami amit kellett renderelni (csak az ég volt a kép 80%-a) akkor 10fps-re beesett a játék... Ha meg a város közepét néztem ami teli volt minden sz*rral akkor meg 120fps... Ja és 4.5GHz-s i5-2500k is procilimitet kap a 660Ti-vel
Röhejes
-
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5162 üzenetére
Valóban nem, neki csíkok futottak fel-le a kijelzőn vele, ez se sokkal jobb szerintem.
Maradjunk annyiban, hogy ezek a VGA-k már nincsenek analóg jelekhez optimalizálva, nem véletlenül kerültek le róluk a DSUB kimenetek. Esetleg egy DisplayPort - DSUB átalakítóval még érdemes megpróbálkozni monitor csere előtt, de ha az sem segít akkor más sem fog. -
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5158 üzenetére
Öcsém monitorján van DSUB és DVI bemenet is, direkt most lett neki véve egy DVI kábel mert a DSUB-DVI átalakítóval undorítóan mosódott és csíkozódott. Bedugta a DVI kábelt és minden tű éles, probléma megoldva. Ráadásul nem egy utolsó, mezei CRT monitorról van szó hanem egy elég drága BenQ monitorról...
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5146 üzenetére
Az összes vibrál a DVI-DSUB konverzió miatt. Hogy miért, azt TTomax leírta. Most arról mit tehetek, hogy te még nem vetted észre? Mondtam, hogy táp/ alaplap függvénye, nekem is volt olyan alaplapom, amiben csak nagyon halványan csinálta. Youtube-on is egy rakás videó van erről és odavan írva mindegyiknél kommentbe, hogy a DSUB miatt van.
Fogadnék veled bármiben, hogy ha lecseréli DVI-osra, akkor abbahagyja. -
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #5138 üzenetére
Minden vga előbb digitális jelet készít amit aztán konvertál analoggá,a kép minősége mindig romlik a konvertálás folyamán...egyébként az sem mindegy,hogy te kötsz rá egy fordítót a DVI-re vagy a kártya már rendelkezik D-SUB kimenettel...
Azt csendben jegyezném meg,hogy egyre több vgan elhagyják az analóg kimenetet,ez egy kifutó szabvány a sávszél limit és minőség miatt...(#5146) fsb1000
Hát igen,de ezekből az átalakítóból van egy pár fajta,ami leginkább a kép minőségére lesz hatással...egyébként általában akkor szokott feltűnni az usernak a minőség romlás amikor nagyobb felbontású monitorra vált ... -
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5138 üzenetére
Sokan reklamáltak. 7850/7870 topikba pl rengetegen beírnak emiatt és meg van nekik mondva, hogy a DSUB miatt csinálja. 660-nál is ugyanígy csinálja. Régebbi kártyáknál nekem sem volt ilyen gondom, ezek az újak már nem szeretik az analog jelet.
Szakértő úr(#5140) Asbee:
Ha van DSUB csati a monitorodon, akkor próbáld ki. Sötétebb színeket figyeld majd játékokban, de ha olyan lapod és tápod van, akkor világosabb színeknél is látod már, ami nagyon zavaró.
-
kovsol
titán
válasz
fsb1000 #5138 üzenetére
Pedig nem egyedi eset. Sok ember panaszkodik, hogy a sötét árnyalatoknál olyan mintha vibrálna/csikozna a kép analóg monitoron az újabb vga kártyáknál. Lakótársamnak is ilyen gondja van a d-subos moncsijával. Neki mondjuk amd 5800k procija van és az abba integrált igp -t használja.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5133 üzenetére
De van. Nekem is vibrált 660-al, mielőtt megvettem a Dell U2312HM-et. AMD 7000 szériánál is vibrál DSUB-al, az összes 78**, 79** kártyám vibrált terhelés alatt, míg DSUB-os monitorom volt. Főleg sötétebb színeknél látszik játékokban. A mértéke függ az alaplaptól is, meg a táptól is.
Istenem, már megint okoskodsz? -
AAntii
őstag
válasz
fsb1000 #4998 üzenetére
1 ventis msi gtx660
A mugen 12 centis ventijén kívül a ház hátulján van még egy 9 centis venti 900-as fordulaton, alsótápos, tágas házban. Bf3 alatt tegnap szerintem legalább 30-32 fokos szobában (pont besüt déltől estig a nap a szobába, légkondi nincs) 70 foknál nem volt melegebb és nem üvöltött a venti sem. Nincs ezzel a hűtéssel szerintem semmi baj, amellett, hogy nyilván lehetne szebb is, jobb is, de vidékre jó ez. -
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #5109 üzenetére
No én nem akarlak lekontrázni,vagy trollkodni... de az bizony igaz,hogy kevés cég gyárt annyi hulladékot mint mostanában a giga...komplett szériákat tudok mondani ahol kb minden kockásra van spórolva.Ez a giga már nem az a giga aki 4-5évvel ezelőtt elég jó cuccokat gyártott,innovativ volt,stb...elég megnézni a két ventis 670et vagy a 680SOCot,és nem csak vga terén tesznek így...persze gyártanak jó dolgokat is,csak hát az emberek ódzkodnak, olvasva az elég sok negatív kritikát amit a cég kap mostanában.
Szerk:
Egyébként szerintem az sem véletlen,hogy a 320as driver mizéria körül éppen a giga kártyák hullottak a legjobban...ez tény,nézd meg az nV forumot.Persze általánosítani sosem szerencsés,... -
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5104 üzenetére
"ne röhögtess azzal, hogy neked csak a takarólemez nem tetszett"
Ezen mit röhögsz? Aki azzal megvan elégedve, azt csak megtapsolni tudom.
"Ezt a kijelentésed alá tudod valamivel támasztani?"
Nem támasztgatom, ott a kereső, meg a Google, ha érdekel, meg lezártam a témát már mondtam. Tömeges meghibásodások vannak a gigánál, meg rengeteg olyan példány, ami a gyári OC-t sem bírja.
-
lowzor
veterán
-
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5076 üzenetére
"De a lényeg, hogy bármelyik is a jobb, attól még a másik is megfelelhet a célnak és nincs alapja azoknak a túlzó véleményeknek amiket rendszeresen hangoztatni szoktál."
Miért nem lehetett ezzel kezdeni? Komolyan, odabiggyesztetek egy "szerintem" -et egy mondat végére és máris nem a fizika törvényeit meg a legkomolyabb hivatalos infókat közlitek le egymásnak hanem személyes véleményt. Nálam megfordult már Sapphire, Gigabyte, MSI, EVGA és pár napon belül lesz egy ASUS, semelyikre (na jó, az EVGA-val voltak gondok, de előfordul az ilyen, lehet én fogtam ki rosszat) nem mondhatok rosszat. Hűtés terén pedig kétségtelen, hogy a Dual-X, TF3, WF2 és DCUII hűtések mind jók. Persze lehet versenyezni, hogy kinek a nagyo... akarom mondani jobb a hűtése, de értelmetlen, ugyanis megfeledkeztek arról az apró tényről, hogy a hűtés arra való a kártyán, hogy az ne főjön meg. Amíg ennek eleget tesz a hűtés, elviselhető hangszintet produkál közben addig nem látom értelmét annak, hogy e miatt ekkor vitát csapjatok. Pont.(#5093) bajaki: Sajnos ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, a játék rosszul optimalizálásának tudható be a baki. Általában processzor limit okozza a gondot, annak cseréjével lehet valamelyest enyhíteni a problémán, de emiatt az 1 játék miatt értelmetlennek tartanám.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5067 üzenetére
Kérdezz meg itt bárkit a fórumon, hogy meddig megy fel az Asus 660-uk. Hát 66 fokig senkinek
Meg nyugodtan beírhatod a keresőbe és olvasd el a tapasztalatokat
Inkább jobban hiszek a fórumos tapasztalatnak, mint egy ide beillesztett, valahonnan kivágott, állítólagos vicctesztnek. Linkeld be azt a tesztet, amiből szedted a képet
-
ST05
őstag
válasz
fsb1000 #5031 üzenetére
még sosem hallott arról hogy a frekiváltozással arányos a hőtermelés
kurvr*ára nem ezt mondta kiforgatod az ember szavait,
azt mondta tuningal is ugyananniy fokos, és ez igy is van az asusnál,
csak te szeretsz vitázni, amivel nincs is baj ,mert informálódik olyankor sokat az ember,
csak te idegesitően és lenézően teszed ezt -
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5052 üzenetére
A haveri körömben és a kollégáimnál sok féle kártya van, többek között giga is. Szóval láttam munka közben, nem a levegőbe beszéltem. A giga már szó szerint kihallatszik a gépből nem csak terhelés alatt, hanem idle-ben is (mondjuk azt lehet orvosolni, csak kényelmetlen). Az MSI meg halkan teszi a dolgát 62-63 fokon tartva a GPU-t. Rengeteg kártya megfordult mostanában nálam, szóval van velük tapasztalatom. A cikkemnél meg konkrétan végig trollkodtad az egész topikot, ezt többen is mondták ott, nem csak a modik.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5039 üzenetére
Minden vitánál megjelenik valaki, aki benyögi, hogy neki, vagy a haverjának eddig eddig még semmi gondja nem volt a gigával, meg hogy a Giga GTX 460 mennyire jó volt...Csak azóta eltelt 1000 év és a béka segge alá esett a minőség.
Most nehogy azt mond nekem, hogy 3k-val drágábban nem éri meg jobban az MSI TF3...Mert ha ezt mondod, akkor komolyan lehúzom a rolót.nézz rá a két kártyára:
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5037 üzenetére
"Szerintem nem hülye mindenki a fórum."
Nem hát. Akik a gigát istenítik, azokat nem tartod annak. Most komolyan, ha MSI, vagy Asus kártyád lenne, akkor azok lennének a hülyék, akik arra mondanak rosszat?
Ha meg AMD-d lenne, akkor Nvidia hater lennél. Kb én így látom a gondolkodásmódodat. -
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #5031 üzenetére
Az egyetlen dolog amit most már tényleg nem értek, hogy ha ennyire hülye szerinted mindenki a fórumon akkor miért próbálsz "segíteni" rajtunk, szerencsétleneken? Miért kell ahhoz még egy százegyedik poszt is, hogy pontosan ugyan azt elmond mint az előző száz alkalommal? Nézd végig ezt az oldalt a topikban, semmi mással nincs tele csak a bölcsességeiddel. Egyszer leírod mi a véleményed, aki elfogadja az elfogadja, aki meg nem az ezredszerre se fogja, ilyen egyszerű.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5031 üzenetére
Még mindig nem tudod értelmezni amit írok, de már csak mosolygok ezen. A lényeg az hogy te itt mindent tudsz, bár ahogy nézem már csak te magad hiszed ezt el.
(#5029) JoolsNOS: Sajnos minden szériában előfordul 1-1 kártya ami valami oknál fogva nem annyira ajánlott mint a többi. Persze tudod a statisztikák, meg a ráták... A user visszajelzés az nem számít semmit, hiszen a ventit fogdozza, meg beképzeli stb.
9600-ból nekem a Galaxy volt a kedvencem.
(#5033) PandaMonium: Többször inkább ne, elég csak linkelni, úgyis a mondanivalója ugyanaz.
-
-
Ernest.
tag
válasz
fsb1000 #5023 üzenetére
Az én személyes tapasztalataim alapján teljesen megbízható és jó a Giga, mert a családban vagy 3 éve van egy GTX 460 (szerintem ott is az ár volt a döntő), és sosem volt semmi baja, de sosem próbálták meg tuningolni. Nekem az első ominózus szuperszerdás Giga 660Ti TF2 van amit 63ért kaptam + 5k-s egér, aminek jó hasznát is veszem a céges laptopom mellett, és ezzel sem volt semmi baj. Tuningban kb 10-12%-ot tudok elérni, amit úgy tapasztaltam, hogy átlagos, zajosnak sosem volt zajos, jól szellőző házam van. Teljes takarítás után tuningal 68fok (kis hanyagolással ez felcsúszik 70-72-re), és az alaphoz képest 1, max 2 fok eltérés van, bár sosem néztem még, hogy ehhez mennyivel nő a ventik fordulatszáma (hallani nem hallatszik a különbség).
Ha nem lett volna akciós az az 660Ti? Akkor a Sapphire 7870-et vettem volna 56k-ért, mert előtte Sapphire 4850-em volt, és tökéletesen meg voltam elégedve a hűtésével (Vapor-X, egy szép nagy ventivel), minőségével. Ha a mostani tapasztalataim alapján kéne vegyek kártyát, akkor a sima Giga 660-at venném, mert jó árban van, és a mostanival is elégedett vagyok.
Szerk: Szerintem ha +3-5%-ot tud egy kártya tuningpotenciálban, az nem fog a játékélményre kihatni, a szintetikus tesztek pontszámai meg csak ePenis. 4-5 évente cserélek gépet, és akkora már elhanyagolható az eladásból származó összeg, szóval nekem az sem szempont, hogy az Asus-t többért lehet eladni.
Egyedüli indok amiért biztos fizetnék többet, ha lenne egy statisztika arról, hogy egy Asus 95%ban kibír 5-6 évet, a Giga meg csak 80%. Ez olyan mint a TLC-MLC SSD, sosem vennék meg egy TLC-s SSD-t, akár mennyivel is olcsóbb. -
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5023 üzenetére
Nem, nem az MSI-ről volt szó. Nézd meg én melyik hsz-edre válaszoltam mielőtt megint okoskodsz. A legutóbbi vitában a gigáról volt szó és ott urban legendeztél, majd a válaszomban is tisztán a Gigának a problémájáról beszéltem, amire te azt írtad hogy megalapozatlan és fizikának ellentmondókat nem fogadod el. (Ha nem tudod értelmezni amit írtam arról nem tehetek.)
Miért kell engem hogy érdekeljen, hányat gyártanak belőle. Úgyis csak az írja le a gondját akinek van. A giga ventijéről pedig sokat olvasni. Senki nem statisztikázik. Már írtam neked nem egyszer nincs statisztika, pusztán ha rákeresel a gigára az msi-re és az asusra akkor ebből egy karinál olvasol sok csapágyas ventilátorról. Ezt persze sosem tetted meg, így nem tudod miről beszélek. Te ezt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy aki gigát vesz vegye ezt számításba.
Egyszerűen elképesztő, hogy hogyan forgatod ki minden hsz jelentését és hogyan próbálod átértelmezni, hogyan magyarázol bele dolgokat. Ezt mesterien űzöd elismerem. Ezért is inkább megyek, mert mindig ide lyukadunk ki. Elég volt a mai fsb délutánból. Tovább jó fórumozást.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #5016 üzenetére
A sok zörgő venti probléma pl? Azt csak úgy beképzelik a felhasználók ugye? Hagyjuk is, csak terelsz mint mindig és még a kész tényeket sem vagy hajlandó elfogadni. Vagy ha szerinted ezt nem érdemes figyelembe venni Giga vásárlásnál, akkor meg aztán végképp nincs értelme erről beszélni.
(#5017) asdxv: A hőtermelése biztosan nőtt, (vagy nem az emelt órajelen ment a kártya). Csak a hűtése miatt ezt te nem vetted észre. Az én volt Asus 7950-em (remélem a tisztelt fórumtárs nem kezd bele a szokásos Ati dumába mert megemlítem) 850-es alapórajelet ha olyan 950-re emeltem a hőmérséklet nem lett magasabb. Aztán ha az ember megnézi a ventifordulatot ott látszott hogy kicsit jobban "teker" a venti de azt még csendesen és nem volt észrevehető a nagyobb hőtermelés.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5012 üzenetére
Nem tervezési hibásak, csak költséghatékonyak (nem véletlenül annyi az ára). Nekem +3-4k-t megérne az, hogy legyen egy jóval hűvösebb kártyám (vagy esetleg minőségibb). Amúgy a burkolat alatti bordázatára is kíváncsi lennék az 1 ventis MSI-nek.
Persze lehet ezzel spórolni, csak valószínű, hogy meg is issza a levét az, aki megteszi. Vicc, hogy 50k-s kategóriánál itt 3-4k-n megy a vita, mikor ezért a felárért cserébe jóval jobb minőséget és hűtési teljesítményt kapsz (már várom, hogy melyik részét fogod kiragadni a szövegemnek és hogy hogy kötsz bele). -
marcusa
addikt
válasz
fsb1000 #5012 üzenetére
Nekem ez az 1 ventis MSI van, alap órajeleken 74-76 fokos, ha feszültség állítás nélkül tuningolom, akkor 79-80. Ezek az értékek a 314-es driverrel vannak, mert a 320-assal 84-fokra is felmegy ugyan ilyen tuninggal.
_Viszont_ nekem egy nagyon olcsó nevenincs házam van, amibe pakoltam 3 befújó és 1 kifújó ventit.
Lehet hogy egy jobb házzal lejjebb mennének ezek a hőfokok... Shellkretor házportálján a különböző házak hűtései között vga hőfokot nézve a legjobb legrosszabb érték között 19fok különbség van. Ebből gondolom csak, bár nehéz elhinni, hogy ennyi venti mellett is lehetne szellősebb a ház... -
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4995 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy te nem vagy hajlandó megérteni az érveket mert egyszerűen nem akarod. Én személy szerintnem azt mondom, hogy a giga nem, nem minőségi (személyesen volt hozzá dolgom), de megnézheted hány embernek volt ventigondja vele (miénk is ment gariba azonnal vissza). Ha kevesled ahányat itt találsz használd a googlet. Érdekes módon csak a gigánál jöttek elő olyan gondok, hogy +2mhz tuningot már nem bírnak. Persze erre lehet azt mondani, hogy a tuning lutri, amit el is fogadok, de más ilyen kártyát akkor sem találsz... Ezeknek függvényében az MSI +2-3k-ért biztos, hogy jobb vétel az Asus már más kérdés.
-
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #4998 üzenetére
Hihetetlen, hogy nem vagy képes felülemelkedni semmilyen kijelentésen amivel te nem feltétlenül értesz egyet.
Ha a 2db ventilátor azonos méretű mint az 1db a referencia hűtőkön vagy pl. az MSI 1 ventis kártyáján, és azonos fordulatszámon pörögnek egyértelműen több a légszállítás (persze ezzel együtt a szélzaj is növekszik de jó minőségű ventilátoroknál ez elhanyagolható mértékű, ráadásul ahogy írtam nem is muszáj őket akkora fordulaton járatni mint az egy ventiseket, hogy azonos vagy akár jobb eredményt produkáljanak), ebből kiindulva egyértelmű szerintem, hogy hűvösebben tudja tartani a kártyát mint az egy ventis kiadások. Nem véletlenül van minden kártyán 2 (a Giga WF3 hűtésén pedig 3) venti és nem pedig 1db "csúcs ventilátor". A mondandód második felére kitérve kétségtelen, hogy a hűtésben a ventilátorok csak a légszállítás szerepét játsszák, a többi a hűtés kialakításán múlik, de én ezt nem is próbáltam megcáfolni a posztomban.(#5003) AT1S: Királynak tűnik ez a Phantom is, bár én személy szerint örülök, hogy elcsíptem az ASUS-t.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #5008 üzenetére
Alapórajelen is ugyanúgy 58-62 fokon mozgott, mint tuning után, ugyanabban a házban, ugyanolyan körülmények között. Fesz emelés után is max 1-2 fokot nőtt a GPU hőmérséklete. A többi VGA-m-nál is úgy volt, hogy csak fesz emelés után kezdett el számottevően nőni a hőmérséklet.
Amúgy kezd eléggé gáz lenni ez, hogy éppen mindig azt véded, ami neked van. Ha 660-od van, akkor a 7850 a szar, a 7850-ed lenne, akkor gondolom a 660 lenne az. Ha Gigabyte-od van, akkor arra nem lehet semmi rosszat mondani, ha más gyártótól lenne kártyát, akkor meg arra nem lehetne.
-
lowzor
veterán
-
d@minator
addikt
válasz
fsb1000 #4735 üzenetére
Jól van így már nem aggódok annyira a hang miatt. A házam is szellős gyanítom nem lesz itt gond.
(#4737) Vigneau: Köszi! Erről még nem hallottam ha szükséges lesz akkor ezt fogom használni.
(#4741) kmisi99: Szinte ugyanaz a hűtőnk és a házunk is. Elég lassan forog a venti, mert fix 5V-ra kötöttem. Te is MSI AB-val szabályoztad le a VGA-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest