- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17372 üzenetére
Hát még kicsit el vagyunk maradva. W7 alatt az eddig stabilnak hitt OC-m elszállt és a szenyó nV driver nem szólt hogy eldobta magát. Néztük a teszt végégn, mik ezek a 10-13FPS eredmények... Aztán kiderült hogy a driver elszállt és visszavette az órajelét 400MHz-re 710-ről.
Pedig nem a hűtéssel volt gond, mit láttad...
Szóval ha miden igaz 7végégn folyt.köv. 700-as órajelen ahol rem stabil, legalábbis korábbi driverrel ezen az órajelen Crysis-oztam.mod:
Úgynézki másik haver/fórumtárs meg 192SP-s GTX-et vesz, lehet csinálunk egy 192 VS 216 házi tesztet is vmikor.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17370 üzenetére
Sajnos a gép nem az enyém (csak a vga), hanem G4ga fórumtársé. A Karira az extra hűtés a tuningos izzasztás miatt kellett. Viszont Crysis-ban fullban DX10-ben 1680x1050-ben 8x élsimítással is éppen csak langyos volt a kari (sajnos a sebességéről már nem tudok ilyen jókat mondani...
) persze 100%-os gyári venti mellett.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #17343 üzenetére
[-----------------]
[ Hardware Needed ]
[-----------------]> GTX260 65nm
> GTX280
> GTX295
> 9800GX2
> HD4850
> HD4870
> HD4870X2
> HD3870X2
> a graphic card using the Volterra VT11xx regulator!!GTX260 55nm doesn´t work!!
!!GTX285 doesn´t work!!Ez van a progi "redame"-jében...sajnálom...
(#17342) Sziszifeca
Azt vettem észre,hogy 1.25V-ig nem nagyon melegszik még,aztán drasztikusan... még ezen a feszen nem megy 85fok fölé amikor a GPUTool-al kersem a végét...alapfeszen 700/1500 volt a vége,így 705/1535 a stabil vége..bár ha csak a shader nyomom akkor 1550.ig elmegy vagy csak a GPU-t akkor 720-ig... bírja a feszt ha le tudod hűteni...Még annyi jutott eszembe,hogy a rivatunernek fenn kell lennie a feszállitó progihoz...kérni fogja a mappát ahol a riva van,biztos kell neki valamilyen infó ..
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #17030 üzenetére
Nekem ezt az X2 csinálta a harmadik 4850 hol benn van hol kinn ennek az az oka hogy a GTA4 nem hajlandó csak 2GPU-t használni.
.....úgy látom nem nagyon fekszik ez a bencs a GTX-nek a 280 sem sokkal erősebb...
Ad egy pontszámot is amugy ha jól sejtem azaz átlag fps akar lenni,csodálom hogy nincs topicja sem ennek sem egy rakat bencsnek,pedig többet érnek mint a trémárkok... -
Zájec
veterán
válasz
rup1u5 #16508 üzenetére
ja hogy neked a 216sp tesco gazdaságos verzió van , azért érint a dolog
mindenesetre kár hogy ennyi minden kispóroltak....
az lett volna az igazi ,ha spórolás nélkül kihozzák a 216sp-t ,...
az hogy nincs egyenlöre semmi baj, az egy dolog.... leirták hogy a sporolás nincs pozitiv hatással a kártya élettartamára....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #16378 üzenetére
Ezen csak a cpu használat látszik, olyan progit kéne keresni aminél valószínüsíthető, hogy tekeri a gpu-t. Ööö nem látok ilyet.
Akkor val'szeg a driver hibájára írható. Bár nem tudom, mert nálam mindig visszaveszi az órajelet.
Sifre: Win 7 64bit tökéletes, nem is kell külön driver, integrálva van bele a vga drivert leszámítva minden. Ha még sem, akkor a Vista 64bit-es driverk is megeszi, mi több működnek is vele a cuccok.
-
Sifre
senior tag
válasz
rup1u5 #16315 üzenetére
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy új konfig összeállítását és annyit töprengtem a videokártyán (9800gtx vs. gts250) hogy elérhető árba került a gtx260.Nekem is a tápellátással kapcsolatban lenne kérdésem: jelenleg egy 450W-os noname táp van a gépben és arra gondoltam ha ez is elviszi az új gépet akkor nem költök feleslegesen tápra. A kérdés az lenne hogy milyen hiba formájában jelentkezik hogyha gyenge a táp? Tuningolni egyelőre nem tervezem, max a procit (e8400 kb. 3.2 gHz-en).
-
Henker2
addikt
válasz
rup1u5 #16310 üzenetére
Üdv! Nekem is EVGA GeForce GTX 260 Core 192 Superclocked -65nm 448bit 896MB GDDR3 verziójú karim van!
Gondolkodtam már én is pasztacserén!
Amint látod a képen, nekem sem sikerült 710/2300-nál nagyobbra húznom. Szerintem ennyi a vége a karinak. Bár a memória órajelének húzása, nekem "kevésnek" tűnik. Persze ngyon szép eredmény már ez is, de olvastam már nem egy tuningman-tól, hogy 2400,2500-as órajelet elért vele.
Szerinted átpasztázzam én is MX-2-re?
Nem tettél túl sokat a GPU-ra?
szeva -
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #15782 üzenetére
én nem értem ezt.
most megint nem veszi vissza az órajeleket.
már mindent letakarítottam. csak ezért nem fogom újrarakni a vistát.
fogalmam sincs mi lehet az oka. arra gyanakszom, hogy a rivatunerből maradhatott vissza valami a registryben. de regcleaner sem talál már semmit. -
AirBooms
addikt
válasz
rup1u5 #15769 üzenetére
Próbáltam, úgy sem megy. Az alaplap pedig már teljsen megkergült, már mindenféle sípolások jönnek. Már nem tudom, hány bios resetet csináltam... Az elején lemertem volna fogadni, hogy VGA probléma, aztán meg hogy ram, de már egyre inkább félek a legrosszabbtól, vagyis, hogy alaplap...
Köszi!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #15747 üzenetére
Na megnéztem a VRM output Voltage-et. 2D-ben 1,11V míg 3D-ben 1,13V (attól függetlenül, hogy lowpower 3D vagy fullos 3D órajelen ketyeg).
A képen ugye látszik, ahogy 2d-ben fut aztán jött egy Furmark bench (640x480-ban
) és aztán szépen látszik ahogy 2 lépcsőben visszaveszi magát lowpower 3D-be majd 2D-s órajelekre/feszre. Nálad nem így megy?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #15747 üzenetére
53 fok 40%-on az még kb ok, nekem most 1-2 óra netezés után GPU: 43 fok, felszín 35 fok, VRM(ek): 41 / 41 / 39. Ez ugye 300/600/100-as órajel 65nm-en és visszaveszi a feszt is (azért ilyen alacsony a hőfok szvsz).
Az órajelet akkor visszaveszi ezek szerint a kártyád. Nem mindig van 2d módban ha éppen win-ben vagy. Pl most hogy elindítottam a Rivát felugrott 3D-s órajelekre és kellet várnom vagy egy percet mire visszarakta magát 2d-s órajelekre. Szóval nem váltogat olyan gyorsan.
Nos határozottan úgy tűnik a feszt nem veszi vissza. Hőfokot jól mér a progi, az órajelet visszaveszi ugye, és 55nm-es elvileg hűsebbnek kéne lennie mint az én 65nm-esemnek azonos ventifordulattal. Más épkézláb magyarázat nincs csak hogy nem veszi vissza a feszt.
El ne kezdj bios-t heggeszteni!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #15740 üzenetére
Nálam el sem indul a gpu-z egyáltalán. Mondjuk sztem azért mert özönvíz előtti az xp-m.
Hmm, nézd meg Riva/Everest mit mond, bár nem hinném, hogy ennyire félre mérne a saját szoftjuk. Meg elég ha közelítesz a vga felé, azért kézrátétellel is meg lehet mondani ha izzik a kari burkolata, már pedig 80-90 fokos gpu körül már igencsak forró a vas.
De akkor is túl forró, ha 3D-s órajelekkel megy. Érted ekkora hőfoknak full load alatt kéne lennie. Akkor hányfokos Furmark alatt? Hány %-os fordulattal megy a hűtőventi?
-
TTomax
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #15711 üzenetére
Rápillantottam este idle 47 fok volt, full load 83 fok (szőrösfánk) 40%-os ventifordulattal. VRM-et nem néztem idle de terhelve olyan 88-90 fok környékéig melegedett.
55nm-es nem feltétlenül hűvösebb ezek szerint. Végülis kisebb mag kisebb hőátadó felület...
sb: Akkor ok, gondoltam is hogy nem véletlenül nem csak 2 mód van (2D & 3D), hanem haramdiknak ott a Lowpower 3D.
-
Black-core
aktív tag
válasz
rup1u5 #15712 üzenetére
Én azokat 25% on írtam, de most hallgatom, hogy 25-30% között hangban semmi különbség és így meg kb 59 volt a leg több de az is úgy hogy közbe netelek.Ha nem csinálok semmit akkor 53-55 körül van.Szerintem nálad valami nem jó bár én nem értek hozzá hogy menyinek kéne lennie.Lehet hogy hülyeséget kérdezek,de nem lehet hogy neked se vált át 2D re?
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #15267 üzenetére
Érdekesen... Tuning nélküli GTX260-nál gyorsab a 4890 (még 800-as órajelen is), tuningolt GTX260-nál picit lassabbnak tűnik, ugyanazokkal a beállításokkal, GTA4 alatt, de hasonló, nem kell nagy dolgokra gondolni. A 4890-en néha leesik jobban az FPS, mint a GTX260-on, ez tűnt még fel, nem tudom miért, főleg hidakon. De ezen a beállításon mindkettő játszható, az élmény is hasonló.
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #15253 üzenetére
De, egy hete.... De akkor úgy voltam vele, a 4890 bőven lesz annyival drágább, mint a 4870 vagy a GTX260, hogy sose legyen olyanom...
Erre bejött olcsóbban, mint a ref. gigás 4870.... Na, erre nem számítottam...
Tudtommal nem eszik sokkal többet 65nm, a komplett gép kért asszem 300-350W-ot furmark terhelés alatt.... Erre még rájönne a proci, ha úgy adódna, de itt már attól függ, milyen proci, hogyan..... +min. 30W, max 250W....
Amúgy a 65nm is lutri tuning terén, azt mondják a guruk, hogy hasonlóan mennek a 65 és 55nm-sek, de a 65nm halkabb/hűvösebb....Hát nem tudom.... Attól függ, nálad ilyen órajelhez milyen venti kell, hogy hűsen tartsa... Én amúgy ha cserélném 65nm-esre, tuti csak előre tesztelt darabra cserélnék, ugyanis ott is vanak szép számmal antituning darabok, pláne a korai szériákból... És ezt nem azért mondom, mert épp van egy tuningos 65nm-esem eladó....Amúgy az 17xxMB-osnak nem tudom, lesz-e értelme... Egyenlőre biztos nem, kivéve GTA4, de ki tudja, mit hoz a jövő...
A 275 meg nem tudom, nekem nem túl szimpatikus, hogy forróbb, mint a GTX280....
-
-
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #14991 üzenetére
Köszi!
Nálam Auto-n esélytelen 65nm-en, mivel alig melegszene fel 77 fokra, ami 52%-os ventit jelentene, és a VRM úgy 90-94 fok közt lenne, és feladja pár perc után.
[link]
Úgyhogy picit feljebb húztam....
Az 55nm-es kártya nem monitorozza ezeket az értékeket, amik nálam a GPU-Z ablakban látszanak? -
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #14919 üzenetére
Ok, értelek, igazad van!
Sry mégegyszer....
Amúgy ezzel azt akartam mondani, hogy a Te Enermaxod nagy valószínűséggel egy klasszissal jobb táp, mint a 450-es CM. És azt még ezen kívül, hoy korántse biztos, hogy egyáltalán elbírná... Valamint azt, hogy nem éri meg már ezen spórolni, mert a gyengébb minőségűek mikor megynyikkannak, vihetik magukkal a fél masinát.... És mindjárt nagyon drága lesz a tápon spórolás....Szerk.:Megnéztem a tápot, tényleg nem tűnik vészesnek, de továbbra is tartom a véleméyem, hogy szűkös, bár elég lehet.
-
Pipó
őstag
válasz
rup1u5 #14915 üzenetére
Szerintem első jelentős különbség lehet a tömege. Azok az adatok még messze nem jelentenek semmit. Egyszer vettem egy vga-t, úgy hogy a tulaj hozta el hozzám. Nem indult el a gépem egy 450-es táppal (persze nem volt egy nagy név) A gyerek elrohant a 350-es Enermaxáért és ragyogóan üzemelt. Mehettem tápot venni, egy 480-assal már ragyogóan elvolt. Ezután ismét vga-t cseréltem és vehettem egy 550-est. Most is ez van, de egy kiegészítő 350W-os vga-táppal. Nekem ez elég tanmese volt.
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #14915 üzenetére
Bocs, nem akartalak megsérteni, csak mikor írtad, hogy "Ha az összes cuccomat, húzott procit és húzott vga-t elviszi az 5 éves 420 enermax-om akkor bőven elég lesz az a táp." Ez így nem igaz, és engem nagyon tud bosszantani, ha félrevezető infók vannak egy fórumban....
Amúgy a nagy különbség a felhasznált anyagok minőségében van, a ráírt specifikáció ráhagyásában, és egyéb apróságokban van. Nem véletlen, hogy egy 300W-os Codegen el tudott már egy P4-ben is füstölni, egy 300W-os jóminőségű FSP viszont röhögve elvitt egy alapon járó Q6600-at, 4850 OC-vel.... (Bár hosszútávon nem bíznám azért rá...)
Ez olyan, hogy a Corsair VX450 is elvileg "csak" 450W, mégis 400W-ot tud leadni folyamatosan 12V-on, és még rövid ideig 450-et is..... Ez a nemmindegy..... -
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #14906 üzenetére
Bakker... Egy 420-as Enermaxot ne hasonlíts már egy 450-es Coolermasterhez.... Kb. ég és föld a kettő....
Az teljesen mindegy, hány éves... Ez olyan, mintha egy 2 éves 8800GTX-et hasonlítanál egy új 4670-es radeonhoz.... De tény, tuning nélkül, maxon nyúzva szegény tápot jóeséllyel stabilan használható lesz. Bár nagyon határon lesz a cucc.... Alapból, a PCI-E dugóból jöhet 75W, a két másik dugóból pedig szintén 75+75 (Összesen 225W elméleti max 12V-ról), tehát a GTX260-nak alapórajelen is biztosan több, mint 150W a csúcsteljesítménye, szóval azért óvatosan.... A másik baj viszont, hogy nem igazán ajánlatos folyamatosan maxon tolni a tápot....
-
Blacki
tag
válasz
rup1u5 #14884 üzenetére
Bizony "EVGA" . No nem olyan rossz ez az ASUS se csak hmm, lenne már egy normális léghűtés hozzá, nem ez a gyári porszívó.
Akkor szívesen megnézném a Gpu végét, tesztek szerint 710 Mhz pariban az XFX XXX kártyájával..
Ittene a tesztó. [Nyomj rá ha érdekel]
Bár érdekelne egy oc 280 Gtx Vs 295 teszt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14841 üzenetére
Nos, igen ebből is látszik, hogy az eVGA miért presztízs gyártó és a Giga miért nem.
Bakker, akkor max megnézzük az én gépemben a 650-es táppal. És drivert se kell cserélni.mod:
patyik75: Háát, necces... Azért csak akkor vegyél GTX260-at, ha az esetleges tápcsere ára is megvan már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest