- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rup1u5 #21564 üzenetére
Nem 300 dolcsi lesz a GTX 460 ... 250 vagy egy kicsivel kevesebb lesz az ára. Pontos infókat mától már nem mondhatók, de július 12-én lesz hír.
A DX11 kb azt a szintet fogja képviselni a közeljövőben, amit a Dirt 2-ben és az AVP-ben mutatott. Ezt kell mérlegelni, hogy kell-e. A benchmarkokban persze több grafikai újítás lesz, de a játékok egyelőre több problémával küzdenek a tesszelláció alkalmazása kapcsán. Esetleg a DirectCompute használata lesz jobb, de ez is inkább a grafikára lehet nem túl jelentős hatással. -
sestertius
őstag
válasz
rup1u5 #21537 üzenetére
Üdv!
Hm.. a gond, hogy úgy láttam, nem akar megállni 85-nél, 100%-os venti mellett...
Totál lehúzom alapra, és megnézem úgy mit produkál.. csak még nem jutottam el oda. Remélem ma sikerül.Laraxior: gondoltam, hogy nálad is hasonló hőfokok vannak, ha már vizes blokkot keresel...
Van erre valami "tapasztalat", milyen arányban érdemes beállítani - alapvetően egymáshoz viszonyítva - az egyes óra jeleket? Érdekelne...
-
Mika1227
őstag
válasz
rup1u5 #21255 üzenetére
Én 4890-ről váltottam GTX 280-ra a sok ATI probléma miatt! Teljesen egyetértek megkönnyebülés volt nagyon!!
Előtte meg 7600GT, 9600GT-m volt és nagyon bejöttek!
Kár volt 4890-re váltani, de legalább kipróbáltam! Tapasztaltam én is az ingadozó FPS-et, meg a fura akadásokat!
Soha többet ATI! -
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #21255 üzenetére
Tavaly augusztus óta ilyen kártyáim voltak: 8800 GTS, HD 4870, GTX 275, HD 4890, HD 5770, GTX 260, GTX 280, HD 5850, és jelenleg megint GTX 260 (illetve volt egy napig egy GTX 470-em amit megvettem kipróbálásra, de fűt és - legalábbis nekem - hangos, így mennie kellett). Mondhatni, megjártam a mennyet és a poklot is egychipes VGA téren
. A mostani GTX 260 biztosan marad még jó ideig, főleg, hogy felraktam rá egy Scythe Setsugen hűtőt, és azóta full terhelés alatt is csak egy nagyon minimális susogás hallatszik a gép felől, és a hőmérsékletek is nagyon rendben vannak.
Szerintem egy 216 sp-s GTX 260 mostanában nagyon jó vétel (mondjuk én 26-ért vettem sok garival). Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint rup1u5-nak. A HD sorozathoz képest stabilabb fps, nálam sokkal kevesebb driveres macera, és általában jól húzhatók, GTX 280 szintű teljesítmény elég sokból kihozható. Ja és közben engem is megfertőzött a GTA 4
(igaz, egyelőre csak a single része).
-
ghostmat
tag
válasz
rup1u5 #21251 üzenetére
Egyrészt nálam is van "beszaggatás" ami drivertől függetlenül megjelenik egyes játékokban.
Lehet mondani hogy nem optimalizált a játék, de sokszor az elvárt gépigényt messze felülteljesítem és mégis "frame drop" van...emiatt váltanék, nekem is volt 4890-em a hibás szériából, azt váltottam 4870-re, most kíváncsi lennék egy geforce-ra is manapság / lakótársam 8800GT-t hajt, nála nem voltak ilyen szaggatások/
-
szuper-t
őstag
válasz
rup1u5 #21246 üzenetére
A technológia gyengeségeire alapozva.
Illetve h én ezzel keresem a pénzem
agp 6600gt
agp 7300gs
pcie 6600gt
pcie 7600gt
8800 leginkább gtx és az ultra ami nagyon
9 es széria leginkább 9800 illetve a gx2
atinál 3 as szériától mostanában vannak nálam 4870 ek is (gddr5)
utóbbi időkben volt 1db gtx295 ver1 es amivel nem tudtam mit kezdeni nem is mertem belefogni épp gazirtatáson van
gtx275 ami csak hideg állapotban csíkoz(hőtágulás)
ahoz nem nyúltam hozzá (mert idegesítő de hazsnálható így is javítás esetén félő h elhalálozik) így használat előtt a gazdája vagy hajszárítózza vagy járatja 10 percig a gépet.
és az utóbbi időkben 3db gtx260 oc változat amit hála égnek kicserélt a nagyker
Henk 65 fok nagyon korrekt
én most szeretnék venni egy Ac extreme gtx280 at venni
csak nincs keret így marad a szélkerék mellett 3db 12xm es venti ami még fújja a kártyát -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21094 üzenetére
Már vagy 3 éves az a ház és elég sok hw cserét megélt. Elsőként a vga csavar menetei koptak ki, míg végül már az alaplapot tartó csavar menetek is szétnyíródtak.
Legutóbb már egyedül nem is tudtam kiszedni a lapot egyedül. Eleve nem tartott a 9 csavarból csak kb 4-5, ami nem túl egészséges, ha ilyen Kg-os vasakat aggatok rá (TRU). A távtartó eltávolítása a laptól meg csavarhúzós-fogóval tépős barbárkodásba torkollott. Attól félek, hogy legközelebb nem lenne ilyen szerencsém és egyszerűen pofára esne a lap vagy rosszabb esetben örökre a gépben ragadna a cuccom ha nagyobb csavarral erőltetném bele. -
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #21005 üzenetére
Örülök hogy jön a q9550öm. Brutál cpu limitem van(e8200@3,2ghz)
Hasonló beállításokon mint a tied,(water,shadow ect beállításokat nem írtad,azt is highra tettem)
1280x1024ben 41fps-t hozott avg-ben.
no comment......(GTA IV ,1.04, virágbolti verzió,de perfektül megy a virág része)
-
Chalez
őstag
válasz
rup1u5 #20979 üzenetére
Jól teszed, hogy kivársz. Sztem év vége felé már lesz elérhető áron upgradelt Fermi, és ugye a "nagy" nevek is akkor fognak kijönni. Én mostanában csak álmodozhatok a váltásról...
Bár van félretéve 160k-m, de a fogaimat kéne megcsináltatni belőle...
Bár lehet lex@rom és veszek egy 480-at!A fogak meg kitttérdekelnek...
-
Chalez
őstag
válasz
rup1u5 #20874 üzenetére
Teljesen igazat adok neked, én is hasonló cipőben jártam. Egy 260 helyett beszerváltam egy 4870-et, ráadásul Sapphire Toxic-ot, ami nem is az utolsó köztük. Nem tudtam megszokni a "hülyeségeit" az apró akadásokat, stb... Most a 275-el maxiálisan meg vagyok elégedve, ez a kari teszi a dolgát, nem kell bravúroskodni att-al meg ilyenekkel... Mostanában biztos, hogy nem lesz ATI karim.
-
Mika1227
őstag
válasz
rup1u5 #20874 üzenetére
Értelek, és pont ez az a szempont amiért én is elgondolkodom a 4890-en megtartásán! Előtte 4 évig NV-m volt 7600gt, 9600gt és nagyon szuper kis karik voltak csak feltettem a drivert és ment minden játék pedig azért mindig kipróbáltam a legújabb játékokat és nem cserélgettem, nem kellett a drivert. Mikrostuttering, ez mit takar?
Akkor már nem eladó a GTX-ed? -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #20870 üzenetére
Nem kérdeztél rá a topikjában, hogy lehet ezeket orvosolni? Mert azt mondják nincsenek ilyen hibák vele amit tapasztaltál ez mind user error mert minden ati tulajnak teljesen jól működik. Legalábbis mindig ilyen magyarázatokat láttam mikor valaki felhozta, hogy nála akármi probléma adódott volna egy ati vga-val.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #20864 üzenetére
Én csináltam 8800gt->4850->9800gt váltást. A 4850 a megjelenéskor került a gépembe és 2 hétig bírtam. Ahogy visszakerült egy 9800 (ami ugyebár gyak.8800) egyből megnyugodtam. Minden ment szépen, nem volt driverbaszkodás. Annyi még hozzátartozik, hogy a 4850-emet nem lehetett húzni, viszont a 9800-at nagyon, és hozta a 4850 teljesítményét.
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20849 üzenetére
Meglepő.
Azt hittem,hogy komolyabban odavág majd a gtx260nak.
A gtx260-od a 700mhz körüli GPU-val tesztelted,vagy az alap 626-on?
Bár a Stalkerben csúnyán állvahagyja,de az mindig az atiknak feküdt ahogy észrevettem.Azért most örülök "magamnak",hogy sikerült egy jó kártyát vennem
.
Csak rá kéne jönni miért lassab annál mint amit elvárnék tőle. -
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20825 üzenetére
OK.Értem.
Engem a segítő szándék vezérel
Én 10percet ha használtam úgy,nem volt semmi probléma,fagyás ect.De ezekszerint nem az igazi....
De grafikában sincs túl sok kül. a videó alapján. ÉN ezért tuti nem adnék +14k-t
Szerintem kezdő árnak adj meg nyugodtan többet....Itt a ph-n divat azzal kezdeni,hogy "mennyit engedsz","mennyi az alja" ect...De úgy egyébként is vicc,ahogy a videóban feltolja a látótávolságot 100ra.nagy különbség nincs.sőt ahol kipróbálták,ott egyenesen szánalmas,hogy mennyi különbség van. persze egy forgalmas úton már inkább lehetne látni az előnyeit.
És főleg hogy ehez a plusz látványhoz elhasznál +1gb memóriát...röhej
Örülök hogy csak szimplán szeretem a GTA-t, és nem vagyok fanatikusKár hogy csak most cseréled,én biztos megvettem volna 38k körül
-
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20822 üzenetére
Van hack,amivel ki lehet lőni ezt a korlátot(bármit állíthatsz bármekkorára,tökmindegy mekkora vramod van.)
Mivel nem említetted,gondolom nem próbáltad. próbáld ki mennyire lasssul be a játék így.
De egyébként én anno 8800gt-vel feltoltam 100ra, és érdemi különbséget nem tapasztaltam.Nem volt olyan HŰŰŰbanyek érzésem.És nem is rántotta meg annyira az fps-t
Mert az látszik,hogy a 2gigától nem gyorsul,de azis,hogy a látotáv maximalizálásával,gyakorlatilag nem is csökken
Szóval ki kéne próbálni a mostani kártyád,mennyire lassul ettől -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20814 üzenetére
Havernak van 4870 1GB-ja. Átkocogtam megnéztük egy gépben mit megy két vga. 3,8GHz-es Q6600 4GB ram, szóval VGA limit volt. 4870 szépen elverte a GTX260 216SP-t (1680x1050-ben teszteltünk, tehát nem is magas hanem közepes felbontáson). Szóval a 4890 abszolúte 280/285 kategória csak ugye sokkal jobban húzható. Korszerűbb is (Geather4, DX10.1, GDDR5, integrált hangkari, stb). Szóval ha nem használsz nV-s progit akkor 4890 jobb választás. Viszont a 14k-t kicsit sokallom, mert annyival nem jobb azért... Lehet inkább 5770-et kéne venned (ha 5850 nem fér bele). Az DX9-10-ben hozza a 4870 teljesítményét és HD-re is elég ma. Igaz élsimítás felejtős de az amúgy is aránytalanul zabálja az erőforrásokat. Jah és akkor DX11 ready vagy ugye...
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20811 üzenetére
Szerintem egy EVGA superclocked GTX260-ra nem érdemes 14k-t rádobni....
A sima gtx260 sacc/kb a 4870-el van egy súlycsoportban
Azóta kapott 216sp-t+oc-t(nálad pl),így egálban van/lehet a 4890-el(sőt,kitudja...)
persze a plusz ram nagy fegyvertény fullhd-ben,de a 2giga 100%ig felesleges.Annyit nem tud a GPU hogy értelme legyen.
14k rengeteg pénz 1-2fps-ért,mert többet nemhiszem hogy hozz. Inkább vedd le a látótávolságot 10%-al,vagy vmi hasonló apróságot,és máris több +fps-t kapsz.
SZERINTEM
akkor már inkább 18-20k egy 5850re......SZERK: bár amennyire tudom a 4890-eket 1ghz-ig is lehet tuningolni,ami azért sok
De én itt most a gyári(partnerek) által kiadott termékek teljesítményére gondolok csakNyomtam crysis(sima) tesztet:
1280x1024 2xaa 8xaf
a fraps 31fps átlagot hozzott ki 30perc hardcore dzsungelfightra
A GPU benchmark(32bit,dx10) pedig 27 fps-t hozott ki avg-nek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20803 üzenetére
Lara-val vedd fel a kontaktot sztem, neki volt 4890 meg GTX-e is. Első kézből tud infót nyomatni.
Viszont igaza van a kollégának, hiába a remek Vapor-chamber-es hűtés, nem löki ki a házon kívülre a meleget. Tehát fűt bent mindent (lap-proci-táp). De ha jó a házszellőzésed nem lesz olyan vészes.
-
7600 GS
addikt
válasz
rup1u5 #20774 üzenetére
Már próbáltam a 100%-ot, és akkor felbőgött a ventilátor. Holnap ha hazaértem a suliból, ránézek a kártya ventijére.
És abból gondolom, hogy nem fix fordulatos, hogyha 100%-ra teszem a ventit, akkör felpörög. De továbbra is fenntartom, hogy nem magasak a hőmérséklet értékeim.
mod.: Most vettem észre, hogy az nem 40%. Nézd csak meg jobban a képet! A kis "led" világít az auto feliratnál!
-
zippofcy
senior tag
válasz
rup1u5 #20750 üzenetére
Megnéztem, de csak 1920x1080-at támogat a plazmám (a monitorom meg 1680x1050et) szal full HDban néztem.
Érdekes de nekem csak 2-3 fpst lassul bekapcsolva a HBAOt ... lehet a 275-ben több shader akármi van és azért.
Ezt a két fps-t nyerem azzal is ha az árnyék csak mediumon van, nem highhon. (véletlenül azon volt)
Szal a teszteredmények: minden highon, a bejárati boltív alatt jobbra-balra sasszézva (hogy ne lőjenek le fél perc alatt) miközben a helik kipakolják a katonákat azok meg lőnek a füstön át:
GTX 275, 700 / 1300 (shader clock sync) + PhenomII @3.6 X4, 1333 DDR3 4GB
MINIMUM fps, vagyis a legkisebb amit mutat a fraps az alatt az 1-másfél perc alattHBAO ON OFF
1680x1050: 41 44
1920x1080 40 42Kár hogy nincs benne beépített benchmark, proci skálázódást mérni tökéletes játék lenne.
Shaderekre meg ott lenne a Metro 2033. Csinálni kéne ezekhez vmi benchmarkot mint amilyen a Far Cry 2 höz van. Majd szólok havernak.Van még egy hasonlóan számolásigényes rész korábban, miután a tankból kiszállva légicsapást kérsz a 3-4 házra, és utána elindulsz be a városba a folyón át. A házak közé beérve balról kiszalad egy ellenség és fut be a városba. Na ott is hasonlóan leesik az fps.
Amúgy shaderes játékok közben nekem is felmegy simán 90 fokra a GPUm. A ventit viszont még sose láttam 70% felett ... általában idlében 23-30%, játékban meg 50-60%.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #20747 üzenetére
Csináltam is egy szemléltető példát egy gyors 5 perces Bad Company 2-vel.
Mondjuk 5 perc az elég rövid idő. 10 perc játék alatt azért már beáll egy hőmérsékletre.
(#20748) zippofcy:
"Az utolsó pályák egyikén, mikor a sivatagban kell három bázisra menni, az erődben jön két helikopter amiről ugrálnak le a katonák ... ott lassul be legjobban a játék."Na pont ott vagyok most és ott csináltam a fenti mérést.
Nézd meg nálam milyen fps-ek vannak 3.68Ghz-re húzott quad-al. BC2 nagyon jól skálázódik a magok számának növekedésével. -
7600 GS
addikt
válasz
rup1u5 #20724 üzenetére
Nos akkor jöjjenek a várva-várt eredmények: Idle
[/L
Load (L:/dl/upc/2010-03/27/96831_tdka7l3sy4rajloj_load.jpg)
(/L)
Szvsz ezek a hőmérsékletek teljesen jók. A terhelt állapotot 1 óra Dirt-elés után mértem.
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20737 üzenetére
Hát ez a palit a teszteket elnézve azért épphogy csak lemarad tőle.(4%)
Szóval a valóságban sem hiszem hogy 10%nál lassabb.
Annyit meg nem ér hogy többet fogyasszon,jobban melegedjen,ect,és 0 garancia legyen rá.a másikra pedig több év van,és ki sincs bontva/vadiúj.én pedig hosszútávra tervezek. (2év múlva meg tökmindegy hogy 7v8 fpssel szaggat egy adott játék)
De úgy néz ki már el is adta.....szóval jegelve marad a téma.
Köszönöm a hszeket,és minél hamarabb csatlakozok -
odorgg
addikt
válasz
rup1u5 #20697 üzenetére
Eszt csak próbaképp csináltam, és alapnak az idle órajelek vannak belőve, úgy semmi baja, és a Gpu is 60 fok körülire melegszik maximum
Qru: Nemtom a pontszámokkal mivan, nekemis feltünt hogy nemnagyon változtak az előző teszthez képest
Sajnos win7 haldoklik lehet ezis közrejátszik, de fizukor veszek mégeggy winyót addig meg nemakrom újratenni. Ráadásul 1 hónapja még 4890 vólt a gépben szóval lehet az ATI driver is bekavart.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20644 üzenetére
Jah quadok éhes fajták. Anno Chifi 550-ről váltottam Corsair 650-re és ott is jött még a Q6600-hoz +90MHz csak a táp cserével. Igaz valószínűleg az egyesített 12V-os ág dobott a dolgon (52A egyben 12V-on
) nem is annyira az extra W-ok száma.
mod:
odorgg: 4GHz-et szeretnék kihozni belőle legalább. FSB wallt már megtaláltam 210-nél van. Már csak a szorzót kell mellé passzintani (21-től mehetek lefelé, szóval van választék).
-
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #20585 üzenetére
Ez nem csak hülyeség vagy tájékozatlanság kérdése lehet. Lehet, hogy egyszerűen megteheti valaki talán úgy érzi, hogy kitűnik vele. Ennek egy még kirívóbb példája a limited edition cuccok, a többszörösét képesek adni emberek ugyanazért a cuccért. Vagy prociból is egy i7 920 is tud annyit vagy megközelítőleg annyit mint egy 960 mégis megveszik többszörös áron mert egyszerűen megtehetik.
Mondjuk én is beszélhetek ám a 285-el az is nagyon jó ár/érték arányú kari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Dacia topic
- Revolut
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest