Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zippofcy

senior tag

Azért azt vitatnám hogy csak a GTA4nek kell a négy mag.
    Sokáig én is úgy gondoltam hogy a plusz két mag parasztvakítás és kell a fenének. Boldog voltam a 3.6ghz-re húzott C2Dm-el.
    Aztán a Bad Company 2-ben az egyik jelenetnél az átlag 45 fps-em leesett 21-re. Mivel láttam már CPU limitet az elmúlt 10 évben párszor, rögtön kölcsönkértem egy PhenomII konfigot a boltból. (azért ezt mert egyrészt olcsóbb, másrészt az azonos órajelú intel procikat tartják erősebbnek szal ha ezzel jobb akkor az a magok miatt lehet csak)
    Először csak 3 magos volt a gépben aztán vettem egy (aktiválható) 4 magosat.
    VGA: GTX275 (700;1300) 1680x1050-ben játszom, minden maxon.

Borderlands is duplájára gyorsult.
    Bad Company 2 a C2D-n (3.6ghz) 21 fps volt minimum, a 3 magoson 35, 4 maggal 45 !!! (mikor a várban a 2 heliről ugrálnak le az ellenfelek)
    Just Cause 2 is tuti használja a négy magot, bár ezt C2Dn már nem láttam, de a tápom le kellett cserélni miatta mert lekapcsolta a gépet ! (mikor mind a BC2, mind a Borderlands hiba nélkül ment a régi táppal)
    Amúgy az új tápom (Corsair) is 450W-os, de a régi Chieftechel ellentétben ez a 12v-os ágakon nem max 12A-t meg 160 ill. 180W-ot tud hanem 44A-t és 396W-ot.
    Aion alatt pl. tök csendes, de Just Cause 2 alatt maxon tekeri a ventijét. Tudom, jobb lett volna egy 550W-os, de max egy tizest szántam rá. ;]

Szal mostani játékoknak kell a 4 mag. Mással nem tudom magyarázni hogy minden játék jelentősen gyorsabb lett. (pedig táp miatt sokáig a PhII-őt csak 3.2ghz-en járattam)
    Kivétel a Crysis, ami azonos órajelen még 2-3 fps-el lassabb is lett, illetve a PS2 emu, amihez viszont SSE2-es VGA plugin van ezért Intel alatt jóval gyorsabb. (az AMDn is futó pluginnal kb +500 mhz sebesség kell az azonos teljesítmény eléréséhez)

A régi 4850-esemen nem vettem észre a CPU limitet, lehet hogy egy alapon járatott 260-on se jön annyira elő. De egy húzotton már mindenképp.

• zippofcy

senior tag

Nekem lassan egy éve már hogy megvan a GTX275, előtte egy 4850-esem volt több mint egy évig, de összesen két probléma volt vele:
    1. Yu-gi-oh online 2 kb egy évig hibásan jelent meg rajta ("törte" a képet, a szöveg olvashatatlan volt, szal a lapokat cserélgetni nem nagyon lehetett, csak játszani) aztán nem sokkal előtte hogy lecseréltem a kártyát, javították. (szal nem driver probléma volt)
    2. Guitar Hero sorozatban nem folyamatosan jöttek a "jelek", olyan volt mintha vmi szinkronizációs problémája lenne.

Ezeken kívül más hibát én nem találtam, szal nem hinném hogy az emberek direkt fikáznák a régi cuccaikat.
    Igaz a 275-nek még ennyi hibája sincs, piszok gyors (700/1300-on).
    Ah mégis találtam egy hibát: mióta újraraktam a rendszerem, a Win7 Screen resolution ill. az nVidia Control Panel néha "összeakad".
    Vagyis ha az egyikben átállítom a multiple displayt (DVI, VGA, HDMI csati van a kártyán, van rajta két monitor meg egy plazma, de képet persze csak 2-re tud egyszerre kirakni) akkor ha a másikba belépek néha össze-vissza rakosgatja a képet ... régi driverrel nem csinálta, szal lehet le kéne cserélnem a drivert de nem izgat, annyira nem zavaró a dolog.

Szal vannak elfogulatlan emberek :P
    (le is cserélném 5850-re de nem éri meg, sok játékban nem is vagy csak alig gyorsabb, ez a kártya 40 volt újonnan, az meg most vagy 70, tessalation olyan rajta mint a 275-ön a physix: túl lassú*.)

*: úgy értem csak keveset szabad használni belőle, mint pl.Mirror Edge vagy Sacred 2, azokban nem lassít észrevehetően, de pl. Darkest of Daysben már csak minimumon jó a physix. A tessalation az 5850-esen ahol látványos -pl. Unigine Heaven - ott annyit lassít hogy használhatatlan.

Szóval egyelőre marad a 275. Annyiért nagyon megérte (igaz mindenki 4890-re akart anno rábeszélni, de hát mit tegyek ha egyszer bennem nincs márkahűség ;] - a C2Dmet is nemrég cseréltem le PhenomIIre :P )

• zippofcy

senior tag

válasz tatamama #20944 üzenetére

Mondjuk egy C2D 3.6ghz körüli procival épphogy.
    De Furmark alatt a PhenomII X4 @ 3.6ghz (alapvolt) + GTX 275 (700, 1300) (+4 db HDD) = 410W
    És 450W-os Chieftech tápom van ... nem merem feljebb húzni a procit ;]

• zippofcy

senior tag

válasz rup1u5 #20750 üzenetére

Megnéztem, de csak 1920x1080-at támogat a plazmám (a monitorom meg 1680x1050et) szal full HDban néztem.
    Érdekes de nekem csak 2-3 fpst lassul bekapcsolva a HBAOt ... lehet a 275-ben több shader akármi van és azért.
    Ezt a két fps-t nyerem azzal is ha az árnyék csak mediumon van, nem highhon. (véletlenül azon volt)
    Szal a teszteredmények: minden highon, a bejárati boltív alatt jobbra-balra sasszézva (hogy ne lőjenek le fél perc alatt) miközben a helik kipakolják a katonákat azok meg lőnek a füstön át:
    GTX 275, 700 / 1300 (shader clock sync) + PhenomII @3.6 X4, 1333 DDR3 4GB
    MINIMUM fps, vagyis a legkisebb amit mutat a fraps az alatt az 1-másfél perc alatt

HBAO ON OFF
    1680x1050: 41 44
    1920x1080 40 42

Kár hogy nincs benne beépített benchmark, proci skálázódást mérni tökéletes játék lenne.
    Shaderekre meg ott lenne a Metro 2033. Csinálni kéne ezekhez vmi benchmarkot mint amilyen a Far Cry 2 höz van. Majd szólok havernak. :D

Van még egy hasonlóan számolásigényes rész korábban, miután a tankból kiszállva légicsapást kérsz a 3-4 házra, és utána elindulsz be a városba a folyón át. A házak közé beérve balról kiszalad egy ellenség és fut be a városba. Na ott is hasonlóan leesik az fps.

Amúgy shaderes játékok közben nekem is felmegy simán 90 fokra a GPUm. A ventit viszont még sose láttam 70% felett ... általában idlében 23-30%, játékban meg 50-60%.

• zippofcy

senior tag

Akit érdekel proci skálázódás 700 / 1300 mhz-re húzott GTX 275 alatt:

Bad Company 2, 1680x1050 High settings:
    Az utolsó pályák egyikén, mikor a sivatagban kell három bázisra menni, az erődben jön két helikopter amiről ugrálnak le a katonák ... ott lassul be legjobban a játék. Frapssal mérve, 1 helyben állva:
    C2D 2.8ghz-en 24 fps-re esett le, 3.6-on 30-ra.
    PhenomII 3.4 X3 35 fps-re, 3.6 X4 43 fps-re.

Szal azért nem csak a shader (vagyis a VGA sebesség) számít a játékokban, hanem a rendering speed vagyis a proci+vga együtt is.

Másrészt viszont a Crysis 3.6ghzes, 3MB caches 2 magos intel procival ugyanúgy 40 fps CPU benchmarkban mint 3.6-os, 7MB caches, 4 magos Phenom IIvel.

GPU hőmérséklet: olyan játékokban ahol a pixel shader keményen van használva (pl. Crysis, Borderlands, Lead & Gold - főleg onnan tudom hogy a wattmérőm olyankor 350W-ot mutat, míg egyéb 3Ds játékokban 250W körül) fél óra játék után is felmegy 80 fok körülre a GPU. A ram illetve a "környezete" kevesebb. A ventijét még nem láttam 70% fölé menni.

(Everesttel nézve, Gigabyte GV-N275UD kártya, 700 / 1300-on, venti beállítás gyárin hagyva)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés