Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
válasz
Tiesto22 #20115 üzenetére
Ezt szerintem ne próbáld ki
Nekem egyszer megakasztotta egy cd-tok - Nincs házba a gépem
- a ventit és nem vettem észre, simán ment 2d-ben is 50-60fokra. A lényeg ahogy már többen is mondták a vrm oldal. A GPU bírja de a vrm rész már nem annyira, hiszen a gyári hűtő a vrm rész felé tolja ki a meleg levegőt.
Akinek számít a jó hűtési teljesítmény és a hang az vegyen rá másik hűtőt, én is ezt csináltam és nem bántam meg
-
Bulitt
addikt
válasz
Tiesto22 #19647 üzenetére
A megoldás szerintem abban rejlik, hogy rádugod a tv-t és a montirot is a gépre. Monitoron be jön a kép, majd win-ben az NV driverében állítsd be a kompozit kimenetet, hogy azon is legyen kép. A következő lépés innentől, hogy milyen módban mennyen a második monitor. Gondolok itt arra, hogy clone, vagy az első folytatása stb.
Ha azt szeretnéd, hogy csak a tv-t lásd akkor válaszd a clone-t és kapcsold ki a monitorod. Így azt a képet fogod látni a TV-n amit a monitoron is. Ikonok, asztal stb
Remélem segít
szerk: de a tv-d natív felbontásán fogja csak tudni megjeleníteni. Ha van más jelfogadás a tv-n (DVI, HDMI, D-SUB) akkor érdemes azon átvinni inkább
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Tiesto22 #19501 üzenetére
VGA tuningoláshoz épp azok az ökölszabályok tartoznak, mint a CPU+RAM tuninghoz.
1. Nem garantált a tuningolhatóság, tipusonként és darabonként is változhat a tuningpotenciál.
2. A frekvencia növeléssel arányosan, a fesz emeléssel négyzetesen több hő keletkezik, tehát jó hűtés szükséges.
3. A jó hűtés önmagában nem garancia a nagyobb tuningpotenciálra, lásd 1. pont.
4. Lehet csúcsra tuningolni, ekkor elég a terhelés nélküli eredményt rögzíteni.
5. Aki használni is akarja, annak stabil frekv. értékek elérése a cél, azaz max. freki keresésekor 10-30 percet kell full terheléssel elviselnie (mig beáll a max. hőméréséklet !!), végső tesztelésnél akár több órát is érdemes járatni.
6. max freki keresésekor érdemes fix fordulatom (pl. 100%-on) járatni a léghűtőt7. Külön-külön kitesztelni a GPU / SH / vRAM frekv. maxokat. Minden értéknél terhelni. Vagy felezős módszerrel haladni -> Újfrekv. = Stabil frekv + (NemStabFrekv-StabilFrekv)/2 vagy valamilyen lépésközzel felfele haladni a gyári értékektől.
8. GPU / SH / vRAM együttes emelésével megkeresni az optimumot.
9. Ha van lehetőség fesz emelésre (ált. csak GPU-nál) akkor 7. 8. pont ismétlése.
10. Ha csendes működés is fontos, akkor a max.frekik után a csökkentett vagy optimalizált ventillátor fordulatok mellet is meg kell keresni a még stabil frekiket.Általánosággban:
- Biztzos van pár% tuningpotenciál a gyári értékek felett különben instabil lenne a müködés
- Egy éves modellnél a különböző OC verziók frekijei adhatnak útmutatást, hogy mit lehet elérni kevés tesztelgetéssel és szerencsével (lásd. 1. pont)Tuningoláshoz lehet tuningprogit is használni, ami a fent leírt iterációs módszerhez hasonlóan keresi meg a max. frekiket.
-
sheep
addikt
válasz
Tiesto22 #19477 üzenetére
nekem giga gtx260 van, c2d E8400@3.6-on, 1920x1200 ban élsimítás nélkül, majdnem minden high-on jól fut a stalker:cop, néha azért beakad
ahogy rup1u5 kolléga írta, a procid valszeg kevés lesz
én is most vettem ezt a kártyát+procit, egy 8800gt-t cseréltem le, hasonló okokból én sem a radeont választottam
ár/érték arányban nemigen van jobb, és a legtöbb játék fullon megy, erős procival megtámogatva persze
jó nagy ugrás a régi kártyához képest -
Dr.Én
veterán
válasz
Tiesto22 #19473 üzenetére
El birja szerintem....
Biztos hogy lesz különbség a két vga közt, nem kicsiÉn is most fel tettem magamnak a kérdést, tápot vegyek előbb vagy rendeljek vga-t és ha gondok vannak akkor cseréljek tápot?
(lóvét ma kaptam meg..)elvileg ha eladom a 8800GT-m akkor tudok venni GTX 260-t....
de nehéz kérdés áll előttem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest