- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hz0917
tag
Sziasztok!
85Kw K9N9 1.33 megane4 -hez részecskeszűrő nyomáskülönbség érzékelő cserére megbízható beszerzási helyet (cikkszámot gyártót) tudtok ajánlani? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane 4 1.3 Tce kuplungcsere mennyi időt (hány óra munkadíj) manapság? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Robi, a 2-s vagy 3-s scenic benzin motorral melyik ajánlott? -
hz0917
tag
Olyan sok negatív tapasztalatot olvasok itt a 2-s megane-ról.
17 éves használat után idén nyáron lecseréltem. Az olaj és vezérlés cseréken kívül háromszor cseréltem tompított és helyzetjelző izzót, egyszer a harmadik pótféklámpa izzóját, a többi izzó gyári volt. Ezenkívül a kormány összekötőket cseréltem kormány légzsák szalag csere és egy bal hátsó rugótörésem volt.
Eladáskor hibakód mentesen minden előírás szerint működött.
Nem akarok senkit rábeszélni ez a 17 évi tapasztalat. -
hz0917
tag
Jó reggelt, sziasztok.
1.6-s 2-s megane napközben meleg motornál újra indítani csak a kuplung többszöri nyomogatása után lehetett. Azóta igy sem indul. Lehet elég a "pedálnál" keresni a hiba okát? -
hz0917
tag
Sziasztok.
megane2 termosztát (gates) cserénél mire kell figyelni? A légtelenítés folyamata? -
hz0917
tag
Sziasztok.
Egy kis miskolci pillanatkép.
Ma délután telefonon időpontot szerettem volna kérni a "Gold-Car Kft miskolci hivatalos renault márka szervízébe diagnosztikára. (2005-ben itt vettem 0km-s autót) Megkérdezte a rendszámot és néhány másodperc után közölte velem, hogy az autó több mint tíz éves, és különben is az elmúlt években csak egyszer voltam náluk egy állapot felmérésen, és keressek egy másik szervízt. Kérdésemre válaszként megerősítette, hogy ha kell írásba is adja, de kereshetem a főnökét is ha akarom. -
hz0917
tag
Sziasztok.
Valakinek van már tapasztalata megane2 (bal első) ajtóhatároló cserével? Le kell az ajtót venni, vagy elég ha az alsót bontom? -
hz0917
tag
Sziasztok.
Még az is lehet, hogy zömében városi használatra (8-10 évre) az SCe motorok kifizetőbbek mint a TCe motorok? -
hz0917
tag
Sziasztok.
Robi, a megane2 kormányszervó felújitásra van javasolt válalkozó?
(Silverston vs Keraprogress) -
hz0917
tag
válasz
molnarpeter #77114 üzenetére
Egyenlőre a reteszelést kellene megszüntetni, mert ha nincs oldva akkor a rögzítő csavarját nem lehet kivenni. új ár 160 ezer, nem márkaszerviz ajánlat. Ott még nem kérdeztem, de lehet, hogy bontottat keresek.
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2-s kormányzáram inditásnál nem old ki, a motor indul. Hol lehet kapni hozzá új, nem bontott kormányzárat? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Nem túl régen érdeklődtem itt, ismerősöm megene2 -be 1.4 16v motort keres.
Most kapott egy ajánlatot, de K4JD730 kódú motor helyett K4JC710 -t. Ami szintén 1.4 16v .
Szerintetek ezzel a motorral kap új forgalmit? -
hz0917
tag
válasz
molnarpeter #75487 üzenetére
Ezeket már végig hívogatta, de ez a típusú motor nincs nekik. Azért köszi.
-
hz0917
tag
Üdv:
Egy ismerősöm keres komplett bontott 1.4-s K4J 730 98 LE -s megane2-s motort, ha valakinek van esetleg vagy tud valami elérhetőséget az jól jönne neki. -
hz0917
tag
Én is naponta-kétnaponta használtam, ezért is tankoltam, de közbejött a "karantén".
Egyébként ha majd belefér 10-15l akkor rátöltök "rendes" benzint. -
hz0917
tag
Az a helyzet, hogy másfél hete szokás szerint teleraktam E10-el és azóta alig használtam, ezután meg talán még kevesebbet fog mozogni. Hallottam olyan adalékról ami meg akadályozza kocsonyásodást, szerintetek az előttünk álló 2-4 hónap gondolva érdemes vele foglalkozni? Akkor a 4 hónap az még belefér.
-
hz0917
tag
Jó reggelt, Sziasztok!
Gondolom mások is jártak (járnak) így. Az "olcsó" benzinből megtankolva az autó a garázsba pihen, 1 hét, 1-2-3 hónap? nem tudni meddig.
Az E10 benzin mennyi idő után kezd el "bekocsonyázódni", ami után már meghibásodást okozna a használata? -
hz0917
tag
Sziasztok!
2004-s, 1.4 benzines megane2 termosztát cseréhez melyik gyártó terméke ajánlott?
Az otthoni csere és légtelenítés megoldható, ha igen mire kell figyelni? -
hz0917
tag
Jó reggelt, Sziasztok!
Robi, ez a Denso K20PRU gyertya K4J 730-s motorhoz is ajánlott? -
hz0917
tag
Sziasztok B.U.É.K!
Robi a Renault ezres SCe és TCe motorok műszaki adatait leírásokból tesztekből nagyjából lehet ismerni, de melyik a megbízhatóbb, olcsóbban szervizelhető és fenntarható a kettő közül?
Van e már ilyen irányú tapasztalat? -
hz0917
tag
válasz
kalmanchris #70328 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=ZeNBqGUkLaA
Nézd meg lehet, hogy segít. -
hz0917
tag
Jó reggelt! megane2 egyre zajosabb a fűtő ventilátor, ha sor kerül a cserére van valamilyen ajánlott (vagy nem ajánlott) gyártó?
-
hz0917
tag
válasz
LamerGyuri #70205 üzenetére
Köszönöm!
-
hz0917
tag
válasz
LamerGyuri #70192 üzenetére
Jó reggelt, sziasztok!
A képen látható kiszerelésben én is kerestem. Kérhetek egy linket? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane 2, ma, indítás (pöcre) motor alapjárat rendben. A km óra mellett lévő középső kijelzőn korábban sosem látott karakterek, szótöredékek jelentek meg (PL CLUTCH INSRT CARD vagy PLEA REMOV L/L) Rövid kb 45-50 km-s utam volt, de ezen kívül más problémát nem vettem észre.
Szerintetek mire számíthatok? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 hátsó hid szilent csere szerelőnél. Mennyi az elfogadható ár? -
hz0917
tag
Sziasztok!
M2 -n stabpálca csere házilag, van valami buktatója vagy sima ügy? Futómű állítást igényel utána? -
hz0917
tag
válasz
molnarpeter #64673 üzenetére
Én az "Ebay"- ról rendeltem, de most sem sokkal drágább.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=WCaRFun+Hand-Stitched+Black+Leather+Car+Steering+Wheel+Cover+for+Renault+Megane+2+2003-2008+Kangoo+2008+Scenic+2+2003-2009&_sacat=0
Egyébként a Megane2-nél a gyári bőrkormány vékonyabb mint a nem bőr, és erre kerül rá a bőr. Bármilyen profi kárpitos teszi rá vékonyabb nem lesz. -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megne2 1.4 első rugó+toronycsapágy csere. Melyik gyártó ajánlott? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Autoalkatrészed.hu áruház megbízható, lehet nyugodtan vásárolni tőlük? Van tapasztalata valakinek?
https://autoalkatreszed.hu/index.html -
hz0917
tag
válasz
rob210 #61274 üzenetére
Nem akarom kivenni a hidat van hozzá kinyomóm csak jobb oldali tartó csavar útjába van a fékcső, de ha lebontom a gumi és a fémfékcső rögzítésénél bízom benne, hogy mozdítható lesz annyira, hogy a szilent rögzítő csavarját ki tudom venni. Gondolom mások is így csinálják.
-
hz0917
tag
válasz
diablo1984 #61268 üzenetére
Azt néztem, hogy ha a gumi és a fém fékcső találkozásánál lévő fékcső rögzitőt megbontom akkor a csavar útjából félrenyomható a fékcső és kitolható a csavar. A hidat meg csak annyira leengedni, hogy kinyomható legyen a szilent.
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Robi a megane2 hátsóhíd szilent cserénél (jobb oldal) a fékcsöveket szét kell kötni ahhoz hogy a szilent csavarját ki lehessen venni? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 1.6-s váltó olaj csere volt és az előírt 2.8 L helyet csak 2.6 L fért bele garázsban egyenes talajon.
Ez így normális, vagy valami nem kerek? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 hátsóhíd szilentet melyik gyártóktól érdemes keresni? -
hz0917
tag
Sziasztok!
Robi, szerinted mennyi a még elfogadható munkadíj megane2-nél kormánymű ki-be szerelésre?
Esetleg egy megbízható forrás a beszerzésre.(m.K4J 730, alv.VF1LMOB...) -
hz0917
tag
válasz
molnarpeter #60703 üzenetére
Néztem a honlapjukat hozzáértő csapat, de Miskolctól távol van. Viszont még mindig nem tudom a csere vagy felújitás a jobb döntés, és ha csere melyik gyártó?
-
hz0917
tag
Sziasztok!
2004 1,4 megane 2 sedan , a kormánymű cserére szorul, érdemes újba gondolkodni vagy a felújított legalább olyan jó? És honnan milyen gyártótól érdemes beszerezni?l -
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 első tengely stabilizátor rúd/kar és gumi "persely" cserére szorul. Melyik gyártótól érdemes vásárolni? -
hz0917
tag
Sziasztok!
B.U.É.K. a csapatnak. 2004 megane2 jobb első sárvédő csere lesz nálam, mert dec.30-n sikeresen belém tolattak. Melyik gyártó terméke a legjobb választás? (gyári vagy gyárival meg egyező minőség) -
hz0917
tag
válasz
orosziem81 #54091 üzenetére
Köszönöm a tippet a videókból sokat lehet tanulni, úgy látom egy kis odafigyeléssel menni fog.
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 -m jobb első el.ablak minden előzetes figyelmeztetés nélkül "recsegve" mintha valami homok került volna bele, indult meg lefelé. 4-5 centi után vissza is emeltem ijedtembe.
Olvastam róla, hogy javító készletet lehet kapni hozzá, amibe minden van ami elszokott törni, romlani.
A kérdésem az, hogy hol és milyen gyártótól érdemes beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluering Libra irodai forgószék
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest