Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Elf sxr 5w40
Purflux/filtron/mahle
Légszűrő 4 féle van kéne egy vázszám vagy legalább fotó.
Gyertya denso beru kell hozzá vékony falú 14es gyertyakulcs, a bolti sima nem lesz jó!
Vezérlés 100/5év
Mostanában mindenbe a typ-d-t teszik.
Hivatalosan g12+ való bele.
Et43 jó a gumi rohadtul keskeny.
Nekem a téli 185/65 r15
A nyári 185/60 r15 (jobb a kanyarban)
Ülés, kárpitos csodát tesz.
Hűtőtartó olajcserénél látni fogod.
Jah az olajszűrő a híd fölött a jobb keréknél van, ha meganon edződtél ne ott keresd!
Felszereltség mission impossible kideríteni.
De szerintem mindegy is. -
angyalpc2
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Mivel több a Trophy mint a sima Megna 3 GT
Ilyen felnit se láttma még de dögös, -
tiop
tag
Üdv.
Tulajdonosa lettem egy 2010 clio grandtur3 1.2 16v 75 LE gépnek.
Elég sokat visszaolvastam lenne pár kérdésem amire szeretnék tanácsot jóváhagyást kérni a nálam sokkal tapasztaltabbaktól,előre is köszönöm.
1: olajat cserélnék,a thalián és megan classicon én cseréltem,gondolom ezen se ördöngösség,ha jól olvastam mehet bele a 5w30 srx elf olaj.
2: olajszűrő ?purflux?
3: levegőszűrő? purflux? ezen kicsit másképpen van a levegőszűrőház azt hogy kell lebontani?
4: a gyergyákra nem találtam pontos tipust csak hogy densó de melyik?
5: vezérlés? 2020.10.10 volt cserélve 56 ezer kilométernél,most 113ezer van az autóban.Mikor kell cserélni? 90ezer kilométer vagy 4 év?
6:Hűtőfolyadék jelenleg valami citromsárga cucc van benne,mi az ajánlott?
7:Jelenleg 165/65R15 nyári gumik vannak rajta.Kaptam az autóhoz 1 éves 165/65R15 téli gumikat is felni nélkül.Mi a autó gyári gumimérete?mert olvastam 165/65 illetve 185/60 is.
A megan classicról megmaradt 4db ET43 felni.Azok jóklehetnek erre a gépre?A téli gumikat rálehet arra rakni?
8
em tudom mi az autó pontos tipusa felszeretsége.Authentique, Expression vagy Dynamique.Ezt hogy lehet kideríteni?
9:A hűtőtartó segédkeret problémáról olvastam még ,az pontosan melyik is hol keressem elképzelésem van de egy kis megerősítést szivesen fogadnék.
10: olyan hogy ülés javítás létezik?van aki foglalkozik ilyennel? A vezető ülés jobb oldalán,ahol az a kidomborodás van,ott szinte kilátszik a fém keret a szöveten keresztül,mintha a szivacs réteg elszakadt volna.Lehet ezt javítani?Vagy ülés csere?
Bekarikáztam mire gondolok.
11: A pedálok illeteve gázpedál magasságát lehet állítani? Mert mindig beakad a lábam a fékpedálba mert a gázpedál jóval mélyebben van.
Előre is köszönöm. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére

-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
20.-án 200 km + belekerültem a tűzijáték utáni orbitális dugóba. A Széna térig 1,5 óra araszolás, 30 fokot mutatott a hőmérő, ment a klíma.
Az autó tökéletesen működött nem volt alapjárat ingadozás vagy probléma. -
Enyhe ferde, pici lejtőn álltam le (tényleg minimális), indításkor felment a szint jelző teli állásba. (Rángatás nélkül)
Amúgy imádom, 5.3 vegyes fogyasztás országúton.
6.2-vel jártam meg Pestet, M4-M0-M3 bevezető, minimális város, majd vissza, autóúton kb 110-es tempó, 20 éves autótól nem rossz, bár csak fiatalabb lenne... -
Rángatástól sajnos semmi, maradt 1/4 körül (de valószínűleg ott is volt a szint, lásd tankolás lentebb)
Viszont tankoltam utána, tele (40 liter ment bele), picit ment fel utána csak 1/3 kb, 50 m-re az autómosó, lemostam, majd test mode-ba indítva kb félig fel ment (2/4) a mutató (valamit befolyásol a test mode, de így egyértelmű, hogy nem ott a gond).
Na holnap remélem rá tud nézni, szedje ki, pucolja meg, csináljon amit akar, csak derüljön ki és oldja meg a gondot.Köszi a segítséget!
-
válasz
rob210
üzenetére
Kezdem érteni, bár érdekes mód nem csökken úgy a szint ahogy írod, legalábbis menet közben nem megy le a fogyasztás duplájával pl, hanem csak a fogyasztás mértékével (látszólag), szóval ez fura, mert amit írsz, azt értem, csak nem így történik.
A rángatást kipróbálom, ez hogy nem jutott eszembe
-
rob210
Topikgazda
Van egy jeladó.
Van egy fedcomp, ami veszi a jelet és vezérli a szintjelzőt.
A szintjelző egy egyszerű elekro szervo motorral hajtott "óra".
Ha a jeladó rossz értéket ad ezt az órát a fedcomp össze vissza vezérli.
Teszt módban nem veszi figyelembe a jeladó értékét, csak végállástól végállásig kivezérli.
Amikor te azt látod, hogy ezután máshol áll a mutató, az csak annyi, hogy nem megy vissza addig ahol volt, de ha mész vele rohadtul hamar vissza fog esni, mert nem a valós értéket mutatja.
Magyarán csal a jeladó miatt és össze vissza rángatja az órát. Így érted? Mert ennél jobban nem tudom elmagyarázni, hogy két külön dolog a valós szint és a jeladó hibád jele, amit te folyamatosan próbálsz összegyúrni azzal, hogy az órát kivezérled, de ettől a jel nem fog megjavulni.Add rá a gyújtást és brutál módon rángasd meg az autót, hogy lötyögjön benne az üzemanyag ekkor meglátod mi történik.
-
válasz
rob210
üzenetére
Felfogom, nézzen rá egy szerelő hogy jól van e benne a szivattyú és egyebek, de attól még a Test Mode hogyan tudja befolyásolni a szintet, ezt tudod érthetően magyarázni, ennyit kérek, mert ezt nem értem.
Műszaki ember vagyok, és ezt senki nem magyarázta még el közületek, max arra tudok gondolni, hogy a jel ragad be, nem a szint jelző mechanika.
Köszönöm ha ezt megérthetem!
Műszaki a végzettségem, PLC-hez is konyítok minimálisan, az előbb áramot szereltem, de ezt fel nem tudom fogni.Nem kötözködni akarok, megérteni a "hibajelenséget".
Elnézést, szerelő csak jövő héten lesz akihez vinném. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én szóltam

-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Diaggal.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kösz hogy nem válaszoltál a kérdésemre.
Valószínűleg azért, mert fogalmad sincs mint nekem se. -
Mezga Aladár
veterán
Erről jut eszembe, Megane 3/3-nál hogy lehet a műszerfal tesztmódot aktiválni?
-
LamerGyuri
senior tag
Az óracsoport tesztmódja arra szolgál, hogy a műszereid képesek-e a 2 végállásba kitérni, valamint a tesztjele(ke)t megkapva tartományon belül mindig ugyanazt az értéket jelzik.
Hogy a teszt után mit jelez, az előzmények ismeretében irreleváns.
Tessék, itt egy újabb: elemet cseréltél a kisrádiódban, de véletlenül használtat tettél bele. erre elviszed a szervizbe, hogy szar a rádió, alig szól.
Annyit sem tettél meg, hogy legalább azt a nyomorult érzékelő csatlakozót ellenőrizd a szivattyúnál, nem került-e valami szutyok bele, mikor össze lett rakva, és emiatt kontaktos lett; helyette teljesen ráfeszültél az óracsoportra. Miért nem cseréled le?
Kapni bontottat vagy újat könnyedén
Innentől boldogulj egyedül, ezt a témát én is elengedtem.
Peace
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Te nem érted, a test mode jelet ad a műszerfalnak, és az alapján mutatja a szintet (1/4, 2/4, 3/4, 4/4, itt semmi köze a benzin szinthez, hogy mennyi van benne, ettől hogyan változik meg a benzin szintjelző, de komolyan?
Erre kérem a választ műszaki szemmel!
Emiatt nem értem hogy fent akad a szintjelző, a test mode után meg jól mutat, mi köze a test mode-nak a szintjelző fennakadásához (úgy értem hogy a jelnek amit a tankban lévő szintjelző ad a műszerfalnak, ha fennakadna, akkor egy indítás nem fog rajta változtatni, mert előtte mentem vele, 3 indítás volt, és baszott felmenni a szint, de a test mode után meg felment).
Szigorúan műszaki szemmel nézve NEM ÉRTEM!Műszaki magyarázatot kérek hogy mi okozza, mitől lesz jó a test mode után, anélkül meg nem.
Rob: felfogtam hogy a benzin tankban lévő szintjelzőt mondod, csak műszaki szemmel én meg nem értem hogy egy test mode-tól meg jó lesz, vagy utána mást mutat, nem élő jelek alapján mutat a műszerfal?
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én már lezártam ezt a témát.
Akinek nem kell segíteni, annak nem segítek.
-
LamerGyuri
senior tag
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, 2010 3 mas meganera ilyet hol talalok amit a kepen mutat?
sofor auto vedo lista vagy mi ez
[link]
kepen 2 es megane van attol tekintsetek elnyaralason vagyok sikerult leszakitani..
-
Nem voltam még szerelőnél, de ma tankoltan, nem ment fel a szint jelző, 3 indítás is volt, meg vagy 60 km út is, semmi, DE, leálltam az autóval, mondom Test Mode-ba be, ment vagy 2 kört, kiléptem belőle, és láss csodát, felment a szint jelző...
Szóval a szint jelző hogy a picsbe tud felmenni ettől, várom a megoldásokat!
Az egyértelmű hogy nem akad ki a szint jelző ilyenkor, itt más is van, valami jel probléma, de hogyan működik a szint jelzés? -
Alusky
senior tag
[link]
Múltkor el is felejtettem ide linkelni népháborítónak. -
vzsryl
nagyúr
Laguna 3 2.0 M4R.
Múltkor volt első rugó csere, mert törött volt. Kedden első lengőkar csere, mert ki voltak repedve a szilentek. Természetesen minden párban, és kedden azonnal ment futómű állításra (szép az egyenes futása).
A kotyogós, kopogós hang viszont nem múlt el, tehát viszonylag kisebb úthibákon is tompán megy folyamatosan a klotty-klotty-klotty.
Mire kellene még ránézni? Vagy engedjem ezt el egy 15 éves autónál? -
rob210
Topikgazda
Le kell szedni rendesen a műanyagot és onnantól egy dugókulccsal tekerhető, de élek a gyanúval, hogy szerintem inkább a lámpatestben forog el.
Én meg szoktam melegíteni a csavart és kihúzom a lámpából.
Majd ugyan így teszek bele egy másik csavart egy fém szárnyas anyával kenőanyaggal!!! -
Mégane 2, hátsó lámpa bura.
Hogy a francba lehet kiszedni a csavart, mivel, mert úgy be van szorulva, hogy a csavaron lévő műanyag 3 ágú fogó rész az konkrétan lejött róla, de a csavar az maradt a helyén. Természetesen az alsó, amihez egy lyukon keresztül lehet hozzáférni, a felső se volt egyszerű menet, a másik oldal bezzeg megy kézzel is. -
Josi
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
Nekem 2000 évi Megane I-ben van 11 éve. Már rég behozta az árát.
Számold ki mennyi idő alatt hozná vissza az árát.
Ha nem akarod sokáig megtartani a jelenlegi autót, akkor nem éri meg.
Sokan félnek a gázos autótól, szóval eladáskor hátrány inkább. Kiszerelés meg megint 60-100 ezer között.
De amikor beállsz tankolni és fizetsz....
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ma rávettem magam.
Vastag gumicsövet levettem és egy kb A4 méretű tiszta szöszmentes ronggyal és féktisztítóval neki álltam kitakarítani. Érdekes volt látni hogy ha a gyújtást leveszem akkor teljesen lezárja a pillangószelepet. Volt segítség aki a gázpedállal kinyitotta teljesen a pill.szelepet.
Normál mennyiségű olajpára volt benne. Amit még találtam a levegő nyomás szenzora a szívósorban nem volt tökéletesen a helyén.
Utána tökéletesen indult, kb 150 magasabb volt a fordulata az alapjáratnak, ez 1/2 perc után helyreállt. Hétvégén megyek hosszabbra, remélem rendben lesz. -
Josi
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
Ha LPG-s autót akarsz. akkor vegyél egy benzinest és utólag tetess bele LPG-t.
A gyáriakkal az a gond, szakszervizen kívűl más nem nagyon tud a rendszerbe belenyúlni, a márkaszervíz meg nem nagyon ért a gázhoz. kb 250-300 ezer egy új gázrendszer beépítve. És majd féláron jársz mint bezzinnel (jelenleg). -
norbert1998
nagyúr
-
salieri.
őstag
Sziasztok,ez a motor megvehető? [link]
-
Tibko8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Nincs gázolaj illata biztonság kedvéért 2-3 emberrel is megszagoltattam. Esetleg arra gondoltam hogy ez a műanyag cső megrepedt valahol és amikor nagyobb turbó nyomás van akkor kifúj és ezt a szenzor már érzékeli hogy nem annyi a nyomás mint kéne lennie. Vagy pedig még felül a bilincsnél tudom elképzelni hogy kifúj elégé mozog is ahogy most megtakarítottam.
Most egy alapos tisztítás után ma vár rám egy bő 100km-es autópályázás azután megnézem hogy pontosan mettől meddig lesz olajos a cső. -
rob210
Topikgazda
válasz
Tibko8
üzenetére
Nem lett hangosabb csattogósabb a motor járása?
Szerintem így látatlanba, de ezt jobb látni, kinyomta valamelyik injektor talp tömítést amikor megküldted.
Le kell venni az injektor fedelet és megnézni alatta mizu.
Szerintem az gázolaj lesz, de ez meg könnyen kideríthető, meg kell szagolni.
Ha üzemanyag mielőbb megszüntetni a szivárgást, mert az nem játék!!! -
Jaded
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Engem csak az az “RS” matrica érdekelne, van mindenféle méretben, csak gőzöm sincs hogy keressem.
Mondjuk már szinte ki is növöm ezeket
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok adott egy 2016-os Renault clio 4 grandtour 1.5dci k9k628 motor és olyan hibát produkál hogy P0101 hiba kódot dobbe. Először horvátországból haza felé jövet (pont ekkor volt nagy eső majd napsütés és megint eső végig haza felé) jelent meg amikor egy picit a tempomatot 160-ra raktam nagyjából 1 km után hírtelen bedobta ezt a hibát de a kocsi ment szépen tovább csak tempomatot nem lehet kapcsolni. 60-70km után félre álltam tankolni gondoltam kitorlom megnézem hát ha rögtön vissza jön a hiba de nem simán haza jöttünk vele sőt bő 1000 km-en keresztül több napig mentem vele autópályán is 110-130km/h. Legközelebb megint 160-nal dobta be viszont fél perc után. Törlés megint és megint vígan mentem vele sok 100 km igaz csak 110-130 szokott tempóban. Most viszont már 110-re gyorsításnál is bedobja a hibát. Motor térben amit észre vettem hogy ez [kép] a cső mintha olajos vagy gázolajos
lenne de teljesen végig és mellette balra a burkolat is az lett. Lehet köze a kettőnek egymáshoz?
A kocsiban 408 000 km vanTudom egy részletes diagnosztika kéne de megkérdezem hátha volt hasonló eset mással is. Hát ha ez is valami típus betegség mint a nyomáskulonbség szenzorhoz vezető 2 rövid cső ami szét málik 150-200k km után. Vagy mint a kipufogáz nyomás szenzorhoz vezető kicsi gumi cső.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
ugye jól tudom, hogy ezek nem felújíthatóak? (többen kínálnak ilyet, de már beugrott hogy anno azt mondták, hogy nincs rá gyári javítási technológia kiadva, bár mintha rémlene valami keleti üzem, ahol gyártói felújítás megy)
Szakadás hiba utal a piezo hibára? Ha elektromos a hiba azt lehet mérni valami kütyüvel? -
szebe
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Engem a felni érdekel
Miféle?
-
norbert1998
nagyúr
Köszönöm

Egyben volt a matrica, AliExpress, Renault Megane Coupe decal néven fut. Amúgy láttam olyat, amin nem Trohpy, hanem Renault felirat van a mezőben, de amikor rendeltem, pont nem került elém

Mondjuk látszik, hogy nem tökéletes a szabása, acsomagtartó ajtónál rendesen eltorzul már. Nem tudom, mit mértek a kínaiak
-
blp85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi!
Az olajjal nincs gond, azt töltögetni szoktam, így nem szárazon fut (tegnap lépte át a 216.000 km-t az autó, így lehet a váltó is kopott már egy kicsit). A billenésgátló lehet a következő projekt lesz, illetve a váltó felújítás, mivel ahogy látom egy kicsit jobban csöpög a drága... -
Jaded
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Szép gép!
Engem az ajtón lévő matrica érdekelne, hátha adna +5lovat
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Én nem tippelek

De jó ötlet tedd vissza a régit és próbakör.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Arra gondoltam én is hogy a korábbi pálcát visszarakva kiderül, az-e a ludas.
A kengyel alatt a stab rúd szilent tartóra gondolsz? Sajna nem. Második alkalommal nem szedtem le teljesen a bölcsőt, mert a talpas nem akart kijönni, így azoknál fogva lógott a kocsi alatt és kézzel húztuk, amennyire tudtuk a pici szerszámmal, ami befért, illetve aksis ütve csavarozo, fél colos kocka fejjel, a külső oldalon. Nem hiszem, hogy annak gondja lenne. Én is a pálcára tippelek.----------------------------
A képek miatt bocsi mindenki, nekem pc-n működött, de most látom, hogy egyetlen fotó sem jelent meg az autóról.... -
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Tegnap éjjel kicsit megszívtuk az 1.5dci-s Lagunával. 80-90 környékéről kicsit húzatva, mintha "ugrott volna egyet a hajtáslánc, vagy féltengely, ami nyilván nem valós diag.
Volt előjele hasonlónak, szerelőnek mondtam is, de ő turbóra gyanakodott max.
Hibát nem dobott eddig.
Most igen, 1 henger kiesett, dadogott.
Négyen voltunk, az éjszaka közepén, éppen lejöttünk az M7-ről.
Ekkor már beugrott hogy volt egy injektor csere, kb, hasonló tünettel.
Szerintem most is ez lesz. A kérdés az, hogy akkor csak a rossz injektor lett cserélve. Lehet ezt tesztelni valami módon, hogy a maradék 3 milyen állapotban lehet?
Igen, üa. szűrőt szoktam cserélni.ELM27-el csináltattam egy hibakód olvasót
Car Scanner ELM OBD2
Version: 1.99.4/400994/GP
DTC report
Connection profile: Renault Laguna III K9K 1.5 dCi [EN]Date: 2023. 08. 15. 23:43:24
VIN: VF1BT1RG646534686
============================
OBD-IIOBD-II
DTCs: 4
----------------------------
P0201 [0x0201]
Injector 1 - circuit malfunction
Ne mutassa a fejléceket a DTC mély skennelés és a DTC mély tisztítása során (";" választásával elválasztva): Tipp: érintse meg a sablont a változtatáshoz.
P1525(F3) [0x1525F3]
Air Bypass Valve System
Ne mutassa a fejléceket a DTC mély skennelés és a DTC mély tisztítása során (";" választásával elválasztva): Az ELM327 adapter inicializálása azonnal, Nem ajánlott! Nem kompatibilis néhány adapterrel!, Tipp: érintse meg a sablont a változtatáshoz., Gépóra *
P0201(29) [0x020129]
Ne mutassa a fejléceket a DTC mély skennelés és a DTC mély tisztítása során (";" választásával elválasztva): Az ELM327 adapter inicializálása azonnal, „A sikeres kapcsolat!
Támogatott paraméterek keresése ... ", Tipp: érintse meg a sablont a változtatáshoz., Gépóra *, Gép óra = teljes távolság / átlagos sebesség, Állapot:
P0201(25) [0x020125]
Ne mutassa a fejléceket a DTC mély skennelés és a DTC mély tisztítása során (";" választásával elválasztva): Az ELM327 adapter inicializálása azonnal, „A sikeres kapcsolat!
Támogatott paraméterek keresése ... ", Gépóra *, Gép óra = teljes távolság / átlagos sebesség, Állapot: -
ThodEE
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Plusz az ön indító és generátor is, nekem januárban csinálták
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Szia.
Már facen is láttam az írásod, csak ott iszonyat tudta mindenki mi a baja a kocsidnak 🤣
Sajnos attól tartok nem megfelelő pálcákat vettél.
Több méret létezik belőle.
Meyle hd-t , vagy fag-ot szabad betenni, ha nem sajnálod rá, akkor lemföldert, a többi sajnos nem lesz jó, ennek a motornak nagy a teljesítménye.
A többi stabot megeszi reggelire és kiköpi.
Illetve a kengyelek meghúzási nyomatékát tudtátok, betartottátok? -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Én is őt akartam javasolni.
Igen van nekik diagjuk. -
ThodEE
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
REKLÁM
Autóvillamosság,Diagnosztika Generátor,Indítómotor, elektromos javítás!Indító kártya javítás!Védelmi rendszerek, Riasztók rablásgátlással,Indításgátlók,tolatóradar,tolatókamera,Autó Hifi,Menetrögzítő kamera Beszerelés
H-P 8-17!CSOPORT MATRICA SZEMÉLYESEN ÁTVEHETŐ

Lehel Szabó: 067036054721161 Rákospalotai Határút 57 ben!Csurka Autóvillamosság -
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem biztos ez, én csak egy esetet írtam le, de a nagyobb műveletek előtt ilyenekre érdemes ránézni.
Bazz, most esik le, hogy nálam is volt egy eset kúton, hogy tankolás után nem indult be. Már elindultak értem, amikor X-edik próbára beindult.
Ugye ennél az esetnél többet lehet próbálkozni, mert az igazán nagy áram nem indul meg, nem nyírja ki olyan hamar az aksit.Faternál pl. önindító csere lett.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én meg meghúztam a lelazult kábelt...

-
norbert1998
nagyúr
Tudom, hogy nem Tropy, de ilyen matricát adtak
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Csatlakoznék újfent. Többek között kérdéssel is, de akár az összefoglalóba is bemehet a kép

A kérdésem a következő; amit az autós topikbanúgy említettek, hogy talán Rob210 kollégát javasolták segítségül:
Adott a képen is látható Megane 3, amin elvégeztem egy szinte teljes első futóműfelújítást, többek közt a nagyon hangos bal kerékcsapágy és jobb féltengely miatt. Nyikorgott a stabilizátor szilentje is pl. fekvőrendőrön, így hát akkor cseréltünk úgy mindent, hogy bolcső le. Lengőkarok, szilentek, összekötők, gömbfejek, minden ilyen. Két teleszkóp szintén ment a levesbe. Ami maradt, az a toronycsapágy, mert egész fiatal még, meg a rugók, bal féltengely és jobb kerékcsapágy (ezt is terveztem cserélni de brutális erővel kellett kipréselni, gyakorlatilag tönkrement a szétszedéskor már a présszerszám a bal oldalhoz, így elengedtük, majd cserélem, ha tönkremegy
)Arra lettem figyelmes, hogy valami kopog. Hepehupis úton, kormány tekeréskor, stb. Mintha egy öntvény csövet ütnél egy paradicsom karóval. Hááát. Kicsit elhamarkodottan vettem új kormányművet, de közben kiderült, az hibátlan, pedig aknában alatta állva fixre mondtam volna, hogy a kormányműből jön a hang.
A kopogással együtt jelentkező vibrációt később a stabilizátor rúd és pálcákon éreztük erősnek, mikor már tudtuk egy tipp alapján, mit keressünk. A teleszkópon, rugón már jelentősen gyengébben lehetett ezt érezni.
Akkor stab rúd szilent csere újra, ezúttal a legdrágább gyártóéra. Udvaron álltunk neki, már a stab pálcát leszedtük egy oldalon a teleszkópról... És csendben van az autó. Csakhogy az eső elkezdett megeredni, így be kellett menni a szűk garázsba. A stab pálcát nem kötöttük vissza a teleszkópba, csak félrehajtottam. Néma csendben gurult be az autó a garázsig, kormány tekeréskor sem volt hangja.Tehát biztosan a stab rúd/pálca rendszerrel lesz a gond valahol. Jelenleg a rúd maradt gyári, a pálcák és a szilent Febi márkájú. Az először berakott szilent 20 mm-es névleges furatú volt és gagyi, az utóbbi 22 mm-es, míg a rúd mondjuk 22,5-23 mm vastag. Ezek az infók vannak, meg hogy ugyanúgy kopog, kong, mint fentebb említettem.
Mit rontottam el, mi lehet a hiba? Merre menjünk tovább?
Azt tudom már, hogy a kopogás ellenére a futómű nem fog kiesni a kocsi alól, ettől függetlenül felettébb idegesítő hangja van...És a csodajárgány, a páciens:
Renault Megane III Coupe 2.0 tCe 180 (2009)
Szomorúan konstatálm, hogy nincs jó fotóm az autóról, mióta felkerültek az egyen-szürkére fényezett elemek, felnik, lökhárító, tükrök

-
mycso
Topikgazda
Sziasztok, had kérdezzek egyet.
Renault Megane 1 ph2 1.6 16v K4M. Beindult, mentek vele, majd benzinkúton megállás, tankolás és utána semmi.
Kulcs berak, elfordít, kattanás (relé-relé szerű hang), de semmi.
Csinált már ilyet random régebben, de már jó ideje működik.Mi lehet ez, esetleg FHP jeladó?
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Gyári can clip
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Diag látja hogy kap-e jelet!
Azt is, hogy tudja -e |értelmezni mit csinál a kapott jellel.
Csak azonos típusú komfortmodul jó és fel kell tanítani mindegyik kulcs kódját.
Nem plug and play! -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Rádiós (elment a vevő halászni, komfort elektronika hiba)
Infrás (na az sajnos sose volt jó)
Meg kell nézni hogy kimegy-e a kulcsból a jel a vevő pedig fogadja-e? -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
10km alatt feltanul, de ha nem akkor annyi lesz, hogy magasabb lesz az alapjáratod.
-
ThodEE
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Csak a képen nincs a feljebbváltsá nyíl, még majdnem arra is hivatkoztam, vagy az egy lementett kép volt a rövidebb váltóról, fene emlékszik már
-
ThodEE
őstag
-
Dyno
veterán
válasz
ThodEE
üzenetére
Na most ezt nem értem......
[link] Eszerint olyan mintha neked 5.-be maradt volna 130-nal?
Neked ph3 van? Nekem ph1, de ahogy elnézem neked 5.-be forog annyit mint nekem 6.-ba.
Nekem 130-nál 2600-t forog, de 150-nál már 3000-t. Szóval lineárisan növekszik.
[link] :ph1 adatai#89799diablo1984: Szelepvezérléstől független, a főtengelynek ugyan annyit kell fordulnia
Vagy én tudok valamit rosszul
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
em tudom mi az autó pontos tipusa felszeretsége.Authentique, Expression vagy Dynamique.Ezt hogy lehet kideríteni?
11: A pedálok illeteve gázpedál magasságát lehet állítani? Mert mindig beakad a lábam a fékpedálba mert a gázpedál jóval mélyebben van.

)

lenne de teljesen végig és mellette balra a burkolat is az lett. Lehet köze a kettőnek egymáshoz?