- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispán_Péter
csendes tag
válasz aprokaroka87 #56199 üzenetére
Jófejségből? Meg mert nekik nem kerül semmibe, de az ügyfélnek egy kedves gesztus lehet.
A telekom most hétvégén fejleszti majd a rendszerét és előre szólt, hogy mi nem fog működni, cserébe 16-19-ig korlátlan mobilnetet ad majd.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Ispán_Péter #56198 üzenetére
Mire fel kellene adnia?
-
Ispán_Péter
csendes tag
Találtam egy appot, amivel be tudom állítani mik használhatják a mobilnetet és mik nem. De még így is megevett a tesztelgetés alatt ~600 KBot de még mindig jobb, mint ha megákat enne.
Más: ilyenkor, ha valami leállás van (mint most a mytelenor) szokott utána adni a telenor valami kompenzációt? Pl. 1 napos korlátlan hipernet vagy ilyesmi?
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #56196 üzenetére
Passz
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #56191 üzenetére
1220 Üsz-nek elmondani, hogy állítson be 14-i lemondást.
SMS-ben úgy tudom nem lehet lemondani.
-
tylerddd
veterán
Én a Dél-Alföldön élek, itt soha nem volt vele gondom, de ha ide-oda mozogtam az országban, akkor se volt olyan, h egyáltalán ne lett volna szolgáltatás.
De ha odaérek, h be tudok menni egy Telenorhoz, biztos kipróbálom, mint írtam, nincs vesztenivalóm, hiszen nincs hűség.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
azbest
félisten
válasz tylerddd #56169 üzenetére
Eddig a natos probléma után leginkább kutakodós eset / komment itt a topicban és a hupon volt.
Anélkül, hogy belelátnék, hogy működik a telenor rendszere, arra tudok tippelni, hogy esetleg túl sokan kapják néha ugyanazt a publikus ip-t és/vagy valaki aki szintén az adott ip-t használja ész nélkül torrentezik sok tízezet kapcsolattal -> elfogyasztja a rendszer rendelkezésre álló portjait. Az, hogy a portszám limit miből adódik az az eszközöktől és beállításoktól is függhet. Minden esetre most nem optimális online apn esetén valami a beszámolók alapján. Nekem net apn-es kártyáim vannak, szóval engem nem érint.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A Klikk 1gb szolgáltatást holnap vissza akarom mondani, mivel 14.-e már a váltás napja lesz.Azt tudom hogy A netes mytelenor felületen vissza lehet mondani,illetve telefonon is.
De sms-ben lehet vajon?.Netes dolog azért lesz necces mert estefele már nem biztos hogy marad adatforgalmam.
Ügyfélszolgálatot sem akarom zargatni ez miatt.
Köszi! -
-
darvinya
titán
-
tylerddd
veterán
válasz darvinya #56177 üzenetére
Nem értem mi a túlterhelt hálózat. 17 éve vagyok Telekomos (meg ami előtte volt), de egyszer nem ment el a szolgáltatás, max. mélygarázsban, meg amikor néhány éve valami kábelt átvágtak, de akkor az országos szívás volt. Jó ezt is tudni, hogy a Telenornál spontán van ilyen ...
-
Krill77
őstag
Hi a májtelenor appal vannak gondok? Tesómmak nem megy rendesen, befizeti nem tud. A bement az üzletbe es azt mondta neki valaki, h rossz a teloja.. Nem hinném.
-
MODERÁTOR
-
krystman
őstag
MYTv-én megint csúszik a hang a Discovery Science-nél. Hol lehet ezt bejelenteni? Csak a 1220-on?
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
Se a MyTelenor se a Wallet egyenlegfeltöltés nem megy. Nálatok jó?
-
DonMaster
addikt
válasz Somatom #56175 üzenetére
monort-irja magyarország
és megnéztem indavideon továbbra is azt írja , hogy "Úgy tűnik ön külföldön van , vagy az internetkapcsoalta fut át külföldi közvetitön, a kért tartalom egyenlőre sajnos nem érhető el Magyarországon kívülről.
mobilon nézem és ott irja ezt ez minek lehet az oka? közben megsoztottam pc.-vel és ott emg elindul. ötletek?
lehet hgoy valami külföldinek tüni natotl ip-t kap a mobil vagy mi?
konkrétan a [link] ezt nem nyitja meg mobilon, de pc-n megosztot netröl igen mobilon chrome-ban.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
darvinya
titán
válasz tylerddd #56174 üzenetére
De azt érted mit írtam?
Túlterhelt hálózaton teljesen mind1 miként csatlakozol, akkor sem kapsz net-et.
Sőt ekkor még GSM -et sem, aztán lehet nézni, hogy térerő ikonon kis X jelenik meg.Nekem mind2 APN-el működik a net, de túlterhelt hálózatnál kenhetem a hajamra.
(#56176) viktorhu
FB nem tölti le szerverére, követít csak.
(#56175) Somatom
Böngésző, stb forgalom csökkentő be van kapcsolva, mert annélkül működik az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Ispán_Péter #56171 üzenetére
Az fogyaszt, amit más oldalról ágyaztak be tartalmat. Ha pl. egy másik oldalról berakok egy linket egy videóra vagy képre, a messengerben semmi nem utal már arra, hogy külső forrásból van a videó - nem tudom, hogy ilyenkor feltölti-e a facebook szerverére a tartalmat, vagy továbbra is marad a vimeo-n, youtube-on...
-
Somatom
veterán
válasz DonMaster #56173 üzenetére
A NAT -olásnak ehhez nincs köze, hacsak nem a Norvég Telenor szervere NAT -ol. Nem használsz valamilyen VPN -t, vagy arra épülő forgalomcsökkentő, vagy korlátozó megoldást?
Nézd meg a https://www.whatismyip.com/ -on, hogy területileg hol van az IP -d!Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tylerddd
veterán
-
DonMaster
addikt
válasz Viktor0610 #56138 üzenetére
valamit nem lehet tenni ezügyben?
tegnap mobilon indavideo- kiirta hogy nem Magyarországon vagyok és nem tudja így lejátszani a video-t .
pedig Budapesten hol lennék máshol xD.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
darvinya
titán
válasz Ispán_Péter #56171 üzenetére
Legyen, nem fogyasztja videó, stb. keretet.
De okos telon nem fogod tudni 0-ra korlátozni fogyasztós részét, mert akkor nem fogyasztós app-ok sem fognak menni.
Ha napi 2MB-ot vesz le keretből, akkor 30x2=60MB-ot fogyasztasz, s többi 964MB elvész hófurdulókor.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Ispán_Péter
csendes tag
válasz darvinya #56170 üzenetére
Te most viccelsz velem? Pont azért kell a MyChat, mert rengeteget instagramozok, facebookozok. Mi értelme lenne ennek a csomagnak, ha a képek, videók nézegetésétől ugyanúgy fogyna az adat?
Pont azért parázok, mert lassítós, ha elfogy a keretem, akkor még az is belassul, ami amúgy korlátlan lenne. Ezzel az erővel mindegy lenne akkor, ha előfizetnék 1 GB netre...
Érdekes...én instagramon, facebookon videókat, elő adásokat nézek és nem fogyaszt semmit. Messengeren én még nem találkoztam reklámmal. Instagramon szokott lenni pár képenként reklám, de az sem fogyaszt szerintem. -
darvinya
titán
válasz tylerddd #56169 üzenetére
Mit mondanak jól?
A1-el osztom net-et és semmi gond nincs, max túl terhelt hálózatkor magán az A1-en használt app nem kap net-et, de ezt repmód segít.
Szerencsére mostanában ritka túlterhelés hálózaton.Ispán_Péter
Mit parázol kereten, mikor lassítós csomat.
S már írtam, hogy képek, stb vizuális/reklám dolog nem ingyenes.
Tehát felugrok messenger -re és 2MB elveszik teljesen érthető, mert ott a vizuális dolgok mellé a kedves reklám.[ Szerkesztve ]
-
-
Pécsi gyerek
addikt
Bementem.Vásárlók könyvénél tart a dolog. A kis csaj közölte hogy az akkura szerinte nem vonatkozik ilyen esetben a gari meghosszabítása Bement a főnökhöz az is ezt mondta.Azt mondta hogy ír egy levelet a szervíznek,majd válaszolnak.Mondom kb mikor,1 hét 2 hét,azt ő nem tudja.Mondom neki,hogy kapok valami papírt hogy ma itt voltam.Válasz,nem tud adni semmi papírt Na akkor kértem a vásárlók könyvét,ami se lepecsételve,se aláírva ugy kellett azért is szólni.Leírtam a szitut,legalább van a kezemben bizonyíték.Azt is beírtam,hogy mekkora bunkó volt a hölgy.Elakart zavarni leülni,hogy én kérdezősködök és ő ezért nem tudja bepötyögni közben a gépbe az adatokat.Mert ő már minden kérdésemre választ adott.A lóf@szt Szóval pécsen árkád telenor ilyen Kiváncsi vagyok mikor hívnak.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #56165 üzenetére
A Watchdog nem tilt, hanem mér. Root joggal egy tűzfal alkalmazás tud hatékonyan tiltani. Pl. AFWall.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Ispán_Péter
csendes tag
válasz Viktor0610 #56165 üzenetére
Köszi, ránézek és sorry, átviszem oda a témát.
-
MODERÁTOR
válasz Ispán_Péter #56164 üzenetére
3G Watchdog.
De ez inkáb alkalmazásos topikba való kérdés lett volna.Xiaomi 13T
-
Ispán_Péter
csendes tag
Üdv újra! Hiába a mychat csomag, alig használom és már csak 1011 MB adatkeretem maradt. Tegnap este használtam egy kicsit, hopp oda 2 MB, a semmire, mert csak Messengert használtam. A telefonban gyárilag le lehet tiltani az appok háttérben történő adatforgalmazását, az összesét letiltottam, kivéve fb, insta, messenger, de ezek elvileg nem fogyaszthatnak. Tudnátok ajánlani valami appot, amivel tényleg le tudom tiltani minden app forgalmát? Lehet akár olyan is, amihez root kell, mert rootolt a telóm.
-
8
senior tag
válasz r3dsnake #56161 üzenetére
Hivatalosan lehet használni bennük adatforgalomra (ÁSZF nem tiltja).
iPad-ben nálam tökéletesen működott.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
r3dsnake
nagyúr
Valaki próbálta esetleg a HD kártyát iPad-be vagy Huawei hotspotba rakva, hogy működik-e? (Tudom, hogy havi 1 hívást muszáj indítani, és hogy hivatalosan nem lehet, de gyakorlatilag?)
-
Somatom
veterán
válasz azbest #56154 üzenetére
Igen, de nem véletlenül találták ki ezt a HiLinkes megoldást. Egy gyorstalpalón megszerzett pilótavizsgával már neki lehet ugrani a stick firmware -ének lecseréléséhez, de a nem HiLinkes firmware régebbi lesz, amivel modemként csatlakozva csak gyengébb átviteli képességű lesz a stick.
-
azbest
félisten
válasz Somatom #56150 üzenetére
azokhoz kétféle firmware is elérhető általában. Van hilinkes, amikor routerként viselkedik és van másik, amikor sima modemként.
Más: a friss számlában szépen megjelent az áfaváltozás. A hypernet home L + adatmegosztó kártya díja 6553-ról 5826-ra csökkent
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz -Mosquito- #56151 üzenetére
Az alapcsomagodban levő mennyiség 0-24 -ben a rendelkezésedre áll. Ha van ilyen kiegészítőd, akkor a 23-8 közötti netezésed ennek a keretét használja, nem az alapcsomagodban levő mennyiséget.
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz -Mosquito- #56151 üzenetére
Nem.
100+100 gb neted lesz. Éjszaka nem a normál keretből fogy a net.
+ Nem kell az éjszakait külön fizetned, mehet az extra keretből a havidíj.[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék mobilnet ügyben. Hosszú lesz.Adott egy T-s Net&Roll M 20Gb díjcsomag amit tabletben használok jó pár éve és azzal osztom a netet mobil, laptop, Tv stb között. Most áfa csökkenés után 6353Ft-ot fizetek. Sajnos a benne foglalt adatmennyiseg néha nagyon kevés. Erről a csomagról ha szeretnék nagyobbra váltani az üzleti 25Gb van ami 7665Ft vagy korlátlan 12eFt a T-nél.
Látómezőbe került a Telenor Hipernet Home M vagy L díjcsomag. Ami (50-100Gb) adatot tartalmaz 2év szerződéssel 4264-5256Ft-ért, ami sokkal jobban hangzik a T-s szolgáltatónál.
Pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Ezek előfizetéshez kapok egy sim kártyát és egy Huawei routert. Kártyát telefon,tabletbe is tehetem. Eddig világos és jól hangzik. Viszont találtam egy olyat opciót, hogy 100 Gb éjszakai adatforgalom 23-8h között és 818Ft. Láma kérdés,ezek szerint a Telenor HH M-L csak 8-23h között mobil net van és ha ez után is szeretnék netezni akkor ezt a kiegészítő csomagot is kell választanom? Illetve van még-e valami "buktató"?Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Somatom
veterán
válasz azbest #56148 üzenetére
Sajnos stick és stick között is van különbség. Pl. a Huawei HiLink megoldása nem modemként csatlakozik, hanem egy olyan, külső hálózati eszközt emulál, ami szintén emulált ethernet porton csatlakozik. Így még a közvetlenül csatlakozott gazdagépen sem lehet elkerülni a dupla NAT -ot.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz azbest #56148 üzenetére
Ha 2 felé, azaz hotspot 2 és telo megy egyszerre a net, akkor szokott kiakadni, s csak rep. mód segít.
De legfőképpen korlátozott időszakban.Szerintem itt nagyban függ torony és hálózat leterhelésétől.
-
azbest
félisten
válasz darvinya #56146 üzenetére
Többen panaszkodtak, hogy ha megosztják a nat-os telenor netet, akkor időnként "elromlik" az internet. Az alapján, amiket olvastam, úgy tűnik, mintha natoláskor bizonyos port kombinációk nem működnének, mert van akinél stick-kel, linuxos rendszerről, saját port tartományt megadva már nem jött ki a probléma. Szóval lehet akár a telenor natolási rendszerében is hiba, de lehet a kliens készülékekben is. Azért is lehet, hogy van készülék aminél nem jelentkezik, mert például az a készülék eleve valamilyen szűkebb port tartományt használ natoláskor.
Úgy általában, a dupla natolást nem minden szolgáltatás viseli jól. Van, ami hajlamosabb szakadni olyankor. Nameg, ha a szolgáltató nem natol, akkor a készülék internet felől is elérhető - ez van, akinek szükséges. Aki nem tudna miről beszélek, annak valsz nem szükséges
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
tylerddd
veterán
válasz Viktor0610 #56142 üzenetére
OK, persze, azt gondoltam. Egyébként még van ez a MyTV. Ezek milyen felbontásban jönnek? Tehát ha van az adott adónak HD verzója, akkor tudom úgy nézni?
@ Somatom pl. a Playstation Network sem szereti a NAT-olt netet.
-
MODERÁTOR
-
tylerddd
veterán
válasz Viktor0610 #56137 üzenetére
Akkor valószínűleg bolti átvételt fogok kérni, mert sajnos nem tudom lesegetni a futárt. Gondolom a bolti mizéria azért lerövidül, ha neten kitöltök mindent?!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Viktor0610 #56138 üzenetére
Mindenképp mobilba szeretném tenni a simet, mert nincs kedvem folyton MiFi-t hordozgatni magammal. Egy simmel szeretném letudni a telefonálást/mobilnetet iPhone-on, iPaden és Mac-en útközben. Próbáltam már más megoldást (iPadről hotspotolva), de nagyon kellemetlen amikor nincs nálam a másik eszköz és semmit se tölt be a telóm lassított nettel. Több előfizut meg emiatt nem szeretnék fizetni. (Bár valamennyire így is muszáj lesz, mert a Telekomnál még van aktív előfizetésem, de ott katasztrófa milyen netcsomagok vannak.)
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
tylerddd
veterán
válasz 4Grider #56134 üzenetére
Telekomnál elektronikusan megy ez online, amikor rendeled, kipipálsz mindent a szerződési feltételeknél és kész (vannak erre vonatkozó külön jogszabályok). Az összes dokumentumot kiküldik az e-mail címedre, a futár pedig annyit csinál, mint bármelyik más csomagnál: személyi számát, egy aláírást (akárki lehet) kér és csá! Ezért is kérdeztem rá, hogy itt miként működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Ma megyek HelloData-t kötni. Ha szépen megkérem az ügyintézőt, a NAT-olást ki tudja kapcsolni, vagy az mindenképp marad? Végülis az sem nagy baj.
-
4Grider
nagyúr
válasz bollokcs80 #56133 üzenetére
A szolgáltatók csak "saját kezébe" és "szerződés aláírtan visszaküldendő" jelzéssel adják fel az ilyen csomagokat.
Hogy kinél mennyire link a futár, az megint más helyzet... -
tylerddd
veterán
Hello! Ha házhozszállítással kérem a Hello Data kártyámat, akkor átveheti-e valaki más (mint egy csomagot) vagy szükséges, h én, az előfizető vegyem át?! Köszi!
-
törölt tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Emlékszem régebben volt egy giga is, de akkor így kénytelen leszek 100 mb és 600 mb között választani. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Újra itt vagyok, lenne is egy kérdésem. Szeretnék vásárolni egy havi plusz adatkeretet, viszont mielőtt megvenném, kérdeznék tőletek egy-két kérdést:
a, ténylegesen egy hónapra szól az adatforgalom? azért kérdem, mert régebben megszívtam, le se használtam és "lekapcsoltak" pár nap múlva...
b, lehet még valahogy 1 gigát rendelni? az appban már nem látok 1 gigás adatjegyet.
Előre is köszi!
-
DrBubo77
veterán
válasz Pécsi gyerek #56122 üzenetére
Korábban a myTV akkor is működött, ha elfogyott az adatkereted. A keretet továbbra se csökkenti. De az NMHH-nak "köszönhetően" most már, ha elfogy a kereted, akkor a myTV forgalmára is érvényes a lassítás.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
ratobi
senior tag
Nekem is üzleti van, de nekem gyanús, hogy a my tv is fogyasztja a keretet.
-
törölt tag
darvinya az illetékes TV ügyben, ő tud tájékoztatni.
-
Pécsi gyerek
addikt
Na hogy témához is szóljak.Üzleti előfizetésem van,a csomagban van egy 300mb os (😂😂😂) net csomag.Ha elfogy lassítják (nem is akár hogy ) de végülis van netem.Pár hete azt vettem észre,hogy ha elfogy a 300- as keretem,akkor a myTv sem megy.Előtte ment simán akkor is ha már elfogyott a netem.Ezt most megváltoztatták ezek szerint?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
snooze
veterán
-
MODERÁTOR
-
snooze
veterán
Sziasztok!
Mobilnetet megosztom a chromecastre,és azon nézem a mytvt,akkor is ingyenes a mobilforgalmazás?GO Gunners!!!
-
asdf_
veterán
válasz darvinya #56113 üzenetére
De mi koze van ennek ahhoz, hogy te azt allitod, hogy fodarabcserenel hosszabbodik/indul ujra a gari, en pedig azt, hogy barmilyen cserenel? Attol, hogy feleves koraban mikrofont csereltek egy telefonban, az meg nem jelenti azt, hogy egy es negyed eves koraban garantaltan tonkre fog menni az alaplap vagy a kijelzo, te meg ott allsz egy garis mikrofonnal es sokra mesz vele. Mert mintha ezt probalnad sugallni, csak az ertelmet nem latom.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz darvinya #56113 üzenetére
"Fontos szabály, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni." Na erre gondoltam én is.A gari papíron a 9 es pont,ezek szerint kikell hogy cseréljék az akkut Mert hiába járt le egy nappal a gari,a vásárlás időponjától számítva,ha egyszer 2-3 hétig szervízben volt 1 hónapossan a teló.Szóval kb feb.2 helyett 16-23 ig megkellett hogy hosszabodjon a gari az akkura is.
-
törölt tag
válasz Pécsi gyerek #56114 üzenetére
alaplapot cserélték, arra újraindult a garancia
akku garancia = a vásárláskori feltétel szerint + a szervizben eltöltött napok száma."Jólgondolom hogy ezt benézték,vagy hülyére akarnak venni?"
-
darvinya
titán
Nem, szerintem barmit javitasz/cserelsz, arra (de csak arra, novekszik/ujraindul).
Fontos szabály, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.
A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.
Telefon esetében nem tudod külön választani bizonyos részét, mert annélkül nem használható.
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
Amugy az akkumulátor sose volt "fődarab" hanem tartozék még akkor is ha beépitett!
Ui:
Az egyik telefonomnál nem is válaltak rá semilyen garanciát!
Persze az úgy érvénytelen korlátozás...
Ui2:
Természetesen garanciális javitás esetén a szervízben töltött idővel meg kell hosszabitani a garanciát!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
asdf_
veterán
válasz darvinya #56110 üzenetére
Az erto olvasast javaslom. Arra probaltam celozni, hogy ha javitjak/kicserelik a bekapcsologombot, a sim foglalatot, a hangszorot, de akar az R215-os ellenallast, akkor arra is meghosszabodik/ujraindul a kotelezo jotallas, annak ellenere, hogy nem fodarabnak gondolt alkatresz (leven a jogszabaly nem emlit fodarabot, nem kulonbozteti meg az alkatreszeket, legalabbis en nem talaltam benne ilyet).
-
asdf_
veterán
Akkor jogi gyorstalpalo:
(#56102) darvinya
Fő elem cserekor garancia idő növekszik,Nem, szerintem barmit javitasz/cserelsz, arra (de csak arra, novekszik/ujraindul). Nem latom a jogszabalyban, hogy fodarabot, termek jelentos alkatreszet, vagy hasonlot irna.
PTK
6:168. § [Termékszavatossági igény]
(4) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.6:173. § [A jótállási igény érvényesítése]
(2) A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.(#56105) 8
én úgy tudom, hogy ha kivehető az akku, akkor 6 hónap a jótállás,Nem, csak a kulon, onmagaban vasarolt akksira van 6 honap (ami amugy ket ev szavatossag, aminek elso 6 honapjaban a bizonyitasi teher a kereskedon van, igy a nep jotallaskent kezeli ezt az idoszakot) de csak addig, amig 10 ezer forint alatti az, folotte a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról miatt (tartos fogyasztasi cikkek tartozekai, alkotoreszei), azokra is 1 ev kotelezo jotallas vonatkozik.
A beepitett vs. kivehetore 1 vs. 2 ev az nekem ingovanyos, ott latni kell mit irtak a jotallasiban.
-
bollokcs80
Korrektor
Nem akarom se az Iphone-osokat se a Telenort bántani, de az egyik mostani akciónak kicsit utánaszámoltam és nem látom, hol éri meg:
Adott az Iphone SE 32 GB "Blue L" csomagban 13.760 forintért. A csomag készülékes "felára" havi 3700 forint, ami 24 hónapra vetítve 88.800 forint.
88.800+13.700 = 102.500 Ft. Jelen állás szerint (2018.02.11) több, megbízható műszaki áruházban - igaz akciósan - kb 100.000 és 110.000 Ft körül mozog a készülék ára kártyafüggetlenül. A csomag pedig megvehető 9600-ért is - hűség nélkül.
B.Cs.
-
goop
őstag
válasz Viktor0610 #56106 üzenetére
Ja, az szép. Huawei 2 évet ad, abból indultam ki...
-
MODERÁTOR
A második év garanciális feltételeit a gyártó szabja meg.
Pont a napokban érkezett vissza hozzánk egy, a garancia második évében járó, beépített akkus Lenovo(?), amit visszadobott a szerviz, mivel az akkura csak egy év a gar.
Jelen esetben az akkura a fődarabcserével nem biztos, hogy újraindult a jótállás, mert nem tudjuk, azt cserélték-e, de a szervizben töltött idő valóban a kérdezőnek dolgozHAT.De ennyire sajnos, nem vagyok otthon a témában. Én megkeresném a szervizet telefonon, emailben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
goop
őstag
válasz Pécsi gyerek #56103 üzenetére
Ha kivehető akku akkor valószínűleg 1 év a garancia, ha beépített akkor 2 év.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz darvinya #56102 üzenetére
A poén hogy nincs.Egy dátum van rajta,meg egy pecsét.Telemax úgy szeretlek.Mindegy a lényeg hogy nem lecsúsztam egy nappal,hanem több hét gari van rajta ezek szerint.Mert gondolom hogy az akkura is vonatkozik a garancia idő meghosszabodás,nem?
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Pécsi gyerek #56100 üzenetére
Fő elem cserekor garancia idő növekszik, de ez gari levelen is rajta kell legyen.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Pécsi gyerek #56100 üzenetére
Bocs a dupláért...amúgy az akku szart be,amire egy év van csak.Ezt leis írta a szervíz,hogy szar az akku.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest