Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
lasz10 #108788 üzenetére
Mondjuk a Yettel honlapjáról idézett szöveg szerintem nem céloz semmilyen dedikált sávra.
Ha meg a Yettel dolgozók mondogatják ezt a hülyeséget, az már probléma.
Vagy azt se tudják mit adnak el vagy előírás a hülyítés. Utóbbi röhej, előbbinél pedig akkor miért dolgoznak ott... -
lasz10
junior tag
A Yetteltől, nekem is mondták amikor mobilnetet kötöttem, de a honlapjukon is erre céloznak ezzel szerintem: "A Yettel hálózata megbízható és stabil, de az OtthonNet a legjobb minőségű 4G vagy 5G hálózatokat használja, így biztosítja a teljes értékű otthoni internetezést. "
-
tomp
félisten
Amúgy honnan ered ez a külön dedikált sáv mese?
-
thomanyek
újonc
Sziasztok! Szerintetek van különbség a korlátlan mobilinternet csomag és otthonnet internet között?Úgy olvastam valahol, hogy az otthonnet külön dedikált sávot használ.Ez igaz lehet?
-
csernak75
senior tag
válasz
donjohnson #108775 üzenetére
Nem biztos hogy megéri újra kötni, nekem emelés után is csak 5100 Ft lett a díjj 4490 ről.
Ha most kérnék újat 2 éves bérléssel 6750 lenne. Aztán nem olyan rossz ez a B818, amíg nincs 5G addig biztos nem cserélek. -
y2K_o
csendes tag
válasz
gps76 #108771 üzenetére
Nem biztos, hogy teljesen értem milyen módon van bekötve az antenna, de ami eddig lejött abban sok hibát látok. Először is ezek a kis vacak antennák mint ami a képen lóg a vezetékről, nem jók semmire. Irányított antenna kell, lehetőleg kültéren elhelyezve, a legközelebbi feléd néző torony irányába. Lemeztető alá nem szabad ilyesmit tenni. A router felületén kapcsold ki a beépített antennákat, mert ha valahogy összehozza CA-ban a kültéri antennáról kapott jelet azzal, amit a kis antennákon lát egy másik toronyból, durván visszaveszi a sebességet.
-
gps76
őstag
válasz
SztiviVander #108772 üzenetére
Igen, ki van hagyva most az erősítő. Ha leveszem az antennát alig van net.
Ez egy bermuda háromszög, ráadásul pont 3 torony közepénél vagyok, arra tippelek ilyenkor másik toronyhoz csatlakozik.
-
Cravaly
tag
válasz
aprokaroka87 #108770 üzenetére
Nálam is megy már az 5G SA, őszintén megmondom, hogy csalódott vagyok.
5G NSA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 60-80 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 ms5G SA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 25-30 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 msEl tudnám fogadni, hogy a feltöltés lassabb, mert nincsenek használva azok a 4G sávok, de a késleltetés sem lett alacsonyabb semmivel sem. A térerő megfelelő az esetemben, kb. 250 m-re vagyok a toronytól takarás nélkül.
Ezekkel az eredményekkel, inkább maradok 5G NSA-n, mivel így is állandóan fent van az 5G-n a router (ZTE), nem dobál le meg semmi ilyesmi.
Szerintetek miért ilyenek az eredmények?
-
SztiviVander
addikt
-
gps76
őstag
válasz
y2K_o #108765 üzenetére
Ami nekem van Huawei router, csak 4G-t tud, ezt adták otthonnettel. Most is van egy Yagi antenna a toronyra irányítva, volt B28 erősítő bekötve, de azzal csak ideig-óráig jó, utána lefagy a mobil rész. Vagy összegerjed valami, vagy nemtudom pedig az ajánlott 7 m-nél nagyobb táv megvan a kinti és a benti antenna közt, téglafal is van, lemeztető is, de csak erre tudok gondolni. Most nézem átmászott B20-ra a router most 15-17 Mb/s -ot tud, de este gondolom sokan lógnak rajta. Próbáltam B28-on lefixálni a bandot, de azzal lassabb jóval. Most úgy megy, hogy az erősítő ki van kötve, csak a lejövő koax-ra, van rátéve a beltéri antenna, és mellette a router. Azért nem kötöm be direktbe a routerbe, mert így a telefonnak is lök egy kicsit a 4G vételi jelén.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ahogy nézem itt is megjelent az 5G SA, Hódmezővásárhely.
Ez a 4G-re is lehet amúgy hatással?
Mintha kicsit javult volna a dolog, bár eddig sem panaszkodtam.
De most megvan a 120-140mbit nappal is.
3CA-val.
Én továbbra is 5G NSA-n vagyok max. -
Oldman2
nagyúr
Pár hete/hónapja jelentek meg a Yettel készülékek között a „felújított mobilok”.
Van-e itt olyan, aki ezek közül vásárolt?
A tényleges gyakorlatban mit jelent az "akkumulátor kapacitása legalább 85% teljesítményt nyújt" kitétel? -
tamikomac
aktív tag
válasz
Viktor0610 #108766 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
-
y2K_o
csendes tag
válasz
gps76 #108763 üzenetére
Irányított antennát esetleg próbáltad? A tplink router-en vannak sma csatik. Nemrég kipróbáltam néhány antennát, 2 bizonyult közülük használhatónak. A kicsit drágábbik megoldással 5km-ről sikerült 5G-t szednem az irodába, 400-500 körül tölt stabilan. Ezt a debreceni antennás üzletből is be lehet szerezni. A zte-vel sajnos nem lennél előrébb, mivel ott a ts9-es csatikon csak az 5G-s frekvenciákat veszi, az NSA miatt viszont a 4G-nek is stabilnak kéne lennie, a beépített antennái viszont ebben az esetben elvéreznek.
-
y2K_o
csendes tag
válasz
Krisz26 #108752 üzenetére
Nekem valamiért nagyon instabil lett a router miután rácsatlakoztam az aginet appból. Elég régi fw van a router-en, szerintem épphogy kilépett a béta verzióból. Hogyha nem létfontosságú, érdemes lehet csinálni egy gyári visszaállítást és onnantól mellőzni az appot. A frekvenciák fixálásáról írtam neked privát üzenetben, elég hosszúra sikerült a tutorial, nem akartam ide szemetelni.
-
gps76
őstag
válasz
szkaroly #108732 üzenetére
Nálam is ez a helyzet Debrecen mellett, a Vekeri tó előtt/után még Edge se nagyon van, foltokban összevissza van 4G is. Most a CPE 3 Pro otthonnetes routerben lefixáltam a B28-ra, így varázslatos 8/5-öt tud, de éjszaka vagy lekapcsolják, vagy torrentezik valaki, mert gyalázatos, ennél is gyengébb lesz. A B20 még rosszabb, más meg nincs. Hosszúpályiból jön a jel, mert a többi használhatatlan, fejleszthetnének errefelé is, 2024-ben 4G lefedettségnek illene lenni minden lakott területen.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dave1984 #108761 üzenetére
The maximum bandwidth of an individual 5G carrier is 100 MHz.
(valahol a lap közepén van ez a mondat benne.)
140 MHz-hez már 5g CA kell majd. -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson #108759 üzenetére
Köszi,ez logikusan hangzik. Nálam elég jó az 5G 91-85RSRP SNR 15-20 között változik.
@ csernak75 : Akkor várom azt a plusz 40Mhz et -
tamikomac
aktív tag
Létezik még a tulajdonjog tisztázás feltöltős kártya esetében?
Számlásból kártyásra menne több SIM és onnan lenne a tulajdonjog tisztázás. Számlásról kártyásra szükséges egy kezdeti 3000 Ft-os feltöltés. Utána (ha még létezik), tulajdonjog tisztázáskor is szükséges még egyszer egy 3000 Ft-os feltöltés?
-
donjohnson
addikt
válasz
Dave1984 #108757 üzenetére
nálam például alig marad meg 5g-n a router és a telefon (itt még NSA van). ha ragaszkodsz az 5g-hez, akkor ezzel az SA módszerrel lehet kényszeríteni az 5g-t.
példa, ahol jól jön:
olyan videóknál, ahol időnként csak kis darabokat tölt le a videóból és nem folyamatos a letöltés, ott mindig visszaesik 4g-re és akár meg is állhat a videó, ha lassú az alapfrekvencia. SA esetén pedig nem kell megvárni a 4g CA vagy NSA 5g felépülést, hanem mindig rajta vagy a nagy sávszélességű 5g-n. -
Dave1984
őstag
Elindult nálam is az 5G SA.
Otthonet Zte routerrel.
Annyit vettem észre minimálisan lassabb a letöltés és sokkal lassabb a feltöltési sebesség, Ping maradt 30ms körül.Inkább visszaraktam NSA ra.
Mi előnyét láthatom ennek? Ha van egyáltalán? -
Krisz26
tag
válasz
donjohnson #108755 üzenetére
Ok, rendben, köszi!
-
donjohnson
addikt
válasz
Krisz26 #108754 üzenetére
igen, remélhetőleg.
a https://whatismyipaddress.com/ nézd meg ma és holnap ilyenkor, hogy változott-e az ip címed. ha más lesz az ip címed mint ma, akkor rendben újraindult. -
Krisz26
tag
válasz
donjohnson #108753 üzenetére
Ok, persze csak az a gond, hogy ha elérhetetlen, akkor úgy tűnik nem is működik rajta az újraindítás. Tegnap 9:45-kor megállt, és ma 14 órakor már nem indult újra, pedig be volt állítva, hogy minden szerdán 14 órakor induljon újra. Most beállítottam, hogy minden nap 23:55-kor induljon újra. Ez akkor így megoldja a problémát?
-
szkaroly
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108750 üzenetére
Időközben a 6462-es valahogy eltünt, csak a 3710-esről van B20.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest