- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz polonic #106885 üzenetére
Azért mert 5G de mégse. Teljesen 4G-n alapulo DSS (azaz azon a nyúlfarknyi 700Mhz-en osztozik 4G és 5G) Gyakorlatban lassabb mint 4G, mivel N28 mellé csak egy 4G vívőfrekvencia társulhat, míg 4G módban akármennyi ami elérhető.
Míg N78 esetén nincs DSS, 3600Mhz dedikáltan 5G, plusz társulhat mellé bármennyi 4G frekvencia is (Jellemzően nálam 3 frekvencia + N78 van összefogva ).
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
donjohnson
addikt
válasz polonic #106872 üzenetére
szerintem a 700 MHz-es 5g-re gondol, ami a yettel-nél pont hogy nem jellemző, hanem inkább az N78-as 5g van, ami egész gyors. nálam 500-600 mbit/s, valakinél meg 1 gbit/s itt a topikban, csak nem hangoskodnak, mert nyilván elégedettek.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
pdr755
tag
-
tomp
félisten
válasz polonic #105504 üzenetére
Igen VoNR volt. 5G-n ment a hívás.
Térerő jelzőnél ugyan úgy nem volt ikonja nálam mint a VoLTE-nél.
Csak szimplán maradt 5G jelzés és SA kapcsolat volt._______
Úgy tűnik a roaming NSA kapcsolat Németországban hátra van sorolva. Ahogy elhagytuk a várost és felmentünk a pályára, máris lett O2 5G!
B20+N28 párossal. Városokban nem igazán van. Városon kívül rögtön felmegy.
-
tomp
félisten
válasz polonic #105501 üzenetére
Nem váltott le mert NR Only-n volt a telefon.
Amúgy érdekes, hogy bár a Telekomnak is van itt SA hálózata(mind3-nak van már) de ugyan úgy nem megy mobillal mint a Yetinél. Német kártyával is csak NSA van.
SA-ra nem megy fel. O2 kártyával a telefon nem is gondolkodik, rögtön SA-ra megy. -
MODERÁTOR
-
csernak75
senior tag
válasz polonic #103075 üzenetére
Nálunk vidéki kisvárosban a szomszédban panaszkodtak nekem hogy a telekom optikán 8-10 a ping, míg ismerősnek pest mellett 1-2. És hogy ez biztos valami gagyibb optika. Hiába mondtam neki hogy pestig el kell jutni az adatnak...
Amióta a helyi yettel torony optikás a 4G+ pingem 25-35 között van. Ez gondolom tökéletes. -
csaszi75
senior tag
válasz polonic #101131 üzenetére
Lehet.
Mindenesetre legális teszt lehet..
Az hogy beleér más szolgáltatók frekijébe, az egy dolog.
Ha lenne zavartatás, akkor már tutira balhé lenne belőle.
A hálózatkeresést milyen készülékkel végezted? Tud 5G SA-t vagy nem tud?
Olyan készülékkel is keress hálózatot, amelyik csakis 4G-t tud, úgyis látható?
Bármelyik cég tesztelhet a megfelelő körök lefutása után..
NMHH doksiból:
2 Globálisan megosztott MCC=999 és az alá tartozó MNC-k
Az ITU 2018 év közepén módosította az MCC és MNC-re irányadó ITU-T E.212 Ajánlását, kiegészítette az MCC=999 és az alá tartozó MNC-kre vonatkozó III. számú Függelékkel az alábbiak szerint:
- Az MCC=999 és az alá tartozó 2 vagy 3 számjegyű MNC-k az ITU által globálisan megosztott (shared) kategóriájú azonosítók, amelyek kizárólag magánhálózaton belüli használatra kerültek bevezetésre.
- Az MCC=999 alá tartozó MNC-k olyan globális azonosítók, amelyek ITU engedély nélkül használhatók és amelyek használatáról az ITU nem vezet nyilvántartást.
- Az MCC=999-hez tartozó MNC-k, mint globális azonosítók tekintetében nincs szükség NMHH engedélyezési eljárás lefolytatására. Az NMHH ezen MCC és MNC használatáról nem vezet nyilvántartást. -
Landsmann
addikt
válasz polonic #100902 üzenetére
Neked is köszi az infót. Akkor tulajdonképpen az "igazi" 5G szempontjából az, hogy DSS mindegy is. A lényeg hogy az az 5G SA legyen. Az NSA az olyan fél megoldás, magas frekin 3/4.
A DSS milyen corehoz csatlakozik? Ha 4G-t adnak a 4G-hez, ha 5G-t, akkor 5G-hez?Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
TeeJay
félisten
válasz polonic #94658 üzenetére
Olvass vissza. 2G kiesett mert 70-ben épített házuk van, az alsó szint 80centi kőfal és lent tartózkodik mert 80éves már mamám aztán térerő nyista mert nem a falu hegyén lévő toronyról megy a 2G hívás hanem vagy 4-5km-ről szomszéd faluból
4G hívásnál gyönyörű térerő lenne mert ha kinéz az ablakon látja fent a tornyot olyan közel van csak sajnos az Telekom 4G meg Yettel 3 és 4G semmi több
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
VGYke
addikt
válasz polonic #89665 üzenetére
Azért üzlet, mert flotta tag vagyok és "kedvezményes" készüléket csak üzletben tudom intézni.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
nyisziati
veterán
válasz polonic #66539 üzenetére
Így van, szerintem is a voda hozzáállása a legszakmaibb.
Tőlük is veszek minden hónapban egy kisebb netcsomagot (tartalék jelleggel), és a rendelkezésreállás-felhasználás mindig jóval egyenletesebb tud lenni, mint a Telenoré.
Ott simán vannak erősebb lagok, hirtelen ping emelkedések, drasztikus sebességcsökkenések. Akár cellán belül is. De váltásnál szinte mindig. -
Tutu7030
veterán
válasz polonic #64889 üzenetére
Ezért nem kapkod vele a telenor.
"Az SMS igazából persze még most is kiváló üzlet, egyes vizsgálatok szerint
A SZOLGÁLTATÓK ÚGY 90000 SZÁZALÉKOS HASZONNAL ÉRTÉKESÍTENEK MINDEN ELKÜLDÖTT SZÖVEGES ÜZENETET,
mások szerint értelmezhetetlen a haszon fogalma valaminél, ami tulajdonképpen ingyen van a szolgáltatóknak."LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
tomp
félisten
válasz polonic #62862 üzenetére
Én azt hallottam, hogy pontosan ez volt a gond. Pontosabban a ZTE oldalról volt a hiba.
4Grider
Pedig most jönnek a készülék független VoLTE rendszerek... Azaz ha a telefon rendszere tudja és a szolgáltató is, elég csak bekapcsolni.
Itthon pl a Digi 4G teszt hálózata már ilyen. Totál független alap android one rendszeren ott a kapcsoló. Bekapcs és megy. -
Apollyon
Korrektor
válasz polonic #35012 üzenetére
& Somatom: köszi.
Az előbb megint felhívott az ügyintéző. Kérdeztem, hogy milyen más opció van, hogyan tudnánk ezt megoldani, úgy, hogy ne szívjam meg, ha már annyira hűséges vagyok, meg annyira szeretnek engem.
Sehogy. Vagy élek a bullshittel (mytariff xs), vagy nincs más opció (mármint hogy ne kelljen többet fizetnem).
Elmondtam neki, hogy mennyire gáz ez az egész, hogy egyre többet kell fizetnem egyre kevesebb telefonálásért, holott már Romániában is ingyen beszélnek korlátlanul pár ezresért meg hasonlók. Csak azért fárasztottam ezzel szegény ügyintézőt, mert rögzítik a hívást, nem tudom volt-e értelme, de ne ezen múljon.
Felajánlott még 2 éves hűséget is 2800 Ft-ért.
Szóval mivel nem tudtunk megegyezni, harmadjára is elmondtam neki hogy akkor addig használom a csomagomat amíg lehet, utána felmondom az előfizetésem és megyek más szolgáltatóhoz. Azt mondta egyébként hogy legkésőbb október 30-ig vezetik ki a csomagokat. Meg majd küldik a levelet a változásról, minimum 30 nappal a változás előtt. Köszi, ja és még hozzátette hogy mivel hűséges vagyok és az én kényelmem a legfontosabb bármikor élhetek a már elmondott kedvezményekkel (1 évig havi 500 Ft), holott tegnap még azt kamuzta hogy csak most élhetek vele, máskor már nem.
Sajnos úgy néz ki, hogy 2000 Ft alatt sehogy sem tudom megúszni az előfizetést, úgy se, ha nem akarok sokat pofázni. De amúgy internetről is le tudnék mondani ha lehetne olcsón beszélni meg sms-ezni, de ez a 40 Ft-os sms valami elképesztő szánalmas.
(#35014) Csaba1512: érdekes hogy nekem október végét mondott...
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
válasz polonic #34740 üzenetére
Milyen milyen. Nekem olyan módok vannak, hogy csak 2,3,4G és ezek keverései. Pl 2 és 3G. Kevert mód!
Nem droidos vagyok! Nem tudom nálatok mi van!club1! Akkor forduló előtt váltok, bnőm meg ha elfogyott a zsé a kariról, nem gond.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
törölt tag
válasz polonic #34640 üzenetére
Az a biztos. Egyik ismerősömnek úgy van beállítva a számlája hogy a telekom automatikusan levonhatja az összeget. 1 éve lemondta a 2 stb fizetését mert nem kellett neki. Év végén 40.000 Ft-ot levontak az stb miatt mikor már lemondta. De kb 1-2 hétig telefonálgatott mire kiderült. Ők meg pénzt vissza nem adnak max csökkentik a számlát.
Falun lakom 2 percre van a posta. Várnom sem kell. Odaadom és már megyek is.
-
törölt tag
válasz polonic #34460 üzenetére
Lenne egy észrevételem. Sztem egy üzletnél alap, hogy nem szarunk oda, ahol eszünk, nem rúgunk bele abba, akiből élünk. Az én Telenoros problémáimnak és a topikban olvashatóknak a jelentős része pitiáner számítástechnikai és ügykezelési hibákból adódik. A legutóbbi esetemnél nem az aktuális Mymenü ajánlat jelent meg az accountomnál és a Telenor üfsz. nem látta azt az ajánlatot, amit én, a telón. Az üfsz. pedig akkor sem cselekedhet expeditíven, ha ordít a hiba. Mekkora veszteség lenne, ha ilyenkor először az ügyyfélnek kedveznének és csak utána vizsgálgatnák hetekig, hogy mi lehet a panasz oka? Az én esetemben ez most 500Ft -os tétel lett volna, kiszámlázva. Nekik nulla. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem kell drága tornyokat beüzemelni. Csak ki kéne javítani egy pár szoftverhibát és átszervezni az üfsz. hatásköreit. Engem nem érdekel, hogy 6Ft -ot, vagy 60 milliárdot talicskáznak ki. Csak előtte tegyék rendbe az ilyen hibákat! Ha már az egész létük, hasznuk alapja egy elavult, mesterségesen életben tartott technológia, akkor sztem jobban oda kellene figyelni, hogy minél kevesebb ember morgolódjon miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
válasz polonic #34451 üzenetére
Egy kisvárosban születtem/éltem sokáig. Nem volt xxx szolgáltatónak lefedettsége. Elkezdtem levelezni velük. Az lett a vége, hogy felajánlották, telepítenek egy tornyot, ha 100 aláírást összeszedek. 50-et sikerült összeszedni...megépítették.Ennyit a megtérülésről...
Dave:
Én is sokáig kardoskodtam fórumokon az olcsóbb percdíjak mellett: belefáradtam... Azóta voipozok: 4Ft/perc[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
válasz polonic #34460 üzenetére
Értelek. De szerintem az elofizus csomagokban simán adhatnak max 20ft/perc ért. Még akkor is lenne bőven nyereség. Sőt lehet több lenne, mert újra többen telefonalnanak. Ha nem lépnek hamar az itteni szolgáltatók dijazasban lassan senki nem fog telefonálni. Ez nem lehet érdekük! Netnel pedig várom a sávszélesség alapján fizetendő havidíjas csomagokat. A NET araknal talán még durvább a lehúzás!
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz polonic #34458 üzenetére
Onkoltsegi ara pár ft korul lehet a percdijaknak, a mobilnetet meg szerintem fillerekben merhetjuk gigabyteonként. Ehhez kepest mennyit is fizetunk? Inkabb hagyjuk a fejtegetést, lassuk mennyibe fog menni a Digi. A mobilpercdijai nomadikus szolgaltatassal igy is 15ft masodperc alapon.
Szegeny szolgaltatoknak nem erne meg itt lenni, mar regen tovabbaltak volna....
Tudom mennyibe kerulnek az eszkozok a tornyokba, nem vészes annyira mint hinned.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz polonic #34456 üzenetére
Bocsi de te sajnaltatod oket hosszadalmasan, ez utan fáj amikor leirom a csúf igazságot? Tudod, a rendkivul magas eves frekvenciadijak... Megint szegeny, agyonadoztatott szolgaltato.
A celjaid koze tartozik a vallalatok bevedese nyilvanos forumokon, hogy ne lazadjanak az emberek igy az osztalekod fix es magas lehessen?
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
A telenornak megis sikerult valahogy kitalicskázni laza hatvanmilliardot...
Ehhez kepest eleg vicces az a 4 evvel ezelotti eves 5milliard ami a havi frekidijakbol tevodott ossze neki. Ja es ez utan a cikk utan valtozott a szabalyozas, kevesebb lett...
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Nem vitatva a mobiltelefónia hatalmas költségeit ma Magyarországon, jelezni szeretném, hogy ma már kisvállalati flottákban az elérhető árminimum nettó 5 Ft körül van percenként, másodperc alapon és minden irányban. Ettől viszont annyira messze vannak a publikus tarifák árai, hogy elég nehéz őket kimagyarázni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz polonic #32550 üzenetére
Hagyd már abba ezt a "bőgést", meg rinyálást, mert a másik fórumozónak van mindenben igaza, kiszabott unalmas, hogy az érdemi "revansod" egy hisztis p..csa eszével ér fel. Mielőtt rákérdeznél, nem cimborám, meg nethaver ilyesmi, egyszerűen olyan tényeket írt le ésszerűen, ami igaz.
De csak folytatod itt oldalakon keresztül a hisztizésed, meg PÜ-t akarsz bemásolni, a neve pont ez Privát üzenet, senkinek, semmi köze, hogy privátban ki-kit k anyázott, azért privát. Normális vagy te? Nem hiszem...
-
Sayuar
senior tag
válasz polonic #32550 üzenetére
Megpróbálom leegyszerűsíteni a mai vitánkat:
1. a telenor és a telekom árat emel, a vodafone (még?) nem
2. kifejtem, hogy szerintem nagyon drága Magyarországon a mobil telekommunikációs szolgáltatás, és felhozok egy külföldi példát azért, hogy szemléltessem, semmi nem indokolja Magyarországon az ismételt (10%-os) áremelést, hiszen szomszédunkban a hazaihoz hasonló tartalmú szolgáltatást 1/10-ed áron kapnak.
3. hangot adok annak, hogy a magyar 900%-os felárat nem lehet megmagyarázni: nem igazolja sem a különadó, sem a telekomadó, sem a bérek, semmi sem.
4. ha eddig megérte szolgáltatni + 4G-t építeni a telenornak/telekomnak a régi árakon, akkor július 1-jével ezt miért ne tudnák tovább folytatni?
5. a telenor arra hivatkozva emel, hogy 4G-t épít. Könyörgöm: máshol Európában is építenek 4G-t, mégse nem emelnek. Tovább megyek: a digi romániában most építi a 900MHz-es állomásait, ennek ellenére 40%-al csökkenti az árat.Lehet csűrni-csavarni a dolgokat, de ettől függetlenül a fent leírtak nem vélemények, hanem tények.
Részemről ezzel befejeztem. -
Sayuar
senior tag
válasz polonic #32521 üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy szólnod kellene Viviane Redingnek és Neelie Kroesnek, hogy fejézzék már be azt, hogy folyamatosan összehasonlítják a magyar, német, román, és a többi EU-s roaming telekom árakat, és különben is szánalmasak, hogy ránkerőltették az EU-s roamingot, hiszen jó volt nekünk a 350 Forintos percdíj, és amúgy se nem szokás két különböző ország telekom árait összehasonlítani.
Varszegig: igazad van. Nekem mindegy hogy ki hozza el az igazi versenyt, csak lenne már. Akár China Telekom is jöhetne.
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
válasz polonic #32528 üzenetére
Hihi... A megmondóember, aki eldönti ki, mikor, mit hasonlíthat össze... Illetve ki mitől szánalmas.
Nevetséges vagy, de azért szeretem amikor beírsz, feldobod a napom, és van min mosolyogni.Viktor: romániában semmilyen a telekomokat súlytó adó nincs, és semmilyen adó nem csökkent tegnap 40%-kal. Akkor hogyan tudtak egyik napról a másikra 40%-kot csökkenteni?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz polonic #31594 üzenetére
"Ha elérehtő a 3g hálózat, akkor 4g-ről a konfig szerint arra léptetné vissza a hálózat a telefont."
Na ez a Telekomnál a 800-as hálón elég furcsán működik. Pár hete sok vidéki cellán mindig 2G-re kapcsol vissza a telefonom, még akkor is, ha van full 3G lefedettség. Sajnos így pár mp-cel hosszabb a hívásfelépítési idő is. Írtam már a Telekomnak az ügyben, egyelőre nem válaszoltak.
De most jön a csattanó: a HD hang viszont ilyenkor is mindig működik. Szerinted ez hogy lehetséges?[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
törölt tag
válasz polonic #31594 üzenetére
Milyen monitorozást szeretnél?
Értem, amit írsz, de csak a kliensben léphet föl ilyen "hiba"? Mi történik, ha én 4G -n netezek és a telón kívül eső okból nem tud felépülni a valós adatátvitelre alkalmas, 3G kapcsolat? Milyen hibánál, mennyi a rendszer "reakcióideje", ami alatt kiderül számára, hogy ez a 3G kapcsolat nem fog összejönni és átvált a 2G kommunikációra? -
313313
addikt
válasz polonic #31022 üzenetére
Ha akkor belefér a "veszteség" akkor 1-2-x év után miért nem? Pláne ha valaki előfizetéses és még hűsége is van...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
MODERÁTOR
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest