- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
válasz kicsiakocsi #111160 üzenetére
Na akkor írsz egy levelet a yetinek, hogy szolgáltatás minőségét kifogásolod, én is így adtam vissza a hűséggel előfizetett otthonnetet, meg a huawei routert. Vettem xxl netet vodáéktól, most esti órákban ennyit tud, amikor sokan lógnak rajta, később gyorsabb valamivel, meg napközben is jobb ennél. Nem igazán veszek észre napi használatban hátrányt hogy nem több száz MBit, telefon, tablet, meg egy kis Lenovo tabletPC ami használja, illetve IOT kamerák, egyéb... 5 km-re vagyok a toronytól, és ha visszaolvasol 08.29-én írtam mit mókoltam, nálam bevált.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz Poccc97 #110975 üzenetére
Én ezt kaptam fórumtárstól szájbarágósan:
"Ha beléptél a kezelőfelületére, a Speciális - Hálózat - Mobil wan menübe kell menni. Itt jobb gombbal kell kattintani egy üres helyre, majd a a Vizsgálat-ot kiválasztani. Itt módosítani kell a rejtett div-ek css-ét úgy, hogy láthatóak legyenek. Készítettem egy kódot, ami automatikusan megcsinálja ezt, ha esetleg nem tudnád hogy kell.
Ha a vizsgálatot kiválasztottad, akkor a Console menübe kell menni, ahol először be kell írni, hogy "allow pasting" és entert nyomni. Ha ez megvan, akkor ugyanoda be kell illeszteni ezt a szöveget és megint entert nyomni:
document.querySelectorAll('.nd').forEach(function(element) {element.style.display = 'inherit';});
Ha minden jól sikerült, akkor megjelennek a rejtett menüpontok.
Itt a Band keresésnél válaszd a manuálisat, majd a 4G band-nél a keresést. Ezután el fog menni a net egy fél percre, majd kilistázza az elérhető frekvenciákat.
Ha megvan, le kell okézni, aztán az alsó sávot be kell zárni, mert mögötte lesz a mentés gomb."[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz bucihost #110949 üzenetére
Nekem is a leírás alapján sikerült az NX510-ben fixálni a band-ot, és azóta hibátlanul működik. Nekem toronytól 5 km-re kellett net, volt yettel B28-on, de instabil volt, B20-ra kapcsolva stabil de borzasztó lassú. Vettem voda xxl netet, az alapból az erősebb b20-ra mászott, mivel gondolom automatán ugyanerre toronyra csatlakozik minden készülék(router, telefon) ezzel a frekivel teszik. Viszont átkapcsoltam b28-ra, ami gyengébb jelerősséget mutat, de stabilan hozza esti órákban is a 20 Mbit-et, ami ott csodának számít. Próbálkoztam külső antennával(itt a ph-n hirdeti egy srác), de még rosszabb lett, saját antennával próbálkoztam, kiraktam a routert a tető alá, meg 3 méter magasra, és játszani kellett a helyzetével, forgatgatni mire ez összejött. Onnan lan kábelen jön le a net egy Archer A64-be, és ő dobálja szét a netet a házban, sokkal erősebb jelet produkál, mint a beépített. Sokszor pár cm elmozdulás is beleszólt, mert van hogy a letöltés csökkent, a fel emelkedett, lehet vele szórakozni,jó kis móka... A Wifi toolkitet telefonra letöltöd, ott mozgatás után létrán is lehet azonnal sebességtesztet csinálni, próbálgatni a helyzetét. Az Aginet alkalmazással meg az NX-en tudsz sokmindent paraméterezni gép nélkül(mondjuk a band fix-hez pc kell)
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz szabonagyur #109850 üzenetére
Köszi az infókat
-
gps76
őstag
Tudtok segíteni, szerencsére KÜF-be ragadtam hűség miatt, de mennénk 10 napra Törökországba lakóautóval, sajnos 7 GB-os netem van amit már módosítani sem tudok, ráadásul nem is megy a net kint. Kellene valami net erre az időre esténként tv-t nézni, meg hogy legyen. Itthon van használható megoldás? Illetve van egy csomó eSIM szolgáltató ha valakinek van infója melyiket érdemes nem horror áron, megköszönném, ha megírná.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz DrBubo77 #109173 üzenetére
Tegnap engem is utolért a yettel flottakezelő akárkije, mondja a magáét, hogy creditprime-al felbontották a szerződést, stb. , mondom neki jövő szeptemberig hűségem van 2 telefonra, rövidre fogta, marad a csomag, majd akkor visszatérünk rá. Na mondom, jólvan ez gyors volt...
Írtam nektek, hogy visszaadtam az otthonnetet - mint utólag fizethettem volna a 9200-at, a mostani belépőknek 5700-al szemben,( ha nem foglalkozok kényszerűségből a dologgal), és mivel a telekom horroráron dolgozik, valami csak kell a kertben, a voda xxl mobilnetjét "hoztam ki", 5500-ért, és meglepően stabilabb mint az otthonnet. Ott nálunk 75% jelerősséget mutat. Igaz le kellett fixálni ne akarjon már b28-ra mászni,, hiába erősebb picit a jel, (gondolom sok router amiket nem lehet fixálni azon lógnak),jobb neki a b20, eddig jónak tűnik. Ráadásul belföldön oda viszem ahova akarom...[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz Ferenczi Áko #109203 üzenetére
Telefon tipusa?
-
gps76
őstag
válasz SztiviVander #109196 üzenetére
Yettel központi üzletben ajánlották.
-
gps76
őstag
válasz Mr. Teddy #109190 üzenetére
Én vissza tudtam adni a decemberben bekapcsolt Otthonnetet Huawei CPE 3 Pro routerrel kötbér nélkül, hálózat minőségre hivatkozva, kertségben. Azért kicsit bicskanyitogató, hogy akkor 8000 volt, most 9200 lett, ha meg új előfizető vagy 5750-ért megkapod ugyanazt, 24 havi ingyen routerrel...
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz snooze #109166 üzenetére
Nem akarom a meglévő szolgáltatásimat megszüntetni, maradnék a yettelnél a flottatelefon is náluk van, ahogy mondta regisztrálni kell, 2 napon belül megjön az engedély, bebattyogni üzletbe, és átírják a másik flottába. Nemtudom, hogy ha a yettel akarja felmondani akkor a hűség megy a levesbe?
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz trec12 #109164 üzenetére
Azt mondta a nőci, ha lejár a szerződés a yettel felmondja, mert nincs náluk olyan flotta amiben maradhatna. Vagy lakossági, vagy megszünteti. Mondjuk ezeké most nagyon kedvezőnek tűnik, azt nem tudom hűség van-e rá, nemis kérdeztem, de ahogy írtam nekik év elejéig van szerződésük, ha addig ilyesmi áron tudják adni, akkor rendben van, de várom a KÜF ajánlatait, mert akkor nem kellene ugrálni.
-
gps76
őstag
válasz snooze #109161 üzenetére
Köszi, beszéltem is a hölggyel korrekt áraik vannak, jövő év elejéig tudja garantálni a szolgáltatásokat, mert mindig megújítják a szerződéseket, mint a többinél is. Mondta, hogy aki KÜF-ben van most, amint lejár a szerződés, átdobhatják lakosságiba, figyelni kell majd rá.
-
gps76
őstag
Kicsit megszívattam magam: KÜF-nél beragadtam a 7 GB-os netnél, mert a kertben otthonnet volt, tegnap viszont fél év után visszaadtam kötbér nélkül, siralmas minőségre hivatkozva, nem ér 9200-at. Viszont hét elején amikor a 1220-on kértem vizsgálatot hogy kötbérmentesen szüntessem meg az otthonnetet, azt mondta a fickó hogy lehet a mobilcsomagomban a netet átállítani, mondjuk 50 GB-ra. Erre tegnap már nem tudta átállítani, otthonnet azóta a címemen nem elérhető, de még a környéken se, kellene valami 50 GB körüli net, ajánljatok már valami kedvező opciót, mivel az aktív díjcsomagomban + 3300-al lett volna több, és adatmegosztóval egy routerben a házban is lett volna net. Router van csak egy net kártya kellene, ami nem kerül sokba, mert sebesség ugyanúgy gyenge lenne, de a mostani 7 GB sovány megosztva a telefonban is, meg a házban is összesen.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz esbii22 #109018 üzenetére
Én a decemberben kötött otthonnetet akarom visszavinni, mert alig használható,pár Mb-et tud csak(próbálgattam a sávokat fixálni, ne váltogasson), messze vagyok a toronytól. Amikor kötöttem még a szomszéd házat elfogadta cím ellenörzéskor(az enyémet akkor se), az is lett beírva a rendszerbe, most már semelyiket a környéken. Azt mondták a Yettel üzletben(nem partner üzlet), hogy szolgáltatás minőségére éljek panasszal, és visszaadhatom bármikor kötbér nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz RajnaiGabi #108941 üzenetére
Milyen márkájú telefon? Duál SIM esetén van, hogy a 2. SIM működőképes marad, vagy az eSIM-nél hallottam már ilyet.
-
gps76
őstag
Tudtok segíteni NX510-esben hol lehet lefixálni a sávot? Mert nem találom benne a mobil résznél. Ha kézzel kerestetem csak a 3 szolgáltatót mutatja
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz SztiviVander #108772 üzenetére
Igen, ki van hagyva most az erősítő. Ha leveszem az antennát alig van net. Ez egy bermuda háromszög, ráadásul pont 3 torony közepénél vagyok, arra tippelek ilyenkor másik toronyhoz csatlakozik.
-
gps76
őstag
válasz y2K_o #108765 üzenetére
Ami nekem van Huawei router, csak 4G-t tud, ezt adták otthonnettel. Most is van egy Yagi antenna a toronyra irányítva, volt B28 erősítő bekötve, de azzal csak ideig-óráig jó, utána lefagy a mobil rész. Vagy összegerjed valami, vagy nemtudom pedig az ajánlott 7 m-nél nagyobb táv megvan a kinti és a benti antenna közt, téglafal is van, lemeztető is, de csak erre tudok gondolni. Most nézem átmászott B20-ra a router most 15-17 Mb/s -ot tud, de este gondolom sokan lógnak rajta. Próbáltam B28-on lefixálni a bandot, de azzal lassabb jóval. Most úgy megy, hogy az erősítő ki van kötve, csak a lejövő koax-ra, van rátéve a beltéri antenna, és mellette a router. Azért nem kötöm be direktbe a routerbe, mert így a telefonnak is lök egy kicsit a 4G vételi jelén.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz szkaroly #108732 üzenetére
Nálam is ez a helyzet Debrecen mellett, a Vekeri tó előtt/után még Edge se nagyon van, foltokban összevissza van 4G is. Most a CPE 3 Pro otthonnetes routerben lefixáltam a B28-ra, így varázslatos 8/5-öt tud, de éjszaka vagy lekapcsolják, vagy torrentezik valaki, mert gyalázatos, ennél is gyengébb lesz. A B20 még rosszabb, más meg nincs. Hosszúpályiból jön a jel, mert a többi használhatatlan, fejleszthetnének errefelé is, 2024-ben 4G lefedettségnek illene lenni minden lakott területen.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz logper #108593 üzenetére
Ha innen van B28(700 MHz)-al hogy boldogul, mert a specifikációnál 800- írja a frekvenciát?
Nálam is vidéken csak az erősítő jöhet szóba, mert hiába teszek fel egy ilyet, telefon sincs normális 2G-n is akadozik a beszélgetés. 10 Mb-nél többet nem tudok összecsiholni erősítővel se, de ez legalább böngészgetni, YT nézni már elég. Sajnos 5 km-re vagyok a toronytól, antennaboltban azt mondták örüljek ha a jel elmegy egyáltalán oda, mivel erdő is van rendesen ami rontja a terjedést.[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz PuffyDog #108405 üzenetére
Nekem a kertben van otthonnet, mert volt szlot hely a területen, be tudtak rakni egyre igaz 100 m-re lévő szomszéd címére. Akkor mondta a fickó az üzletben, hogy hűségidőn belül szolgáltatás minőségi reklamációval meg tudom szüntetni bármikor mindenféle hátrány nélkül. De hát örülök annak a 10-15 MBps-nek is, mert a többi szolgáltatónak még ennyi netje sincs itt.
-
gps76
őstag
válasz donjohnson #107888 üzenetére
Szomszédnak vodás telefon előfizetése van, még rosszabb, mint a yettel.
-
gps76
őstag
válasz 4Grider #107874 üzenetére
Ma voltam bent Yetteléknél, mert amúgy is vacakolt a B628 wifi oldalról, a központban azt mondta a srác - nem kis idő múlva - hogy nem tudja kicserélni, mert a cimen, de még a környéken se érhető el az otthonnet, mert "betelt a torony", és cserénél címet kér a rendszer. Elküldött valami egyéni igényt, hogy majd keresnek. Na átmentem másik üzletbe, szó nélkül adtak másikat... Más szolgáltatónál se érhető el semmi helyhezkötött net, úgyhogy ezzel kell küzdenem helyváltoztatás szempontjából. Itt a ph-n hirdetett egy srác külső antennákat, vettem is egy párat, csak picit lett jobb, valami hosszabító coax kellene, hogy fentebb lehessen rakni őket.
-
gps76
őstag
válasz Viktor0610 #107868 üzenetére
Na végigbogarásztuk a banki kivonatot, itt is visszakapta, másnap csak nem volt külön feltüntetve. Akkor nem lehúzás...
Viszont valami mókolás mehet yetiéknél, mert novemberben vettem egy otthonnet előfizetést, Debrecentöl 9 km-re lévő kertünkbe, kameráknak, okoseszközökhöz, meg netezgetni(amennyire lehet). Akkor a mi címünkön nem volt elérhető a szolgáltatás a rendszerük szerint, de a 100 m-re lévő szomszéd címét már elfogadta, ez is lett beírva helynek. Ma nézem, akármilyen eddig elfogadott címet írok, egyiken se elérhető. Visszafelé fejlődnek? Az a gond, hogy közel 5 km-re van a torony és elég gyenge a jelerősség. Eddig úgy ahogy "kézifékesen" de használható volt a Huawei B628-350 routerrel, de utóbbi időben nagyon rossz lett. Már kapott külső antennát is, de változatlan. Mi az ennél ajánlottabb router, ami a sz.rból várat tudna építeni?[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz Viktor0610 #107865 üzenetére
Jó, de csak ezen keresztül lehet fizetni. Értem én hogy temp, de mire, kinek kell átmenetileg? Március 8.-án vonta le azóta nem jött még vissza. Kicsit lehúzós/rejtett szaga van a dolognak, mert sokan lehet észre sem veszik ezt, mivel nem nagy összeg.
-
gps76
őstag
Találkozott már valaki azzal, hogy a márciusban fizetett számlához, ami a Yettel alkalmazáson keresztül a Barionon kell fizetni, levon 300 Ft-ot pluszban, valami google temp? Kollégám mutatta az SMS-t amit a bank küld a tranzakciók után. Nem is kellett még beírni a Barionnak a kártya adatokat, hogy fizetni lehessen, ahogy a Yettel alkalmazásból átdob ide, már vonja is.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Én egy olyat hallottam - lehet ökörség -, azért álltak át a B20(800)-ról B28(700)-ra, mert később a 700-asra akárják rátenni az 5G-t, az N28-at. Mondjuk nálunk 5 km-re a toronytól határozottan jobb lett a net használhatósága a 700-on. Jó kell egy antennaerősítő is...
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Tud valaki bennfenteseb infót arról, ahol átállt a Yeti B20(800)-ról B28(700)-ra, azért csinálta, hogy a későbbiekben az 5G-s N28(700)-at is erre fogják rárakni? majd valamikor...
-
gps76
őstag
Sziasztok! A kertembe nem messze szeretnék valami "normális" internetet. A cellmapper alapján derítettem ki melyik toronyhoz(kb. 5 km-re van) csatlakozik a telefonom, raktam fel egy B28-as erősítőt, most az eddigi 130 db helyett 95 körülre növelte a jelet, ami már teljesen használható. Szeretnék egy fix routert valamilyen szolgáltatással együtt, amire kamerákat is köthetek,melyik asztali tipust érdemes venni tapasztalat alapján? Nézegettem a yettel honlapján az otthonnet lite-ot 500 GB-val, de van jópár router amit 1 év hűséggel ingyen megkapok.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz bopeti98 #87177 üzenetére
Jól belegabalyodunk ebbe a freki témába, de így legalább tiszta lesz mindenkinek.
Nálam az a helyzet, hogy kelet magyaroszágon megyeszékhelytől 8 km-re van a kertem, egy nagyobb településben van Yeti torony( kb.5 km-re), meg Mikepércsen Telekom(kb. 4 km-re), szinte használhatatlan volt, 1 pálcika körül mutatott 4G-t utána átugrált 3-4 pálcikával Edgere, de még Edgen se nagyon lehetett telefonálni, netet meg felejtsem el bármelyiken . Február közepéig B20 volt csak, még novemberben rendeltem egy B20-as erősítőt, azt egy körantennával szerelték és volt is jel max.-on 4G-n, meg tényleg használható volt a net sebesség is, de egyik pillanatról átugrott max. Edgere és vége a dalnak. Gondolom a körsugárzó az erősebb Edge jelet sugárzó toronyra mászott át. Na rendeltem egy irányított Yagi antennát és a Yeti toronyra néz(kb. 5 km), a telekom kb. 4-re van. Mire megjött B28-at ír a telefon és kb. 3 pálcikával úgy ahogy használható a net. Kérdésem lenne, hogyan tudnám kimaxolni a dolgot, vegyek egy B28 erősítőt? Mert a kertből kimozdulva kb. 500 m-re már B3-at ír a telefon. -
gps76
őstag
Tudtok arra választ ahol eddig B20 volt, a telenor - bocs, Yeti - miért B28-at használ? Vettem egy B20 erősítőt, erre nesze neked B28, ami meg állitólag 700 Mhz, a 800-al ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Sziasztok, a kertemben Hosszúpályi mellett csak a 4G-nek nagyon a széléből kapok, tudtok valami gyakorlati tanácsot adni, mivel lehetne erősíteni a jelet? Nem routerhez akarom, hanem a mobilon is legyen normális 4G kapcsolat, mert arról tudok netet osztani, laptophoz, tablethoz. És persze nem horror áron vennék, ezért kellene olyan tanács, ami működik valakinél. B20-at használ ott a elenor, de azt olvastam, hogy tavasztól valami más freki lesz. Későbbiekben lehet lesz egy net router is, mondjuk ahhoz is jól jöhet egy ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest