Hirdetés
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
P.mini #100849 üzenetére
átrakhatod telefonba.
csak írd át a telefonban az apn-t online-ról net-re, mert akkor nem lesz rajta internet: Adatforgalomra vonatkozó beállítások - Yettel
a többit nem kell megváltoztatni. -
P.mini
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Otthonnet Lite előfizetésem, amit egy asztali routerben használunk itthon. Ha jól tudom, akkor ez nincs helyhez kötve, főleg abból, hogy roaming is van a keretben. A kérdésem, hogy át rakhatom-e ezt a sim kártyát a telefonomba (dual simes, 2. simnek), hogy ezt használjam mobilnetként, valamint megosszam hotspotként. Van ennek valami akadálya, vagy, hogy szabad-e egyáltalán? A célom, hogy ne kelljen a kis Huawei mobil routert cipelgetnem és töltögetnem, ha nem vagyunk otthon, egyszerűen berakom a telefonba és onnan megy a wifi. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
initio
csendes tag
1
-
csaszi75
senior tag
válasz
4Grider #100839 üzenetére
A voda kiszállt? Mármint a VodaHU vagy a Voda-csoport?
Mert ugye tudtommal a Vodafone egy brit cég, és Angliában valóban kitiltották a Huaweit..
De egy csomó EU országban Huawei cuccokat használnak.. Többek között a németeknél is, a spanyoloknál és a románoknál is..
Magyarországon meg mindhárom szolgáltatónál van valami Huawei Core, talán az IMS.
Pont erről ment a cikkezés, amikor az USA felvetette, hogy mekkora biztonsági kockázat a Huawei..Te mit hallottál?
-
-
tomp
félisten
Vajon az Etisalat hoz magával szakembert aki ért a TV szolgáltatáshoz vagy hagyják vegetálni aztán kuka?
Februári indulás óta konkrétan semmi sem történt. Nagy mellel durrantották be aztán annyi is volt...Lemondásnál egész hónapot számláznak ki vagy tört havit?
-
4Grider
nagyúr
válasz
azbest #100834 üzenetére
Az garantáltan nem. Meg hogy két évente változtatgatják a törvényt. A lényeg, hogy nem véletlenül szüntette meg magyar szolgáltató a prepaid csomagjainak értékesítését adószámmal rendelkezőknek. Ha pénzügyi teljesítéskor nem lehet tudni, hogy mi lesz az adótartalom, ott a fene megette az egészet.
-
tomp
félisten
válasz
akaszajanos #100829 üzenetére
Ha N78-ra nem is de DSS-re igen. DSS-t bármikor bekapcsolhatják távolról a modernizált helyen.
4Grider
Gondolom nem vegetálni jön az Etisalat azaz nyilván költeni fognak a hálózatra. -
bociusz
aktív tag
válasz
Az N78-hoz plusz hardver kell, ahhoz mindenképp ki kell menni újra. A meglévő 4G frekiken (B1,B3,B7,B28)* viszont bármikor bekapcsolható az 5G akár DSS akár kizárólagos sávként. Tavaly nyáron volt Budapesten egy utólagos N1 DSS bekapcsolási hullám, akkor kb. 30, korábban fejlesztett helyszínen indították el az 5G-t (főleg a II., III. és XII kerületekben).
Budapesten kívül még sehol sem találkoztam DSS 5G-vel, de nem kizárt hogy lesz majd máshol is ilyen utólagos indítás.
* Apró adalék, hogy a jogszabályi környezet egyelőre nem engedi az NR/5G szolgáltatást a 900/1800 MHz-es sávokon (B8, B3), nem tudom ezt azóta orvosolták-e már a jogalkotók.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ahogy tapasztaltam, a Kosztolányi utcai bázisállomásról és az Erkel hotel tetejéről adnak 5G-t. Az élővíz csatornától délre a csatornához közel a Csiga kertben volt még némi 5G, de attól délre, nyugatra a városközpont felé semmi. Előkészítés lehet, mert nem egy helyen láttam 4G-t adni a sétálóutcában B7-en.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Ha feltettek egy kocka AAU-t, akkor gondoltak, ha nem tettek fel, akkor most nem gondoltak rá. Nem két fillér egy ilyen kocka, Budapesten sem tették fel sűrűn lakott helyeken sem egy csomó helyen. De simán előfordulhat, hogy az arabok pénzéből majd jut mindenhova, és pikk-pakk egyszer csak felkerül a többi antenna alá.
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
A minden földi jóval ellátott, felújított állomások, amelyeken a 4G eszméletlen jó lett, elő van készítve az 5G, vagy ilyesmit nem érdemes várni hosszabb távon sem? Nálunk, Gyulán, a Törökzugban nagyon patika lett a 4G, még tavaly februárban csinálták meg.
Egy rossz szavam nincs rá, nem csúcsidőben a 200 megabit is megvan, csak kíváncsi vagyok, gondoltak-e már az 5G-re is egy ekkora felújítás során. -
4Grider
nagyúr
Azt jelenti, hogy feltöltéskor még nem lehet tudni a feltöltött összeg pontos ÁFA tartalmát, mivel azt többféle ÁFA kulcsú szolgáltatásra is fel tudod használni (beszéd 27%, net 5% ÁFA tartalmú).
Egyébként a szolgáltató nem a könyvelőd/adótanácsadód, ezt neked kell tudni mit jelent, ha el akarod részben vagy egészben számolni az ÁFA-t. -
PBF
újonc
A Yettel jelenleg is hatályos ÁSZF-e az alábbi meghatározást tartalmazza:
KÁRTYÁS ELŐFIZETŐ: Az az Előfizető, aki előre fizetett díjú előfizetői szolgáltatást vesz
igénybe és egyenlegfeltöltéssel előre fizeti meg valamennyi, az egyenleg terhére igénybe
vehető lehetséges szolgáltatás díját, és akinek egyenlegfeltöltését így többcélú
utalványként kell kezeli az Áfa tv. 24/A. § c) pontja szerint.Már többször kérdeztem a Szolgáltatótól, hogy ez mit akar jelenteni, de nem válaszolnak erre sem. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy kell ezt a részt értelmezni: "többcélú
utalványként kell kezeli az Áfa tv. 24/A. § c) pontja szerint"? -
tomp
félisten
válasz
Viktor0610 #100824 üzenetére
Az oka egyszerű: Miszter Netflix nem engedi akármilyen eszközzel a lejátszást. Ha a gyártó/szolgáltató azt szetetné, hogy támogatva legyen az eszköze akkor azért vastagon fizetnie kell a Netflix felé...
Netflix licensz meglétekor az eszköz kap egy egyedi Netflix ESN kódot ami a box szoftverében van benne.Itt jön be az a kellemetlen helyzet, hogy a hivatalos Netflix eszközömet az Nvidia Shield TV Pro-mat a Netflix szépen bannolta azaz a 4K-s előfizetés is csak 540p-ben megy! Kénytelen vagyok Kodis Netflix addonból nézni mivel az átírja az ESN-t...
-
BossBoss
őstag
válasz
Viktor0610 #100824 üzenetére
Valami HBO kooperációra gyanakszom. Ezért tiltva van.
tomp:
Köszi! Megpróbáljuk! FHD tv-re lesz, szóval nem gond. -
-
MadMancs
veterán
válasz
Viktor0610 #100820 üzenetére
Lehet ez is közrejátszik, de egyébként kereskedő dönti el hogy megjelenjen e vagy sem. Vállalkozóként van webshopom benne barion fizetési lehetőség. :)
-
BossBoss
őstag
Ezen a csoda TV boxon tényleg nem tölthető le a Netflix? Vagy csak mi vagyunk bénák.
-
-
törölt tag
Nektek megy a számlabefizetés appon keresztül? Azt írja átirányít a fizetési felületre de nem történik semmi.
Vagy ANNYIRA sokat kell várni?
-
dokee78
félisten
Erre a Yettel által biztosított routerre lehet kötni másik routert hídban? (AP mód)
Hatótávot szeretném bővíteni.
-
Landsmann
addikt
Ami még belejátszik az 5G vagy 4G-n tanyázásba, illetve a 4G és 4G+-ba, hogy van-e mobiladat keret, illetve engedélyezve van-e. Ha nincs adatkeret, vagy le van tiltva, akkor nem fog felmászni 5G-re. Marad 4G-n és értelemszerűen így nem is lesz + sem. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor előáll az a probléma, hogy hiába van minden engedélyezve, de valami miatt megakad a mobiladat folyamat. Magyarán nincs mobilnet, csak egy repülőmód be/ki kapcsolás után. Ilyen esetben is csak 4G-n ragad a telefon. Hozzátenném, ez utóbbi hibát már elég régen tapasztaltam.
-
tomp
félisten
válasz
bopeti98 #100809 üzenetére
Az, hogy az 5G kijelzésre mit használ a gyártó.
NR Flag-et vagy NR Connected-et.
Előbbit a hálózattól kapja, hogy az alapsáv képes az 5G fogadásra, és/vagy elérhető az 5G de egyéb okok miatt nem kapcsolódik.
NR Connected pedig a megtörtént sikeres kapcsolódás ugye.Pl a Telekom-Yettel közös B20 frekijén ha a Telekom adja a B20-at akkor is kint van az NR Flag 5G jelzés mert maga a Telekom hálózata adja miközben ugye technikailag nem is lehetne ilyenkor Yettel kártyás 5G.
-
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #100806 üzenetére
De.
Amúgy telefon oldalról lehet kényszeríteni a CA-t modem driverből.
De nem szokásuk a gyártóknak ezt alkalmazni mert az ugye az akksi idő rovására megy.
Rábízzák a hálózatra ahol területileg tudja a szolgáltató szabályozni. -
trec12
addikt
válasz
initio #100796 üzenetére
"Áramspórolás miatt nem váltanak fel az eszközök LTE+ra?"
Én olyat vettem észre, hogy talán lekapcsol(hat)nak éjjelre bizonyos sávokat. Lehet magát a tornyot is szélsőséges esetben? Nappal mértem már 350-et is 4G+-on éjjel jó ha 150 megy ugyan azon a mérési ponton. Ahányszor próbáltam ez mindig így volt. Gondolom ez egy automatikus folyamat...
-
Landsmann
addikt
válasz
trec12 #100799 üzenetére
Visszafelé csak nem fejleszt, nem szerel le bázisállomásokat.
Én bízok benne, hogy fejleszti a hálózatot tovább. Pénzük van bőven. Mondjuk kérdés, milyen jogszabályokat alkotnak majd, ha valami nem tetszik állambácsinak. De nem gondolnám, hogy a cégnek keresztbe feküdnének, elvégre nekik is van érdekeltségük benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- 150db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest