- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aaron14 #52216 üzenetére
Mennyire "közelharcos" eseményről van szó? Az álmoskönyvek 2.8/24-70 +2.8/70-200 párost szoktak pl a mezei esküvőfotósoknak, szalagavató, diplomaosztó, stb bulikat fotózóknak ajánlani. Aztán szitufüggően lehet az egyik elő se kerül.
Persze ha az esemény rúdugróverseny, az más kategória.
-
válasz
Aaron14 #52066 üzenetére
Hali,
Szerintem az egy hot pixel lesz. Inkább csak hosszú záridős képeknél jelenik meg?
Lényegében a kész képeken ki tudod szedni pl. Lr-al... vagy zárcsere, ami szerintem nem érné meg.Nekem annó a D5000 is baromi jól bírta akksi terén és akinek annó eladtam, ő még most is használja a gyári akkut
-
marcitp
őstag
válasz
Aaron14 #44539 üzenetére
ezért írtam neked azt a típusú soligort vagy kenko-t:
- mert tuti jó,
- működik,
- és minőségi.Én azért vettem AZT, mert nem akartam hogy:
- lefittyenjen a közel 1 kilós obi, letörjön a vázról,
- kárt tegyen esetleg a gépben az elektromos csatinál.Nem mertem olcsóbbat venni, pl Meiké-t. Lehet az is jó, de nekem a fenti dolgok fontos szempontok voltak, szerencsém is volt, egyik ismerőstől 20e volt a sor újszerű, talán párszor tekerte rá a vázra.
Ezen én nem mertem spórolni. -
Motaba78
addikt
válasz
Aaron14 #44469 üzenetére
a másik fórumtársunk mellé én is linkeled neked, fontos a választás lehetősége
-
-
marcitp
őstag
válasz
Aaron14 #44296 üzenetére
Hát én ebből nem látom, hogy a Meike fém. Sztem a burkolata műanyag, ugyanúgy, mint a Soligor-é. A Soligor bajonettje is fém, masszív az egész.
Én éppen ezért nem vettem Meikét, a Soligor echte japán, jobban bízok benne. Sokat agyaltam rajta én is, mert a portrézoom-om közel 1kiló, amit rárakok a Soligorra, stabil az egész.
Aztán persze lehet, benézek valamit, és a Meike kívűlről műanyag, belül pedig fém az egész bajonnetől bajonettig, de gyanús. Szerintem a belseje (ahol a vezetékekk is futnak) ugyanúgy plasztik, mint a Soligor-é. -
Roachy
senior tag
válasz
Aaron14 #44296 üzenetére
Műanyagot semmiképpen ne vegyél, könnyen törik... A Meike jó, arra kell figyelni, hogy volt belőle egy széria, ami belül sima fényes fekete felületet kapott, ami okozhat nem kívánt becsillanásokat. Nem hiszem, hogy van még belőle a piacon, mert javították és már barázdált és pár éves történet, de a kínaiaknál sosem lehet tudni.
-
marcitp
őstag
válasz
Aaron14 #44268 üzenetére
Eléggé olyannak tűnik.
Rajta van a kardános/csavaros af lehajtás is, egyedül a kuplungot nem látom az ai obikhoz, de sztem az is rajta van. Hú, várjál, mi van Neked, D90?
Valaki okos írja már meg, ha rajta van a kuplunggyűrű, az rátehető a D90-re? Ez fontos kérdés! Lehet, nem is lesz jó a dolog!Nézni kellene egy gyártói kompatibiltást!
-
marcitp
őstag
válasz
Aaron14 #44255 üzenetére
ez a típus
minden infót átvisz, sztem nem rossz. Persze végtelened nincs, stb, de használható.
Persze valszeg egy dedikált makróobival jobban járnál, csak mint alternatíva írtam. -
szacsa82
tag
válasz
Aaron14 #43786 üzenetére
Amúgy tök simán lehet, hogy még ugyanennyit elmegy... Lehet, hogy 100e-re tesztelték, de pl. az utódai eleve mind 150e-re vannak ígérve, meg aztán ezek közül is van, persze nem sok, amelyik millióig is elmegy. Szerintem addig nem érdemes félni, amíg be nem következik a zárhiba. Nem ismerem a konkrét árakat, de úgy sejtem, hogy a zárcsere a gép értékét egyébként meghaladja, mivel tűrhető expós D90-eket már igen olcsón lehet kapni.
Sajnálatos egyébként ez a gyors kiöregedés, ha nem lenne a technika nyomása, még mindig boldogan lődöznék a full manuál filmes Praktika gépemen is... És tisztelem azokat, akik kitartanak régi barátjaik mellett.
-
Throme
veterán
válasz
Aaron14 #38441 üzenetére
Decenteres obimnál nem találtak hibát. Bevittem a vázat is, hogy lássák a problémát. Azzal se látták a problémát, minden rendben a bevizsgálásnál... Vittam mintaképeket, hogy b+ neeeem látod??
Mondták, hogy ja ja tényleg olyan, de vállrándításon kívül nem tudtak tenni semmit. Vagy 2 hónapot volt az obi náluk, mert sok a munka, és szabadságon vannak.....
Én nem tudom milyen emberek dolgoznak ott, de azóta kurvár@ megnézem mit veszek, és inkább online rendelem meg, még személyes átvétel esetén is, hogy 14 napon belül szó nélkül visszaadjam, ha nem jó. Szervizbe nem megyek mégegyszer. -
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Aaron14 #36775 üzenetére
Az a velemenyem, hogy elfogadnam
. Ugy tudom be lehet menni es megnezegetni a cuccokat naluk en ezt tennem.
Nem tudom vannak e ernyoid. Alap feher atereszto, reflex feher, meg ezust. Olcsobb fenyformalok koze tartoznak, szerintem ezekkel is erdeme kiegesztieni.
Viszont szerintem masodik vakuig is hamar el fogsz jutni
.
Van vakupapucsba csusztathato kis bigyula amihez utana hozza lehet csazlakoztatni egy kabelt a kioldashoz. Mikrosattol vettem en is anno ilyet.
Foleg mit szoktal csinalni? Targyfoto alatt mire kell gondolni? Milyen meretu targyakra? Mi a celjuk? Pl webshopos termekfotokra?
-
matyi012345
őstag
válasz
Aaron14 #36753 üzenetére
Hány darabot? Ezekre a témákra min. 3 de optimális esetben 5 fej kell. Flash mob jobban megéri, az valóban rövidet villan, azzal a szélgépes hajdobálós fotók jobban megoldhatóak. Főfénynek mondjuk Flash mob 6, a többi meg 4, de pénztárca kérdése. A digital x r sorozat nem igazán jó ár/értékben szerintem. Ha nem fontos a villanási idő akkor meg egy mini 4D vagy basic (kisebb átfogás de kedvezőbb ár) szett is jó lehet. A különböző felépítésűek keverését kerüld, lehetnek WB anomáliák.
-
matyi012345
őstag
válasz
Aaron14 #35578 üzenetére
Ahhoz a külső vakud típusa kell, ez csak egy fényformáló. Amúgy rádiós vagy infrás kioldóval a legtöbbet el lehet villantani, de a vakudat linkeld be.
Sminkhez olyat, aminek a spektrális eloszlása egyenletes (vagyis ahhoz közeli, mert full egyenletes nincs).
forceberg: lehet, hogy ez az egyszerű oka van
.
-
fanti
addikt
válasz
Aaron14 #34451 üzenetére
Én ebay-es markolatot használok, 6k volt darabja, úgyhogy az első megvétele után vettem is még kettőt tartaléknak, mert imádom.
Sokkal stabilabb fogás és dupla aksi.
Nálam létkérdés a markolat, mert nagy a kezem és így sokkal kényelmesebb a fogás.Ja, és az különösen felbosszantott anno, hogy idehaza milyen pofátlanul magas árat kérnek ugyanazért, plusz a kiszállításért. Olcsóbban idejött Gyulára Hong Kong-ból a három markolat (18k), mint Pestről jött volna az egy (22k).
-
vrbst
tag
válasz
Aaron14 #34123 üzenetére
> ...imádom a 16 mm-es fókusztávot. Létezik 28 mm-es fix FF-re?
Természetesen létezik, de APS-C szenzoron a 16 mm-nek FF-en a 24 mm látószöge felel meg. Szerencsére olyan is van.
Van a régebbi 2.8-as fényerejű (D és non-D) illetve az újabb 1.8G tipus mindkét gyújtótávon. (És persze manuális, még korábbi darabok is léteznek)
-
-
glaci
őstag
válasz
Aaron14 #34123 üzenetére
Az LV kontraszt alapú fókuszt használ. Lassú ugyan, de megfelelő fénynél már nagyon nagy bajnak kell lenni ahoz, hogy az is rosszul fókuszáljon.
Viszont valamit nem értek. Ha a billentyűzetet fotózód, akkor jó minden, de ha a lányokat, akkor meg életlen? Nem lehet, hogy bemozdulnak? (Ja nem, mert akkor az LV -nél sem lehetne jó.)
Érdekes hiba. Egyébként simán megeshet, hogy a "végtelenhez" közelítve hibázik, mert azt a részét nem kalibrálták be jól. (Legalább is, ha jól tudom, akkor több fókusztávra is beállítják, amikor kalibrálnak.)
-
marcitp
őstag
válasz
Aaron14 #34000 üzenetére
Persze. Én magán a gépen szoktam visszanézni, ott is lehet látni belenagyítva.
Itt is találsz kis útmutatót, esetleg egy ilyen tesztlapot nyomtass magadnak és vidd el, megdöntve katt rá nyitva. Ilyen leírásokat sokat találsz a neten. -
Colonel993
senior tag
válasz
Aaron14 #25066 üzenetére
Jobbik esetben;
- Sehonnan, és jó munkát csináltak... működőképes
- Kopott/elnyalt fejű csavarok, illesztések mentén barbárkodás, lencse befogó szorító gyűrűk karcoltak/célszerszám befogó illesztések elnyaltak... DE működik és rendben van (még)Rosszabbik eseteben;
- Sehonnan... és kitudja meddig működik
- Kopott/elnyalt fejű csavarok, illesztések mentén barbárkodás, lencse befogó szorító gyűrűk karcoltak/célszerszám befogó illesztések elnyaltak, lencsék karcosak... és még csak nem is működik rendesengyak.: csak ráutaló külsérelmi nyomok árulkodhatnak erről, meg a szervizes napló hivatalos szerviz(ek)nél sorszám alapján...
És még ez sem 100%, legfeljebb kevésbé szívesen veszel meg egy kókány gyanús üveget...
De élő példa; régebben hozzám került egy Chinon 50mm 1.7 manuális üveg ritka tróger állapotban, rendbe lett rakva... a külsérelmi nyomai itt-ott megmaradtak, de 100%-osan ellátta a feladatát minden téren, legeslegfeljebb csak esztétikai jellegű hibái voltak. -
Throme
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Aaron14 #23926 üzenetére
"Azthiszem a 220Volt nem töltötte ki és vissza kellett battyognom a világ végéről (Nikon szervíz) a belvárosba kitöltetni a garipapírt. "
haha. megy ez nekik akkor. en 2 dolgot vettem idaig naluk, mind2x elrontottak vmit. legutobb 85 1.8 garipapirra elfelejtettek datumot, meg serialnumbert irni...viszem camera kft-hez es persze nem vettek at igy, volt meg1 korom vele 220v-nal.vegyel egy kortepumpat, lehet nagyjat ki tudod fujni. ha nem eleg, akkor nedves tisztitas.
-
Throme
veterán
válasz
Aaron14 #23670 üzenetére
Ha az ebay-es olcsóbb, akkor egy megbízható eladótól sztem megéri.
Én ezt tenném. Régebben rendeltem vázhoz sapkát. Annyi volt a különbség, hogy ráfordítva (zárt állapot) a nikon felirat sehogy se került vízszintesbe, a felirat nem fényes, hanem matt.
Funkcióját tekintve ugyanolyan, mint a gyári.Szerintem youtubon nézz meg pár ilyen témájú videót és abból már közelítőleg felmérheted mennyire nehéz vagy éppen könnyű a tisztítás.
De lehet fórumtársak egyszerűbb megoldást javasolnak, vagy ha nem nagy gond vidd inkább szervizbe. -
aleister
veterán
válasz
Aaron14 #23600 üzenetére
Remek portéobi. A fókusza gyors és pontos. Annak ellenére, hogy csak 7 lamella van benne, szép, krémes háttérmosása van. Már teljesen nyitva is karcos a képe, és minimális rekeszeléssel már kompromisszumok nélkül használható elég sokáig. f8-ig biztosan. Az f11-gyel készül képeimen már látszik némi lágyulás...de hát ki az az elvetemült, aki e fölött használná?!
Mindemellett könnyű, kompakt kis obi. A 35 és 50-hez hasonlóan észre sem veszed, ha egész nap ezzel rohangálsz. Nagyon jó építési minősége van. A mai műanyag cuccok világában is érezhetően jól egyben van az egész. Egy fröccsöntős ismerősöm nézegette a minap az üvegeim. A Sigma 150-et megforgatta, majd letette. Ezt meg nézegette egy darabig, és csak annyit mondott, hogy ez igen.
FX-re ennél jobb nem kell, és szvsz nincs is. Persze az f1.4-es ráver erre is, de kicsit nagy a felára.
Ha megszakadok sem tudok róla rosszat mondani. Nem véletlenül kapott különösen ajánlott besorolást PZ-n.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Aaron14 #23314 üzenetére
Loctite vagy bármilyen cián akrilát alapú pillanatragasztóval.
De csak módjával, ne öntözd el, egy gyufaszállal vigyél egy kis mennyiséget,de előtte a felületet ha tudod, tiszitsd meg sebbenzinel vagy féktisztítóval, bármi jó ami nem marja a felületet, csak zsírtalanít.
(Nem tudom mekkora felületről van szó)
Sajnos régebbi vázaknál gyakori ez a probléma, d700-on is. -
negyedes
addikt
válasz
Aaron14 #19951 üzenetére
erre van kulon topik.
amit en leszurtem vasarlas elott: ne legyen muanyag meg akkor sem ha csak neha kell. ne legyen osszekotve a labak. gondolkozz el hogy hany kilot kell elbirjon(gep+obi). labak nyillasanak szoge(ha fontos). milyen fej kell(sokat panozol, gyors es egyszeru kell, ala gombfej, amit en nagyon utalok, stb), az allvany tomege es merete.
Ezek alapjan en egy velbon sherpa 200r vettem.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest