- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
halagabor #42335 üzenetére
Gyengébb fényviszonyoknál a dx-es 35mm-es fix obim néha szokott "hülyéskedni". Nem azzal a fókusz ponttal készül a kép, amire én állítottam, nem oda fókuszál ahova akarom...
Gondolom azon is múlik, hogy keresztszálas az az AF pont vagy nem.
... és akkor én egy dx obiról beszélek, ami f1.8-on tud annyi dof-t, mint a FF-en az f2.8.... -
hdman
őstag
válasz
halagabor #34104 üzenetére
Haveromnak 5200-as gépe van, az nagyon tetszik, a fiam 2. Szülinapján fotózott, nagyon jók lettek a képek, de ennyit nem szánok rá.
Throme: sajnos nem csak nálam produkálja, és eddig más géppel (kölcsön és exek) sem volt probléma. Ezen kívül volt többször gyári beállítások visszaállítása és fw frissítés is, de sajnos nem hozott javulást.
-
catroot
veterán
válasz
halagabor #32385 üzenetére
Az szép kis apparátus!
Nekem egy egy 50 f/8 és egy 70-210 f/4 Nikon van. Mindkettő E szériás. Most szereztem be egy Nikkor Nippon Kogaku 135 f/3.5-t. Kiváncsi vagyok milyen lesz, nem igazán volt még időm komolyabban lőni vele.
Persze néha a 35 F1.8 G is felszökött menni.
-
Zotya21
senior tag
válasz
halagabor #30969 üzenetére
köszi szépen ez elég hasznos infó
már csak azt kell kitapasztalni hogy ez mennyit ront brutál bokeh effekten
de ugye ha bokeh kell ahoz meg nem a végtelen fókusz a lényeg
d5500 al lenne használva szóval se csavaros fókuszmotor se fxaleister a kéteszeres nagyítás miatt gondoltam rá, hát igen a 60 nem valami hosszú az ilyen dolgokhoz de hát makrózni közeleről kell
rellif nincs bajom azzal hogy bekell tenni két kis gyűrűt ha az nem ront az objektíven de mivel ezeket hajszálpontosan szerelik össze, biztos ront valamelyik tulajdonságán
amúgy inkább pentacon vagy inkább helios ? vagy mindkettő ? de mivel heliosból is van az örvényes44-3 bokeh meg a sima 44m7 ezért még nehezebb választani, legszívesebben mind a 3 kellene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest