-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kiskopika #46326 üzenetére
Nálam a 17-70 C még nem csinált ilyet... de az ismert dolog, hogy a Sigmáknál létezik inkompatibilitási gebasz a visszajátszásnál. (Pl. scrollozás nem megy.)
Azt próbáld még ki, hogy a vázban letiltod az expo utáni azonnali visszanézést - a fénymérés akkor is beakad, vagy úgy a beállított érték szerint kapcsol ki?
Szerk : milyen FW van a vázon?
-
itouchfan
senior tag
válasz
Kiskopika #46326 üzenetére
Én használtam huzamosabb ideig Sigma 17-70-t, de ilyet nem produkált. A VR standby módban van, akkor iss ha OFF-ra állítod, ezért ír kikapcsolt stabinál is VR-ON-t az expó adatoknál, de ennyi. Nekem kikapcsolással, Standby üzemmóddal, visszanézéssel soha se volt gondom.
-
gaben22
senior tag
válasz
Kiskopika #46191 üzenetére
Kicsit elbonyolították a kártyák jelölését sajna. Itt egy összefoglaló: link. Arra kell figyelni, hogy egyrészt megabitet írtál, másrészt gyártók okosan a read speedet reklámozzák sokszor, write meg sokszorosan elmarad mögötte. U3, V30 vagy fölötte már jó lehet, de érdemes még neten/fórumon is ránézni, hogy valóban tudja-e is azt. Illetve könnyen bele lehet futni hamis kínaiba is eBayen (lehet Alin is). Előttem szóló jót mondott az Extreme-mel, de azok már elég drágák is. Tipikus Black Friday vásárlás a memóriakártya amúgy
.
-
Viperator
őstag
válasz
Kiskopika #46191 üzenetére
Sandisk Extreme fajtákat érdemes. Benchmark....
-
válasz
Kiskopika #46115 üzenetére
Van D7100-hez 17-70C-m. Alapvetően nem rossz, én szeretem... de nagylátón azért azt is ajánlatos lerekeszelni négyre, öthatra, ha tényleg éleset akarsz.
Konkrétan a Nikon 18-200-zal nem tudtam összehasonlítani, de pl. a Sigma 18-200C-nél azért élesebb. (Ezzel most ngyon ki vagy segítve, tudom.
)
-
csacsi77
senior tag
válasz
Kiskopika #46115 üzenetére
Én használtam 17-70-es Sigmát, igaz Canon vázon. Kellemes átfogása volt, a fényerő jobb, mint kit obinak vagy a 18-200-nak. Videónál nem nagyon jeleskedett, hangos volt és vadászta a fókuszt. De fotóra tökéletes volt. Nekem nem volt fókuszgondom vele.
Arra vigyázz, hogy a 17-70 f/2,8-4 DC Macro OS HSM Contemporary obit vedd. Az a legújabb és a legjobb a megegyező átfogású Sigmákból. -
szacsa82
tag
válasz
Kiskopika #46090 üzenetére
Nekem nincs, de úgy tudom, pl. a 18-140 éles obi, szerintem utazásra megfelel a hossza, sajna nem igazán hallani olyanokról, amelyek mindent tudnak.
Mondjuk én mindig vitába kerülök itt a többiekkel utazás ügyben, én ugyanis nem vagyok híve ezeknek az ún. utazozoomoknak, szóval személy szerint mindig viszek kettőt, és akkor már nincs kompromisszum. Fényerős Sigma alapzoom meg egy tele, ami egyébként ritkán kell. De ez csak én vagyok.
Más: valaki tudja, hogy a 70-300 AF-P obim miért nem működik régi d50-en ? A gép más obikkal jó, az obi más gépekkel szintén. Köszi!
-
Throme
veterán
válasz
Kiskopika #43280 üzenetére
Az érdekes. Ha bedobod a képet lehet valaki megszakérti.
Még a végén váltanod kell 7200-ra.
Nálam turistafotó szinten teljesen jó a 7100.randras_83: az nem rossz ár. Módosítanám is korábbi hsz-emet úgy, hogy egy telefon hívást megér tájékozódni az árakról, aztán lehet dönteni, szerviz, vagy nem.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Kiskopika #43145 üzenetére
Csináld úgy, hogy az árnyékot alapra állítod és az expo csúszkát húzod addig, amíg szerinted jó nem lesz az arnyékos rész expoja. Hány stop expót húztál fel így? Ha 3-nál többet, akkor érthető, mert kb. 3 egy APS-C szenzor vége. Én Canonon körülbelül 3 stop expót vissza tudok hozni úgy, hogy használható lesz a kép ISO100-on.
Az is számít, hogy régebbi gépeknél a mérő rendszer, ami kiszámolja, hogy hol lenne a legjobb az expozíció, nem annyira pontos, mint egy mai gépen. A D7100-on 2000 pontos RGB metering van, míg például az én 77D-men 7500 pontos RGB + IR.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Kiskopika #43147 üzenetére
Ahha, hát a 7100 dinamikában átlagos. Volt nekem is, szerettem,jó kis gép.
Ezen igazából nem kell meglepődni, gondolom alig látszott valami a képből és úgy "húztad vissza".
Vagy expo korrekcióval feljebb mész kicsit, vagy több képpel dolgozol.
Plusz egy nagyon minimálisan még tudsz javítani,ha a lehető legalacsonyabb iso-t állítod be,de csodákat nem kell várni. -
Throme
veterán
válasz
Kiskopika #42797 üzenetére
Tök mindegy, mert már beruháztál a nikonba, és ha nem csinál semmit, akkor is nikon vázad van (ahogy nekem is).
Még egy sigma 17-50-en gondolkodtam, de máson már nem, mert leálltam a fotós cucc gyarapításával.
De így már erre se kell költeni
A S17-70 "C"-n viszont csodálkozom, hogy nem küszöbölték ki a problémákat, ok, hogy a nikonon is múlik(#42798) doeeg : tami 17-50 kilőve nálam.
Stabi nélkülivel sokaknak volt gondjuk, válogatni kellett, mire megbízhatót találtak. Nem vacakolok vele. A stabisra azt mondják, hogy érezhetően rosszabb a képminősége. -
vrbst
tag
-
KFORboy
senior tag
-
rekid
addikt
válasz
Kiskopika #42386 üzenetére
Akkor fuss neki még egyszer ennek a tesztnek.
Először is ne fókuszálj ferdén. Rakd a gépet állványra, és a lapot döntsd meg 45 fokban. Majd a lap mellé rakj egy cetlit amire fókuszálsz.
Aztán, minden gyújtótávolságnál változtasd a gép és a lap közötti távolságot is. (feketével kiemelt rész.)Jó ha élből A3-as lappal indulsz mert már 85mm--nél túl kicsi lesz a lap a távolság miatt.
Ha lehet kültéren rendes fényviszonyok között csináld ne lámpafénynél.Majd a legvégén jön a zokogás, hogy a legtöbb gyutávon más korrekciós érték kellene de a nikon 1-et képes tárolni..
UI.: Dxo alapján sokat ne várj ettől az obitól.
-
Throme
veterán
válasz
Kiskopika #42380 üzenetére
Így van! Hagyd a fenébe azt a vacak nikkort, és vegyél egy tami 18-200 VC obit. Kb 75k huf-ból megvan. Ennyit javításra is elkérnek...
5 év gari. Asszem kisebb is, könnyebb is a tamron...#42381) bandigno: f10-13 rekeszértéken se kéne homályosnak lennie... Az egy dolog, hogy f8 vagy f5,6 fekszik leginkább egy ilyen obinak, de ettől még nem kéne eldobnia magát...
szvsz -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Kiskopika #42359 üzenetére
Nem tudom segít-e bármit, de nekem egy öreg D5000 a tamron 18-200-al (igaz, ez utóbbi újabb üveg mint a tiéd) kb ezt tudja alapérzékenységen, 200 mm-en, 10-ből nagyjából 10-szer...: [link]
Nem hinném hogy egy komolyabb váznak és egy Nikkor üvegnek ennél kevesebbet kéne tudnia...
-
PuMbA
titán
válasz
Kiskopika #42375 üzenetére
Ha itt megnézed a Sharpness fület, akkor látszik, hogy eléggé rosszak tudnak lenni az ilyen obik, igaz ez nem pont a te típusod
3 megapixelt, ha kiprésel magából. 7-8 alatt nincs miről beszélni. Csak szélső esetekben szabad "1 obizni". 2 obival kell minimum lefedni a tartományt.
-
válasz
Kiskopika #42372 üzenetére
Nekem fokuszhibának tűnik. Nem értek annyira hozzá,mint itt sokan,de ilyen értékekkel nem kéne homályosnak lennie. 1/500 ISO 200 és F8-al lőnék képet,de tippre nem ez a gond.
Csináltál fókusz tesztet ábrával? Mert ott egyből látnád hova lő mellé,mert más csík lesz éles. Többi képen is homályos a madár feje. -
bandigno
senior tag
válasz
Kiskopika #42359 üzenetére
azért 20 méterről 200 mm-en ne várj csodát és fix üveg jellegű élességet 100% croppon! Lődd újra iso100-on nem lerekeszelve és megnézzük mit mutat! Jó lenne h ha nem vágnád ki a tárgyat, mert akkor látható lenne h front vagy backes a kép! Esetleg egy fókusz tesztet is csinálj meg.
-
Kiskopika
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Commodore 64
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest