- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
-
Ez teljesen normális - csak diszkrét lépésekben csökkenthető a rekesz. Ha tökig nyitva kisebb az obi fényereje rövidebb gyutávon, mint hosszabbon, akkor logikus, hogy lerekeszelve is ugyanez lesz a helyzet.
Engem annó jobban meglepett, hogy az 1:1 makró obik hiába fixek - általában minél közelebbre fókuszálsz, annál kisebb lesz a max. fényerő. Tehát egy Sigma 105/2.8 kb. 5 métertől a végtelenig tényleg le is tud menni 2.8-ig - de tényleges makró távolságokon már csak 4.8 - 5.6 lesz az elérhető legnagyobb fényerő. Mondjuk ez nem gond, mert makrózáshoz úgyis masszívan le kell rekeszelni... csak nekem elsőre szokatlan volt.
-
*Ropi*
félisten
UHS kategória besorolásnál érdemes szem előtt tartani, hogy a gyorsabb (UHS II és III) kártyák UHS I olvasóban ún. fallback módban működnek, ami a gyakorlatban lassabb, mint a natív UHS I-es kártyák sebessége. Mi is ezért vettünk "csak" UHS I kártyákat, mert a vázban gyorsabb írása jobban számít, mint a PC-n gyorsabb olvasása.
-
gaben22
senior tag
feltételezem pro játékosoknak találták ki, hogy minél előbb/könnyebben fel tudják tölteni a képeiket oda, ahonnan online sajtó... meg meg tudja venni (sportesemény, stb.). Gondolom ebben az iparban is számít a gyorsaság, ha többen készítenek képet ugyanarról az eseményről.
-
Nekem egyik sem - de azt mondják, a D750 autófókusza megbízhatóbb, mint a D800-é ... főleg rossz fényviszonyok között. ( -3FÉig megy le, a D800 pedig csak -2FÉig. )
Nyilván mindkettő jobb lesz, mint a D700... de ha ilyesfajta melóra kell, akkor - ahogy a kolléga is említette - prioritásként AF egyértelműen leveri a felbontást, mint vak a poharat.
-
vrbst
tag
Eseményre, esküvőre D750 szvsz. Volt D750-em, most D800E van. A D800 felbontásának kihasználásához nagyon sok együttállásnak teljesülnie kell. Pl. stúdiókörülmények vagy állvány (és statikus téma)... Ettől függetlenül valamiért jobban szeretem a D800-at, és a D700 mellé felépítésben jobban passzolna nálad... Szóval nehéz kérdés...
-
Tekergettem kicsit Sigma, Tami, Nikon hátsó sapikat Sigma, Tami, Nikon obikon mindenféle kombinációban... nekem eddig a legstabilabbnak mindegyiken a Tami 70-300 VC-hez kapott kupak tűnik. Nem találtam rajta konkrét típusjelzést, de esetleg ezen a nyomon el lehetne indulni.
-
updog
őstag
Nyilván
(nem kell visszahozni, el sem vesznek
)Most így hirtelen nem is tudom, hogy ha csak raw van beállítva, lehet-e monokrómban fotózni - egy opció amit 6 év alatt még nem használtam (mármint nem a raw hanem a monokróm)
De a raw mindig tutira a nyers, színes képet fogja tartalmazni.
-
Nem tudom, ez mennyire hatályos még, de kiinduló pontnak jó lehet.
Szerk.: ez frissebb. Arra is érdemes figyelni, hogy a szállítási költséget is beleszámolják! Tehát ha valami 42 ajró, de jön még rá 5 ajrónyi sz.k., akkor már szorozhatod is az egészet 1.27-el... a vám 2.5%-a amellett már aprópénz. (700 fölött meg tényleg kezd nagy kavarás lenni, az már egészen más tészta.)
-
speedyrg
tag
Eu-n belül nincs vám. Angol vagy német eladót kell keresni. Távol kelet más tészta. Vagy átjön, vagy nem. Bele kell kalkulálni. 27% áfa +2500 Ft a postának. A japánbol jött obi pl fentakadt. De így is megérte. De pl kinából az 55-250 is II az nem. Mikor itthon 70e volt, kint 42-be megállt. Vadi új és eredeti volt. Természetesen az ördög sosem alszik. Ez sajnos benne van, akár csak egy használt cucc esetén.
-
"Annyit azért hozzátennék h fénymérésnél bármilyet is használsz vedd figyelembe, hogy a fényszenzor nem lát színeket, csak pont szürkére akarja belőni a képet."
Metering
- TTL exposure metering using 2016-pixel RGB sensor
- Matrix : 3D color matrix metering II (type G and D lenses);
color matrix metering II (other CPU lenses)
[...] -
Horbal
őstag
Ez nem vaku hanem játékszer.
Nem forgatható a feje csak dönthető.
Se diffúzor lap se fehér kártya.
Manuális a zoomja.
Slave-et nem tud.Kulcsszáma elmegy.
Mondjuk 30K alatt van. Én inkább egy használt sb-600-at keresnék azok igazi igáslovak és nem sokkal kerülne többe.
SB-800 is kifogható 50K körül az meg bitang.
SB-700-at vettem 60K-ért. Mondjuk az nagyon jó vétel volt.
És vannak persze a YN vakui:
pl: [link] -
matyi012345
őstag
Egyébként jó kis gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest