Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
A DL650 K5 első fékét Lecsó tanár úr (Frecska János, MAMI) módosította, érdemes lenne megkérdezni, mit és hogyan, mert állítólag sokkal jobb lett, "egyujjas". Ennek kb 4 éve és azóta is ugyan azzal jár, megmaradt ez a módosítás.
-
fattyu
veterán
Viszlát ninja.
6. 7000nel egyszer csak rantas remegés. Olaj felhő mögöttem.Lehuzod megáll tüzet a padkan levő sóderrel sikerült eloltani. De blokk sajnos tuti kuka. Ez meg ugye gtk
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
I know. De attól még nem tetszik

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ismeteltem mondom, 2T nel nincs baj a 7.5 os kompresszioval.
Ez egy statikus ertek, amit a kipufogo eleve megtold. -
norbert1998
nagyúr
válasz
kriszti21
üzenetére
A DL szeritnem kb megegyezik, 2005-ös az enyém.
Hátsó fékre akartam valakit keríteni, aki kipróbálja, hogy az övéhez képest az enyém milyen

Dobok PM

Még egyszer ránéztem a TRW kínálatára is, abból az SV és az SRT fékek léteznek. Az SRT harapósabb, de elvileg öli a tárcsát, foltos lesz tőle és esőben abszolút kuka - sokan ki is dobálják emiatt Brembo-ra cserélve, és azzal boldogan megvannak.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Jah az RCS esetemben egy véletlen extrém véglet lett, csak példának bedobtam. (Amit olvashattál itt a Csendőséggel beszélgetve, papíron az r1/r6 brembo is nagy előrelépés olcsón, ha sikerül vadászni egyet, ha véletlen nem lennél elégedett a fékbetét témával és szeretnél potenciálisan olaszosabb féket
)Mondom én a 2006os DL gyári mindennel, kivéve a betét is elégedett vagyok, pedig nem mai csirke az se. Persze attól még kicsit gumis érzés, dehát ez a teljes szett velejárója (de nyilván lehet neked jobban elfáradt valami).
Nah ezt a hátsó fék problémádat korábban se értettem (biztos van valami baj, ha mondod, csak nem tudom elképzelni micsoda), mert az szerintem elég jó gyárilag, egy jó betét cserével később (itt nekem az EBC félszintere jött be, jó fékhatás és nem nyikorog, nekem valamiért az EBC szinter hátul akármit csináltam nyikorgott, persze lehet ez feature, de megőrültem tőle
), simán állóra fékezem és jól is adagolható.Hát igen az olasz megmérgezett, aztán ha azt akarod elérni egy szemmel jól látható összeg lesz a vége.

Ha egyszer összefutunk szívesen odaadom a DLt (írj rám PM-ben azt megdumáljuk), aztán összehasonlíthatod a tiéddel és hogy ezek a betétek neked kielégítik e az igényt és ezt keresed.

-
norbert1998
nagyúr
Tegnap ismét szerelések voltak.
Megjött a gyári db killer a dobhoz, hát persze, hogy nem megy bele
Ugyanis sokkal jobban le van törve a furulya, mint kellene, fennakad, megfeszül... És így olyan hangos, hogy az utas mikrofonja konkrétan kihagy, ha beszélgetünk. Holnap be kell műteni.A Hondát összeraktuk, minden a helyén - még az idomok nem, to be safe.
10 fordulat után indult, nagyjából alapjáratot lőttem, és ennyi kb, kicsit ketyegett, kicsit túráztattuk. Kompresszió melegen is 7,5 körül maradt... Mondtam kellene a nagyobb dugó... Én keveslem nagyon. Bár lehet, hogy nem sikerült jól betekerni a mérőt, nem én csináltam.Az Apriliában karbitömítések cseréje volt még porondon, mindegyik kb. szétporladt. Összeraktuk, de sok változás nem volt, ugyanúgy nincs alapjárat hidegen, melegen meg üvölt a motor. Kicsit tekergettem a keveréken, de aztán félbe kellett hagyni a bulit, mert a honda megállt.
Kosz került a tűsfúvókába és telefolyt benzinnel a karbi, a motor meg lehörgött. Szétkaptuk, kitakarítottuk, meg kicsit csökkentettem a benzin szinten, most meg túl sokat csökkentettem, mert nehezen indult, nem pörög fel, gázra lefullad. Aztán van, hogy elindul, 5-6000 felett megy, mint az állat. Leesik 5000 alá és lefullad azonnal. Azt sajnos lehet, hogy lerontottam.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát itthon a használt egy végtelen lutri.. meg a szakértelem hiánya és a gondolkodni nem akarásnál már elvéreztem egyszer egy használt gátlónál, ezért féknél már bele se kezdtem a szopás orgiába (bár ez megugorható szint lett volna, de mély sebeket hagyott a gátló)

Amúgy pont r1/r6-os brembo főfékhengert szerettem volna eredetileg, de pont a megbízható bontóban hiánycikk volt. Az élet így adta ki, nagyon jó akcióban levadászott komplett tartályos/kapcsolós RCS szettet nem tudtam kihagyni így.

-
norbert1998
nagyúr
válasz
kriszti21
üzenetére
Teljesen igazad van, a carbon veramic egy menő név egy béna organikus betétre

Köszönöm a tippet, SA lesz a Brembo oldaláról, vagy EBC.RCS17-et kihagyom - kissé drágállom
250 euró körül mozog.Lehet, hogy a jó OEM spec súrlódó alkatrészek (szinter, jó tárcsa, ami nálam is tervben van; és a fém fékcső együttesen érte el nálad az SV 2-nél)
Alapvetően nálam maga a fékerő igény nem magas, két ujjal simán orra tudok állni, mindig két ujjal fékezek, bőven elég. A gond az, hogy gumis az érzés, nem harapós. 20 évesek idén a fékcsövek, szerintem azok vannak elöregedve - ezért agyalok a fémre cserén.
Ellenben a hátsónál a fékerő igény is magas, a mechanika teljesen felújítva, és még gumis is az érzés.
Természetesen igaz az is, hogy a 4-2 dugattyú nem hasonlítható össze. Egyszerűen csak említettem, hogy bejön az Aprilia féke

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kriszti21
üzenetére
2es es 3as kozott oszinten megmondom fogalmam sincs, sztm teljesen mindegy. Egyszoval: nem tudom
Lehet, h a radialisnal a fekkar erokarja mas, ezert jobb lett a nagyobb dugattyu ellenere.
Mint mondtam, kulon-kulon nezni nem erdemes a fek elemeket.Igen, kisebb dugattyuval nagyobb lesz az ut, de kisebb erot kell kifejteni ugyanolyan fekhatashoz.
16 os brembo radialis a regebbi r1 r6 okon van, viszonylag olcson beszerezheto, 16 nal nagyobbak a modernebb ducatikon vannak. Illetve nemreg vettem nissint r1 rn65 rol 50€ ert, mert a tulaj hasznalat nelkul lecserelte vmi masra, mivel azonnal palyara atepitette a motorjat.
Allapotot latni, felujitszett viszonylag olcso. En mindig hasznaltban gondolkodok feknel, annyi penzt nem akarok kiadni egy uj fofekhengerre, amennyibe egy rcs kerul, de ha olyat vettel, es jol mukodik, akkor az ugy jo, semmi kivetnivalo nincs ebben. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
És a 2es meg a 3as megoldás között lehet papíron különbség?
A gyári ~16mm (5/8") axiálishoz képest a radiális 17mm-mel kevésbé kell tépnem a féket, hiába 1mm nagyobb a dugattyú, persze axiális és radiális miatt is adódhat a kül (amit elbuktam dugattyúban és az offset miatti arányokban azt lehet megnyertem a kialakításban, majd erre is válaszolsz
), aztán simán lehet, hogy nekem szimplán ez az érzés jön be és rosszul szűröm le, hogy kevesebb erőt kell kifejteni. 
Ha jól tudom, kisebb dugattyúval (pl RCS15 vs RCS17) hosszabb úton járna a fékkar és eggyel "puhább" lenne, ezt nem akartam, mert alapból az is zavart a gyári verzióban, hogy végtelenségig kellett húzni a kart (persze RCS-n az offset állítható, de nem emlékszem talán 16 vagy 18mm a gyári, mondjuk mind1, mert az RCS15 18 és 20mm ergo elérhető ez is az is hidraulikus arányban). Szumma szummárum a 17-et választottam és így ha szeretném tudok 4 dugattyús rendszert is később kipróbálni (ami hozza az könyv szerinti ideális arányokat és talán elérném a hőn áhított nyomáspont érzést). Persze simán lehet, hogy nem fog tetszeni, akkor majd megint vissza kell ülni a tervező asztalhoz, ez a tuning és egyedi igényekre alakítás már csak egy ilyen kávéház.

Tudom lett volna még Accossato (és más gyártó is; no meg a donor motorokból való átrakás) és ott még elérhető több méret kombó, de anno olcsón RCS-t tudtam szerezni, (illetve donoros megoldást se találtam igazán jó áron, meg tök tudja milyen állapotú, szumma lehet nem lett volna amúgy se olcsóbb mindent hozzászámolva) így azon a vonalon kellett választani.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kriszti21
üzenetére
Igen, elmeletileg a 2. a legjobb, de kulonbseg ereztre nincs. Nem tudom mit tudna kikuszobolni a 2. megoldas, az 1. abran kezdetben a dugattyuk annak aranyaban mozdulnak meg a masik oldalon, amekkora nyomast epit fel a dugattyukarmantyuk torzitasahoz szukseges ero. Azaz az ellenallasa a karmantyuknak. Miutan az egyik oldalt a tarcsahoz er a betet, a masik oldalon is ugyanakkora nyomas lesz. Sztm ez a rettenetesen kis keslekedes eszrevehetetlen. Illetve manapsag az abs miatt ezek az abrak mar nem ervenyesek.
A ducatikon a fek valoban jo, de valamit valamiert. Sokkal kevesebb kmt futnak el egy japanhoz kepest, akar harmadannyit. es draga a fekbetet is.
Ha a dl/sv nel nagyobb atmeroju radialis dugattyus fofekhengert epitettel be, akkor az attetelt ugy modositottad, hogy megnagyobb keziero kell a fek mukodtetesehez, de kemenyebb lesz a nyomaspont. Cserebe a dugattyuút kisebb lett. Ezzel aranyban megjobban kell tépni a feket.
-
GTVili
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Kicsit utána néztem.... az enyém 2015-ös, az 140 (139) kg gyárilag. A forgalmiban meg 150kg van.
A legújabb 2024-es évjáratra már gyárilag is 162kg-ot írnak. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kávé még nem hatott és az elejére még nem reagáltam

Az a baj, hogy kipróbáltam egy Ducatit és hát azt a féket üldözöm azóta, bár már megbarátkoztam a DL fékével is, csak egyszerűen agyban az embernek át kell kalibrálnia magát. SVnél szaladt el a ménes, de ott is megelégedtem most a nagyobb pumpás radiális munkahengerrel, bár nem értem el a kemény nyomáspontot, de amit te preferálsz igen és már az egy hatalmas előrelépés volt.
Mindenesetre szerintem az egyik legrosszabb fék szettet tette a Suzuki a két fenti motorra, társítva a gyenge csillapítású és rugójú első telókkal (legalábbis az én súlyomnak a közelébe se volt a gyári rugó; gen1 DL és gen2 SV), hát az ember nem lesz magabiztos a féktávokon.. A többi modellnél (ide véve a gen3 SV kicsit keményebb futóművét, ami segített az egyenleten), amit próbáltam tőlük úszós megoldással, valahogy jobb volt valamelyik alkotórész és így szumma a fékezés élménye.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az olasz motor egy életérzés az tuti.
Ha már itt fék téma és a fékcsöveket még nem veséztük ki.

Általában a közvetlen összekötést szokták mondani, hogy a legjobb (képen második motor), tényleg így van, vagy ez valami "placebo"? Van különbség a vezetékelések között hidraulikus szempontból/teljesítményben, vagy csak az ár és esetleg a légtelenítés a más (könnyebb/nehezebb)? -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Errol nem talalok semmit, pedig erdekelne a dolog, mindenhol csak a
persze, tegyel bele iridiumot es varazslat
van kiirva. Szelepfedeltomitest talan cserelhetek lassan

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kriszti21
üzenetére
Erzetre lehet hogy azonnal kemenyedik a fek az " uszo vs nem uszo " nyeregnel a nem uszo eseteben, de ez kisse atveros (sztm)
A keziero nem sokban valtozik, es a lassulas sem.
Sokaknak a jo fek egyenlo a kemeny, hatarozott nyomasponttal. A legtobb ismerosomnel is ebben kimerul a jo fek fogalma. Nalam kicsit mas, en felaldozok barmikor egy kis kemenyseget a kisebb erokifejtesert cserebe, nekem nem az a lenyeg, h kemeny legyen, hanem hogy akar 1 ujjal lehessen fekezni.
(Elnezest nem kell kerned a velemenyedert, csak beszelgetunk, nem vitazunk
)Japan vonalon uszonyerget egy regebbi z750 esen vmilyen versenyszeru betettel probaltam, nem volt brutalis nyomaspont, gumofekcso plusz uszonyereggel nem is lehet. Olasz vonalon ducati GT 1000 esen van uszo brembo, eleg olcso, a fek azon sem rossz, termeszetesen nem kokemeny nyomasponttal.
Sztm az olaszoknal a futomu es a fek sokkal fontosabb barminel. Ok a motorozas elmenyere mennek ra. Ahhoz tudnam hasonlitani, amikor sziciliaban a legutolso csöves faluban is olyan pizzat, vagy cukarszdat talalsz, hogy az agyadrol lemesz. akkor is, ha elsargult muanyag flair szekeken kell ulnod, amig elfogyasztod.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mea culpa a long stroke-ra

Egyetértek, hogy minden elemet egybe kell nézni, én csupán kiemeltem, hogy szerintem jelentős különbséget okozhat a 2 fajta eltérő féknyereg megoldás (még akkor is, ha amúgy minden más elem megmard, persze ésszel kell válogatni hidraulikus arányokat tekintve), de isten őrizzen, hogy cseréljen a DLen féknyerget, mert az egy végtelen spirálba érne véget, nem azért írtam a különbséget, sorry ha így jött le, ár-értékben szerintem utolsó lépés.
Szóval nem mondtam, hogy az úszóval rossz fékhatást lehetne elérni, de nekem, ami érzésre is jó az nyomásponton azonnal harap, jól adagolható és rövid úton jár, ilyen úszos setuppal még nem találkoztam (igaz, japán vonalon próbáltam őket; a betétek szinterek voltak), de szívesen hallgatom a márkát/típust, ami ilyen, hátha egyszer lesz alkalmam kipróbálni (mélyen belül érzem, hogy valami olasz motort tudsz majd mondani
, valahogy nekik a fék téma (meg más is) mindig nagyon megy). -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kriszti21
üzenetére
A long stroke- kal lesz a hidraulikus atteteled olyan, hogy megkisebb keziero kell a fekezeshez, ezzel onmagaban nem lenne baj, azzal jol adagolhato lesz a fek, es legfokepp kis keziero kell ahhoz, hiszen az atettel ezt jelenti: nagyobb erot fejtesz ki, cserebe a a dugattyuút lesz nagyobb.
Azt a hibat ne kovessuk el, hogy kulon-kulon nezzuk a fek alkotoelemeit. A jo fek minden eleme jo. Nagy atmeroju tarcsa, jo betetkeverek, radialis főfékhenger, monoblokk nyereg, fem fekcso.Amit mondani akartam, uszonyereggel is lehet csinalni harapos feket, normalis betettel. Az en velemenyem az, hogy a betet a legfontosabb, ezutan kovetkezik minden a fék piramisban (ha egyaltalan van ilyen)
Illetve kisse tulzonak talaltam azt, hogy a 4 dugos feknyereg es az uszonyereg kozott eg es fold kulonbseg van, mert probaltam egy uszonyerges motort normalis betettel, es nem volt rossz a fek. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kétségtelen, hogy a fő gond a fékbetét, de sajnos a DL másik fékbetéttel se lesz kevés erővel, azonnal harapó, mindig is "soft touch long stroke" lesz, ettől még fogni fog rendesen, csak nem Aprilia érzete lesz.
No majd megtudjuk mit kerestünk jó fékhatás alatt és reméljük a fékbetét cserével eléri a célját.

-
Csereltem a 2001-es karbis horneten gyertyat, iridiumos volt, simara csereltem. 2 trafo van rajta, lett volna ertelme iridiumosat venni ra?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kriszti21
üzenetére
Legfokepp keves erovel mukodtetheto, jol adagolhato, azonnal harap.
Sajnos a legnagyobb gond a kommersz japan fekekkel, hogy tul nagy ero kell a mukodtetesukhoz, cserebe nagyon sokat elfutnak. Ezt az erokifejtest semmi nem valtja ki, se fem fekcso, se masik feknyereg, ha a surlodasi egyutthatoja a betetnek ugyanaz marad.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nyilván, egy darabja a kirakósnak, de fékérzetre/visszajelzésre "jobb" (pontosabban más) lesz a 4 dugattyús mint az úszó.
Mindenkinek más a jó fék, lehet megvan a normális fékhatás, csak adott usernek az a nyomáspont és fékérzet/visszajelzés nem fekszik a stílusához.
Az említett Aprilián milyen a fékérzet, egyből nyomásponton harap és rövid úton jár?
-
Whist
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Rámértem az akksira, jó.
Rámértem 3000-4000RPM-nél, hozza stabilan a 13.9 Voltot.Na most lehúztam az izzót,hogy megnézzem a csatit, izzót visszadugom: működik. Mind a táv, mind a tompított. Többszöri indításra IS.
Kontakt hiba? Csatlakozó szar? Kábel?
Lehet, hogy egy csatornafedél, kátyú miatt megdöccent és szétcsúszott valami?
Piros lámpánál ha látom, hogy nem jó, dugdossam az izzót ki-be?
Mindegy, örülök, hogy nem kell feszszabályzót vennem...
-
pakfong
tag
-
kriszti21
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ne hagyd ki az egyenletből, hogy a 4 dugattyús és a 2 dugattyús úszó nyereg között ég és föld a különbség.
Ezt kicsit olvasgasd, a brembo CC keverékével nem sokat fog javulni a fékhatás.
DL-en gyári tárcsa és gyári fékrendszerrel használom a brembo LA keveréket, elég jól harap (hidegen, melegen esőben; már amennyire a gyári fékrendszer haraphat), amire figyelni kell, hogy elképesztően porol a keverék, szóval nem árt kicsit gyakrabban pucolni az úszó nyerget. Kanyarvadászathoz is tökéletes, előbb fogy el a gyári futómű tudása mint a féké.
SV-ékről példák (gyak a DL-lel egyezik a fék setup):
SV#1: RCS17-es pumpa, fém fékcső, brembo féktárcsa és brembo SA fékbetét van (LA-hoz hasonlóan porol rendesen), de a gyári féknyereg, nah ez már egyujjas és fejre is állsz vele, de még mindig nem egy 4 dugattyús rendszer érzését kapod értelem szerűen.SV#2 amivel mentem és meglepően jó féke volt, annál a recept: fém fékcső, trw tárcsa és trw szinter betét, többi gyári.
-
etnies
senior tag
13.5V-14.5V között kellene lennie az értéknek.
-
GTVili
tag
válasz
atomanti19
üzenetére
Ööööö.... a tied is 390-es...?
-
Elso labtartok lefele fityegnek a horneten, az utangyartottakat is be lehet vallalni, vagy gyarit eroltessem 2-3 szorzoval?
-
etnies
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
Nem írtam még be ide, csak a Csendőrségen tettem bejelentést:
Megint gond volt a DL-el: nem indult be. Gyújtás volt, benzin pumpa működött, de nem kezdett tekerni az önindító.
A Suzukikon be kell húzni a kuplungot az indításnál, erre gyanakodtam már a legelején. Rövidre zártam a kapcsolót egy gemkapoccsal és voilá: indult azonnal.
Magyarországon voltam, vettem egy új kapcsolót: 3.300 Ft, nem egy összeg.
Tegnap be akartam szerelni, egy aprócska csavar tartotta a helyén. Nos, valamiért ez a csavar menetrögzítővel volt rögzítve, ezért először a PH1 fejjet nyaltam szét, majd valahogy belevertem egy PH2-t (ez már a csavar teljes fejszélessége), azt is lenyaltam.
Ment a WD-40 mindenhova, de nem hatódott meg a csavar. Melegíteni nem lehetett a csavart, hiszen körlötte minden műanyag vagy elektromos kábel. Egy órás küzdelem után szépen lejött a kapcsoló 3 darabban és gyönyörűen beletört a csavar a konzolba. Nem tudom, miből csinálták ezt a csavart, de ilyen hitvány anyagminőséggel még életemben nem találkoztam. Jelen esetben csak kifúrni lehetne, ehhez nekem nincs kedvem, rendeltem egy új kuplungkar szettet, 22 Font, nem a világ vége ez sem.
Ha megjön, cserélem egy az egyben, addig meg jó így a kapcsoló, mindig azt érzékeli, hogy be van húzva a kuplung, tehát indít. Ha nagyon FB lennék, így is hagyhatnám.Kicsit bosszant a dolog, hogy egy kbtt csavar így kifogott rajtam. Úgy tűnik, hogy a Suzukim nem bulletproof, most lesz 9 éves, de már kellett cserélni rajta üzemanyagszintmérőt, indítógombot és most ezt a kapcsolót. Ez a kapcsoló-érzékelő gyártás a Suzuki gyenge pontja?
Hondáimon soha nem ment tönkre semmi hasonló.
A kékkel jelölt kapcsoló és csavar okozta a gondot:
-
F1DO
senior tag
Ha már felmerült az elektromosság:
Akku kondicionálása (ugye ilyenkor áram 'tüskéket' ad a töltő az akkura adott töltési szakaszban) úgy, hogy simán csak rácsiptetjük az akkusarukra a töltő kábeleit - ekkor ugye a körben van elvileg a fesszabályzó is - ez a 'rendszeren töltés' (azaz nem külön csak az akkut töltve) nem tehet kárt a fesszabályzóban - hogy kapja az is az impulzusokat a töltőtől? (egyenirányító csak van benne...)
-
Whist
aktív tag
Üdv!
2009-es YBR250-nel volna fényszóró problémám.
Egyik nap feltűnt,hogy nem világít a tompított fényszóró, se a távolsági. Helyzetjelző, index stb oké.Új izzó egy ideig működött,majd amint felkapcsoltam a távolságit, kiütötte a tompítottat is.
Volt a biztosítéktáblában egy gyári pót, kicserélés után kapcsolgatáskor mindkét állásban működött. Na most tegnap este ugyanez a hiba feltűnt, se a tompított, se a távolsági.
Ellenben a műszerfalon világít a távolsági lámpa.Mi lehet ez? Új bizti? Gondolom az lenne a legjobb ha átnézetném a teljes elektromos rendszert....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
[link] Ügyfélkapu leírás, de a lényeget bevágom lentebb.
Hozzáteszem, motorra nem hiszem hogy kérnék. Elmennék a vizsgaállomásra, főutat kikerülve. Szerintem marha kicsi az esély, hogy lebukjon az ember. Hozzáteszem nem akarok senkit szabálytalanságra biztatni, és jómagam szabálytisztelő vagyok...Általában.
Kocsinak járna le a műszakija, arra kölcsön kérném kolléga "P" betűs rendszámát. (Autókereskedése van, ezzel hozza a külföldi kocsikat be).
Nekem légvonalban kb. 500m a vizsgaállomás, egy termosz kávéval el is tudnám a motort tolni. Igazából a motor tolásához kell jogosítvány, ez oké. Gondolom lejárt műszaki nem gond ebben az esetben.
Szóval ha valaki nem a saját lábán gurul be a motorral, hanem betolja, mondhatja hogy hazáról tolta....Bár a vizsgaállomás nem fog vele foglalkozni, nem az ő dolga.
"Hogyan igényeljünk útvonalengedélyt ügyfélkapun keresztül?
Az útvonalengedély igénylésének folyamata jelentősen egyszerűsödött az ügyfélkapu rendszer bevezetésével. A következő lépések segítségével gyorsan és kényelmesen intézhető az engedély megszerzése:
Lépjen be az ügyfélkapura: Az első lépés az ügyfélkapu weboldalára való bejelentkezés. Töltse ki az igénylőlapot: Az útvonalengedély igényléséhez szükséges űrlap kitöltése online, ahol meg kell adni a jármű adatait és az útvonal célját. Csatolja a szükséges dokumentumokat: Az igényléshez szükséges lehet a jármű forgalmi engedélyének, a kötelező biztosítás igazolásának, valamint a műszaki vizsgára való időpontfoglalás igazolásának csatolása. Fizessen illetéket: Az útvonalengedély kiadása illetékfizetéshez kötött, amelyet online is rendezhet. Miért előnyös az ügyfélkapus igénylés? Időmegtakarítás: Nem szükséges személyesen megjelenni az okmányirodában vagy a kormányablakban. Kényelem: Otthonról, vagy akár útközben is intézhető az egész folyamat. Gyorsaság: Az ügyintézés gyorsabb, mint a hagyományos módszerekkel. Gyakori kérdések és tévhitek Lejárt műszakival is igényelhető?: Igen, pont ez az egyik fő célja az útvonalengedélynek. Minden járműtípusra vonatkozik?: Az útvonalengedély személyautókra, teherautókra és egyéb járművekre is igényelhető, amennyiben azok rendelkeznek érvényes forgalmi engedéllyel. Mennyi ideig érvényes?: Az engedély általában 3 egymást követő napra szól." -
macilaci78
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Csak azt hiszed, hogy ezzel segítesz.
-
fattyu
veterán
utvonalengedélyt lehet ügyfélkapun?
-
fattyu
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na jó de én egy ostoba informatikus vagyok.
Amúgy győzelem. Reggel elmentem akkuert össze raktam, csak egy anya tűnt el amit el kellett menni megvenni és poccroff. Mind a négy motor el. Egyen van műszaki

-
Döglött Róka
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Segitek:
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Apophis
üzenetére
A Shark napszemüveg plexije zseni az alapján a csekélyke tapasztalat alapján, amivel rendelkezek. Nem kell sötétebb még olyan erős fényben sem, ahol szabályosan fáj a szemem nélküle.
Döglött Róka: úgy értettem, hogy nappali fényviszonyok között mi a különbség a sima sötétített és az iridiumos plexi között?
-
Apophis
őstag
Én régóta iridiumost használok, fő szempont: javítja a kontrasztot és nem látnak be a sisakba. Emellett enyhén sötétít is, de pl. az enyém (Shark) nagyon messze van a rendes sütétített plexitől. Én nappal eleve a beépített szemüveget használom (ez UV védős, a plexik nem).
-
Döglött Róka
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
A nappaliban nem hordok napszemüveget.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
És nappaliban? Ahogy rémlik, nekem a napszevüglencséből is létezik mindkettő, tehát este dönthetek úgy, hogy nem használom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszer egy gumis szerelőkesztyűt beáldoztam: a levágott ujját ráhúztam a kábelre szigetelés gyanánt.
Autóról húztam le a sarut és a merev kábel mindig visszakívánkozott. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Nemreg az 1.4 zzr nel bontottam ki, nem sokkal jobb, de azert ne kereseregj, a 696 os monsternel a tank alatt van az akku. Le kell venni a tankot, es nem ugy, mint az ős-monsternel, ahol egyetlen gumiszalag tartja, hanem itt is tankboritas van, a tankban pedig a lambda szonda kabele, amire ha nem vigyazol (vagy elfelejted) es felemeled a tankot, elszakithatod. Ennel mar csak a 821-1200 es szeria a jobb, ahol a - polust elobb kell felcsavaroznod, valahogy alulrol feltolni a hatso kerek moge az akkut, egy harmadik kezzel felcsavarozni a tartot, majd a + polust a vazon keresztul csavarozd fel. Szikrazo elmeny, ha kicsit remeg a kezed.
Szoval ha nekem szarabb versenyt akarsz nyerni, ahhoz mas motorral kell indulnod sztm
Nem kell vastag drot. Ne kinabol rendeld

-
xmad
őstag
Sötét és az iridiumos plexi miben különbözik? Bukósisakon
-
fattyu
veterán
kibontottam az akkumlátort a ninjából. hátsó ülés első ülés. tank boritás és egy deknifedél amit le kell szedni, 4 csatlakozót széthúzni, az akku pozitív iszonyat hülyén van kihozva a barlangból az egy másik művelet és csavarok, a negatív saru lekötése is nőgyógyász érzés volt. 18 csavar összesen sokféle ilyen olyan fajtájú...
ha én ezt össze is rakom oltári büszke leszek.
kérdés. akkutöltő kiállásnak nem kell vastag drót ugye?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem sportmotor, ezt értem is. Kerülgettem a fékcserét már jó ideje, de most már tényleg meg kellene lépnem, majdnem egy egész mm-rel méret alatt van a tárcsa. Ezért gondolkodok azon, hogy mit tudok tenni, választani. Az organikusakat hagyom a fenébe. Szerintem most az van rajta, szerintem azt vettem rá tavaly, olcsó fos. Brenta

Nem rosszabb, mint ami benne volt másik, kopott, ismeretlen
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Hatarozottabb lesz a nyomaspont, de ugyanannyira szarul fog lassulni fem fekcsovel.
Egy brembo nyeregbe is rakhatsz vmi organic fekbetetet, az is egyszeruen rossz lesz.
Ha ez a dl650, akkor nem hiszem, h barmelyik gyarto gyartana olyan kevereket, ami csak 8-10 000 kmt-t megy el, eszi a tarcsat is, de emelle retteneteset harap.
Ez a szegmens ezt nem igenyli, amelyik gyarto egy ilyen betetet kihoz, az ehenhal belole.
Szoval a betettel talan vmit hozhatsz, de nem fogsz olyat talalni, amivel a feked jo lesz. (Mihez kepest, ugye...) -
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Betét az vagy carbon ceramic brembo lesz, vagy szinter ebc. Dönteni nem igazán tudok, talán a kíváncsiság az EBC felé húz.
A cső tehát az érzetet javítani fogja? Mennyire jelentősen? Azt megértem, ha a fékhatás nem lesz jobb, hiszen a nyomásviszonyok és erőkarok nem változnak, csak nem rugalmik a vezeték

Ha azzal együtt beférek 500 euró alá, akkor meglépem szerintem. Ha már lúd...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Az aprilia fek azert harap, mert 320 as tarcsa van meg a 125 oson is, azzal a nyereggel, es azzal a betettel ami a 750 es shiveren van. Egy 125 oson... persze hogy fog rendesen.
Elsosorban betet keverekkel tudsz elerni fekhatas javulast. Ezutan a hidraulikus attetellel, tarcsaatmero valtoztatassal. Feknyereg monoblokkra cserelese talan annyit hoz, mint a fekcso, de a fekcso inkabb erzetet hoz, ha fekhatas javulast akarsz, elsosorban betet anyagot kell cserelj, ezutan mellyebben kell belenyulni, egy cso cserevel semmit nem ersz sajnos.
-
válasz
fluxion
üzenetére
Ohh
fizetni kellett érte elég mókás bár addig nem jutottam el. Haver akar 660 tiger sportot, azt megnéztem volna ,ha nem lett volna végeláthatatlan tömeg....."Mint közösség építés lehet jó volt.
"
Hát én azon röhögtem ,hogy egymással is mekkora parasztok az emberek két házaspár úgy döntött hogy nem megy tovább a sorral és megfordul kicsit tolattak majd próbáltak volna megfordulni DEEEE,A parasztok annyira erőszakosak voltak ,hogy mikor tolatott a két házaspárt bementek mögéjük és hát neki tolta az egyik csávónak (mert nem bírt 2 percet várni a mögött álló és bement mögé akkor is elférek alapon) aki majdnem bezuhant az árokba. Aztán indulnának előre a két motoros ,hogy megforduljanak erre többi mögötte lévő motoros megy be elé majdnem telibe verték egymást mondom fasza.....
-
norbert1998
nagyúr
Elhatároztam, féket cserélek a motoron, mert ganaj. Öreg. Arkos. És nemrég használtam 4 dugattyus Aprilia féket fém csővel, és nagyon durva a különbség. Igaz, a súly is nagyon más.
EBC HH széria szinter, Brembo Carbon ceramic betetre gondoltam, alig drágább, mint az organikus.
Tárcsa esetén szintén ebc trw vagy brembo. De ebc felé hajlok. Árban sok különbség nincsElőre fém fékcső is lehet, hogy érkezik, 90 euró a TRW átalakító szett. Az megértheti vajon? Akarom, hogy harapjon. És ne olyan legyen, mintha a cefrét markolnám
-
bacus
őstag
Nem jár valaki mostanában (nem tervezi), hogy benéz a louis északi bécsi üzletébe? Vennék egy sisakot, de valahogy nem szeretném postán rendelni, illetve mivel kifutó típus nem tudom lehet e hinni annak, hogy ott még van. Tavaly egy barátom 2x megszívta, hogy külföldről rendelt, levonták a pénzt, majd 1 hét múlva közölték még sincs, megy vissza a pénz, de mindig bukott az árfolyamokon egy rakat pénzt.
-
F1DO
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyre jobban rámennek a kipufogó témára itthon - haver régi CBR 900 RR - hosszú évek óta (tizen x évről van szó) ment át a nem gyári kipufogóval műszakin, idén megvágták emiatt pedig egy centit sem változtatott a motoron.. Bár eddig is kvázi úgy volt logikus most aztán egyre inkább hogy meg kell tartani a gyári kipufogót, nem szabad eladni.
-
fattyu
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
hiába- következetes logikus kiszámítható. nagy segítség ez a magyar családoknak
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mondjuk az XR klubb kint volt azért gondoltam hogy ki megyek nem emiatt:

De kb képtelenség volt bárkit megtalálni.
-
Khaosz55
addikt
Úgy látom beszívjuk rendesen, kedd reggel indulunk full esőben. Livornó-ig kb 950 km amit 2 nap alatt kell megtenni. Még nem tudom, hogy Szlovénia vagy Ausztria felé lesz kevesebb eső... Mindegy vol már ilyen...
-
Kalocsai reptér ... voltak páran szerintem többen voltak mint a visegrádi balhén és ráadásul mire én érkeztem csillió motort láttam távozni ... kb 10 percig bírtam ezt a tömeget.
[link]Videó valszeg nem adja át és azt hozzá tenném , hogy pár percet már besétáltam úgy vettem fel szvl mögöttem is motoros

-
HoaryFox
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
3 autó és 2 motor tapasztalata: egy szelepsapkát sem sikerült tönkretennem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
nekem pont úgy nézett ki a motorom az egyik vizsgán, mint forgalomba helyezésnél. megbukott volna, és mondták, hogy inkább el se jöttem, mert szigoritott lenne.
forgalomba helyezésnél már 2 helyett 1 dobos versenyrendszer volt rajta, kormány végi tökrök, reszelt rendszámtartó. néhány vizsgán túl van már, így, h 12 éves...
-
fattyu
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
szerintem - műszaki állomás paranoia függvényében - azzal is elküldenek. Mikor a huskyról beszéltünk (mivel éreztem necces lesz) elmondtam mi van. Csávó a következőt válaszolta. lekérte a forgalomba helyezéskori képet. úgy kell kinéznie. mind rendszámtába tartó mind első sárvédő. ő azt mondta hogy a kipufogo még elmegy ha van benne e betű....
Róka: motoron ez azért nem olyan meglepő nem? már egy gyyorshajtás pl
-
Döglött Róka
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Nyilvan nem a tabla szakitotta szet, de elinditotta az uton a szeteses fele. Gyanitom hogy minden szabalyt betartva kozlekedett.
Mas: marha sok embert latok kesztyu nelkul orszaguton veretni. Be van oltozve, protektor mindenhol, nemelyik talpig borben, de egy 20-30 rongyos kesztyu mar sok lenne?
-
fattyu
veterán
válasz
etnies
üzenetére
kéne egy decibelmérőt szereznem mostmár. nagyon kiváncsi vagyok.
a gixerem gyári nincs hozzányúlva.
a husky az odrdenáré hangos azt elismerem.
a két kawa viszont, a lentebb írt módszert kapták meg. SZÉP mély de nem üvöltő hangjuk lett tőle.
szerintem az adott fordulati gyári érték közelében vannak így is. -
fattyu
veterán
Van köztünk k6/k7 gixer birtokos?
-
bacus
őstag
Menesztő gumi a magyar neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sorozatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanis sokkal jobban le van törve a furulya, mint kellene, fennakad, megfeszül... És így olyan hangos, hogy az utas mikrofonja konkrétan kihagy, ha beszélgetünk. Holnap be kell műteni.

250 euró körül mozog.

Nekem 162/0.1975
Kocsinak járna le a műszakija, arra kölcsön kérném kolléga "P" betűs rendszámát. (Autókereskedése van, ezzel hozza a külföldi kocsikat be).