Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
Sport-turam van itthon, valami mast akarok berelni.
Nehez: ez eleg szubjektiv, a motormnal alig nehezebb es ennek lejjebb van a sulypontja is. Cruiserek kozott nem szamit neheznek.
A tobbi: nem kell majd veretni esz nelkul, nyaralas alatt pont jo erzes lesz cruizolni, nem pedig sportosan veretni.
Szerk:
2 nap mulva indulok 6 napos alpok turara a sport-tura motorommal, lesz lehetosegem kikanyarodni magam
-
törölt tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
A váltókar talán igen, a kupplung szerintem nem. Az enyémen gyorsváltó van, igazából indulásnál, megállásnál, és egyesből kettesbe váltásnál kell kupplungolni, meg stop&go jellegű forgalomban. Engem szerintem nem zavarna ha akkor se kéne, sőt szerintem nyugis krúzolásnál tőlem válogathatna is magától. Aztán ha sportos hangulatban van az ember, akkor ott a váltókar.
De majd kipróbálom ha lesz rá lehetőségem. Még az is lehet hogy valamelyik következő motoromban már olyan lesz
-
csongi
veterán
Nincs a manualba es a blokk gyarto manualjaban a Jaso minosites.
Okozhat negativ erzest a mukodesbe ennek az adaleknak a meglete? -
fattyu
veterán
válasz
etnies
üzenetére
igen... ésszel evő kalória nullán vagy deficitben levő emberek délutáni szunyánként felszednek 20dkg zsírt.
elhiszem nem ez a természetes bioritmus.
azt is elhiszem egy ideális világban nem is kéne ennek történnie.
mennyi károsabb dolog ér minket annál hogy vasárnap ebéd után a forma1 zümmögésére elszundítasz?
szmog, alapvetően a kevés alvás, a stressz ( és emiatt csorbát szenvedő alvásminőség), az alkohol, a szemét ételek, mozgáshiány. hogy csak hirtelen a hasamra üssek. -
Khaosz55
addikt
Olvasgatom a híreket és azt írják, hogy jövőre lesz MT07 frissítés, ami már időszerű is. Viszont az olvastam, hogy valami félautomata váltó lesz a motorban. Megőrültek? Se kuplungkar se váltókar. Valami nyomógombok lesznek váltáshoz. Páromnak gen2 07 van, gondoltam kis frissítésre, de remélem nem lépik meg jövőre. Jobb lenne egy gyorsváltó inkább.
-
törölt tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ki kell vizsgálni hogy felszívódási gond, vagy a beledben valahol szivárog a vér valami miatt. Utóbbira van székletvizsgálat, és a vasad valahogy helyre kéne rakni, ha más nem intravénásan.
-
törölt tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Vashiányra nem elég csak úgy vitaminokat szedni, vaspótló kúrát kell csinálni és úgy szedni a vasat hogy ne legyen közben semmi más benned ami gátolja a felszívódását (pl tej, kávé, némely más ásványi anyag). Foszfor, C vitamin segíti a felszívódását, mondhatni kötelezőek mellé.
A vashiány miatt vagy reggel szarul és amiatt vagy fáradt délután is.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Sys85
üzenetére
Nem hangzik túl jól. Szerencsémre egész jó alvónak mondhatom magam, szinte fixen megalszom a 7-8 órát így is. (7 jobb akkor kipihentebb vagyok mint mikor véletlen 8-9) Pedig még csak be sem sötétítek, sokszor arra kelek, hogy szó szerint hasamra süt a nap.
Viszont sokszor tapasztalok fáradtságot levertséget már ébredés után nem sokkal, csináltattam vérképet, picit vashiányos vagyok és magas a koleszterinem, szedek rendszeresen vitaminokat, de csak nem javul úgy ahogy én szeretném. Előfordulhat, hogy ez miatt van, hogy hajnal 4-5 körül kerülök ágyba, és alszok kb délig rendszeresen? (3 hetet havonta, 1 héten vagyok nappalos, mikor este 10ig sikerül is elaludni)
-
etnies
senior tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Van, éveket veszel el az életedből sajnos. Én évente két hónapot szoktam éjszakázni, ennyi a kötelező a kórházban. Éppen most is éjszakázom, ma éppen aludtam másfél órát. Direkt nem alszom nappal, mert két hét múlva visszaállok nappalra és addigra teljesen összezavarná a testem, nem tudnék se este, se nappal rendesen aludni.
Az ember alapvetően nappali élőlény, arra van fejlődve/teremtve (kinek hogy), hogy nappal legyen aktív és éjszaka aludjon. Erre van kialakítva a látásunktól kezdve a hormontermelésig mindegünk.Az egészséges ember napi egyszer alszik. Este. Alvási ideje 7-9 óra közötti, melyből a mélyalvási fázis 20-35% között mozog (terheléstől függően). Megébredni maximum egyszer szokott egy éjszaka (értelemszerűen ha zajra felkelsz, az nem számít ebbe), legmélyebben hajnali 2-3 között alszik. Egyébként ez az az időszak, amikor az éjszakás dolgozók a legálmosabbak, ilyenkor erősödnek az "éjszakai műszakos fejfájások". Az okos autótolvajok és betörők ilyenkor dolgoznak egyébként.
Aki ebéd után kajakóma miatt beesik az ágyba rendszeresen, azzal valami nincs rendben. Cukor, emésztési zavarok, túlétkezés, helytelen étkezés, stb.
Nappal a gyerekek, betegek és éjszakás műszakosok alszanak
Ennek a kifejlesztésében vettem részt, mint tesztalany, nem tudom, Magyarországról elérhető-e. Itt államilag finanszírozott csoportba esik és nálam tökéletesen bevált.
UK-ban élés egyik előnye, hogy részt vehetsz mindenféle programban, most például ebben vagyok benne. Nagy előnye, hogy rendszeresen megvizsgálnak és ha találnak valamit, akkor egyből részletes kivizsgálásra küldenek. Rendszeresen meg kell jelennem kivizsgáláson (vérkép, koleszterin, cukor, vérnyomás, pulzus, súly, testméretek), le kellett adnom a családom ismert betegségeit, DNS-em és dokumentálnom kell az életvitelem (evés, alvás, munka, sport, stb).
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem szintem minden nagyköbcentis motorral lehet krúzolni, mert kb tudom mit keresel. Csak a normál motorral lehet kanyarodni is.

Amúgy nagyon vágyom egy Harley-ra, de egyenlőre csak az anyagi vonzata ment meg attól a stressztől, hogy hogy a f.szomba fogok vele kanyarodni a saját stílusomba.
-
Biqci
aktív tag
válasz
üzenetére
A sógoromnak volt ilyen gépe, egyenesen lehet vele menni, de ha fékezni akarsz… borzalmas a fék. Alig van ereje, gumiszerűen nyúlik, már az első perctől kezdve. Mivel újonnan vette, így nem lehet az előző tulajra mutogatni. Nameg böszme nehéz, pedig majdnem minden műanyag rajta, pl az index, ami legalább szép fényes…
-
macilaci78
nagyúr
válasz
üzenetére
Havernak is choppere van, illetve talán már megvette a nagyobb Shadow-t. Volt vele tréningen, ugyanazokat a 6-7 méteres fordulókat csinálta meg vele, mint a többiek.
Plusz ott vannak az USA rendőrmotorok agyonig felpakolva és simán karikáznak két szűk parkolónyi helyen.
Szóval meg lehet ezzel is fordulni, de a döntés mellett nagy hangsúlyt kap a súlypontáthelyezés is. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A tanktáska nem lenne napi használatban tartósan, csak a kirándulás idején. Erre a pár napra felesleges a fólia szerintem.
Fóliaeltávolítós videót láttam párat, pl sárga taxi eladásakor. Az a könnyen, nyom nélkül lejön dolog azért annyira nem kerek.
Ha meg egy vízbazisú ragasztót a napon hagysz kiszáradni, ne csodálkozz...
-
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
A nappali alvás nem pótolja teljesen az éjszakait.Hiába van az ember hozzászokva és hiába csinál koromsötétet a szobában.
Nappal több a zaj, ami zavarja a mélyalvást, nincs meg a rendes arány az alvás fázisai között.Nincs meg a napfény és sötétség aránya sem.
Persze az hogy ezt ki mennyire bírja hosszútávon, az egyénfüggő, de alapvetően nem az állandó éjjeli ébrenlétre lettünk tervezve.
Én 1 évig voltam állandó éjjeles, az első 4-5 hónap nem volt gond.
Aztán jöttek az 1-2 óránként megébredések, 4-5óra alvások 2-3 részletben.
Elkezdtem gyógynövényes tabival kezelni, de mint halottnak a csók.
Aztán jött a Xanax, cirka 1 hónapig jó volt és újra megébredtem többször, keveset aludtam újra.
Váltottam Lendorminre, ez is kb 1 hónapig volt jó.
A végén már gyógyszerrel sem tudtam normálisan aludni, pihenőnapon meg pláne, teljesen meg volt hülyülve a szervezetem.Össze-vissza aludtam 2-3 órákat és 0-24 hulla voltam.
Teljes idegbaj és ingerlékenység (minden apróságra befeszültem), -15kg és egy idegi-fizikai kimerültség lett a vége.1hónap kínszenvedős táppénz…
Vissza is dobtam az állandó éjjelest, nem érte meg.
Most 12órázok (hosszú hét/rövid hét) így aránylag keveset vagyok éjjeles és nem is sokat egyhuzamban, ezzel nincs bajom. -
törölt tag
Szeptemberben Gran Canarián egy ilyen szép cruisert fogunk bérelni, Suzuki Intruder 800.
Én még csak a saját motorom vezettem (Honda CBF 1000), meg Honda safety trainingen azokat a szörnyű 500-as nakedeket.
Ha valaki tudna 1-2 tanácsot adni cruiserhez, azt szívesen fogadom. Azt tudom hogy a lean angle nem olyan nagy ezeken mint amihez szoktam, szóval nem érdemes annyira veretni vele. Inkább lazábban cruisolni való, élvezni a v2 pöfögését, és pont ez is a célom vele.
Ezen kívül kell valamire figyelni?
-
etnies
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Nem látom sarkosan, fél évig voltam résztvevője egy alváskutató-programnak és ott tanultam sok dolgot az alvásminőségről. Például a délután alvás egészségtelen, elhízáshoz és magas vérnyomáshoz vezet. A napközbeni alvás a gyerekkor része, mert olyan hormonokat termel a test, ami fejlődéshez-növekedéshez szükséges. Felnőttkorban ez egy rossz, tanult viselkedés.
Ezek tények, ettől te még nyugodtan aludhatsz, ha akarsz, én nem szólok bele, de nézd meg azokat, akik elmúltak 40 évesek és rendszeresen szunyókálnak, hogy néznek ki.
És az nem véletlen. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Könnyen lejön.... ha nem hagyod sokáig fenn. Ablakokat kentem. lemaszkoltam mellette az üveget, aztán elfelejtettem leszedni, sütötte a nap. Úgy kapartam le....Szóval lejön frissen. Napsütés úgy odagyógyítja, hogy ihaj...
Nekem karosszéria fólia van a tankon. Jó, én nem használok tanktáskát, nekem amolyan tankpad helyettesítő. Fekete a motor, pont az az árnyalat a tankfólia. Pár méterről észre sem vehető hogy rajta van. Közelről is azért venni észre, mert átkentem waxal, és egy leheletvékony fehér csík ott maradt a fólia végénél.
Javaslom másnak is, esztétikus, véd, és könnyen eltávolítható ha mást gondol az ember. Ha a kisvárosunkban van ember, aki ilyennel foglalkozik, gondolom nagyvárosban még előbb találtok. Tavaly 6e. forintot fizettem érte, az üléstől szinte a tanksapkáig ér. Legalább nem a tankot karistolom az övtáska cippzárjával.
-
etnies
senior tag
válasz
3psilon
üzenetére
Nem akarlak megijeszteni, de nappal aludni teljesen természetellenes felnőtt korban és ha neked tényleg fizikai szükséglet, akkor valami gond van az egészségeddel.
Az pedig biztos, hogy 15 perc alatt nem kerülsz mélyalvási fázisba (ami tényleg pihentet).Teljes vérkép nem ártana. Na de mindegy, te életed, én még ilyenről nem hallottam!
-
válasz
3psilon
üzenetére
Én országon belül sem indulok el defektjavító készlet nélkül.
Ülés alatt elfér (legalábbis nálam), van benne defektjavító kukac a javításhoz szükséges minden hozzávalóval, plusz van benne 3db felfingó patron, meg egy korábbi készletből még 3 patron. [link]
Elég kellemetlen ha a nagy semmi közepén kapsz defektet, ehhez nem kell még külföld sem. -
3psilon
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Furán hangzik talán, de miután motoroztam 200 km-et, kimerülök, és negyed óra szunya csodákat tesz. Kávéval is pótolható.
Na, még valami eszembe jutott. Bár a motor jó állapotban van, a defekt kérdése ott van. Tavaly vásárolt Michelin Pilot gumik szóval nincsenek lelakva, de hogy lehet erre készülni?! Érdemes vinni tire plugot, sűrített levegőt, ilyesmi? Reális forgatókönyv, hogy ott az út szélén ezt meg tudom csinálni?
Assistance biztosítást ti szoktatok kötni külföldi út esetén? Érdemes előre keresni szervizeket az út mentén?
-
etnies
senior tag
válasz
bardi
üzenetére
Attól félhetsz is. Menet közben száll a por a motor körül és a mágnes szépen összeszedegeti a levegőből a mégnesezhető részecskéket, ezek finom surolópapírként működnek, ahogy a tankon mozog a tanktáska.
Már ezer éve kitaláltak jobbat: a tankgyűrűre szerelhető táskákat, csodálkozom, hogy van még mágneses egyáltalán.
-
3psilon
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Köszi neked is, meg mindenki másnak is! Viszünk függőágyat, azt napközben fel lehet tenni valami pihenőhelyen, szunyálni, kajálni, várost nézni stb. A 200-200 km jó ötlet, a tanktáskára meg ránézek jövő héten a bó'tban.
-
dellfanboy
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
simán motor robogó bolt, légszuro szivacs. olyanra vágod amilyenre akarod, nekem ez barátibb megoldásnak tűnik [link]
-
atomanti19
aktív tag
Tudnátok ajánlani valamilyen légszűrő szivacs\textil\bármi anyagot? Ami nekem van (ipari bútorasztalos gépekhez való) az túl laza, és nem tudom ragasztani sem.
Olyan kellene amit ezzel a fedéllel le tudok fogatni, és a kerethez, középen futó szálakhoz ragasztani is szeretném, vagy valahogy odafogatni. A ragsztásban sem vagyok 100%-ig biztos, cserélni, tisztítani is kellene alkalmanként
Ez például? 
Ha ez nem megy, akkor ki kell próbálnom valamilyen kazettás megoldást ami közrefogja a szűrő anyagot, de kellően szűkös a hely a magasságot illetően szóval ezt nem bántanám ha nem kell.
Köszi! -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
jézus.. biztos kurva jó lehet, egy ilyen telepakolt övvel zakózni... garantált gerinc sérülés.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bardi
üzenetére
Amire gondoltam, hogy a kabáton kívülre veszed fel, nem tartja el a kabátot. Van H-hevederes öv is, vagyis a válladon tartja a súlyt, ha leszállnál a motorról. A zsebekből rengeteg fajta van, hátra teheted a nagyobbakat, oldalra a laposabbakat (pl telefontartó). Akár 12-15 liternyi cuccot felaggathatsz csak az övre, ha kell.
-
bardi
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
Na igen, a karcoktól kicsit félek.
tboy93: Impresszív, nekem ennek a töredéke se menne bele.
A Zéé : Köszönöm, ez jobbnak tűnik, utas úgysincs, és így hasalhatok a tankon.
macilaci78: Van egy kis övtáskám, ami ivótasakos, bringás cucc, azzal majd próbálok mégegy kört, 1 szendvics meg dobozos ital beleférne. Csak valahogy a kabáttal együtt rohadt kényelmetlen volt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bardi
üzenetére
Esetleg egy molle rendszerű öv megfelelő méretű tartókkal? Állíthatod úgy, hogy a súly az ülésen van. A csattal egy mozdulat levenni, vagy akár a nyeregben ülve magad elé tudod húzni. 600D cordura általában.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
3psilon
üzenetére
Szerintem reggel 200 km, este 200 km. 1-1 megállással simán. Napközben meg kirándultok. Egy seggel 100 km pite még utassal is.
Tanktáska a határon jó dolog, csak kikapod az igazolványt és kész is vagy, leszállás nélkül. Szintúgy a kártya a fizetőkapuknál - ha van ilyen.
-
tboy93
nagyúr
válasz
bardi
üzenetére
Viccelsz ugye? Az asztalon lévő cumót ez a 2 táska nyelte el, az egyik egy mágneses tank táska. Úgy felcuppan a tankra, hogy lerángatni is alig lehet, pedig egy olcsó 20k-t tatyóról van szó.
-
etnies
senior tag
válasz
3psilon
üzenetére
A "seggfájás"-t sok minden okozhatja. A kényelmetlen ülés, a mozgás hiánya és a nyári melegben "bepállás".
Mozogni kell a motoron folyamatosan, amikor egyenesen mész huzamosabb ideig. Nyárni nagy melegben érdemes ilyesmit felrakni. Csúnya, tudom, de átfúj a szél a farpofáid között, ami nekem nagyon jól jött két éve, amikor 43 Fokban motoroztam egész nap. -
Jakab66[hun]
senior tag
Voltam ma próbakörön egy 1290 SAS-al, hát azért na, brutál mennyivel jobb mint a Norden. A váltója picit nehézkesebbnek tünt, meg a fék fogáspontja nagyon bent volt, de gondolom ezek beállítási problémák. A motorja sokkal simábban jár, meglepően kevés rajta a rezonancia. Ja és az ereje is imponáló, a szélvédelme kifejezetten tetszett, csak viccesnek találtam, hogy 5km után azt írta 0km van még tankolásig. Nem vitték túlzásba a benzin mennyiséget.
Persze mikor visszamentem gyakori bocsánatkérés közepette mondta hogy menjek vissza majd tankolnak bele. Sajnos SDGT nincs nekik most amit ki lehetne próbálni, de amúgy is nagyon megtetszett a SAS. Az ára hallatán egy picit félrenyeltem, 27ezer euro dobozokkal meg 1-2 plusz extrával. Viszont cserébe nagyon jó áron számolnák be a Nordent. (Majdnem amennyiért vettem) -
bardi
senior tag
Mágneses tanktáskák alkalmasak arra, hogy 0,5-1 liter folyadékot meg pár szendvicset elbírjanak? "Hosszabb" utakra mindig hátizsákkal megyek, de az rohadt kényelmetlen. Esetleg még ülés táska játszhatna, de azok meg többnyire indokolatlan nagyok nekem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
3psilon
üzenetére
Amikor az átkelőn dolgoztam, az útlevélkezelők még le is baszták egyik-másik motorost, miért nem jött előre...
Ők is tudják, hogy a napon ülni a nyeregben terpeszben támasztva, talpig bőrben nem akkora kéjmámor a tűző napon, vagy épp esőben, mint a klímás kocsiban ülni. Az okmányok legyenek kéznél, elvileg a sisakot is le kellene venni, hogy az arcod lássa. -
-
tboy93
nagyúr
válasz
3psilon
üzenetére
- Hogy érdemes ekkora napi távokat leküzdeni minimális seggfájás mellett? Bármi tippetek van erre?
Meg kell állni pihenni
- Mit érdemes megnézetni a motoron, vagy készülni vele? Év elején volt szerviz, olajcsere, szelephézag stb. volt. Láncot beállíttatom indulás előtt.
Guminyomást se felejtsd.
- Vettem rá oldaltáskát, a tanktáskán vacillálok, az megérheti?
Meg, persze. Előnye hogy kéznél vannak a fontos dolgok, hátránya hogy a tankolás macerásabb.
- Ha nagyon bedugul a határátkelő (pl. Tompa, Horgos), motorral ugyanúgy végig lehet előzni a sort, mint bármilyen másik autós sort, ugye?
Ugyanúgy előre lehet gurulni és ugyanúgy lehetnek autósok akiknek ez nem fog tetszeni.
-
yodamastah
őstag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Bejáratta az m1000xr-t

Kikapcsolt elektronikával.
-
3psilon
aktív tag
Hali! Motoros túrára megyünk a Balkánra. Napi 350-400 km (nem autópályán), 3 nap alatt jutunk el Tiranáig.
Még sosem voltunk ilyen többnapos túrán (10 éve motorozom pedig), izgatottan várjuk
Ketten megyünk, 2 kicsi, könnyű utas egy Kawa ER-6F-en. Együtt vagyunk 110 kiló, szóval simán irányítható a motor. Három kérdésem van, amire hátha tudtok valamit mondani.
- Hogy érdemes ekkora napi távokat leküzdeni minimális seggfájás mellett? Bármi tippetek van erre?
- Mit érdemes megnézetni a motoron, vagy készülni vele? Év elején volt szerviz, olajcsere, szelephézag stb. volt. Láncot beállíttatom indulás előtt. Vettem rá oldaltáskát, a tanktáskán vacillálok, az megérheti?
- Ha nagyon bedugul a határátkelő (pl. Tompa, Horgos), motorral ugyanúgy végig lehet előzni a sort, mint bármilyen másik autós sort, ugye?Előre is köszi, sokat segítetek bármilyen tippel!!

-
Pfiucska
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
60k lett volna amugy, csak meghuztak az elso sarkon mert sokaig indexeltem
az elso alkalommal nem kerdeztem meg, hogy mennyit kell jattolni. -
-
DefJamHUN
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, akkor nekem volt igazam😃 nyilván ez csak egy gondolatmenet volt, de megerősítettétek.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hajtva az oreg fzr1000-ek is eszik az olajat (pl horvatorszag oda-vissza utan kellett tolteni bo egy litert reszletekben), de a szervizben azt mondtak tekintsuk az olajat is kopo alkatresznek

ha kimeletesen mentunk veluk, akkor ket olajcsere kozott (5000km) eppcsak fogyott az olajbol. -
DefJamHUN
aktív tag
Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel aki felvetett egy érdekes gondolatot.
Akartam egy 125ccm gépet amit 50eskent használnék, de ugye benne van, hogyha baj történik akár rajtam kívül álló okból, akkor az baj.
Na már most mi van akkor, ha valóban 50eskent használom a 125ost, de kötök rá 125ccm biztosítást?
A biztosító egy esetleges kárrendezésnél kihúzhatja magát alóla, ha nem rendelkezem A jogosítvánnyal csak B vel? -
macilaci78
nagyúr
válasz
atomanti19
üzenetére
Gondolom, az elemzés első fejezetében kifejti, hogy a megengedett sebességhatáron belül ment a saját sávjában megválastott íven...
Mindegy, jobbulást neki! Borda, szegycsont, kulcscsont, inkább repedések, mint törések. Ebből fel lehet épülni maradandó károsodás nélkül. Szerencséje volt.
-
Biqci
aktív tag
válasz
fattyu
üzenetére
Persze, pont erre gondoltam. Mert most biztos lesznek olyan hangok mindenhol, hogy megérdemelte stb. Mindenkivel előfordulhat, nálam is néha elszalad a ló és csak utólag gondolkozom, hogy mekkora hülye vagyok, voltam és mondok egy csendes imát magamban, mikor épségben hazaérek. És lássuk be, nála azért nagyobb a rizikó… De ettől még nem kell. De sokan fogják
-
Zoli bácsi
őstag
V. Pásztori Veteránautó és Motoros Találkozó
Jún. 14. Pén 18:00 - Jún, 16. Vas 10:00 Győr-Moson-Sopron, Pásztori, Alsó utca
Sátorozási lehetőség
Érkezés péntek 18:00-tól (sátorozási lehetőség adott)
18:30-tól zenél a Midnight Rock
19:30 Neuropsy
21:00 Futótűzfészek
22:30 PatkóRock
Szombat 8:00-tól várjuk az érdeklődőket
Motorszentelés 9:30
10:00-tól véradás
Egyéb délelőtti programok:
Hengerfej dobás
Decibel mérés
Egyéb versenyek
10:30-tól Csillaggyűjtő tánccsoport
11:30 Egyedi Dalkör
13:00 Balkan Fanatik
14:00 Eredmény hírdetés
14:30-tól felvonulás (kb.25-30km)
16:00 ebéd és tombola (értékes nyeremények, fődíj: Honda robogó)
18:00 New Horizon
Sörivó verseny
20:00 Ask the Dust zenekar játszik
22:00 Katapult zenekar gondoskodik az est hangulatáról
Egész napos zsiroskenyér fogyasztásra és lángos vásárlásra lesz lehetőség.
Egész nap gyerek motoroztatás.
Program változás jogát fenntartjuk!
Mindenkinek jó szórakozást kíván a Slusszos Vaddisznók MBK!
Belépés mindenki számára ingyenes!
-
Biqci
aktív tag
válasz
etnies
üzenetére
Több bordája eltört, kulccsontja is, a szegycsont is kapott. Az intenzíven van. Ahogy a kollégák is irják, Bajna-Héregen bukott, nem tudja miért, kiesett minden. De majd kielemzi…
Tök mindegy ki hogy áll hozzá személy szerint, milyen embernek tartja, én nem tudom köpködni. Mint ahogy a kereszteket sem az út szélén, amikről tudom, hogy motorosokra emlékeznek, emlékeztetnek. Márpedig van a környéken jó pár…
-
Biqci
aktív tag
[link]
Dodor jelentkezett a kórházból... -
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A 3. videoban mondja a végén, hogy a szerviz amelyik a garanciális javításokat végzi is inkább a 890 blokkal találkozik gyakrabban veztengely problémák miatt.
szerk.: azért az meleg helyzet mikor 190-nél széthullik a blokk
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Nem a te hsz edre ertettem, hanem hogy beepitettek egy olajhálót a hfejbe, ami biztosan olajzas miatt tortent, csak altalanossagban fura, hogy akar 15e km alatt ennyire elkopjon. A csapagyaknal mindenesetre van olaj.
Hat abban bizik a ktm sztm hogy gari idon kivul lesz a legtobbje

-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen mondom az elírás volt a részemről, ez tuti hogy a silány anyaghasználat miatt van, és pluszba van olajnyomás probléma is elvileg. Enyémnek is olyan blokkhangja van mint ha nem lenne benne olaj, és olvastam már pár esetről ahol megállt a motor olajnyomás hiba miatt. Habár több esetben a szenzor adta meg magát, de páran méricskélték már, és alapjáraton a 1,5 bar nem tűnik erősnek.
Inkább az nem tiszta nekem, hogy ha ez a veztengely probléma évek óta létezik, miért nem tesz ellene a gyártó?! 4-5 éve ismert hogy gyenge az anyag, de még mindig ugyan azzal szerelik. Legyártottak egy milliót és el kell sózni?! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Hmm.
Ez inkabb anyaghiba gyanus. Az egyik butyok jo, a csapagyazas nincs beragodva, a masik butyok teljesen elkopva... ilyet olajjal nem tudsz csinalni. -
Biqci
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon nem jó a hasonlatod, az almát a körtével és utána a banánnal hasonlítod össze. Az Ignis benzines, a Kia dízel, a motor pedig megint más. És a hengerekben ahogy a Csendőr is mondja, nincs akkora nyomás, a befecskendezési nyomás megint más mint az üzemszerűen a hengerekben fellépő nyomás.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A csoport alapján ilyen zsákbamacska / szerencsejátéknak tűnik. Van sok amelyik 5-10 ezer között már lekotlott, van pár amelyik 40-50 ezernél. Persze nekem is van gari, már 2x volt kihasználva 2 ezer km alatt
Egyszer ugye elment az összes világítás rajta 300km volt benne kb, aztán 1500 körül cseréltek kopogás szenzort.Csoportból egy kis ízelítő
Mik azok a rémhírek 1290-ről? -
vihartigris
őstag
-
vihartigris
őstag
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az még a 390-el volt, azt vitte el a tréler
Azt már eladtam, február-március környékén váltottam a 790-re.
Abból gondolom, hogy az előző tulaj elmondása szerint olaj pumpa problémája volt (az ő szavaival élve felrobbant az olajpumpa), meg ugye a blokk fedele cserélve lett, mert nincs motorszámom. De megvan róla a teljes eszköz lista hogy mit csináltak vele akkor, mondjuk mivel garis (és még jódarabig az is lesz), így nem nézegettem a papírt eddig. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Minol gondolod, hogy ez volt a motorod problemaja?
Elektromos problemak es gyorsvaltoval kapcsolatos jelensegek voltak, amit ide leirtal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van az majd egy 100-as.

Köszi!
Persze mikor visszamentem gyakori bocsánatkérés közepette mondta hogy menjek vissza majd tankolnak bele. Sajnos SDGT nincs nekik most amit ki lehetne próbálni, de amúgy is nagyon megtetszett a SAS. Az ára hallatán egy picit félrenyeltem, 27ezer euro dobozokkal meg 1-2 plusz extrával. Viszont cserébe nagyon jó áron számolnák be a Nordent. (Majdnem amennyiért vettem)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)