Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Nálam úgy vettem észre, hogy 1.5 db hátsó fogy el egy elsőhöz. Szóval 20-at nem megy el az első, persze ez attól is függ mennyire huligánban megy az ember és milyen agresszíven használja az első féket. Illetve hol használja, Horvátok 8-as ut teljesen más mint egy Dolomit. Ha pl egy túra nap megyünk 150-200km-t dolomitokban kizárólag a hágókon akkor a több száz kanyartól olyan szinten elfárad az ember, hogy nem akarsz a limiten menni mert egy hiba és game over. Ezt 4-5 napon keresztük teljesen lefáraszt, és nem kell ehhez erős motor sem, egy könnyebb motort sokkal jobb egész nap jobbra-ballra dobálni és tempósan lehet menni. Egyszer haver GSX-R-el jött, nem tudta a tempót tartani, nem oda való, hiába sokkal több lóerő, 100-120-ra is ritkán lehet felgyorsítani mert jön a következő nagy kanyar...
-
fattyu
veterán
na ki a legpechesebb
négy motor
két lejárt műszaki. egy mindjárt lejár,
3 döglött akku
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mar megvettem, szoval ezt a verziot kell vegigjarni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Szerintem is, egy turista-üdülőszigeten, kizárt hogy nem tudnak minimum angolul. Bárhol voltam túrázni mindenhol beszéltek vagy német vagy angol nyelvet...
Nyilván más gumi is tudja hideg körülmények között a jó tapadást (kivéve BT023) , minden esetre a CRA4 felsőpolcos Hyper-touring gumi lazán rakható 200 lovas gépre is.... [link]
Igen én is így vagyok vele ez a gumi beváll, nem keresek mást."Egyébként oda már érdemes utánfutón, teherautón, stb levinni a motorokat, hogy ne fogyjon a gumi feleslegesen."
Amíg élvezem elmegyünk motorral, meg amúgy is többen is megyünk. Dolomitok is csak 550 Km és Graz felé végig élvezetes még a autópályás szakasz is. Leghosszabb egy nap Firenze-Győr volt 880km, párommal külön motoron neki MT07 van. -
bacus
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerintem se kell csere, az mt09 elég erős, hogy még harmadikba is felemeld az első kereket..., spórolj a gumival, egykerekezz!

Ilyen kopásnál sztem már az is játszik, hogy már nem jó vele kanyarodni, márpedig korzikán nem igen lesz más, csak kanyar.Egyébként oda már érdemes utánfutón, teherautón, stb levinni a motorokat, hogy ne fogyjon a gumi feleslegesen. Én idén vettem egy szétszedhető utánfutót, ami azért is jó, mert nem kell az utcán tárolnom, illetve ha levontattam a motort, ott sem kell külön tárolni, stb, szétszedem, be a csomagtartóba és akkor csak egy autó áll a parkolóban...
"volt hogy Dolomitokba elkapott a jeges eső, nem volt para"
Azért ezt sok gumi tudja.. Én a 4.szett pirelli scorpion trail 2-t fogom feltenni, pont ugyan ezt érzem, mint te. Ez bevált, nem is nézek más gumit, pedig lehet mind tudná ezt."Franciában még nemvoltam"
Én vmikor 1992-ben jártam arra utoljára, kempingben laktunk, bejelentkezéskor tökéletes angol és német, ifjusági kedvezmény, meg eu turista kedvezmény, meg ki tudja mi be lett igérve, fizetéskor, ugyanaz a fickó CSAK franciául, a saját kézírását mutogattuk, ahol leírta, hogy mennyit fizetünk, de nem, csak ragaszkodott a lista árhoz... -
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Franciában még nemvoltam, ez lesz az első, rendszerint Olaszba járunk 2-3X évente meg Ausztria hétvégenként, és Horvátországba szezonzárásra.
Mindegy is lecseréltetem. -
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ki mondta hogy elmegy, hátsó 10-12k megy el első jó esetben a dupláját. A hátsó profilmélysége közel 8mm gondolom ezért is megy el sokat. Más gumiknak jó ha 6mm.
Majd azért néz utána ennek a guminak...
Ez még a CRA3 tesztje Duke 1290-en ami lényegesen erősebb a MT09-nél és nyomaték is nagyobb, [link]
CRA4-ről nem találtam releváns tesztet. Nyilván nem dobok fel olyan gumit ami 4000km-t megy el mert minden túrán cserélhetem.
Annyi hogy CRA3 és 4-et használok már kb 6 éve. Mindenhol tökéletesen teljesített a ujjad bele ragad a gumiba, volt hogy Dolomitokba elkapott a jeges eső, nem volt para. -
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Angolul vagy Németül csak tud ott valaki. Jóvan akkor lecserélem..
-
dellfanboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
dainese gyárt méretre. nemtom mit veszel de én inkább gyártatnék méretre, minthogy meglévőt szabjanak át, az nekem sose jött be
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Voltam naluk nagyon regen, akkor befestettek a borruhamat egy mas arnyalatu de kb-ra olyan szinu festekkel, ahol serult. ami engem akkor tulkepp egyaltalan nem zavart, a lenyeg, hogy legyen a borruham seggen bőr még, de most egy normalis, arban is szemmel lathato borruhat akarok meretre szabatni, ugy, hogy olyan hatasa legyen, h amikor felveszem, akkor ne lassam, h ez meg lett izélgetve varrogeppel, szoval nekem ne legyen mindenfele sufni megoldas/ - igy sikerult kézszéttáras.
Nem tudom, hogy ők tudnak-e ilyet. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok, Korzika túra előtt vagyunk. Első keréken 1.5mm van kopás jelzőig a teljes borda mélység 2.5mm. A túra hossza kb 3000km lesz.
Motor Mt09 SP Gen2 a gumi meg Continental Road attack 3, holnap érkezik a Road Attack 4-es szett tehát még le tudnám cserélni.
A hátsó olyan 10-12 ezret szokott elmenni az első meg a dupláját.
Szerintetek lecseréljem ? -
A Zéé
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Lehet csinálni a csillagrombolót viszonylag ízlésesen és eléggé giccsesen is. Na ez utóbbit nem szeretném, és nekem a Mugen meg Serpentize csizmák már giccsesek, valahogy ez az erőltetett "nagyon sportos, nagyon hájtek vagyok, látod!?" vonal. De jah, megtaláltam őket valami 3. márka termékeként is, szóval ezek ilyen egy kaptafára gyártottak.
A szerintem viszonylag ízléses kategória a TCX RT-Race az Alpinestars SMX-6, vagy az itt ajánlott Dainese Nexus 2 is. Az általam talált Vanucci RV6-pro meg a TCX S-tr1 azok a "ha jó, akkor megbarátkozok vele" kategória.Amúgy ha már Serpentize: hétfőn 11kor rendes tömeg volt a zalaegerszegi boltban. Vitték a kabátot, a sisakot, próbáltuk a cuccokat folyamatosan... Egészen meglepett. Az S1 bőrdzsekit is próbáltam, az egészen szimpatikus volt, bár hozzá teszem, hogy próbáltam bőrkabát ól mostanában mást.
-
draco31
veterán
Köszönöm a válaszokat, eldönti melyik megfelelőbb neki.
-
bacus
őstag
válasz
Apophis
üzenetére
ráadásnak a sima tokok nem jók, hacsak nem akarod állandóan kivenni a telefont a tokból.. (kivésni, mert nagyon rajta van). Az új mag tokok alja viszont lapos, nem billeg, én azt vettem és tényleg jó..
Nekem nagyobb bajom, hogy a motorokon nem igazán van "jó" hely a telefonoknak, a műszerfal felett nekem a gyári navi van, a kormányon meg végül fent van, de hogy jó helyen van e, hát nem igen.
-
Apophis
őstag
-
bacus
őstag
Nincs tapasztalatom velük, csak több embertől hallottam, hogy oda vitte és jó lett. Ja valami videó is volt róluk, amin én meglepődtem, hogy azt mondta ott a szabó, hogy mindenki nagyobb ruhát vesz, hogy majd abból csináltasson kisebbet, de ez állítólag a nehezebb feladat, kisebb méretet kell venni, mert azt olcsóbb/könnyebb átalakítani.
Nekem nem kell bőr ruha, amíg nem kerülök 90 kg alá (és erre nem sok esélyem van még egy ideig - sőt lehet csak a kremában ég majd le rólam ennyi zsír
) -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én külön felkerestem telefonon a privát kis magánvállalkozó varrodákat, varrónő-szabászokat elmondva miről lenne szó, sokan nem vállalták mert nincs gépük hozzá (motoros bőrruházathoz) majd az egyik kis magánzó szabó megcsinálta. Aprópénzért - pár ezer forintért. Bele kellett toldani a combtőtől combközépig belül kétoldalt a nadrágba - jó lett. Kvázi addig kell hivogatni míg rá nem akadsz, azonban valami kompromisszumra kell ilyen kis 'cégeknél' számítani, pl nem lesz színazonos a toldás esetén, vagy ha olyan akkor bőr helyett valami más rugalmas anyaggal pótol. Ugye toldásnál általában pár centis sávról, csíkokról van szó maximum, ha efölött kell akkor már egészében másik méretről van szó és az egész ruhát nem lehet, nem éri meg méretekkel bővíteni. Esetleg nagyobb méretet kell venni és abból visszaszabni. Ha mondjuk ne adj ég olyan a helyzet hogy tényleg nincs pénzmag de a szar olcsó új ruhánál kapsz egy bőrt használtan akkor nem árt előre keresni szabászt és tájékozódni, különben csak a nem egész jó - kényelmetlen helyzet állhat elő. Használtan még nehezebb igazán passzoló ruhát találni (egyébként nem agyonhasznált ruhát amin még a bőr átítatása megvan egész jól lehet sima langyos - enyhébben szappanos vízzel takarítani, ózonozással szagtalanítani majd enyhén átkenni erre való viasszal stb. - szintén saját ruhás tapasztalat. Fontos hogy a bőrruhák száraz helységben legyenek tartva, ne aszalódjanak nyirkos, szellőzetlen közegben, garázs mélyén stb. használat után amint lehet szárítás, szellőztetés. aztán ha mégis csak ilyen tárolásra van lehetőség - letakarítani, kezelni minden alkalommal és zacskózva elrakni, tárolni. Mint minden más a ruha is meghálálja a gondos tartást és egy jó ruha mindenestül (csízma, kesztyű, bukó, protektor tuning, stb. egy kisebb motor ára)
tipp: bukószellőztetőt lehet csinálni ha ráteszed egy 12 centis PC szellőztető ventillátorra és elöl nyitott plexi, alul perforáción áthúz rajta a levegő (copyright by Chrobák Jani, nála láttam) -
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Van már quadlocból kínai is, természetesen töredék áron.
Nekem van mindkettő. Érezhetően más az anyaga. A gyári Quadlock sokkal tömörebb műanyagnak érződik, az alis verziója olyan sima ABS. Tartósságban a fene tudja.
Ha a gyári ezt kibírja, az motoron talán elég.
[link] -
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Kérdés, hogy telefont tesz-e bele?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én egy Quadlock tartót tettem a tükörszárra és arra egy Decathlonos tartót. SH300 robogó, M0-n is bírta, meg a döcögős Mogyoródi úton kifelé. Persze nem tudom, meddig tart, de a csereérett telefonhoz nem akartam ellőni az öntapadós univerzális talpat.A másik ajánlott márka a Motochargebar, szintén rezgéscsillapítóval. Sajnos a rezgés kinyírhatja a telefon kameráját. Persze ez egyelőre csak a drága flagship egy részét érinti, de ahogy minden újdonság, ez is leszivárog majd a konzumer szegmensbe.
Pttypang: itt vannak közel hozzám, 2-3 hete elgurultam szemrevételezni. Meggyőző cucc, mint a Kraz. Ami nem szimpatikus, hogy akkor is robosztus, ha nincs benne telefon.
Amúgy okés, hogy egy robosztus tokkal is belefér a telefon és a tartó akkor sem engedi a telefont, ha a telefonnál fogva lóbálod az egész motort.
Ezt néztem ki, tetszik, hogy moduláris. Egyszerűen kiszolgál több motort és telefont is.
Az 50-es robogót az ebay-es tartóval árulom. Az is ellátja a funkcióját, miután a tükörszár-csavar alá való részt kicseréltem laposvasra.
-
tboy93
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Én sok szart kipróbáltam, végül ez vált be -> motochargebar (töltő nélküli elég). Fém. Ebbe ha rögzítve van, akkor kitépni sem lehet. Szerintem az olcsó tartók csak pénzkidobásra jók.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Apophis
üzenetére
Nekem ez a Plus kesztyűm van, bevált nyári kesztyű. Szerintem 3-4 éves már, az ujjak közti szövet kezdi elengedni a gumiszálakat, illetve most, hogy melegebb az idő, fog.
Párszor már volt kimosva is.
A tépőzáras összehúzót egyszerűen levágtam róla, nem kell. A gumis mandzsetta is jól tart, a rövid mandzsetta miatt a kabát ujjánál úgyis huzatos, de amikor a kezem már nem fázik benne, a csuklómnak is oké. Amúgy meg ott a téli hosszú mandzsettával, ami elég jól tömít a kabát ujjánál is. -
Megvolt a lanccsere a haz mogott a parkban, laza 2 ora volt, nagy resze a takaritgatassal ment, mert elotte nem jutottam el lemosni a gepet. Nem igazan lattam kopast a hatso lanckereken, az elson talan valamennyit. Mentem vele egy probakort, delutan allitok meg rajta es kesz is.

Elso kereken viszont gumit kellene cserelnem. Mostanaban kb milyen hataridokkel dolgoznak bp-n?
-
draco31
veterán
Hello!
Öcsémnek egy Derbi Senda 50-ese van. Szeretne rá telefontartót. Ezt a Baseus-t nézegetem, a márkát ismerem, szóval minőségtől nem tartok. De jó lehet-e ez, ha lemegy az aszfaltról?
-
Khaosz55
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Nekem tcx cdizmám volt olyan kategóriába mint smit linkeltél. Egy szóval olyan volt mint egy sícipő. Nem hajlott, meleg volt, nem éreztem sem a váltókart sem a lábféket. Rühektem ...
Aztán vettem egy sidi rexet 4-5 éve. Könnyű, jól tart mindenhol, szellőzik, eszméletlen hajlékony a fel-le váltásnál. Viszont azt látom hogy rohadt drága lett sajnos...
-
Apophis
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem például a Plus kesztyűk tökéletesek méretben, egyik más gyártó sem illeszkedik így (rövid ujjaim vannak de vastag a tenyerem). Minőségben is teljesen jók. De a nyári kabátjukat és cipűjüket is szerettem, csak azóta találtam jobbakat. A bőr cuccaik kb Mugen szint, ezek nekem nagyon kényelmetlenek.
-
F1DO
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Amúgy a Budaörsi úti Plus boltos megcsinál neked szinte bármit azon a ruhán amit választasz nála, pl anno a perforációt firtattam mikor vettem a kabátot, mondta is hogy egyenként szöggel kilyukasztgatja nekem ha akarom (némi felárért) csak menjek vissza másnap.. (Ez komoly! )
Végül hagytam ahogy volt gyárilag, megfelelt.
Dícséretes a vevőkiszolgálás nála!
-
yodamastah
őstag
Igen a Plus Predator egy jó kesztyű. Épp tegnap vettem meg a másodikat belőle
Az első kibírt két zsúfolt szezont és 2 esést, ami már jó eredmény. Kenguru a tenyere, és jó a védelme. Két tenyér csúszó, dupla varrás, levarrt kisujj. Ár/teljesítményben szerintem oké (45e ft. jelenleg). Csúcs kesztyűkhöz képest a motor érzet az ami valamivel gyengébb, és tovább tart bejáratni, de cserébe sok nyüstölést kibír.
Van egy mugen egyrészes ruhám, amit csak kakucson használok. Azért vettem meg, mert teljesen perforált, olyan helyeken is ami pl A*-tól csak csúcsmodellen kapod meg. (racing absolute). Kis pályán meg nagyon kell a szellőzés. Látni a ruhán hol gagyibb mint a 2-3x drágább ruhák (pl a bélés sokkal gagyibb), de alapvetően egy jól megépített ruha szerintem. Egyet estem benne kb 70el, alig látszik a ruhán. Meglátjuk hogy bírja.
-
F1DO
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Megerősítem, hogy a Plus nem olyan szar, ár - érték arányban vállalható. A jobb darabjai (bizonyos gyártmányú) légzsák kompatibilisek, cserélhetőek a protektorok, nem vékonyabb az anyaguk mint bármelyik más gyártóé. A csízma ami szar, de az hihetetlenül. A kesztyűből is a legfelsőbb kategóriás az jó.
Én pl a Mugen termékeit tartom túlárazottnak (az 'olcsóbb' kategórián belül), nagyobb a reklámja mint a minősége.. Serpentize - nincs tapasztalat
Aki ameddig csak tudja 'nyújtóztassa ki a pénztárcáját' a ruházatot illetően, mert mégiscsak abban motorozol, az van rajtad közvetlenül, és az véd. HA a ruha szar a motorozás is szar. Igaz persze ez a motorra is, de ott szélesebb a 'mozgástér' ebben.
A motor a MÁSODLAGOS! Minden szempontból! Könnyebben találsz az igényeidhez közelítő motort mint alsó kategóriában megfelelő ruhát.
-
bacus
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Plus racing egészen biztos, hogy pakisztáni, persze a design az hasonlíthat bármire is.. Nekem nagyon jó tapasztalatom van vele, nem kaptam magamra nadrágot, mert a hasamra nem akartam felhúzni, ha alatta hordtam 1 számmal kisebbet, akkor meg lógott..
A plusnál lemért, 6 hét múlva jött a nadrág. Elmérte az ülepét, nem lett jó. Az egyedi méret miatt visszaküldte, újabb hetek, de mikor megjött, az tökéletes lett. Ezért semmi felárat nem fizettem, szerintem a nadrágon nem sok haszna lehetett. Kabát szintén, felpróbáltam, nem tetszett, mondom rövid, ok, mennyivel legyen hosszabb, mondom ez a panel lehet világos a fekete helyett? lehet, ide lehet egy bacus felirat? lehet. Ok, mennyi a felár? 20e ft, össz ára kb 75e Ft-ra jött ki. Az egyetlen hátrány, hogy 6-7 hetet vársz a megrendeléstől.Egyébként a Serpentize is Pakisztánba varrat. Ott próbálkoztam aláöltöző varratással, mert hogy annak is rövid a felső része. A 20e forintos (sztem már ez drága) aláöltöző 60e forint lett volna.., de ezt az árat is úgy kellett kiudvarolni belőlük, mert az első fél órában nem volt hajlandó kiszámolni, csak azt hajtogatta, hogy nem éri meg NEKEM gazdaságilag. Egy tökéletes hosszúságúért hajlandó lettem volna 30e felmenni, így igaza lett, tényleg nem érte meg. (vagy csak annyira nem akart vele foglalkozni, hogy mondott inkább egy brutál árat)
Csizmákat nem ismerem. Bocsi, nem olvastam el rendesen.
-
yodamastah
őstag
válasz
A Zéé
üzenetére
Serpentize, Mugen, Plus ezek szerintem kínai vackok nagy tételben rendelve egyedi feliratozással és design-al. Ha kattintgatsz eleget aliexperss/alibaba oldalakon, találsz olyan csizmákat amik ezekhez nagyon hasonlítanak, vagy ugyanilyen protektor elemeket használnak. Ilyet én biztos nem vennék. (Ruhát viszont igen, pl Mugen/Plus bőrruhák szerintem ár/teljesítményben jók)
Legjobb védelmet egy verseny csizma fog adni, és mivel általában a védelmet kívülre pakolják, hogy belül kényelmes legyen, az eredmény az általad krizitált csillagromboló kinézet.
Marad a belső cipős megoldás, ami amúgy kiváló, de olcsó az valszeg nem lesz.
Ha ennyire nem bírod a sportos megjelenést, és jó védelmet akarsz, akkor nyeld be a magas árat egy belső cipős csizmáért. (Daytona pl kiváló választás. Mondjuk engem kiráz a hideg ezektől, ahogy kinéznek
) -
kriszti21
csendes tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Még esetleg Forma csizmákra nézz rá, hátha valamelyik okés árban/kinézetben.
Megértem de osztom dellfanboy véleményét, hogy a csizma nem feltétlenül divatozásra van.
Az olcsóbb megoldások nem a plusz "kiscipős" megoldást használják, ami a letisztultabb designhoz és jó védelem kombinációjához vezet. Persze neked kell eldönteni és együtt élni, hogy a kinézet-ár-védelem/funció kombinációban mi oké és mi nem.
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én mondjuk szeretem, ha a dolgaim szerintem esztétikusak is, és egy bizonyos szintig hajlandó is vagyok többet fizetni érte, ha amúgy az adott tárgy jobban tetszik, és funkcióban nem rosszabb.
Biztos jó a Daytona, de nagyon sokba kerül, annyit nem tudok rákölteni
-
A Zéé
addikt
-
kriszti21
csendes tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Gaerne? Bár ez se éppen a letisztult design, de lehet ez jobban emészthető.
Bár tudom a sidit kilőtted, csak az legalább a racsnis/tekergetős megoldása miatt több helyen jobban a lábadhoz igazítható. A mag-1 élőben feketében nem olyan robotmajom mint a többi csizmájuk.
Illetve a rex-nek most iden jött egy teljesen fekete változata, ami talán tompítja a csicsaságot. -
A Zéé
addikt
Szeretnék venni a motoros cipő mellé egy csizmát is, azonban nem egyszerű az eset...
Sport(os) csizma kellene, valami olyan, aminek már kicsit komolyabb bokavédelme is van, de nem olyan csillagrombolós, agyon csicsázott, 10 színű, 80 műanyagból álló valami tetszene, és 100-110k körül megáll az ára. Adalék, hogy "hála égnek" magas a rüszt részem és széles a lábfejem.
Alpinestarts SMX-6 v2 tetszene legjobban, de sem a 44-es, sem a 45-ös nem jön rá a lábamra.
TCX S-TR1-ből a 43-ast nem tudom felvenni (a mostani TCX cipőm is 43-as), a 44-est is csak küzdelmek árán, és vádli részen már bő az is. Viszont a kinézete már ennek is határeset... A sarka meg a vádli részen azok az "áramvonal idomok" nem igazán tetszenek már.
Serpentize SB-100 már túl csicsás nekem, viszont próba alapján majdnem pontosan jó volt, elfértem benne, egy kis idomulás után akár jó is lehetne. Viszont azért látom rajta, hogy miért olcsóbb, mint mondjuk a másik kettő. Mivel külsőre nagyon hasonlít rá a Mugen Race 2390, gondolom az is jó lehet, de az meg még olcsóbb...Sidi csizmák az én ízlésemnek nagyon túldizájnoltak, Daytona az árba nem férne bele
Amit még találtam, és talán meg tudnám emészteni, az a Vanucci RV6 Pro, de erről semmi infóm nincs. Ismeri valaki ezt a márkát, vagy hogy van-e egyáltalán értelme elmenni Grazba a Louishoz?
Esetleg van még valami olyan csizma, ami érdemes lehet egy próbálásra? -
bacus
őstag
"egy 1,5 hónapos sisak sérülésénél hadd legyek már én a vétkes!"
Engem is csak azért lep meg a csere, mert külön kéred, hogy te lehess a vétkes

-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Na, történt, hogy a Shark D-Skwal 3 sisak napszemüveg plexit mozgató műanyag pálcája kiakadt a plexiből és a plexi és a héj közötti térben rekedt.
Próbálgattam menet közben és állásban is mozgatni a sisak tetején a pöcköt, de nem vezetett eredményre, végül kézzel feltoltam a plexit és sikerült úgy is maradnia.
Azon melegében hívtam a boltot - zárás előtt negyed órával -, vigyem be, meg mellette a kis sárga azonosító kártyát, blokkot. Hát, erre másnap fog sorra kerülni.Mivel vásárláskor letöltöttem minden gyári doksit a sisakról és bele is lestem, volt némi fogalmam a szerkezetről. Egy pofon egyszerű szerkezet mozgatja a napszemüveg plexit, egy műanyag pálca (mint egy laposra kalapált szívószál) egyik vége beakad a plexi tetejébe, a másik kis csúszkaként a sisak tetején virít. Nézem, a pálda végén egy kis gomba alakú pöcök van, ez akad bele a plexi tetején lévő C-betűbe.
Két dolog volt fura: a C-betű be volt zsírozva, illetve oldalra állt (jobb fül felé), nem felfelé, ahogy azt gondoltam. Szóval ennek a pöcöknek oldalra kellett mozdulnia, hogy kiakadjon a helyéről, de mivel mindig könnyen járt, nem esett le a sisak, nem is hallottam pattanó hangot, ezért arra tippelek, hogy egyszerűen a gyári szerelés nem volt a toppon.
Mindegy, nem feszegettem, nem pattintottam vissza, visszavittem így a boltba. Viszont a vizsgálódás során kiderült, hogy a csúszka, pilletve plexi mozgatása közben a csúszka középen függőelegesen megkarcolta a plexit, a csúszka két széle enyhén sorjás, úgyhogy a karcok kb 1 cm széles sávban vannak rajta. Használat közben ugyan nem zavaró, de egy 1,5 hónapos sisak sérülésénél hadd legyek már én a vétkes!
A boltban felvették a jegyzőkönyvet csütörtökön, fotóztak párat, visszapattintották a pöcköt, majd hívnak. Most hívtak, hogy a gyártó helyt adott a panaszomnak, küldik a csereplexit és a boltban majd kicserélik helyben, ha megjött. Őszintén szólva váratlan volt, hogy erre a gyártó kicseréli a plexit, amit amúgy a sisak árának kb ötödéért-negyedéért árul.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nagyon szép utak vannak arra is, Ingolstadt környéke nem is annyira zsúfolt, és vannak dimbes-dombos kanyargós részek. Nem akartam dél felé menni tegnap, mert oda több esőt mondott.
És ugye errefelé gyakorlatilag ismeretlen fogalom a rossz út, legalacsonyabb szintű utak is gyakorlatilag hibátlanok. -
xmad
őstag
Van itt valakinek BMW 310 GS?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ali
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez uvegszal? Melyik gyarto?
-
venom8888
őstag
Oksa, koszike
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Üdv.

Itt kérdezd meg: [link] Bár nem pörög annyira az a fórum.
Ez "Nagy vasas" fórum. Én is félve jövök a 380 ccm3-es gépemmel, aminek a 21 lóereje nagyjából harmada az itteni átlagnak.
Amúgy azt tanácsolom, mivel felkapott típus, keress a neten típus specifikus fórumot, tuti van pár. Ott beleolvasgatva kérdés nélkül is találsz választ valószínűleg.
Szerk: Míg beírtam, megelőztek...Na mindegy.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Mai tura. 333 km, ennek a harmada kabe esoben. Nincs esoruham, de nem aztam el. A Rain mód jol jon. Meg a futott markolat is
Elertem a 700km-ert, ugyhogy hetfon hivom a szervizt, aztan megcsinaltatom az elso kotelezo szervizt. Kivancsi vagyok mikorra kapok idopontot.
-
venom8888
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha nem a motoros topik ban kell kerdezni motorrol, akkor hol ?

Vagy itt miket szoktak kerdezni? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Az igazsag az hogy nekem nagyon megkoptak az emlekeim hogy milyen volt a ZZR, es nem is tul igazsagos osszevetni a ket motort, van kozottuk durvan 25 ev technologiai fejlodes. Modern 4 hengerest meg nem probaltam, szandekomban all ratenni a kezem egy S 1000 XR-re egy probara, csak hogy fair legyen az osszehasonlitas.
Az biztos, hogy az baromi nyomatekos es a pincebol huz. 60-nal hatodikban rahuzod a gazt, es nem szanalmas halalhorges meg rangatas az eredmeny, hanem szepen komotosan gyorsit, 70nel ez hatarozotta valik. Orszaguton gyakorlatilag vegig hatodikban van, leszoktam a visszakapcsolgatasrol, mert teljesen felesleges. Es forog ha kell, de nem kell, mert nincs olyan legalis korulmeny, ahol szukseg lenne ra. Egyaltalan nem vagyom vissza a 4 hengeresre, nekem nagyon bejon ez a karakter.
-
venom8888
őstag
Meg alkudnek vagy 50 et . Nah tehat nem az arat kerdezem, hanem hogy melyik robogo a megbizhato, melyik marka,es annak tipusa.
-
venom8888
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Marketplacen sokat latok 400 korul
Ez pl 320
ez 430
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Latom szep aprilia SR eket 300-400 kozott, de nem ertek hozzajuk, nem tudom melyik megbizhato tipus. Tudnatok mondani egy jo tipust?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
En egyszeruen semmi olyat nem tudnek venni elvből, ami 20+ eves, es olyan arakon megy, amibol egy 2015-os zaszloshajot is vehetsz vmelyik markabol. Ami tenyleg nagysagrendekkel jobb motor, mar a korabol adodoan.
Es a regi desmoquattroval ellatott superbike-ok tenyleg jol vannak atgondolva, tehat kb 6 csavarbol leszeded a tankot, ami az airbox teteje egyben, a farokidom felhajthato, gyorszáras minden eredetileg.
5 perc alatt a motorblokknal vagy, de amikor a kormanyt utkozesig elforditod, es a kezedet becsiped a fejidom es a kormany koze.
Olyan szinten felbsz. Akarmilyen legenda lehet a 916 os, egy retardalt motor nalam.
Egyebkent kicsi penzbol is lehet ducatit uzemeltetni, de azok sajnos gyengek, de legalabb terhalos csovaz megvan, szarazkuplung is. Monster es ST 2 szelepes szeria. 3 es 4 szelepesek mar dragabbak.Az rs- hez uvegszalidom van, a gyari idomok eltunoben, vagy ami van, az serult. mar regi motor az is.
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nos, a ducatiról lebeszéltél
Még jó, hogy pénzem úgysincs rá, én most egy ideig még a kicsi pénzből nagy élvezetet képviselem, a hozzá tartozó szopással együtt 
Bár nincsen sok, de elkezdem nézegetni az RS125-ököet, hátha idén összejöhetne. Gondolom ezekhez idom is van bőven, mert sokan pályára vitték.Ma amúgy sikerült számszerűsítenem, hogy mennyire vagyok lassú lúzer, ha valaki nem megy előttem és mutatja az utat, bajna-héreg, tegnap motorral második 23 másodperccel mentem csak jobbat, mint ma autóval, lefosott 4 évszakos gumin, 54 vad lóval. Úgy, hogy a hosszú egyenesben 110 fölé nem mentem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bacus
üzenetére
Köszönöm szépen
Találtam kereső segítségével itthon is ilyen kábelt: [link] Inkább itthonról rendelek, múltkor sisakot rendeltem Ausztriából, csak a szállítás volt 20 euro.
Mondjuk aztán, ahogy hülyülök, előfordult olyan, hogy a sisakot, hátsó dobozt a legnagyobb gondossággal lezártam, elmentem túrázni. Pár óra múlva visszaérve a motorhoz kezdtem ideges lenni, nem találtam az indítókulcsot..Aggódtam hogy elhagytam. És igen, benne volt a gyújtáskapcsolóban a kulcs.
Szerencse hogy errefele (Nyugat MO, Sopron környéke) elég jó a közbiztonság, az emberek 99,99%-a becsületes. Nemrég találtam egy táskát.. reklámszatyrot na... az utcán, volt benne 400e. ft. Szóltam rendőröknek, meg is lett a gazda hamar. Remélhetőleg én is a többséghez tartozom.
-
Döglött Róka
veterán
Kicsi mod, de sokat dob rajta. Feljebb raktam az indexeket meg kapott egy fejidomot.
Előtte
utána:
-
bacus
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nálam kizárt, nyomásszenzort is tönkre tenné. Mondjuk nekem tubeless.
kábel1
kábel2 én ezt használom néha, kabát ujján is átfűzöm, így azt is ott tudom hagyni a motoron. A sisakot kevésbé szeretem, ha muszáj, akkor a kabát alatt, de a sisakbeszélő nem levehető (ill. nem gyorsan), ezért a sisakot inkább viszem magammalkábel3 - bemész egy vasboltba, veszel valami jófajta rozsdamentes 3-as sodrony kábelt (ezt használják pl vantninak, hajós bolt is jó), ehhez veszel alu v. vörösréz nipli-t, méretre vágod a kábelt, ráteszed a nipplit (kötélszív nem kell), majd jól belekalapálod. (esetleg ott helyben van hozzá szerszámuk, beleroppantják neked). A vörösréz niplit előtte érdemes jól felmelegíteni (izzitani), hogy kilágyuljon a réz, amikor összekalapálod, az olyan kötést ad, hogy az életed rábízhatod.
-
Zoli bácsi
őstag
Most még egy kérdés felmerült, bacus kolléga válaszából, amin eltöprengtem.
Defektjavító spray. Van itthon, talán TESCO-ba egyszer bedobtam a kosárba, nem volt drága. Érdemes vinni motoron? Tömlős abroncsok vannak.
Ha defektet kapnék, kisegítene ez a spray? Azzal tisztába vagyok, hogy az a belső kuka, de így is jóval olcsóbb, mint szállító járművet szerezni. Ha lassan haza tudnák jönni, esetleg szervizig elmenni, akkor hasznos lenne, beteszem ezt a javító spray-t.
Kb. 20 éve nem volt defektem..Illetve jut eszembe, volt, de lassan engedett le, észrevettem, gumisig elmentem kocsival. Motoron mindig megúsztam, pedig anno Simsonokba, MZ-kbe sok tízezer kilómétert belevertem. Olyan defekt volt, hogy a garázsba vettem észre, hogy leeresztett. Szerelős, és durrdefekteket megúsztam. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Folyton szervizbe kell hordani-ez igaz, ha a 90-00 es evek evjaratait nezzuk. Kesobb kifejtem.
A magyar jarmufelhozatal pedig siralmas, gyakorlatilag 99% ban olasz-osztrak-nemet import, visszatekert oraval, ilyen motoroknal, ha nem szeded szet darabokra, es nem cserelsz mindent anyagi totalkar kereteben, akkor az a motor bizony olyan lesz, hogy mindig kell rajta valamit csinalni.A ducatinal a 748 asban desmoquattro blokk van, ennek a blokknak a leggyakoribb gyengesege a kenyszervezerles himbainak krom bevonata. Nem halalos, de ha nem tudja vki mihez kell nyulni, es lejon a kromreteg, akkor nagy lesz a felhaborodas, es a szamla is.
Maga a forgattyusmechanizmus, szelepek, valto stb nem gyenge. A problema a 10e km es szervizintervallum, (akarcsak a 2szelepes monster-sporttouring szerian) ami nem csak olajcsere, hanem szelepellenorzes is. A kulonbseg, hogy a 2 szelepes desmodue modelleken alig kell vmit bontani, es egy szelephezag beallitassal megvagy 1-1.5 ora alatt. Ellenorzes meg meg kevesebb. De egy desmoquattro szelepellenorzes joval tobb ido. Ezert az ilyen motort csak az engedheti meg maganak, akinek van penze lóvéra. (Vagy szakertelme van, celszerszamai es ideje)
A 998 utolso szeriaiban testastretta blokk van, (999) akarcsak az utolso monster s4rs ben (az is eleg bszos motor, ha teheted probald ki). Vegre nem 10e km es szervizintervallum, erossebb, stabilabb motor, nincs problema a himbakkal. Mindenkepp a testastretta blokkos 998 at javasolnam, ha nagyon vennel egyet hosszu tavra. (Baszottdraga inkabb vennek egy modernebb japan 4 hengerest
)
Celszarszamok kellenek a desmoquattrohoz, a testastrettahoz is sajnos. Szijcserehez, szelepallitashoz is.
Egy japant mindenfele celszerszam nelkul lehet uzemeltetni.Hogy megnyugtassalak, a fojtoszelepszinkron egyaltalan nem fontos muvelet. Az R1 mar lassan 6 eve nalam van es soha nem csinaltam rajta ilyet, a vfr is jol ketyeg, hozza se nyulnek feleslegesen. egyedul a ducatin kellett csinalni, es azt sem ugy-ahogy az emberek elkepzelik- ezt a co miatt kellett csinalni a tüv-re, es leginkabb asszinkronnak neveznem, mert el kell rontani a ket henger vakuumat egymashoz kepest a co ertek miatt. es nem vagyok hajlando 100e forintert prop-tech gepet venni hogy meg tudjam csinalni. Egyszeruen a ducatin kivul nincs ra szukseg.
Sztm 2T-t mindenkepp vegyel

VTR- sp vel nekem sem sikerult mennem, illetve mara annyira tularazott lett, hogy olyat nem vennek, mert abbol a penzbol egy sc59 est veszek, ami hatvanyokkal jobb motor, es az sp1 rol amugy sem hallottam szepeket. Es egy szar motororert sok penz... szart csakis olcson.
Az RSV elso generacioja nagyon jo koncepcio, tartos az a rotax. Futomu fek is van rajta, de mara le vannak harcolva. Az rsv mille utan az rsv1000 szeria km ora odo- ja felejteni tud, ha az akku nincs kiveve vagy lekotve vmilyen muveletnel (van rola service bulletin, de a konkretumot mar elfelejtettem) ezert azok a motorok sem a valos futasteljesitmenyt mutatjak, igy rizikosak. Talan ezert lehetnek egy arban egy alsofiokos modellel. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
JoinR
üzenetére
Mostanában ritkábban, mert jól megtéptem a rögzítőcsavarokat. Egy időben ha rátettem a bukót, vagy véletlenül nekimentem a tükörnek lelazult. Illetve marha nehéz volt a jobbos tükörnél megtalálni azt a pontot, ahol használni is tudom, rengeteget állítottam menet közben (Mármint megállva, persze). Fönt is egy 17-es anya van. Nagyjából sikerült mostanra beállítani, már egy tükör szélesítőn gondolkodtam. Ja, nem egyszerű nekem, volt olyan motoros kabát, hogy a 7XL méret kicsi volt belőle.

bacus : Nem linkelnéd, mert én nem találom, mit is keressek.
Esőruha nincs, én hobbi motoros vagyok, jó időben indulok el. Ha valahol mégis jönne egy zápor, beállnék egy buszmegállóba, vagy innék egy kávét valami vendéglőbe. Sárga mellény azért van, ha bedöglik a motor, és gyalogolni kell, fölvegyem. Őszintén szólva első kínai motort megvéve jobban számítottam gyaloglásra, mint esőre.
De már nem félek tőle, mindig hazahoz.
-
bacus
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az a zár önmagában működhet a dupla D gyűrűs sisakkal, de a motorokhoz szoktak adni kis kábelt, amivel bármelyik sisak oda rögzíthető. Louisban is kapható.
Ha nem akarsz pénzt költeni, akkor ne a dobozba tett azt a zárat, hanem valahova fűzd be a kapaszkodón, ez úgyis gyakran kellhet.
Maga a szerszám mennyiség amit magadnál hordasz, ez nagyon az alap, nálam ennél sokkal több van, illetve hiányzik pl az esőruha, ami mindig kellhet. (vagy az a sárga láthatósági az az lenne?)
Nálam gyertya kulcs nincs, de ami van: elektromos pumpa, defektjavító szett, jump starter, bitfejes csavarhúzó. A tanktáskában szokott lenni nálam még saru, csipő és csörös fogó (125mm), forrasztó páka, pár zsugorcső, pár csavar ill. anya, egy bowden javító készlet, torx készlet, hogy a saját motoromhoz is legyen valami
, imbusz készlet, pár spanifer, gyorskötöző, szabvány relé, duck tape, wd40, drót...
Az én motoromon van hely a konzolokhoz rögzíteni mindkét oldalon tárolót, a kipufogó oldalán egy henger toolboxot (sztem 2 éve nem vettem ki belőle semmit), a bal oldalon egy 4-5 literes fém doboz. Ebben elfér a többsége ezeknek, de még így is marad a dobozba is pár dolog..Normál esetben ezek mind mind tök feleslegesek, de már esett előttem valaki, ilyenkor minden letörhet, lóg, sőt bele lóg, valahogy pedig tovább kell menni. A másik doboza sem üres, oda mindenféle praktika kellhet, hogy egy törött 40-50 Literes dobozt ami mondjuk a platni rögzítésnél eltört, megfelelően oda lehessen rögzíteni ...
Amit még nem használtam? Hát kevés dolog van ilyen, de pl a bowden javító készlet az ilyen

-
törölt tag
Néha esik az eső, de mindegy.
-
JoinR
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Milyen gyakran állítod a tükröt?
Menetrögzítő? -
Zoli bácsi
őstag
Van egy ilyen zár a motorom oldalán, az indítókulcs működteti, lenyílik alul az a kis retesz. Gondolom a sisak lezárásához van. Jelenleg egy ilyen bicikli lezárót hordok a dobozban, ha nem fér el a sisak, valahova a motorhoz rögzítem.
De próbálom csökkenteni a doboz tartalmát, kb harmada állandóan el van foglalva a tartozékokkal. Az a hosszú lezáró is elég nagy helyet foglal. Ide elég lenne valami rövidebb, zár rész nélküli erősebb kábel..Vagy nem is tudom mi.
Van valakinek ötlete, mit vegyek, vagy barkácsoljak?
Ez a zár:
Ezek az állandó tartozékok a 43L-es dobozban. Múltkor kifolyt egy energiaital, kipakoltam, takarítottam.
Ami a tasakon van előtérben, az a gyári szerszámkészlet. Tőle balra egy egyszerű LIDL kulcskészlet, mostanra már kivettem, a 17-es kulcsot vettem ki belőle, áttettem a szerszámkészlethez. Tükörhöz kell, gyári készletben nincs. Jobb alul a sisak lezárásához hordott zár, szerintem indokolatlanul nagy.
-
eWro
csendes tag
Sziasztok, van egy papirok nelkuli GSX-R, alvazszama alapjan kideritheto esetleg, hogy milyen evjaratu?
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez így egészen vállalhatónak tűnik. Ducatikat szokták viszonylag széles körben szidni, hogy folyton szervizbe kell hordani, így szar úgy szar, aztán persze nem tudom ez mennyire megalapozott. Egy 748-ra nagyon befizetnék ettől függetlenül, szimplán azért, mert gyönyörű. Vagy akkor már legyen 998, csibesárgában

Szeretném azt gondolni, hogy a javítások nagy részét meg tudom csinálni, de igazából amihez célszerszám kell, ott meg vagyok lőve. A VFR-en kéne egy láncszett csere, és valószínű meg tudnám csinálni, de nincsen láncszereléshez semmim. Karburátorszinkronhoz szintén hülye vagyok. Meg amúgy kétütemű géppel sem volt még dolgom, azon a pár körön kívül, amit középiskolában mentem vele.
Amiket felsoroltam, abból talán a 125-ösök vonzanak a legjobban, pont azért, mert könnyű, "gyenge", sokkal inkább meglehet az érzés, hogy ezt ki tudom használni.VTR-ből az sp-k eléggé drágák, RSV-k mennek az F széria árában szinte, pedig az ugye erősebb, műszakilag komolyabb gép, legalábbis amennyit utánaolvasgattam. Plusz az RSV elvileg "nagy", lehet a 184 centimhez ideálisabb. Na meg szárazkarteres kenés, 60 fokos V2, élőben jó hangja lehet.
-
törölt tag
BMW R20 Concept. 2 literes motorral
[link] -
fattyu
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
hagyjuk már. kedvencem az olyan "kanyarok" az M jelzésű utakon ahol a 110/130 le van véve 110/90re mert jajj mekkora kanyar. és kényelmesen sávon belül maradva tapadáshatártól évekre elfordul az 270el.
-
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor úgy mondom nem jellemző, voltam már vagy 6x. Gyorsasági motorosok nem is tudnak nagyon menni, túramotorok, nakedek lenyomják őket, bár sportmotor ritka ott mint a fehér holló. Megnézném pl Passo Gavia-n ki tud vagy mer állatkodni. 1 hiba aztán többet nem kell motorozni. Jelenleg is zárva ha jól emlékszem útvonaltervező valami 2-3 órát írt aztán nincs 30 km. Bár ott pont a természet a lényeg. Viszont a Jaufen jó csapatós...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Sztm nem veszes, de mit tekintesz szoporollernek? nekem semmilyen problemam nem volt vele palyamotorkent sem. Nagyon megbizhato volt, es eleg szurrealis, ahogyan motorozni lehet egy ~110 kilora lefogyasztott 30 loero feletti 2T vel.
RS125 el jo tapasztalataim vannak, most is van 2 db belole a garazsban. Az nsr joval butabb, es nem annyira elterjedt, de az is tud jo lenni biztosan.
A szoporoller resze az, ha olcson veszel egyet. Haaat igazabol, ha dragan veszel, az is ilyen. azonnal szet kell darabokra szedni, mindent megcsinalni- tehat amit a korabbi tulajdonosai elsporoltak- ezutan eleg sokat kibirnak. Nekem tobb mint 1000 nyelgazas palya km utan (van az talan 2000km is) sem kellett semmit cserelni, ugy, hogy a kompresszioviszony 14:1, ki van nyitva a kipufogores jobban, hogy el tudjon forogni 13 000 ig, ami ki is van hasznalva. (Ha erdekel video rola, az elozo setupot belinkelhetem, hogy hogyan forgott, azota eleg sok valtoztatas van rajta, es megjobban meg van piszkalva)
Ezido alatt ket fekbetet fogyott el elol, tehat ez a futasteljesitmeny annyira nem keves, ahogy elsore kinez.
Utcan pedig teljesen elheto.Amig utcai volt az egyik RS125-osom, addig egyszer megneztem a vegsebesseget, az valos 164 volt a gyari attetellel, egy elrepedt gianelli-vel (ezt csak kesobb vettem eszre), tehat a hengert fel se tudta rendesen tolteni a nyomashullam. Ekkor az 1200 as banditos tarsamnak a km oraja 170 felett mutatott. Kerdeztem, hogy nem vagyok amugy utban, vagy nagyon kell ram varni? De razta a fejet, es azt mondta, nagyon dinamikus ez a kis szar.
Aztan az egyik haverommal csereltunk, neki 954 es cbr je volt es nem szeretnek tulozni, de a 954 nek szokatlanul kellett huzni, hogy tempoban maradjon az ember. Termeszetesen ne ugy kepzeld el, hogy az ezresnek meglepetest okoz egy ilyen kis fospumpa, de ha nem figyeltem oda, akkor rendesen huzni kellett a gazt, hogy utolerjem a sajat motoromat, aminek a szaga is jo volt, es akkor nagyon buszke voltam, hogy mennyire jo egy ilyen 2T.
meg egesz tisztessegesen sikerult osszeepiteni.Rsvt mindenkepp probald ki.
Vtr bol lehetoleg ne az F et hanem az sp1 vagy 2. Az F sztm nem jo motor. Vagyis mire nem jo-ugye?, mindenesetre egy rsv utan szanalmas. 600sor4 sportmotorok sztm mind egykutya, egyen ultel, az osszesen ultel. Gyarilag nem jo rugoero, jo motorblokk, rossz fek, es olcso futomu. Talan 2006 tol felfele ez mar nem igaz. Azt hiszem 2008-2009 volt a motorepites aranykora. Azota az elektronika rengeteget fejlodott, de nekem ez a ket ev, amikor a legtobb innovacio es jo motor kerult a piacra. -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Lényegesen felette leginkább egyenesben lehet menni."
-
macilaci78
nagyúr
Btw öcsém ma sikeresen letette az A kat forgalmi vizsgát, ráadásul a kötelező óraszám kb felét is elég volt az ülésen töltenie.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Lényegesen felette leginkább egyenesben lehet menni.
Az életfilozófiám több pontot tartalmaz. Például a szabad és lehet között különbségek vannak. Illetve vannak a megkerülhető szabályok, vannak az áthágható szabályok, elég a többihez igazodni.
Azért egy 50-es táblát a 300-assal is figyelmen kívül tudok hagyni és bőven ad lehetőséget butaságra is. De úgyis a relatív sebességtúllépés és a rossz nyomvonal a legtöbb motorosbaleset eredője. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mennyire szopóroller ezeket fenntartani? Mármint RS125, NSR125?
Gyűlnek a motorok, amiket nagyon kipróbálnék, Aprilia RS125, RSV1000, Honda VTR1000, CBR900, aztán ott vannak a sor4-es 600-as sportmotorok, még jó, hogy a konyha felújítás idénre elviszi a pénzt, úgyse tudnám egyiket se igazán kihasználni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

CNC-zd ki magadnak, úgy biztos olcsóbb
Végül hagytam ahogy volt gyárilag, megfelelt.

Úgy vagyok velük, mint a legtöbb japán autóval, nekem már túl sok.

utána: