Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodin
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Kb. 20 e km-t tettem bele egy NC700X-be, ha ki vagy hegyezve a fogyasztásra, akkor az NC750 irány tökéletes, nekem 4 fölött nem igazán fogyasztott, de ésszel használva nem lehetetlen 3-3,5 l-rel járni vele. Ha javasolhatom, ne vesd el a DCT-t, amíg ki nem próbáltál egyet, az enyém is az volt, most is azzal venném. 2 év után kezdtem gyengének érezni, de ez nagyrészt azért volt, mert hosszabb túrákat (országhatáron túl) is tettem 2 személlyel, így autópályán már kicsit kevés volt nekem. Ha nagyrészt ingázásra használnád, nézz rá az NC750D-re is, ott a szél/esővédelem lényegesen jobb, ingázásnál szerintem egyik fő szempont lehet. Sokan mondják, hogy unalmas az NC széria, részben talán igaz is, de nekem nagyon kellemes élmények kötődnek hozzá.
Utána egy VFR800X volt, nagyon más liga (futómű, fék, dinamika és fogyasztásban is), imádtam, de (főként) ingázásra nem ezt választanám, sajnos az élethelyzet változása miatt mennie kellett a háztól.
Most egy 1250-es Banditom van, amit ingázni sajnálok használni, ha lenne helyem/pénzem, biztos lenne egy NC bejárni (vagy egy SH300). -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Várjuk a videót!
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
se
-
zgospel
őstag
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tudod mit szokás mondani! Ha te jobbat tudsz, akkor mutasd meg! Mondani akárki "mondhassa"!
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ilyen a profi sport. Profi boxmeccsek előtt is üzengetnek egymásnak a boxolók. Ez meg itt kis pénz, kis üzengetés.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Amennyiben vki motoros yt videokbol akar megelni, annak egesz biztosan. Ebben mo- n semmi penz nincs. A tartalmakon ez nagyon meglatszik.
Vagy vmi fizetett reszrehajlo tartalmat nezel, hogy vki a sajat szarjaba szerelt vmit. Vagy ilyen ven faszokat nezhetsz, akik a wartburgos-trabantos sohamegnemtortent legendait meselik.
De vki belegondolt abba, mekkora tahonak kell lenni ahhoz, hogy egy kisbuszbol uzengetsz a masik tahonak, hogy menjetek veszelyeztetni 40 km hosszan az allampolgarokat vmi uszok regi szarral 2022 ben? Vin diesel filmek felett is elrepult az ido vasfoga, de meg mindig ezt eljuk?
Uj modellek tesztjei? Vagy valami? Elvinnem egy korre a tesztmotorjainkat, es felvennem, frissebb tartalmat gyartanek, komolyan mondom.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem ismered a történteket és itélkezel: Mégegyszer mondom, hogy segítettek levenni, adtak szerszámot , a főnök maga segített visszarakni, és amikor megérdeztem hogy mivel tartozom, akkor mosolyogva azt mondta hogy egyszer majd valahol iszunk egyet...
Jogszabály számot , meg nem mondtak, de nemis tudtam volna megjegyezni aban a lelkiállapotban.
Ja és mivel könyékig mocskos lettem , kézmosási lehetőséget is adtak...2 szer is -
Methionyl
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
09-esem 4,7-et eszik átlagba pedig több benne a tépkedés mint a lassú gurulás
-
zsolt_64
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Miután levettem a háttámlát ott helyben , természetesen csont nélkül levizsgázott.
Mondom baromi rendesek voltak... a segítség Grátisz volt
Csak azért írtam le a történetet, hogy aki megy vizsgázni, az kérdezzen rá, sőt a régebbi vizsafényképeit le is lehet tölteni, mert ami utoljára még oké volt az most nem
-
zsolt_64
senior tag
Üdv mindekinek !
Az alábi sokkoló műszakivizsga élményemet osztanám meg:
Vas: Suzuki GZ250 tulajdonomba került 2011-ben és már akkor elöl plexivel, hátul két bőrtáskával, és háttámlával vettem meg. Soha nem nyúltam hozzá, minden vizsgán simán átment A MAI NAPIG !! . Teljesen jóhiszeműen és lelkismeretesm felkészülve elvittem vizsgára , (oda hordom régóta) , ahol közölték velem hogy így nem vizsgaképes a háttámla miatt.
Köpni-nyelni nem tudtam, egyébként maximálisan rendesek voltak, adtak segítséget hogy levehessem, mert ha nem akkor nem tudják körbefényképezni, szóval bukta...
Egy új rendeletre hivatkoztak... Egyébként mégegyszer leírom, hogy minden segítséget megkaptam a vizsgabázison. A vizsgabiztos bement , visszanézte az előző vizsgák fényképeit, de azt mondta akkor sem tud segíteni..Ja és még annyi hogy ott elbeszélgetve a vizsgabiztos azt mondta hogy a bukócsövekkel is gond van...
-
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Jó a 4,9? Modern motorokhoz szerintem ez sok. A 2017 utáni DL650-ek hasonló körülmények között 4 liter körül van. A bmw 750 simán beéri szintén 4 literrel, az 1200-as 4,7l vegyesben együtt gurulva pl DL-ekkel, de tavaly 4 literre lement (mikor MZ-seket kísértem)..
Ehhez képest a 4,9 szerintem sok!Viszont az 5 liter körüli átlag fogyasztás egy 600+ ccm motornál ha nem is jó, de elfogadható számomra, főleg ha 1000 ccm feletti.
-
-
Mentolka
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Én egyébként azt javaslom, hogy mindenképp próbáld ki a jelölteket! Ha mást nem is, egy üléspróbát kötelező tenni, de pl. nekem az Ivanicsnál odaadták próbakörre a Kawasakit, a Harmatinál mehettem SuperTenere-vel, a RodeoRide-nál MT Tracer-el, a Triumphnál Tiger900-al, a Wallisnál S1000XR-el. Elvileg a Motorrad is odaad tesztelni motort (Suzuki, Ducati).
-
Moleman
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
A fenébe, szűkíteni akartam a kört, erre bővült.
Nagyon tetszik ez a VFR800X, köszi! Bár még többet eszik, mint a Tiger 850.
#136267 norbert1998
Igen, sejtettem, hogy a 2 henger és az injektor miatt kevesebbet eszik a DL, jó hosszú áttétellel nem csodálkoznék 4 liter alatti értékeken sem.
Nekem 5.32 volt a teljes átlag a Bandittal, kirándulgatva 4.8-5 litert evett.#136268 Mentolka
Néztem Versys-t, de valahol azt mondták, hogy szinte sportmotoros a motorja, ezért ejtettem ki. A gyári leírásban most nézem, hogy elvileg lentre van hangolva, akkor most már nem tudom, kinek higgyek.
#136269 JoinR
Régen a CB500X is benne volt a kalapban, valóban jól fogyaszt, kb ugyanannyit, mint az NC. Valamennyi áttételhosszabbítást ő is biztos elbírna, ha másfélszerest nem is. Cserébe jóval olcsóbb, mint a többiek.
Autóval 120-130 körül szoktam pályázni, 150-nel, ha sietek.#136271 vlevi
Igen, az NC 6500-nál tilt, ami valahol ellene szól, mert intenzív gyorsításnál is folyton váltogatni kell, nincs az a hosszú fordulatszámtartomány, mint minden más motornál.Ezért is szimpatikusabb az a gondolat, hogy más, fent erősebb motornak meghosszabbítom kb ugyanolyanra az áttételét, amivel autópályán várhatóan hasonlóan keveset fog fogyasztani, viszont ott van a hosszabb és magasabb teljesítménygörbe, mikor kisebb fokozatban szükség lenne rá. Az már más kérdés, hogy mennyire nehezíti meg az elindulást egy másfélszer hosszabb egyes.

-
-
KoVee84
senior tag
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Ismételten egy kis útmutatást szeretnék kérni, még mielőtt túlzottan beszippant a tervezgetés.
Már így is vállalhatatlanul sok időt töltöttem tesztek nézegetésével.Elindult a vezérhangya, hogy talán újra motoroznom kéne, jártam már itt, 2017-19 között volt egy 650-es Banditom, de nem sokat használtam, csak 2500 km szaladt bele, városban 6.1-et evett, ezért eladtam, maradtam a robogózásnál.
Viszont a mostani felhasználási terület 65 km ingázás lenne többnyire autópályán, plusz alkalmi rövidebb túrázás, valószínűleg utas nélkül (sose vittem, nem is nagyon mernék). Valami kényelmes, egyenes hátas, jó szélvédelmű túramotort képzeltem el.
Elsősorban fiatal használt motort szeretnék, a legjobb ár-érték aránnyal, 2.5-3 millió körül nézegettem, hogy már van választék. Ha van valami olcsóbb, problémamentes, jól bevált régebbi évjárat, ami ajánlott, örömmel költök rá jóval kevesebbet.
Csak egy kicsivel több modernitásra vágyom, mint a karburátoros kézi szívatós Bandit volt. 
3 éve már megállapítottuk itt együtt, hogy ha újra veszek motort, akkor valami csendes, keveset fogyasztó, nem pörgős motor kéne, ez gyakorlatilag a Honda NC750X definíciója (manuális váltóval). Ez az ajánlás változott esetleg azóta?
Most jobban belemélyedve a tesztekbe mindenhol azt mondják róla, hogy ingázni ideális, de kicsit gagyi a minősége és dögunalmas, és ajánlottak helyette egy csomó izgalmasabb motort, hasonló áron, bár mind többet fogyaszt kicsivel/sokkal.Íme a további versenyzők:
- Suzuki DL650 (magasabban van a súlypontja, de általánosságban jobban mozog)
- Yamaha Tracer 7 (nagyon jó a motorja, de kérdéses a szélvédelme, + elvileg túl sportos a térdszög rajta)
- Triumph Tiger 660 Sport (a 3 hengeres motorok már régen is tetszettek, de a szélvédelme pocsék, és talán már túl pörgős, többet is fogyaszt)
- Triumph Tiger 850 Sport (ez valószínűleg minden igényt kielégítene, de jócskán túllóg a kereten és nagyon sokat fogyaszt)
- BMW F700GS (ez is drágább, 4-5 évvel idősebbet lehet csak kapni a keretből, de elég tartósnak mondják)Mind nyomatékos alul, így mindnél esedékes lenne a lánckerékcsere, hasonlóan hosszú áttételt szeretnék, mint az NC750-é, hogy 3500-nál ne nagyon forogjon többet hatodikban 100-nál. Ha sietni akarok, vissza tudok váltani. Ez nem tudom, mennyit javítana a fogyasztásukon, gondolom ettől még egyik sem fog leesni 3 literre.

Kipróbálni sajnos még egyik kiszemeltet sem tudtam, itt vidéken lehetőség sincs tesztre/bérlésre, de jó lenne kicsit szűkíteni a listát, ahelyett, hogy napról napra bővíteném. :D Bár lehet Pesten se jobb a helyzet, annak idején ki akartam próbálni Szallerbecknél az NC-t és SH vagy Forza 300-at, de csak SH125-ből volt tesztmotor.
Vaagy engedjem el az egészet, és felesleges túlgondolás nélkül vegyem meg a tökéletes célszerszámot az ingázáshoz (NC750X), ha éppen szembejön egy elfogadható áron, aztán majd találok izgalmat máshol.
A Bandit mellett már megtapasztaltam, hogy négy keréken sokkal bátrabb vagyok, egy Mazda MX-5 nekem sokkal több örömöt ad, mint bármilyen motor, úgyhogy azt biztosan fogok venni egyszer - majd ha lesz nagyobb garázs.
A vásárlás időpontja is képlékeny még, az egyik oldalon birizgál a vezérhangya, de a másik oldalon nem ártana megvárni az áremelkedős lufi leeresztését - vagy hogy kell-e egyáltalán ingázni, vagy esetleg még elterjedtebb lesz a távmunka (már most is jóval többet dolgozom itthonról, mint bentről).
Köszi!
#136177 lumpy92
Ezt én is láttam egy tesztben, hogy nagyon rossz az NC750X ledes lámpája.
Bár nem tudom, nekem mennyire okozna problémát, hamar sötétedős hideg időben már úgyis autóval járnék dolgozni. Ha mégis szükség lenne rá, akkor mindenképp kéne valami komolyabb kiegészítő világítás, valószínűleg a többire is.
A láthatóság miatt sem utolsó szempont a lámpa, bár az kicsit paraszt módon könnyen áthidalható a refivel.
-
goofy85
kezdő
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Esetleg vmi importor tudna egyet adni?" Hát ezek szerint a Busa nem új, valakitől kunyizta...
Amúgy tudja valaki mi lett a múltkori suzukis picsongásos videója utóélete? Írt a japán Suzuki központnak?
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt hiszem tökéletesen megfogtad a lényeget!

Egyébként azt néztem, hogy elég kellemetlen a helyzet annak, aki youtube/facebook videókból akar megélni. Idehaza konkrétan lehetetlen, még az olyan nagy nézőszámúaknak is, mint hősünk. Ráadásul a marketingesek sem akarnak már fizetni a készített tesztekért, nem csak Dodornak, hanem úgy kb. senkinek...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Neem,nem ez az általános. Csak mint ez a topic, verszivas.
Sztem simán bevagnak egy sort utána együtt.Bár, Mondjuk az egyik felén általában Donát szokott állni a balhenak..
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Dehat ezek orszagos haverok voltak, mikor vesztek ossze?
(Osszevesztek egyaltalan, vagy csinaljak itt a mucirkuszt?)Ez egy un. ruppotlansagi verseny?
versenypalyara nem megyunk (nem tudom miert, gondolom penzbe kerul). Akkor menjunk autopalyan 40 kmt. Szuper. De nincs motorom. Esetleg vmi importor tudna egyet adni? Nagyon sokan meg fogjak nezni a videot, igerem. :DDD
(Reklamertek nulla, kit erdekel milyen motort adott ki kinek, ez a nezoreteg max hasznaltmotort fog venni)
Jo, akkor esetleg a nezok kozul vki tud adni egy motort?Mi a fhsz??? :DDD
Es ez a motorosscena magyarorszagon most? Ez komoly? Ehezo celebek? :DDD
-
Geresics
addikt
Nagy a csend, hát gondoltam bedobok egy kis cirkuszt Nektek: Dodor megint versenyezne valakivel, aki nem ért vele egyet!
Június 21. 18.00: Gyere Zozi csapassunk egyet! (FB videó)
Június 22. Húzd a gázt válasz (youtube videó) - itt még kicsit bizonytalan
Június 26. Húzd a gázt válasz (youtube videó) - itt már megy a szokásos hangnem
...én már csak popkornt kérek
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi szépen, akkor ez ennyi volt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
A serules tudataban nem lehet tolni palyan. Ez nem igy mukodik palyan.
Palyara jobb muszaki allapot kell, mint utcara, kulonben pofaraeses van belole, esetleg nagyobb baj. es semmi elvezet.Az alu vaz nem tart merevebben. Az csak meretezes kerdese, barmilyen anyagnal.
Nem azert hasznalnak alut, mert merevebb, vagy konnyebb, vagy alaktarto, hanem a csillapitasi tulajdonsagai miatt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Ami ekkorat kapott, hogy eltorik a nyakcsapagy, ott a vaz is elment 100%
A vazat mindenkepp ki kellene meretni, mert ez nagyon nagyot kapott.
Ez TKA segedvaz mindig elmegy, mert az oldalara borul a motor, es vagy a labtarto, vagy a vmi tarto elobb fog leerni, ami.a segedvazra van csavarozva.
Az nem lenne nagy baj, palyara lehet alu csovekbol hegesztett palya segedvazat venni, a nagy baj az, hogy ha a nyakcsapagy eltorik vele egyutt az a tengely, vagy mi... ott nagyon nagy erok voltak -
csongi
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ez akkor derul ki sztem, ha lebontjatok. Csupasz vazat pedig ki kell merni. Akkor kiderul minden.
A csapagy csesze eleg kemeny anyag. olyan mintha az egyik korgo bele nyomdott volna.
attol mert szembol kapta az utest, az energiat el kellett nyelni valaminek. Nem tartom elkepzelhetettlennek, hogy megis csavarodott a vaz. Alu vazas, es sajnos alak tarto. A merevebb tartas elonye mellett ez hatrany.Ha csak verseny palyara kell a motor, akkor serules tudataban lehet vele tolni. De erdemben ott is csere. Legalabb oda nem kell papiros vaz,
Sztem ennel olcsobb motorkkal is lehet palyazni.
Foleg ha most kezdi. -
Somatom
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akkor engem sem. De, a bázismotor területe és árukészlete nagyságrendekkel kisebb a bécsi Louis -énál. Sisakot pedig nem veszünk próba nélkül.
-
zgospel
őstag
Persu, és többiek akik láttak már motort szétszedve is, nem csak használják mint én
Napi szereljünk fórumról rovat következik.Egy haverom talált egy 2021-es törött S1000RR-t 4 - 4.5 millió körül és az az ötlete támadt, hogy max 6 millióig elmenve csinál belőle pályamotort. Német eBayen már kinézett hozzá rengeteg bontott cuccot ami a fotók alapján is nyilvánvalóan cserés.
Elmentem vele megnézni a motort, az eleje törött, az eladó elmondása szerint kb 30-40-re lassulhatott enyhén stoppiezva amikor telibe talált egy autót oldalról. A villán látszik is egyből hogy meg van hajolva, idomok sérültek, de a vázon így szabad szemmel nem láttunk semmit.
Elmentünk mégegyszer szerszámokkal, hogy megnézzük a villanyaknál mi a helyzet, és megintcsak avatatlan szabad szemmel úgy tűnik mintha nagy baja nem lenne, kivéve a csapágyak ahogy belevertek a perselybe (vagy nem tudom mi a pontos megnevezés).Ebbe a drive mappába feltöltöttem több képet amiket úgy gondoltam érdemes lehet nézegetni.
Beteszek azért ide is egy képet:
Az alsó csapágynál valami acél karika (megint nem tudom mi a neve) eltört, a képeken látszik is.
A motor egyébként pöccre indult, ha jól emlékszem március végén volt a balesete, azóta a biztosítóval megy a huzavona. A motor járása szép volt, így laikusként a gázkart huzkodva is rendben voltak a dolgok, a hűtő persze meghajlott.Illetve még amikor jöttünk el akkor még egy utolsó pillantást vetve tűnt fel, hogy a segédváz is egy jó 2 centivel félreáll. Nem igazán sikerült elméletet felállítanunk rá, hogy az mitől mehetett úgy el, hiszen a motor eleje kapta az ütést, és állítólag max 40-nel
utána elvileg a motor már csak az oldalára borult.Van értelme ezzel foglalkozni, vagy ez kuka?
-
Somatom
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az engem nem vígasztal, hogy a különbözetet befizetik. Ha én kint vásárolok, akkor 7% -kal beljebb vagyok csak az áfán.
-
mrhero
tag
válasz
goofy85
üzenetére
Jó kérdés. Szerintem Budapesten és környékén az egyetlen motoros bolt, ahova nem szívesen megyek, mert valami félelmetes mennyire lekezelőek tudnak lenni. Évek óta nem voltam, szóval lehet változott egy kicsit a hozzáállásuk.
Na pont ilyenekre gondolok, amit bajnokpityu említett. Nem lehet felpróbálni a sisakot? WTF??!?
Én anno pont a kesztyűkkel jártam így. Felpróbáltam az összeset ami tetszett (akkor azt még lehetett
) és kiválasztottam a végére hármat, amit még egyszer fel akartam volna próbálni, de ez valamiért nem volt összeegyeztethető az üzletpolitikájukkal. Az egész sztori az elejétől a végéig kb 15 perc volt, de nem is vettem semmit. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Somatom
üzenetére
a kinti áfa és a magyar áfa különböztetét nekik be kell fizetni a kasszába.
amikor sisakot kerestem, jött ötlet, h louis akciós cuccok, akkor jött a bázis, hivom, hogy megy ez, és elmondták, próba nincs, sisak se biztos, majd meglátjuk.
bármely másik kereskedőnél lett volna próba fizetés előtt.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
+Bajnokpityu:
Reszleteket nem tudok roluk. Tavasszal vettem egy tanktaskat naluk es pont azert mert ok engedtek h felprobaljam a motorra. Raadasul a kiirt webes arnal olcsobban kaptam meg
Persze amugy, ha tobb termeket venne az ember biztos olcsobb kint (foleg ha van kedvezmenyed), arrol nem beszelve, hogy valoszinuleg nem az a tendencia, h itthon olcsobbak.amugy a szuper arfolyamunk miatt neked nem pont a forintos jo?
-
goofy85
kezdő
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hogy él meg egy bolt ilyen hozzáállással?

-
3800+
őstag
Sziasztok! Nem rég boldog tulaja lettem egy 2007es CBR 125nek, és az lenne a kérdésem hogy nem rossz állapotúak a gumik szemre, viszont az első 5 a hátsó meg 10 éves… érdemes lenne lecserélni őket? Vagy mennyi egy motorgumi csere ideje? Nyilván ebben a kecskében nincs annyi erő hogy lezabálja a gumikat szóval csak az idő a tényező… esetleg ha ajánlanátok ebből a virsli 80/90 és 100/80 méretből gumit azt szívesen fogadnám.
Köszi előre is! -
csongi
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ki van fizetve a végig

A lánc hogy áll? -
Somatom
veterán
Kérdés1:
Van vkinek tapasztalata Roof Boxxer Carbon sisakkal? Esetleg az Airoh Rev 19 -en kívül, más hátranyílósról tud vki?Kérdés2:
Van vkinek motorosbolt tippje mágneses tanktáska beszerzéshez? Eddig ezeknél néztem körül: Shox, Karasna, RMC, Fokt. Az utóbbinál találtam egy ígéretes darabot, de persze nincs nekik raktáron.Kérdés3:
Eléggé kifogytam a motoros felszerelésekből és arra gondoltam, hogy jövő hét elején Budapestről kocsival kiugranék a bécsi Louis -ba (esetleg Polo, Auner, vagy bármi más a környéken). Társulna vki? Van egy nagyon régi, Louis -os kedvezménykártyám. Sajnos, eléggé megkopott, nem nagyon olvasható. De, a nevem benne van a rendszerükben. Ha sikerül elfogadtatnom velük (eddig még mindíg sikerült), akkor tudnánk kedvezményesen vásárolni. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen, a gyors töltő technológia felmegy 5V fölé, ha az eszköz támogatja.
Egyébként az EU-s igyekezet, hogy egységes Type C csatlakozó legyen, az (ha jól olvastam) tartalmazza a PD gyors töltő szabványt is.
Arra is szükség lenne, mert a Samu, Xiaomi, Huawey telefonok más töltést használnak, hiába van már most is Type C, a három szabvány háromféle töltőt igényel. Pl a Samu toltovel próbálom a xiaomit, nem elég, hogy nem használja a gyorstöltőt, de percenként ledobalja a töltést. -
dellfanboy
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
varjal mert en kivancsisagbol, raklikkeltem a fb oldalra megneztem 1-2 videot:
es kivalo politikai migransmegmondo ember IS, es hogy az olaszok 2000 mrd eurot kaptak az eutol erre arra, de faszok, bezzeg viktor,
tovabbi kivalo olaszturizmis szakerto 14eur ott a szalonna
mikozben a fia itthon 'alkot'
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Haverom pont most meséli, hogy ott a Taschner lakhelye környékén motorozgat egy kölcsönmotorral, és most épp nem akar beindulni a motor, pedig csak 5 perce állította le, ezért jobb híján felhívta a Tasit (ha már ő lakik a legközelebb).
Elsőre nem vette fel, másodjára pedig köszönés nélkül beleüvöltött hogy "mi a kurva isten ilyen fontos hogy negyvenszer hívsz?" meg még néhány káromkodás
Aztán mondott neki 2 tippet folyamatos káromkodások közepette majd lerakta. -
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Az akkura direktben rákötött buta vastag kábelénél kevés stabilabb van. Nem kell mindenhova elektronika, meg az eszközök kommunikációja. így lejöhet 200A is ;)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Van nekem is 20 voltos aksis matrac pumpám, de sokkal több helyet és súlyt képvisel, mint egy szivaros. Már van szivaros is.
Kérnék egy USB-C lasztifújó linket

A felsorolt márkák mind kínaiak, de legalább van nevük és bizonyítottak, tudják a PD és QC "szabványokat". Én szeretem őket.
A szúnyog szerintem is csak viccelt

bacus: A PD 5, 9, 12 de akár 20 voltot is tud, amennyiben azt a fogyasztóval le tudja kommunikálni. Talán még a 15V is valós opció. 20V mellett akár 5A is mehet. Nem kell azt előtte ötre levinni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Elegge ertheto volt, ezen nem lehet mit felreerteni :D
Ha en betevednek a topicra mint ujonc, es nekem ilyeneket, irnatok hogy
nagyon el vagy tevedve pajti.
Persze hogy el van tevedve, hiszen nulla tapasztalata van. Hatekonyabb lenne minosites nelkul a velemenyunket leirni a temarol es nem a kerdezorol
90% nem fogja megfogadni, es csak megerositesert ir be, a 90% 80%- a pedig ezek utan minket fog gyozkodni, hogy ahogy elkepzelte ugy lesz a jo.De ez nem ok arra, hogy ugy kezdjunk, mintha a facebookon lennek vmi ork- kannibal csoportban, mert akkor eleg nagy backfire-effekttel fogunk szembesulni, tehat meg annyi sem megy at a mondanivalobol, mint szerettuk volna.
(Erre szoktam azt irni mindig, hogy azt tudom, hogy en egy szar vagyok, de esetleg a temaval kapcsolatban valami kezzelfoghatot megtudhatnek? )
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem félreértitek -Mosquito-t! Nekem az jött le abból, amit írt, hogy amíg nincs meg a motor, addig kár USB-n gondolkodni, már csak azért is, mert egyrészt lehet, hogy lesz rajta, másrészt azért, mert ha tenni akar rá valamit, azt úgyis majd a megvett motor határozza meg, hogy egyáltalán mit lehet értelmesen rárakni...
Én legalábbis így értettem
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Felőlem.. Bár, feleslegesen pörög rajta.
Drukkolok neki. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Írhat akár az olajcseréről is, meg a fékbetét minőségéről is, de azért lehet kicsit előrerohan, nem? Mégis előbb csak meg kéne vennie azt a motort amin már cserélgetjük a szivargyújtó csatlakozót..
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Addig ne is irkaljon ide a topicba, vagy mi a fhsz???
:DDD
Mi van veletek, de tenyleg :D -
bacus
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
De egy 100, pláne 200W -t tudó step up konverter már nem fér egy szivargyújtó csatlakozóban, inkább egy fél akkunyi méret. (Ráadásul egy DC-DC step down kell a 12/5V -hoz, ahonnan majd jöhet a step up ha épp kéne megint 14V a kompresszornak, ez azért egyre messzebb van a jótól.)
Egyébként elfogadom, ha valakinek nincs szüksége másra, csak a telefont tölteni, akkor jó az usb, de azért ott 15W -nál komolyabb nem igen van, ami a kormányra is szerelhető vagy csak én nem találkoztam vele.
Nem látszik rajtad, az avatarodon, nickeden, hogy mennyire értesz az elektronikához, erősítőt sokan építettünk már akkor, mikor még fogalmunk sem volt, hogy működik
.Nem akar itt senki sem a zsebedben kotorászni, sem máshol, minden a te dolgod, te döntésed, szerintem picit félre értetted -Mosquito- t. Tedd le a jogsit, vegyél olyan motort ami tetszik, ha akarod megfogadod az itteni tanácsokat, ha nem nem.
A DL650 jó kezdő motor, sőt van akinek sokáig elég, nem a villogás miatt vesz a többség motort. Az én kis R1200GS-emmel se lehet villogni, sok van belőle, semmi különleges, én mégis szeretem, megvenném megint. Előtte 3 évig egy DL650 volt.. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Igen, elektronikával nincs gondom, erősítőt is építek. Köszi az építő jellegűt.
Igazából, a fölösleges adaptereket nem szeretem.. amikor bedugok egy csatiba egy bumszlit, hogy abba majd megint dugjak valamit. Egy USB-C csatiban, ami a motor része mint fix, beszerelt foglalat, sokkal stabilabban áll a kábel, DC-DC step-up konverterrel pedig csak az áramerősség szab határt a képzeletnek, de könnyű számolni hálistennek. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Számítottam erre, autót is így vettem, 1 év előtte fórumban, én voltam a ruppótlan hülyegyerek a "tapasztalt" "veterán" "okosok" szemében, tudod, azok, akiknek már nem marad más faroknövelésre, csak a szánalom, hogy "jaaaj, Neked még nincs, akkor kispad, eggyes".
Aztán amikor behúztam egy gyűjtői darabot, amiért a fél bagázs nem akart már nyújtózni, én meg előtte 10 ember "ez tuti öcsém"-ét utasítottam vissza, mert nagyon konkrét, precízen meghatározott igényeim voltak, meg olyat tudott, amit a többieké nem, elhallgattak a hangok. Örültem is neki nagyon - az értelmesebbje pedig meggratulált.
Itt most nem ez a terv, mert egy DL650-el nem nagyon lehet úgy villogni, mint mondjuk egy komolyabb legendával, ami nem szétesni akar, hanem közel gyári állapotú és az OT-re készül. De mint út bevált.
Segítene Neked hosszútávon szerintem, ha az embert látnád a másikban, nem pedig a zsebében, garázsában, vagy esetünkben egyébében turkálnál. Lehet motorral esni tudsz már, de a lóval vigyázz, ha magasan ülsz.
-
bacus
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A szivargyújtó csati is hasznos és kell, akinek nem kell, cserélheti usb-re, de azért nem ugyanaz. De kompresszort, kávéfőzőt, vízforralót nem tudsz usb-ről használni, akinek ez nem játszik, nyilván feleslegesnek tartja.
A stecker ami többek között a bmw-ken is van, az 16A ig terhelhető.. az olyan 220 W, itt már egy komolyabb SUP is felfújható, nem csak a kerék vagy a matrac.
Ha nekem csak USB lenne, azonnal szerelnék rá egy szivargyújtó csatit. (így is megtettem
, ugyanis onnan 5V -ra, vagy QC miatt 9V -ra könnyebben lehet átalakítani, mint fordítva)friss: bocsi, nem lapoztam, úgy látom már sok választ kaptál.
usb-c power delivery, azért a motor még mindig 12V rendszer (13,9 V legalább ha van töltés), azért érzed, hogy ezt először le kell redukálni 5V-ra, majd onnan átvinni, akkor nem csupán a csatlakozó vagy a kábel a szűk keresztmetszet. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annyian, de tényleg, annyi cég és vállalkozás, kicsi és nagy evez a szürkében, uh.
Ahogy szembesültem ezekkel a dolgokkal az elmúlt 10 évben ..
Amúgy én is úgy vagyok kicsit, mint Te. De ide sok fecske kell a nyárhoz.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Kettőfél öthenger turbo.
De valami 650-es kéne mellé. Utóbbi kétkerekű természetesen.A méretem miatt most megint visszainogtam a Suzukira. Asszem, ez az odavissza még eltart egy ideig, de legalább az amplitúdó csökken, aztán csak megáll valahol az a mutató ..
-
Topiccsendőr
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem. Nehéz lesz így nagyon, csepp vagy a tengerben.
Németben egy műanyag csöveket gyártó fickó azt csinálja (vagy csinálta még pár éve), hogy fokozatosan leállította a csövek gyártását, visszacsavarta a kapacitást úgy 25-30%-ra szép lassan, nyilván mindennel, ami ezzel jár: leginkább emberek leépítése. Tartott egy kemény magot, ők továbbra is gyártották neki a csöveket. Szigorú speckók mentén tökugyanezeket pedig legyártatta Kínával, azok bejöttek, Németben rászitázta ugyanazt, mint a sajátjaira, hogy "Made in Germany" és természetesen az egész stócot eladta "Made in Germany"-ként, ügyfeleknek és nagy fejeseknek pedig volt is mit mutogatni, hogy itt a csőgyártó üzem, tessék nézni a csúcstechnikát. Az, hogy a raktárak csurig voltak a csövekkel és hogy nem az az 1 üzem termelte neki össze oda, tökmás tészta.
Ugye az iPhone is csájnában készül. A nemesérceket bele pedig keserves gyermekmunkával bányásszák Afrikában, lítium, kobalt, satöbbi. (Ez a baj az egész mai modern iparral amúgy, Tesla, minden).
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nekem az a bajom vele tobbek kozt, hogy nem akarok egy diktaturat tamogatni a penzemmel, ezert kb 10 percig szoktam keresni vmit az ebayen, es olyan termeket valasztok, ami a kozelben van/ ami leginkabb europai gyartmany, ha nagyon nincs mas, akkor veszek kinait. Es meg igy is, egy csomoszor nagyon figyelni kell a ceg adataira, mert az, hogy vmi europaban van, az nem garancia arra, hogy nem vmi honkongi, vagy kinai ceg kuldi. Es termeszetesen az euban gyartott dolgok dragabbak.
-
Somatom
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Neked nem akkus a matracpumpád?

-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem tudom, mi bajod a kínaival.
Minden, ami nem kínai, hamis. Mondták már ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Hidd el, a jövő már tényleg itt van, és csak töltésre dugod be, utána oda viszed a sátor körül, ahova akarod, anélkül, hogy felbotlanál bármiben.
Ezt tudom nehéz felismernie sokaknak, de a világ az USB-C irányába megy, pláne, hogy amelyik PD-t is tud (Power Delivery), 200+ Watt-ot átnyom. Azzal már gyorsan fel lehet fújni pár "lasztit"

#136202: igen. Muszáj. Mondjuk semmi értelme, mert hatás nem várható. Marad a rendszer megerőszakolása.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Dißnäëß
üzenetére
USB-C dugóba nem tudod berakni a 12V-os matracpumpát a sátor mellett

Meg szivarba tudsz tenni bármilyen töltőfejet. Amit linkeltél a 136201-es kommentedben, az egy sima kínai "fastcharger". Mi van a PD, QC szabványokkal?
Egy olyan csodába lehet, nem dugnám bele a több százezres telefonom. Akkor már egy Baseus, Ugreen vagy Anker 30-60 wattos, szabványos, minőségi "bumszliba". 
Igaz, az én telefonom csak 110 ezer volt, annak is négy éve

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nincs baj a szivargyujtoval, az kb a 90 es evek kozepetol van turamotorokon. Ha a mobilodat akarod tolteni a mostani modelleken az ules alatt van usb csati, vagy van mobiltarto zseb, usb vel. ha navit akarsz, akkor kulon stekker van a fejidomban, kulon kotheto.
Bar az en szemelyes velemenyem az, hogy ha motorozni akar az ember, ahhoz nem kell usb :D -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem az is kókány, ha "szivargyújtó" és majd abban áll egy bedugott bumszli. Kőkorban élnek ezek ?
Mutatom az alternatívát: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Bialetti kézi kávéőrlő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest