Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zgospel

őstag

Persu, és többiek akik láttak már motort szétszedve is, nem csak használják mint én :D Napi szereljünk fórumról rovat következik.

Egy haverom talált egy 2021-es törött S1000RR-t 4 - 4.5 millió körül és az az ötlete támadt, hogy max 6 millióig elmenve csinál belőle pályamotort. Német eBayen már kinézett hozzá rengeteg bontott cuccot ami a fotók alapján is nyilvánvalóan cserés.

Elmentem vele megnézni a motort, az eleje törött, az eladó elmondása szerint kb 30-40-re lassulhatott enyhén stoppiezva amikor telibe talált egy autót oldalról. A villán látszik is egyből hogy meg van hajolva, idomok sérültek, de a vázon így szabad szemmel nem láttunk semmit.
    Elmentünk mégegyszer szerszámokkal, hogy megnézzük a villanyaknál mi a helyzet, és megintcsak avatatlan szabad szemmel úgy tűnik mintha nagy baja nem lenne, kivéve a csapágyak ahogy belevertek a perselybe (vagy nem tudom mi a pontos megnevezés).

Ebbe a drive mappába feltöltöttem több képet amiket úgy gondoltam érdemes lehet nézegetni.
    Beteszek azért ide is egy képet:

Az alsó csapágynál valami acél karika (megint nem tudom mi a neve) eltört, a képeken látszik is.
    A motor egyébként pöccre indult, ha jól emlékszem március végén volt a balesete, azóta a biztosítóval megy a huzavona. A motor járása szép volt, így laikusként a gázkart huzkodva is rendben voltak a dolgok, a hűtő persze meghajlott.

Illetve még amikor jöttünk el akkor még egy utolsó pillantást vetve tűnt fel, hogy a segédváz is egy jó 2 centivel félreáll. Nem igazán sikerült elméletet felállítanunk rá, hogy az mitől mehetett úgy el, hiszen a motor eleje kapta az ütést, és állítólag max 40-nel :U :D utána elvileg a motor már csak az oldalára borult.

Van értelme ezzel foglalkozni, vagy ez kuka?

Új hozzászólás Aktív témák