- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43056 üzenetére
Jó van na, még nagyon kedd van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43054 üzenetére
Ha nem szeretnél normális kábelmanagementet és 170 centinél hosszabb VGA-t, akkor maradhat az ATX.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43039 üzenetére
Nekem is a vgaval kezdődött minden, aztán jött egy venti, aztán a hütő.
Először a hideg fehér tetszett volna, de annak nagyon direkt a fénye és engem zavart, ez a kék még az, ami tetszik. Az a baj, hogy a lepa ventik csak egy színt tudnak, így előre meg kellett találni a jó színt. Fehér kilöve, piros nálam nem pálya, maradt a kék.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43034 üzenetére
Vigyázat függőséget okozhat
Először csak egy ventilátor világít, a végén meg már az a baj, hogy a táp miért nem
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #42991 üzenetére
Idle- elviselhető, load- porszívó.
Meg nem volt idom rendesen kitesztelni tegnap éjszaka raktam csak össze . Majd most.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42921 üzenetére
Hát az a rácsos védő mnpctechről van, az ára nem vészes, de a szállítási költséget inkább ne is kérdezd, na az egy vagyon volt.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #42921 üzenetére
Uf, ennek jo szar lehet a hutese. Vagy minden hot a tap sziv ki, vagy a lenti venti. De akkor meg a venti a GPU-val elentetesen mozgatja a levegot. Szerintem ez lose-lose szituacio.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42893 üzenetére
2016 év végén vettem a metist a "nagy" projekthez, azóta lecseréltem a metist
, az alaplapot, procit, hűtőt, házventit, memóriát, VGA, SSD-t, kihagytam valamit? Szóval nagyon már nincsen mit cserélni.
Ja, a tápot nem cseréltem, de a kis corsair az marad. Meg már unom a kupit a szobában, hogy az asztalon állandóan szanaszét hevernek az alkatrészek hetekig, néha hónapokig, még az asztali kábelmenedzsmentet akarom megcsinálni valami kezelhetőre a mostani spagetti helyett.
(#42894) alcsa
Nekem mondjuk semmi bajom a mostani lakással, de nem, együtt megyünk, így azért olcsóbb.
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #42880 üzenetére
Mit szeretnel kromofággal leoldani? Ha metis az gyárilag eloxált alu -ra gondoltál azt nem fogod tudni ezzel eltávolítani. Nálam is hasonló a helyzet, mert én sajna lefestettem fújos festékkel feketére (mert gyárilag kék színű), de nem lett az igazi, úgyhogy először azt el kell távolítani, de én kromofág gélt vettem amit ecsettel kell felvinni és utána spaknival lekaparni. Porszórásos festésben gondolkodom, de nem tudom, hogy ez megmarad-e
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42725 üzenetére
Jaja, egyszer talán, azért még van vele dolog. A HDD tartó gyárilag van benne.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #42718 üzenetére
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #42598 üzenetére
Egy Fractal Core1000 volt mellette, mert az előző gépem abban lakott. Egyébként volt benne dVGA is egy rövid ideig az eladása előtt, csak az már nem lett lefotózva. A későbbi gépemben (és még most is) használt passzív 750Ti-je volt benne egy-két hétig.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #42592 üzenetére
U2-m volt, nagyon szerettem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #42586 üzenetére
CA-M az már mATX ház
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
hegegabi80 #42582 üzenetére
A tápban jellemzően több elektrolitkondenzátor van. Ezek élettartamára pedig a hőmérséklet emelkedése nagyon negatívan hat. 10 fok hőmérséklet emelkedés simán lefelezi az élettartalmukat (kevésbé minőségi alkatrészek esetén lehet még drasztikusabb a hatás).
http://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193-4.htmlAzaz ezeket az alkatrészeket nem célszerű több hőnek kitenni mint ami tényleg elkerülhetetlen.
Nekem már pusztult meg minőségi táp off torony házban, jó eséllyel mivel a torony tetején volt ahova akármennyire is igyekszel oldalra kifúvatni a hőt mégis képes sok hő felszállni.
Szóval ilyen szempontból azok a házak az előnyösek amik nem pakoltatnak egymás fölé alkatrészeket...
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #42582 üzenetére
Felesleges kompromisszum, amikor épp elég széles a választék alternatív elrendezésű Mini-ITX házakból. Nem elég, hogy behatárolja a CPU-hűtő magasságát, de még a ventilátorok is jellemzően egymás ellen dolgoznak. Vagy ha nem, akkor meg a CPU-hűtő hőjét tolják be a tápegységbe. Lehet vízhűtést is alkalmazni, de akkor meg annak a nyűgjeivel, plusz költségeivel kell számolni.
Szerencsésebb, ha az alkatrészek nem akadályozzák egymás szellőzését. -
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42554 üzenetére
köszi,
sehol nem találtam alin/ebayenvan otthon 2 ház amiben van, viszont azt nem tudom, hogy ki lehet-e belőlük szerelni, vagy bele van szegecselve
-
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42541 üzenetére
hogy tudnék bárhol ilyen HDD keretre keresni?
nem találok értelmes találatokat (ebay/ali) -
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42543 üzenetére
néztem azt is, az volt az első jelölt, de lényegesen nagyobb, mint a Metis. illetve az oldallapra szerelt HDD-s megoldás nem tetszik.
még arra gondoltam 110-nél, ami jó lenne, hogy a táp helyére függőlegesen "lelógatni" a HDD-ket (egyik odlalát odacsavarozva) úgy még légáram is okés lenne -
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42541 üzenetére
erre pont elvitték a metist apróról
na majd lesz új.
legalább már tudom mire vadásszak -
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42539 üzenetére
táp/vga helyére gondolom simán. lehet ez lesz
a fenti HDD hely viszont nem túl szerencsés szerintem szellőzés szempontjából -
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42507 üzenetére
Nem volt már idegrendszerem olyanokkal vitázni akik léghűtőt csak fotón láttak és csak mások által megírt tesztekre alapoznak. Nem tervezek visszatérni, sorry.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42504 üzenetére
(#42504) hegegabi80
Egyelőre még azt mondom az AM4 friss, minden esetben rá kell kérdezni a shopnál mikori az adott hűtő ha nem alapból kompatibilis, új széria-e, az AM4/TR/SP3 jól felforgatta a piacot.
A léghűtős topikban ott van az összefoglaló segítségnek melyek kompatibilisek alapból, vagy érkezett V2-es verzió, ahol kétség merül fel ott email a shopnak új példány-e (már nem csinálom, de az összefoglalót még frissítem) .(#42505) Mercutio_
Na pont ezért kell írni az adott shopnak vétel előtt. -
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #42504 üzenetére
Decemberben vettem a PCX-ben, aztán, hogy náluk vagy a beszállítónál meddig állt előtte...?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42499 üzenetére
Az új széria mind AM4 kompatibilis, le lett frissítve az egész paletta. A régi széria valóban nem, ahhoz külön rendelni kell kitet.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #42415 üzenetére
En is vennek egyet az ablakos felul 2x kivagott, tukros valtozatbol
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mire jó ez a 3 slotos megoldás?
mITX méretű házban mATX lap teljes kihasználhatósággal?Asrockban aki otthon van leírná mit jelent náluk a HDV a lapok nevében?
-
Pista0001
addikt
válasz
Úgy emlékszek, van/volt valami Chieftec is (mostanában nagyon tolom a márkát, adhatnának már valami prémiumot
), de nem veszek rá mérget.
Szerk.: A BT-04-re gondoltam, megtévesztett az a pici rács felül, szóval csak 2 hely van, de lehet, hogy befér a 3 slotos alaplap.
Ispy: Na, az is igaz
-
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80 #42410 üzenetére
Igen, pont amiatt lenne nekem jó, hogy 3 slotos, meg amiatt, hogy 300mm hosszú.
Kínából elég necces lenne rendelni egyet, meg a postaköltség is drága lenne. Raijintek csinálhatna egy ilyen verziót/méretet, mert amit Kisza linkelt az a Raijintek Styx (normál méretű mATX lapokhoz), az a kínai klónnál az SKTC Q3. Ez már túl nagy.
Itt egy kép a méretbeli különbségről. (Q1 - Metis, Q2- nincs, Q3 - Styx, Q5 - Thetis)
-
Pete55555
addikt
válasz
hegegabi80 #42320 üzenetére
Na, nekem meg mATX lap van ITX házban...
-
csemiubi
tag
válasz
hegegabi80 #42308 üzenetére
Azt néztem, köszönöm.
Cooler Master Elite 110
MSI H110I PRO
Intel Pentium G4600
Kingston 8GB KIT DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
Kingston A400 120GB 7mm
WD Black Mobile 1TB
Be quiet! PURE POWER 10 300WKözben azt is mondják, hogy G4600-al ugyanott vagyok.
dugø:
Ha ők rakják össze, akkor nekem ezzel nem kell foglalkoznom. Gondolom.
-
csemiubi
tag
válasz
hegegabi80 #42300 üzenetére
Köszönöm! Már látom az erdőt
-
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #42288 üzenetére
Konnektorból mértem. A progikban (illetve a progikat kiszolgáló szenzorokban) nem bízom.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #42206 üzenetére
Amikor én megpattantam, akkor volt az mATX lapok fénykora leáldozóban, be voltam berendezkedve teljes vízhűtéssel, egy kompakt házba:
De úgy alakult, hogy az összes tényező, ami számomra fontos volt, és érdekelté tett: a Int. FW port, és hogy CPU-tól második slot legyen az 1. PCI-express slot 1-2 generáció alatt megszűnt az alaplapokon.
Átkerült a vga szorosan a CPU mellé, ami a vízhűtés csövezését zilálta tette, és nem tudtam csatlakoztatni a FW. hangkártyámat a géphez.Szóval maradt egy "üres ház" egy marék vastag fekete csővel és 1db ssd-vel, sajnos nem volt olyan sok hely az asztalomon hogy eltűrjem, így tovább léptem.
A kép 5 éve készült amikor "kiköltöztem". Azóta is ez a seasonic táp hajtja a gépem
.
-
kisza25
félisten
válasz
Tudod nálunk ez egy fétis, hogy pici legyen a házikó, egy mATX-ben semmi kihívás nincsen, 30 perc alatt összerakom és kész, pl. Ez kb 30 perc volt összerakni
Ehhez több hét kellett és még volt bőven finomítani való
Ezt évekig reszelgettem
Kép
Kép -
Nerazim
őstag
válasz
mATX házakra fellelhető valami lista, hogy mekkorák vannak, gondolkozom egy áttelepítésben csak túl nagy házba sem akarom belerakni.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #42084 üzenetére
1060 3GB volt, zörgött a venti, garis lett.
Gyorsan vettem ami "olcsó volt", hogy legyen kártyám amíg garizzák, ez volt éppen akkor az rx 560 4GB.
Rákérdeztem a kártyát nem cserélték volna, helyette pénzt adtak volna vissza (75eFt), az új helyette 120 eFt lett volna.
A 1060 3GB-t a klán társam átvette, mert őt nem zavarta, hogy "zörög a venti" aztán most volt ez az 1050ti "olcsón" azért lett ez, mert 120eFt nem adok egy új 1060-ért, nem is volt az igazi 3GB-al
1060 3GB 75eFt vettem, 75eFt tovább adtam, rx 560 45eFt vettem, 45eFt tovább adtam, közben 3 hónap eltelt, hol itt a hiba?
A 2400g-re kíváncsi lennék, pl megkímélhettem volna magam ettől a kártya csereberétől, ha van egy ilyen erősebb IGP-m, mert arra a pár hétre amíg találtam volna egy jól árasított. kártyát arra pont elég lehet.
Dedikált VGA helyett nem lenne elég nekem, pedig freesync-es a monitorom, az rx 560 4GB is szó-szó, nagyjából elég volt, de be-be csúszott 60 FPS alá, ami idegesített.
Az evo (mert az is járt nálam 1 napot) meg vagy 10% gyengébb volt ott már sokat volt 60 FPS alatt, többet mint felette, az már határozottan kevés volt.
A CPU ugyanazt tudja, mint a mostani és lenne tartalékba egy IGP-m, abban a pár hétben nem fullHD játszanék oszt annyi -
Seep
senior tag
válasz
Mondjuk ha lenne hozza STX lap, ugy mar erdekes lenne
-
shteer
titán
válasz
Úgy váltogatja mint más az alsót
-
Iginotus
addikt
válasz
hegegabi80 #41945 üzenetére
mpierre Köszönöm dicsérő szavaid, Hízik a májam!
Cyrin Feleségem van...saját keresettel rendelkező!
hegegabi80 Andrew_31 csinálta nekem is. Nem is drágán! CNC ugye nincs minden garázsban.
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #41945 üzenetére
Pedig de, a miliő arulkodik hogy haztaji
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #41911 üzenetére
Nem babrálok semmit vele.
-
maláj
addikt
válasz
hegegabi80 #41671 üzenetére
és ha jól sikerül beindul a sorozatgyártás a topiklakók részére is
-
tranceplanet
addikt
válasz
hegegabi80 #41605 üzenetére
Ott a képek között van egy load kép is. Amint bekerül egy erősebb proci, alulra szeretnék betenni egy slim (15cm vastag) ventit. Sajnos a meghajtók és a VGA alá éppenhogy elfér. Ez az ára az ilyen pici háznak. Játék alatt már van melegedés, a VGA szépen fel tud melegedni.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #41594 üzenetére
Így van, és az árban benne van a flexi riser is, ami mondjuk nem működik mindenkinek rendesen állítólag
-
prolad
addikt
válasz
hegegabi80 #41520 üzenetére
Maximálisan meg vagyok vele elégedve, viszont kisebb itx házban már nem biztos, hogy elfér, főleg a magassága lehet limitáló tényező. Cserébe nagyon csendes, nem cicereg, kis légáramlat elég neki.
Kicsit off, de megéri m.2-es (csak satás, de elég forrófejű) SSD-re hűtőbordát venni? Mivel az alaplap hátulján van, máshogy nem tudom hűteni, nyugalomban 40-50 fok, terhelve felmegy 75-ig is. Annyira sok hely nincs az alaplap mögött a nodeban (és most abban sem vagyok biztos, hogy az alaplapi kivágásnál kilátszik-e az egész), de ha kapnék rá valahol pont akkorát, ami hozzáérne a hát hátuljához, akkor elég sok hőt el tudna vezetni.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #41523 üzenetére
Valamennyire biztos, de alul van hely 2db 92x15mm-es ventinek (a képeken 2db NF-A9x14-est vélek felfedezni), amik át tudják szellőztetni a köztes részeket. Mondjuk az alaplap hátoldalára biggyesztett forrófejű M.2-es meghajtó hőmérsékletére én is kíváncsi lennék...
-
válasz
hegegabi80 #41523 üzenetére
Főleg, ha a kettő között, az alaplap hátsó felén van még egy M.2 NVMe SSD is...
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41497 üzenetére
Nem sok hely marad, 258mm mély a ház 2x120-as venti be is tölti. Vinyó nem is lesz akkor?
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #41501 üzenetére
Igen, de leoltották, hogy olyan, mint egy rezsó...és tényleg.
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41485 üzenetére
Autóhoz való hibajavító festékkel. Ha az E-D5 van neked, abba én nem tennék oldalra. Sokkal többet ér a tetején a venti(szerintem). Nekem ebbe a házban semmi más, csak egy 60-as venti hely van gyárilag hátul.
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41482 üzenetére
Nem, táp már így nem fér bele. Pico adja a delejt.
-
válasz
hegegabi80 #41481 üzenetére
Repkednek itt a jobbnál jobb megoldások... köszi!
Lassan már senkinek nincs kifogás...
-
válasz
hegegabi80 #41348 üzenetére
Hű, nem is néztem, hogy ez az ID-50-es ilyen jó áron megy, köszi a tippet!
-
tomic
addikt
válasz
hegegabi80 #41318 üzenetére
Tápom megvan azt nem szeretnék cserélni.Atx-es, direkt ezt a típust vettem az alacsony ripple noise miatt.
Ennek a ventiét bekapcsolva hagytam,hogy az is a hátsó venti felé terelje a levegőt.A gyári hátsót cserélem egy hatékonyabbra.Ha megtalálom a plusz egy 120as ventimet akkor azt meg beállítom a táp élé,mellé,hogy fújja a hátlap felé a levegőt.Nagyjából ahogy te is csináltad.
Bár inkább a befújást kellene megoldani de azt itt nem egyszerű.
Vágni kellene rá még pár lyukat de nagyon nem akarom.Esetleg egy ház csere jöhet majd szóba. De melyik ugye.... -
tranceplanet
addikt
válasz
hegegabi80 #41151 üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek is a tanácsokat! Utána nézek a cuccoknak.
-
pillevas
csendes tag
válasz
hegegabi80 #41075 üzenetére
A sima QBX-nél több a műanyag burkolatrész, amit én kerülni akartam. Jó kis hát nem csalódtam benne. Főleg az árához képest jó.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #41035 üzenetére
Caseking.de vagy OC majd még meglátom. (2018.01.25 szállítás) mivel a gyártás még csak most kezdődött meg. (3 vagy 5 ezer db nem emlékszem)
Hidd el nekem sem könnyű megválni egy ilyen remek kis háztól (szinte lelke van neki
) de az az igazság, hogy számomra már ez is feleslegesen nagy. Egyszerűen semmi nincs már szinte a gépben csak egy SSD (ami megint csak kikerül) és a VGA ami mellesleg itt (nagyrészt) el van szeparálva a rendszer többi részétől így mehet bele hosszabb/halkabb custom.
A V1 esetén a CPU volt kérdéses, de V2 már fogad AIO-t igaz csak 92mm de DONDAN SFF-en linkelt már 120-as render képet is, igaz itt a radi vertikálisan állt egy FE mellett...
Érdekességképpen megjegyezném, hogy már készül bele egy egyedi tervezésű LP top-flow hűtő légben gondolkodóknak
, de egyelőre ahogy elnéztem még hétről hétre reszelgetnek a méreteken, de idővel sztem jó alternatíva lehet a jelenleg piacon lévő termékekkel szemben.
Érdekességképpen meg kell jegyezzem, hogy a Noctua egyik embere is felfigyelt a project-re és bár nem ígért semmit, látszólag tetszik nekik DAN ámokfutása a méretekkelSzinte pontosan így jutottam én is idáig:
[link]
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #40946 üzenetére
Tapasztalatbol mondom felesleges bele mivel alapbol nagy, es szellos a haz.
-
shteer
titán
válasz
hegegabi80 #40853 üzenetére
11mm-t emel a házon pontosan
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #40847 üzenetére
Itt a listában keress rá a "passzív" szavakra.
-
Patice
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40847 üzenetére
Nem egészen...
(#40848) Vesa:
Nem feltétlenül. Dedikált Audio PC-nek sokszor 35W TDP-s i5-öt vagy i7-et használnak, de kisebb procikat is lehet így passzívan hűteni. Konkrétan HD-Plex házakra, Streacom FC10, amire gondoltam.
-
shteer
titán
válasz
hegegabi80 #40843 üzenetére
35 az átmérője
alapból nem ilyen tágas, ki van pakolva rendesen
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40771 üzenetére
Vegul mit valasztottal? Ipon-on olvastam hogy nem fernek bele az ujabb szerias vga-k az vajon igaz lehet? Te melyik hazat ajanlanad?
-
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80 #40770 üzenetére
Atx to sfx atalakotom van. Adtak a Sharkoon QB One gephazamhoz. Ugye az az atalakito jo az osszes sfx taphoz?
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #40613 üzenetére
Én is előkaptam a SketchUp-ot és nekiálltam 2,0 mm-es dibond lemezből megtervezni a dupla 240-es slim radis itx házat. 15 mm vastag ventikkel. -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #40586 üzenetére
Dremel?
Problem solved.
Amúgy meg ja, vagyon ilyen elrendezésű. Az lenne inkább "hiánypótló", ha készülne egy itx házikó 2 db 240 radi supporttal, sfx táphellyel és ne kocka formája legyen. Annyit beszélek róla, hogy a végén megcsinálom.
-
pillevas
csendes tag
válasz
hegegabi80 #40561 üzenetére
Cougar kaze "Akkor vga-val már nagyon szűkös lenne? Vagy még egy kisebb ok? Csak mert én is szemeztem ezzel a házzal."
Szerintem szűkös csak lehet hogy egy rövidebb táppal és nem teljes hosszúságú ATX táppal könnyebben elfér a sok cucc. Nem tusom te még miket raksz bele pluszba. Nekem a HDD-n van egy hűtő mert a régi házba igy lehetett 5,25" helyre berakni ezt nem szereltem le mert az aljába könnyedén elfér a háznak.
Jelen konfigom stressztest alatt sem ment 80'C fölé. Hangja alig van a gyári hűtővel és amit a házhoz alapból adtak egy 8-9cm ventit. Majd töltök fel képet otthonról. Meg ugye attól is függ hogy az alaplapon hol van a táp csati és a többi csatlakozó.
Egyébként azt hiszem 7 ventit lehet belerakni, De minek ha nem melegszik.Sajnos csak egy porszűrő van az alján, és egyébként meg tiszta perforált lemez az egész tehát szellőzni tud. Szerintem le is fogom fedni ezek egy részét hogy nem menjen tele szutyokkal. csak irányítottan tudjon a levegő ki és bemenni. Vagy lefedem nagyon finom légáteresztővel csak még nem találtam ki milyen legyen az. Szúnyogháló vagy annál is finomabbal. Valakinek van esetleg jobb ötlete? A gyári filterek elég drágák
-
pillevas
csendes tag
válasz
hegegabi80 #40431 üzenetére
Cougar KAZE Nagyon jó kis, ház. Külföldi tesztben is megerősítik ezt. Ha kell még infó róla akkor írhatsz mailt is vagy PÜ.
-
profi
aktív tag
válasz
hegegabi80 #40429 üzenetére
Köszönöm az infót mindkettőtöknek.
Még a CM Elite 130 tetszik, csak az nagyobb. A lényeg, hogy max 21cm magas lehet.
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül? Vagy esetleg más tipp? A lényeg az volt, hogy bele menjen a táp és a vga (gigabyte rx 460 4gb), plusz az említett magaság korlát.
G4560 lesz benne (hűtőt nézek rá - pl: gemini ii m4), 1 ssd, 1 hdd, alaplap: Gigabyte GA-B250N PHOENIX-WIFI. -
jokeph
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40429 üzenetére
Bezony, kell egy kihívás
Találtam egy kis csemegét, csak hogy lásd, ha érdekel nézd meg:
11:00-tól érdekes leginkább.
Hopp, a videót inkább a kérdezőnek kellene megnéznie.
-
jokeph
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40427 üzenetére
Sztem is befér, szerencsére a VS550 nem moduláris táp. Azzal bajban lenne.
Így is oda kell majd figyelni a kábel elvezetésekre.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40342 üzenetére
Ez elég egyénfüggő szerintem.
Nekem swift2 ventivel leszabályozva is hangos volt, DE nálam az asztalon van közvetlenül a billentyűzet mögött = előttem, ha távolabb vagy oldalt/alul lenne biztos kevésbé hallanám. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40350 üzenetére
Erre megoldás lehet egy SFX táp ATX adapterrel, Most lesz levegő a vga-nak az alatta lévő rácson keresztül, Később ha lecseréli a házat kisebbre akkor is kényelmesebb lesz a kisebb táp.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #40342 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40289 üzenetére
Azoknál a házaknál arra érdemes felkészülni, hogy a telőlemez vágatain elég tisztességes szélzaj lesz.
-
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80 #40212 üzenetére
"Ha a vga-t nem tudod kicsit jobbra húzni, akkor nem marad más hátra, mint a ház moddolása."
Azert nem kellene ezt igy kijelenteni. Metisnel ugyan ez a problema van, en nem vagtam szet a gephazat miatta, hanem a HDMI csatlakozo gumi burkolatat szedtem inkabb le, annyira, hogy odaferjen.
(#40221) Duracellm...:
+1 -
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80 #40216 üzenetére
AM1H-ITX, Athlon 5350 és DC táp. Kodi HTPC volt. Ezt frissitettem FSP táppal és egy RX560 VGA-val. 4k HDR képes lett, madvr is szépen fut ezzel a GPU erővel. Az Ahlon gyári ventije hangtalan. Nem akartam teljes gépet cserélni, HTPC-nek így kihúzhat még jó pár évet.
-
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80 #40212 üzenetére
Egyelőre csípőfogó lesz, nincs más esély. Később a szétbarmolt részt majd lecsiszolom, hogy kinézzen valahogy, vagy így marad.
-
válasz
hegegabi80 #40192 üzenetére
A harisnyázás hiánya nem gond, igyekszem eltüntetni a kábeleket. A lényeg, hogy a csatlakozók ne legyenek gagyik.
A 350-es Zalman-hoz adnak ugyan adaptert, de drágább, és nincs 6pin PCIE csatija, csak a 450W-os modellnek... ami még borsosabb.Trolee kolléga gyártotta az adaptereket, talán van még neki elfekvőben pár darab.
(#40193) mpierre
Óvatosan azzal a rajzzal! Vannak olyan SFX tápok, amelyek csak 3 ponton rögzíthetőek, míg ez az adapter (akárcsak Trolee-é) kizárólag 4 ponton engedi becsavarozni a tápot.Az én régi SFX-350BS-em is 3 pontos, de talán mostanra sikerült ezt kiküszöbölnie a gyártónak. A honlap szerint legalábbis már 3 és 4 ponton is csavarozható a modelljük.
Ilyen volt:Ilyen lett:
(#40194) Speed(R)
Szép lett! Hiába, ez egy kiváló modell, megéri a ráfordított időt.
Régen én is kerestem ilyet, de aztán az ITX deszkán túl közel lennének a RAM modulok... -
Goose-T
veterán
válasz
hegegabi80 #40202 üzenetére
Szerintem pont én bizonytalankodtam itt a topikban, mielőtt megvettem, mert nem láttam az oldalán, hogy adnának hozzá keretet. Azóta megvettem és megnyugodtam, van benne.
-
Goose-T
veterán
válasz
hegegabi80 #40192 üzenetére
Egy hónapja sincs, hogy vettem egy Zalmam ZM450-FX-et, és adtak hozzá átalakítót. Az mondjuk igaz, hogy a 350W-os változatot nem nagyon lehet már kapni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40179 üzenetére
Colinkhez adnak sfx-atx beépítő keretet?
-
válasz
Ez nagyon hasznos infó, köszi!
Már nézegettem a tápom utódát, de mindig vagy gagyi, vagy túlárazott volt a kiszemelt.Most visszaolvastam, megnéztem a tesztjét + a SFF topikot, és valóban meggyőző. (Nem is tudtam, hogy a Kolink már a kezdetektől a Noctua beszállítója és fejlesztője!)
Kolink KL-SFX350 12k HUF-ért abszolút nem drága.
-
Nerazim
őstag
válasz
Köszi szépen, nagyjából pont ezen a 3-an dilemmázok. A Kolinkhez adtak átalakítót?
A Big Shuriken 2 hamarosan megérkezik (remélem ezek után h ép lamelákkal
) erre ha tehetek egy 120-as lefogatójú de valójában 140-es ventit nem fog belógni vhova nekem? (táp, Metis alja) Esetleg vkinek van erre vonatkozóan tapasztalata?
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #40181 üzenetére
~6k..ez ~2x annyi, mint amit adtam volna érte, ha tudom, mit kapok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40172 üzenetére
Pont ez ugrott be bekem is
-
elfelejtette
veterán
válasz
hegegabi80 #40100 üzenetére
Ha egyszer úgy döntesz, hogy eladod, gondolj rám. :-)
A fekvő házban nálam is tökéletes lesz. -
Vertigo18
addikt
válasz
hegegabi80 #40042 üzenetére
Jajj, ne hozz már zavarba!
Jelenleg a ház maga ilyen ebay-es 3d-s carbon matricával van bevonva. Viszont nem nagyon tudom se lefényképezni, se kivenni az asztal két polca közül, direkt ekkorára lett csináltatva...
Az előlapot, mint mondtam könnyen le tudom szedni, kis erőkifejtéssel enged az amúgy nagyon erősen tartó 5 db. kicsi mágnes. Viszont az az igazság, hogy jelen pillanatban 3 db. előlap van "készülőben", az első, ami elsőnek készült el kb. 3/4 éve, az van most rajta, mert ez emlékeztet arra, hogy milyen béna voltam, amikor kezdtem a moddingot...
Kicsit el van túlozva a díszítőelemek száma, de akkor így láttam még szépnek!
Bocs a képminőségért is!
Még egy csomó dolgot lehetett volna rajta csinálni: nem sötétzöldre fújni, hanem eredeti, neonzöld színére... Esetleg nem csak az ODD-fedél kaphatott volna a 3d-matricából, hanem a házhoz hasonlóan az egész előlap is. A kétoldali autós fake szellőző sem biztos, hogy rákerülne ma már, de akkor még nagyon tetszett, főleg, hogy a "grill" része átengedi a levegőt, így a venti tud szívni rajta keresztül is... A szélén lévő dekor meg lehetne vágva a sarkoknál, dehát tényleg csak nagy nehezen összedobtam, majd a tapasztalatok birtokában már neki is álltam a következőnek.
Viszont azt vettem észre, hogy a következők már sokkal könnyebben mentek és sokkal szebbek lettek pl. az élek, a sarkok, ilyenek. Jelen pillanatban itt tartok a 20 centis, hangszóró elejűvel:
Annyi, hogy már szépen le van kerekítve a belső kör is, és fel van rá csavarozva az említett hangszóró előtét...
Remélem nem offoltam nagyot...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40009 üzenetére
Én Aliról vettem a metis alá.
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #40017 üzenetére
(#40017) hegegabi80
Bizony, hogy megy bele anélkül is lehet ugyan élni, de nem érdemesJelenleg egy Sapph.RX 460 van benne és most Aida64 szerint, hogy így netezek már egy pár órája a GPU: 41-43 fokos, a CPU: 40-45, WD: 38-40. Ez nekem egyenlőre bőven elég, de tudom ha fel kerül rá egy játék akkor kelleni fog a plusz hűtő. Egyébként milyen progival szokták nézni terhelés alatt ezeket az értékeket?
(#40015) energy4ever
Jelenleg nem egy falrengető konfig, de hát valahol el kell kezdeni:
Lap: Asrock H81M-ITX (akinek volt/van ilyen az leírhatná hol van rajta az usb3 csati, mert sehol se találom)
Cpu: i3-4130
Ram: Crucial Ballistix Sport 2x4gb ddr3
Vga: Sapphire RX 460 2gb
Ház: Metis
később csinálok képet is belülről -
törölt tag
válasz
Nem írom OFF-ba mert sz@rul néz ki hogy offolunk
Az üreges idővel megrogyhat a terhelés hatására, mivel a 4 lábon nem egyforma a súly, különböző mértékben deformálódnak, amitől megborulhat a gép.
Remélem elég téma specifikus
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
próbálj meg érdeklődni a miskolc topikban,[link] hátha tud valaki ott segíteni.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40007 üzenetére
tipp.: Ha találsz a környékedben hangszerbolt, aki rendszeresen rendel az elimex-től, Adam Hall-tól akkor a szállítási költség nagy részét meg tudod spórolni.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40001 üzenetére
Szia!
Mind a kettő 8-10mm magas.
Elimex: [link]
A sima hengeresek esztétikusabb, minőségibb gyártmányok, mint a kúposok.
(#39987) megema : nem fogsz találni, akinek ilyen igényei vannak, arra van egy két HTPC-t, hangstúdióba WS-t, megrendelésre építő cég aki ráállt. De azt ki nem fizeted.
-
MPeter87
őstag
válasz
hegegabi80 #40004 üzenetére
Kínából többnyire free shipping és szerintem ezek ilyen max 1-2 dolláros tételek lehetnek.
-
energy4ever
addikt
válasz
Aldiban lehet venni ilyet. Legalabbis nalunk a 15. kerben van rengeteg fele.
-
MPeter87
őstag
válasz
E-bay, ha nem sürgős.
(#40000) patomi
Nem tudtam, köszi!
-
válasz
hegegabi80 #39694 üzenetére
... és aprón időről-időre állati olcsón lehet vadiúj Metis-hez jutni.
Hiába, korán kell kezdeni az ITX-re szoktatást.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #39687 üzenetére
H81i/G3220/2x4G-2400/840EVO-128/WDCblack-750/7850 2ventivel. Játék alatt sem megy nagyon 60 fölé semmi. A Hyper 212 Evo hátulról beszív, a 450-es Csifi meg onnan kifúj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Micro Four Thirds
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest