- Bekékült a Pixel 10a
- Poco F7 – bajnokesélyes
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm15
senior tag
Ez is egy jó ötlet, de hogy ne nézzetek teljesen amatőrnek picit jobban kifejtem a lehetőségeket. Ha egy asztali PC-ről beszélnék, nem is kérdés, hogy a HDMI kábelt nyírni vagy toldani tökéletes megoldás. De itt egy kis moziszobának használt helyiségről van szó, ahol a HTPC ennek megfelelően van kábelezve, a gép akkor megy ha zenélünk, filmezünk. VGA-ból HDMI erősítőbe, onnan tovább projektorba. Gondolhatjátok, hogy efféle láncba, ahol a HDMI kábelezés 6-7szerese a ház árának, nem nyúlunk bele, nem vagdossuk, de még toldóval sem bővíthetjük. Asztali PC-n ezer forintos HDMI VGA-tól monitorig más kérdés.
Jó, eléggé barbár megoldás és megharagudtam a házra,
de később le lesz csiszolva és festve, jobb lesz mint újkorában. Egyébként kedvesek vagytok a körülményekhez képest,
pár perc után tényleg nem láttam más módot. Furcsán hangozhat, de a 10.000 forintos házban tűnt egyszerűbbnek kárt tenni, ha már egyéb lehetőség nem maradt. És igen, lehetett volna szebben és észszerűbben, de fél napot szántam rá, hogy kiszedjem a technikát, majd visszarakjam.Megmondom őszintén fogalmam nem volt róla, hogy a jelenség ennyire általános, számomra megdöbbentő hiba.
-
-
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
AM1H-ITX, Athlon 5350 és DC táp. Kodi HTPC volt. Ezt frissitettem FSP táppal és egy RX560 VGA-val. 4k HDR képes lett, madvr is szépen fut ezzel a GPU erővel. Az Ahlon gyári ventije hangtalan. Nem akartam teljes gépet cserélni, HTPC-nek így kihúzhat még jó pár évet.
-
hm15
senior tag
-
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Egyelőre csípőfogó lesz, nincs más esély. Később a szétbarmolt részt majd lecsiszolom, hogy kinézzen valahogy, vagy így marad.

-
hm15
senior tag
Hosszú ideje van egy CM Elite 110 házam, amibe most vettem VGA-t és nagyon kellemetlen meglepetéssel szolgált.

A VGA bemenetekhez, konkrétan a HDMI csatlakozóhoz nem lehet teljes egészében hozzáférni, így a kábelt sem teljesen bedugni. A ház csatlakozók felőli oldala lekerekített, ezért a HDMI feje nem fér el mellette, egyszerűen belelóg. Van erre valami ötletetek mielőtt vésővel esek neki?
Annyira nem is bírom jobbra elhúzni, hogy elegendő hely legyen a HDMI fejnek. Bosszantó tervezési hiba. A képen látszik, hogy a csatlakozó balra eső fele ütközik bele a lekerekített részbe, ezért kb félig lehet bedugni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Trollok komolyan
- Battlefield 6
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bekékült a Pixel 10a
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

pár perc után tényleg nem láttam más módot. Furcsán hangozhat, de a 10.000 forintos házban tűnt egyszerűbbnek kárt tenni, ha már egyéb lehetőség nem maradt. És igen, lehetett volna szebben és észszerűbben, de fél napot szántam rá, hogy kiszedjem a technikát, majd visszarakjam.

Azon nevetek, hogy minden technikai eszközömre hímes tojásként tekintek, vigyázok rájuk mint a szemem fényére, erre tessék. De most nem volt más lehetőség, később megoldom a korrekt kivágást és csiszolást plusz festést. De a CM mérnökök ilyenre nem gondolnak?