- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Archttila #49318 üzenetére
fogalmam sincs miben egyeztek meg, mármint a Louqe és a Noctua, de ha tippelnem kéne, több L12G lesz, mint ahágy Ghost-ot kiengednek a piacra
az enyém három hét múlva elvileg megjön, nagy az öröm
van esetleg összehasonlító adatod a Black Ridge és a régi L12 között? nekem is volt Black Ridge, jó darab, de a Noctua nálam a prémium teteje, egy L9x65-öt tartottam meg inkább.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Archttila #49301 üzenetére
német amazonról is, rögtön release napján tudtam rendelni tegnap, szállítás kb. 3e huf-ra jött ki. a régi L12-re felment slim 12-es venti, ha épp olyan ITX lapod volt, ami engedte. én is tervezem majd megpróbálni, hogy befér-e és ha igen, jobb-e, mint a gyári B9. ugyanitt L9x65 nem eladó, megmarad dísznek
ui.: már csak a Ghost MK3 launch jöhetne...
-
törölt tag
válasz
Archttila #49301 üzenetére
Köszönöm a két linket.
Ezekből már megértettem, hogy ez volt az evolúció íve:
NH-L12 -> NH-L12s -> NH-L12 Ghost S1 Edition.Így már számomra is egyértelmű, hogy a 15mm -> 25mm-es ventilátor (vissza) váltáshoz kellett elengedni a rugókat a felfogatásnál, ami a L12 -> L12s-nél fordítva zajlott le, a slim venti tette lehetővé a keskenyebb kereszt lemez és a rugók használatát.
Ezek tényleg komolyan gondolják.
-
törölt tag
válasz
Archttila #49299 üzenetére
Megértem hogy csalódott vagy, de a B9 tényleg a leghalkabb ventilátoruk volt - nekem is személyes kedvencem volt régen 5V-ról - és a memória-magasság kompatibilitási problémákat is megszűntek a 92mm-es keret használatával.
Mivel nem derül ki a linkből, azt megkérdezném, hogy a hagyományos NH-L12-nél látott 66mm-es borda magasság változott-e? Gyanús, hogy a felfogatást megváltoztatták, talán ezért, talán az áramlási zaj csökkentése miatt?! -
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #49161 üzenetére
Viszonyításképp az Asus ROG Strix B550-I Gaming itt $230.-
-
törölt tag
válasz
Archttila #48808 üzenetére
A csatlakozók felett lévő kivágásokon át, át lehet dugni megfelelő szélességű gyors-kötözőt egyik nyíláson be, a másikon kibújtatva, és abba már be tudod fűzni a tépőzáras kötözőt/kötözőket.
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #48808 üzenetére
"Szerintetek hogyan lehetne a kábeleket a szorosan a PSU-hoz kötegelni? :)"
Mondjuk gyorskötözővel/dróttal a táp ventirácsához, ügyelve rá, hogy ne érjen hozzá a lapátokhoz. Éppen ezért lehet nem is annyira a nyílás aljánál kellene átfűzni a ventirácson, hanem ~1cm-rel feljebb, a rács kör alakú merevítése fölött. -
imibogyo
veterán
válasz
Archttila #48763 üzenetére
Vigyázni kell vele, mert elég magasak tudnak lenni ezek a kártyák egy ITX rendszerben. Nekem egy 750Ti van KalmX-ből. Melegedéssel nincs gondom (nem is volt, amikor még teljesen passzív volt a gépem sem), de az én épített házamra például nem fért fel tőle az oldallap.
-
törölt tag
válasz
Archttila #48726 üzenetére
Ha ennyire érdekel a véleményem:
Az üvegszálas lemez - PCB - úgy tud meggörbülni és utána úgy maradni, hogy a benne található vékony üvegszál, vezetősáv, ragasztó rétegek elmozdultak egymáson. Ezt maguk a rétegek jól viselik, mert rugalmasak de a rétegeket átszelő átvezetések, és a réteg-átvezetés közti kapcsolatok már nem.
Másik probléma, hogy a hajlítással keletkező feszültség a foglalat tövében lesz a legnagyobb, ahol a rugalmatlan és rugalmas részek találkoznak egymással. A találkozási réteg a foglalat alatti BGA mező, aminek az élettartamának ez a legnagyobb ellensége.
A CPU-ról a foglalaton keresztül szállít el hőt a PCB, ez a hő a lap két oldalán oszlik meg, kb.: abban az arányban ahogy a légáram * szabad-felület megoszlik a két oldal között. AM4 szabványos hátlapja tartalmaz egy műanyag és egy ragasztó réteget is, ami szigeteli a hőt. Ami miatt a hátlapon csökkenti a levegővel érintkező felületet, szóval biztos van neki mérhető mértékű negatív hatása a CPU hőmérsékletre.
Ha ez számít -
- én mindenféleképpen beépíteném a back plate-et a hűtő mögé, és elgondolkoznék azon, hogy mivel lehetne a műanyag lapot kiváltani alatta, ami a pcb károsodását, zárlatát hivatott megakadályozni. Ha már elfogatható a termikus kapcsolat a PCB és a vaslemez között nem kell attól tartani hogy -bármi- hátrány érne miatta.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48732 üzenetére
De ha pl 2mm vastagságú csak a lemez, akkor lehet még a gyári csavar is elég.
Arra nem emlékszem, hogy a lefogatón lévő menetes részen át lehet e látni, azaz csavar átmehet e rajta, mert akkor még jóval hosszabb is lehet. Nekem úgy rémlik az IS-60-nál simán átmehet, ezért lehet elvileg akár felülről is csavarozni, de szerintem az Black Ridge is ilyen.Amúgy meg tényleg lehet, hogy néha túllihegjük a dolgokat, bár azért a 80K lap dolog érthető is.
-
A.Winston
tag
válasz
Archttila #48736 üzenetére
Kevesebbért kapsz garis aftermarket hűtőst, blowert nem nagyon javasolják megint.
BR-em is volt és igen, ha rendesen ráfeszíted, akkor görbül a lap. Más kérdés, hogy valamennyit bír, szóval el nem töröd nagy valószínűséggel, de huzamosabb használat mellett képződik egy ív benne.. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48730 üzenetére
Ha igaz, akkor igen.
Egyébként én is pont tegnap azon agyaltam, hogy mi lenne, ha a gyári am4 hátlapot meghagyom és az IS-50-nél felülről rögzítem, mint a gyári hűtőt.
Egy gond van vele, nem igazán férek hozzá. De van otthon egy téves rendelésből ID-Cooling vízhűtéshez hátlap, az nekem is jó lesz ha nagyon kell.Engem még az zavar kicsit, hogy az alaplapon lévő lyuk nagyobb, mint intelnél és nem fekszik bele rendesen a tartó. Bár így legalább van pár milliméter tologatási lehetőség.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48727 üzenetére
Egyébként végtelenül egyszerű a dolog.
Keríteni kell egy olyan AM4 blackpate, amibe átmenő csavar megy, veszel hosszabb M3 csavart, ha netán a gyári már nem érné át, és akkor nem fogja meghajtani.
Nekem az IS-60-nál szintén nincs hátlapi merevítő, igaz valamivel könnyebb is.
Most azért engem is elgondolkoztattál, de lehet nem kellene ennyit olvasni. -
vtomi2
őstag
válasz
Archttila #48727 üzenetére
Erre most mit mondjak?
Pici görbület beleférhet egyébként. Volt alaplapom, ami picit meggörbült a hűtő súlya miatt, de meg se kottyant neki.
Azért csak ésszel, annyira kell rászorítani, hogy szétt nyomja a pasztát (kend szétt a procin sztem). Attól, hogy erösebben rányomod a hűtőt nem fogsz több fokot nyerni.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #48723 üzenetére
Egyebkent erdekes mert kulfoldi forumokon van olyan aki szerint plate nelkul jobban szellozik a lap szoban forgo hatso resze, meg masnak nem tetszik ez a megoldas:
I literally see the the PCB under the socket making a bulge in the middle of the board, so I'm not recommending this. Also the way the brackets are made doesn't force the cooler alignment on the CPU because you have M3 screws in like 6 mm holes so there's a ton of leeway and because you are mounting it from the bottom of the board, I assume I smeared the paste all over the CPU while trying to center the screws in the mounting holes. So once again - potentially great cooler, mind blowing poor implementation of AM4 support.
Na de befejeztem
Duracellm..., ide véshetnél valami okosat
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Archttila #48681 üzenetére
Low profile ram befér a black ridge ala, de ha 12-es ventit akarsz az csak VLP RAM-mal fog elférni..
Mivel a normal csavarfuratokon is még pont utkozott a heatsinkkel a 92mm Noctua ventit két ultravékony fekete hoallo ziptie-al erositettem fel. (kicsit sufni megoldas de oké és birja a hőt, amugy sem megy a procim 55-57fok fölé)
Amugy pont holnap érkezik majd nekem is az SF600 platinum igazabol arra jutottam hogy kiszedem a Flexatx tapot és a kabeleket kivezetem a haz moge igy egy fokkal csendesebb sfx tap fogja majd hajtani a mini hazat (erzesre majdnem ugyanaz mintha hdplex - powerbrick combo lenne), de csendesebb lesz a 2x4cm Noctua ventis szörnyemnél. -
törölt tag
válasz
Archttila #48625 üzenetére
Fél úton az igazság, ha szarul van berendezve, beállítva a fordulatszámok, akkor szarok lesznek a hőmérsékletek, ha foglalkoznak az optimalizálással teljesíthet egészen vállalhatóan is ez a nem kicsi házikó. A kedves USER felkészültsége dönt arról hogy bukik-e vele, sz@r lesz-e a ház.
A korábbi megnyilvánulásomban pont erre utaltam, hogy ez nem tetszik benne, nem lehet variálni a szellőzésével, mert egyféleképpen tud csak jól működni. És azt hogy hogyan, azt nem kötötték rá a user orrára, b@sz@kodhasson vele kedvére
.
Összegezve: Fractal-nak és intel-nek nem sikeredett idiot-proof terméket összehozni, ezt a tesztek szórása és az elért eredmények átlaga mutatja.
(ha kemény összeesküvés elméletet szeretnék mögé gyártani, akkor ebből lehetett volna akár sikeres termék is... (kinézet, ár, elérhetőség rendben van), de a tech világ inkább füröszti kátrányba és kacsatollba, hogy a vásárlók felé ne gyengüljön le az üzenet, miszerint:
Kizárólag ATX méretben lehet és szabad életképes dolgot összerakni, továbbra is csak ATX lapokat, meg ATX méretű házakat vásároljanak, ha nem akarnak ehhez hasonló kellemetlenségekkel szembesülni.
Vagy csak nagyobb biznisz az ATX vonalat gyártani, szűkül a diy piac, ennyire kellenek a vásárlók? )
-
mpierre
veterán
válasz
Archttila #48622 üzenetére
Jól átgondolt teszt ez is... vagy.... mégse. Az rtx által felmelegített levegőt kénytelen áttolni a radiátoron. Azt meg hagyjuk, hogy pullba rakja a ventit a radiátorra... az alsó 2 db 140-es hely vajon mire való? Aztán meg hűtésben hasonlítja a körtét az almához... Ehh.
Amúgy a vágódeszkával ilyen konfigot nem is erőltetném ekkora házba. (9900k @1,248V) -
Qkackca
őstag
válasz
Archttila #48599 üzenetére
Igen a maga a csatlakozó az jó, de ahogy Duracell is mondja, a gb b450i-n túl közel vannak a csatlakozók egymáshoz.
Viszont ha jól számoltam, akkor pont nem fér rá kettő egymás mellé, vagy ha igen, jó eséllyel picit feszülnének, kicsit megreszelve/vágva a burkolatot már jó lehet. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48459 üzenetére
Persze tudom, csak te egyből meg is vetted a kiegészítőt, nem te vagy a hibás.
Mindegy ezt én néztem be úgy is, de nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen kis picike alkatrész lesz útban. De amúgy meg szerencsére az IS-50 AM4 lefogatója jó hozzá, mert pont olyan mint amit külön lehet venni, úgy hogy minden okés lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest