- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
AxBattler #33599 üzenetére
Optikai kábellel nem szeretném, mert nagyon kevés hely van, ahol ugye a szál megtörne benne az ide-oda tekergetéstől, ezért maradtam a minőségi drága koax kábelnél
De végül is, akkor maradhat is a hangkártya. Megvagyok vele elégedve, csak, ha már ezen tudnék spórolni, az sem lenne mellékes
Köszi, írtam is, aztán meglátjuk hogyan a folytatás.
DDR4-es lap nem ajánlott, vagy az már a nagyon drága kategória?
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Megpróbálom megemészteni a dolgokat.
Igazából nem vagyok sem Intel sem AMD párti.. Amelyik ár/érték arányban jobbat visel, azt választanám.
Csak már a mostani gépemből elegem van, hogy konkrétan sokszor akadozva játssza le a filmet, meg lassú is már és rendkívül sokat fogyaszt nem mellesleg fűti a szobát feleslegesen a projektor mellett.
Flash sem úgy megy már rajta. Egy szaros YT 720p is képes akadozni..
Közben néztem a linkelt ASRock alaplapot, és feltűnt, hogy az AM1H-ITX alaplapon van optikai kimenet.
Na most nekem egy ASUS Xonar U5 hangkártyám van. Amiről koaxon megy tovább az erősítőbe a hang.
Mivel digitális jelet használ, vajon számítana, ha olyan alaplapot választanék(ha létezik egyáltalán) amin van koaxiális digitális kimenet(nem optikai), a Xonar-ral szemben? Mármint hangminőségben?! Mert akkor megint egy eszköztől megszabadulhatnék.Ja és még egy kérdés: 24Hz-en való lejátszást(mivel a projektor támogatja) támogatják?
-
válasz
Atomgeszi #33594 üzenetére
Ezekre az igényekre tökéletesen elég egy 4 magos AM1 Kabini alapú gép, lehetőleg apróról:
ASRock AM1B-ITX lap + Athlon 5350/5370 + Alpine M1 hűtő + 4GB RAM + egy SSD a rendszernek + a HDD-d.Ha rászánod a plusz pénzt, és a drágábbik AM1H-ITX lapot veszed, akkor külső, 90W-os notitápról is közvetlenül etetheted a lapot, ennek a konfignak bőven elég.
Illetve érdemes elgondolkodnod egy pico/paneltáp + külső adapter kombóján.
A ház a fentiektől függ.
Szerk.:
Ha Intel párti vagy, akkor az új J3710/J3160-as SOC-okkal szerelt passzív deszkák között kellene nézelődnöd, bár ezekhez noti RAM kell, és sokszor kevés a SATA csatijuk.
A körítés ugyanaz, mint a fenti AMD konfignál. -
rbalint88
addikt
válasz
Atomgeszi #33594 üzenetére
Csak egy fontos dolgot nem irtal: mennyit szansz ra?
A minipcken (nuc, brix) hdmi+mdp szokott lenni, az adapterezhezo dvira vagy hdmire.
Usbbol 4db 3.0 szokott lenni az ujabbakon.
Nalunk hasonlo hasznalatra (csak 0-24) most lett befogva egy i3-6100u-s gigabyte brix. Hozza a kotelezot, ugyes masina. Bill-egernek mehet usb hub vagy logitech unifying cuccal egy vevorol megy az eger es a bill is.
Hasonlot tudsz epiteni amd am1 platformra paneltapos hazzal, ott az alaplap hatarozza meg a kimeneteket. 38-bol megvan a legkomolyabb lap es a majdnem legkomolyabb 5350-es proci.
Intelbol dragabb egy igazan jo lap, amit szivem szerint megvennek gigabyte b150 phoenix az 35 korul megy es ehhez meg kell egy T-s pentium proci. Ezzel szinten mehet paneltapos hazba vagy akar picit nagyobba es akkor a 3,5" vinyo is beferhet. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Az asztali PC topikból irányítottak át ide.
Szóval keresek egy eszközt, ami leválthatná a mostani PC-met, valami csendesebb, kevesebbet fogyasztó kis aranyos dobozkára.
Jelenlegi konfigom dobnám
Monitor: Benq E2200 HD
Cpu: Athlon II X2 240
Alaplap: AsRock A780GM-LE
RAM: KINGMAX TinyBGA 2GB DDR2 1066Mhz
RAM: Kingston 2GB DDR2 667MHz
HDD: WD Caviar Black 1TB WD1001FALS
HDD: WD RED 3TB WD30EFRX
Táp: Chicony Hipro 350W
Videókártya: ATI Radeon HD 2600 PRO 512MBMonitort hagynám, mert szeretem a nagy dögöt, és egy notebook-kal csak szenvednék a 15-17"-on, hogy kicsi és amúgy is utálok pötyögni noti billentyűzeten.
Szóval, amire kellene:
- Web böngészés, olyan weboldalak meglátogatása, amit telefonon nehézkesen tudok használni, illetve fórumozás - ez tiszta sor. Ja és a YouTube, ha menne 1080p-ben az is egy hálás dolog lenne.
- utorrent menjen rajta és egy 3Tb külső winchestert szeretnék rákötni, amin tárolnám a családi fényképeket, videókat, illetve minden más dolgomat.
- Kellene rá 2 kimenet, egy HDMI a projektorhoz, mivel erről játszanám az esetenkénti filmet és/vagy sorozatot. Fontos, hogy MKV, MP4 1080p vigye(ja és MPC-HC-n, mivel erre van telefonos alkalmazásom amivel tudom irányítani). Azért örülnék, ha nem kéne dugdosni felváltva a hdmi-t, hol a projektort, hol a monitort.. Szóval emellé esetleg DVI? Vagy 2 HDMI kimenet kellene rá.
Illetve van egy külső USB-s hangkártyám, ettől sem szabadulnék meg. Plusz kell még egy USB 3 a külső winchesternek, illetve egér és billentyűzet. Plusz a néhanapján telefon rádugva PC-re. Szóval slusszpassz minimum 2-3 USB3 és mellé 2-3 USB2.. Mi hogy fér ki-be a keretből..
WIN7/10 szeretnék.
Nem menne éjjel nappal, nem szerver, tényleg kb. csak akkor menne, ha vetíteni akarok a napi 2-3 óra szabadidőmben.Mik a lehetőségek? Érdemes kompletten venni HA-ról használtat, vagy magam összerakni?
Köszi! -
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #33591 üzenetére
Miután az alaplapot meghallottam (még PicoPSU előtt, az ATX táppal), számítottam erre is. A tudástár szerint mindenesetre aggodalomra nincs okom, ezért úgy tervezem, hogy a ház falát belülről valamilyen hangelnyelő (vagy kevésbé hangvisszaverő) anyaggal vonom be, természetesen úgy, hogy ez a hűtés hatásfokán ne rontson.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #33582 üzenetére
Az infrás képen a vezérlő és körülötte a táp rész hevült föl viszonylag gyorsan, majd a NAND-ok lassan utolérték. Amit leírtál az már az állandósult állapot? Írás/olvasás/vegyes volt a terhelés?
Mivel méred? infra/kontakt hőmérő? Belsők hőmérsékletét is meg tudod mérni, ugyan így terhelve?(#33584) cinemazealot: erre gondoltam, a WI-nek van ilyen tulajdonsága
-
cinemazealot
addikt
válasz
uhulinux0203 #33589 üzenetére
Persze, tervben volt, hogy fárasztalak vele Titeket.
A ház kicsi lesz, max. akkora, mint amit a mostani fényképen is látsz: alaplaptól ventilátorig, csak az akkumulátorok és egyéb apróbb kiegészítők miatt lesz egy kicsit szélesebb. Az alaplap elvileg a 6. generációs Socket 1151-es Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron processzorokat képes fogadni, max. 95W TDP-ig. Egyelőre tök jól elvagyok a fenti i3-mal, de később is legfeljebb i5-ig mennék csak fel... már ha az igény úgy diktálná. A túl komoly upgrade-et esetemben a tápellátás és a hűtés (na meg a pénztárcám) is korlátozná, de a célom most nem is egy gamer, hanem egy korszerű, de kis fogyasztású és mobilizálható gép összerakása.
-
uhulinux0203
csendes újonc
válasz
cinemazealot #33563 üzenetére
Szia!
Megtennéd, hogy ismerteted az összeállítást.
Érdekelne a dolog.
Egy ilyen házba mekkora proci rakható be.
köszi -
Grave_444
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #33585 üzenetére
Több helyed van benne, mint nekem volt...
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #33564 üzenetére
Jaj, csak most vettem észre a módosításodban feltett kérdésedet. A ciripelésre/cicergésre gondolsz? Igen, sajnos mondja a magáét. De az alaplap is tücsök felmenőkkel büszkélkedhet.
Amikor elbambulok és nagy a csönd, néha odakapom a fejem, hogy milyen vinyó kapirgál itt? (Csak SSD van a gépben.)
Nem annyira zavaró, de bízom benne, ha be lesz dobozolva, egyáltalán nem lesz hallható.
-
-
válasz
Falcon C. #33580 üzenetére
Az időtartam teljesen irreleváns, évenkénti 20percnyi játék ugyanolyan hardvert kíván, mintha napi 10órában tolnád
. Inkább a bonyolultsági fokra értettem, sok játékossal egy csapatban, összetett pályákon stb.
Én egy ideje már nem Dio-zok, csak SC2 megy néhanéha, viszont az tudja enni rendesen a procit ha összeütközik két nagyobb sereg. A dio motorja elvileg kicsit könnyebb, de tudtommal az se használ 2-nél több magot, úgyh a Braswell/atomféleség vonalat nem erőltetném semmiképp.
-
válasz
Falcon C. #33568 üzenetére
Kollégákhoz hasonlóan: erősebb proci kell. Ahogy tapasztaltam, a Dio3, és általában a Blizzard játékok jobban izzasztják a procit, mint a grafikust, ráadásul csak 2 procimagot használnak ki. Alsóhangon "normális" (Haswell, Broadwell, Skylake) pentium - ha komolyan tolod a játékot. De várjuk Derekas kolléga eredményeit
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
MrDerekas #33574 üzenetére
Köszönöm, nagyon várom az eredményeket!
Amikor nem irodai, vagy netezős gépként üzemelne (alkalmi játékokról nem is beszélve), szedett-vedett NAS-ként funkcionálna egy külső merevlemezzel.@radi8tor1 (#33573)
Neked is köszönöm a tapasztalatod megosztását! Alaposan utána kell járnom, mert a pénz és a méret jobban korlátoz, mint a Diablo 3 igénye. -
rbalint88
addikt
megkotlott a H77N-wifi lapunk
Ha nem javítható, két út van:
- venni alaplapot+procit(+ramot, ha ddr4 vagy so-dimm kell) és bedobni a lian li házba*
- venni még egy minipc-t irodázni (n3150, n3700?)
Felhasználás: net max 5 tabon, mellette egy adobe reader és "word" 1-2 dokumentummal. Ezek így egyszerre nagyon ritkán fordulnak elő.
egy 2,5" 120GB ssd kerülne bele és W10 futna rajta.
Ami az első megoldás mellett szól, hogy VGA-only monitorunk van, így azt nem kellene bántani* vagy ha van ügyes olcsó paneltápos ajánlható ház, akkor abba.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Ha teszel elé sorosan néhány Si diódát, azzal be tudod lőni, hogy 18V alatt maradjon a picoUPS bemenete egy pár volttal magasabb feszű tápegységnél is.
(mondjuk a P2500 8A-es -kapható lomexben is: 16-04-23- mint relatíve nagyáramú, hengeres kivitel, de akár graetz-hídból is kiindulhatsz, az mindjárt "duplát ér" fesz.esés tekintetében (20A-es: 20-01-17) ) -
MrDerekas
addikt
válasz
Falcon C. #33568 üzenetére
Hétvégén ha ráérek, meg marad erőm addigra még, akkor ha gondolod feltolok egy oprendszert a nasomra és tesztelhetem, vagy benchmarkolni is lehet. Nekem a fogyasztás minimalizálása és a csendes, kis térfogat miatt esett a választás erre az alaplapra. (Asrock Q1900B-ITX) Csak médiaszerverként funkcionál nálam. (Bár tettem már rá wint, de valami aggkorú recsegős vinyóra és azt ki is vettem belőle. Búgatta a házat.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
AxBattler #33571 üzenetére
Jelenleg egy Thinkpad R400-ast nyúzok (ami nem túl acélos teljesítményű). Ha azt kiváltja úgy, hogy fut rajta low-on a D3 (jelenleg nem fut) és a Minecraft (ez fut), s nem foglal több helyet, mint a Thinkpadem, bármilyen megoldásra vevő vagyok, csak férjen be a ház + táp + RAM + alaplap + CPU + VGA 50-60E forintba. A méret és az ár miatt fordultam a J1900 felé. Lehetőleg DC kiszerelésben. Monitorom van (néha kell a plusz terület), billentyűzet, egér szintén akad a fiók aljában, így ezekre nem kellene költeni.
-
Falcon C.
aktív tag
Üdv!
Használ valaki J1900-ast Diablo 3 alatt? Érdekelne, hogy bírja a kicsike. Ez lenne a legdurvább játék, amire használnám, a másik a Minecraft. Egyébként internetezés, videók, zene, irodai szoftverek.
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33566 üzenetére
Szerintem 12V körül átválthat 100%-os kitöltésre a DC-DC, így tudhatja biztosítani hogy 12V bemenetnél a kimeneten is meglegyen a 12V.
A zajjal nem lehet gond, mert ekkor nincs kapcsolgatás, az akku szolgáltatja az áramot, a fet-es átkapcsolón(UPS) keresztül. Ugye a be+kimeneten továbbra is ott a szűrés. -
cinemazealot
addikt
Muszáj volt ezt választanom, mert PicoUPS-ről akarom majd táplálni, ami az akksi töltése miatt 12 V-nál nagyobb feszültséget is kienged a kimenetére. Gondolom, ezért is írták a leírásában, hogy wide-range PSU-t szabad csak róla üzemeltetni.
A PicoUPS bemenete ugyanakkor csak 18 V-ig hitelesített, ezért egy 20 V-os töltőt már nem biztos, hogy ráakasztanék; ezért is szeretnék majd egy 16-18 V-os adaptert beszerezni. Ugyanakkor ha valaha is kölcsön töltőre szorulok (ami lehet akár 19-20 V-os is), akkor egy kapcsolóval megkerülve a PicoUPS-t, 25 V-ig nyugodtan rákapcsolhatom a delejt a PicoPSU-ra is, senkinek nem fog fájni. Sőt, így akár szivargyújtóról is tudnám majd üzemeltetni az autóban.
Szóval szerintem ez a "nem örül a 12 V betápnak" nem annyira igaz, máskülönben miért írnák rá, hogy 12-25 V?
Vagy arra gondolsz, hogy így az alaplap felé leadott 12 V lesz zizisebb? Azért bízom benne, hogy nem ok nélkül kerül ennyibe ez a kis vacak, csak képes szabályozni azt a kimenetet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Wide range pico psu nem örül a 12V betápnak, legalábbis a 12V akkor jóval zizisebb lesz.
Mondjuk nem mind, de valamivel jobban örülnek a nagyobb fesznek. Hamár egyszer wide range. -
törölt tag
válasz
Újabb ház építés!
Nyugodtan posztolhatod ide, ha elkészült egy munkafázis
Ha kihúzod a hűtő ventit( 1-2 percre alatt nem fog túlmelegedni) van hangja a tápnak?
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #32998 üzenetére
Kezd összeállni a cucc: ma megjött a PicoPSU-120WI:
Azután, hogy a BIOS-ban is levettem a CPU ventilátor fordulatszámát, gyakorlatilag hangtalan az egész gép, és ahhoz képest, hogy asztali konfiguráció, az alapjárati fogyasztása (20V/65 W-os laptop táppal hajtva) 11 W. De amikor már fut néhány alkalmazás (Thunderbird 6 postafiókkal, Chromium PH! Fórum lapokkal), akkor is 16 W körül marad.
Ma megjött a PicoUPS-100 is, ehhez még várom a 12 V/2,3 Ah-ás akksikat (és lehet, hogy szükségem lesz egy alacsonyabb feszültségű laptop töltőre is), de így nemsokára elkezdhetem végre építeni a szünetmentes üzemre is képes munkaállomásom házát.
Ja, #32998 óta a CPU hűtő egy Cooler Master GeminII M4 lett a nagyobb ventilátor átmérő által okozott kisebb zaj reményében. Kicsit ugyan nagyobb lesz így a ház, de ez van.
-
rbalint88
addikt
van két IGP-s gép. i3-6100u+HD 520, i5-4210u+HD4400. jelenleg mindkét gépben 1-1 8GB modul van. érdemes-e cserélni gépenként 2x4GB memóriára 2eFt ráfizetéssel vagy sem? értsd: jelent-e a dual channel bármi érezhető előnyt a single channelhez képest, hogy foglalkozzak vele és költsek rá?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #33551 üzenetére
Kickstarteren volt, de már elfogyott.
1x A4-SFX Black (950 units)
1x A4-SFX Black (350 units)
1x A4-SFX Black and Silver (100 units)
2x A4-SFX Black (50 units)
2x A4-SFX Silver (50 units)Az oldal alján lehet feliratkozni és írnak, ha ismét elérhető lesz.
Future Availability:
If more than 1000 cases are sold during the Kickstarter campaign, there will be future availability of the A4-SFX. Otherwise, we will focus on new small-form-factor projects. This may be your only chance to get a A4-SFX, so don't wait!Szóval tuti lesz gyártásban később, mivel 1614-et adtak el belőle.
-
rbalint88
addikt
Lezárult a vessződésem a gépekkel.
Megvan a BRIX (BSi3H-6100), beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A 3,5" hdd egy Revoltec EX307 aluházba költözött, az se csalódás. Minőségi, halk, hűvös. A gép kapott egy ADATA SP550 120GB ssd-t rendszerlemeznek.
Ami kérdéses: megéri-e a 2x8 GB DDR3L ramomat 4x4GB-ra cserélni 2eFt ráfizetéssel? Fog-e hozni érzékelhető teljesítménybeli előnyt akár IGP-nél, akár a rendszer gyorsaságában? A másik "szenvedő fél" egy HP Elitebook 840G1 i5-4210u procival.Az irodába megy a következő gép:
Asrock H77-ITX, i3-3225+stock cooler, 1x8GB Hynix óccó ram, 120GB Samsung 840, FSP SFX 300W táp, Spire Powercube 210 ház. Ebbe talán még kerül egy nagy, satás DVD-író.Annak a helyére megy ez:
Gigabyte H77N-wifi, i5-2400s+Xigmatek Praeton LD964+Akasa Viper venti, 2x4GB ADATA XPG ram, 120GB Kingston V300, 2TB WD Purple, FSP 300W SFX táp, Lian Li PCQ-09FN ház.A terv nem teljesen ez volt, de az Asrock lap elcseszett kiosztása miatt az előlapi USB3 csatik nem fértek el a Lian Li házban a vinyótól. A Xigmatek hűtő nem fér el a Spire házban, amiben csak egy 3,5" hdd hely van, 2,5" nincs, pedig kettőnek lenne még hely.
-
J.Cs.
tag
válasz
djnice #33549 üzenetére
Köszi hogy leírtad az alaplaptípusodat. Összehasonlítva a hűtő ugyan olyan, tehát azzal nem lesz gond. A csatlakozó pedig még közelebb lesz mint a tiéd esetében, szóval azzal se. Egész jó kis ház ez, ha lenne rajta egy usb port és még egy 2.5 HDD-nek hely, akkor egyből meg is venném. De még egy kicsit keresgélek, vagy ha tudtok jobbat akkor jöhet!
-
J.Cs.
tag
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Otthoni mini szervernek szeretnék összeállítani egy miniITX konfigot. Torrent, stream TVre és laptopra, ownCloud, rsync backup a laptopról és openVPN lesz rajta. Kinéztem egy AsRock J3160-ITX alaplapot, szerintem tökéletes lesz arra amire nekem kell. Keveset fogyaszt, processzor teljesítményben jó, grafikai teljesítmény nem érdekel, mert amúgy is headless lesz. Van már hozza egy elfekvő 4 gigás SODIMM ramom és egy 1 terrás 2,5 HDD-m. Ami fontos nekem, hogy teljesen halk legyen, illetve amennyire csak lehet kicsi helyen elférjen. A kérdéseim:
- Próbálta valaki ezeket az új chipseteket? Mennyire kompatibilisek linux-al?
- Mennyivel fogyasztana kevesebbet egy DDR3L ram? Megéri befektetni ha már van egy rendes DDR3 ramom?
- Milyen házat vegyek hozza? Nem kell csili-vili legyen, igazából csak azért kell legyen valamiben. Valaki meg tudja mondani nekem, hogy a gyári hűtő milyen magas? Bele fog férni mondjuk egy ilyen házba?
- Jól gondolom 60W elég egy ilyen konfigra? Még akkor is ha idővel 2 darab 2,5 winchester kerül bele?Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
mrbig25 #33542 üzenetére
A forró-ragasztóval való kitöltés ellenjavallt, nem tud mozogni a hüvely, ezért szétfeszül bedugásnál, rossz lesz a kontaktus. Megmelegszik, és beragasztja magát a csatlakozóba.
A végigforrasztásos, két kábeles nem éppen szabványos, nem tudja a VGA VRM-je hogy mekkora a feszültségesés a kábelen, ezt min +2/4 szállal ki kell egészíteni, külön GND és +12V a táphoz, amin nincs terhelés./Mod percek/
-
VTom
veterán
-
kisza25
félisten
köszi srácok, erősen gondolkozom, hogy akkor egy másik ház lesz, mert ez igen csak bekorlátozna, egy esetleges VGA fejlesztést
nem akaródzik összejönni egy mini kuckó, valami mindig határt szab
Mi a legkisebb ház, amibe még belemegy egy 2 slotos VGA gond nélkül? -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #33538 üzenetére
Másik módszer "L" profilú PCI-e kábelhez.
Igaz, hogy egy kis munka van vele, de hát ez néha az ITX velejárója... -
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #33538 üzenetére
Biztos, hogy nem. Csak a Molex Mini-Fit Junior csatlakozó felső része 11 mm és akkor még ott van a dVGA nyákjának a hátlapi lemez fölé nyúló része. Már annak is örülni lehet, hogy egyáltalán maga a belinkelt Asus GTX 950 néhány mm ráhagyással éppen befér. Az Asus GTX 960-asnál például már a nyák is túlnyúlik, tápcsatlakozó nélkül.
-
Igen, elég korlátozott a hely, de a Logout cikkben ez is részletesen szerepel, érdemes elolvasni.
Érdeklne, hogy létezik olyan L-alakú csati, vagy adapter, amivel meg lehetne oldani a tápellátást ilyen szűk helyen?
-
Nem, én csak erősen gondolkodtam rajta. Flaspointer hekkelte meg a sajátját, Logout-on megtalálod.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33521 üzenetére
De be ám
Ahogy te is javasoltad, már első körben is az átlón gondolkodtam. Csak simán lapátlóban nem fértek el. Így térátlóban is csak némi erőszakolással, meg feszegetéssel fért el. Egy kondi majdnem kárát látta, de túlélte. Lényeg, hogy bent vannak. Sharkoon C10 ház volt a legeslegóhajtottabb házikó, de most, látva ezt... Hál' istennek, hogy épp nem volt kapható a C10
Én köszönöm, hogy itt lehettem és segítettetek! -
MrDerekas
addikt
Nah Urak! Sok fenyegetőzésem után, immáron a beígért képekkel jövök. Cinemazealot kolléga igényeit (
) szem előtt tartva a fényhatásokra fókuszálva. Ami update ez ügyben, hogy a 277 mm-be, csak bepakoltam a két 30 centis csövet
Flex és hajlítás nélkül. A képeket imgur albumba töltöttem fel, ha esetleg ez számít a mobilról olvasóknak.
Akkor a képek minimum fénytől a maxig. (Bár lassú a venti a minimális melegedés miatt, így gyérebb a fénye is.)
Raidmax Atomic black
A hivatalos oldalaPro és kontra:
Kicsomagolás után kigyönyörködtem magam benne, mert mocsok jól mutat. Hely van, ezért nem szükségszerű egy még kisebb házikó nekem. A gyári ventije meglepően csendes, igaz az integrált J1900 proci sem izzasztja a rendszert. Igazából NAS-nak vettem/építettem, ami feladatra untig elég. Oprendszer FreeNAS, ami egy 16 gigás usb 3.0 pendrive-ra van telepítve (megmarad a szegényesnek tűnő két darab sata port a lemezeknek). Egy 8 gigás HiperX ram is került bele, ami szintén elég lesz még jó darabig. Mivel az itthoni hálóm 10/100-as csak, valamint a tv-ém is egy pana HD plasma, a 720p filmekkel gond nélkül kiszolgál, miközben a mobilon/tableten is turkálják a médiákat. A táp - már írtam is - szintén csendes. A leghangosabb benne a Seagate vinyó (surrog a lemez). Nagyon jól fest kivilágítva is. Külön jó, hogy enyhén sötétített az oldalüveg/ablak/plexi, nem olyan bántóan éles a fény. Kis extra ebben még, hogy a ház eleje felé jobban be van "kormozva" és jótékony homály fedi a gólyafészket idéző kábelrengeteget, amit sikeresen betuszmákoltam a táp tetejére. Nekem nagy előnye volt, hogy normál ATX táp megy bele, mert esetleges meghibásodás esetén, azonnal tudom pótolni. Hirtelen ennyi. Vagyis még az, hogy jól szerelhető. Mérete ugyan adja a nehézséget, de nem okozott problémát helyre tenni benne a dolgokat. (Na jó a 30 centis neonok azért magas-labda volt) A kábelmenedzselésről meg nem is tudom... Nekem sosem volt szépen, vagy profin rendezett házam. Inkább csak olyan félrerámolós, begyömöszölős módon intéztem ezt a részt mindig.
Egyetlen negatívumot tudnék kiemelni. Mégpedig az oldal és első plexi. Nagyon könnyen karcolódik. Annyira, hogy mikor lehúztam a védőfóliát máris hajszálkarcos volt. Extra puha törlőpapírral is tükröződésben látszó karcokat hagy. Rettentően szedi az ujjlenyomatot is. Mondjuk azt a szál-csiszolt alu részek is. (Ezek a szál-csiszolt burkolatok is jól néznek ki) Ami még fura, hogy a full fekete házhoz, fehér kábelkötegelőt adnak. Minden csavar is mellékelve, amik legalább feketék.
Bocs a hosszúságért, de olyan jól néz ki, hogy ömlengenék mér tovább is rólaHa esetleg off lenne, akkor a házigazda javítsa, ha kérhetem
-
válasz
kisza25 #33517 üzenetére
Ha nem folyamatosan 120%-on nyomatod a gépet, jó lesz a benne lévő SFX-250VS.
gtx 950: <120W még tápcsatival is
i5-6500: <70W
RAM, SSD, Chipset: <20WSzumma <210W, ergo Furmark + prime95 kombóval kb teljesen leterheled a 12V-os ágad 220W-os kapacitását, de bírni fogja, főleg a mindennapi fél-idle fogyasztásoknál. Ránézésre minőséginek tűnik a táp belseje.
Ez is sokmindent elmond a tápról: " We increased the load to the power supply CHIEFTEC SFX-250VS up to 320 W, which equals a gain of +28% to the rated power. After overcoming this mark there was overload protection (OPP). At the same time the values of the voltages on the output lines of the power remained in the normal range."
-
kisza25
félisten
sziasztok!
Egy CHIEFTEC BT-04B 250W elbírja a következő konfigot?
ASROCK H110M-ITX/ac
EVGA 02G-P4-0956-KR GTX950 2GB GDDR5 SC (ez elvileg 75W +tápcsati nélkül)
HyperX 16GB FURY DDR4 2400MHz CL15
SANDISK 240GB PLUS (ebből 2 db)
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX (65W) -
-
burny
aktív tag
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33505 üzenetére
Köszi!
A vinyó (ősi hitacsi 80/7200) mint win meghajtó, kikerült a házikóból. Merthogy búgatta az egész házat, de valami olyan szinten, hogy az íróasztal is már búgott tőle. Azt mondjuk alaplap fólia megoldotta, csak hát mégsem ez lenne a célA felső kimondottan 3,5"-os helyre becsavart Seagate vinyó, szimplán csak vinyóhangot sugároz, a ház nem rezonál be tőle. Gondolom ha felkerül az oldallemez, akkor csitul ez is. Képek csak hétvégén lesznek, mert kinyír a meló. Nem marad affinitásom estére a bütykölgetésre. Azért rendeződnek a kábelek
Mondjuk visszatérve a búgásra - kissé érdekes a dolog. A ház alja nem csak lukas a rögzítési pontokon, vagy csavarhelyeknél, de tartalmazza a gumi alátéteket is. Ennek kellene megszűrni a rezonanciát. Na ez nem jött be.Oda csak ssd való.
A tápért meg köszönet Dulee-nak! Tényleg néma. Minimális terhelést kap és az alig forgó ventivel is hűvös a doboza.
A gatyagumira viszont legalább egy up jár -
cinemazealot
addikt
válasz
MrDerekas #33501 üzenetére
Ó, jó lesz ez!
A vinyónál a motorhang erős vagy búgatja a házat? Mert utóbbira vannak házilagos megoldások. Én pl. anno (még egyik nagy ATX házamnál) egyszerűen kifeszített gatyagumikra ültettem rá a HDD-t, így a csavarozással megjelenő rezonanciát seperc alatt letudtam. A ház persze így nem nagyon volt mozgatható, de ez nem volt gond.
-
Nirvanus
aktív tag
Ismeri valaki EZT a házikót? Van valakinek tapasztalata? Nem erőmű menne bele, hanem a lenti konfig.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #33500 üzenetére
Mára elfogytam. Némi szenvedéssel, de végre fut a Plex, úgyhogy megyek is filmet nézni. Kábelrendezés, oldalfelrakás holnapra marad. Meg költözik a router mellé. A vinyó rohadtul hangos, azt hiszem a windózost ki is szerelem. Tesztnek jó volt, de marad csak a médiás. Pendrive-ról meg fut a rendszer
Tetszik. Na szóval csinálok, majd szebb képeket is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged