-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
AxBattler #33599 üzenetére
Optikai kábellel nem szeretném, mert nagyon kevés hely van, ahol ugye a szál megtörne benne az ide-oda tekergetéstől, ezért maradtam a minőségi drága koax kábelnél
De végül is, akkor maradhat is a hangkártya. Megvagyok vele elégedve, csak, ha már ezen tudnék spórolni, az sem lenne mellékes
Köszi, írtam is, aztán meglátjuk hogyan a folytatás.
DDR4-es lap nem ajánlott, vagy az már a nagyon drága kategória?
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Megpróbálom megemészteni a dolgokat.
Igazából nem vagyok sem Intel sem AMD párti.. Amelyik ár/érték arányban jobbat visel, azt választanám.
Csak már a mostani gépemből elegem van, hogy konkrétan sokszor akadozva játssza le a filmet, meg lassú is már és rendkívül sokat fogyaszt nem mellesleg fűti a szobát feleslegesen a projektor mellett.
Flash sem úgy megy már rajta. Egy szaros YT 720p is képes akadozni..
Közben néztem a linkelt ASRock alaplapot, és feltűnt, hogy az AM1H-ITX alaplapon van optikai kimenet.
Na most nekem egy ASUS Xonar U5 hangkártyám van. Amiről koaxon megy tovább az erősítőbe a hang.
Mivel digitális jelet használ, vajon számítana, ha olyan alaplapot választanék(ha létezik egyáltalán) amin van koaxiális digitális kimenet(nem optikai), a Xonar-ral szemben? Mármint hangminőségben?! Mert akkor megint egy eszköztől megszabadulhatnék.Ja és még egy kérdés: 24Hz-en való lejátszást(mivel a projektor támogatja) támogatják?
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Az asztali PC topikból irányítottak át ide.
Szóval keresek egy eszközt, ami leválthatná a mostani PC-met, valami csendesebb, kevesebbet fogyasztó kis aranyos dobozkára.
Jelenlegi konfigom dobnám
Monitor: Benq E2200 HD
Cpu: Athlon II X2 240
Alaplap: AsRock A780GM-LE
RAM: KINGMAX TinyBGA 2GB DDR2 1066Mhz
RAM: Kingston 2GB DDR2 667MHz
HDD: WD Caviar Black 1TB WD1001FALS
HDD: WD RED 3TB WD30EFRX
Táp: Chicony Hipro 350W
Videókártya: ATI Radeon HD 2600 PRO 512MBMonitort hagynám, mert szeretem a nagy dögöt, és egy notebook-kal csak szenvednék a 15-17"-on, hogy kicsi és amúgy is utálok pötyögni noti billentyűzeten.
Szóval, amire kellene:
- Web böngészés, olyan weboldalak meglátogatása, amit telefonon nehézkesen tudok használni, illetve fórumozás - ez tiszta sor. Ja és a YouTube, ha menne 1080p-ben az is egy hálás dolog lenne.
- utorrent menjen rajta és egy 3Tb külső winchestert szeretnék rákötni, amin tárolnám a családi fényképeket, videókat, illetve minden más dolgomat.
- Kellene rá 2 kimenet, egy HDMI a projektorhoz, mivel erről játszanám az esetenkénti filmet és/vagy sorozatot. Fontos, hogy MKV, MP4 1080p vigye(ja és MPC-HC-n, mivel erre van telefonos alkalmazásom amivel tudom irányítani). Azért örülnék, ha nem kéne dugdosni felváltva a hdmi-t, hol a projektort, hol a monitort.. Szóval emellé esetleg DVI? Vagy 2 HDMI kimenet kellene rá.
Illetve van egy külső USB-s hangkártyám, ettől sem szabadulnék meg. Plusz kell még egy USB 3 a külső winchesternek, illetve egér és billentyűzet. Plusz a néhanapján telefon rádugva PC-re. Szóval slusszpassz minimum 2-3 USB3 és mellé 2-3 USB2.. Mi hogy fér ki-be a keretből..
WIN7/10 szeretnék.
Nem menne éjjel nappal, nem szerver, tényleg kb. csak akkor menne, ha vetíteni akarok a napi 2-3 óra szabadidőmben.Mik a lehetőségek? Érdemes kompletten venni HA-ról használtat, vagy magam összerakni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest