- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Köszi.
Úgy látom nincs sok új a nap alatt. Főleg ezek a laposabb, 3.5" házak nem az igaziak.Lehet, hogy marad az amúgy is sokkal praktikusabb kocka. Abból meg kb. a Cooltek a legnormálisabb. (Annyival több, hogy már 2xUSB3-al adják, az enyémen még 1db van.) Paneltáppal meg alig van választék.
Találtam egy ilyen variánst:
LC-Power 1500Bmi
Igen jó az ár. A gyártó szerint táp nélküli, de itt 75W-ossal írják. Az tudom, hogy van saját 75W-os AC-DC tápjuk, de nem tudom itt mire gondolhatnak... vagy csak elírták.A Chieftec-ek egyébként nem rosszak, ha nem kéne 3.5" akkor nagyon korrekt a kisebb ház. Ott nem volt világos, hogy az az IX-03/05-höz jár-e a paneltáp. A képek alapján a 03-ban benne van... És csak a külső kocka az opcionális?
Még egy kérdés:
Ha nem paneltáp akkor ATX/SFX-ben van vmi kicsi (minél kisebb) hangtalan modell? ATX-ből 1-2 éve 350W beQuiet volt a legkisebb/-halkabb amit venni tudtam, SFX-ből meg akkoriban nem igazán volt halk típus.
Amúgy kb. load 50-60W-ra kellene (Pentium/i3+SSD+HDD) -
Apollyon
Korrektor
Hali!
Korábban már jártam itt, de kicsit félreraktam a projektet nyár miatt. Meg i3 helyett sikerült i5-öt venni, így nagyobb tápos ház kell, és akkor már úgy vagyok vele hogy kellene dVGA is.
Szóval egy gyári intel hűtővel és low profile VGA-val átalakítás nélkül beférnék egy CHIEFTEC BT-04B -be? Láttam a logoutos írást, csak ugye ott történt egy kis moddolás.
Vagy ha esetleg tudtok egy hasonlóan kicsi, táp-ház kombót, vagy házat + táp ajánlást az is jöhet.
ODD nem lesz, 2 db 2,5" meghajtóm van.
-
válasz
shteer #33696 üzenetére
Az is igaz, inkább egy 120mm-es ventit bele.
Vagy várj csak:
- ha a 120-as kifelé fúj, akkor a deszkáról és a CPU hűtőről szívja el a levegőt, ellentétesen dolgoznak;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek kifelé fújnak, akkor az utóbbiak a VGA-hűtővel ellentétes irányban keringetik a levegőt;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek befelé fújnak, akkor hol távozik a meleg levegő?Szvsz ez a Milo 06-E, 09 akkor lett volna jó, ha a HDD-keret, és az oldallemez közé is raktak volna egy 80-92mm-es helyet, így átfújták volna az egész kasztnit. Persze ehhez az is kellett volna, hogy a VGA az eredeti helyén maradjon (mint a 05, 06-ban), csak 2 slot szélességgel.
-
CaseKing beárazta az SST-ML09B-t, az ML06 árában jön, gyári élreállítós talpazattal, szóval még van remény.
Arra egyébként tudna valaki válaszolni, hogy ha ODD, és VGA is van a gépben, akkor hogyan alakul a légáramlat? Hogy lehet ebből viszonylag normálisan szellőző házat rittyenteni?
Mert ahogy nézem, sehogy... -
törölt tag
válasz
#16939776 #33691 üzenetére
persze, tesztelunk elotte asztalon, amig nem jon meg a haziko. (es a proci
)
egyelore a 105W-os van az alaplapban. erre kell csak zord hutes, a 65W-osat szinte akarmi elhutogeti, meg egy noctua NH-L9i is. az meg van epp keszleten (mert az i5-2500k-ra nyilvan keves volt)a halokartya huteset valoszinuleg nem raapplikalt ventivel fogjuk segiteni, hanem a haz oldalara megy egy vekony vagy normal vastagsagu venti, egyelore nem dolt el, hogy a ket slot kozul melyikben legyen. azt majd akkor talaljuk ki, amikor bekoltozunk. a halokartyak kozul egyebkent csak az ES-eken van venti, a vegleges gyartasba kuldotteken mar csak a borda van es asztalon alig melegszenek. a biztonsag kedveert vannak azert 4cm-es ventik is keszenletben, ha a hazikoba be kene faragni kereszthuzat miatt.
az allvanyhoz inkabb valami olyasmire gondoltam, amibe siman beleallitom, mint pl a ps3 jopofa allvanyai, vagy ha vegszukseg eseten csatikkaf felfele (vagy lefele) kene tenni, akkor valami magasabb labu 'nyugagy'.
a blower lehet lassitani fogjuk, csakhogy a noctua es arctic lassitok nem ekkora teljesitmenyre vannak meretezve
gozom sincs hogy kell ezeket szepen fenykepezni. van kifejezetten errol topik vagy cikk valahol? egy d5200 van, 18-55-os kitobival...
-
MrDerekas
addikt
válasz
#25954560 #33687 üzenetére
Hja, annál a lapnál, ja
Csak esetünkben adott a lap és a slot, ez pedig beszűkíti a lehetőségeket. Valahogy nem érzem a késztetést, hogy multimasterrel elkezdjem farigcsálni. Főleg, hogy részemről csak egy teszt erejéig lenne szükséges a nyitott slot. (Közben igyekeztem én is pótolni a tudásbéli hiáányosságaimat és van tervben megoldás. Ha a keret, idő engedi, akkor lesz J1900 proc és dvga teszt is)
-
törölt tag
válasz
#25954560 #33686 üzenetére
"nem volt valasztasi lehetoseg." Azt hittem hogy még előtte állsz a beszerzésnek
Hűtéssel kapcsolatban: asztalon össze rak és egy terhelés tesztet megérne a dolog ezzel a virtual rooter-rel beterhelve. Kiderülne hogy a hűtő mennyire vészes 1m távolságból. Ha tényleg megáll 65W-ban a CPU, a hűtő is 50% környékén 26C°-ra klimatizált szobában, nem lesz gond a bemutatókon sem.
A nagy teljesítményű hálókártyára (10W) tenned kell ventilátort, mivel nem lesz légáram a házban.kíváncsi vagyok mennyit fog enni konnektorból, tipre 40-100W között idle/load. indulásnál megpörgeti a blowert, az instant 20W pluszban
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33688 üzenetére
jó, de mind a kettő minőségi 350W táp, csak az egyik kisebb a másik nagyobb, itt max helyet tudok spórolni
Amúgy sanszos, hogy a zalman 350W lesz, mert fekete és legalább a táp kábel harisnyázott
mondjuk egy fekete táphoz adnak egy ezüst színű átalakítót
az evga 46eFt és 75W nem kell neki +tápcsati, ilyen kicsi házban, minden kereszt kábel útban tud lenni, meg a VGA amit egy évben 3x cserélek, szóval elsőre jó lesz az, mert úgy is 1050 fogja váltani
Amúgy ha szánok rá 50eFt-ot akkor meg tutira giga xtreme lenne újra
Az alaplapon is még gondolkozom, mert Asrock H110M-ITX-on hüle helyre tették a sata csatikat
ASUS H110I-PLUS-on legalább 2 sata csati a lap szélére került
MSI H110I PRO- nek mindene jó helyen van és tetszik, hogy ennyire fekete -
válasz
kisza25 #33685 üzenetére
Alapszabály: tápon ne spórolj!
Viccet félretéve én azt a 3-4k HUF-ot nem ezen fognám meg, és a későbbiekben is nagyobb lenne a mozgástered VGA szempontjából, ha le akarnád cserélni a 950-est: a Metis-be mehetne hosszabb, akár tápcsatis VGA is, pl. egy félpasszív Asus STRIX nem lenne rossz.
A korábban általad linkelt videóban tök jó a felső lemezre tervezett szellőzés, alapból így kellene árulniuk, bár szerintem venti nélkül a rács is elég lenne egy ilyen - viszonylag - keveset fogyasztó konfignak.(#33683) AxBattler
Hüjjje vagyok, a Csifihez nem adnak átalakítót....Bocs, késő volt már.
-
törölt tag
válasz
MrDerekas #33663 üzenetére
tobb olyan lapot is lattam mar, ahol nem a 'befejezett' vegu pcie csati volt, tehat bele lehetett tenni gyarilag x16-os kartyat is pl egy alaplapi x8 csatlakozoba.
tehat nyilvan kevesebb pcie csatorna elerheto, viszont nem kell annyira varialni a kartya kivalasztasanal. -
törölt tag
válasz
#16939776 #33631 üzenetére
nem volt valasztasi lehetoseg. 1.20-assal jott. erdekes modon egy haswell-el nem indult el, egy masikkal pedig igen.
oriasi mazli h volt masik proci, amivel feltapaszkodott... mar a 2.10 van rajta, mindket procival fut. az egyik magasabb orajelu, de szerintem ekkora hazban huthetetlen lesz levegovel.a linkelt dynatron kombo lesz rajta elmeletileg. a 40mm az ajanlas, igazibol fizikailag 42-43 mm van terv szerint
szoval epphogy, de bele kene mennie.
apron nem mostanaban lesz fent, legalabbis nem tolem
ha igaz, akkor egy kukasnarancssarga es egy strandkorlat-kek haziko jon
most gondolkodom allvanyon/talpon a hazhoz. az s3-nak volt egy marhajo megoldasa, az itt egyelore nem opcio. valoszinuleg par fokokat fog valtozni a procihomerseklet attol fuggoen, hogy hogy all a haz, ezert fel kell keszulni tetszoleges helyzetben valo uzemeltetesre, viszont nem kelthet bazari hatast semmikeppen. lehet sima lian li sd-01-es labakra allitom, bar igazibol a haz szinevel harmonizalo 'angel eye'-os nyomogomb kene (letezik feketeben vilagoskek es narancs vilagitassal is), ahhoz meg passzolna ha szolidan vilagitana korbe a laba is, szoval lehet h valami egyedi megoldast talalunk ki.
pepecs munka lesz, de nem kizart h a hdplex tapok mazzagjait is be kene egyesevel harisnyazni, mert eleg keveset takar a haz (szellozes rulz), nem akarok tul nagy szinkaoszt.
jaigen, valakinek a kerdesere h miafenyo fog rajta futni: virtual router
-
kisza25
félisten
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Alpenföhn Heidi-Heidi 2 + Scythe Slip Stream Slim SY1212SL12L venti, vagy esetleg ez a cpu hűtő, egy egyedileg készített lefogatással letudna hűteni egy 165w tdp-s gtx970-1070 mini-t terhelés alatt is csendben?A lényeg hogy olyan vga hűtést szeretnék, ami nem hosszabbítja meg a17cm-es vga-t egy miliméterrel se, vastagítani, viszon vastagíthatja 60mm-ig, illetve magasíthatja is.
Egy Fractal Design Node 202-be kellene majd, amibe már beköltözött egy Enermax Liqnax II 120s proci hűtő, így max csak eg 17centis vga fér be.A választ segítséget előre is köszi!
-
válasz
kisza25 #33680 üzenetére
Hát ja...
BeQuiet SFX Power 400W - 19k
Chieftec Smart SFX-350BS - 12.5k
Zalman ZM450-FX - 20k
Zalman ZM350-FX - 14.5kUtóbbit venném, tényleg benne van az átalakító + hozzá egy PCIE 6pin adaptert:
SATA -> VGA PCI-e 6pin, vagy 2xMolex -> VGA PCI-e 6pinÖsszesen 15k, és ha minőségi tápot szeretne az ember, akkor ált. ennyi alatt nem ússza meg.
Vagy ha spórolni akarsz, akkor válaszd a Chieftec-et, az -2k. -
Hmm. Ez dettó ugyanaz a hűtés, amit a GTX 950-re is raktak, és ha jobban megnézzük, ez figyel a GTX 960-on is. Költséghatékonyság foreva'
Jé! Most tűnt csak fel, hogy a Zotac is csinált tápcsati nélküli GTX 950-et:
GeForce GTX 950 Low Power(#33678) kisza25
Próbálkozhatsz még ebay-ről is, 3-4x ennyiért...
Anno sokat kerestem én is, de nem találtam ilyen olcsón. -
kisza25
félisten
válasz
Jim Tonic #33675 üzenetére
2014 -es hirdetés
találtam egy vidit(RAIJINTEK Metis), valami ilyesmi jó lesz -
kisza25
félisten
azt hiszem változtatok a terven és RAIJINTEK Metis házikóba építkezek,
tudtok mondani olyan sfx tápot amihez adnak atx átalakítót, vagy hogy hol kapok olyat külön? -
burny
aktív tag
-
HookR
addikt
Ezeknek az előlapja egyben van:
- Chieftec IX-05
- LC-Power 1540MI
- LC-Power 1550MIVagy például ezeket lesd meg:
- Chieftec BT-02B
- Chieftec BT-04B-U3
- Chieftec FI-01B
- Chieftec FI-02BC
- IN WIN BM sorozat
- IN WIN BP sorozat
- IN WIN Wavy
- IN WIN Wavy II
- Jonsbo/Cooltek U1
- Jonsbo/Cooltek V2
- Realan E-Mini E-K5i
- Realan E-Mini E-W80
- Silverstone ML05 (Ebből a konstrukcióból ez a legolcsóbb)
- Spire PowerCube 502 -
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #33662 üzenetére
A házban elférne, a tápról meg semmiből nem tart egy csatlakozó átalakítót betenni. Maga a PCI Express slot a rövid fizikálisan. PCI Express x1. A házba valami 221 mm rémlik ami befér kártyából, de trükközéssel 240mm is elfér. Csak nincs hozzá slot az alaplapon
Legalábbis én még nem láttam x1 csatis dvga-t. Ha tévedek nyugodtan javítsatok kiSzerk: Találtam közben, legalább képeken. Nem mai gyerekeknek tűnnek. Kíváncsi lennék mennyire felárral lehetne ezt fejleszteni....
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #33660 üzenetére
Sejtettem
950 van... ám most lestem, hogy a pci slot igen rövid. Nem flexelem ezért a karit
Azt hiszem ezt a blogban is helyesbítenem kell, mert nem lehet bele dvga-t tenni. Nincs rá csatlakozó
Ez komoly mellényúlás részemről, már ami a konklúziót illeti.
(- 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot Ez nem dvga hely sajna.) -
sb
veterán
Sziasztok!
Van vmi 1x3.5" HDD-s olcsó, de nem túl gagyi házikó manapság?
Ha paneltáppal együtt adják az sem hátrány. Vmi Modecom Feel 202-szerűre gondolok... vagy Chieftec IX-01/03-forma (csak értelemszerűen annál nagyobbra a HDD miatt - a rárakott toldás már nem tetszik).Esetleg vmi kisebbfajta nem paneltápos "kocka" is érdekel. Leragadtam ott is az E-D3-nál, vmi hasonló, letisztult.
Köszi!
-
MrDerekas
addikt
-
kisza25
félisten
-
MrDerekas
addikt
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kisza25
félisten
Chieftec ELOX BT-04B-U3-350BS ben ez a CHIEFTEC SFX-350BS táp van?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Falcon C. #33632 üzenetére
3Dmarkokkal küzdök egyelőre. Diablo3 az kapufa. Virágboltiban a 2 lenne, de szerintem a szintetikus tesztek is adnak egy irányt. Minecraft még lehet, hogy belefér. Majd elválik. Sajnálom, hogy nem tudok alá ssd-ét tenni, pedig az lenne a jó. A szőrös fánk még hátra van, az alatt majd monitorozom a hőmérsékletet, egyebeket. Bár jelenleg kívülről is hűvös a ház. ATX táp ventilátora megy, és hátul egy 12cm-es gyári venti alig fordulaton kifújásra. Ma, holnap összekapom magam, meg valami kis rendszert viszek az eredményekbe, aztán meglátjuk
Illetve linux részemről kilőve. Bár szolgálatban a FreeNAS fut a gépecskén, ott minden flottul üzemel. (Tudom az freebsd rendszer, de már majdnem linux
) Jah és persze a pontos hardverspecifikáció is jön ezekkel.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
MrDerekas #33630 üzenetére
Minecraft, Diablo 3 - az se zavar, ha virágbolti. FullHD, HD, vagy ablakban, vagy amilyen kijelződ van. Hőmérséklet is és ha lehet, hogy mit használsz a doboz belsejének hűtésére. Böngészés (Facebook, YouTube (teljes képernyőn is), PH lapcsalád, egy-két online napilap párhuzamosan). Persze RAM mennyisége is fontos ez esetben, ha nem titok. Office-t is használok, de ez nem lényeges. USB-s filmlejátszás se akasztja meg, ha nem tévedek. Esetleg egy Live Linux Mint hardverkompatibilitás. Nekem ennyi lenne a fontos.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #33622 üzenetére
Figyelj rá hogy P2.10-es vagy frissebb biossal küldjék a lapot, ne keljen még egy cpu a bios frissítéshez.
Milyen aktív hűtőt tervezel bele, ami belefér a 40mm-be, és kompatibilis a keskeny foglalattal?
szerk: amit linkeltél az 27+15=42mm?!Szép ház, már régóta nézegetem... apróra még nem került fel
-
MrDerekas
addikt
Nah időben hazaérés megvolt. Ötleteket kérnék ki, mire kíváncsi a J1900 proccal szerelt alaplap (Asrock Q1900B-ITX) tulajdonság/teljesítmény izéi kapcsán
Esetleg konkrét teszt kérhető, vagy akár link is jöhet tesztprogihoz. (Ami jelenleg nekem van: Furmark, GPU-Z, Futuremark.3DMark.v2.0.2530.Professional.Edition, 3DMark_Vantage_v113, 3DMark 11 Advanced Edition v1.0.132) Tehát szőrös fánk és benshmark eredmények lesznek.
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #33625 üzenetére
Például:
- ID-Cooling IS-60
- Thermalright AXP-100Illetve, ha a proci fölé nem teszel 2.5"-es meghajtót sem...
"CPU cooler height (max.): ~60mm with 3,5“ HDD/SSD / ~70mm with 2,5“ HDD/SSD"
...akkor elvileg 80mm körüli magasság áll rendelkezésre, amibe már elférne:
- Be quiet! Shadow Rock LP
- Raijintek Pallas (Ez már nem biztos)Minden eset a gyári helyett valami csendes 120x25mm-es ventivel értendő.
Szerencsésebb lenne, ha a ház jobb oldala középtájt is perforálva lenne. -
törölt tag
Urak!
en is nekialltam egy mini-itx gepnek (mar megint).
lesznek kepek, ha elkezd osszeallni. durva cucc lesz, regota tervezem:
- lap: asrockrack EPC612D4I
- tap: HDPlex 250 nanoATX + minimum 240W-os adapter, de pl a klasszikus dell 330W jo lenne.
- haz: nfc S4 mini (koszi t72killer-nek a tippet!)
- proci: e5-2650L v4 (engineering sample, olcsoert, hongkongbol. a demo miatt kell a sok mag es nagy L3 cache)
- memoria: 4x8G Kingston, az alaplap altal tamogatott listarol
- procihuto: dynatron t318 egy r25 hutojevel, leszabalyozva
- halokartya: intel x710-da2 2x40Gdemo gep lesz, szoval nagyon remelem, hogy ha bevalik, a ceg kifizeti
igyexem majd a gephez melto kepeket kesziteni a vegen. -
uhulinux0203
csendes újonc
válasz
cinemazealot #33590 üzenetére
szia
köszönöm a választ
-
MrDerekas
addikt
válasz
Falcon C. #33578 üzenetére
és (#33579) t72killer
Uraim lehet kicsit kések. Elnézést! El vagyunk havazva a munkáinkkal és ez mellett még beesik éccaka, este egy-egy bütykölni való noti, miegymás. Tegnap spec adatmentés kapcsán kerestek meg, aztán még meg is igyekezett várni... 3 órát vacakoltam vele, mire összeállt. Mondom neki, azért remélem érzi, hogy háromkor kell kelnem, majd becsöngetek ha megyek a melóba. Szal kilenc után végre vacsi és csörög a teló, hogy van egy kis baj (már akinek a notis adatait mentettem) és visszajöhetne? Persze mormoltam. ... Mikor otthon szállt ki a kocsiból, leszakadt a noti táskájának a vállszíja és picit furán állt a gép a landolás óta. Gyakorlatilag rommá kellett szedni és újra összerakni. Szóval picit kevés az idő a saját köreimre, plusz nála van a 2,5"-os vinyóm, amire a teszt miatt a win10-et tenném. Tehát ha szombaton visszakapom, időben hazaérek, és még az asszonyom is lesz annyit otthon a 12 órás műszakjából, hogy háztartson, akkor meglesz a teszt. Diablo esetleg virágboltiként mehet, vagy maradnak a szokott benchmark progik és pontjaik.
Nem tudom mennyire illik egy ilyen hsz, legfeljebb lehet kukázni. Én azért rajta leszek hogy legyen ilyen teszt (is). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pöttön #33613 üzenetére
ASUS változatát ajánlom a mini VGA szériából. Neki csendes hűtése van.
Nekem GTX670-DCMOC-2GD5 volt és szinte zajtalan volt. Bár egyesek azt mondták a későbbiek nem voltak már ilyen csendesek.Pl van egy ilyen eladó, kérdezd meg tőle milyen hangos volt a hűtése.
De ha gamer célokra lesz a gép, akkor nem oly mindegy milyen hangja van? Úgyis a fejeden lesz a fejhallgató.
Gamer témában amúgy sem jó a régebbi VGA, mert minden friss játékot úgy írnak meg, hogy a legújabb VGA kell neki... -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gőz erővel bele vetettem magam az itx konfigom építésbe, egy Fractal Design Node 202 házikóba rakom majd bele a rendszert, ami át esett egy kisebb átalakításon, hogy a cpu-n kompakt vízhűtés lehessen.
így viszont már csak egy max 17 cm hosszú vga fér be.
Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményetek, hogy szerintetek melyik vga lenne a legjobb választás bele?
GTX 960mini, GTX 970mini, R9 Nano, vagy várjam majd meg a GTX 1070 mini-t, vagy esetleg majd egy GTX 1060 mini-t?
Fontos lenne, hogy ne legyen hangos, tudom hangtalan már nem tud majd lenni a gépem, (a vga miatt) de azért arra szeretnék majd törekedni, hogy ne legyen majd terhelve se zavaróan hangos...Teljesítmény terén nekem a GTX 970 mini lenne a tuti befutó, csak nem tudok, és nem nagyon találok róla semmi infót, hogy mennyire hangos a hűtése, akarom mondani találtam ezt a gyors tesztet, ahol ilyen téren lehúzták, és a GTX 960 minit tartották jobbnak, a pwm mentes venti miatt...
Nem tudom hogy ez azóta maradt ugyan úgy, vagy javították ezt a bakit?A GTX 960 mini viszont teljesítményben nekem egy kicsit szűkös lenne már szerintem, az R9 nano-t meg inkább a teljesség kedvéért írtam bele a listába, szerintem nagyon rossz az ár-érték aránya, és terhelve idegesítő, cicergő hangot ad ki, arról nem beszélve, hogy ennyi pénzért már elvárnám a 4-gb-nál több vram-ot...
Az 1070 mini nagyon szimpi így elsőre, időt álló gyorsaság, 8gb vram, csak hát nem tudni mennyire lesz túl árazva, és a hűtése hangosságáról sincs még semmi infó...Az 1060 mini-t meg még be se jelentették, így kicsit gáz olyan kártyára várni, ami még gondolatba sincs (bár ettől független tuti megfogják lépni a gyártók, csak hát mikor).......
A vga szellőztetése nem lesz majd probléma, oldalról közvetlen friss levegőt fog kapni a ventilátora, egy Noise blocker eloop közreműködésével.
A gép egyébként eddig így fog kinézni:
Asrock Z97m ITX-ac alaplap, I7 4790k proci, 2x8gb 2400 mhz cl11 DDR 3 Corsair Vengeance Pro Gold kit ram, 256gb SSd, 2tb hdd, Silverstone SX500-LG SFX-L 500w táp. -
törölt tag
válasz
flashpointer #33610 üzenetére
Ha végigköveted a sávot, kiderül hogy mi okozta a zárlatot.
Képek alapján, a PCI-express port felé viszi a +12V-ot, az atx csatlakozótól, de nem esküdnék meg rá.
Ha volt valami fogyasztó a PCI-express portban, azt már ne próbáld ki más alaplapban.
De nélküle, még illene indulnia ennek a lapnak...ha nem égett össze a PCI-express port is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #33610 üzenetére
Az szép, ha garanciális az alaplap, akkor szerintem vidd vissza.
Tápnak amúgy a CPU-ATX része működik még? Esetleg akkor tud túlterhelődni az alaplapi áramkör, ha nem kap megfelelő táplálást a CPU.
-
flashpointer
őstag
Az ősök gépe megadta magát aztán most jutott idő rá: A tünet az volt hogy egyszer csak nem kapcsolódott be, a CPU ventije felpörgött de képet nem adott és kb 10 mp-ként újraindult. H61-mv itx egy pentiummal+INWIN gyári táppal. Belezoomolva szépen látszik az eredmény.
-
válasz
Atomgeszi #33600 üzenetére
Ha időtálló vasat szeretnél, későbbi bővítési lehetőséggel, akkor természetesen jó választás egy DDR4-es s1151 deszka, amihez olcsón tudsz G4440-es Pentium-ot venni apróról (ennek is elég egy pico, vagy paneltáp).
De a céljaidra még mindig elég (és olcsóbb) az AM1 platform.(#33603) radi8tor1
Igaz, hogy a gyári sem hangos, és megfelel a célra, de annyira olcsó az Arctic cucca, hogy hosszú távra szvsz megéri. Még halkabb, még hatékonyabb, stb.
Én venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged