- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
#63761920 #35086 üzenetére
Az nem igaz, hogy android alatt nincs kadencia helyes lejátszás. Az igaz, hogy az olcsó adroidos media playereken nincs. De a tv-n nem egy alap, gányolt érintésre kihegyezett android fut. Hanem direkt sony-tvre optimalizált jelenleg 5.1 alapú adroid tv fut. Én nem vettem észre, hogy nem váltana frekiket. Hisz ez direkt erre lett fejlesztve. A Philipesken futó androiddal sem lehet összehasonlítani, azoktól is mérfödekre van.
Megveszed majd a tv-t. És rá fogsz jönni, hogy nem kell itx gép.Mutass nekem egy filet ami szerinted para, letöltöm és levideózóm neked, ha az kell.
-
-
varmi2
nagyúr
Nagyon elgondolkodtam egy ilyen barbon gép beszerzésén. Van valakinek tapasztalata ezzel, vagy hasonló kínai barbone géppel? Ha jól értem bármilyen 1150 cpu belemegy, i5-ig.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Neil Watts #33170 üzenetére
Megoldás lehet még, egy pcie sata kártya, ami további minimum 2 sata portal ajándékoz meg.
-
varmi2
nagyúr
válasz
instantwater #32198 üzenetére
Nekem asrock QC5000 itx/ph-val van tapasztalatom.
Win10 alatt, mindent visz 4k alatt. Youtube videokból a fullhd-t simán viszi. -
varmi2
nagyúr
válasz
radi8tor #31989 üzenetére
Látom, hogy a kingfast ssd-k nem ajánlottak. De olcsóságuk miatt megkérdem, hogy egy htpc-be, ami heti pár órát megy, win10+kodi páros futna rajta, hálózati filmlejátszás a cél, mondjuk egy 32 vagy 64Gb verziója, erre sem lehet jó az említett ssd, mondjuk msata kivitelbe?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Benőke #31800 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az asrock QC5000itx/ph integrált amd-s lapját. 15W tdp, 4 sata3, ebbél kettő asmedia 1061 chipset, töménytelen usb3 port. És összesen 21k körül alakul.
-
varmi2
nagyúr
válasz
papafater197 #31573 üzenetére
Nos, ha ilyen a felhasználás, akkor egy amd apu-s gép is bőven elég, és kb kijön a feléből a gép. Nézz körül fm2+, esetleg am1 vonalon. Intelbe meg pentium és i3 szint.
-
varmi2
nagyúr
válasz
enginev3.0 #31556 üzenetére
a lapnak nézhetsz asrock Qc5000 itx/ph lapot is. 4 sata3 port, 6 usb3
-
varmi2
nagyúr
válasz
AxBattler #31387 üzenetére
Csak a szélesség változik, amint irtad is, mind 24 cm hosszú. Míg egy itx lap csak 17*17 .Egy 24cm hoszú lap, sosem fog beférni egy 17cm nagyságú helyre.
Egy itx lapon csak egy pcie foglalat van, míg az matx-en akár 4db is.Nézd meg azoknak a meghízott itx lapoknak a tulajdonságait, az van benne, hogy matx
Itt -
varmi2
nagyúr
Ma beüzemeltem életem első itx lapját. Asrock QC5000itx/ph , akinek ilyen lapja van, vagy más asrock, es használja az usb-s gép bill. gép indítását. Leirhatná, hogy hogy kell, mert a biosba engedélyeztem, de továbbra sem indul. Htpc szerepet fog betölteni, ezért jó volna, ha indulna a gép.
-
varmi2
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #30658 üzenetére
Nincs tapasztalatom vele sajnos.
-
varmi2
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #30656 üzenetére
Amivel szemezel, az nem itx méretű, hanem matx.
Ez az itx méretű verziója: ez
-
varmi2
nagyúr
válasz
Ereshkigal #30175 üzenetére
Kicsivel z ár fölött van, mint amit írtál, de nem rossz ház. CM elite 110
-
varmi2
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29603 üzenetére
Elgondolkodhatnál, egy normál itx lapon, ahol 4db sata van, plusz veszel egy pcie sata3 bővítő kártyát, ami ad még további 2 sata3 portot. Szerintem, ez a legolcsóbb megoldás.
-
varmi2
nagyúr
válasz
kedvesgabor #29555 üzenetére
Igen természetesen tudja, azért van ajánlva. Ez egy alaplapra integrált proci, ugyan azt tudja, mint az am1 Athlon 5350, csak 15W tdp-vel.
-
varmi2
nagyúr
válasz
kedvesgabor #29550 üzenetére
Mind a kettő kérdésedre, igena válasz.
-
varmi2
nagyúr
válasz
#22145024 #28738 üzenetére
A 120W pico psu-k 12V ága max 72W -al terhelhető, amiket néztem. 12V-os ágon nem adnak le 120W-t. És a gép minden komponense ezt a 12V ágat terheli, a cpu, chipset, ssd, hdd, vga.Ha a cpu mondjuk 10W-s, akkor számolj még pár wattot a chipsetnek, szintén párat a hhd+ssd-nek, lassan ott tartunk, hogy eddig 20W, mi maradt a dedikált vga-nak? A múködéshez már kevés watt. Illetve ezek a pico psu-k nem arra vannak tervezve, hogy max terhelésen mennyenek állandóan.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Chesterfield #27204 üzenetére
Vga nélkül bőven elég az a táp.
-
varmi2
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
chieftec ix-03b ebbe a házba milyen magas cpu cooler tehető, abban az esetben, ha nem kerül bele hdd? Az én elképzelésem szerinti konfig 45mm magas a cpu hűtő, bele fog férni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged