- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
Sziasztok,
egy Origen mm100-as ház beszerzésén gondolkodom amiben egy i3-as 6100-as procit használnék. A kérdésem az volna, hogy vajon meg lehet-e oldani, hogy halkan üzemeljen a gép átlagos terhelés mellett. A gyári 6cm-es ventit állítólag érdemes volna kicserélni egy halkabb típusra, de gondolom, ha már egyet veszek, akkor célcerű volna mégegyet hozzácsapni, hogy jobban átszellőzzön a ház.
A gép kb az íróasztalom foglalna helyet, tehát viszonylag közel volna a fülemhez
Jelenleg egy Nanoxia DeepSilence 4 házban van a gépem, de már nincs szükségem erős gépre, dedikált GPU-ra, viszont jó volna ha nem kellene kerülgetnem ezt a "nagy" házat, de továbbra is szinte hangtalan gépet szeretnék.
Mi a véleményetek?
-
Mankó
veterán
Azokat is végig néztem. A 2. 3.5 colos hdd-hez már ott is mókuskodni kell és ha be is megy, akkor a hűtésnek nem marad hely.
Kezdésnek el leszek a cm 110-el, aztán jó lesz később is egy tetszetős kuckó, emiatt kár lenne tologatni a projektet. /de a w150 tényleg ajánlott kis db/Majd ide is be-benézegetek, hátha látok jó megoldásokat.
-
-
Mankó
veterán
Utána keresgéltem, még külföldi oldalakon is 100 dollár fölött van. Ha meghozatnám ide, még lehet a 40 k-t is elérné, annyit meg nem ér nekem.
Merlin-nél rengeteg hasonlóan jó kinézetű házat láttam, de a legtöbbje htpc ház, és csak kompromisszumokkal és farigcsálva menne be a 2 hdd.
Így maradok kezdetként a CM 110-nél, ebbe belemegy 3 hdd, táp helyére még a negyedik is, bár a 65w ott már szűk lenne, de ez meg már egy másik történet. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Tápkocka + 12 Voltos PicoPSU felállás esetében melyikükön múlik inkább, hogy a gép felé "szép" feszültségek menjenek ki, és ne legyen az alkatrészek számára károsan zajos? Ha egy PicoPSU pöpec 12 Voltot kap azt gondolom már nagyon nem cseszi el, vagy simán? Adapter.hu-s (Made in China) tápkocka mennyire vállalható? Nézegetett már valaki ilyeneket műszerrel? Vagy van valaki akinek van hozzá felszerelése és mondjuk munkasörért cserébe hajlandó lenne?
Sajna amikor vettem nem találtam jobb kockát, ez meg nem túl bizalomgerjesztő. :-/
-
HookR
addikt
Esetleg Inter-Tech-nél érdemes rákérdezni, nem rendelnek-e ilyet is kérésre.
-
törölt tag
A CM elite 110 egy nagyon picivel, de nagyobb méretű mint amit ajánlottam.
Egy két spéci és drága htpc-házon kívül nem ismerek olyat, amin nincs SFX/ATX tápnak hely kialakítva, 120mm-es ventilátort és 2db 3,5"-os Hdd-t is fogad.2db lassú( pl.: WD-red ) hdd-hez, 10W-ot fogyasztó lap mellé a 65W-os táp az ésszerűbb döntés.
-
Mankó
veterán
válasz
#16939776 #33881 üzenetére
Jobban szeretnék egy kompaktabb házikót, még akkor is ha csak 2 hdd-t fogad!
Vagy végső esetben marad a Cooler Master 110 vagy valami hasonló megoldás, mert tápból már akkor jobbat tennék bele.Szerk.: Különben egy 65 W-os külső táp és pl. egy BeQuiet 300W-os táp közül melyik az ajánlottabb egy ilyen integrált laphoz?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33882 üzenetére
intenzívebb légnyomás ingadozással, alacsonyabb a frekvencián dolgozik - ugyan azon a fordulatszámon vizsgáljuk - a kevesebb de nagyobb felületű lapát miatt, mint a sok lapátos de meredekebb szögű, kisebb összfelületű változat.
Az intenzívebb légnyomás változás = nagyobb hangnyomás változást, hangosabb működést jelent.
A szélzaj az sokkal nagyobb frekvenciás súrlódás/fütyülés jellegű hang, amit lapát és a levegő érintkezése okoz.
Ezeknél az drága ventillátoroknál már nem hagyják a lapát legnagyobb sebességű részét(széleit) barázdák nélkül, ami egy jellemző frekvencia helyett több, szélesebb spektrumba osztja szét ezt a zajt, így kevésbé éles/zavaró.Van a motorhang amit az erő változás okoz az almatúrában és a lapátokon(fordulatszám ugrás->légnyomásváltozás) és kereten keresztül(lökések) hallhatóvá válnak ha nincs csatolás mentesítve a háztól
És a csapágyazás zaja, ha mérhető.
Ez a 4 fő komponens határozza meg a "zajt" egy ventilátor esetében.
-
Mankó
veterán
Üdv!
Akarok venni egy Asrock J3160DC-ITX lapot 2x 2Gb ddr3-al, kizárólag NAS funkciókra. A gyártó azt írja, hogy adnak hozzá egy ingyen külső tápot is. Van valakinek tudomása, hogy mekkora teljesítményű ez a táp, illetve, hogy 2 hdd-t el visz e gond nélkül?
Más: olyan kicsi, elfogadható árú házat keresek, amibe ez a konfig + 2x 3.5" hdd még elfér. ATX táp nem lesz, szóval előny lenne a minél kisebb méret. Persze egy 12-es venti nem ártana ha még beleférne valahova.
Ötleteket előre is köszi! -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #33868 üzenetére
newegg.com-on jókat írnak róla.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33868 üzenetére
Így látatlanban: tartósságra biztosan kiváló S-FDB (sony) csapágy miatt.
ilyen lapát kialakítással (HF-verzió) nagy légszállítást tud már a alacsony fordulatszám mellett is, viszont a légnyomás jóval alacsonyabb mint a nagy felületű kevésbé meredek lapátú változat (HP-verzió).NoiseBlocker eLoop B12-1-el több tekintetében is hasonlóságot vélek felfedezni a S-FLEX SFF21D-vel.
-
Mercutio_
félisten
Ha már ventik: Fractal Design Venturi HF-12 tényleg olyan jó lehet, mint ahogy írják?
Hűtős topicban kerestem, de egy kérdésben láttam csak említve, válasz arra se jött vele kapcsolatban, gondolom, mert kevésbé ismert -
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33863 üzenetére
és (#33865) Duracellm... köszönöm a válaszokat!
Még lehet jelentkezek, most ebben a szemenszedett pillanatban átcsábított a kollégám a microATX felé, most megvitatom magamban, melyik lenne a jobb
-
törölt tag
válasz
HoaryFox #33854 üzenetére
Az a CPU nem igényli a folyadék hűtést: egyrészt jó a hővezetés a kupak és a mag között, másrészt nagyon alacsony az órajele/magfeszültsége/hőtermelése.
Teszt AIO-val (H110i GT): [link]
Jó ház szellőzéssel egy egyszerű heatpipe-os borda is megteszi, nem fog felpörögni rajta a venti.
-
cinemazealot
addikt
válasz
HoaryFox #33860 üzenetére
Nem feltétlenül. Én arra gondoltam (bár ez lehet, hogy házibarkács megoldás), hogy beteszed a legnagyobb bordát, ami befér a táp alá és aminek a bordairánya hátrafelé beforgatható, majd a 5,25"-es meghajtó irányából megfújod egy nagyobb (pl. 12 cm-es) ventilátorral. Így a meleget a házból fújod ki a CPU bordáján át a csatlakozó panel fölötti szellőzőn. Ezzel a proci is kaphat friss levegőt és az alaplapi alkatrészek is megkapják a szellőztetést. A baj ezzel persze még mindig az, hogy a táp és a csatlakozó panel közötti rés elég vékony, így nehézkesen tud kimenni a meleg levegő.
Próbaképpen viszont meg lehetne kísérelni a tápot fejjel lefelé beszerelni, ami így részben a procitól szívja el a meleg levegőt, ami ha jól van be-légcsatornázva és a befújó ventilátor légnyomása nagyobb, akkor csak segít neki az átszellőzésben. Ez persze csak egy elmélet, nem biztos, hogy jó.
Ráadásul azt is meg kell tudni oldani, hogy az 5,25"-es irányból legyen lehetőség megfelelő légbeáramlásra.
(#33861) kisza25
Én azért a nem vezető folyadék jelenlététől is megszeppennék. Nem tudom, mennyire használ az alaplapi alkatrészeknek (pl. kondik, alaplapi nagyfrekvenciás vezetékezések) ha átáznak. -
HookR
addikt
válasz
cinemazealot #33855 üzenetére
"A ventilátornak mi a pontos típusa?"
NoiseBlocker eLoop (Hogy ezen belül melyik, azt nem tudom) -
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33858 üzenetére
Akkor csak a vízhűtés opció?
(#33859) kisza25: Igazából attól félek, hogy egyszer csak szivárgás, azt dobhatom a kukába a drága procit meg alaplapot...
-
kisza25
félisten
válasz
HoaryFox #33856 üzenetére
én használtam kompakt vizet, simán lehet csendesre állítani.
Nekem az volt a gondom vele, hogy az alaplap nem tudta a 3 pines pumpát szabályozni, fix 5V-on hangtalan volt, de akkor meg kicsit kevés volt a 4,4Ghz-en hajtott i5-4690k-hez
Szóval, ha olyan az alaplap ami nem csak PWM szabályozást tud , hanem V-al is szabályoz, akkor simán jó lehet.
Nekem enermax lepa AC-volt
Arra azért figyelni kell, hogy ez merev csöves, neked kicsi hely esetén olyan kell ami flexibilis -
cinemazealot
addikt
válasz
HoaryFox #33856 üzenetére
Várj! A GeminII valóban jó cucc, de a hatékonyságához neki is szüksége van helyre és a levegő utánpótlásra és elvezetésre. Nem túl szerencsés, ha a táp nagyon rálóg a ventilátorra, de ezt csak tetézi, ha a meleg levegő nem is tud hová kipöfögni. Ráadásul az alaplapon van még néhány hűtőborda, amiket szintén nem kéne lógva hagyni.
Mi veszi körbe a proci hűtőt? Hátul ott a csatlakozó panel takaró lemeze, baloldalon ott a VGA, elöl a gépház (de ez nem játszik, mert a meleg levegő belső keringetése csak csók a halottnak) ... jobb oldalon meg ott a befújó venti? Magyarul, amit felmelegít a CPU-hűtő, az megy vissza a házba? Hát ööö...
Sőt, még előre sem tud kifújni a CPU-hűtő, mert ott vannak a RAM-ok.
Ez szerintem így nem lesz jó...
-
HoaryFox
őstag
válasz
cinemazealot #33855 üzenetére
Hmm... azt hittem, ezek tartósabb konstrukciók, saját rendszer építésébe meg nem fognék bele.
Akkor lehet mégiscsak marad a GeminII. Csak az a baj, hogy az honnan fog lélegezni, az a 6 mm a venti és a táp nem kicsit kevés hely? -
cinemazealot
addikt
válasz
radi8tor #33853 üzenetére
Pofás kis cucc.
A ventilátornak mi a pontos típusa? Vagy az a ház gyári tartozéka?
(#33854) necsak
Szerintem fontold meg, tényleg akarsz-e kompakt vízhűtést. Nagyon sokat gondolkoztam rajta én is, de végül elriasztott az, hogy nem túl hosszú életű a konstrukció, és állítólag elég gyakori a proci-kupakra szerelt pumpa meghibásodása is. Nem beszélve arról, hogy a ventilátor zajához képest a pumpa is rendelkezik egy alapzajjal, ami alacsonyabb fordulaton esetenként még zavaróbb tud lenni, mint magasabbon. Érdemes lehet körbekérdezni a kiválasztottról a kompakt vízhűtés topicban. -
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox #33834 üzenetére
Azon gondolkodám, hogy lehet egy kompakt vízhűtéssel kéne megoldani a porci hűtést, mert attól félek, hogy nem lesz elég légellátása a légkavarós hűtésnek. Ahogy nézem, ilyen pár mm helye lenne a hűtő és a táp között, ami ugye probléma, mert ha ventilátorral lefelé építem be a tápot, akkor csak egymástól szívnák el a levegőt.
Ugyanakkor egy vízhűtés ugye drágább, meg valószínű jobb hatásfokkal rendelkezne.Szerintetek mi lenne a jó megoldás?
Közben változott a konfig 1-2 ponton:
MB: ASUS B150I PRO GAMING/AURA
CPU: Intel Core i5-6400 2,8 GHz
RAM: 2x8 GB HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14
VGA: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 GTX960 4GB GDDR5 PCIE
HDD: WD Blue 2TB 5400 rpm 64 MB SATA3
SSD: INTEL 240GB 540S SATA3 2,5"
Táp: COOLERMASTER G550M
Ház: COOLERMASTER Elite 130 -
radi8tor
MODERÁTOR
Lőttem pár képet a jelenlegi configról. Régi confighoz is ilyen házam volt, most is ilyet vettem Kabinihez. Bevált forma.
-
válasz
flashpointer #33846 üzenetére
Igen, közben megtaláltam a hsz-eidet, és hasonló konfig menne benne: 35W CPU + GTX750Ti, szóval úgy 100W lenne a teljes fogyasztás. Még a terhelés alatti hang sem zavarna, ha hatásos lenne a hűtés, ill. cserélném azonnal egy Scythe, vagy hasonló 40mm-es ventire.
[+ előre kéne usb3.0-as csati.]Néztem Flex tápokat, de ekkora méretben nem volt egy sem.
Seasonic SS-250SU tök jó lenne, ha beleférne, a kábelei is rendben vannak. -
burny
aktív tag
válasz
core i7 #33848 üzenetére
Nem is volt drága kimaradt link
-
burny
aktív tag
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #33830 üzenetére
Van ilyen, ebbe halt meg legutóbb az alaplap amiről képet tettem.
Azt hittem a tápja nyírhatta ki, de ma tesó pont ugyanilyen alaplapja is meghalt, az egy HKC tápra volt kötve. 1 és 2 éves alaplapokról van szó úgyhogy megvan a márka hogy mit nem veszek többet
Amúgy tök jól össze van rakva, van benne anyag rendesen a méretéhez képest és böngészés közben meglepően némán ment egy pentiummal. Egy sima gtx 750+i3 -at is elvitt a tápja (benchmarkkal nem próbáltam) de akkor már tényleg durva hangja volt a kis ventinek.
Jó kis moddingalap lehet valami újgenes lowprofil kártyához mert 3+ slotnyi hely van benne és bőven elfér a +hűtés, valami durca paneltáp meg a CPU-ra ami ráfér.
Asszem az ősöknek az elszállt lap helyett inkább valami asus VivoPC-lesz úgyhogy ott van valahol a sarokban ha érdekel valaki vállalkozókedvűt : ) -
HoaryFox
őstag
válasz
Mercutio_ #33838 üzenetére
Ah, bocsi, 130 akart lenni, csak félreütöttem, úgy néz ki
Gondolkodtam, hogy inkább maradok Haswell vonalnál, de mivel jelenleg nincs semmim asztali géphez (laptop van most, el szeretném adni), ezért "ha már lúd, legyen kövér" alapon kezdjünk Skylake - DDR4 párosítással.
Szóval? Vélemények? Nem fog megsülni benne semmi?
Szerk.: A manókat
én 120 Elite-et néztem ki és felnyitottátok a szemem, hogy van Elite 130
Akkor az lesz
-
Apollyon
Korrektor
válasz
scream #33835 üzenetére
Érdekes amúgy ez az árképzés. Amikor még úgy volt intel i3-at veszek, Antec ISK-110 házba gondoltam, először amikor láttam 27K volt. Utána pár héttel később felment 29-re, majd lett 31K.
Alaplap amit vettem 21K volt, vásárlás másnapján már 22K. Azért kíváncsi lennék hogy mitől ingadoznak így az árak "globálisan" itthon... Mert gyakorlatilag az összes boltban egyszerre emelkedik az ár ugyanazon termékre. -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Mennyire lenne életképes szerintetek egy ilyen konfig?
Alaplap: GIGABYTE GA-H170N-WIFI
CPU: Intel Core i5-6600
Memória: 2x8GB DDR4
GPU: Gigabyte GTX960 4GB
CPU hűtő: Cooler Master GeminII M4
HDD: 2TB SATA, SSD: 240GB SATAÉs mindez egy Cooler Master Elite 120 Advanced kuckóban.
Előre is köszöntem!
-
válasz
#16939776 #33831 üzenetére
Pedig már kezdtem megörülni...
Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz.
Ejj. És ha cserél(tet)em a ventit valami minőségibb 40*40*25-ös csodára, gondolom az sem segít sokat?Messze nem játszok minden nap (sőt, egyre kevesebbet), de amikor igen, akkor (kis megszakításokkal) 3-4 órát is elszórakozok. A többi napon marad a net + ofisz + média.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33830 üzenetére
84%-os hatásfok: 16W hőt kell kipaterolnia a ventinek. Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz. Pont a kimeneti egyenirányításnál van apróbb borda, ami várhatóan a legjobban fog melegedni 12V-ot 100% körül terhelve. Igaz ez érintkezik az acél burkolattal egy gap-padon keresztül, de annak az alumíniumhoz képest ~1/5-e a hővezetése.
Szerintem ha a játékot nem erőlteted napi 1-2 óránál többet azt még kibírja. Más esetben hosszú távra nem terveznék ezzel a koncepcióval.
Találtam a 160-asról pár sort, ami szerint bekapcsolás után áll a ventilátor. Csak >60W folyamatos terhelésnél, a belseje felmelegedése után kezd csak forogni a ventilátor.
Ugyan ez a cikk utal rá, hogy: az egyes modellek között ventilátor teljesítményében van a különbség, így jó eséllyel a 180-as is ugyan így néma IDLE, persze picit hangosabb ha elindult a ventilátor. -
Az In Win BM639-ről mi a véleményetek (mintha flashpointer-nek lett volna ilyenje)?
Ez a 180W-os példány vajon már gyárilag usb3.0-val jön? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az új darabokat már automatikusan usb3-mal szerelik.
Ha nem, akkor be lehet utólag szerezni hozzá usb3.0-as csatit?A 180W-os tápja tudom, hogy csak 120W-ot ad le 12V-os ágon, de ha a 100W-ot stabilan hozza, az nekem már elég. Csak a ventije nem tudom, hogy mennyire hangos? Mondjuk csak idle, meg videolejátszásnál van jelentősége, terhelés/játék közben nincsen.
(Mondjuk kicsit para, hogy nincs belőle utánpótlás, ha egyszer tönkremegy, akkor reszeltek a projektnek. Vagy csere paneltápra.)Egyébként az ODD helyére mennének a 2.5-ös háttértárak, az alsó lemez ki lenne vágva 1-2db 80-92mm-es ventinek, a felső légkavarót meg cserélném valami minőségire.
(#33822) kisza25
+ még a gyenge Forint is betesz. -
kisza25
félisten
válasz
shteer #33826 üzenetére
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 KIT iponon 06.23-án
LeC-nél is 2-3 napja még 18,5k volt 2x8GB Hyperx, kb 1 hónapja napi szinten néztem az árakat
nézd meg hiperx is 18,5k volt 3 hete -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33821 üzenetére
Köszi
Nem az, csak i5-3470-et boltból vettem 40k-ért és hozzá hd6850-et 33k-ért, most ez a szint 68k(i5-6600)+46k(gtx 950)
Visszanéztem LeC-től vettem 33eFt-ért i5-3470-et és 59,5k-ért i7-2600k-t, most egy sima i5-6600 59k szintén tőle és ez nem az ő hibája, ez azért durva szerintem, látszik AMD most sehol nincs -
válasz
kisza25 #33820 üzenetére
Grats, jó összeállítás!
Jó választás az a Zalman táp, 15k nem sok érte!Gondolj arra, hogy egy konzol 125k, a géped meg simán hozni/überelni fogja a mostani konzolgeneráció teljesítményét, egészen a NextGen-ig. (Esetleg VGA-t kell majd cserélned menet közben, de annyi belefér, nem?
)
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33819 üzenetére
ok, majd csak jövőhéten lesz meg, már megrendeltem mindent, csak ugye vidéki vagyok, ma rendeltem délelőtt, örülök, ha hétfőn itt lesz minden...
Sok minden újdonság lesz nekem is, bár már volt 2 fajta gtx 960-am és 2 fajta gtx 950-em, de 75W-os gtx 950-em még nem volt
Skylake az laposba nagyon szépen duruzsolt, pedig csak 2,8Ghz volt 4magon és ddr3-al, itt 3,6Ghz lesz 4 magon és itt kipróbálhatom a ddr4-et is.
Remélem az sfx táp miatt könnyeben elférek a kábelekkel
a háttértárak nem lesznek újak
Azért elég durva, hogy egy erős közepes gép, bill., egér., monitor nélkül 200 eFt, úgy hogy mindenből szinte a legolcsóbbat raktam bele a gépbei5-6600 BOX - 58.990 - 3év
EVGA GTX 950 2GB (75W) 46,5 eFt - 3év
MSI H110I PRO 23,8 eFt - 3év
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit) 22,5 eFt - 3év
Sundisk Ultra 240GB 15 eFt 5 év
Raijintek Metis (ezüst) 16,8 eFt 2 év
Zalman ZM350-FX 15,5 eFt - 3évAz elmúlt 2- hétben a ddr4 16GB (2x8GB) 17.5eFt-ról felment 24-25eFt-ra
A VGA-k ára is felment, ennek csak az én variálásom miatt maradt ennyi az ára
A CPU-k is drágultak 3-4 ezret
Az alaplapok is 2-3eFt-al drágultak, a fekete ház meg pont nem kaphato IPON-on ahonnan rendeltem 3 másik dologgal együtt amik viszont ott voltak jobb áron
Egy hete még pont egy 10-essel lett volna olcsóbb ez a gép -
kisza25
félisten
Na gyerekek, megvan a pénz, berendelve a vas
i5-6600 nonK
EVGA GTX 950 2GB (75W)
MSI H110I PRO
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit)
Sundisk Ultra 240GB
Raijintek Metis (ezüst)
Zalman ZM350-FX
1,75TB (külső) -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #33805 üzenetére
"~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni.
"
A Gigabyte H55N-USB3-am ~5,5 éves és még nem tudom mikor fogom lecserélni.(#33812) dni: Ha nem kell 2,5"-es meghajtó (mert beéred mSATA/M.2 SSD-vel), akkor sokkal több a lehetőség. Pl: #32521
-
dni
őstag
Sziasztok!
Nanoxia Deepsilent 4 házamban lévő konfigomat szeretném egy kisebb méretűre cserélni, mert úgy tűnik, hogy már nem lesz szükségem dedikált vgara és csak útba van a nagy doboz az asztal alatt. Az Antec ISK 110-es ház tetszett a leginkább, de sajnos az első négy portja csak usb 2.0-ás. A topicot nézegetve úgy láttam, hogy az inwin chopin még az ajánlott modell, itt viszont tartok tőle, hogy hangos lesz a tápban lévő venti. Van erről valakinek személyes tapasztalata?
Egyébként vélhetőleg egy Giga H170n lapot fogok beletenni, proci tekintetében pedig megelégszem egy i3 6100-assal. Addatárolásra egy SSD-t fogok használni és lehet, hogy még berakok egy 2,5"-os HDD-t.
Van esetleg még más tippetek, hogy milyen pofás kis mértetű házak jöhetnének szóba?Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
mod: Még a Steamcom F1C is tetszik, de nem tudom, hogy mennyire jönne ki még hozzá egy picopsu és egy adapter, de gyanítom, hogy 15-20 alatt nem állna meg.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #33804 üzenetére
A DDR4 már kb egy árban van a DDR3-al, nem? Vagy mi a gond vele?
A régi foglalatok meg kezdenek igen ritkák lenni. Én is azt néztem, hogy desktop gépben a (használtan) 18k-ért vett Z77 lap most aprón 24 körül bukkan fel néha... A 3.8-ra húzott i5-2500-öt meg hozná egy alap i5-6500 kb. 65W-ból, tehát egy vacak 15k-s deszka elég lenne alá. (Ráadásul pl. egy H110-HDS 1-2cm-rel nagyobb az ITX-nél, így még nem csak desktopba, de az ITX HTPC/NAS-ba is beférne.)
@Duracellm:
SSD-nél szerintem az a gáz, hogy sokszor hátlapon vannak. Vagyis hiába melegszik lassan, nem tud szellőzni. ITX-ben még kevésbé (ill. a környezete lehet még melegebb a többi komponens miatt eleve.)
A b. verzióban, hűtővel meg nem tudom hogy fognak elférni a hátlapon.A kis méret miatt amúgy én is néztem M.2-es lapot ITX-ben, Olcsó lapokból H110 MSI-ken láttam, de csak PCIe-vel, SATA támogatás nélkül, ami nekem HTPC/NAS-ba meg overkill.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#16939776 #33805 üzenetére
"Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék"
Egyetértek. A Giga és az Asrock lapom között eltelt legalább 7 év. Tök furcsa is volt (ok képeken már láttam de élőben azért más) hogy alig van valami az alaplapon, főleg inkább csak csatlakozók. Nyilván, mivel már egyre több minden be van építve a processzorba.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33807 üzenetére
ne izgulj, előbb utóbb minden kondi kiszárad
Duracellm...: ez is benne van abban, hogy miért cserélek ilyen gyakran hardvert, tavaly a folyamatos variálás mellett is belefért az egész 30 eFt-ba, mert ugye mindig eladtam és az helyett vettem, én ezeket a bevételeket és kiadásokat külön írom. Mostani laptop az asztali és régi laptop árából kijött még maradt is 10eFt.
Most eladom és t200+ asztali lesz helyette, ezen azért 15-20 eFt bukó lesz, de idén ez az első hardverre költött pénz.
Közben kipróbálok egy csomó dolgot, folyamatosan új, korszeű és garis minden, így könnyebb is eladni -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33801 üzenetére
Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék: ha jó minőségű foglalat került rá, évek során továbbra is érintkezik az összes pin a cpu foglalatban, valamint nincs ráfeszítve a hűtővel az alaplapra, akkor nagyon nagyon nagyon kicsi az esélye hogy tönkre megy külső behatás nélkül.
~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni.
Az M.2 akkor melegszik fel, ha több percen keresztül intenzíven terhelve van.
Egy os betöltés + átlag géphasználat mellett nem tudod annyira kiterhelni. Ha azt nézzük hogy 600-1600MB/s-es tempót tud akkor is egy komplett 50GB-s file átmozgatása 1,5-0,5 perc, ha ezt a sávszélességet másik meghajtó is tudja.. ha nem sokkal tovább tart, de megint nincs kiterhelve az SSD 100%-ra és nem tud felmelegedni.Ha ez égető probléma lesz consumer vonalon/ átlagfelhasználás/, biztosan kapnak hűtést a nagyobb teljesítményű SSD-k.
(#33802) kisza25 : Ahhoz képest hogy mekkora mennyiségű hardver fordul meg a kezeid között, gondolom nem több a garanciális problémák aránya pár %-nál?
Nálam eddig csak az ment tönkre amit én akartam*, hogy tönkre menjen. Egy ideje csak jó hírű és legalább "egy évet kipróbált" dolgot veszek, teljesen újonnan bevezetett terméket nem.
* le lehet győzni bármit
-
válasz
kisza25 #33802 üzenetére
Értem, bár én Budapestiként ennyire nem függök a garitól, de 1150-es lapból is csak kevesebb lesz.
Igazából nem lenne olyan nagy bukó, csak a DDR4 miatt húzom a számat.
(Bár lehet, azt is LeC-től venném, mint a mostani TeamGroup kit-et.)(#33803) Iscariah
Ja, biztosíték semmire nincs. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Még az AM3-as időszakban volt nekem is giga lapom (atx), az is ultra durable akármi volt, meg 100 ezer óra hitelesítés a szilárdelektrolitos kondikra stb, aztán 3 évvel később kinyiffant, azt mondták valszeg a kondik adták meg magukat. Pedig nem is ment 7/24, és nem is volt minden slot kihasználva.
Persze ez még nem jelenti azt hogy nálad gond lenne, de igazából semmilyen biztosíték nincs semmire, max a garancia.
Más: tegnap megérkezett minden alkatrész, összeraktam a gépet. Xigmatek Eris házikóba, i5-6500T + Asrock H110, meg egy 300W-os ATX táp
Épp hogy befért, a kábelmenedzsmenttel még szenvednem kell, hogy tökéletes legyen. Kissé zsúfolt, jobb lett volna egy SFX táp, de azt nem találtam jót olcsóbban.
Szerencsére tele lehet rakni ventikkel, idővel majd nézek pár jobbat ami extra halk.
Később VGA is kerül majd bele, de előbb a hűtés, meg lehet egy ideig bőven elleszek IGP-vel.
-
kisza25
félisten
válasz
múltkor összeraktam egy z77+i7-2600k -s gépet, aztán valahogy rátévedtem az 1155 lapok kínálatára és azonnal adtam el az egészet
új mini-itx 1155 lap 0db volt, használtban meg megint csak 1-2db
akkor vettem az 1150-es gépet, de most már 1151-et rakok inkább össze, egy árban van szinte.
Én is gari mániás vagyok, elég sok újonnan vett dolgot kellett már gariztatnom, pedig mindenből próbálok minőségit venni, ezért megválogatom azt is, hogy honnan veszem és mivel vidéki vagyok, csak háztól házig garisat
pár példa xfx ts 450 táp (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissza szállítás IPON, 1hónap után teljesen meghalt) alcore bluetooth bill (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissz szállítás PCX, gyárilag hibás volt, be sem kapcsolt)
ASUS 5850/6850 1-2 nap alatt meghaltak(IPON gariban cserélték őket), ezek jutottak, most hirtelen eszembe -
válasz
Mercutio_ #33792 üzenetére
+ (#33794) Patice
Mintha csak magamat hallanám/olvasnám: parázok én is, hogy beadja a kulcsot gariidő lejárta után. Ami nem lenne gond, ha volna utánpótlás, de nincs. A deszkák futnak ki legelőször, ami marad kínálat, annak meg felmegy az ára.
Ráadásul az utód generációnak még a fogyasztása/hőfokai is jobbak, szóval van még itt indok.
Viszont az M.2 drágább, és jobban melegszik.Lehet, hogy feleslegesen aggódom, megbízható, stabil ez a lap, meg Ultra Durable™ 4 Plus, de azért csak-csak megfordul a fejemben.
Alvás előtt, a sötétben forgolódva, enyhe mellkasi szorítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest