- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
radi8tor #33093 üzenetére
A tiéddel együtt, eddig van rá 13 találat a fórumban... ha nem bírunk el, vele akkor nyissunk neki topikot.
(#33094) t72killer:inkább belevenném a címbe. Ezt, ha lehet megszavaztatnám a kemény maggal.
Mi vagyunk, az egyik legjobban futó szakmai topik...miattuk. -
-
-
burny
aktív tag
Új Silverstone termékek Computex-en
-
Archttila
veterán
Rendelek, ha esetleg valaki csatlakozni szeretne privizzen rám.
-
HookR
addikt
Mint kiderült, az In Win Chopin-ba (BQ696) is elfér nagy toronyhűtő, nem csak az Antec ISK 110 VESA-ba
- [link]
(#33081) architect26: Vannak. Cryorig OLA és TAKU
-
HookR
addikt
válasz
t72killer #33079 üzenetére
"öőő, ez vmi nemesfémből van
?"
Szerintem távol-keleti aggastyán kovácsmester (akihez amúgy svájci órásmesterek járnak továbbképzésre) készíti civilizációtól elzárt, hegyi kolostorban, kézi szerszámokkal. A csavarokat is.
Vagy grátiszba mellécsomagolják a komplett kínai gyártósort, présszerszámokkal, gyerekmunkásokkal együtt. Úgy már nem is drága. -
burny
aktív tag
-
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #33075 üzenetére
"Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre
"
Addig edzésképpen: IN WIN H-Tower"ez már megvolt... kisebb és nem mozog ~400K?
"
IN WIN H-Frame 2.0 Tessék. De a májusi leértékelésről már lecsúsztál.(#33076) t72killer: A kereső szerint azért fel-fel bukkant már párszor.
Jó, hogy lehet kapni itthon is. Lényegében az Antec ISK 110 alternatívájának tekinthető, igényesebb alu előlappal. A gyári táp meg igény esetén kiváltható PicoPSU-val. -
-
törölt tag
Ehhez a DB4-hez, remélem, lehet venni majd egy csomó hőcsövet/blokkot a VGA-hoz/táphoz, mert így alap kiépítésben elég pazarlóan bánik a hőleadó felülettel/anyaggal. Hogy a psu-t sem sikerült rátapasztani valamelyik szabad oldalra az szomorú
A DB2-t remélem nem ilyen hanyagul tervezték, és kap alap kiépítésben hűtést a GPU is, különben semmi értelme nem lesz mind két oldalra ekkora bordát tenni
Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre -
válasz
cinemazealot #33072 üzenetére
szaggatás-konverzó-stb: még így is a sztori harveres felén vagy, a szoftveres oldalt (kiolvasás + hibernálóparancs kiadása, ha túl alacsony a fesz) még hozzá kell írni. Egy usb-s voltmérőnél a hardveres oldalt készen kapod. Tárgyaltuk ezt már a szünetmentes topicban, sztem is az openPSU az egyetlen full-service megoldás, ha nem 0-ról akarsz összerakni (forrasztástól szoftverig) egy "openPSU 2.0-t". Köztes megoldás, hogy az akksira ráakasztasz egy mini digitális voltmérőt , és a képernyő alsó sarka helyett ezt a kijelzőt nézed. Kikapcs/hibernálójelet is lehet elvileg szerkeszteni egy ehhez hasonló áramkörrel. (Esetedben a 12V-os "autós gyújtási jel" helyett az alaplap kikapcsolókörének megfelelő jelet kell továbbítani)
-
HookR
addikt
válasz
st6969 #33061 üzenetére
Például a #32521-ben írottakat lesd meg.
(#33065) Chaser: Igen nagy a szórás. Én 3 hónapja 5e-ért vettem egyet.
(#33069) Chaser: A PicoPSU-160-XT-t.
=============================================
Streacom DB4 és DB2 további képek - technic3d.com
Sajnos utóbbi belsejéről továbbra sincsenek.=============================================
-
cinemazealot
addikt
válasz
t72killer #33068 üzenetére
Igen, de a UPS-eknek saját protokolljuk van, amit saját programból dolgoznak fel, így gyakorlatilag bármilyen információt képesek átadni a PC-nek, amit azok dedikált hardvere képes szolgáltatni.
Én viszont azért gondoltam a mikrofon bemenetre, mert az ideális esetben 65535 jelszintet képes érzékelni másodpercenként akár 48 kHz-es mintavétellel, ami elég jó felbontás. Az viszont gond, hogy a mikrofon és vonali bemenetek általában DC-szűrtek, így pont egyenáramot nem fogok tudni rajta mérni, hacsak nem szaggatom meg valamivel. Találtam is egy érdekes cikket, elég biztató.
(#33071) Duracellm...
Szerintem ezzel már találkoztam, t72killerrel már futottunk egy kört egy hasonló barkács témában. De akkor alaposabban átnézem. Köszi. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #33063 üzenetére
Töltöttségi szint megállapításához korrigálni kell: a terhelő áram hatására, az akku belső ellenálláson eső feszültséggel. Ehhez a belső ellenállást, lehet mérni: a kapocsfeszültség esésből egy fix terhelés gyors be/ki kapcsolása alatt. Akár terhelés alatt is, ha tudjuk, az elsődleges terhelés felé folyó áramot/változását a mérés alatt.........
Ez szerintem tud mindent, amire szükséged lehet:OpenUPS.
(#33067) skyli: Akkor ezt az hardvert összeállítást, másnak is merem/merjük majd ajánlani.
-
válasz
Közvetlen szenzor bemenet egy-két spéci lapon van, pl az én z87 gryphonom hőmérőnek (=szintén feszültség) csináltak csatit. A mikrofonos ötlet érdekes, bár nem tudom, mit tud kezdeni a közel azonos DC bemenettel
. USB-s megoldásra szavaznék, a szünetmentes tápok is usb-n vagy rs232-n közlik az akksiállást a géppel.
-
skyli
senior tag
válasz
#16939776 #32985 üzenetére
A minimum fordulata a cpu ventinek 743-800rpm(23%rpmnél). Nem lehet sajnos megállítani. 20 fokos szobában ilyenkor idle-ben 29 fokos és alig van hangja, csendes, enyhe sssss hang és még minimálisabb motorhang. Ha az asztal alatt van anyum régi gépének a tetején, nem is hallom. Az asrock biosban jól be lehet állítani, nem is kellett a speedfan
a gyári csendes profil se rossz, az 30%rpm körül járatja minimum.
Stresszteszt közben se melegszik fel nagyon, tehát így sose megy maxon, csendes gép lett -
Chaser
legenda
220-as dell 12v-os külső tápok mennyiért mennek kb? vagy milyen hasonló teljesítményű alternatíva van rá?
tervezek egy gépet picopsuval és külső táppal -
MrDerekas
addikt
válasz
Lehet itt is érdemes lenne kérdezősködni. Elég kratív témakörök is futnak olykor
-
cinemazealot
addikt
Ha OFF, akkor bocs. Az azonnali alaplapos topicban már érdeklődtem, de nem nagyon tolongnak az ötletek.
Létezik olyan (beszerelhető alkatrész, vagy már létező kivezetés) desktop alaplapoknál, ami alkalmas arra, hogy feszültség szintet mérjen (pl. akkumulátorét, de nem a CMOS elemét) amit aztán az OS ki is tud értékelni?
Azért kérdezem, mert szeretnék desktop alkatrészekből egy akkumulátorral megtáplált mobil(abb) gépet összerakni, de egyelőre csak azt találtam megoldásnak, hogy az egyik hangkártya mikrofon bemenetére osszam le a 12 V-os akksi feszültségszintjét és valamilyen szoftveres megoldással vezessem rá az OS-t, hogy megértse, melyik jelszint, milyen töltöttségi szintnek felel meg.
Az ötleteket előre is köszi.
-
st6969
őstag
Esetleg erre valaki?
Köszi -
Egyedi méretezés, érdekes lenne ilyeneket itx-ben látni, közös CPU-GPU vizesblokkal. -
HookR
addikt
válasz
radi8tor #33053 üzenetére
Sentry-nél a dVGA hűtése a túloldalra néz. Illetve van perforáció a ház (mindkét) alacsonyabbik oldalán is. - [kép]
=========================================
Noctua 200mm-es ventilátor - techpowerup.com
(Ha minden igaz, már harmadik éve mutogatják, lassan ideje lenne piacra dobni.)=========================================
Cooler Master Mini-ITX koncepció - cowcotland.com
Nagyjából semmit nem lehet tudni róla azon kívül, hogy moduláris felépítésű.=========================================
-
válasz
Mercutio_ #33055 üzenetére
Azt egyáltalán nem használja, ahhoz pl jó az aida beépített cpu+igp stressztesztje. Ezt még csak próbaképp használtam, uis az eddigi gépeimben mindíg dVGA gondoskodott a grafikáról. (az aida elvileg tudja egyszerre terhelni a cpu+igp+dvga triót is, furmarkkal asszem csak az egyik grafikát lehet nyúzni - bár jó régóta nem nyúltam Furmarkhoz, lehet változott a helyzet)
-
válasz
Mercutio_ #33045 üzenetére
Ha új lapot/procit veszek, első szokott lenni a tuning/fesz-próba. Túlfeszelni nem szokásom, nem akarom elégetni a cuccot, inkább alulfeszelek.
Biosban állítom, biosa válogatja, hogy konkrétan hol kell/egyáltalán lehet-e pöcörészni (windows alatt is lehet XTU-val, olyat még nem csináltam).Teszt: prime95+mellette az Aida mutatja hány foknál jár a proci+lap.
Nem nagy kunszt, beállítod az értékeket, 1-2 óráig futni hagyod a prime-ot (túlfeszhez/tuninghoz normális hűtő kell hozzá, gyári alatt nekem 2perc alatt besz@rt), ha nem fagy ki, akkor használható.
-
HookR
addikt
Enermax Steelwing - tek.no / hispazone.com
===============================================
ID-Cooling Stream 1 és Stream 2 - tomshardware.com / cowcotland.com / expreview.com
===============================================
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33029 üzenetére
Sokat linkelt összehasonlító tesztek alapján, arányosan több idő kell nekik, ugyan ahhoz a munkához, szóval energia megtakarításról nincs szó.
Mióta saját keresetem van, azóta mindig volt igényeimnek megfelelő játék gép is.
Ez 16 éve prioritást élvező dolog, ha nem lenne a lehetőség, hiányérzetem lenne. Az más kérdés, hogy bekapcsolom-e játszani(nem). A tudat még is megnyugtat, hogy rendben van rajta minden, csak a gombot kellene megnyomni a tetején...Hagyományőrzés és tisztelet, mindkettő igaz.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #33048 üzenetére
Streacom DB4 további képek a belsőről - cowcotland.com
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jim Tonic #33040 üzenetére
Itt van sok fajta, de a minőség nem derül ki. Drágább talán jobb.
radi8tor1: az jó, bár én azt hallottam hogy nem szeretik WiFi-t, mert mi van ha a legfontosabb pillanatban szakad meg, vagy akármi.
-
HookR
addikt
Dr Zaber Sentry hivatalos oldal - [link]
- 340 x 66 x 310 mm (6,96l)==========================================
FSP Dagger 500W és 600W SFX PSU - techpowerup.com / kitguru.net
- 80Plus Gold
- Moduláris kábelezés==========================================
(#33034) xeon.Szabi: Nagy szívfájdalmam, hogy anno a Lian Li PC-Q07N nem került forgalomba. Mondjuk rögtön értelmetlenné tette volna a meglévő termékpalettájuk számos kuckóját.
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q22 és PC-Q37 - tomshardware.com / smallformfactor.net / technic3d.com
Érdekesség: PC-Q37 néven néhány éve még egy másik házat mutogatott a Lian Li, ami végül nem került forgalomba.
==============================================
Streacom DB4 további képek a belsőről is - techpowerup.com
Noctua 120 x 15 mm-es venti - smallformfactor.net
(#33011) radi8tor1: "Directlinking nem támogatott"
A végén 2 törtvonal helyett eggyel már működött a directlink. Legalábbis nálam. -
-
válasz
AxBattler #33029 üzenetére
Ráadásképp a skylake-es lapokba bele fog menny a Kaby, ha idővel upgrade-elni szeretnél.
Az sajnos igaz, hogy a T/S sorozatoknál az energiatakarékosság kimerül annyiban, h limitált a max órajel - még rendesen alulfeszelve sincsenek. Bár ahogy 4HSZ-el fentebb írtam, a skylake prociknak semmi okuk panaszkodni az üresjárati fogyasztásra, terheléskor pedig lehet alulfeszelni. Sajna az, hogy egy proci T-s, még nem garancia a brutál alulfeszre, de talán több az esély...
-
válasz
#16939776 #33027 üzenetére
Viszont azt olvastam, hogy az S-es procik nem is takarékosak annyira, hogy megérje ezeket választani a sima helyett. Bár ha egy kicsit ezeket is alul lehet még feszelni, akkor a Turbo-t letiltva elég alacsonyan maradhat a fogyasztás.
Nem tudom. Lehet inkább gyűjtök egy Skylake-cserére, azoknak úgyis jobb a fogyasztása, és hosszú távon talán jobban járok... apróról egy G4440...
Most olvasom: "Csak a hardverek iránti tiszteletből és a hagyományőrzés miatt tartok Játék-gépet." Jó duma.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33025 üzenetére
Pont egy szálat használó játékhoz kellhet az a 3,7, amit enged 1 szálon. Én nem kapcsolnám ki a turbót mérés nélkül... turbóval és nélküle, mind FPS-ben, mind W-ban.
Aztán ha később erősebb vga-t szeretnél, a több magot támogató játékok mellé, akkor olyan cpu-t néznék, amin ki lehet támasztani fix órajelen a magokat, ne küzdjenek a turbós szálért mert nem fog eg-ye-nle-te-sen futni a játék. Ebben az esetben 3,2 alá nem mennék 1600-as memória mellett, és ezt tudja is ez a cpu.
Szerintem.
-
válasz
Mercutio_ #33018 üzenetére
Egészen biztosan nem
. Ezért szoktunk vcore offset-et megadni alul/felülfeszelésnél. Ez értelemszerűen az adott frekihez tartozó, mikrokódban szereplő, értékből von le.
Hogy aztán az extrém "pihenőállapotban" lévő proci feszéből végülis mennyit vesz le egy offset nem tudom, a skylake-ek nagyon vissza tudják fogni magukat, egyik fórumon 0.2V körüli értéket olvastam idle-feszre: -
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #33023 üzenetére
A fogyasztást még soha sem néztem, a 300W-s sfx táppal eddig nem volt gond.
A hőmérsékletet otthon majd megnézem, de gyári hűtő van rajta és a QS-101 ház egy 15 cm magas polcra van betéve. Játék alatt (bf4, d3 multi) a vga és cpu hűtő is felpörög, de amúgy nincs hangjuk.
-
válasz
Polllen #33021 üzenetére
Sajna nem tudok sok konkrétumot adni, most a Heroes of the Storm ment, ami ugye inkább 1 szálas, de a jövő a sok magé. Legfeljebb letiltok 2 magot a 4-ből, ha nagyon korlátot érzek hasonló címeknél. De pl. az új Tomb Raider sok magot használ, viszont az órajelre nem finnyás - ilyen is lehet a jövőben.
Mondjuk a Space Hulk: Deathwing tuti vétel lesz, ami UE4-en fut, az meg erősen több magra optimalizált (link).
HD4600 csak egy lehetőség, valszeg' inkább valami low fogyasztású cucc lesz a proci mellett.
-
válasz
t72killer #33016 üzenetére
Egyrészt lehetőség szerint nem szeretnék bénázni az UEFI-ben: menjen PnP.
Másrészt azt olvastam én is, hogy a normál procik arányaiban nagyobb teljesítménycsökkenéssel reagálnak a feszcsökkentésre, mint a T-s társaik, amik gyárilag be vannak állítva, ki vannak válogatva.A kinézett T-s i3 egyébként csak 200Mhz-zel fut alacsonyabb órajelen a mostaninál (3300Mhz vs. 3500Mhz), nem tudom ez mennyire visszalépés?
i5-4460T-n is gondolkodom/tam, de ott a 2700Mhz-es Turbo órajel (1 magon) már elég erős korlátnak tűnik.
(#33018) Mercutio_
Igen, ilyesmire gondoltam.(#33019) Polllen
A kisebb fogyasztás mindig jól jön, és hosszú távra tervezek.
Később még változhat a koncepcióm (most GTX750Ti, később lehet csak HD4600), egy jobb pico táp is benézhet, ki tudja? -
st6969
őstag
Üdv,
a javaslatotokra (ezúton is köszi) akkor lesz egy ASUS AM1A alaplap + Athlon 5350 proci. Már csak egy jó ház és egy passzív táp kellene. Szeretnék kérni javaslatokat, milyen házat/tápot érdemes venni ehhez a konfighoz (egy SSD és egy ODD lesz még mellette). -
válasz
AxBattler #33014 üzenetére
Az órajeleket nem tudod T-s szintre belőni? Azonos órajelen pöttyre uannyit fognak teljesíteni
.
T-s procit azoknak ajánlanék, akik pici picopsu-val etetik a rendszert, és véletlenül se akarják, h a cpu fogyasztása elszaladjon 70-80w fölé (ok, kb csak furmark+prime kombóban jön elő, de akkoris). A többieknél, ahol ez nem "biztonsági" kérdés, szvsz egy alulfeszelt+biosban visszafogott sima i3/5 is megteszi (uannyit fog enni, mint a T-s, bár utóbbi lehet mégjobban bírja az alulfeszelést), és megmarad 10+%tartalék, ha 1x nagyon kéne a nafta.
Személyszerint a kis háziszerverben azért mentem "T-re", hogy ne pörkölje le a gép a háztetőt és villanyórát, ha vmi meghülyült processz elkezdi 100%on tekerni, én meg csak egy hét elteltével nézek rá. (nomeg a könnyebb szerelhetőséget biztosító L9i hűtő sem hátrány - 50+W-ra én nagyobbat vennék.).
-
Üdv!
Szerintetek játékok alatt mennyire érezhető a 35W-os i3-ak visszavett órajele a normál típusokhoz képest? (Haswell-ről beszélek.)
Vagy inkább megéri kicsit alulfeszelni a sima, 53W TDP-s változatot? -
cinemazealot
addikt
-
válasz
#16939776 #33000 üzenetére
Miért kéne masszív merevítés egy kicsi hűtőnek? No worry, there is no spoon
Legalábbis 500g alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Nintendo Switch 2
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged