- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
ezek a smartr-ek biztosan szoftverhibások.
sokszor én választok programot akkor sem azon megy, ki be kell kapcsolni vagy váltogatni módokat hogy "felébredjen" a rendszere és arra váltson amit megadok.azon gondolkodom hogy ha leszedetném az 1 éves készüléket mennyiért lehetne eladni beltéri kültérivel együtt?
-
elekresz
tag
Most éjjel volt dirr-durr, és kivételesen kihúztam mindent, ami tudtam. (Amúgy nem szoktam és van az órában T1+T2, a klímák előtt meg T3-as védelem)
Konkrétan 5 házzal arrébb becsapott a villám, sajnos kiégett az egész tetőrész, 3 tűzoltó, darus, mentő, minden volt. Előtte az áram meséset játszott, hol volt, hol nem, aztán a háromból egy fázis megfeküdt, lement vele az életvédelmi is. Mire mindent körbe néztem és visszanyomtam, addigra a tűzoltók áramtalaníották az egész környéket a darus oltás miatt. Egyelőre látszólag a klímáknak nem lett baja, csak az egyik kültéri POE IP kamerám purcant ki. A T1+T2 zöld maradt (Legrand 412273; 12,5kA) és a T3-ak is még zöldek, így vélhetően nem volt akkora "baj" a hálózaton. -
ecaddsell
aktív tag
Nem, mert annyira gyorsan jött éjszaka, hogy időm sem lett volna rá (több szint). Menni egyébként egy sem ment, mert pont az az időszak van amikor fűteni már, hűteni még nem kell. Az egyik villám rögtön az elején olyan közel csapott le, hogy az autó riasztója is beindult (korábban sosem történt még ilyen). Ekkor néztem meg az appokban, hogy elérhetők-e még a klímák (volt már villámkárom, tetőre kitett műholdvevő beltéri tunerje, ill. máshol a szüleimnél teljes vezetékcsere, de akkor még nem volt ennyi elektromos cucc...), ill. reggel a két legfontosabbat kipróbáltam.
Biztosítást csak olyanra kötök, ahol nagy összeg lehet a kár és a kockázat sem annyira kicsi (a klímák elhelyezkedése nem indokolja). Eleve itt is gondolom amortizált (minden évben csökkentett) értékkel számol a biztosító. -
-
Met
nagyúr
Én ki szoktam.
1. nekünk is van lakásbiztosítás, ennek ellenére bele tud csapni a villám ha akar, kicsi rá az esély blablabla..oké hogy fizeti a biztosító de attól még x hétig-hónapig nem lesz klímám...2. ami jobban zavar hogy amikor a közelben villámlik (csap be valahova) gondolom az elektromos hálózaton keletkező tüskék megzavarják a klímát és egy ideig nem működik jól, pár nap alatt helyre áll
Mástól is olvastam ilyen jelenséget, szóval nem nálam van a hiba.
-
TeeJay
félisten
Pedig de
Szemtelenül jó áron kaptam meg vért izzadva valahonnan a szekrény háta mögül azt a 2db Nordic-ot. Ugyanez Midea Oasis néven cirka 30ezerrel drágább lett volna. Szóval nagyon is igen! A matricás brand olcsóbb legtöbb esetben miközben a gép csavarra ugyanaz. Kültérin is ott virít hogy Midea made in PRC és pontosan hol gyártják
Polar mondjuk most pont kivétel mert a TCL Elite is olcsóbb mint a Polar Lite pedig azonos gép és a TCL Thermo-X is olcsóbb mint a Polar OptimumAmi a legnagyobb talány mégis hogy a Gree Comfort Pro átlag 30ezerrel drágább mindig mint a Syen Muse Next ami csak abban tér el hogy más design a beltéri burkolata.
Kültéri csavarra egyforma és miért éri meg a Gree-nek egy kicsit más design-al rendelkedő leány márkát futtatni amikor így az anya márka konkurenciáját csinálták maguknak
Na és ezt a Cool4U ugyanabban a bazinagy raktárban tárolja M0 Szigetszentmiklósi nagy csarnokukban.
Jártam ott a bejáratnál, ameddig a szem el lát padlótól plafonig klíma volt. Kolléga mondta hogy 28ezer darab a kapacitásuk és úgy viszik a Syen-t mint a cukrot mert ugye ugyanaz mint a Gree csak olcsóbb -
-
TeeJay
félisten
Perfera "csak" A+++ fűtés/hűtés de figyeld csak
Ururu Sarara 2,5kW hűtés kW 0,6/2,5/3,9 fűtés kW 0,6/3,6/7,5 9,54SEER/5,90SCOP
Perfera 2,5kW hűtés kW 0,9/2,5/3,8 fűtés kW 0,8/2,8/5,0 9,47SEER/5,20SCOPMég egy kört ráver az Ururu Sarara a már amúgy is mocskosul jó Perferára
Ja és 0,6kW-ra le tud szabályozni hűtésben és fűtésben is na meg a 7,5kW fűtés vagy 9kW 3,5kW-os modellnél az brutál bakkerKonkrétan mintha egy 7kW-os kültéri lenne mocsok hatékonyra megépítve és brutál jó leszabályzással/vezérléssel hajtva
US 50kg kültéri kontra Perfera 2,5-3,5kW 36kg 4kW 40kg -
dik
őstag
Most lett beüzemelve nálunk 3db 3,5kw Save pro és lehetne halkabb a kültérije és beltérije is. Jó igaz ott leveszem a fordulatot és atomra le lehet halkítani a beltérit...
Bár igaz azt nem tudom milyen a Midea ENERGY Save Pro... Xtreme az ismerősebb...Na, de azért csak egy Kínai csodát nem kell tőlük várni ezt nekem is be kellett látnom...
TeeJay!
Ezeknek a klímáknak mivel te láttál már párat a kültéri ventije az méretben mindnek más és más?
-
TeeJay
félisten
Nem telepítek Midea-t sajnos
Öcsém is csak Fisher Nordic-ot ami ugye Midea Oasis
neki van is 2db, faternak rakott 1-et meg nagymamámnak is 1-et fűteni.
Ott tökéletes gépek és bírják a telet de szerintem az alsó szintű gépük meg úgy az MDV is hangos kültérre még Gree/Polar/AUX-hoz mérten is -
TeeJay
félisten
Alapból kapilláris csöves géppel nem kellene fűtést reklámozni (Polar optimum -20fok ilyen) vagy oda írni hogy 0 fok alatt nem garantált semmi. Elektronikus adagolós gép már jobb eséllyel próbálkozik még úgyis hogy nincs tálca fűtés (Daikin FTXF vagy Mitsubishi HR széria)
4,6SCOP és afelett meg már majdcsak bírni fogja
Itt már csak az a nehéz hogy meggyőzzem az ügyfelet miért vegye meg a jobb gépet
Decemberben volt egy hölgy akit nem tudtam és 150e forintos 20kg kültéris Emag-os TCL Elite került fel panel 8. Emelet erkélyre fűteni
Szerinte az is elég lesz én meg nem vitáztam 1 óra beszélgetés után
Nem hívtak vissza úgyhogy lehet tényleg megy lassan 2 hónapja fűtésben lazán -
TeeJay
félisten
Kínai gép is tudná ha 36kg kültéri lenne meg swing kompresszor meg 1,1kg hűtőközeg csak akkor ők sem tudnák 500-600ezer alatt adni
Érdekes a Daikin nem vakít -32 fokos értéket a Perfera-ra de az a gép mégis halkan fűt és a ködös időben sem hagy sz@rban nem úgy mint a 24kg vagy azalatti tutira-25fokbanisleolvadagatyarólad kamu gépek
A gyárilag tálca fűtés is sok gép esetében kiderült hogy semmit sem ér mert 50-60 centi van egy fél körben a tálcán míg a Gree CP alatt oda vissza vagy 2 méter is vastag kábellel. Nem is hívtak sehova vissza ahol Gree CP lett telepítve fűtésre
Ott nincs cseppvízcső befagyás meg jegesedésPolar Ultimate is teszi a dolgát ahová meg Daikin és Mitsubishit tettem gyanítom ott sincs gond
Jövőhéten úgy néz ki 2db Fisher Nordic is felkerül fűteni így azt is tesztelem majd
-
TeeJay
félisten
Gamma 3R-t én biztos csak hűteni tenném fel mert 21kg kültéri na
Delta 3 már mehet fűteni is 0fokig kb. simán mert Polar Optimum/TCL Thermo-X kategória, 1kg-al könnyebb kültéri ellenben több hűtőközeg benne és SEER is jobb mint a Polar-é
Magma2 3,5kW mehet már fűteni, 24,5kg kültéri 600g hűtőközeg már valamit majd tud produkálni 8,5SEER és 4,6SCOP A++ szintet hozza kb. ezt tudja a Gree Comfort Pro/Syen Muse Next is (8,5/4,8) igaz azok 27kg kültérivel 600g hűtőközeggel és elektronikus adagolóval (AUX Delta még szinte biztos hogy kapilláris de Magma és afeletti elektronikus lehet bár sehol nem írnak részletes specifikációt)
Aura és Helia meg főleg beltériben tud többet.
Ami az AUX előnye hogy halkabb a beltéri mint a Gree CP/Syen MN de ez a közel 3kilóval könnyebb kültéri fene tudja mivel pótolható másbanVan egy klímás kolléga vele szoktam beszélni, ő első telepítés előtt darabjaira szed minden kültérit és az alapján dönti el melyik gépet mire ajánlja.
Szerinte az AUX elég tré összeszerelés és spórolás, pedig japán elvileg toshiba kompresszor van mindben. Bár ő amúgy még a Daikin Sensira és FTXC-t is fikázza és Comfora meg afelett tartja jó klímának ami japán szóval azért néha módjával kezelem a szétbontás véleményét
Idén öcsém már rakott Magma-t múlt héten még a tavalyiból és azt mondta nem rossz de a Gree CP/Syen MN szerinte jobbat fűtött igaz hangosabb beltérivel (ugyanoda rakták mindkettő gépet)A Gree egyébként letarolná a piacot ha a CP szériája hűtésben 20dB-t tudna fűtésben meg mondjuk 22-t éjszakai módban de mielőtt telepítem minden ügyfélnek mondom hogy jó gép csak nem a leghalkabb a piacon
u.i.: Polar Ultimate 3,5kW 28kg volt és 800gramm hűtőközeggel tudott 8,5/4,6 SEER/SCOP értéket. Kíváncsian várom ott az Optimum és Ultimate új verziója mit produkál majd
-
Passz, engem annyira nem is az érdekelt. Sok helyen látok felrakva, közületeknél, cukrászdában, stb. Jókat hallottam róla, itt is írták már, hogy rendben vannak.
Nekem is az lesz, már itthon van a gép, de a szerelő csúszásban van, nem tudom hozzám mikor ér el-de nekem nem is sürgős. -
robag93
aktív tag
Nem egészen. Amire utalsz az átlagsebesség kapcsán valami olyasmi lenne, hogy adott idő alatti pillanatnyi teljesítmények összegét (ez már nem értelmes) osztanád az eltelt idővel.
Másik megközelítés, hogy a (pillanatnyi) sebesség az a test "helyváltoztatási gyorsasága" (épp úgy, ahogy a gyorsulás a sebesség változási gyorsasága). Ez alapján a W/h a teljesítmény változási gyorsasága lenne, ami nem az, amit te mondani szeretnél.
-
BBéci
legenda
Akkora az árkülönbség, hogy a döntés meghozatalához semmi más nem szükséges.
A nappalimban és a konyha/étkezőmben a házam felépülése (2004) óta van klíma, tervezek egyet felszereltetni a dolgozószobámba is. Korábban itthoni beszerzésből Mitsubishi HR25-re gondoltam, de bolond lennék, ha ugyanannyiért nem Comforát, esetleg picivel többért Perferát vennék. Fűtenék is vele, mert az a helyiség a lakás leghidegebbje, megtámogatnám a radiátort. -
TeeJay
félisten
Csak halkan jegyzem, egyik srácnak én segítettem villanyszerelő ismerős által H tarifát sokkal gyorsabban intézni. Már volt egy klíma én másodikat telepítettem, igényléshez semmi nem kellett csak a gépek adatai ami bárhol letölthető meg hogy mennyi amper kell összesen a 2-re. 20A-t igényelt és még a második klíma sehol sem volt
-
dbius
veterán
Érdemes lehet átnézni az alábbiakat:
Telepítési tanúsítvánnyal kapcsolatos teendők (hivatalos, letölthető pdf az NKVH oldaláról): [link]
Ebben a dokumentumban a 2. pontban van egy link, ami egy letölthető pdf-re mutat: ez egy útmutató a telepíttető, az értékesítést végző vállalkozás, valamint képesített személy teendőivel kapcsolatosan. Vélhetőleg ott bukik el egyébként a külföldi vásárlás, hogy az eladónak regisztrálnia kellene magát ebbe az adatbázisba (ahhoz, hogy telepítési tanúsítványt állíthasson ki). Mivel nincs hozzáférésem nem tudom, hogy erre külföldi jogi személynek volna-e lehetősége.
Klímagáz adatbázis: [link]
#telepítési tanúsítvány
#útmutató előtöltött berendezések és telepítési tanúsítvány rögzítéséhez a klímagáz adatbázisban
#klímagáz adatbázis -
TeeJay
félisten
Mivel az a gép az országban sincs miért érdekel téged hivatalosan telepítés meg garancia?
Azt kell hatóságilag hivatalosan telepíteni ami bejön az országba hivatalosan mert van benne fél kg hűtőközeg aminek van x tonna CO2 egyenértéke és ezt ha papírozva van hogy Kiss Gizike címére került akkor játszani lehet a CO2 kvótákkal és milliárdokért eladni mivel Magyarország nem használja fel Kína meg sokszorosát isHa más cuccot hozol románoktól olcsóbban ott is aggódsz a garancia miatt?
-
Korábban az árára írtad, hogy nem érted, ez egy másik történet. Amúgy ezt nem tudom, hogy a hivatalos üzembe helyezés valójában működik-e, korábban írták itt a fórumon, hogy h-tarifához is csak a típus szükséges, tök mindegy hol vásároltad meg. A gari nyilván kuka. Ennek ez az ára.
-
TeeJay
félisten
Ez van amikor a panel lakás albérletnek van kiadva, a tulaj egy forintot sem akar költeni rá de a lakó meg panaszkodik hogy 25fok van bent és megfagy
Igen a hölgy 30fokban is fázik
Na most mondtam kb. 5x a hölgynek hogy az Emag-on kinézett TCL Elite 3,5kW gép 152ezerért inkább hűteni van meg 0 fok felett fűtés kiegészítésre
Azt mondta jó az tegyem fel bőven elég lesz fűteni.
Innentől meg mit csináljak, én jeleztem jó párszor, de tulajnak más az elképzelése hát akkor ez a helyzet és azzal fűtenek majd -
-
-
Milka 78
nagyúr
3 db Kaisai Fly 2.6-os van nálam 2 hónapja, napközbeni fűtés végett. Nem csorog, nem zörög, nem rázza a falat és a beltéri is csendben van (2.6-os TCL Elite repülő hozzá képest). Egyik a három közül a bekapcsolás utáni első felfütésnél nagyon halkan pattog pár percig aztán az is megszűnik.
Ezen felül a távoli elérés/párosítás/Home Assistant pofon egyszerűen ment, Follow ME nagyon hasznos...igazából kettő baromsága van, hogy a Follow ME funkciót minden bekapcsolásnál aktiválni kell és ez app alatt nem aktiválható. Ezen felül a beltéri fújásának irányáról nincs visszajelzések app alatt, de kb ennyi amibe bele tudok kötni.
Lentre került egy 3.5-ös Fisher Comfort Plusz ami ha leszámítva hogy nagyobb/jobb paraméterei vannak, felhasználói szemmel nagyon hasonló eresztés azon kívül, hogy annak van visszajelzése a fújás irányról.
Hogy meddig fog menni mi fog kiégni rajta arról lövésem sincs, de van 5 év garim meg egy klímás sógorom, szerintem megoldjuk... -
Gubu0101
veterán
Sajat zsebbol fizeted az alkatreszt (ha kapsz).A szerelotol szerelesre kapsz 1 ev garit.Legalabb is nalunk igy mukodik,nem is szeret a fonokom ilyen gepeket bevallalni,de ezt mondja is az ugyfelnek.Marmint at alkatresz ellatas miatt,ugye itthon nem lesz regisztralva a gep hivatalosan.Csak ha elszall mondjuk a panel a kulteriben es ki kell perkalni 80-100ezret zsebbol,akkor mar annyira nem eri meg,nyilvan ez nagyon ritka.
-
bardi
senior tag
Egy albérletben volt szerencsém hőtárolós radiátorhoz, soha nem találkoztam olyan szarral, lehet az újabbak jobbak, nem tudom. Fogyasztani biztos nem fog kevesebbet ennél, csak tovább tart míg felmelegszik, és utána tovább tartja a hőt. Ez a panel legalább rögtön meleget ad. Ezzel vettem még a lakást, klíma nélkül, majd felkerül egy második a nappaliba is.
Én amúgy 20-21 fok körül tartom a lakást, a klíma azért megy magasabban, mert lekapcsolgat, meg így valamennyi a hőjéből átjön a nappaliba is talán. Ha bent vagyok a hálóban, az a 24 fok nekem sok...
-
rmihaly
tag
Nálam is 21 fok, a beállított. A hőmérőjét kivezettem klíma alá. Így szuper.
Eredeti helyén kb 24C lenne - fent melegebbet mér, amikor fűt
Szerintem a többieknél ezért lehet 24-26C-ra beállítva (a szoba meg 1,4m magasságban 20-22C körül lehet).Mondjuk nálam a fogyasztás nem ilyen kicsi....
Nálám ebben az időben (3,5C átlag) 16-18kWh megy el 2db klímával 50m²-re 10cm szigeteléssel falon, és 20cm szigeteléssel padláson. -
bardi
senior tag
Mindeközben a nappalimban (kb 20nm) a villanyradiátor (nobo) 1 nap alatt megevett 13kWh-t, picivel 20 fok alá állítva.
Ház napos oldalán, 3 nm-rel kisebb szobában, ahol ment reggel 1 órát a klíma, meg délután, este, 3kWh ment el, plusz amit a klíma fogyasztott, az nem tudom mennyi. Klíma 24 fokra van állítva.
Jó ez a tapo fogyasztásmérős konnektor. -
TeeJay
félisten
Face fórum most tele van Fisher Nordic (Midea Oasis) jajgatással hogy nem fagy le teljesen a kültéri kondenzátor meg hangos nagyon amikor fűt ezerrel
Megmondom a frankót a Daikin Comfora is halkabb volt számomra bőven mint apámnak meg öcsémnek a Nordic. Fűteni tuti csak japán gépet vennék inkább
-
11hh
tag
Mideáknál a beltéri hangosságát szokták negtatívnak mondani, meg a műanyag pattogását hőtáguláskor, meg sűrűbb leolvasztást. Én nagyon ritkán szoktam leolvasztani látni, hangja nem zavar mivel nappaliban egy központi helyen van, és ott nem alszunk. Számomra jó, de biztos egy jobb japán után nem ezt mondanám.
-
11hh
tag
-
karasz_att
csendes újonc
Köszi!
Két gép van most amire gondoltam, nordic etherea - ez elvileg tud kvazi vízszintesen fujni.
A másik a perfera, ezt nem tudom mennyire tud varázsolni vízszintesVan még egy tartalék hely, ajtó felett - ott csak az etherea jöhetne szóba, ráadásul a falban futó villanycsovezes nem tudom hol vezet
A cél halk fűtés kiváltás - kb 350-400 m3/h legforgatas 27 dB alatt
-
TeeJay
félisten
Jó de ezt ne úgy vedd hogy -21fokban még fűt -22fokban meg kigyullad leugrik a ház faláról és durran egy nagyot
-25fokban is tud fűteni csak csökken a teljesítmény meg a COP érték is tehát nő a fogyasztás ugyanannyi vagy már kevesebb teljesítményre de menni fog
A mai klímáknak nem a -15fok a nagy kaland hanem a 0-7fok közötti halál zóna mert ott még van a levegőben páratartalom, főleg ha esős tél van és hó helyett is eső van örökké vagy köd meg nyálkás nem szeretem időjárás. Na ott a gép a külső hőfok alá kell hűtse a kondenzátort amire így szépen le fog jegesedni ez a pára és olvaszthat le sűrűbben.
Nem fűtök klímával csak unokatesóm egyik házánál van egy 8kW-os Fisher hőszivattyú de azon láttam hogy -5 fok alatt jóval kevésbé jegesedik mint mikor 2-5fok van kint és esik az eső. Egy okosabb komolyabb gép azért nem vaktában fog leolvasztani hanem valahogy tudja mérni hogy már kellő méretű jég van rajta és mehet az olvasztás ami pár perc csak és utána ismét visszaáll fűteni lazán -
TeeJay
félisten
Eurovent-en le tudod tölteni mindet
3,5kW gépnél még a Sensira is tol 2kW fűtést -15fokon 2COP-vel
Comfora és Perfera csak annyiban jobb mint látod hogy picivel több fűtő teljesítmény és 2 helyett 2,5COP. Megéri a dupla árat? Mindenki döntse el
Én inkább vennék FTXF50D-t 465ezerért mint FTXM35 Perferát 645-660ezerért -
H-Mano
tag
Mert a -25 jobb mint a -20C....
A -25-ös Midea -7C-on 2,12kW-ot tol 3,07 COP mellett.
A vele egy árban lévő(!) , mindössze "-15-ös" japo Pana -10C-on 2,8kW ,igaz ott már csak 2,45 a COP, de pl. -7 fokon 3,3kW-ot tud...
Nem mellesleg pl. fűtésben 560 helyett 738m3/h max. légszállítás, de hűtésben a hangnyomás is kevesebb.
Ami biztos:a japo nincs tele fícsörrel, csak a nanoe-x(1) -
Z.É.T.
őstag
Igen, ez egyébként szerepel a Gree wikioldalán is, a Daikin pedig ezt írja róla:
"Strategic collaboration with Gree Electric Appliances Inc. (Open strategy)
Daikin collaborated with Gree Electric Appliances Inc. (China) by licensing its inverter technologies to popularize inverter air conditioners and entice Chinese markets into competition for air conditioners in the high price range, which is Daikin’s strong point.
Close strategies
In fact, although general-use-level inverter technologies were released openly, high energy-saving-type inverter technologies were kept out of reach as confidential technologies.
There were many other points for differentiation other than inverters mounted in air conditioners. For example, besides inverters, we closed the information about technologies for downsizing, noise-reduction, and improvement of comfort and cleanliness to differentiate our technologies.Effects of open and close strategies
Both market expansion through the establishment of networks based on open strategies and expansion of business profits through differentiation based on close strategies were achieved; and we were also successful in spreading our energy-saving technologies through business collaborations, which we believe significantly contributed to the protection of the global environment"
-
Sadam11
lelkes újonc
Itt már elég sok felé elindultál, volt licenszelt, átmatricázott, kínai gyártású, de ezek mind teljesen más dolgok.
Két féle bérgyártás létezik, OEM és ODM. OEM amikor a vállalat megtervezi a terméket saját mérnökeivel, majd külsős céggel legyártják. ODM, amikor a külsős cég tervezi és gyártja le a terméket, majd ráraknek egy bármilyen cég matricát a végén. Ilyen pl most a sokat említett Polar is, ez a "matricázás".
Ezeknek a kombinációja, amiről az utolsó kommentedben is beszélsz, az úgynevezett JDM (joint venture), na itt aztán mindenki mindenkivel csinál mindent. Carrier és Toshiba Mideával, Fujitsu a Greevel, Panasonic a Haierrel és még sokáig lehetne sorolni. Itt megosztott a ktuatás, közös a fejlesztés, közös beszerzés, stb..
A kétezres években volt Gree és Daikin JDM, de annak már vége stratégiai eltérések miatt. A linkről amit küldtél nem lehet többet találni, mert a nagy megegyezés után nem lett belőle semmi (egy másik, nem klíma gyártó vonal tovább ment), így az szép csendben elhalt.
Ennek fejében, nagy különbség, hogy egy cégnek X országban van egy gyára és ott gyártja a saját termékét, vagy egy X céggel gyártat (/átcímkéztet) termékeket. Az előbbinél jóval jobb lehetőség van process és quality controlra, még akkor is, ha a gyár Kínában van. A Sensirát jelen esetben a Daikin maga fejlesztette, nem licenszelt, illetve saját tulajdonú gyárakban készülnek.
-
arcitec
addikt
Ez azt jelenti, hogy kb mint az Iphone gyártása Kínában. A Daikin tervez meg minden gyártási folyamatot, eszközt stb ... a Gree meg legyártja neki. Hogy lehet ezt átcimkézésnek értelmezni?
A szipuzás meg nem személyes, csak irónia, nagyon ne vedd magadra, de a "baromságot" is csak az írásodra.
-
Továbbgördítve a hangulatkeltő gondolataimat, megfordult bennem a Gree exponenciális fejlődésének gondolata, és hogy ebben esetleg lehetett szerepe a Daikinnal történő együttműködésnek, ill. a viszonylag könnyedén feltételezhető kínai mérnöki visszafejtő tevékenységnek. Akár.
-
Eddig átcimkézett volt.
Közben beszerkesztetted a linket.
A Daikin megtervezi és fejleszti a termékeket, a Gree pedig a Daikin számára gyárt majd. A termékek a Daikin márkát viselik majd. A Gree a Daikin szabványának megfelelő gyártósort és tesztelőberendezést hoz létre.
Ez nem átcimkézés. A gree gyártja a daikin számára amit kér, annak megfelelő technológiával és minőségben.
#82361TFSi
Ez inkább félreértés lehet, szó sincs kínai gépről.
-
Összes Midea Eurovent: [link]
Oasis plus (bazi sokféle típus van és legtöbbjüknek nincs is hitelesített adata)
MOX330-12HFN8-QRE1GWV/MSOPBU-12HRFN8-QRE1GWV
Ennek a típusnak van SCOP hitelesített adata: 5,3
-7 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,95 kW fűtőteljesítményre képes 3,7 COP-val.
-10 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,7 kW fűtőteljesítményre képes 2,9 COP-val. -
Z.É.T.
őstag
Ezzel tökéletesen tisztában vagyok, a konteót a tudósok 97%-át befolyásoló "kutatási támogatások" végett írtam. Nem zárkózom el semmilyen konstruktív vitától, de van több klímaváltozással, meteorológiával (nem) foglalkozó topik, oda mehetne a tudományos igényű eszmecsere, mert a split klíma nem teljesen az a klíma, amiről most van itt nagyba szó.
-
Thegrey
tag
A Midea szerint azért van eltérés.
A gáztöltet mennyiség 0,62kg/0,9kg, SCOP 4,6/5,3, SEER 8,5/9,2. Az Oasis nagyobb kültérivel is rendelkezik. A 3,5kW-os gépek esetén a fűtési teljesítmény is más 3,8kW/4,25kW. Összehasonlítás
Nyilván ezek gyári adatok és, hát ugye tudjuk, hogy a kínai márkáknál ezek pontossága sokszor megkérdőjelezhető.
A Midea az Oasis Plust ajánlja fűtésre optimalizált klímaként. -
polonic
félisten
Azért az elmúlt 100 év, mióta ipari forradalom van (elkezdődött a fosszilis energia egetése), nagyon felgyorsította a felmelegedést
És senki nem azt mondta, hogy rekordok nem születtek. Hanem azt, hogy nem volt 3 hétig 40 fok folyamatosan...
Meg ha már rekordok dőlnek. Mindig csak a melegrekord dől meg, télen is. Nem emlékszem mikor volt az, hogy utoljára hidegrekord megdőlt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest