- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
sherlock82 #86938 üzenetére
kb 7500 forintig vagy 35forintos, ami felette van az 70
-
arnyekxxx
veterán
válasz
sherlock82 #86918 üzenetére
ha csak egy szoba a kérdés és a gázfogyasztás a limit alatt tud maradni én biztos megtartanám a konvektort
-
arnyekxxx
veterán
Ez ma a "rosszul tudtam" nap, hogy mi lesz a régi telepítésekkel annak nem olvastam utána korábban, meaklulpa2.
Mondjuk bevallom nem is érdekel a megtérülésük, a szaldót mindig a hálózaton élősködésnek tartottam amit a fizetős ügyfelek finanszíroznak, szóval nálam ez egy jó pont.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
H-Mano #86788 üzenetére
A visszamenőleges jogalkotása múltra vonatkozik nem a jövőre. Soha senki nem ígérte és méginkább nem írta szerződésbe, hogy a szaldós elszámolás örökre szól. Hogy miben bízott a napelemes és hogy tervezett az az ő dolga.
És igen, ha a H tarifát megemelik vagy megszüntetik az sem lesz visszamenő hatályú, bármennyire rosszul esne.
A visszamenőleges hatály azt jelenti, hogy pl 2025-ös rendelettel 2020-tól megszüntetik a H tarifát és kifizettetik az elmúlt 4 év árkülönbözetét.
-
arnyekxxx
veterán
elnézést, rosszul emlékeztem, csak 17 éve van HMKE meg szaldós elszámolás, aki korán kezdte annak negyed évszázadig lesz szaldója.
Mea Culpa rosszul tudtam, hogy ez magyar specialitás, azt hiszem telexes cikkben olvastam anno, beszoptam. Mondjuk a portugál rendszer támogatnám is, 15 perces határon belül müködik a szaldó.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gubu0101 #86662 üzenetére
de annak, hogy környezetre ártalmas anyag van benne még mindig semmi köze nincs a jótálláshoz. Egyébként a hűtőben/szárítógépben is van és mindkettő lehet gyári hibás is, hogy elereszti a gázt, mégsem merül fel senkiben még ötletként sem, hogy évente karban kellene tartatni a hűtőt/szárítógépet hogy érvényes legyen rá a kötelező jótállás.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gubu0101 #86596 üzenetére
Elso evben ugye nem kell karbantartas,eltelik az egy ev,jon a klimas,kitisztit,atnez,bepecsetel igy kapod meg a masodik evet es igy tovabb
a 2.-3. évet nem megkapod feltételhez kötve, az jár törvényileg.ha müködnek a klímás módszer, kb minden 100ezernél drágább cucc forgalmazója előirhatná, hogy csak akkor jár a törvényes gari ha kihívod a szervizt "karbantartatni" a telefonod, számítógéped, mosógéped, tévéd, mikród, porszívód anál indtudered...
-
arnyekxxx
veterán
Nemoff
Korábban volt szó a próbatermünkbe rakandó klímáról, a többség végülis egy Bosch4000i 3,5kW -t szavazott meg leginkább azért mert a próbaterem alatt van a forgalmazó/szerelő. A tél leghidegebb napjaiban rakták fel és gond nélkül vette az akadályt. Valami Midea gyártmány.
-
-
arnyekxxx
veterán
Nem centit kell méregetni, hanem beütni egy hőátbocsátáskalkuátorba a falat meg a tervezett szigetelést aztán addig állíthatni a vastagságot amig lemegy az elvárt értékre az U. Egy Porotherm 44 NF 6centi fehér EPS-el tudja ugyanazt az U=0,2-t amit egy B30 fal 16 centi fehérrel.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
TeeJay #86226 üzenetére
Nekem meg ócska B30 van 16 centi fehérrel és az is 27-28ra melegedett. Egyszerűen a hőszigetelés hatékonysága nem lineárisan növekszik a vastagsággal. amikor tizedeket javít az U-n a szigetelés az rendesen meglátszik a fogyasztásban. Amikor már csak századokat az nem igazán, miközben ugyanannyiba kerül a 4.-5.+ 5 centi is mint az első.
-
arnyekxxx
veterán
Ebben az a poén, hogy egy kőkorszaki B30 fal hőveszteségét már 3 centi eps is felezi, aztán ahogy vastagodik úgy csökken a következő centi hatékonysága, de 3 és 5 váltáskor még 0,15-öt javul az U-ja mig 10 ről 15-re vastagítva már csak 0,08-at pedig itt nem 2 hanem 5 centi a vastagodás.
-
arnyekxxx
veterán
De ha egyszer az a fal 10centi eps-el is hozza a megfelelő hőszigetelési értéket és dupla szigetelőanyag-költséggel elhanyagolható javulást lehet csak elérni akkor minek kellene kétszer annyit költeni az eps-re? Ez a "kinek van vastagabb eps a falán" szimpla e-penisméregetéssé vált.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elekresz #86207 üzenetére
födémszigetelést csináltassátok meg, ha már nem is ingyen de még mindig kvázi fillérekért csinálják a karbonkredites cégek. 38as falra (ha az valami korabeli HB38, nem tömör kisméretű tégla) meg elég 10centi fehér eps, hogy levigye a mai elvárt érték alá (és teljesen komfortosra) a 15centi grafitossal vagy 10centi sima eps-el szigetelt 38as fal között között kb 0,08W/m2K különbség van, a szigeteletlen és 10centis simával szigetelt között meg kb 0,3W/m2K
-
arnyekxxx
veterán
Egyébként az extrém leszabályozás miért komfortos? A szoba hőmérsékleténél pár fokkal melegebb levegőt tud csinálni úgy a gép, gyakorlatilag csak egy ventilátorként forgatja a levegőt ami télen nem feltétlen kellemes 22-23 fokban. Vagy a japán gépek 80w fogyasztással is forrólevegőt gyártanak?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Wind-Storm #86043 üzenetére
nem lehet, hogy itt az 1Hz az a szuperprecizen szabályozható kompresszort akarja jelenteni?
1Hz constant-temperature control technology
-
arnyekxxx
veterán
Szerintem villanyóraszekrénytől vezeték a lakásba ott doboz firelével és klímánként egy kismegszakítóval, onnan vezetékek minden klímához külön. Elvileg kellene egy leválasztó kapcsoló is minden klíma elé de szerintem ezt legtöbbször kihagyják. És ahogy írták már, az óraszekrény szabványosítása jól látható összeg szokott lenni. Másrészt persze a cekászos áramégetésre hamar ki lehet fizetni ennek az egész projectnek a költségét és jó eséllyel nyáron sem fog az ismerősöd szomorkodni amiatt, hogy be tudja kapcsolni a hűtést.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
karasz_att #85863 üzenetére
a decembervégi rettenetesenpárás időben átkapcsoltan normálra mert akkor kevés volt neki a P leolvasztási idő, de egyébként úgy mennek.
-
arnyekxxx
veterán
nem is értem miért nem mindeni Ururu Sarara -t vesz a greemideapolarbármi helyett
-
arnyekxxx
veterán
tenx mindenkinek
-
arnyekxxx
veterán
Gyors kérdés: polár optimum 3,5 vagy hisense wing pro 3,5 fűtésre? Zaj másodlagos, nem essen szét és jól fűtsön -5ben is a fontos. (zenekari próbatetem fűtése lenne a dolga, senki nem akar aludni mellette)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
F-ECT$ #83210 üzenetére
Ha a megtermelt áramot használja el cekásszal az magánügy, az a probléma, hogy nem a júliusban megtermelt majd befőttesüvegben eltett áramot használja el decemberben hanem a decemberben sokkal drágábban és környezetszennyezőbben előállítottat csak hogy nullázva legyen az egyenleg.
-
arnyekxxx
veterán
olyan jó belegondolni, hogy a nyáron legyártott gyakorlatilag értéktelen napáram-felesleget majd lehet jó drága importtal vagy magyarországi szénégetéssel előállított árammal értelmetlenül elhegeszteni csak hogy ne maradjon kihasználatlanul a szaldó
-
arnyekxxx
veterán
Polár SDU vs amber royal.
A polár mute módban simán nagyobb szélzajt csinál mint a nagyon zajosnak tartott royal 1es ventifokozaton, a royal quiet módjával meg egy lapon sem lehet említeni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Szerpentin #83155 üzenetére
Szvsz felkaparja a jeget ha vastagodik és szidja a telepítőt. Persze Magyarországon az évi 3db -10fokos éjszakával ez nem a világ legnagyobb problémája.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Szerpentin #83152 üzenetére
ezzel nem oldottad meg azt, hogyha hidegben maga alá csorgat és azonnal odafagy akkor ne jegesedjen fel a lapátig.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Szerpentin #82834 üzenetére
nálam 10 centi vasalatlan betonlap, erre 2-2 keskeny zsalutégla kiöntve betonnal, amber royal kültérik köszönik szépen jól vannak rajta
-
arnyekxxx
veterán
válasz
isti732712 #82471 üzenetére
Ez attól függ miből van a falad, egy 30as Ytongra a 7 centi tökéletesen jó, bőven teljesíti a mai előírásokat, B30-ra meg nem olyan jó (ma már nem kapna használatbavételi engedélyt sem) de ha minden magyar ház tudná azt a 0,4 alatti szintet amit így tud a B30 akkor sokkal kevesebb lenne a fájdalmas fűtésszámla. Másrészt viszont (a födémszigeteléssel ellentétben, ahol a költség nagy része a szigetelőanyag ára) a homlokzati szigetelésnél a költség jelentős része független a szigetelőanyag vastagságától így nem feltétlenül érdemes a még épp elfogadható minimál szint környékére méretezni, a 7 cetihez ugyanannyi ragasztó, dübel, háló, vakolat és munkadíj kell mint a 14centihez és a második 7 centi még hoz 0,2 javulást és leviszi a falat a ma kötelező szint alá. A következő 7 centi már csak 0,07et javítana, a következő 7centi 0,035-öt.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
feco70 #82450 üzenetére
Van valami számításod arra, hogy évente mekkora megtakarítást hoz 20centi (kb 0,192W/m2K) helyett 40centi (kb 0,098W/m2K) kőzetgyapot a födémen?
Nekem az jött ki 100m2 födémnél dt 20fok (téli átlaghőmérséklet 4fok, 24re fűtünk 150 napon keresztül) esetén évi 230kWh a különbség, ez 70forintos árammal olajradiátorral évi 16ezer, SCOP4 klímával évi 4ezer forint különbség.
4ezerHUF/m2-nél olcsóbb táblás kőzetgyapotot (20cm) nem találtam, ebből 100m2 400.000HUF, klímával ez 100 olajradiátorral 33 éves megtérülésnek. H tarifás klímával 300év.
Hol számoltam el valamit?
-
arnyekxxx
veterán
azért durva, hogy mennyien tudnak csak süketszobánal elaludni
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#41553344 #81812 üzenetére
Abból indulsz ki, hogy van a házban egy kiépített jól működő gázfűtés. Azt lecserélni klímákra tényleg nem akkora poén.
Nálam pl nincs gáz bevezetve, nem volt semmi kiépítve. Be lett rakva 4 klíma, meg van a ház közepén egy kandalló az íze kedvéért és kész. Télen - nyáron kellemes. Felújitáskor a villanyt újra kellett csinálni így a H-nak igazából pártizezernyi volt az extra költsége.
És amilyenek a nyarak a klíma annak is megkerülhetetlen akikek bent van a gáz és a kész gázfűtés.
Természetesen a hőszigetelés über alles
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Mikulásbá #81484 üzenetére
A hűtő egy netto höszigetelés belsejében levő néhányszáz liternyi levegő.
Az épületek sok légköbméter, átmelegedő falakkal amiket aztán sokkal nagyobb meló visszahűteni mintha eleve nem is melegednek fel.
Péntek délután kikapcsolják az irodában a klímát, hétfőn pedig megfázik a Mariska a jeges orkántól amit rátol a klíma, hogy kompenzálja a hétvégi felmelegedést ahelyett, hogy menne hétvégén is a klíma alapjáraton aztán hétfőn már az jégviharmentes hűvös épületbe érkeznének a jómunkásemberek
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Motion_Blur #81068 üzenetére
Az enyém se pedig csak egy szar gree és 25 foknál hidegebbre soha nincs állítva
-
arnyekxxx
veterán
kiskoromban konvektoros lakásban laktunk, az is ilyen volt, a saját két felnőttkori lakás és ház is ilyen volt, apósnál is ilyen. Ha nem lemez hanem öntöttvas akkor a pattogás az nincs és a vastag vas miatt van egy kis hőtehetetlensége a készüléknek. Lehet, hogy mindenhol szarok voltak a radiátorok de csak off-on módban mentek, gyújtóláng-maxigáz
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Stitch #80918 üzenetére
Nekem a régi házban volt konvektor, nem nevezném komfortosnak, amikor lehült a szoba akkor beintult (pattogva), ontotta a forróságot aztán leállt (pattogva) és újra lehült a szoba. Egy inverteres klíma ennél egyenletesebben fűt. Após lakásában (4emeletes téglalakás) ugyanez van, gyorsan felfűt aztán leáll és kihül. A klíma nálam sokkal egyenletesebb hőmérsékletet tart.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
snpetit #80334 üzenetére
ha 26 alá kapcsolom a klímát (25C-ig megy le így a klima alatt) az asszony fagyhalált érez közeledni. Lidlben néztem a múltkor, 22 fokot mutattak a helyi hőmérők, ott felöltözve is a hideg ráz pedig az a fajta vagyok aki ha 15 fokra felmegy a hőmérséklet kint a tél vége felé akkor már rövidnadrág/polo az utcai viseletem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Öcsielvtárs #80278 üzenetére
Greet vettél, nem japánt. Ez megbocsáthatatlan hiba.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bogabi #79994 üzenetére
a szabályozási környezet olyan, hogy időnként változik, olyat meg semmilyen propaganda nem állított, hogy a szaldó egy alanyi jogon minden napelemesnek örökkön örökké járó elszámolás. Persze mindenki szereti azt képzelni, hogy ha van valami ami neki épp most jó az örökké úgy lesz.
-
arnyekxxx
veterán
17000kWh gáz kb 1700m3, olcsón szerződve 1.447,29 € (az alaptarifa 2.142€)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó KTM női bicaj!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest