- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
Ne felejtsük el egymást. Amint lerohadnak az Oasis Plusszok az elkövetkező 5-10 évben, valami román csere darab fog kelleni.
-
Máté94
addikt
Köszönjük a képeket.
Az alja valahol 50-70W körül van, kíváncsi vagyok hogy eltudjátok-e kapni olyankor is.
Mondjuk furcsállom, hogy ilyen alacsony, amikor 30+ fokok lehetnek. Az otthoni Daikinok, Mideák 200W alá nem mennek nagy melegben.
-
Máté94
addikt
válasz
grizlisandor #90311 üzenetére
Épp ez a lényeg, hogy abba a keskeny csőbe valószínűleg bele fog fagyni a víz.
-
Máté94
addikt
válasz
grizlisandor #90305 üzenetére
Ha bedugták a dugót, akkor nagyon nagy valószínűséggel belefog fagyni az olvadékvíz.
Azt érdemes szabadod hagyni, és a lyuk alatt egy nagyobb, tölcsérszerű 3-4 cm átmérőjű PVC csővel elvezetni, hogy biztos tudjon a csőben megfagyni a víz. -
Máté94
addikt
válasz
Viktor0610 #87636 üzenetére
Egyes modelleknél lehet service menu-ből korlátozni a módokat.
-
Máté94
addikt
Ezen a csatornán mérnek rengeteg videóban RMR-R és RXM-A. Az -R-hez van saját mérési eredményem, és megtudom erősíteni, amit a csatornán lát az ember.
-
Máté94
addikt
Tudom, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy megbízhatatlanok ezek az adatok.
Így tehát nem marad más, mint hogy keresni valakit, akinek van ilyen klímája, és van nála lehetőség pillanatnyi áramfelvételt mérni.
Perfera RXM-R 80-90W-og modulált, az 1.3 kW-os minimummal, míg az új RXM-A 135W-ig volt hajlandó, pedig ott ugye 0.9kW volt a minimum.
Tehát ha moduláció tényleg fontos, akkor ezeket nem szabad félvállról venni, különben kellemetlen meglepetés lehet a vége. Valakinek le kell mérnie.
-
Máté94
addikt
Reméljük nem akarnak valami több éves szériát rádsózni. Mindenesetre nem aggódnék túlságosan. Persze kérdezd meg mégis melyik rev.-t adják. A teljesítmény előny maradt, attól függetlenül, hogy "könnyebb", mint a HR25.
A service manual szerint csak a kompresszor változott, illetve pár kondenzátor és termisztor, meg a kültéri venti motorja.
-
Máté94
addikt
válasz
DrojDtroll #87351 üzenetére
A Midea is csinálja ezt. Ha sokáig minimumon jár, akkor egy idő után megemeli a teljesítmény felvételt egy kis időre. Valami hűtőkőzegáramlással kapcsolatos dolog lehet.
-
Máté94
addikt
Ez érdekes, mert ez pont annak szerb klíma spec. sheet-nek tűnik, amiről nem is olyan régen beszéltem, hogy a tapasztalatok szerint jól modulál.
Már csak a TCL TPro beltérijét kell hozzá párosítani, és egész jó vétel lesz.
Valószínűleg a céged kapcsolatban van az egyik gyártóval ilyen Alibaba és társai oldalakról, ahol árulják őket konténerszámra.
-
Máté94
addikt
válasz
Re-Tech #87265 üzenetére
Én is végigmentem ezen, és arra jutottam, hogy felesleges ilyen teljesítmény adatok, SCOP, SEER alapján dönteni. Ezen az árszinten szinte nincs különbség a gépek között.
A legfontosabb szempont a klíma munkakultúrája. Ha az nincs, nem számít se a teljesítmény, se a halkság, mert az agyadra fog menni.
Az AUX is pont az a gyártó, ahol nem működik a éjszakai/halk üzemmód fűtésben.
Esetleg még a TCL az, ami elfogadható és egyes típusai hajlandóak 200W alá modulálni fűtésben, de a végső döntés előtt mindenki próbálja ki valahol élőben a kiszemelt gépet.
-
Máté94
addikt
Párologtató+levendula olaj volt az okozó.
-
Máté94
addikt
válasz
isti732712 #87231 üzenetére
Füstölő, illatgyertya? Valamitől az a sárga trutyi odakerült. Nem tűnik egészségesnek.
Szerintem van valami a levegőben nálad, ami megette a műanyagot.
-
Máté94
addikt
válasz
isti732712 #87223 üzenetére
Használsz valamilyen párologtatót, illóolajjal vagy valami ilyesmit?
Szerintem ez a valami a levegőben megeszi a műanyagod. FB-n a klímás csoportban volt valakinek ilyen problémája, hogy elkezdett repedni a Gree burkolata.
-
Máté94
addikt
válasz
eladocuccaim #87174 üzenetére
A leghalkabbak a japánok lesznek, tehát érdemes lenne az alap WiFi-t elengedned.
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
orakas #87118 üzenetére
Kiegészítőre akár, de én nem szeretem, mert a
1. elülső műanyag takarólemez alá tették a szobahőmérséklet szenzorát, közvetlen a hőcserélő elé, ami alkalmatlanná teszi, hogy viszonylag "jó" értékeket kapjon. Túl gyorsan felmelegszik, és +2°C fokos eltérést tolerál a beállított értéktől. Ebből a helyzetből kifolyólag általában azon a pontos jóval melegebb lesz, hogy neked folyamatosan fűtsön.
A távirányítóval való hőmérséklet mérés javít ezen, de nem tudsz elmenekülni teljesen a ki-be kapcsolgatás elől.
2. nem tudnak kellően alacsonyra leszabályozni, ami majd a házad/szobád hőigényétől és a külső/belső hőmérsékleti viszonyoktól függően ki-be fog kapcsolgatni. Fűtéskor folyamatos légáramra van szükség, hogy komfortos legyen. Ha ki-be kapcsolgat, embertől függő ugyan, de borzasztó lesz a komfort érzeted.
Fűtésre és hűtésre azok a legjobb gépek, amik a legalacsonyabbra tudnak modulálni, tehát extrémebb körülmények között is működtetik a kompresszort, és forgatják a ventilátort belül.
Ha nem hálószobába teszed, illetve "kicsi szobába" és elnézed neki hogy lesz, amikor majd kapcsolgat a klíma, de nem fontos, hogy pontosan tartsa a kívánt hőmérsékletet (tehát ilyen "fűrészfog"-szerű hőmérséklet diagramot rajzolna egy digitális hőmérő), akkor nyugodtan válaszd, de én mást vennék, japán vonalon inkább.
-
Máté94
addikt
Megkíséreltem orvosolni az Oasis Plus "rossz" szobahőmérséklet szenzorának az elhelyezését, vagyis hogy a felnyitható borítás mögé helyezték azt szenzort, és "mi lenne ha egy hosszabb vezetékkel kivezetném a forró hőcserélő elől" alapon...
Nem jött be.
Ez a szenzor egy 10K B3950 50 cm hosszú volt. Így éppen az oldal fal alsó harmadáig ért ki.
-Nagyon érzékeny a szenzor,
-Javult a helyzet, de így is ki-be, ki-be kapcsolgatott.Igazából arra jöttem rá, mint ahogy a Daikin FTXF van a szobámba, hogy ugyanazt a helyzetet állítanám elő az Oasis Plusszal. Az FTXF nem távirányítóval méri a hőmérsékletet, hanem a jobb oldalának az alján van két kisebb hosszanti légrés, és amögött van a szenzora. Ebben an enyhe időben már 160W is rengeteg, és kapcsolgat, illetve melegebb van, mint amire állítja az ember. Mi lett volna itt az Oasis 300W-val...
A helyzetet javíthatta volna, ha hosszabb kábelt veszek, és lelógatom minél messzebbre a klímától, illetve hogy valamilyen fém kapszulába dugtam volna a szenzor végét, ami tompította volna az érzékenységét.
Igazából ennek az lett volna a lényege, hogy a távirányítóval való méréssel gyakran DF-ra sarkallta a kültérit, ami nem kapcsolt vissza ezután, csak akkor ha visszatért a hőmérséklet a beállítottra. Ez előfordult azután is, hogy leolvasztott, és visszakapcsolt volna, de hopp, DF megint.
Amikor kint mínuszok vannak, és számít a komfort, hogy mennyit veszít közben a szoba a hőmérsékletből, amit nagy nehezen felfűtöttetek, akkor ez igencsak bosszantó.
Amíg ezt nem orvosolták, én nem ajánlom senkinek sem a Midea klímát fűtésre.
-
Máté94
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #86914 üzenetére
Legjobb, ha megkérdezed a szerelőtől, akitől vennéd. A manual ezt a kettő adaptert írja, de nem tudom melyik jó/jobb.
https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/attachments/Tervez%C3%A9si%20seg%C3%A9dlet%20ASEH07-12KLTA.pdf
UTY-TFSXF2
UTY-TFSXH3 -
Máté94
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #86905 üzenetére
Nekem a Fujitsu szimpatikus, de nincs vele tapasztalatom, így csak a szimpátia beszél belőlem.
-
Máté94
addikt
válasz
ilyenezalaci #86892 üzenetére
Egyiknek sincs sok értelme.
Automata üzemmód csak akkor jó, ha egy napon belül hűteni és fűteni kellene a bizonyos napszakokban, vagy ha egész évben tartani kell egy bizonyos hőfokot, és évszaktól függően ezt fűtve vagy hűtve kell elérni, tehát felejtsd el és használd vagy hűtés vagy fűtés üzemmódban.
Gazdaságos el van magyarázva a használati útmutatóban.
Az igény szerinti vezérlés sem érdekes. 40-100% között limitálja a teljesítményt, de megint csak teljesen felesleges. Tapasztaljátok ki, hogy hány C° fokon kényelmes nektek, és az időzítésben maximum beállítjátok, hogy mikor induljon és kapcsoljon ki. A többit elintézi a gép maga. Ha rendes áram hálozatotok van, akkor egyikre sincs szükség.
A szárazon tartást a service menuből kell kapcsolni a hosszú távirányítóval.
-
Máté94
addikt
HR vagy FTXF.
-
Máté94
addikt
válasz
Chesterfield #86766 üzenetére
140.000 Ft-ért vennéd az általad említetteket?
-
Máté94
addikt
válasz
Chesterfield #86764 üzenetére
Daikin FTXC.
-
Máté94
addikt
FB Marketplace feldobott egy National klíma hirdetést. Nem gondoltam volna, hogy hozzánk is eljutott ilyen.
-
Máté94
addikt
Ha 35F-et keresel abban már gyárilag WiFi. De hangsúlyozd ki, mert egy 2025-ös széria, és valószínűleg még sokak szerelőnek teljesen új lesz. Daikin-ban nincs csepptálca fűtés, tehát ilyen gondod valószínűleg nem lesz.
-
Máté94
addikt
Nem fog. Oda egy plusz ventilátor kellene.
-
Máté94
addikt
Szerintem az Elegance az vadiúj termék. Nem lehet idősebb pár hétnél.
A Thermo-X-ről esetleg Polar Optimum név alatt olvashatsz itt.
Kérdés, hogy neked kell-e a friss levegő beszívás vagy sem, mint különbség a kettő között.
@TeeJay: Jól gondolom, hogy az Elegance lesz a Polárnál az új Optimum/Everest?
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
Kedvenc szerb klímás fórumról kis beszámoló TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH (T-Pro/Ocarina)
~175W fűtésben
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #86084 üzenetére
A huzatmentes az elírás. Az az Optimum-ban van.
Eco üzemmód az csak 24°C, auto ventire állítja, de csak hűtesben használható. Igazából haszontalan funkció. -
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #86079 üzenetére
Ez akkor működik , amikor túlhűtött. Ilyenkor értelemszerűen leáll a kültéri, és ezzel a beállítással a beltéri is.
A gombasodás ellen van Mold Proof/Clean Operation, ami bizonyos óra használat után, ha kikapcsolod a klímát még egy óráig ventilátor üzemmódban járatja a beltérit.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #86068 üzenetére
Bújni kell a netet akik esetleg megosztottak pillanatnyi fogyasztási adatokat, vagy keresel valakit, akinek van a te kiszemelt géped, és elmész hozzá egy fogyasztásmérővel játszani vele, hogy mit bír.
A páratartalomra szerintem ilyen csak hűtés üzemmódban nincs, csak ha nem szárításra rakod és olyan géped van, ahol a szint beállítható.
Olyan gép kell, ami nem kapcsol ki, és nem hajtja tovább a ventit, mert olyankor a lefagyott hőcserélőről befújja a párát.
-
Máté94
addikt
Ezt csak fogyasztásmérővel lehet biztosan megtudni. Addig a papír bármit elbír.
-
Máté94
addikt
válasz
sesomaru1989 #85998 üzenetére
A Comfort Plus az ugyanaz, mint a Zenit.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #85952 üzenetére
65-75W-ot olvastam itt régebben.
-
Máté94
addikt
válasz
zsolosz #85911 üzenetére
Csak klímával fűtenek. Kb. 20 nm-es hálószobában van, nem tudom pontosan mekkora, de egybe van nyitva a nappalival, ami 25 nm. A nappaliban is van egy klíma, de nyilván nem teljesen csak 25 vagy 20 nm-t fűtenek/hűtenek.
Novembertől januárig 150-200-250kW/h volt az összfogyasztása. De ez egy szigeteletlen kádár kocka.
Július-augusztusban 50-25 kW/h fogyott.
-
Máté94
addikt
válasz
nokivagyok #85876 üzenetére
Az Oasis, de 20 nm, illetve hálószobába ne akard tenni.
-
Máté94
addikt
Itt olyan 900 kW/h volt a januári 4 db klímával, kb. 65-75 m2-re. Most az utóbbi egy hétben 40 kW/h volt naponta. Mennek egész nap, estére pár fokkal kevesebbre vannak téve.
-
Máté94
addikt
Rendben, nem tudtam mennyi a büdzsé. A TCL azoknak ajánlható, akiknek kevesebből kell megoldaniuk a klímát, de nem akarnak a komfortról lemondani.
De mindenképpen a HR-rel jársz jobban. 60W vs. 120W hűtésben. A többi rajtad áll.
Vagy fogyasztásmérővel vadászni az esetleg szóbajöhető, más japán klímákat, és kimérni melyik meddig modulál. -
Máté94
addikt
válasz
TeeJay #85803 üzenetére
Ha talál HR25-öt, akkor még az jó választás lehet.
Ha nincs, akkor a továbbiak lutri. A hasonló japán gépek 0.8-0.9 kW körül vannak, és ki tudja hogy melyik hol áll meg.
Esetleg TCL XA73IF, ami ugyan olcsó kategória, de kiemelkedő ennyi pénzért és tud leszabályozni. Habár hűtésbeli számot még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest