- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Technical #86100 üzenetére
mai klímákba 4-5deci olaj tuti van
Ha régi klíma és már a kapilláris csövet is kidörzsölte akkor ott már nem lesz olcsó a javítás ha egyáltalán megéri még vele foglalkozni.Ha régi hűtőközeg van benne már el is engedném R22 esetében meg tölteni sem szabad már csak megsemmisíteni
-
11hh
tag
válasz
Technical #85129 üzenetére
Pontosan! Jól emlékszel, a joule (J) valóban a newtonméterből (Nm) származik:
1 joule (J) = 1 newtonméter (Nm)
Ez az erő (newton) és a távolság (méter) szorzata, ami a munkát vagy energiát jelenti. A watt (W) pedig a teljesítmény mértékegysége, ami az időegység alatti energiaátvitel:
1 watt (W) = 1 joule/másodperc (J/s)
Ezért:
1 W = 1 Nm/s, ami az időegység alatt végzett munkát jelenti.Szóval ha az időegység alatt végzett munka (Nm) kerül elő, akkor lényegében az energia időbeli teljesítménye a watt.
-
rmihaly
tag
válasz
Technical #85103 üzenetére
Hardveres (mikrokontroller, a fordulatszám tetszőlegesen beállítható)
A ventilátor fordulatszám visszajelző és panel közé tettem be egy áramkört.
Gree AC motoros ventilátorral tesztelve, használva jól működik.
Aux-nál is működhet ha ugyanúgy oldották meg a ventilátor fordulatszám visszajelzést mint gree-nél (ac motor, külön hall sensoros fordulatszám visszajelzéssel)
De ez nincs tesztelve... -
MaxxDamage
félisten
válasz
Technical #78689 üzenetére
ha a gép elérte a kívánt hőfokot le fog szabályozni 100w környékére és komfortosan, huzat nélkül szinten tart.
---> Lehet én néztem félre, de ECO módba ment már egy jó ideje és mintha 30W lett volna amit láttam a mérőn...ez lehetséges?Amúgy eddig néztem és Turbó mód 23 fokra állítva 4-600W többet még nem láttam hogy fogyasztana... többre számítottam.
És ahogy írva is van, ez folyamatosan csökken, bármilyen módba is van épp használva! -
MaxxDamage
félisten
válasz
Technical #78681 üzenetére
+ Lorden:
Belegondolva, nem éri meg nekem ezzel foglalkozni.
Van a lakásban központi vegyes tüzelésű kazán és központi gázkazán is (át kapcsolható) és ház teljesen felújítva (ajtók, ablakok, tető, teljes szigetelés, stb...) most amilyen telek vannak, fél autó sem fogy el egy télen...2-3 naponta van begyújtva és nincs rá rakva. Nyáron viszont kell a klíma a hűtése, mert a lakásba 25+ fok van és pára is érződik! Tetőtérben is van jó vastagon leteritve szigetelő anyag (üvegszálas egészségesebb változata) a tetőtér is szellőzés szempontból van az a forgó bizbasz...mikor a tető lett ujitva (Amerikai zsindely re) akkor az a forgó is telepitve lett. (hasznos, mert a tetőtérben friss levegőt juttat be)Télen általában fával fűtünk. (Tölgy/bükk)
Rönkbe vesszük (4 méteres) azt 2 méteresre vágjuk és hasító géppel feldolgozzuk ("szeleteljük") , majd sokat szárad és fűrész géppel daraboljuk, majd elrakjuk (pince) és azzal fűtünk. -
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Technical #75470 üzenetére
A másik, hogy hűtésnél is azért néha kattan a terelő, szóval, aki érzékeny ilyesmire és gyéren lakott helyen él, neki nem jó. Olyan helyen, ahol reggel 5-kor már negyed órás intervallumokkal szállnak fel a repülőgépek (ismerősnél szálltunk meg nem messze az arénához), nekik tökéletes
szerintem még fűtésre is
Az se mindegy, mit raknak a kültéri alá is, meg ugye a csövek hossza és szerelése is sokat hat a hangerőre, mi vezetődik be.
-
Sumi
aktív tag
válasz
Technical #75470 üzenetére
Kültériről vagy beltériről beszélünk? Beltérinél max teljesítmény leadását nem lehet alacsony fordulatú mókuskerékkel, mert nem von el elég hőt/hideget a hőcserélőről az átáramló kevés levegő. Ez fizika, nem japán/kína/korea függő. Silence, stb. néma módban mindegyik a teljesítménye töredékét adja csak le.
Kültérinél meg a Mitsu 5kW-osa is k. hangos fűtésben..
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest