- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden #90674 üzenetére
80 és 100 watt azok még reálisak, ott még megy a kompresszor
Öcsém is klímás, neki 2db Fisher Nordic van és 80wattokat mért esti órákban 24fokra állítva úgy hogy kint is 20-22fok volt. Rámért lakatfogóval is és reális értéket adott a mérő plusz klímásként ő már csak tudja hogy megy a kompresszor vagy sem
Akkor van baj ha valaki ilyen 30-40wattokat mér és utána se számol hogy kültéri ventilátor, beltéri ventilátor meg vezérlő panelek is kérnek azért pár wattot, nehezen jönne ki az hogy még a kompresszor is megy mellé -
tylerddd
veterán
válasz
Lorden #87603 üzenetére
Ha mással csináltatom, akkor ez hogy lesz rendszerszinten rögzítve? Mert ugye kaptam központilag az e-maileket, hogy tisztíttassam, mert közeleg a határidő. Elvileg 5 év kibővtett gari van rá meg alkatrészre is van valami 5 éves jótállás. Ezt csak nem lenne jó elveszíteni.
-
lekorszke
tag
válasz
Lorden #87049 üzenetére
Azért jut oda levegő, kár ilyennel megijeszteni az embert
Hátul azert egy 15centit illő lett volna elhagyni valóban, meg oldalról is de azert nem egy zárt helyen van az a kültéri szóval tud szellőzni
Láttam már pár olyat amikor 50 fokos zárt padlástérbe volt a kültéri na ott már tudnak gondok adódni... -
KerryVTR
tag
válasz
Lorden #86426 üzenetére
Hálóba semmiképp nem raknám épp azért, mert ott eleve azt nem szeretném, ha légmozgás lenne közvetlenül. Ezért kitenném a másik helyiség falára, ahonnan fokozatosan hűlne le a hálószoba is.
Emiatt már alapból kevésbé zavarna a "nagyobb" decibel is, mert nem egy helyiségben lennék vele.
Nappal meg mindenféle zaj beszűrődik, esetleg szól a zene...így még kevésbé venném észre... -
KerryVTR
tag
válasz
Lorden #86421 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy csak irányadó. Viszont azért is számoltam kapásból a duplájával, mint amit írnak.
Nekem a hűtés a lényeg és én is úgy látom, hogy ha csak nem veszek figyelembe más szempontokat (komfort, zaj), akkor valójában nem éri meg kiadni annyival többet.A zajnál mennyire észrevehető 2-3db különbség? 19db vagy mondjuk 22db...
Mármint ha nem méri az ember műszerrel.Ha nem is közvetlenül ugyanabban a helyiségben vagyok...
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden #85724 üzenetére
Főleg ha sokat kapcsolgatta
Panel 5. emeleten 60nm 2+félszobás panel lakás, kívülről 10cm sima fehér EPS-el szigetelve, júniusban 2db Daikin Sensira 24fokra állítva és 30napon át folyamatos üzemben fogyasztotta 6ezer forint körül mert havonta diktálom az óraállást és az a hónap annyival lett több. Júliusban 11ezer forint de akkor is ment folyamatosan csak még jobban bemelegszik a panel és ott már a külső szigetelés átok és nem engedi lehülni -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Lorden #85712 üzenetére
A felső, 35 nm-es szobában tartózkodom többet. A tűzhely felett nincs sem elszívó sem semmilyen ablak. Ritkán használom a tűzhelyt.
A ajtó felé csak akkor tudna fújni a klíma, ha kb. az ajtóval szembe tenném a falra, de az (ezen az ábrán) felső falra nem tudom tenni a klímát, mert az már vagy 15 méteres távolságot jelentene a kültéri egység és a beltéri között... -
PPatrik
aktív tag
válasz
Lorden #85604 üzenetére
A nagyobb teljesítményűeknek a minimum hangereje is sokkal nagyobb az esetek 99%-ában, akkor meg a 3.5-oset is lehet magasabb venti fordulatra rakni.
Elhiszem, hogy van akkora lakás, főleg nagyobb alapterület, kisebb belmagasság, több szoba, ahol ténylegesen kevés a 3.5, sőt akármekkora lenne 1 darab kevés lenne, de nálam ugye nincsenek válaszfalak, nagyon pont középen van a klíma, stb, szóval kiadja.#85607 TeeJay:
Nálam fűtés miatt nem ment feljebb, 3m körül van és 3.8m a plafon. Nyilván egész évben fent szeretnék aludni, különben felesleges a galéria. És home office miatt kell a kényelmes hőmérséklet lent is.
Egyik ötletem egy nagy mennyezeti ventilátor volt, hogy az kavarjon télen nyáron az egész szobán.
Másik ötlet, hogy PC ventikből, 3D nyomtatott darabokból meg ami akad építenék egy levegő keringető rendszertValószínű télen nyáron a galéria fal felőli oldalán a plafon közelébe tolnám vele fel a padlótól a hideget valami csőben / dobozban.
-
PPatrik
aktív tag
válasz
Lorden #85593 üzenetére
2.8-3m között van a beltéri. Nyilván nem tud átforgatni ennyi levegőt, viszont hosszú távon nem is lennék hajlandó ennél többet hallgatni.
De az ablak alatti villanyradiátor sem forgatotta, sőt! Körülötte 1-2m-re meleg volt, plusz ment fel a meleg a plafonra, ahol aztán valamit keveredett. Szerintem klímával jobb a hőérzet, egyenletesebb a hőmérséklet.
Gondolom padlófűtéssel lenne a legjobb, de azzal nincs tapasztalatom és itt nem volt opció.Másrészt nem értek egyet azzal, hogy ez határeset egy 3.5-ös gépnek. Volt klímás aki el akart adni ide 5kw-os gépet már hűteni is. De amikor full árnyékos helyen van, nyáron alig jön be meleg és csak a bent lévő ember + számítőgép hőjét kell kirakni, előző télről pedig tudom, hogy a villanyradiátor a hidegebb időben átlag kb 1kw-al fűtött be (mindennel együtt havi 800kwh fogyasztás), akkor miről beszélünk?
Az Etherea P-design -10C pedig 2.9kw. Ennél hidegebb napokra, ami a belvárosban nincsen, pedig ott a villanyradiátor mint tartalék.Amúgy ebből az jön ki, hogy a klíma hatékonysága nem is olyan jó, de most klímával melegebb van mint előtte volt.
Apró. Van itt olyan, aki klímával fűt galériás lakást? Milyen meleg van fent és hogy oldjátok meg, hogy lent-fent kellemes legyen?
Gondolkodom galéria építésen, de ettől félek a leginkább. Nyilván fent lenne jó aludni hely kihasználásilag, közben meg hidegebben jobb aludni ami lent lesz. -
mjani1172
addikt
válasz
Lorden #85515 üzenetére
Azért ezekkel óvatosan.
Itt a fórumon állandóan az megy hogy 3,5 kw-nál nagyobb gép baromi hangos.
Ez nem így van. Nemrég voltam egy ismerősömnél ahol egy 5kw-os alap Mitsu volt, és ugyanolyan halk volt mint az én 2,5 kw-os vagy 3,5 kw -os Mitsum. (Nem műszerrel mértem persze) Normál üzemben nem volt zavaró. -
Máté94
addikt
válasz
Lorden #85420 üzenetére
Értem, semmi gond!
Nagyon zavar, hogy amikor véletlen leolvaszt, és utána nem indul azonnal újra, hanem megvárja, még visszaesik a hőmérséklet a beállítottra.
Nem látok más megoldást, mint nem Follow me-vel használni, de ahhoz kellene egy "rendes" szobahőmérséklet mérő szenzor.
Drágább megoldás lehet egy külső, fali vezérlő-termosztát, mert van egy ilyen kivezetés csatlakozóval együtt a elektromos panelen, de... elég drágának tűnnek.
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz
Lorden #85061 üzenetére
Abszolút igazad van, nehéz megtalálni a megfelelő klímát fűtésre, és semennyire nem segít ebben az, ha valaki azt mondja, hogy semmit nem ér egy termék specsheetje. Ha nekem nem, TeeJaynek el lehet hinni
#84798TeeJay
Ezt nem tudjátok csak ugyanazon kültéri hőmérséklet esetén tesztelni
aki írta a 160-165wattot
Nem tudjuk hány fok volt a kültéri egységnél, nem tudjuk bent hány fok volt amit a gép beszívott és vajon tudjuk hány fokra rakta meg mekkora ventilátor fokozatra?
Ezt másnál csak akkor tudod tesztelni ha ugyanezek a hőfokok meg beállítások vannak
Ha már elmondásod alapján a csórinak a szerelő se segít, akkor ne azt olvassa már itt hogy a fogyasztás mondja meg hogy mennyi a minimum teljesítmény
-
-
Met
nagyúr
válasz
Lorden #84848 üzenetére
Mivel a klímás szobában a belső hőmérséklet állandó a távfűtés miatt, ezért csak a kinti hőmérséklet jöhet szóba mint változó, ezért is kérdeztem.
Illetve a redőnynek nincs mérhető hőszigetelő képessége,
Pedig van. Még 2016-ban mértem más okból. Itt az eredeti post a részletekkel -
Máté94
addikt
válasz
Lorden #84765 üzenetére
Igen, én is Follow me-re állítottam mindkettőt, illetve néha feljebb-lejjebb teszem a távirányítót különböző magasságokban, ha kicsit sokallom a fogyasztást.
Ezekkel talán nem is lenne ekkora baj, de hogy leolvasztás után megvárja, míg visszahül a szoba a beállított hőmérsékletre, az megbocsáthatatlan. 1°C a hiszterézis ilyenkor, és ha ebben a tartományban olvaszt, akkor csak -1°C fok múlva indítja újra. Nem tudom miért gondolták, hogy ez jó.
-
-
szesa
senior tag
válasz
Lorden #84517 üzenetére
Ez az egyéb fűtés egy Daikin Preferraban nincs? Vagy a Mitsub LN/Heavyben?
Így az a Gree nem is olvaszt le csak fűti magát?
A multi külső egységeknél ez jellemző hogy ilyen van mellé?
Nincs is teljes leolvasztas üzem úgy hogy megállna?
De ezt nem értem a ComfortX-ben is van ilyen nem?
https://gree-magyarorszag.hu/klima/gree-comfort-pro-inverter-35-kw-klima-szett/
de nalunk az megáll és oránként olvasztgat vagy valamit csinál addig nem fűt
Akkor most ez hogyvan?
(ugyan nem láttam még hogy jegesedne...de nem is néztem eddig...akkor is megáll egy "irányválátsra" időnként)
Ez a technologia nem ugyan az lenne a készülékben? -
nggabi
félisten
válasz
Lorden #84479 üzenetére
Köszi. Csak akkor lehet szabályozni fűtés módban a ventit ha épp fűt. Ő a főnök
Csak azért fura mert a napokban pörgette egész nap, ma meg semmi. Lemegy egy fűtés ciklus és utána 400w. Lehet tényleg az olvasztással kapcsolatban nem áll le.
Mihaly: a leolvasztást látom mert olyankor pittyen és majdnem becsukja a légterelőt. Meg szellent is nagyokat
azért köszi neked is. Valami változott, de jóvanazúgy.
-
Jackie_Chan
senior tag
-
Reggie0
félisten
-
válasz
Lorden #84181 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Jeleztem a telepítőnek, mivel nagyon közel telepítettek ma, ezért ki is jöttek ellenőrizni. Természetesen teljesen hangtalan volt olyankor a klíma, de sikerült hangfelvételt készítenem róla, ahol egyből mondták is, hogy kompresszor hang. Amint száraz idő lesz szétszedik a kültérit és ellenőrzik hogy beleérhet-e a kompresszor szigetelése bármibe. Továbbá jelezték ezt a márkaképviseletnek és a nagykernek is, hátha ők tudnak egyszerűbb megoldást. -
4marul4
tag
válasz
Lorden #84149 üzenetére
Igazad van. Egyrészt.
Másrész sajnos már nem Budapesten élek és ne tudd meg, mekkora sz.pás van itt klímások terén....De tudod mit, leírom az eddigi tapasztalatokat:
Klíma 1:
Kijönnek felmérni; mondom, hogy ellenőriztetni fogom a forgalmazóval a gyári számot a gari miatt (szürkeimportos gépet NEM). Ugyanezt leírom mailben is; kijönnek, felteszik.
Elküldöm a számokat a forgalmazónak: szürkeimportos a gép, nincs kiterjesztett garancia.
Másnap leszedettem velük és elvitettem.Klíma 2.:
Kijön, felméri. Mondom, hogy majd arrébb kell tenni egy méterrel, mert átalakítás lesz és addig le kell kapni, utána visszatenni. Mondom, hogy én tőle várok számlát, nem külön egy cégtől a klímáról, amitől veszi meg külön tőle, mert nem szeretnék egymásra mutogatást, ha gond van.
Telefon: mikor jön? Hát inkább nem jön, mert bonyolult kéréseim vannak.
Klíma 3.: ugyanaz a klíma, mint az előzőnél; a "kedvező ár" nekem 60 ropival drágább (vidék-adó). Rossz helyre tették fel, meg nem úgy, ahogy megbeszéltük, de mindegy; úgyis le lesz véve, nem a végleges helyére rakták. Idén a karbantartáshoz kellett két email, két telefon; majd jövő héten jönnek (persze nem jöttek), aztán megint telefon az utolsó napokban; nagy nehezen összehozták... Senki nem akar karbantartani, csak eladni....szerintem. Azon sokat lehet keresni.... volt cég,a mi negyven kilométerről 35e HUF kiszállási díjat kért volna.
Viszont legalább normális tisztítást csináltak a Daikenes céghez képest, nemcsak három spriccelést.
Tulajt felhívom, hogy mit mondott a jogásznak (egyszer a Daikint is ők tisztították); közben vitába keveredünk, mert szerinte a garanciát nem ingyenesen kell csinálnia az általa eladott klímához és nem érti, mit gondolnak az ügyfelek, hogy a garancia "ingyenes javítás"...
Szóval van baj.
Ugyanitt az augusztusban megrendelt bejárati ajtóm még nem érkezett meg, de a kőművesek sem, akikkel megbeszéltük, hogy beteszik. Az új ablakokat már én tettem be...
Nagyon gáz ez az ország és egyre gázabb.
-
Máté94
addikt
válasz
Lorden #84101 üzenetére
Olyan "daikonosan" szeszélyes.
Nem mernék még pálcát törni felette egyelőre. Próbálom figyelni, hogy mit csinál huzamosabb ideig, és még babrálok a hőmérséklet kompenzációval is közben.
Ha úgy hasonlítom az Oasis-hez, hogy Follow me nélkül, és amikor eléri a kikapcsoláshoz szükséges hőmérsékletet, akkor kikapcsolja a ventillátort, ahhoz képest a Daikin sokkal hamarabb visszakapcsol.
Bár ez szerintem nagyban függ attól is, hogy míg a Oasis-ben ez a szobahőmérséklet szenzor a hőcserélőhez hegesztett kis csőbe van beledugva - rézből van a vége -, míg a FTXF-nél ez a szenzor a burkolat alatt van, így a vízszintes lapáttól jobbra. Nagyjából ahol az intelligens szem volt az Oasis-en.
Ez sem tökéletes, de azért pár fokkal ésszerűbb ott mérni, mintsem a hőcserélő hőmérsékletét mérni, mint szobahőmérséklet.
Most ott tartok az FTXF-el, hogy +2 fokot kell adni a kompenzációval, hogy folyamatosan menjen. De ezt még nem jelenteném ki teljes meggyőződéssel.
Hangerőben... Nem tudom, a cicergés elnyomja a szélzajt.
Szerintem nincs olyan öblös, morajlásra emlékeztető hangja, mint az Oasis-nek.
-
Fueru
csendes tag
válasz
Lorden #84057 üzenetére
Köszi, és neked is, feco70. Így az ékelős megoldás biztosan kiesik. (Egyébként Daikin Comforáról van szó)
Az alap kérdés még nincs explicit módon megválaszolva, vagyis hogy baj-e, ha maga a beltéri (háta) nem teljesen függőleges. Ez mekkora gondot okoz?
A telepítési útmutató erre mintha nem térne ki, csak a klíma vízszintességét emeli ki. Két eset van: ez az irány nem kritikus, vagy a Daikinnál még nem láttak magyar falat a 80-as évekből. -
bugizozi
őstag
válasz
Lorden #84007 üzenetére
És ha hozzávesszük a versenyzők közé a Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro -t bruttó 209 900 Ft-ért (
) akkor is inkább a Daikin FTXF35E / RXF35E bruttó 234 900 Ft-ért? Midea 5 év garis, mondjuk az az 55 dB beltéri max hang elég sok
Bár aurkeresőn dícsérik hogy halk.
-
Reggie0
félisten
válasz
Lorden #84004 üzenetére
Videken is necces, ha nem akarod szagolni a szomszed kemenybuzet.
Nalam a furdoben 60%-rol 95%-ra felmegy a para amikor furdok, ezert mar furdes elott bekapcsolom, hogy eloparatlanitsam. Ilyenkor az eloparatlanitott 45-48%-rol csak 55-60%-ra megy fel furdes kozben, igy ha kilepek a zuhanykabinbon nem kezdek rogton izzadni, mint a paratlanito nelkul. De ehhez a kilengeshez 40l/nap-os tarsul, kisebb paratlanito eseten feljebb is menne, mert folyamatosan parolog el a maradek viz, foleg, hogy en forro vizben szoktam zuhanyozni, azaz gyorsan parolog.
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden #83991 üzenetére
Magyar oldalon rendeltem, rendelés elküldés gombra hibát dobott a böngésző aztán bementem gmail fiókba ott meg láttam hogy jött levél köszönik a rendelést ott van benne a rendelés száma.
Aztán Pooby tanácsára írtam nekik angolul levelet de mindkét email címet beadtam a sima meg a @hu.xxx cím egyik a magyar másik a román nyelvű lapon van.
Másnap jött is a ProformaFeco: 9500 körül de mivel kettőt vettem a szomszéddal felezzük így neki lett 215ezerből FTXC25 nekem meg 265ezerből wifi modullal FTXF35E
-
tigribigri
tag
válasz
Lorden #83965 üzenetére
Természetesen nem non-stop magas a páratartalom (nem olyan régen lett felújítva a vizes helység vízszigeteléssel stb. ). Nem folyamatosan tervezzük járatni a páramentesítőt, hanem nagyrészt éjszaka (vagy amikor a szellőztetés nem megoldható, pl. kinti nagyon párás ködös idő stb).
-
tigribigri
tag
válasz
Lorden #83960 üzenetére
Biztos az életvitel is gond, de azon sem könnyű változtatni. Télen lakásban teregetünk, hogy ne fagyjon meg a ruha (tudom szárítógép, de ahhoz kevés a hely és eleg sok áramot zabál), sokat szeretünk locsizni, valószínűleg nem eleget szellőztetünk de amikor kint párás locs-pocs idő van akkor hiába szellőztetünk. Magasabb belső hőmérséklet tőbb vízet tud megkötni, de nem akarom télen pl. 24-25fokra felfűteni a lakást...
Szóval bonyolult kérdés ez. -
dbius
veterán
válasz
Lorden #83511 üzenetére
A #83506-ban berakott képernyőmentésen látható utolsó leolvasztás jobban láthatóan itt van:
10:01:40-kor már leállt a fűtés, 10:05:30-ra végzett az olvasztással, a grafikonon pedig láthatod, hogy 10:06:30-kor már felszálló ágban van a felvett teljesítmény, tehát elkezdett fűteni. -
mexel
veterán
válasz
Lorden #83304 üzenetére
Igen, ez érdekes, igaz már nem kell fúrni stb, de mégis ez van. A lehúzás mindenekelőtt, mindenre igaz manapság. Pár órás munka. És mindegy minek hívjuk, klímaszerelésnek, autóvilamosságnak bádogozásnak, fél nap alatt nem elég 50 ezret keresni... Minimum 100 kell.
Sértődés viszont azonnal megy ha véletlenül minőséget kér/vár az ember vagy szóvá teszi hogy neki ez így nem jó.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Lorden #83222 üzenetére
En is benne vagyok, ugyhogy tudom, hogy igy mukodik. De rendben magyarazd
Kazannal se a gyari sehol a beallitas, mert nem az utcat akarjuk futeni. Egy dolog hogy eladod es.meretezed az mar a masik amikor javitod, csinalod es tudod hogy valojaban mi hogy mukodik
Alkalmazott vagy azert fizetnek amit kernek, nem kell beleokoskodni, ha neki nagy kell, okkal akkor nagy lesz
Rengeteg helyen cserelodik minden nagyobbra mert alul lett tervezve a rendszer.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Lorden #83206 üzenetére
Minden eszkoznek van egy energiahatekonysagi gorbeje, a 30Kw-os kazan lehet 17KW-on fog a legoptimalisabban uzemelni, ahogy a klima is inkabb eco modba menjen tobbet mint turboban. Kb ennyi az egesz. Ha szereltel mar be led szalagot ott is latod, hogy birja a feszultseget, a vegtelensegig, de egy adott pont utan mar csak melegebb lesz nem fenyesebb... az elettartam karara.
-
F-ECT$
titán
válasz
Lorden #83206 üzenetére
Egy túlmétetes klíma nem fog többet fogyasztani egy szoba lehűtésekor, mint egy kisebb. (Max gyorsabban lehűti és utána leszabályozza magát.) És az már most látszik, hogy egyre melegebbek lesznek a nyarak, szóval nem árt ha 10-20% tartalék van benne és nem kell szénné hajtani.
A plusz megtermelt áramot csak azért elhasználni, hogy el legyen használva, az pazarlás.
-
Máté94
addikt
válasz
Lorden #83089 üzenetére
"Csapágyhang", "cincogás", "zakatolás"-szerű hangokra készüljetek fel. Nem mindegyik csinálja ugyanabban a mértékben, de a hátam mögött lévőnél egy idő csak azt veszem észre, hogy ez már hangosabb, mint a szélzaj.
Már majdnem ott tartok, hogy leverem.
Sajnos engem idegesít.
De lehet szét kellene szedni, és megzsírozni a csapágyakat?
De sok minden lehet ez. A burkolat is felerősítheti, vagy nem jól illeszkedik a falon...?
Még tart az értékelés. Nem tudom, hogy bánjam e, hogy nem egy Daikin FTXF-et választottam. Bár azzal is van a topikban ilyen-olyan nyavaja, hogy lehet csak cseberből vederbe lenne más panaszokkal.
-
elekresz
tag
válasz
Lorden #82719 üzenetére
Közben megoldódott, végül sikerült befoglalniuk az folyamatban levő ajánlat miatt. Több helyen is van/volt még Ultimate 3,5kW, kifutó gép, de nekem szimpatikusabb a paraméterei és árai miatt, mint a friss modellek. Nincs megkötés, hogy melyik Polar gépre érvényes, beszéltem is velük, a lényeg kb. 2,5kW-onként lehetséges egy 100e értékű kupon.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Lorden #82594 üzenetére
- Muanyag ablakok + ajto, de a falak nem szigeteltek, a nappali fala a lepcsohazzal parhuzamos, szoval a falak eleg gyatrak de a nyilaszarok rendben vannak
- legfelso 5. emeleti lakas
- 280-as belmagassagMost egy 2013-as Gree 3.5kW-os GRS-121EI/JCC-N2 legkondival futok, nyaron nem tudtam 25 fok ala menni (ha a szobaajtot becsuktam es csak a 19nm-es nappalit hutottem le akkor ment kb 22-23ig), most nem tudok 20 fok fole menni vele. Regen volt takaritva (2+ ev), lehet gaztoltesre is szorulna, de egyik munkalatot se szivesen fizetnem ki, mert az a megerzesem hogy egyszeruen gyenge ahhoz hogy egy 34nm-es lakast befutson, akkor pedig minden rakoltott forint kidobott penz.
-
Máté94
addikt
válasz
Lorden #82518 üzenetére
Igen, elfelejtettem, hogy a gyors tapasztalatom most fűtés üzemben keletkeztek.
A fan stop-ot lehet én is kilövöm. Follow me-vel nálam kevesebbszer áll le, és ugye kevesebbszer recseghet így a burkolat, de ugye megbízhatatlan a funkció. Hiába kérek tőle csak 21°C-t, 23-ig simán felfűti a szobát, és a távírányító is már két fokkal feletti értéket jelzi, de a logikát ezt nem zavarja. Kár, hogy így lett programozva.
-
FerNandor
őstag
válasz
Lorden #81949 üzenetére
Nálunk egy 11 hónapos és egy 2 éves kúszik-mászik a földön. 22.8 volt az egyik szobában már és nem várjuk meg, amíg tovább hűl. Az a padlón még hidegebb. Jó pár napja ilyen fos idő van már. 6-9 fok között vagyunk Komlón. A lakás nem szigetelt, tégla és kb körben külső falak vannak (4 szint, egy szinten 2 lakás. K-Ny tájolású. Mi vagyunk a nyugati felén. Az észak és déli oldalon vannak az ablakok. Alattunk részben garazsak részben tárolók vannak. De legalább csak 1 falszomszédunk van) Amúgy a 25-26 fok után mi akkor is fűtenénk most, ha nem lennének a gyerekek. Egyszerűen teljesen más a hőérzet és nem szeretünk fázni. Én lehet meg is halnék, ha 20 fokban kéne aludnom, a feleségem meg addigra már rég meghalt volna
ő hamarabb kezd el fazni. 22 fokra vannak állítva a klímák, 23.5-8 körül tartják a hőmérsékletet. A nappaliban folyamatosan készenlétben van, mert ott nem kell mennie még (ott van egy erkély teljes hosszúságban, ami lényegében a külső fal, így az plusz védelem, de az is lehűlt már)
Erdey_a
Tudom, hogy lehet kérvényezni a fűtést, de így hogy klimakkal függetlenek vagyunk, nem fogom még. Ráadásul itt az a helyzet, hogy mindenképpen kérni kell, ha senki nem kéri, akkor nem kapcsolják be maguktól egész télen. Tavaly május elején/közepén még visszakapcsoltattam. Volt pár napig jó idő, lekapcsolták, aztán ilyen lett, mint most és az előrejelzések alapján akkor még 1.5-2 hetet maradt. Nem fogunk azért hősugárzózni meg ilyenek. Csak annak ugye van egy plusz visszakapcsolási díja. Sokan fáznak amúgy elég hamar, de szólni már nem mer senki.---
Május végén, június elején is volt még ilyen fos idő, amikor még nem jött meg a kánikula. És 2018-ban, augusztus 20 után értünk haza Korfuról. Rendesen meleg volt, nem kell mondani. Itthon -akkor még másik lakásban voltunk és gáz cirko fűtés volt ott- meg akkor már 1 hete volt olyan idő mint most, a 45 fokból erre hazajöttünk, a lakásban volt 21 fok és majdnem megfagytunk. Akkor így augusztus végén már fűteni kellett. Szóval felőlem számolgathat akárki akármit, ha egyszer fázunk, akkor mutathat a matek és a fizika bármit. És a falakon is érezni, hogy hűvösek, ehhez sem kell űrhajósnak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest