- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
Ez érdekes, mert ez pont annak szerb klíma spec. sheet-nek tűnik, amiről nem is olyan régen beszéltem, hogy a tapasztalatok szerint jól modulál.
Már csak a TCL TPro beltérijét kell hozzá párosítani, és egész jó vétel lesz.
Valószínűleg a céged kapcsolatban van az egyik gyártóval ilyen Alibaba és társai oldalakról, ahol árulják őket konténerszámra.
-
TeeJay
félisten
Perfera az elég top gép az tényleg jó vétel!
TCL Elite az főleg hűteni való bár fűteni is tud szépen
Viszont szerelési anyagot töröld inkább mert ami a képen van mind szemét
cseppvízcső nem UV álló az elporlad 2 nyár után, az előre peremezett cső nem réz hanem alu legtöbbször (itt véletlenül réz) és vékony is, az a konzol a képen még viccnek is rosszVegyék meg a gépet garancia úgysincs, keresnek valaki szerelőt aki kapu garanciával felrakja és akinek ennyi pénze van annak oké lesz amíg megy. Ha megfingik 2hónap múlva akkor vesz még 1-et és csá
-
lekorszke
tag
Kinek mi.
Én nem fogok ajánlani soha senkinek gari nélküli gépet, meg eladni sem.
Az hogy ki milyen kétes eredetű termékét vásárol mennyiért az már egyéni történet.
Szerintem megéri a felárat az hogy legyen egy garis géped, mert a klímára valo beruházás szerintem egy hosszútávú befektetés. Már akinek!
De persze ez nem azt jelenti hogy ezt mindenkinek így is kell gondolnia ahogy nekem -
lekorszke
tag
Rendkívül minőségi szemét cucc lehet szerelési anyagokkal együtt 100-k ért neharagudj!
Rezcső biztos 0,8as falvastagsággal előre leperemezve igazi lom.
A klíma eredetét gyanítom semmi nem igazolja, ezen felül garancia gondolom még hírből sincs, mondjuk aki ilyet megvásárol gyanítom tisztában van vele mit vesz...
De ilyet ajánlani másoknak ...hát sorry de még az ellenségemnek sem -
Dius85
újonc
Köszönöm hogy válaszoltál! Bocsánat, azt nem mondtam, hogy Breezeless E ami az ajánlatban van. A másik meg az Xtreme Save. Most mondtak egy harmadikat, ami a legolcsóbb lenne vmi MDV modell. Panelban élünk egy picike lakásban. Sok helyre nem tudjuk rakatni csak az ágy oldalára, konkréten oldalról kapnánk. Ezért gondolkodtunk a Breezelessen.. De igazából én az xtreme save felé hajlok, ki tudja miért… Nem tudom melyik lenne jó..
-
TeeJay
félisten
Elite-ben nem volt amit én raktam 2darabot de ennyi pénzért nem is kell
Midway:
Gree Pulse helyett Syen Charm ugyanaz csak jóval olcsóbb
Polar-ból Lite az szintén TCL Elite szint, már wifis és elvileg legyez jobbra balra de nem tálcafűtéses szóval inkább hűteni jó
Polar Optimum már egy fokkal jobb, annak a beltérije korrektebb és halk is, kültéri is halk és szépen szabályoz
Na TCL-ből az a Thermo-X lehet kb.Máté94:
Full gáz hogy ennyire nehéz kideríteni mi a különbség
Gyanítom sok helyen elírás is van de majd Ceklímánál utána kérdezek mik a különbségek
Ráadásul árukeresőn jó pár TCL Elite van és egyik olcsó másik meg 230ezer feletti
Jó lenne tudni most akkor melyik mit tud hogy ekkora árkülönbség van -
TeeJay
félisten
Teljesen jó az EMAG-os TCL. Raktam párat igaz nem egy romboló a 21kg kültérivel de beltéri motorosan legyez jobbra balra is és 22dB körüli hangerő meg 25centi magas beltéri elfér problémás helyeken is ahol kevés a hely.
Amit december közepén raktam panel 8.-ra fűteni ott mondták hogy azóta is megy nekik és milyen jó amin én lepődök meg legjobban mert mindent gondolnék csak azt nem hogy a fapad TCL Elite 21kilóval így fűti a kis csajnak a panel lakást hogy nem fázik
Én már kb. azt gondoltam fejben hogy csapágyasra hajtotta magát szegény gép de bírja -
Reggie0
félisten
Nem newtonmeterbol szarmazik, hanem 1 newton ero mellett 1 meteres elmozdulas kozben, ami 1 N*m. Azaz a newtonmeter (Nm), mint forgatonyomatek akkor all elo, ha az erohatas vektora es az elmozdulas(forgats) vektora egymasra meroleges(azaz, az ero es a karhosz vektorialis keresztszorzata a forgatonyomatek), de ebben a konstellacioban nem kepes munkat vegezni.. A munkavegzes eseten az elmozdulas vektroa es az ero vektora pedig egymasra parhuzamos, azaz skalaris szorzat.
Masik definicioja az 1Joule nergianak, hogy ennyi energia kell ahhoz, hogy egy 1kg-os tomeget 1 m/s sebessegre gyorsitsunk 1 meter megtett ut alatt.
-
TeeJay
félisten
Galaxyba nekem 1 méter széles és 1m magas doboz is befér de Perfera max 3férne be miközben Sensira vagy Comfora már vittem 4-et simán azok jóval kissebb dobozzal vannak
Nagyon komoly így hogy 800euro és Nagyváradig kell csak menni
pénzváltó mai nap alapján kb ez 330-331ezer forint
-
Gaborkik
tag
Mi az elmúlt három évben kb 20-30 Auratsut meg Kaisai-t raktunk, szegényebb helyekre. Még egyikhez sem hívtak vissza hogy valami nem működik. Tehát meg tudom erősíteni, helyes telepítéssel redukálható a kockázat.
Auxnál bezzeg volt gyárilag hibás menetes sarokszelep, nem vállalták a felelősséget, kénytelenek voltunk saját költségen újat beforrasztani egy frissen kidobozolt gépen. -
Jolida
tag
A január 1-2 "halálzónás" időben ugyanilyen beállításokkal 2.5kW-ot evett átlagosan az öt klíma ... na ja, mindegyik kültéri jéggé volt fagyva, úgyhogy szegény klímák orrba-szájba kiálltak olvasztani.
Viszont még így is tartották a 20C fokot.Ausztriából bekapcsoltam a nappali 3.5-es klímáját 24C-re, mire hazaértünk jégtömb volt a kültéri.
-
TeeJay
félisten
Főleg ha lesz kontakt aki BP környékére is át hozza vagy artbuilding futározza
Nekem van Kontakt Székelyföldön de számomra FTXF-E kell szomszédnak meg FTXC de aki fűtene géppel annak tényleg a Perfera a nyerő csak kicsi tenni kell érte
Ha lesz több rendelés meg vásárlás akkor szerintem többen mernek majd így klímába vágni -
-
-
TeeJay
félisten
Plusz a klíma kinti 4-5fokban 4kW fűtést is tud akár 1kW áramból de még -15fokban is a fapad alap kapilláris csöves gépek is tudnak 2kW körüli fűtést 2-es COP-vel magyarul 1kW áramból. Sima hősugárzó egyetlen előnye hogy baromi olcsó, egy kis Lidl-ös 2kW-os ventilátoros izé 15-20ezer ha jól emlékszem igaz 2kW módban azért van hangja a ventilátornak is
-
TeeJay
félisten
Árukeresős linken lévő Magyar árak a nap vicce és siralmas hogy határon át megyünk ott meg ugyanez 800euro
Szégyellje magát a magyar kereskedő is aki ennyit rá tesz a gépek árára.
Január 1-től Románia full schengeni határ így annyit hozol amennyit akarsz, senki sem fog megállítani.
800 euro áron idehaza talán adnak egy Gree Comfort Pro 3,5kW gépet, ahelyett inkább mindenkit biztatok Daikin Perfera-ra mert mocskosul jó gép és imádom telepíteniDevsey és P00by fórumtársat kérdezhetitek fűtés tapasztalatról meg román rendelésről (artbuilding.ro)
Én meg azon dolgozok hogy a román lapról román címre rendelve nincs szállítás és elvileg lesz ismerős aki felteszi buszra így a szállítás nevetségesen alacsony lesz
Nekem hűteni elég a Sensira is -
Máté94
addikt
Igen, ez való igaz.
Ezzel egy és egy fél, az elsőhöz kötődő problémám volt vele.
- Leolvasztás után nem kapcsol azonnal vissza azonnal gép, tehát nem folytatja egyből a fűtést. Pl. ha 20°C-ra állítod, akkor a távirányító 21°C-ig melegíti a szobát, és ezen próbálja tartani/szabályoz vissza a gép, amennyire tud. Leolvasztás után megvárja, míg újra 20°C lesz.
Ez egy nagyon idegesítő gyári elgondolás volt így programozni, és sokszor kellett magam a hőmérsékleten emelni hogy újraindítsam, mert már fáztam, és nem volt kedvem megvárni, míg lehűl a távirányító.
- A másik ehhez hasonló furcsa viselkedés, amikor esetleg túlfűt. Sokszor volt ilyen is, mert kicsi a szoba, és nem igazán tud 300W-nál lejjebb vinni a teljesítményt, de a tipikus az ilyen 350W körül van.(Azt még megemlítem, hogy nem is mindig hajlandó 300W körülre levenni a teljesítmény valami megmagyarázhatatlan okból. Sokszor tapasztaltam, hogy ~410W-on képes tolni tovább, amikor eléri a beállított hőfok + 1°C fokot, holott még legalább 100W-al kevesebbre is képes lenne. De ha nem, hát nem.
A lényeg ilyenkor az, hogy a beállított érték +2°C foknál kikapcsol. Ez rendben is van, vissza fog kapcsolni, ha 1°C fok esést érzékelt a távirányító. Itt jött a fekete leves, mert 10-ből 8 alkalommal miután újra elindul a kültéri, és egyszer csak leáll hirtelen, és kiáll leolvasztani, pedig nem indokolja jellemzően semmi. Jellemzően ez esti órákban, már hidegebb időben történik. Valószínűleg akkora erővel próbál újraindulás után hőt mozgatni, hogy annyira lehűl a kültéri hőcserélő, hogy a leolvasztási algoritmus ilyenkor aktiválódik.
Ezzel vissza is érkeztünk az első problémámra vele.
Nem jó. Pár hozzászólással előtt ecseteltem, hogy egy szekrény van kb. 50 cm alatta, és bezavar a hőmérséklet érzékelőjének a visszaáramló meleg levegő.
De nem panasznak szántam, csak észrevétel volt.
-
Máté94
addikt
Használsz "Follow me"-t, tehát a távirányítóval méred a hőmérsékletet, vagy a beltérivel?
Nem ismerem az All Easy Pro-t, de így látatlanul azt mondanám, hogy ő is párologtató hőmérsékletet mér, mint "szobahőmérséklet", tehát ha nem használod a távirányítót, mint hőmérő, akkor folyamatosan ki-be kapcsolgat, mert hamar eléri a +4°C-os kikapcsolási hőmérsékletet.
-
Sev!er
aktív tag
Nem tudok 3 kültéri egységet kirakni a folyosóra, csak egyet lehet sajnos, ezért kell a multi.
3 db GREE Pulse 2,5 kW multi beltéri egység
1 db GREE GWHD24 7 kW multi kültéri egység
Összesen: 850 bruttóVagy
3 db DAIKIN Comfora 2,5 kW multi beltéri egység
1 db DAIKIN 3MXM68A9 6,8 kW multi kültéri egység
Összesen: 1,320 bruttó -
TeeJay
félisten
Gree is ezt csinálta
Tavalyi Comfort X 24kg volt az idei Comfort Pro meg 27kg lett mivel megkapta a nagyobb hatékonyabb kültérit
Rájöttek hogy nem lehet mindent a végtelenségig csökkenteni mert nem lesz jó fűteni a gép és igenis kell masszív széria ahol van kondenzátor dögivel a kültériben -
Dalion
tag
Amúgy ha megnézed az oldal alján lévő hasznos információk részben a legtöbb nem is jelenik meg, hibára fut, pl. Szállítás, rólunk, fizetési módok stb. Lehet ez az aloldal nem is üzemel, aki meg tudja oldani a román oldalon rendeljen, de azt akkor csak Romániában lehet átvenni.
-
TeeJay
félisten
Román lapon azok is sokkal jobb árban vannak szerintem
Unokatesóm amit vett tavaly ilyenkor 80nm 2 szintes kis családi házat egy sarok telken 2 másik házzal egybeépítve oda a kivitelező 8kW-os Fisher hőszivattyút rakott.
Nem vagyok tőle elájulva hangra sem meg vezérlésre sem de 30fokos padlófűtést meg 50fokos HMV-t azért megcsinálja simán és tavaly nem kellett a kiegészítő fűtést használnia úgy emlékszemPersze jobb lett volna ha japán hőszivattyú kerül bele csak akkor még vagy 2-3milliót pluszban kértek volna a házért
-
TeeJay
félisten
[link] Daikin FTXM-A specifikációk
Igazad van tényleg még az 5kW-os Perfera beltéri is ugyanaz a méret és tömeg viszont az fura hogy az 5kW High mód hűtésben kevesebb levegőt forgat át mint a 3,5kW-os
Ki érti ezt.
EER és COP-ben a 2,5kW-os jobb mint a 3,5kW-os pedig azonos méret, tömeg, mindenKomoly szoftver lehet rajta ha azonos beltériből és kültériből így tudnak 3 külön teljesítményt de még hatásfokot is csinálni
-
vtechun
veterán
Gyakorlatilag egy kádárkocka 2 szomszédos szobája lenne.
Kb. az elválasztó fal előtt lenne a földön egy konzolon a kültéri, onnan mehetne mindkét beltérihez max 3m (vagy amennyi minimum kell) cső.Román határ szerencsére közel van, nem kizárt az onnan való beszerzés sem. Mondjuk parapetes klíma felszereléséhez meg nehezebb vállalkozót találni
-
Dalion
tag
Én tegnap rendeltem az említett webshopból, kártyás fizetés sikertelen lett, mert román lei volt a devizanem, a banki átutalás kiválasztása után felugró ablakban valami üzenetet dobott fel ami nem volt értelmezhető, de kaptam emailt, hogy majd küldenek proforma számlát amire azóta is várok... szóval egyelőre nem győztek meg, hogy valid az oldal, ha más rendelt már innen leírhatná a tapasztalatait.
-
Nem sajnos, de komoly gépnek tartom. Sok tesztet megnéztem, amíg döntöttem. Meggyőző volt a COVID mentesítő funkció, a halk működés kint és bent, a huzatmentes mód, valamint a moderált energiafogyasztás. Ja, és hogy japán. Öcsémnek tavalyi multisplit Comforája van, de azt meg ő hallgatja.
-
pl németből rendelsz autó alkatrészt fél áron van mint a híres unix, meg bárdinál.
Hol lehet ilyen jó áron a németektől alkatrészt rendelni? Amúgy például a kauffernél is majdnem féláron megkapod, hiszen az unix, bárdi stb eleve úgy határozza meg az árakat, hogy a szerelői kedvezménnyel leszel ott, amennyi egyébként a termék piaci ára.darabonkénti ára 35-40e Ft
35 ezer forintrét klímát ad neked a gree.... -
hunaqua
addikt
Az 400.000.000 (ezt kipattintod az asztalra,vagy finanszíroztatod egy bankkal horror kamatért ?) + erre jön rengeteg szállítási költség.+ Erre jön rengeteg adó.+Erre jön rengeteg raktározási költség.+Erre jön az itthoni személyzet költsége.+Erre jön a profit.+Erre jön a szerelő haszna. +Erre jön a garanciális meghibásodások költsége.
Persze lehet csökkenteni. Most a szerelő 30% árrést kapjon a bruttó vételárból vagy 10%-ot?
-
-
-
TeeJay
félisten
Na de ne program tippeljen hanem szenzor. Nem hiszem hogy sokba kerülhet egy olyan eszköz ami 99% pontossággal megadja hogy 1-2centi jégréteg van már a kondenzátoron vagy nincs semmi. Ha kell olvasszon óránként ha olyan az idő de ha -15fok van és fél napig nem jegesedik le akkor ne olvasszon
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest