- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Az a baj hűtesz vele és ha leáll a kerék is akkor egyrészt nem mozog a levegő a beltéri körül szóval kevésbé pontosan fogja érzékelni ha már újra melegszik a szoba, a másik ami talán a komolyabb téma hogy ott marad az elpárologtató hidegen nedvesen és ha nincs tisztítva akkor mikor újra indítja simán lehet hogy állott esővíz szagot fog küldeni
Ha megy folyamatosan a ventilátor akkor vissza szárítja a lamellát és a szoba levegője is kap vissza egy kis páratartalmat amit majd újra le fog szedni ha ismét hűti a lamellát
Én ezt jobb módnak tartom
-
jjohn
aktív tag
Ne is mond az MVM-et, amióta átvették azóta nincs egybefüggően 3 hónap hogy ne lenne hiba a számlázásba. A H tarifa számlázás meg egy, nem is tudom mihez hasonlítsam.
Majd a éves elszámolást várom, mennyit kell pluszba fizetni, mert eddig a másik szolgáltatónál túlfizetésem volt, de itt -
H-Mano
tag
A fürdőt csak "előmelegítem"(18C van csak). Fürdés előtt megy plusz villany fűtő ventilátor, míg bemelegszik.(Van még a háló, ott szintén "energia vámpír"villany fűtés van estétől reggelig...Napelem-szaldó elszámolás
)
Az igazsághoz tartozik, hogy akarok még klímát, akkor még komfortosabb lenne, melegebb, és "0 maradna a villanyszámla") -
H-Mano
tag
Én egy darab 3,5-ös, 320ezres Panasonic-kal fűtök...Most,feb.3-tól kb. 17kWh/nap fogyasztással.
(kb. 18 órát pörög naponta)
Boltíves 57m2(156m3)+délután a ház másik végében a fürdő ajtó is nyitva(+kb.11m2)
Most 6C/23C van a 29m2 nappaliban, ahol a klíma van.
kb.1250Wh a max fogyasztás... -
TeeJay
félisten
Nem sokan írják le a ventilátor méretet de itt inkább annak szabályzása ami eltér. Kínai kevesebb és pontatlanabb olcsó szenzort használ a japán vezérlése is drágább és pontosabb vezérlés van. Egy fokkal lentebb vagy fentebb állítom a Sensira-t máris 2 másodperc alatt finoman a megváltozott teljesítmény igényhez szabályozta a kültéri ventilátort és nem fogja feleslegesen 5 percig pörgetni magas fordulaton.
Kompresszort is sokkal hamarabb és finomabban tudják vezérelni. Itt még el vannak maradva a kínaiak de ugye valamin spórolni kell hogy olcsóbb árat tudjanak adni
Közben át néztem a Fisher palettát
Fisher Nordic = Midea Oasis
Fisher Summer = TCL ThermoX
Fisher Special = Midea Xtreme Save
Fisher Comfort Plus = Midea Xtreme Save Pro -
TeeJay
félisten
Máris nézem a Midea klíma katalógust (2024-2025)
All Easy Pro 2,5kw | 8,6/4,6 | 20,5dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
All Easy Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 28,4kg kültéri | 690g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 2,5kw | 8,8/4,6 | 19dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save Pro 3,5kw | 8,5/4,6 | 21dB | 26,7kg kültéri | 620g hűtőközeg
Xtreme Save 2,5kw | 7,4/4,1 | 22dB | 23,5kg kültéri | 600g hűtőközeg
Xtreme Save 3,5kw | 7,0/4,2 | 22dB | 23,7kg kültéri | 650g hűtőközeg
Oasis Plus 2,6kw | 9,3/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközeg
Oasis Plus 3,5kw | 9,2/5,3 | 24dB | 32,3kg kültéri | 900g hűtőközegXtreme Save Pro egy A++ fűtős gép kb Gree Comfort Pro-val hasonló az is 8,5/4,8 körül tud 27kg kültéri 24dB silent módban fűtésben 29dB 600g hűtőközeg
Attól már csak az All Easy Pro jobb meg az Oasis de az A+++ fűtés kategória már
Midea kültéri ilyen azzal nem tudsz mit csinálni
Daikin Comfora 3,5kW tud hasonlót az 28kg kültéri és halkabban működik 4,6 SCOP szintén vagy Mitsubishi AY35 szintén -
Máté94
addikt
Bármelyik belépő Daikin, Mitsubishi Electric/Heavy Industries, Fujitsu, Toshiba, Panasonic, ami ebben a 240e-300e Ft-os kategóriában van, ha rákeresel.
Az FTXC 240-260e Ft körül van, tehát ha éppen nincs valakinek ekkora kerete, teljesen megértem, hogy az olcsóbb, kínai klímák közül kell választani, de afelett már nem.
-
kk831228
addikt
Előbb kellett volna mégegy lépcső a fatüzelésről gàz/központi , majd utàna a split.
Nekünk 1 split van , meg akarok a màsik szobàba is egyet de csak kiegészìtésnek.
Arra nagyon jó, de hogy csak azzal fűtsek , nem tudom elképzelni, hangja van , stb. Gàzból 150 m3 fogyott januàrban kb 75m2 vàlyog , szigeteletlen fal /aljzat , 20 fokra àllìtva , nappaliba 22 körül van. Àltalàny van igényelve most àltlépjük minimàlissal a 144-et , de utàna meg nem sok lesz. Legrosszabb esetben 180000 ft a fűtés/melegvìz , gáztűzhely. 2 klìma nem tudnà kivàltani sajnos az egészet szerintem , h tarifàval is ki kellene szàmolni mennyi lenne.
Vegyes kazànt ki se próbàltam még nem hiszem , hogy sokkal olcsóbb lenne, és akkor még kìnlódni is kell vele , annyi hogy dögvész lenne, nem 20-22 fok.
Nem mint ha hiànyozna , akàrhova megyünk ahol vegyestüzelés van , megdöglök a melegbe.
-
Tamy
őstag
Több év tapasztalatom van mindkét fűtéssel, én úgy fogalmaznék, hogy más a kettő, se nem rosszabb egyik a másiknál, se nem jobb. Jó egy meleg radiátornak nekitámaszkodni, ezt klímánál nyilván nem lehet, viszont ott meg tök jó, amikor fújja rád a meleg levegőt. Klímával pikk-pakk be lehet fűteni, mert gyorsabban áramlik a meleg, de van akit zavar a huzathatás, az olykor langyos levegő, vagy a hang. Én mindkét fűtési módot szeretem, de nem mondanám egyikre se, hogy jobb a másiknál.
-
Máté94
addikt
Nem akarok hazudni, de ami Daikin és falon fent van, az mind leáll, ha túlhűtött/tűlfűtött. Hűtésnél van erre szervíz menü felülbírálni, hogy tovább forogjon.
A parapetes nem áll le fűtésnél.
Ha az angol eredeti érdekel akkor a “SG-RG10-01.pdf” kifejezésre kell rákeresni és google
megtalálja. “RG10 Series - Wireless Remote Controller” a leírás címe. Az angol pdf azonban több
ponton zavaros, ellentmondásos. Alább az egyértelműsítés >> itt most a 2-es főbeállításon belül
(Mit csináljon a ventilátor, ha eléri a kívánt hőfokot a klíma?), az 1-es albeállítást adjuk
meg(álljon le a ventilátor). De más esetekben is segít a lista.
Kiindulás előkészítés:
1. Bedugva üzemel a készülék. Távirányítóval ki kell kapcsolni.
2. Áramtalanítani a kültéri egységet 2 - 3 (legfeljebb 5) percre.
3. Közben: Kivenni az elemeket a remote-ból, megvárni amíg eltűnik minden infó, 1-2 gombot meg
lehet rajta nyomni, hogy minden maradék feszültség kisüljön.
4. Előkészület megvan, alább elég gyorsnak kell lenni
////////////////////////////////////////////////////
A. Kapcsold vissza az áramot a kültéri egységre
B. Utána gyorsan tedd vissza az elemeket a távirányítóba
C. Az elem vissza tétel után 30sec-en belül egyszerre kell nyomni a ON/OFF és FAN
(ventilátor) gombokat cca. 8 másodpercig.
Így belép az INQUIRY-Vizsgálat módba(ez a service mód előszobája). (A beltérin a nA felirat látszik
-esetemben- , a távirányítón az auto, cool, dry, heat, battery ikonok láthatóak.)
D. A FEL-LE nyilakkal lehet kiválasztani a beállítandó paramétert (lásd mellékelt táblázat vagy az
angol leírás). Itt választod ki, hogy mit szeretnél állítani. Ventilátor állításnál ez a Code:
2-es. A beltéri csippan és az r2 látszik a beltéri egységen -esetembe-. (Tehát elvileg egyszer vagy
kétszer kell a felfelé gombot megnyomnod a távirányítón.)
E. Ha megvan a paraméter (esetünkben a 2-es szám a távirányítón és a vmi hasonló a beltérin) akkor
az ON/OFF gombot kell 2 másodpercig nyomva tartani. >> EZZEL LÉP BE ADOTT FŐBEÁLLÍTÁS SERVICE
MÓDJÁBA. “Ch” látszik a távirányító kijelzőjén.
F. Le fel gombbal kiválasztod a 2-es beállításon belül a kívánt albeállítást, >> ha kikapcsolt
ventilátort szeretnél akkor ez az 1-es beáll.
G. Itt megnyomod az OK gombot, hogy elfogadd az albeállítást. (Esetemben itt csipogott a klíma)
H. Ezek után ON/OFF Gomb 2 másodpercig nyomva tartani >> visszalépünk az inqury módba (kilépünk a
service módból)
I. Ha minden megvan akkor ON/OFF és FAN 2 másodpercig nyomva tartani >> itt kilép az Inqury-ból
is. Elvileg 60sec-re letilt minden gombot.
J. Hogy minden beállítás rögzüljön, áramtalanítani kell a kültérit 3 percre
Összefoglalva:
1. ON/OFF + FAN >> INQURY MÓDBA BELÉPÉS
2. ON/OFF 2SEC >> SERVICE MÓDBA BELÉPÉS
3. OK
4. ON/OFF 2SEC >> SERVICE MÓD KILÉPÉS
5. ON/OFF + FAN >> INQURY MÓD KILÉPÉS
Közben nyilván a le fel gombokat nyomogatni kell attól függően, hogy mit szeretnél -
Máté94
addikt
Szervíz menüben van lehetőség a venti kikapcsolására, ha elérte a beállított hőmérsékletet, de ilyenkor ajánlatos bekapcsolni a Follow me-t is, hogy a távirányítóról mérje a hőmérsékletet. Ilyenkor ha leáll a venti, akkor leáll, és addig vár, amíg a beltériben mért hőmérséklet le nem csökkent/nőt. Más klíma megforgatná pár perc után, de a Mideák nem fogják.
-
BlackJack21
tag
Az iPhone-t kezdésnek engedd el.
Szerezz egy androidos telefont, azzal szerintem jóval egyszerűbb a kezdeti beállítás, a felhős dolgok beállítása, amikor ez már megvan, rendesen működik, akkor az iPhone-ra is mehet az app. amit jó eséllyel a bejelentkezés után már tudsz használni. A router, amihez csatlakozik a klíma, lehet, hogy előkészítést igányel. Meg kell nézni, hogy a 2.4GHz-es tartomány engedélyezve van, az sem baj, ha más SSID van megadva ( eltérő, mint az 5 GHz-en).
Ezek saját tapasztalatok, ugyanez volt a Gree klímákkal, iPhone-os alkalmazással napokig szenvedtem velük. Az androidos telefonon meg pár perc alatt megvolt az egész. -
TeeJay
félisten
Sajnos hiába csak pár éves családi ház és hiába nem spóroltak a szigetelésen, klímára az első tulaj aki építtette nem gondolt. Szellőztető rendszer is van az egész házban padlófűtés mellé csak ott sem a jobbik verziót választották és hiába van hővisszanyerős rendszer benne ha a friss levegőt nem föld alatti hosszú csőből szívja hanem északi oldalról 1,2 méter magasságból. Nyáron ott is van árnyékban 38fok ugyebár...
24 nyarán amúgy ez a jól szigetelt házikó is fel tudott melegedni 27 fokra tehát szükség volt klímára és nyáron nem is nyomják mindig a szellőztetőt mert akkor az is melegíti a befújt levegőt előbb utóbb. Most így már a fenti 3 szoba megkapta a 3-as multi Daikin-t ma meg lentre 50nm nappali+konyha kap egy 4,2-es Sensira-t és tökéletes lesz az egész
Unokatesóm háza és soha többé nem vállaljuk még neki sem a 40cm kőzetgyapoton keresztül padlóról rézcső levezetést
-
Tony21
tag
-
TeeJay
félisten
Ha nekem címezted akkor jelzem neked szezon van és folyamatosan telepítem a gépeket meg takarítok szünet nap nélkül. Este mikor hazaesek akkor nézek be fórumra.
Gree 2024-es katalógust linkeltem, Syen-t szintén, keress rá a hozzászólásaimraNyár végén érkeznek így erre ne nagyon várj ha idén nem szeretnél megsülni
Apró fejlesztéseket látok, igazából ha a 18dB hűtés mód nem létszükséglet akkor én a helyedben gyorsan lecsapnék még egy Syen Muse 3,5kW gépre mert baromi jó áron van és nagyon jó gép az. -
feco70
senior tag
Én ha tehetném vennék még egy 12 ltca, csak épp már nem lehet kapni, vagy amikor sokan rakatták a Daikin ftxfa35 nem nagyon volt vele probléma, a következő szériát nagyon sokan szidták, hangos hűtőközeg áramlás volt soknál, hangos kültéri stb. Amikor be jött az Amber royal, rábeszélt a klímásom, hogy az milyen jó lesz fűteni, hát nekem nem jött be, túl is adtam rajta. Sok jó gép van, kicsit utána kell olvasni
-
Reggie0
félisten
Azert nem kell ennyire tulaggodni, az uj dolgok is lehetnek jok, nem minden marka van szetsporolva. Persze regen meg a regen is jobb volt
Meg lehet, hogy a regi eszkoz az atomrobbanast is tuleli, ellenben a komfortszintje a beka segge alatt van. Azert nem hinnem, hogy sokan visszasirnak az on-off klimat egy inverteres helyett, mert a homerseklet folyamatos ingadozasa minden volt, csak komfortos nem. Egyedul a 40 fokos hoseggel volt versenykepes.
-
-
pjen
félisten
AUX Magma ASW-H09B7B4/QDR3DI-D0-3 oldalfali inverteres klíma 2,7 kW
274.900 Ft
AUX Magma ASW-H09B7B4/QDR3DI-D0-3 oldalfali inverteres klíma 2,7 kW mennyiségKosárbaBiztonságos bankkártyás fizetésElőnyök ha nálunk vásárol:Igényelhető telepítési szolgálatatás15 napos ingyenes termékvisszaküldésHivatalos gyártói garanciaINGYENES kiszállítás országosan
Igaz, hogy nem AUX oldal, de hivatalos gyártói garit ír.
Árúkeresőn mindenhol hivatalos garit írnak. -
pjen
félisten
Klimaprofi.hu.
Fűtőteljesítmény (kW):3.3Hűtési energiaosztály:A+++Fűtési energiaosztály:A++Hűtési hatásfok (SEER):8.5Fűtési hatásfok (SCOP):4.6Hűtőközeg típusa:R32Hálózati áram (V/f/Hz):230/1/50Zajszint (dB/A):Beltéri: 40, kültéri: 50Külső hőmérséklet (°C):Hűtés: -15 ~ +52, fűtés: -25 ~ +30Beltéri méretei (mm):761x295x200Kültéri méretei (mm):709x536x280WIFI csatlakozás:BeépítettGarancia:10 év - feltételekElérhetőség: Raktáron -
-
vinczepeter2
csendes tag
Nekem 2 kw-os Perfera van egy 10 négyzetméteres szobában. Ezen a télen pont a leghidegebb időszakban egyedül voltam és így a gép fő fűtésként funkcionált, mert felesleges lett volna az egész lakást fűteni, elég volt a szobámat.
Én kellemesen meglepődtem, hogy huzatmentes módban annyira képes derékszögben lefele fújni, hogy még egy ennyire kicsi szobában is megszűnhet a légmozgás.
Ha eléri a hőfokot, akkor annyira elhalkul, mintha csendes módba lenne.Összevetve a Comforával: Annyira halkan fűt, mint ahogyan a Comfora hűtött.
Míg a Comfora -5 fok környékén már nem fújt olyan meleget, ez elvolt -15 fokban vígan, mintha csak +5 fok lett volna. (A fogyasztása azért persze megnőtt mínuszokban)
A kültérijén onnan látod, hogy megy, hogy forog a ventillátor.
A ki-be kapcsolás és a leolvasztás is sokkal szolidabb. Utóbbi meg elég ritka, alig jegesedik.Szóval nálam ez nagyon jól működött eddig. Az egyetlen gondom vele a jelenlét érzékelője, ami nem olyan pontos, így azt nem használom, de nem is hiányzik igazából.
-
xtend
senior tag
Én nem vagyok klíma profi mint itt sok mindenki, de Finnországban élek és itt ami tényleg jól tolja -25 fokban is a fűtést az a Mitsubishi RW25/35 , Mitsubishi LN25, Toshiba Premium+ 35... Nekem van egy Mitsubishi RW25-m ami januárban -29 fokban is tudott fújni úgy meleget, hogy nem kellett maxra állítani. Ellenben a másik gépemmel (Midea) ami meg sem mukkant csak "defrost" volt folyamatosan 😂
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest