- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
arnyekxxx #86793 üzenetére
elnézést, rosszul emlékeztem, csak 17 éve van HMKE meg szaldós elszámolás, aki korán kezdte annak negyed évszázadig lesz szaldója
Már hogy lenne??? Az összes 2014 előtti telepítés tavalytól már bruttósban tolja.Nem MÉG 10 évet kaptak a szaldó megszüntének bejelentésétől, hanem összesen annyit a rendszer telepítésétől. Azaz aki 2014-ben telepített az akkori, igencsak magas árakon és tavaly kirúgták a szaldót alóla, simán lehet, hogy még meg sem térült a befektetése (amennyiben helyesen, kamatos kamattal számolod az akkori pénz jelenértékét). Aki szarért-húgyért telepített az utolsó egy két évben, na, az az, aki jól járt. A jól járthoz gondolatébresztő: saját kivitelezésű(!), nagykeráron vett(!) rendszerem (tehát eléggé padlóár) kb. 6 év alatt fog megtérülni ha csak forint=forint alapon nézem. Ha beleszámolom a kamatot is, még lehet, hogy nekem is csak csücskösen, épphogy megtérül 10 év alatt, akkor annak, aki 2-3-szor annyiért vett feleakkora teljesítményű panelt korábban, neki vajon hogyan térült meg 10 év alatt?
Én a sehogyra tippelnék...
-
H-Mano
tag
válasz
arnyekxxx #86780 üzenetére
"ezek közül melyikben van 100%-os éves szaldó?"
Konkrét (személy)neveket pl Ontarióból nem kérsz?
Bocs,de úgy rémlik a korábbi hsz-ekből, Te vagy itt az ügyeletes ZÖLD (fülű)
Az EU-s jogszabályból sem jött le, mit is jelent az "el kell kerülni a gyakori vagy visszamenőleges hatályú módosításukat"
Nézzük, mit szólnak az itt olvasgatókommenttársak pl.ehhez:
Betolnak 4-5 milliót egy hőszivattyús rendszerbe 2025-ben, H tarifás elszámolással.
2026-ban eltörlik a H tarifát, sőt (mondjuk) évi 2000 kWh felett 140-forint lesz 1 kWh áram ára.
Mert ez a "Visszamenőlegesen akkor sem "büntettek" volna senkit ha fullra beszántják azonnalra az éves szaldót[hőszipkásnak H tarifát]. Hogy a jövőben nem lenne szaldó [hőszipkásnak 23-Ft helyett 140] annak nincs hatása a múltra."
AZOK az emberek, akárcsak a "hőszipkások", a MINDENKORI információk birtokában fektettek/fektetnek be több milliót, évtizedekre TERVEZVE.
(Végül: A két mondatodat, ha megengeded, "elviszem" kicsit szörnyülködni.) -
asdf_
veterán
válasz
arnyekxxx #86763 üzenetére
huszonévig ment a hungarikum éves szaldó
Milyen huszonévig?!? Tavaly amikor először lehetett kiesni a szaldóból, akkor valami 6-7 ezer érintett volt összesen. 2012-ben 2000-nél kevesebb HMKE volt az országban, 2008-ban összesen 115...
Huszonévig, lol...
Hogy mennyire hungarikum, annak is utánanézhetnél, Amerikában pl. az azt hiszem tavaly vagy tavalyelőtt (felmenő jelleggel!!! megszűnt) NEM1-re gugglizz rá. De valami olyan rémlik, Hollandiában még most is tud szaldós lenni az ember.
-
H-Mano
tag
válasz
arnyekxxx #86763 üzenetére
1)Tudod, a "hungarikum" (ha már ennyire megtetszett a szó) AZ az igazi hungarikum. De a szaldó elszámolás nem...
Pl. Spanyolország,Franciaország,az USA több állama,Kanada több tartománya,de van Indiában,Dél-Afrikában is
2)A játékszabályokat úgy illik meghozni, hogy visszamenőlegesen(!) nem büntetünk.
"
2018/2001-es, a megújuló energiaforrásokból előállított energia használatának előmozdításáról szóló irányelv
A megújuló energiát támogató szakpolitikákat az EUMSZ 107. és 108. cikkének sérelme nélkül úgy kell kialakítani, hogy azok kiszámíthatók és stabilak legyenek, továbbá el kell kerülni a gyakori vagy visszamenőleges hatályú módosításukat
- szól ez az uniós jogszabály"(Talán ismerős a visszamenőleges jogalkotás tilalma.Bár ebben az országban érthető, ha egyre kevésbé...)
-
Gubu0101
veterán
válasz
arnyekxxx #86673 üzenetére
A hutot megveszed bedugod kesz.Szaritot is.
Klimanal van 2 hiba tenyezo a gyartas utan.
Az elso aki beszereli a masodik a felhasznalo.
De ha mar peldazunk.Ott a gaztuzhely,egy hollandert kell meghuzni,egy csobekotes az egesz,meg is ha nem szaki vegzi garanciad se lesz a keszulekre.Ez bosszantobb nekem.
6km-re 12ezerert jon ki a gazszerelo es meg nem is csinalt semmit -
Gubu0101
veterán
válasz
arnyekxxx #86636 üzenetére
Igen,csak ezekben a gepekben amit felsoroltal nincs az ozonra,kornyezetre artalmas anyag .Nem ugy kerul ki a gyarbol,hogy keszreszerelt allapotban van,ami at megy csomo ellenorzesen mielott eladjak.Itt meg kozbe jon egy szerelo aki vagy tud peremezni vagy nem stb.
Amit kukdtem kepet,ott szepen sorba fel van sorolva,hogy mit kellene egy ilyen elorit karbantartasnal ellenorizni,nem csak arol szol,hogy kivixolom a mokuskereket azt cso
Amugy meg tok8 ,mert lassan mindenki kulfoldrol veszi a klimat,igy a garanciaval sem kell foglalkozni -
asdf_
veterán
válasz
arnyekxxx #86245 üzenetére
Nyáron mondjuk nagyon sokan a nem átszellőző tetőn hasalnak el. Tehát hogy nincs fent (elegendő) szellőzőcserép, a kúpcserép alatt sem tud kiszellőzni és a cseréplécek és a fólia között nem megy a levegő, mert az ereszaljánál lezárták a fenébe, nem alakul ki a huzat pedig így kéne kinéznie:
-
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #86225 üzenetére
Igen de csalóka mert w/m2K értékkel számolunk tehát lehet alig csökken viszont egy nagyobb házon van körbe mondjuk 400nm homlokzat és ha bent 24fok kint meg 40fok van ott elég sok watt összejön azért
Télen -10fokban még többet amikor bent 24fokot szeretnénkunokaöcsém óbudai háza amibe február elején tettük a 3-as Daikin Multit
30-as Porotherm N+F tégla és kívül rajta 20cm grafit EPS van mégis a tavalyi nyáron az is felmelegedett 27-28fokra bent
Ja tetőn 40cm Rockwool kemény kőzetgyapot tábla szóval építéskor nem szórakoztak, volt lóvé legyen vastag szigetelés4rétegű ablak, körbe mindenhol zsaluzia motorosan és elektromos alu redőnyök, mégis 3-as multi meg 4,2-es Sensira került fel hűteni
-
PilG
csendes tag
válasz
arnyekxxx #86215 üzenetére
Anno, amikor ez az egesz szigeteles dolog divatba jott, akkor a 3 vagy 5 cm kozott volt a vita, hogy mar 5cm se hozza soha vissza az arat...
De ha te mar most tudod a jovobeni energiaarakat valamint eghajlati valtozasokat, akkor nem szoltam semmit!Nalam 25cm XPS alul, 25cm grafit falon, 40cm kozetgyapot tetoben, szoval az enyem nagyobb mint a tied!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
arnyekxxx #86072 üzenetére
Fűtés esetén valóban nem komfortos, nekem a hűtőteljesitmény minimuma az igazán érdekes.
Máté94 #86074
Lefagyott? Milyen gép az, amelynek lefagy? Onoffosok óta van egyáltalán olyan?
Fisher Comfort Plus esetén bőven megy minimumon a kompresszor, és bár számomra elérte a kívánt hőmérsékletet, a páratartalmat túl magas szinten hagyja, mértem és számoltam is a hőcserélő harmatponti hőmérsékletével, az túl magas. Indoor fan minimum sem segít, mert nincs lejjebb.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
arnyekxxx #86061 üzenetére
Elvileg nem azt jelenti.
Az általad idézett sor mondjuk így már kétféleképpen értelmezhető, de az is a konstans hőmérsékletet szolgálná, ha egyáltalán nem áll le a kompresszor.ecaddsell #86063
Nekem az sem szimpatikus, hogy nem szerepel sehol sem a leszabályzás alsó határa. Valószínűleg japán gépnél fogok kikötni..
-
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #85359 üzenetére
Optimum bár -20fokra van papíron de ZÉT-nek raktam ősszel és ködös időben szenved azért. Száraz időben jó lehet de ha fűtenél inkább Gree Comfort Pro/Syen Muse Next vagy Fisher Nordic akár a 2,6-os is mehet mert ugyanannyit fűt mint a 3,5kW-os
Midea Oasis ugyanez vagy ha megjön az új Polar Ultimate talán az is jó rá -
VGNGR
senior tag
válasz
arnyekxxx #83204 üzenetére
Pontosan. Bár nekem is MÉG van szaldóm de eszembe se jutna baromságokra "elherdálni" az egyébként tavaly is megmaradt 500 kWh-t. Az engedélyezésnél azokat kellett volna nem átengedni/szarrá büntetni akik nem az addigi fogyasztásuknak megfelelő rendszert dobtak fel a ház tetejére, hanem gondolták majd abból meggazdagszanak.... Hát 4 forintból nem fognak.... Ha mindenki megfelelően méretezett rendszert rakott volna, a termelését/felhasználását konszolidált keretek között tartaná, akkor nem b@szkodná le a túlfesz az invertereket, és az "élni és élni hagyni" elv mentén lehet még ma is megérné telepíteni....
Ehelyett ismerek olyat, aki, "na megmaradt egy csómó áram is tavaly, idén a medence mellé megy a szauna is"....Sajnos a szaldó nem a spórolásra ösztönzi az embereket, hanem az ellenkezőjére, ennek pedig meg is lesz az eredménye már közép távon is.....
-
feco70
senior tag
válasz
arnyekxxx #82461 üzenetére
Semmilyen számításom nem volt, kb öt éve csináltam, biztos igazad van amúgy. Akkor pár szakit megkérdeztem, azt mondták a födémre legalább 30 cm tegyek, én raktam 40 et, akkoriba sokkal olcsóbb volt a gyapot, most meg gondolnám biztos. Az biztos, hogy utána a hőérzet sokat változott pozitív írányba, na meg a számla is
-
-
Aszi123
tag
válasz
arnyekxxx #82461 üzenetére
Példád alapján ez még akár helyes is lehet, pusztán anyagiakat tekintve, de ezen kívül létezik számos más szempont. Kevés helyre is jut be 20 centinél több, jellemzően az U=0.20 körüli épületeknél csak, jobbára ott is csak 0.15-ig fogva, de ott meg más problémákat hoz magával, ha valóban korszerű szigetelési rendszerről beszélünk. A 40 centit már követni kell/ajánlott rendszerszinten, gépészet, szigetelési rendek, nyílászárók etc. Úgy már komoly házacskáról beszélünk, fenntartási és komfort szempontból mindenképp. Átlagban meg 0.15-ig jó törekedni kb.
-
Reggie0
félisten
válasz
arnyekxxx #82309 üzenetére
A torvenyt nem erdekli, hogy milyen ablaknal alszol es a torvenyt kell betartani, azzal fog a szomszed is jonni. Marpedig merni az ablakon kivul kell. Ezert fontos.
Masfelol az ablak az alacsonyabb frekvenciaju komponenseket kevesbe csillapitja, en a gree kompresszorat csukott ablaknal is hallom, ha megfelelo frekvencian porog.
-
adika4444
addikt
válasz
arnyekxxx #80976 üzenetére
#80982nggabi
Köszi! Így fogok tenni. Azt nem tudtam eldönteni, hogy elég-e ennyit elkövetni, vagy esetleg süzkség lehet másra is a tartós hatás érdekében.
#80990bolic
Köszi. Az a fura csak, hogy ez 6 évig nem tűnt fel...
#80991windy
Köszi! Ezt tudom házilag szétszedés nélkül kezelni esetleg, mint a szűrőket? Ha nem, akkor nem eröltetem, mert be akarom még kapcsolni...
#80992Lajos1966
Nyár elején volt tisztítva igen alaposan, a mókuskerék és a kültéri is, azon nagyon meglepődnék, ha ennyi idő alatt elkoszosodott volna. De csekkolom mindenképp. -
galocza
aktív tag
válasz
arnyekxxx #80043 üzenetére
köszönöm válaszodat.
sajna a lakás beosztása borzasztóan idétlen - beltéri egységek okán meg főleg.
viccen kívül nem tudok értelmes helyet felszerelésre. és ez csak a - marhanagy - fő légtér...
lehet, h gazdaságtalan, lehet, h macerás - de agglegényként otthon asszem maradok a mobilnál...
télleg köszönöm válaszodat!
g -
válasz
arnyekxxx #80239 üzenetére
Látom azóta sem sikerült túl tenned rajta magad!
Akkor a mai napi adatok!
láthatod stabilan ~23.fok
19.óra alatt ~2KWh, és az is hogy jelenleg is 135W al pöfékel
És kicsit részletezve a mai fogyasztás, látható csak sütés-főzés idejében ment fel ~300W csúcsfogyasztásra.
Nem értem miért nem lehet elhinni, tudom ezek a kütyük mind szarok és nem jól mérnek, csak az mér jól ami a hitetlenkedőknél van!
-
Doki16
addikt
válasz
arnyekxxx #80106 üzenetére
Brutál nagy ablakok. Télen imádni való. 3Ablak egyberakva és igen mindegyik van fehér műanyag redőny.
Köszönöm a válaszokat, akkor csak 3,5-öst rakatok. Amúgy is akartam a kis szobába egy 2,5kW-os klímát majd rakatni valamikor.
Más kérdés. Azt tudja valaki, hogy a most futó otthonfelújítással lehet-e split klímát rakatni? Erre várok már jó ideje, hogy kiderüljön valami.
-
válasz
arnyekxxx #79991 üzenetére
Most vagy te nem akarod megérteni, amit próbálunk leírni, vagy hülyének nézel kb. mindenkit magadon kívül. Értjük, hogy a gáz ára nem 100 Ft/m3, hanem van piac, ahol beszerzik. Értjük, hogy a villamosenergia ára nem 5 Ft, hanem valahol 12 és 120 Ft/kWh között (azt azért tegyük hozzá, hogy a lakossági ár és a piaci ár közötti különbséget- már ha van adott energiahordozó esetében - részben a lakossággal finanszírozzák). Azt nem érted meg, hogy a kormány (akármelyik) teremtett olyan környezetet, ahol marhára megérte a napelem a szaldó miatt, ráadásul buzdított mindenkit a beruházásra, majd egyszer csak rájött, hogy ez mégse annyira fasza, és hirtelen behúzta a féket (az csak hab a tortán, hogy ez az áram esetében valahogy pont Lölőnek jött jól). Csak közben ott vannak azok, akik a korábbi szabályozási környezet és a propaganda miatt beleraktak pár millát egy rendszerbe, aztán meg pislogtak, hogy hát nem ez lett nekünk előadva....
-
arcitec
addikt
válasz
arnyekxxx #79870 üzenetére
Nem akarom gerjeszteni, de az is meg van ügye, hogy Jürgen 3-4x többet keres(átlag) és a piaci árat fizeti nem a rezsi csökkentettet amit az adódból finanszíroznak?
Egyébiránt az a fejtegetés, hogy a napelemes is fizesse a rendszerhasználati díjat ok, na de az 5ft hááát. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
arnyekxxx #79868 üzenetére
Nálunk hetente van csőtörés, már amikor észreveszik, ha épp nem veszik észre, akkor valakinek a háza megsüllyed, majd évekig pereskedhet.
Nálunk napi szinten éjjel vagy nappal is áramingadozások vannak. Nem nagy, nem is mindegyik fázison, de épp annyi, hogy a nagyon érzékeny cuccok megérzik. Rengeteg nálunk a LED-es cucc, és a fele annyira érzékeny, hogy van, hogy éjjel 2-kor egy ilyen alkalommal arra kelek, hogy vallatólámpa bekapcsolt.Igazad van, mindennek költsége van, fenn kell tartani a hálózatot, az embereket kell fizetni, csak az nem mindegy, hogy Európa második legszegényebb országában milyen mértékben lehet sarcolni az embereket, és azt az emberek milyen mértékben tudják kifizetni.
Egyszerűen itt bukik ki az, hogy amit fejlesztésre kellett volna költeni(az elmúlt 10-15 évben), azt nem arra költötték, és ezekkel az utólagos emelésekkel már nem lehet tartani a fejlesztési ütemeket, de árat sem lehet emelni, mert igaz lesz, hogy belerokkannak az emberek a számlákba.
Ezért van az, hogy fizetjük mindenre az adót, különadó, különkülönadó, és semminek nincs látszata.Ezért van az, hogy hiába újítják az utat, 2 év múlva ugyanúgy hullámos és nyomvályús, mindenhol villanyoszlop, mert hiába a földkábel drágább és megbízhatóbb, nincs rá pénz.
Maradnak a villanyoszlopok hegyén hátán, miközben a világ jobbik felén max a világításnak látsz villanyoszlopot, nem pedig azt, hogy mindent húznak keresztül kasul, mint Indiában. Najó, annyira azért nem gáz a helyzet, mint Indiában, de elég csúnya látvány, ha valakinek hozzászokik a szeme a nyugati rendezett világhoz. -
válasz
arnyekxxx #79853 üzenetére
Teljesen másképp látod, mint én, nincs értelme ezen vitázni. Annyi azonban bizonyos, hogy utólag kibaszni olyanokkal, akiket becsalogattak a rendszerbe ilyen/olyan példákkal/ígéretekkel, enyhén szólva is pofátlanság. Nyilván ők is érezték, hogy ez necces, nem véletlenül hozták be a 10 éves szaldós megoldást. Bár személy szerint furcsállom, hogy így visszakoztak a magánnyugdíjjak einstandolása után, ez attól sztem kisebb ügy volt.
A piaci áron átvett villamosenergia meg ott sántít, hogy ugyanazt adják el 37/70 Ft-ért a szomszédnak, amit átvesznek 5-ért. Piaci ár sose lesz a lakosságnak, mert azt nem merik meglépni - eddig minden kormány összefosta magát a valóban necces témákban (amik a lakosságot közvetlenül érintik anyagilag) - kivéve a magánnyugdíj. Azt valahogy volt bátorságuk lenyúlni, bár ott is ment a hülyítés meg a zsarolás ezerrel (aztán kiderült, hogy nem úgy van, ahogy szajkózták).
Ami nagyon hiányzik, az egy átgondolt energiapolitika/ szabályzás (meg az elosztóhálózat elmaradt fejlesztése), nem pedig ez a jelenlegi rövid távú gondolkodás.
-
válasz
arnyekxxx #79834 üzenetére
Lehet azért, mert a mindenkori kormány olyan feltételeket teremtett, ami ezt anno lehetővé, hovatovább TERVEZHETŐVÉ tette. És ezt akarták egy tolvonással megszüntetni. Namost aki anno belevágott önerőből egy több milliós beruházásba, mert úgy számolta, hogy ez neki meg fogja érni, nyilván jogosan anyázott, amikor ezt meg akarták szüntetni. Közben okosan a villanyszámlában a villamosenergia díját alaposan lecsökkentették, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni a betáplált mennyiség után (hiszen ők a törvényeknek megfelelően járnak el), nehogy jó legyen a parasztnak, aki pár évvel ezelőtt kiszámolta, hogy így neki ez meg fogja érni. És ne feledjük, hogy az elosztói hálózat modernizálására sem jutott sok pénz, pedig okos emberek megmondták, hogy ebbű baj lesz. Szóval ez a kormány (és elődjei se) nem igazán gondolkodik hosszú távon, soxor csak a pillanatnyi érdekek vezérlik, és ez nagyon szomorú.
-
PROTRON
addikt
válasz
arnyekxxx #79501 üzenetére
Ezt nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, mert a másik kollega még akkor is 4-5 ft egységár különbségről ír, amikor az nincs.
Csak ugye az egyik fél a számlarészletezőből indult ki, ahol soronként nézte és azok pontos nevét, míg a másik a teljes végösszegből.De abban igazad van, hogy ennek az átlátásához sokszor pihentebb agy és a másik felé extra megértés is szükséges.
-
arcitec
addikt
válasz
arnyekxxx #79398 üzenetére
Arra amit írsz a napi 7kWh brutál sok...
Amúgy elbattyogsz a jegyzőhöz és feljelented a kutyát. Ez most komoly.
Nyugaton talán Svájcban meg van határozva mennyit ugathat a kutya, egyébként bünti.
Bünti akkor is ha eldobod bárhol közterületen a csikket és akkor is ha nem a kijelölt sávban parkolsz, magyarul kilóg a kocsid. Nem parkolhatsz más előtt, ha nem oda mentél.
stb stb . Ügye az a fránya nyugat, itt meg szabadság van, mindenki azt csinál amit akar, ahogy neki jó, lehetne sorolni ... -
-
válasz
arnyekxxx #79290 üzenetére
Szóval azt akarod mondani hogy egy MID hitelesítésű mérőműszer nem mér pontosan!
Ezt légyszives írd meg a boltnak is meg a gyártónak is hogy szart árulnak és csak a fele fogyasztást méri mint a villanyóra a falon!
És várom hogy ide betedd a levelezést velük, szeretnénk látni mit válaszolnak
-
válasz
arnyekxxx #79276 üzenetére
Ne akard újra kezdeni amit már többször is levezettem! Hitelesített villanyórával is mérve lett hogy annyi az annyi!
-
válasz
arnyekxxx #79274 üzenetére
Olvass vissza, korábban már leírtam. Ha kikapcsolom a klímákat és nem mennek mondjuk 2napig, és kint 33-34.fokok vannak, úgy át melegszenek a falak és a födém is. Hogy az egész lakásban 29-30.fok van. Akkor gondolhatod hogy nem egy árnyékos domboldalban van!
Azt is írtam hogy közel van a dunapart kb~150m, ezért ilyen magas mindég a páratartalom, még folyamatos klímázás mellett is 60-70%Itt linkeltem be képet Mikor nemvolt klíma a konyhába
láthatod még 30fok felett is volt(főzés nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gaming notebook topik
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest