- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
elekresz #90712 üzenetére
Teljes koru gari van ra.Az 5 ev garis gepeknel van 3 teljes 2 ev kompresszor.Ehez az kell,hogy be kell tarazni nekik minden alkatreszbol,foleg az "orokelet" garancianal.Minden esetre eleg mereszek,hogy ezt bevallaljak,foleg azert,mert a karbantartasbol nekik semmi hasznuk.
-
elekresz
tag
válasz
elekresz #90712 üzenetére
De alapvetően megnyugtató valahol, hogy a sok helyen "gagyizott" kínai TCL belsős Polar klímások bevállalják ezt a hosszú garancia időt is akár. Akkor azért nem lehet annyira rossz a TCL klíma. Többet közt ezért került fel nálunk is a Mitsubishi AP-k mellé Polar, míg végül egy TCL is, ezúttal nem átmatricázva és ezzel is elégedettek vagyunk.
Így a teljes repertoár 2x Mitsubishi AP35VGK, 3x Polar Ultimate és 1x TCL TPG31 Tpro.
Így kiváltva a gázos fűtést egész télen kb. 140 nm területtel, emeletes, szigetelés nélküli, 80-as évek végén épült házban, napelemes szaldóval támogatva. -
MPowerPH
félisten
válasz
elekresz #87548 üzenetére
Igen, csak egy kérdés volt. Holnap csinálok egy fotót, hogy is néz ki ez a rész. Ugyan azon a helyen tudom rakni a tetőre, vagy a tető alá a terasz padlójára. Egyik helyen védett lesz, másik helyen meg nem.
Kivitelezővel természetesen átbeszélem ezt is, csak tetőcsere előtt jó tudni, kábelezést merre vigyem. -
Vérboci
addikt
válasz
elekresz #87333 üzenetére
klímamosás kész. ez a k22 turbó az utolsó cseppig ugyanaz, mint a deep clean. még a flakon is ugyanaz, csak a forgalmazó - így a cimke is - más. viszont picit olcsóbb. én ezzel az 1 liter szerrel megvagyok életem végéig (de addig biztosan, amíg létrára tudok menni...
)
40 millilitert tettem 1-1,1 liter vízhez, szépen lehozott mindent. persze nehéz dolga nem volt, rendszeresen tisztított, csak nyári hőségben használt klímákról volt szó.
egyéb tapasztalat: kell vennem másik permetezőt, mert ami volt széthullott a munka végére -
Gaborkik
tag
válasz
elekresz #87361 üzenetére
Győrben a Lukács suli képzéseit tudom javasolni, elég jól össze van már rakva a klímás elméleti és gyakorlati képzésünk (ingyenes is, ha még nincs új képzésből szakmád), én beugrós oktató vagyok ott. A különböző magán képző helyek is hozzánk jönnek "vizsgafelkészítőre", hogy a szar képzéseik végén adjunk valami tudást a diákjaiknak(aprópénzért :/ )....
-
TeeJay
félisten
válasz
Sokan abba is hagyják mert precízség sehol...
Tudnád mennyi mekkmester után megyek javítani.
Beteszik a klíma dobozában található nem UV álló cseppvízcsövet és második évben elporlad aztán folyik a panel elkélyen végig a víz.
A héten olyat javítottam amit az egyik nagy budapesti cég emberei követtek el
Gree klíma pár éves és beltéri alatt már tenyérnyi helyen ázás folt van
akkor már 99%-ra tudtam hogy nem szigetelték le a hollandernél a rézcsöveket...
úgy is lett, fogta mekkmester és 2 azaz kettő darab gyorskötözővel összehúzta a csőszigetelést, így végülis csak úgy 3-4 centis részen fityegett ki a rézcsőpár és szépen csepegett hűtésben a falra
öntapadós armaflex szalaggal 5perc alatt javítottam és szinte minimális anyag költség volt amit remélem a főnökük azóta már elkötött valamelyik utazásán egy pohár italraÉn 21-ben végeztem és mi csak 20-an voltunk induláskor de ebből 16 jutott el tanfolyam végére és szerintem abból jó ha 4-5 lett valóban klímás ebből velem együtt 3-ról tudok aki azóta is ügyesen és aktívan egyéni vállalkozóként megállja a helyét.
Egyik sráccal szoktam is néha beszélni mert nagy AUX mester lett és ha kérdésem van felhívom hogy tud tippet adni azzal a gyártóvallekorszke:
Én számom is vagy 15éve azonos és marad is az
Leaklock-os kóklerek után legjobb javítani meg akik nem tudják a rézcsövet szépen leszigetelni...
De láttam 1hete olyat is amit nem akartam látniwhirlpool márkaszerelők panel 10. emelet ablak alá felrakták a kültérit 8-as csavarral alátét nélkül és a 4 csavarból 2 szépen megette a konzol csavar lyukát, ott 2-3 nyár és átnyalja magát a rozsda miatt az anyagon.
Tulajnak jeleztem hogy át kell majd szerelni a kültérit, egyelőre sz@rik bele
Tavaly egyik kedves fórumtársnak leszedtem a régi klímát amit 20centi szigetelésre felraktak 22-es álványcsavarral... Mikor tekertem ki fél fordulat után kiengedett a csavar és ez tartott egy közel 30kilós kültérit.Mostam tavaly olyan Gree klímákat amiknél a beltéri burkolat szanaszét volt törve, minden csavar lyuknál és környékén 2-3-5centis darabok hiányoztak
Na azt valaki fogalmam sincs hogy szedte le vagy mivel csavarta vissza de mondtam is a srácnak hogy én konkrétan kifizettettem volna velük a beltéri burkolatot -
lekorszke
tag
válasz
A piac nagyon telített, mindenki klímázik, nagyon sokan másodállásban is.
De!
Ha minőségi munkát végzel, minőségi anyagokkal dolgozol, és szép esztétikus a végeredmény és jól árazod be magad a piacon(nem szabad a legolcsobbnak sem lenni!!)akkor rogyásig van munka.
Nem árt légcsatornás és mennyezeti klímákkal is foglalkozni mert rettentő sok nagy megrendelést lehet szerezni.
Splitezni mindenki tud, az a legalapabb a hűtés technikában.
Sajnos tisztításban is rettentő sok még a spray fujkálós kókler és láss csodát azoknak is van munkája.
Arról nem beszélve olyan kóklerek után megyünk javítani hogy az valami borzalmas.
Jobb oldalon kifúrva falban a kötés, gusztustalan peremekkel, trágya vizelvezetéssel és még sorolhatnám!
De ezek a kóklerek idővel kikopnak, vagy egy nyár és a telefonszámuk ki lesz lőve!
Az én számom 6éve ugyan az is ugyan az is marad... Ja és nem is sípol ki -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #87297 üzenetére
Az szép ha ezt befújják a klímába de nem mossák le...
Ha ez is lugos cucc azt nagyon nem hagynám rajta a rézcső/alu lamella kombón
Imádom amikor látom nálunk is a telepen hogy "klímás szakik" megállnak az épület előtt egy kézi spriccelővel meg egy klímamosó zsákkal és 10perc múlva jönnek is ki...
Én biztos hülye vagyok hogy lebontom a beltérit és először lecsapatom nagynyomású mosóval utána fújom csak be aztán 10-15perc után ha már hatott a Deep Clean újra át mosom a gépet vízzel így nem vegyszeresen fogja ügyfél használni -
magyarc
tag
válasz
elekresz #86985 üzenetére
Köszönöm! Ez sajnos tényleg nem az az árkategória. Papíron az MUZ-AY25VG is 47dB zajnyomással bír. Jó esetben ezek a maximum értékek és elhiszem, hogy egy japán készülék ennél sokkal halkabb tipikus körülmények között. De vegyük a legrosszabb esetet, hogy maximumon mennek kültéri egységek.
Elméletileg ha van egy papíron 47dB hangnyomással rendelkező duál kültéri, vagy 2db 47dB hangnyomású mono kültérim, nem az utóbbiak lesznek hangosabbak?
Hangteljesítményre a Hisense 58dB-t, a Mitsu 59dB-t ad meg. Ha nem felejtettem el minden amit erről valaha tanultam, akkor a fizikában kétszeres hangteljesítmény +3dB-t jelent. Tehát ha jön egy műszerrel valaki, akkor ez játszik és nem az, hogy egy átlagember 10dB-enként érzékeli kétszer hangosabbnak a zajforrást. -
Nagya21
addikt
válasz
elekresz #86807 üzenetére
Hali!
Nemrég rendeltem tőlük egy Dyson Gen5 detect porszívót.
Azután olvastam a sok kritikát róluk....őszintén befostam...., de kellemesen csalódtam, mikor telefonáltam rájuk szállítás ügyileg, korrekten elmondták mikor érkezik be az áru, majd hivtak , hogy nem fér be a boxba, melyik átvevő pont lenne jó.
Összeségében a megadott időponthoz képest késtek 3 napot, de ez ára, higy náluk volt a legolcsóbb.
Üdv Nagya -
-
lekorszke
tag
válasz
elekresz #86807 üzenetére
Én elengedném...webklimával és társaival együtt.
Sokaknak telepítettem fel leginkább gree-t amiket ezekből a webáruházakból vettek.
Mind kék dobozos szürkeimportos román gép volt 10/3 nál nem működött az oldalirányú lapátmozgatás sem...
Meg az összeszerelés minősége is hagyott kivetnivalót. Csomó kültérit szétkellett szednem mert valami beleért a kompresszorba és zörgött.
Ezek amikről beszélek 1től1-ig mind a nagyonolcsó webklima és társai webáruházakból jöttek..
Érdekes a fekete dobozos gépekkel sose volt baj -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #86645 üzenetére
Haver sóher és a legolcsóbb klímát akarta tőlük venni ákciós 50ezres telepítéssel
aztán rányomtam és mutattam neki hogy az biza nagyon nem 50ezer lesz
Alapból 70cm fal van a lakásában, van egy felmérési díj, 80ezer nem 50ezer az a telepítés ahol nem szendvicsben raknak (mert ugye 2méter dekor csatorna 2ezer forint)
vastag felfúrás felár meg csomó minden.
Az a baj a korrekt anyagokkal telepítés árát meg kell fizetni. Látok sok 3ezer forintos konzolon klímát, vagy előre buknak vagy hátra dőlnek mert nem derékszögben hajlik ki a klíma. Inkább veszek drágább konzolt ami egyrészt nem 40centi hanem 52centis a faltól és fix hegesztett 140kg terhelhető
Gumibakból is most még nagyobbat vettem ami sokkal komolyabb
Dekor csatorna csak vecamco, idomokkal együtt, eddig az a legtutibb!
Gégecsőből is van olcsó tré ami szét szakad meg van a normális ami drágább de legalább jó -
Gaborkik
tag
válasz
elekresz #86645 üzenetére
Én például látatlanba eleve nem adok árajánlatot. Eddig aki komoly üygfél volt úgysem telefonon kérdezte az árakat. Helyszínen meg átbeszéljük mi merre, adok opciókat géptípusra, bakokra, akármi, eldöntik mi tetszene, adok rá árat. Az akkor is annyi lesz, ha benézek valamit. De ha közben merül fel extra igény, akkor megegyezünk annak díjában külön. Érdekes, hogy máshol nem ez az alap.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elekresz #86207 üzenetére
födémszigetelést csináltassátok meg, ha már nem is ingyen de még mindig kvázi fillérekért csinálják a karbonkredites cégek. 38as falra (ha az valami korabeli HB38, nem tömör kisméretű tégla) meg elég 10centi fehér eps, hogy levigye a mai elvárt érték alá (és teljesen komfortosra) a 15centi grafitossal vagy 10centi sima eps-el szigetelt 38as fal között között kb 0,08W/m2K különbség van, a szigeteletlen és 10centis simával szigetelt között meg kb 0,3W/m2K
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #86139 üzenetére
Daikin :
22dB hangerő FTXC35D, 21dB hangerő FTXC25D
20dB hangerő FTXF25E Sensira és FTXF35E Sensira valamint FTXP35N Comfora
19dB hangerő FTXP25N Comfora és FTXM25A és 35A Perfera
Mitsubishi 19dB AY25-35Ezeknek ahogy megyünk fel árban a kültéri is annál halkabb és komolyabb tudás
Kínai gépeknél 22dB körül van a silent mód Gree Pulse/Syen Charm, Fisher Summer, TCL ThermoX és Tpro, Polar Optimum, AUX Delta 3 és Magma 2Ha jól emlékszem 3dB lépés 2x akkora hangerőt jelent
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #85702 üzenetére
Fűteni 4,6SCOP alatt ne vegyél
Ebbe a listába befér a Daikin Comfora, Mitsubishi AY, Polar Ultimate, Gree Comfort Pro/Syen Muse Next és attól felfelé pl Gree Smart One
Midea Xtreme Save Pro/Fisher Comfort Plus
Elvileg AUX Magma és felfelé azok is beleférnekDe ha tutira akarsz menni akkor 5 feletti SCOP-s gépet veszel
Gree Amber Royal, Midea Oasis/Fisher Nordic, Daikin Perfera és attól felfelé, Mitsubishi LN széria meg a többi -
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #84993 üzenetére
Tegyél elé valami egyszerű védelmet az már kb arra elég lesz hogy megvédje a másodlagos hatástól de ha közvetlenül a kültéribe csapna ott semmit sem ér nyugi.
Amúgy meg ha ennyire aggódsz akkor villámvédelmet kell kompletten a házra építeni és az megoldja csak abból kijön 3 klíma ára szerintem -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #84834 üzenetére
Jön idén az új verziós Polar Optimum meg egy fejlesztett Ultimate is
Ahogy már látom majd mivel tud többet vagy mivel jobb lesz infó ide is betéve
Öcsém ma ment vissza egy általuk rakott Optimumhoz
a hátán 30centis jégtömb volt de végülis fűtött bent 21fokot.
Klímás fórumban is olvastam hogy le kell tépni a kondenzátorról a fekete műanyag hálót mert nem tudja leolvasztani a jeget normálisan és azért szenved.
Ha gondoljátok óvatosan szedjétek le és megoldódik ez a gondja -
isti732712
aktív tag
válasz
elekresz #83117 üzenetére
Szintén zenész!
Ugyan ilyen az enyém is, úgy áll ahogy ő akar! Egy mód van rá hogy saját magát bekalibrálja hogy teljesen kikapcsolod. Nem lehet kicsit rosszul rátenni a lapátott, mert akkor majd egy negyed fordulat kell és akkor meg letöri önmaga! Ez ilyen
Túl let gondolva ez a sok motoros lapát tervezéskor, ez is csak egy felesleges fíícsőőőr!!
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
elekresz #82956 üzenetére
Közvetlen ajtó felett tip. áthidaló van, Ytong esetben spórolósan 2 betonacél, egyéb esetben kerámia. Ezeket nemcsak nem illik, hanem nagyon nem könnyű megfúrni (betonacél mellett elmegy a fúrószár).
Sok esetben vezeték is megy itt.
Érdemes nem fúrással, hanem valahol mellette véséssel kezdeni, hogy lehessen látni mi van ott. Színezett fal gáz (nehéz visszajavítani).
Klímásnak ezt mind tudnia kell, vesd fel neki a problémát, de bízd rá.
Egyébként ilyenkor nem árt több infót adni, mert más a panel, társasház, családi ház, tetőtér stb. -
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #82714 üzenetére
Nekem forgalmazónak van még Polar Ultimate de nem polarklíma.hu áron...
Azt kb. tavasz óta el is felejtheted
Jelenleg arra kérdezek rá holnap hogy ez a kupon izé hogy működik mert gyanítom sokan meg fognak lepődni hogy szeretnének Ultimate-et de nem 120ezerért fogják megkapni mivel Polar-nak sincs már ilyen gép csak megmaradt készletek más nagykereknél ott meg igencsak más áron megy -
elekresz
tag
válasz
elekresz #60963 üzenetére
Hosszabb távról egy visszajelzés: Mitsubishi MSZ/MUZ AP35VGK került felszerelésre a tippeknek, véleményeknek köszönhetően és abszolút nem bántuk meg. Felszerelés óta minden rendben (minden évben szerviz karbantartás, közben magam is pucolom legalább még 1x), nekem elég halk is még aludni is mellette, a gyerkőc mellé meg a mostani "kellemes" időkben igencsak jól jön. Télen rásegít a fűtésre is, nekünk bevált a márka és ez a típus. Legközelebb az utódja lenne a választás.
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #59665 üzenetére
Fisher Nordic = Midea Oasis
Fűt mint a kazán, dupla kondenzátoros, közel 1kg hűtőközeg, jól leszabályoz, halk és nagyon ajánlott. Másik a Gree Amber Royal ami baromi jó gép lenne csak hangosabb és 500 watt alá nem nagyon megy a dual stage kompresszor miatt. Plusz elég nehéz szétszedni a beltérit így takarítani úgy hallom elég komoly móka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest