- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Érdemes lehet átnézni az alábbiakat:
Telepítési tanúsítvánnyal kapcsolatos teendők (hivatalos, letölthető pdf az NKVH oldaláról): [link]
Ebben a dokumentumban a 2. pontban van egy link, ami egy letölthető pdf-re mutat: ez egy útmutató a telepíttető, az értékesítést végző vállalkozás, valamint képesített személy teendőivel kapcsolatosan. Vélhetőleg ott bukik el egyébként a külföldi vásárlás, hogy az eladónak regisztrálnia kellene magát ebbe az adatbázisba (ahhoz, hogy telepítési tanúsítványt állíthasson ki). Mivel nincs hozzáférésem nem tudom, hogy erre külföldi jogi személynek volna-e lehetősége.
Klímagáz adatbázis: [link]
#telepítési tanúsítvány
#útmutató előtöltött berendezések és telepítési tanúsítvány rögzítéséhez a klímagáz adatbázisban
#klímagáz adatbázis -
dbius
veterán
Idéznék egy kollégának írt hozzászólásomból:
Home assistant okosotthon rendszer van kialakítva, amihez rengeteg eszköz van hozzácsatolva (szenzorok, dugaljak, hő-, páratartalom mérők, napelem inverter, villanyóra, meg amit csak akarsz figyelni).
A klíma egy tasmotás okoskonnektoron keresztül csatlakozik és az okoskonnektor küldi az adatokat 10 másodpercenként a home assistantnak, ami adatbázisba menti az összes eszköz által küldött információt.
Onnan pedig bármikor visszanézhető újabb bővítménnyel, pl. grafana.
A linkelt kép a home assistant rendszerben készült history explorer nevű bővítmény alkalmazásával.
Ha érdekel a téma, javaslom az okosotthon topikot
-
dbius
veterán
válasz
Devsey #84443 üzenetére
Attól függ, hogy látható-e rajta a leolvasztás, hogy milyen részletes a fogyasztási görbe. Ha kellően részletes, akkor megfigyelhető, hogy amikor leáll a fűtés az olvasztás megkezdéséhez, akkor a fogyasztás leesik, majd az olvasztás megkezdésekor hirtelen felugrik. Amikor befejezi az olvasztást, akkor megint leesik a fogyasztás, majd szépen elkezd emelkedni.
Ebben a hozzászólásomban linkelt képen a piros színű görbét ha megnézed pontosan lehet látni mikor állt le a fűtés, mikor kezdte meg az olvasztást, mikor fejezte be azt és mikor kezdett ismét fűteni.
Most készítettem egy részletes diagramot a klíma fogyasztásáról, amin az utolsó leolvasztás lépései jól leolvashatóak (10 másodpercenként frissül az adat): [kép]
Fűtés leállásától a fűtés újraindulásáig valamivel kevesebb, mint öt perc telt el.Az utolsó 12 óra adatai pedig itt: [kép] Nagyjából két óránként olvasztott le ma eddig, de tegnap sűrűbben, olyan 50-60 percenként.
-
dbius
veterán
válasz
Drótszamár #83609 üzenetére
Rendkívül hasznos információt tartalmazó hozzászólás, köszönöm!
-
dbius
veterán
válasz
seolwon #83586 üzenetére
Nálam a már említett Mitsubishi AP35vgk nappali/étkező/konyha teret fűt,.ami egy légtér, kb 40m2, ehhez társul még előszoba amit hozzá lehet számolni, mert nincs ajtóval elválasztva.
38-as Porotherm, szigetelés nincs, csak vakolat és színezés.
Ahogy korábban említettem már 05-22 között (ezt lehet korábban rosszul írtam) 23 °C auto fordulaton, 22-05 között pedig 22.5 °C a célhőmérséklet 2-es fordulaton.
Az alábbiak szerint alakult a fogyasztás az elmúlt napokban: link
Láthatod a kültéri hőmérsékletet, a fűtött helyiség nappali részében mért hőmérsékletet (kb 3m-re a klímától, nem a légáramban van mérve, hanem félreeső helyen) és a napi fogyasztást.
A teljesség kedvéért: van padlófűtés is, ami egy körön van az emeleti radiátorokkal, azok kapcsolják a kazánt, de ez nem igazán befolyásolja a lenti hőmérsékletet, mert rövid idő alatt eléri fent a kívánt célhőmérsékletet és kikapcsol a kazán (10-15 perc) ami kevés ahhoz, hogy a padlón érezhető legyen. Épp ezért szinte kizárólagos fűtésnek is lehet nevezni a klímát.
-
dbius
veterán
válasz
Csöves #83515 üzenetére
Nappalra auto ventilátor fokozatot állít be a Home assistant 23.0 C° célhőmérséklet mellett, éjszakára, 22.00 órától pedig fix 2-es fokozat, 22.5 C° célhőmérséklettel. Ez vált be.
Azért fix éjszaka, hogy ne változzon a fordulatszám és a hangnyomás (ha valaki ott alszik jobb egy állandó fordulatszám, mint a változó). Nem hangos valójában egyébként, én pl. max fordulatszám mellett is tudnék ott aludni, de van, aki érzékeny a fordulatszám szabályozás okozta hangnyomás változásra, ezt vettem figyelembe amikor beállítottam ezt az automatizált vezérlést.
-
dbius
veterán
válasz
Lorden #83511 üzenetére
A #83506-ban berakott képernyőmentésen látható utolsó leolvasztás jobban láthatóan itt van:
10:01:40-kor már leállt a fűtés, 10:05:30-ra végzett az olvasztással, a grafikonon pedig láthatod, hogy 10:06:30-kor már felszálló ágban van a felvett teljesítmény, tehát elkezdett fűteni. -
dbius
veterán
Nem normális. Most készítettem egy rövid videót a saját kültérim hangjáról (Mitsubishi AP35). Videón egyébként visszanézve sokkal hangosabbnak hallom, mint amilyen valójában, mellette állva. MEGA [link]
A felvétel készítésekor (22:16):
Kültéri hőmérséklet: 2.8 C°
Kültéri páratartalom: 85%
A klíma felvette teljesítménye 280-300W
Fűtött helyiség hőmérséklete: 22.8 C°
A klímán beállított célhőmérséklet: 22.5 C°
Beállított ventilátor fokozat: 2 -
dbius
veterán
Mitsubishi AP35 nálam nagyjából 2,5-3 fok alatti kültéri hőmérsékletnél kezd olvasztani, ha attól magasabb a hőmérséklet, akkor nem:
(A teraszon elhelyezett hő- és páratartalom mérő kb 4 méterre van a klíma kültérijétől, azzal egy magasságban, egy másik klíma konzol alatt)
-
dbius
veterán
válasz
Kolondrum #83340 üzenetére
Legegyszerűbben olyat tudsz csinálni, hogy pl. egy tuyás infra adót raksz le valahol a helyiségben, ahol a klíma van és rálát a klímára (pl Broadlink RM4Pro). Ha nem megy a melcloud, akkor az appon keresztül az infra adóval adsz neki utasítást (mintha otthon nyomkodnád a klíma távirányítóját) Ehhez azonban általában fel kell tanítani az adót előtte.
-
dbius
veterán
válasz
zeon.hu #83338 üzenetére
Így működik a párátlanítás/páramentesítés minden klímán. Ahhoz, hogy csökkenteni tudja a páratartalmat a beltéri egység hőcserélőjét le kell hűtenie, hogy azon lecsapódjon a levegőben lévő páratartalom. Ilyenkor még jobban lehűti a hőcserélőjét, mint sima hűtés módban.
-
dbius
veterán
"rezonál is benne valami, amit már alacsony teljesítményen is produkál"
Nézd meg a kültéri hátoldalán a műanyag keretet jobb oldalon és a fém rácsot. Azok szoktak nálam AP esetén időnként úgy mozdulni pár mm-t, hogy rezonál a kültéri. Megmozgatom és utána csend van (eddig évente egyszer vagy kétszer kellett ezt csinálnom)
-
dbius
veterán
válasz
isti732712 #82133 üzenetére
Semmi problémám nem lett volna azzal a hozzászólással, ha linkelted volna azon korábbi hozzászólásod (vagy hozzászólásaid), amiben arról írtál, amiről a streamben esetleg beszélsz. Vagy ha ilyen nincs, akkor tömören megfogalmaztad volna a tárgykört, hogy milyen okról, okozatról, megoldásról, problémáról szól a videó.
Nekem nem Polar klímám van, így nem fogom megnézni (egyiket sem), de a Polar klímák tulajdonosainak segítséget jelenthetne (főként a későbbiekben, kereshetőség szempontjából).
Így lenne teljes és igényes is egy hozzászólás, amit megtámogatsz a videóddal, ha már ennyire promótálod a saját csatornádat.
Még 1*, ez egy fórum, nem YT (shorts), hogy videókkal kommunikáljunk. Tényleg nem bántásból írom, ill. írtam egyik hozzászólást sem, de ha őszintén segíteni akarnál a márkatársaidnak, akkor teljes értékű hozzászólást írtál volna. Peace
-
dbius
veterán
válasz
vinczepeter2 #82124 üzenetére
Ez egy fórum, nem stream csatorna. Itt írni és olvasni szoktak tapasztalatokról, nem pedig arra kérni, hogy akit érdekelnek okok, tapasztalatok az nézzen végig egy streamet. Persze, van helye videóknak bizonyos esetekben.
A hozzászólásból semmit nem lehet megtudni az adott klíma tulajdonosainak, ha mégis okulni szeretnének kényszerítve vannak a stream megtekintésére, ami ha le lett volna írva 1-2 perc alatt elolvasható lett volna, és visszakereshető lenne.
-
dbius
veterán
válasz
isti732712 #82113 üzenetére
Mindig linkeled ezeket a véget nem érő videókat amiket készítesz, elhiszem, hogy ez Neked így egyszerűbb, de ha már ide írsz nem tudnád megtisztelni a fórumtársaid azzal, hogy leírod ide a lényeget ahelyett, hogy arra kéred őket, hogy nézzék meg a videóidat? Ez is 13 perc hosszú
-
dbius
veterán
válasz
djsensore #77266 üzenetére
Nekem nem ilyen készülékem van, szívesen segítenék, hogy pontosan hogyan kell resetelni a wifi beállítást vagy magát a készüléket, de gyors kereséssel én is csak a wifi és telefonos applikáció beállítását találtam meg, a resetelést nem: [link] Wifi és applikáció beállításának leírása pdf-ben: [link]
Egyébként telefonos applikáción keresztül vezérli a klímát vagy a távirányítóról? Ha telefonos applikáción keresztül, akkor azt ki állította be és nem tudna segíteni az újra beállításában?
Elképzelhető, hogy elég lenne a wifi és applikáció beállítási folyamaton újból az elejétől (ebben az esetben először el kellene távolítani az applikációból az eszközt).
Abból amit Ön leírt az elején és be is linkelte a képet is, hogy ismeretlen személy csatlakoztatta a klímáját nagy valószínűséggel illetéktelen hozzáfér pl. az applikáción/wifin keresztül.
Szerk: Biztosan lesz itt a topikban olyan kolléga, akinek hasonló készüléke van és nagyobb tapasztalattal rendelkezik és hajlandó lesz tovább segíteni szükség esetén.
-
dbius
veterán
válasz
Kolondrum #74646 üzenetére
Ez a téma home assistant fórumon is napok óta.
Ahogy már előttem írták (és ahogy a fenti fórumon én is megerősítettem) DNS névfeloldást kell eltéríteni az eredeti IP címről, mivel a
production.receiver.melcloud.com
címhez tartozó eredeti IP cím nem érhető el jelenleg. Emiatt nem megy a Melcloud app és nem tudod vezérelni az eszközt távolról.Lehetséges megoldások:
- Asus router és merlin firmware esetén azt kell megcsinálni, amit a home assistant fórumban fentebb linkelve leírtam,
- Adguard android appban felhasználói dns szűrőt kell hozzáadni,
- Windows, Linux, vagy mac OS számítógépen pedig meg lehet próbálni a hosts fájlba beleírni:52.215.226.151 production.receiver.melcloud.com
Sajnos a már linkelt hivatalos melcloud appban kapott tájékoztatást leszámítva Mitsubishi részéről semmilyen hivatalos tájékoztatás vagy javaslat nincs sehol
Nekem Asus routerem van merlin firmwarerrel és a fenti dns módosítással megy a vezérlés weben keresztül a melcloud oldalán, a telefonos melcloud appból és home assistantból is.
-
dbius
veterán
válasz
Kolondrum #74574 üzenetére
Szerintem a melclouddal van valami probléma. Az elmúlt napokban én is észrevettem, hogy az AP35 később, nagyon lassan reagál a Home Assistantban kiadott parncsokra.
Most beléptem a melcloud appba és ott azt mutatja, hogy tegnap este 20 óra 50 körül volt az utolsó kommunikáció a klímával. link
Melcloud appon keresztül nem is tudom jelenleg vezérelni, de home assistant alól veszi a parancsokat, csak késve (az is a melcloudon keresztül vezérli pedig)
A lényeg, hogy szerintem nem a klímával van probléma!
-
dbius
veterán
Minél hosszabban vezeted el valamerre, annál nagyobb az esélye, hogy valahol elfagy. Nálad előny, hogy jelenleg szigeteletlen a fal, így meg tudod oldani, hogy pvc csövet is szigeteld teljes hosszában (akkor is, ha eleve a szigetelés alá kerül majd!) Ezzel tudod javítani az esélyét, hogy ne fagyjon bele. Javaslom, hogy a fenti esetben is inkább 45 fokos idomot használj, hogy minél gyorsabban ki tudjon folyni a kültériből.
-
-
dbius
veterán
válasz
Safranek #72253 üzenetére
Szívesen! A flexi csövet melegíteni kell picit, hogy belemenjen a toldó 16mm-es vége. A toldó másik végén (20mm) pedig kb 2mm-nyit levágtam, mert sorjás volt és kifelé hajlott. A Szűrőkosár menetes részét körbesmirgliztem és így szépen belement a toldóba. Nálam nincs összeragasztva egyik a másikkal, tart anélkül is.
-
dbius
veterán
válasz
Safranek #72243 üzenetére
A 16mm átmérőjű flexibilis csőbe van téve egy 16-18-20mm lépcsős toldó, és a toldóba van belerakva egy 1/2" fém szűrőkosár.
#72242 pjen: Nem valószínű, hogy foglalkozom vele tovább. Anno gondolkodtam egyébként, hogy: a gyárihoz rakassak fűtőszálat, vagy egyedi tervezés és nyomtatás legyen? Ez utóbbi mellett döntöttem.
-
dbius
veterán
válasz
Jolida #72234 üzenetére
De jó, hogy felhoztad a kifolyót. Ezzel kapcsolatban már korábban akartam írni, de elfelejtettem és ezen apropó alapján gondoltam megosztom veletek az alábbiakat.
Nekem egy Mitsubishi AP35 van felrakva tavaly október óta. Ennek a gyári csepptálca kivezetője ilyen:
Vagyis durván 11mm a belső átmérője, amin keresztül ki tud folyni télen a keletkező kondenzvíz, ami valljuk be könnyen elfagyhat és megakadályozhatja a kondenzvíz szabad elfolyását. Az előző télen ugyan nem fagyott be teljesen soha (nekem déli falon van a kültéri, ahol télen is éri a nap), de valami jobbat, biztosabbat szerettem volna, főleg azért, mert mint látható jóval nagyobb átmérőre is lehetett volna tervezni. Egyszerűen nem is értem, miért ilyen kicsire tervezték, na mind1...
Éppen ezért itt a fórumon a 3d nyomtatás topikban kértem segítséget és kriszpontaz kolléga önzetlenül segített is ebben. A lemért, lefényképezett adatok, valamint az eredeti gyári példány alapján tervezett egyet, kinyomtatta, ami végül ilyen lett:
Felrakva pedig:
Szerelvényezve pedig ilyen lett:
Szabvány 32mm átmérőjű pvc cső illeszthető a tervezett és nyomtatott csonkra. 45 fokos idomot csatlakoztattam rá, valamint egy egyenes pvc csövet vágtam meg.Nem utolsó szempont az sem, hogy eltávolítható, cserélhető. Ősszel felrakom, tavasszal leveszem a pvc idomokat.
Eddig teljesen jól teszi a dolgát és nyugodtabb vagyok a kondenzvíz elvezetés miatt.
Ezúton is köszönöm kriszpontaz kolléga segítségét! Az információkat az Ő beleegyezésével osztottam meg. Tekintettel arra, hogy a tervezett és nyomtatott darab az Ő szellemi terméke, ezért akit esetleg érdekelne, az kérem a kollégát keresse. Köszönöm a megértést
-
dbius
veterán
Nálam (AP35) leolvasztáskor nagyjából - az aktuális fűtési teljesítményfelvételhez képest - úgy 3* teljesítményfelvétellel üzemel arra a pár percre, amíg olvaszt. Ez együtt jár azzal is, hogy valóban hangosabb a kültéri ez idő alatt.
Esetedben viszont a csupasz, vakolatlan téglára van rögzítve a tartókonzol, valamint - bár nem látszik valami jól - a rezgéscsillapító gumibakok is alapnak tűnnek, amik szintén átvezethetik a rezonanciát és nem biztos, hogy le tudják csillapítani rendesen, így nem csodálom, hogy rezonál és be is hallatszik a falon keresztül. A konzolt a tervezett szigetelést is figyelembe véve kellene rögzíteni arra a téglafalra, távtartóval. Biztosan halkabb lenne és nem rezonálna, valamint nem vezetné be a falon keresztül is
(hozzáteszem, hogy nem vagyok szakember, csak egy felhasználó)
-
dbius
veterán
válasz
Alpenjunge #71417 üzenetére
Na ez engem is érdekelne hogy szedted ki, feltéve, hogy nem oldalvágóval csípted ki.
-
dbius
veterán
válasz
feco70 #70162 üzenetére
Ha jól látom a takarófedél is fordítva van felrakva, felülről szokott zárt lenni és alulról vezetik bele a csövet, hogy a nedvességtől védje. Ez meg gyakorlatilag bevezeti az esőt maga alá.
Gondolom rövidebb a cső és jóvanazúgy, de én nem hagynám így.
Hm, gyorsan rákerestem, termékfotókon is ilyen állásúnak látszik. Akkor lehet ez gyárilag ilyen? Akkor stornó amit írtam.
-
dbius
veterán
Mitsubishi MelCloud bejelentkezés (és app) másnál se megy? Tegnap este óta nem megy. Home assistant szerint ssl certificate hiba.
-
dbius
veterán
válasz
Intruder2k5 #65836 üzenetére
Az a leadott teljesítményre vonatkozik, a felvett teljesítményt a klímák műszaki adatlapján tudod legtöbb esetben megnézni. Szerk: szívesen.
-
dbius
veterán
válasz
ANDROID??? #64917 üzenetére
Ezt majd hozzáértők megválaszolják Neked.
Én csak saját tapasztalatomról tudok beszámolni: Amerikai konyhás nappaliba, amihez csatlakozik előszoba, valamint emeletre vezető lépcsősor (kb 40-45m2 alapterület összesen) kezdetben 5kW-os Mitsu AP-t nézegettem, mert az erre járó klímás 5kW-os - más márkájú - klíma telepítését javasolta, én viszont Mitsu AP-t szemeltem ki.
Hozzáértők sokallották ezt a teljesítményt, így lejjebb mentem és 4.2kW-os AP-t szerettem volna venni, de sehol sem volt elérhető (augusztus-október között, legalábbis azokon a helyeken, amiket neten végig tudtam túrni és felkeresni). Így - szintén hozzáértő kolléga javaslatára - még lejjebb mentem és végül 3.5kW-os Mitsubishi AP került beszerelésre október elején, mivel épp volt raktáron.
Azóta kikapcsolás nélkül megy és rásegít - heti programozással - a fenti helyiségek padlófűtésére (19-22 fok közötti a programozott célhőmérséklet napszaktól és itthon tartózkodástól függően) és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, a teljesítménye bőven elegendő volt, és szinte folyamatosan 250-350w közötti leszabályzott állapotban működik, mai napi fogyasztása eddig 4.91kW.
Ha visszakeresel a hozzászólásaimra végigolvashatod.
De van itt a topikban olyan kolléga is, aki 50m2 körüli térre 4.2kW-os AP-t rakott és tudomásom szerint szintén meg van vele elégedve, ill. van olyan kolléga is, aki még nagyobb alapterületre, kb. 70m2 körüli térben használ szintén 3.5kW-os AP-t!
-
dbius
veterán
válasz
ANDROID??? #64914 üzenetére
-
dbius
veterán
Hoppá.
Hálás köszönet
, megnéztem, üres volt. Kitöltöttem és megjelent az energiahasználat fül nálam is.
Pedig amikor cloudhoz hozzáadtam akkor kitöltöttem ugyanilyen adatokat, mégsem volt most ott.
Azonban a konnektor és az app által jelzett érték nem igazán hasonlít.
Konnektor szerint novemberben eddig 60.49 kWh fogyasztás, app szerint pedig 48 kWh. De becslésnek elmegy.
-
dbius
veterán
válasz
barizo #64004 üzenetére
Nem a gyártót akarom védeni, de emlékeim szerint a gyári prospektusokban, letölthető dokumentumációban sem szerepel a fogyasztás mérés lehetősége.
A klímával elégedett leszel! Nálam október 8 óta megy (folyamatosan), a távirányítót nem is használtam csak első nap, amíg a melcloudhoz nem csatlakoztattam.
A heti programozás/időzítés is remekül működik, beállítottam a számomra megfelelő hőmérsékletet nappalra/éjszakára a hét egyes napjaira és szépen vált is a programnak megfelelően!
Napelemhez meg smart meter (akár gyári, akár pl. Shelly 3EM) és minden fázison látni fogod az aktuális állapotot.
-
dbius
veterán
válasz
barizo #64000 üzenetére
Fogyasztást nem is fogja mutatni, azt sajnos csak hőszivattyúnál, külön egységgel mutatja, legalábbis ennyit találtam a neten. A klíma (Ap35) regisztrációja után nekem is eltűnt a fogyasztás menüpont a melcloud alkalmazásból. Jelenleg nálam egy okos konnektorba van csatlakoztatva, azzal mérem a fogyasztást.
-
dbius
veterán
Srácok köszönöm a segítséget, hétvégén végre felszerelésre került egy Mitsubishi MUZ-AP35VGK klíma: [kép] [kép]
550-es konzolra került kifejezetten az én kérésemre (hogy távolabb legyen a faltól), de a lyukkiosztása nem volt épp optimális, így kell majd rá fúrni két másik lyukat (hátsó lábakhoz), hogy teljesen előre lehessen rakni a kültérit a konzolon.
A klíma induláskor 1.4-1.5kW-ot vesz fel, leszabályozva pedig 250-350w közötti fogyasztással tartja a beállított hőmérsékletet.
Albaklímától sikerült megvenni két hete. Ahogy nézem azóta bruttó 80k-val lett több az ára, hihetetlen, ami megy a klíma árakkal (is).
Külön szeretném megköszönni F.N. kolléga privátban és telefonon nyújtott segítségét, aki próbált segíteni a beszerzésében, valamint Real_Necro segítségét, mivel felhívta a figyelmem, hogy hol van épp tényleges raktárkészleten a klíma. Így közel két hónap utánajárás után sikerült a beszerzés és telepítés.
Végül pedig nem tudom, hogy megengedett-e, de szeretném ajánlani Pepe78 fórumtársat is az ország keleti régiójában, ha valaki klímát szeretne telepíteni, nekem Ő telepítette és pozitív tapasztalatokat szereztem!
-
dbius
veterán
válasz
kardkovacsi #62046 üzenetére
-
dbius
veterán
Srácok, mivel a Daikin nem nagyon akar válaszolni, ezért itt is feltenném a kérdésem, ami nem csak a Daikinre érvényes természetesen.
Magyarországon kívüli, de EU-n belüli vásárlás esetén - hivatalos forrásból, tehát külföldi forgalmazótól - ha megveszek egy klímát, a példa kedvéért legyen Daikin Perfera, mert konkrétan erre kérdeztem rá, akkor Magyarországon - fgáz vizsgás szerelővel történt üzembe helyezést követően - garanciális probléma esetén fognak-e a klímával foglalkozni, vagy elhajtanak melegebb éghajlatra?
A kérdés oka az, hogy itthon annyira rohadtul felmentek az árak, hogy még oft-ben is drágább, mintha külföldről venném.
Konkrétan egy 4.2 Perfera itthon br. 750-től indul (de inkább 800 fölött van legtöbb helyen) végfelhasználókénti vásárlás esetén, míg pl. Romániában ugyanez bruttó 590.
Ururu Sarara 5kW pl. itthon 1.6m-2.0m között mozog, Romániában ugyanez 1m bruttó...
-
dbius
veterán
válasz
S0m30n3 #61617 üzenetére
Na, most megint ránéztem a pana oldalára és ha a linkeket nem kattintással nyitod meg, hanem jobb klikk, link másolása, majd új lapon beilleszted a linket, akkor letölti a katalógusokat.
Ebben benne van az általad keresett nordic sorozat is műszaki adata is (tömörített zipen belül) ezt a linket is a fentiekben írt módon nyisd meg, úgy letölti az állományt.
-
dbius
veterán
válasz
S0m30n3 #61613 üzenetére
Jó helyen keresnéd, de a letölthető anyagokat nekem sem sikerült elérni az oldalról, a hivatkozások nem létező helyre vezetnek.
Én is néztem a Panasonic Nordic klímát, csak a nagyobb (3,5 ill 5kW) testvéreket, úgy tűnik, hogy ezt a szériát már nem gyártják, helyette vezették be az általad linkelt oldalon is megtalálható Heatcharge szériát. (legalábbis én erre a következtetésre jutottam hozzá nem értőként)
Az egyes webshopokban, ha végignézed a találati listákat találsz paramétereket képek formájában, a nagyobb tesókhoz én így vadásztam le paramétereket - eurovent adatlapokon kívül -.
-
dbius
veterán
Hajdú Bihar megyében foglalkozik valaki Mitsubishi klímákkal? MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP50VG érdekelne de helyben úgy néz ki nem tudják beszerezni előreláthatólag.
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 5kW teljesítményű, hűtő-fűtő klímából milyen konkrét márka (ill. azon belül típus) ajánlott jelenleg?
Télen kiegészítő fűtésre lenne használva földszinten, nappaliban padlófűtés mellé (kb. 40-50m2), nyáron pedig hűtésre.
Olvastam az összefoglalóban, hogy főként japán márkák ajánlottak elsősorban, tudnátok pár konkrét típust is említeni? (800k max keretig)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest