- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bardi
senior tag
Igen, közben leesett, hogy ahhoz itt nem lesz nyomás.
A direktbe kötés lesz szerintem itt a jó megoldás, ha anno a vizesek magasabbra rakják a lefolyót a falon, valószínű nem lenne ilyen gondom... Viszont így, hogy a klíma csöve a falon van áthúzva, nem sokkal magasabban, azon már nem nagyon tudok variálni, hacsak át nem fúrom a falat, meg cseszem szét a csempét... -
bardi
senior tag
Félig off, félig talán nem.
A klímám beltéri kondenzvize egy ilyen csepegtetőre van rakva. Amíg a klíma vize megy bele, ez tök jó, viszont egy magasságban van a mosógép kimenő csövével is, ami amikor ürít, valamikor nyom is ki egy kis vizet ott. Évek óta ilyen, nem egy hatalmas probléma amúgy szerencsére. Viszont ma gondoltam kipucolom, hátha csak retkes, de így szétszedve azt látom, hogy ez soha nem fogja megakadályozni, hogy a víz a mosógépből ne tudjon visszajönni rajta.
Tudtok valami tippet, ami ugyan ennyi helyen elfér, de nem engedi a vizet vissza a másik irányból? -
bardi
senior tag
Én ezt a leírást tervezem majd követni, ha sikerül szerezni egy állványt.
Ő 10 Watt/méteres kábelt használ, már csak 16-os van, ha jól látom, de ez még mindig semmi ahhoz a fogyasztáshoz képest, mintha egy villany radiátort kell emiatt bekapcsolni... -
bardi
senior tag
Egy albérletben volt szerencsém hőtárolós radiátorhoz, soha nem találkoztam olyan szarral, lehet az újabbak jobbak, nem tudom. Fogyasztani biztos nem fog kevesebbet ennél, csak tovább tart míg felmelegszik, és utána tovább tartja a hőt. Ez a panel legalább rögtön meleget ad. Ezzel vettem még a lakást, klíma nélkül, majd felkerül egy második a nappaliba is.
Én amúgy 20-21 fok körül tartom a lakást, a klíma azért megy magasabban, mert lekapcsolgat, meg így valamennyi a hőjéből átjön a nappaliba is talán. Ha bent vagyok a hálóban, az a 24 fok nekem sok...
-
bardi
senior tag
Mindeközben a nappalimban (kb 20nm) a villanyradiátor (nobo) 1 nap alatt megevett 13kWh-t, picivel 20 fok alá állítva.
Ház napos oldalán, 3 nm-rel kisebb szobában, ahol ment reggel 1 órát a klíma, meg délután, este, 3kWh ment el, plusz amit a klíma fogyasztott, az nem tudom mennyi. Klíma 24 fokra van állítva.
Jó ez a tapo fogyasztásmérős konnektor. -
bardi
senior tag
Gree alkalmazásában nem kéne tudni távolról is kapcsolni a klímát?
Amikor otthon vagyok, és a telefon meg a klíma azonos wifi hálózaton van, többnyire működik, de távolról nem tudom bekapcsolni, azt jelzi pár másodpercig, hogy megy, majd kikapcsolt állapotot mutat, és valóban nem kapcsol be.
Ezután abban is nehezen bíznék, hogy ha telefonon állítok be időzítést, akkor az valóban működni fog, ha nem vagyok otthon. -
bardi
senior tag
Mivel nézitek a klíma fogyasztását? Gree alkalmazásában nem találok ilyen menüpontot.
-
bardi
senior tag
válasz
TeeJay #82817 üzenetére
H-s villanyóra kiépítés, biztosíték táblával, klíma bekötése, 20A-re pénz az eon-nak, meg ezen felül a villanyóra és nappali között a vezeték csere, hogy bírja a 32 ampert összesen ~300 volt.
Ha elég 10 amper, meg csak 1 klíma, rögtön lejön egy 50-es, ami csak az eon-nak megy.Szerk.: És minden papírmunkát a villanyszerelő intézett, egy agysejtem se pusztult el eon-os és mvm-es ügyintézés miatt.
-
bardi
senior tag
válasz
TeeJay #82703 üzenetére
Ahogy néztem, a valószínűleg elég hosszú, hogy kellően magasra rakd, viszont a létrás dolgot megértem. Szerintem valami autós daru vagy nem is tudom mi kéne hozzá.
A téli vízelvezetésre te mit javasolnál? Jelenleg a másodikról csöpög a víz, néha a szomszéd ablakpárkány, vagy az ablak elé, megértem, hogy zavarja őket, én viszont fűteni akarok vele egész télen, már H-s órán van hozzá, nem a villanyradiátort járatnám kurvadrágán. Legyen levezetve egy csőben? Szinte egész nap éri a nap, de nem tudom 0 fok alatt mennyi idő alatt fagyna be. -
bardi
senior tag
válasz
static00 #82644 üzenetére
Nekem ilyen trógerül van megcsinálva, de végülis működik...
A tiédbe nem tudom hova lehetne beépíteni, ennyire sajnos nem vagyok képben vízszereléssel. -
bardi
senior tag
Úgy látom vannak itt, akik telepítéssel, karbantartással is foglalkoznak. Van köztetek, aki Esztergomban is vállal munkát? Ha nincs olyan, attól még tudnátok egy -tól -ig árat mondani, hogy kb mivel számolhatok?
Csináltam képeket, hogy elképzelhetőbb legyen a kérés.
Egyrészt a képen látható Gree klíma tisztítása, ez az egyszerűbb.
A másik része meg a kültéri egység áthelyezése, ablak mellé, olyan magasra, amit a csövek engednek. Korábban írtam már, de a kültéri a másodikon van.
Áthelyezés után a kültéri vízelvezetését kellene megoldani, ehhez egy lyuk biztos kell a falon, behozni egy csövön (ebbe esetleg fűtőszálat rakni a korábbi javaslat alapján, hogy ne fagyjon be, éjszaka kivételével menne egész télen H-s óráról).
A beltéri egység már a képen látható csöpögtetőbe megy, szerintem annak a csövére egy Y elágazással rá lehetne csatlakozni a kábelcsatornán belül. -
bardi
senior tag
Ha átszerelik, a szabadban lévő rész lehetne olyan rövid, amire tényleg szükség van, akkor is rakatnál bele fűtőszálat?
Amúgy egy másik szobába is tervezek felrakatni, de ott az egyetlen megoldás, hogy lakáson belül lesz egy tartály, amit ürítek amikor kell. Sajnos ott az utcára kivezetés nem jó megoldás, mert járda van, rakás nyugdíjassal.
Belső tartályhoz létezik valami automatán lekapcsoló funkció, ha elér egy bizonyos vízszintet? -
bardi
senior tag
Sziasztok!
Félig témába vágó kérdésem lenne.
Kültéri egység vízelvezetésére keresnék megoldást. Jelenleg az ablak alatt van elhelyezve, semmi csövezés, így vagy az alattam lévő párkányán kopog, ha nagyon szerencsétlen a szél, vagy épp a falon amit áztat. Mivel idén télre már lesz H-s órám, ezt mindenképp módosítanám, hogy egész végig mehessen, de nem tudom mi lenne a biztos megoldás.
egyik megoldás, hogy második emeletről a falon lenne egy csövön végigvezetve. Megfagyna a víz benne télen? Ezzel egyedül ez kérdéses nekem. Lentre amúgy raknék valami edényt, amit néha kiürítenék, más is így oldja meg, meg én parkolok mindig ott, így a fal nem ázna.
A másik megoldás az lehetne, hogy a kültéri egységet áthelyezik az ablak mellé, így be lehetne vezetni a fürdőbe, a beltéri egység így van megoldva.
Amúgy egy gree klíma, comfort x talán, kb 3,5 éve lett telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest