- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
isti732712
aktív tag
Részemről nincs harag, nem is vagyok olyan! Igyekszem a hozzászólásaimban is leírni amit egy videóban elmondok, és nem promotálom a csatornámat,mert nem keresek vele egy fillért sem. csupán jó szándékból,segítő készségből gyártom a tartalmakat, másokat megkímélve az esetleges problémáktól,és attól,hogy ne szívjanak egy éven át,mint ahogy velem történt egy SDI klímával. Szóval békegalamb
-
isti732712
aktív tag
Természetesen, nem szállok vitában ebben a kérdéskörben,mert értelmetlen lenne, de azért fiúk/lányok egy dolgot ne feledjünk már el a tudás nincs ingyen! Azért tenni is kell ám! Nem kértem senkit,hogy nézze meg! Ez egy opció! Akkor ne nézd meg!
A videót csak belinkeltem mert a fórum ad rá lehetőséget, és ha ez a modinak nem tetszi törli a hsz emet vagy sem!
Ezek a videók egyébként sem ide készülnek hanem oda ahol a csatornámon ezzel foglalkozom, de miért is írjak liturgiát, vagy háború és békét, ha elmondthatom videóban is??
Más! Már az előbb jeleztem nektek, amit videóban elmondok azt leírom it is tehát olvasható formában is megtalálható, válaszolok kérdésekre is, nem csak nyomkodom nektek a videókat is, akinek ez nem tetszik nem nézi meg, akinek meg így jobb az megnézi.
Sokkal jobban el tudnám én szeméyl szerint fogadni azt mikor itt rengeteg probléma van, hogy készül róla videó, az ember vizuális,jobban átlátja a kérdező vagy éppen hozzáértő szaki videóját, mint azt hogy itt számokkal fossuk össze a fórumot. -
djsensore
tag
Segítene, hogyan lehet resetelni a készüléket, mert hirtelen nem láttam a leírásban és az áramtalanítás egyelőre nem tűnik megoldásnak. Egyébként nincs mit kitörölni sajnos, az csak valami fura értesítés volt aminek hűlt nyoma sincs
Továbbá nem is tudtam, hogy ez az eszköz képes volna a Bluetoothra.
-
Sumi
aktív tag
Hiaba irja be a gepen/telefonon host faljba. A klimanak kell ezt az ipt kapnia erre a hostnevre amikor a felhovel akar kommunikalni. Tehat csak a local dns szerveren (amit a klima hasznal nevfeloldasra) felulutes segit. A telefonos app az override nelkul is tokeletesen belep, hasznalja a felhot - csak epp a felho nem latja a klimat..
-
mjani1172
addikt
Kösz, erre gondoltam. Nem ismerem a kollégát, meg viszonylag gyorsan kell. Hogyha hozza a klímás a gépet (még nincs konkrét) akkor már a kezemben kell legyen valami amivel tud dolgozni, hogy be tudja kötni a csatornába. Így is mindenki húzza a száját mit okoskodok, miért nem jó a gyári ráhúzva egy vékony cső.
-
Sumi
aktív tag
Szintén boldog tulaja lettem egy ilyen szerkezetnek kriszpontaz -nak hála az AY50VGK-ra. Ezúton is köszönöm neki!
Egyelőre még agyalok rajta, hogy levigyem-e a földig/esővízgyűjtőig a 32-es pvc-t (esetleg a szigetelés alá rejtve), vagy csak eldobjam messzebb a kültéritől a vizet, ahogy dbius csinálta. Előnyök/hátrányokMásik: képzeljétek hogy még mindig megy a kültéri annak ellenére, hogy megfúrtam. Lehet, hogy pont nem vitte át a fúró a rézcsövet.. Remélem sokáig kitart így, mert azért húzós lenne egy új kültéri, a javításhoz meg azt mondta a klímásom hogy le és szét kéne szedni, ami szintén nem olcsó mulatság.
-
csubuka
addikt
Szia!
Akkor hiába csak a gyári cloud-on keresztül lehet a Mitsubishi klímákat irányítani a wifis moduljokon kereszrül, integrálható a HA-ba?
*Annyira nem szimpi megoldás mondjuk hogy hiába volna a HA hub meg a klíma egy LAN-on mégis a netre kimenve kommunikálnak, meg így nem lehet lezárni a netre kimenetelt az adott VLAN-on, ha épp nagyon biztonsági maximalista lenne az ember.
-
-
ANDROID???
addikt
Tehát jól behatároltam az elhelyezkedését, így vehetőnek titulálom az AP-t.
Azonban a kérdés még mindig adott, hogy ha azonos folyosóra nyílik a 3 helyiség, és még ezen kívül 2 helyiséget ki szolgálna nyitott ajtók esetén, 2 helyiség 20+20m2 és egy helyiség 10m2, kell a 3,5+3,5 + 2,5, vagy elég 3 darab 2,5kW? Esetleg 2x2,5kW + 2 kW kell csak? -
elfelejtette
veterán
Hasonló eltérést észleltem én is a Pana TZ35-tel, csak pont fordítva. Múltkor ezt írtam:
"Próbaképpen kipróbáltam már ezt a Powerful módot. Felpörgés után a fogyasztásmérő 6 Ampert írt, és 1050-1100 W-ot, valamint a Power factor 80%.
A 6 Amper egyébként a gyenge fizikai ismereteim szerint 1380 W...
Most megnéztem a klíma alkalmazásában a statisztikát. 22-én sikerült csatlakozni a klímára, azóta az alkalmazás szerint 120kWh áramot használt, a fogyasztásmérő szerint 90-et." -
barizo
tag
Azért ez tök jó
Ezért is esett a választás erre .
Gondoltam ha van wifi, akkor ez is pipa 😡
Ja, és.en direktbe kötöttem be.
Nincs opció fogyasztás mérésre.
Hacsak nem DIN-sínes megszakítós-fogy.mérős csoda kütyü megoldásban.
De hát kérem, a klíma sem volt 5 Ft.....
Nem mellesleg, tavasszal felkerül a napelemes rendszer is. Ott azért már jó lenne monitorozni az energia egyenleget. -
-
dbius
veterán
Srácok köszönöm a segítséget, hétvégén végre felszerelésre került egy Mitsubishi MUZ-AP35VGK klíma: [kép] [kép]
550-es konzolra került kifejezetten az én kérésemre (hogy távolabb legyen a faltól), de a lyukkiosztása nem volt épp optimális, így kell majd rá fúrni két másik lyukat (hátsó lábakhoz), hogy teljesen előre lehessen rakni a kültérit a konzolon.
A klíma induláskor 1.4-1.5kW-ot vesz fel, leszabályozva pedig 250-350w közötti fogyasztással tartja a beállított hőmérsékletet.
Albaklímától sikerült megvenni két hete. Ahogy nézem azóta bruttó 80k-val lett több az ára, hihetetlen, ami megy a klíma árakkal (is).
Külön szeretném megköszönni F.N. kolléga privátban és telefonon nyújtott segítségét, aki próbált segíteni a beszerzésében, valamint Real_Necro segítségét, mivel felhívta a figyelmem, hogy hol van épp tényleges raktárkészleten a klíma. Így közel két hónap utánajárás után sikerült a beszerzés és telepítés.
Végül pedig nem tudom, hogy megengedett-e, de szeretném ajánlani Pepe78 fórumtársat is az ország keleti régiójában, ha valaki klímát szeretne telepíteni, nekem Ő telepítette és pozitív tapasztalatokat szereztem!
-
kardkovacsi
senior tag
Szerintem az van, hogy az egyes képviseletek kapnak egy árat és utána ameddig egy sávból nem megy ki addig nem emelnek. Ebből aztán jó nagy különbségek tudnak lenni, főleg ha mondjuk Romániában jóval kisebb a marzs.
Nálunk meg ugrál a forint ide-oda így gondolom eleve nagyobb a sáv, meg itt van ez a fűtsünk klímával össznépi móka így nem is érdekes nekik nagyon jó árat adni, mert úgyis megvesznek mindent is. -
kardkovacsi
senior tag
Kapsz is annyiért vagy csak láttad a neten? Mondjuk tény, hogy itthon rendesen emeltek, az 1,5-ös Stylish beltéri egység 2 éve 239e volt, most meg 349e ugyanaz. Ennyit azért nem romlott a forint.
Amúgy nem csak erre nem válaszolnak, én bekérdeztem multi klíma kapcsán 5-ös klíma, 4 Stylish klímával meg hibrid gázkazánnal. Két hét után hajlandóak voltak válaszolni, hogy az ötös multi meg a hibrid kazán nem megy együtt. Más kérdés, hogy az összes itthoni meg külföldi prospektus meg technikai doksi szerint igen.
-
S0m30n3
aktív tag
Köszi a tippet.
Heatcharge-ok más árkategória, nem hiszem, hogy sima Nordicot kivezetnék dupla-tripla árú más termékért. Amúgy annyit még sikerült összehoznom, hogy ha a norvég oldalra átmegyek, ott megtalálható az NZ. Ott csak annyi baki van, hogy listákban VKE szerepel, de pár helyen még TKE, ami ha jól veszem ki, régebbi modell verzió. -
Tony21
tag
Mivel padlófűtésed van, feltételezem jó a szigetelésed is (jól szigetelt aljzat illik hozzá, akkor meg már a fal/födém szigetelés is ésszerű ha megvan).
Így viszont szerintem sok lesz az 5kW... a télen kb. 60nm egybeteret fűtöttem egy 3,5kW-os Mitsubishi AP-vel (hűteni meg lehűti mind a 125nm-t, már 2x próbáltam).
Nem mint kiegészítő fűtés, hanem mint fő fűtés (ház maradék területén azért este picit be kellett pattintani a kazános fal/padlófűtést).
Ha csak kieg. fűtésnek lesz, bármelyik alap japán jó (ha japánban gondolkodsz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest